33675
-
#21405 Végre elindult a Bioshock. Feltettem mind a 3 javasolt drivert (dirctx, vga, MS Visual C++), így nem tudom, hogy igazából mi is hiányzott ténylegesen. Mondjuk a vga driverből a legutolsó stabil volt fent, nem pedig a beta. Directx-ből, pont a bioshock dvd-jén levőből frissítettem utoljára. Az MS Visual C++ szerintem már fent volt régebbről, de ebben nem vagyok biztos. Mindegy, elindult az a fő és eszméletlenül tetszik.
Úgy voltam a játékkal mint Lord Myn. Éjjel nyomtam egyedül egy sötét szobában egy remek fej(fül)halgatóval és majd össze csináltam magam. Nem is jutottam túl messzire, csak az első pálya wc-s részéig. Addigra mérlegelnem kellett, hogy ha nem akarok szívinfarktusban elhunyni, akkor be kell fejeznem :-) -
Tomsess #21404 Nem telepíteted fel ezt a MS Visual C++ 2005 Redistributable cuccot. Ha ez nincs fent, akkor nem tudod elindítani a játékot. Egyébként meg felrakja a telepített könyvtárba is, csak installálni kell. Ja és ugyan ezt a cuccot kéri a MOHA is -
#21403 jujj.. hát ott marha drága lesz... -
csgj #21402 nekem csak egy darab kell... majd megnézem a jó öreg teszkóban :P -
#21401 persze józsipiacon nem kell házhozszállítást fizetni:D -
#21400 320ft-tól egészen 900 ft-ig, minőségtől függően.
itt pl van 3200-ért 10 db-os csomag. -
#21399 sokba.
legalábbis a 60 ft-os verbatimhoz képest. -
csgj #21398 én csak tehetetlenségemben írtam ki másolással... mert csak úgy fért rá a dvd-re. Egyébként adatként szoktam ráírni az image fájlokat, és úgy is kéne, mert csak akkor tom bemoutolni deamonba. És ezt a játékot muszáj bemoutolni, mert csak úgy megy (mert a deamon tools jó a védelme ellen). De valszeg holnap veszek egy kétrétegű dvd-t, arra már rá fog férni, csak drágább :D Tényleg, mennyibe is kerül kb most egy olyan? -
#21397 Amúgy image file-t ha ki akarsz írni, és van egy jó íród(ami megbírkózhat a subchannel datával is akár), akkor az Alcohol 120% progit ajánlom hozzá. -
#21396 hogyhogy másolással? rámásoltad az image file-t?
mert ha magukat a sima fileokat írod fel dvd-re, akkor elveszik:
-a subchannel data(pl copy protection, ha jó az image).
-meg a cd/dvd title(arra mondjuk lehet ügyelni)
-a filerendszer. nem mindig mind1, hogy iso, vagy udf, abból is melyik. -
csgj #21395 de ilyenkor mi a francot lehet csinálni??? -
csgj #21394 qrva jó, kiírtaam másolással az Obscure 2-őt, (mert csak úgy fért rá a dvd-re) és most nem indul el a játék... -
#21393 Múlt héten vettem új videokártyát: GF8600GTS. Ez már biztosan tudja a 3.0-ás Pixel Shader-t. -
#21392 van vmi szokásos gond, de nem tom pontosan a nevét.
A videokártyának tudnia kell valamit.. annak is a 3-as verzióját, de sok kártya csak a kettest tudja.. na várj, mingyá tuánanézek, volt itt róla vmi leírásom...
igen, megvan: SM 3.0 ezt kell tudni a kártyának.
Vki csinált ehhez vmi patchet, hogy 2-esen is menjen, de fene se tudja...
Van itt egy kis doksim, nem nagy, beszúrom ide. Max 1 oldal az egész.
[apro]
Bioshock bugok rémtörténete
Igazi tömeghisztéria kerekedett a nemrég megjelent Bioshock kapcsán: durva installálási problémák és védelmi hibák, widescreen problémák, videokártya gondok. A felhasználók őrjöngnek, fenyegetőznek, a kiadó kapkod…
Minden igazán nagynevű játék megjelenését óriási várakozás előzi meg. Az emberek számolják a napokat, a hivatalos honlapon lógnak napokon keresztül, tizenkétszer végigtolják a demót, amíg el nem jő a nagy nap, és a boltok polcairól le nem szedik a játékot, vagy meg nem hozza a postás a várva várt csomagot. Pontosan ez történt a Bioshock esetében is. A várva várt pillanatot azonban technikai malőrök tömkelege csúfította el, amely igazi lincshangulathoz vezetett a vásárlók körében…
A Widescreen nem elég?
A legelső problémát a widescreen televíziók és monitorok támogatása okozta. PC-n és Xbox 360-on egyaránt szemet szúrt az a probléma, hogy míg normál monitorokon és televíziókon tökéletesen lehet látni a játék képernyőjének teljes felületét, addig a technológia következő lépcsőfokának kikiáltott widescreen készülékeken csak a kép egy bizonyos megkurtított felületét láthatta a felhasználó. Őszintén szólva én amikor az Xbox 360-omra kötött hatalmas widescreen tévémen tolom a játékot, egyáltalán nem vettem észre ezt a problémát: bitang jól néz ki és csöppet sem vont le a játék élvezetéből. Mások azonban ezt nem így gondolták és a játék fórumain ennek igen erőteljes hangot is adtak… Sokan úgy gondolták, hogy ez csak valami egyszerű bug, amit ki lehet patch-el javítani, ám a Cult of Rapture honlapján végül kiderült a szomorú igazság: a 4:3 (aka: hagyományos) monitorokon és tévéken egész egyszerűen nagyobb a „látószög”, ugyanis a készítők csak így tudták megoldani, hogy az ilyen készülékeket használó userek ne lássanak fekete csíkokat a kép alján…
Az Irrationaltól szeretettel
Hogy ez a történet happy enddel záruljon: egy nemrég kiadott hack segítségével sikerült ezt a problémát PC-n teljesen megoldani, csak az Xbox 360 tulajok szívnak egyelőre. (Legalábbis, akit ez zavar, én észre sem vettem.) A hack ugyebár csúnya szó és törésre utal, azonban ENNEK a „hacknak” a fejlesztők is megörültek, olyannyira, hogy személyesen Ken Levine, vezető designer és producer küldött hálából ajándékba egy Nvidia 8800 GT videokártyát annak a lelkes fiatalembernek, aki megoldotta ezzel ezt a problémát.
Dr. SecurROM átka avagy: csak kétszer installálsz!
Azonban a következő ügy kapcsán ismét a PC felhasználók kaptak egy (bio)sokkot: kiderült, hogy a SecuROM védelem miatt a játékot csak kétszer installálhatják fel azok a becsületes userek, akik a boltban megvásárolták. Ha például kevés a hely vinyódon, vagy más okból szeded le kettőnél többször a játékot, akkor megszívtad: többet nem rakhatod fel. Természetesen nem kis felhördülést keltett az ügy: a becsületsértéstől kezdve a világ minden szitokszavát a kiadó fejéhez vágták vele kapcsolatban a játék hivatalos fórumán.
Szigorúan bizalmas
A 2K-nál végül egy „Elizabeth” nevű alkalmazott kirakott egy kommentet, ami úgy tűnt, megoldaná a problémát: ha a felhasználók normálisan leinstallálják a játékot, akkor „visszakapják” a két lehetőségüket. A gond csak az, hogy ez nem mindig igaz: még ha rendesen uninstallálod is a játékot, akkor is előfordulhat, elvész a lehetőséged, arról nem is beszélve, hogy bizonyos gépeken még az unistall is bugos…
Szóval ez a probléma egyelőre nincs megoldva, ám maga Ken Levine is elismerte, hogy „it sucks” és meg kell bizony oldani: rajta vannak a témán.
A júzer, aki szeretett minket
Tőlünk nyugatabbra kisebb felhördülést okozott, ám biztos vagyok benne, hogy jelen sorok olvasóinak igen tekintélyes részét annál inkább felbosszantja az a tény (ami viszont nem bug, hanem a rideg valóság), hogy a játék hivatalosan csak a SM 3.0-ás kártyákat támogatja, tehát akinek 2.0-ás ketyeréje van, annak elvileg nem megy a teljes verzió.
Szerencsére egy másik lelkes felhasználó ezt a problémát is megoldotta: egy nem hivatalos patch segítségével ugyan döcögősen és kicsit bugosan (pár textúra hiányzik) de futni fog a játék. Ámen.
[apro]
Jelzem, nem én írtam, találtam vhol.
Remélem tudtam segíteni. -
#21391 Hmmm... megnéztem a FAQ-ot. Rám a 7-es pont tartozik, azaz 7. Kiírja, hogy a konfiguráció helytelen: Nem felel meg a géped a minimum követelményeknek. A hardver rendben van úgyhogy gondolom a driverekkel és egyébb szirszarokkal lesz a gond. -
csgj #21390 nem igaz, nemtom kiírni az Obscure 2-őt... nem fér rá egy dvd-re a Neronál... clonedvd meg csak filmet és isot képes írni. nincs vmilyen másik program, amivel jó?? -
#21389 MerlinW megírta a 21303-as hsz-ben.
Idézem: "Csináltam Bioshock-hoz FAQ-t." itt megtalálod a szükséges file-okat az indításhoz. -
csgj #21388 ja, leszedtem ám máshonnan (ahol számít az arány, de gyors :P), de thx... Már bele is néztem, és eddig egész jónak tűnik :) -
#21387 Mit kell pontosan csinálni a ketteskén levő Bioshock-al? Van valami crack vagy ilyesmi? Mert én azt csináltam ami az info-ban volt. Telepítettem és indítottam. Kiírta, hogy nem megfelelő a környezet (vagy valami ilyesmit) és utasított, hogy installáljam újra az egész játékot. Szóval beszólt keményen :-) -
#21386 TLJ magyarítás már régen nem az elcsúszós, és már vagy egy fél éve ki van téve a Magyarítások Portálra.
Ha valami mégsem lenne jó vele, akkor kéretik nekem jelezni. -
#21385 Okés, a hangsúly a privin volt:)
Nincs harag:D
Elmentem nyaralni, 2 hét múlva jövök. Pá. -
#21384 Oké, megértettem és elfogadom, de elég régóta vagyok itt ahhoz, hogy ismerjem (ha nem is személyesen) a kollegákat. Részemről a téma lezárva, elnézést kérek ha bárkit megbántottam kérésemmel. -
#21383 Azt hittem, hogy itt egy Airbone stílusú játék senkit nem fog érdekelni :-)
A végén még megérem, hogy Sudden Strike és Blitzkrieg kiegészítőket fogunk csereberélni :-) -
#21382 Skacok, TLJ fordítás ki lett kalapálva teljesen, vagy még csak az elcsúszós verzió van belőle? -
#21381 Nem személyes, most olvasgattam végig a hsz-eket:) Pucolom a többit is:)
No offenz, csak senkinek sem akarok rosszat. -
#21380 trmn: Egyik dolog, hogy tegnap írtuk, hogy nincs oda meghívás másik, hogy nagy magyar torrentekre a meghívó osztogatást büntetik.
Kérlek titeket ezeket privátban intézzétek.
"Csak olyan embert hívj meg akit ismersz"
"A meghívó felelősséggel tartozik a meghivottért!" -
#21379 hiába na, a demokrácia -
#21378 hmm... az enyémet törölték, másét nem hmm... -
Tomsess #21377 KÖSZ...KÖSZ...KÖSZ...KÖSZ -
#21376 Újabb meglepi (054) :)
Holnap elutazom két hétre, addig jók legyetek!:) -
#21370 Hát én mindig ingyenbe szedem, és csak a feltöltésem nő, így nekem is van 12,73-as arányom. :)
Valahol mindig minden ingyenes, ha meg mégse, mmarad az aszfalt és kész. -
Tomsess #21369 Köszönet érte -
#21368 Az igaz de pár nap alatt visszaáll az arányom mert ezt biztosan sokan fogják vinni!!! Most is van ha jól emlékszem 45-50-es arányom. -
#21367 Nekem is 60-90 csak.
Bár ha akarnám, több is lehetne, csak hát itt ingyenes a cucc. :)
Na már a jó helyen is ingyenes, így jön ezerrel. :) -
#21366 Én már elkezdtem tölteni a 1st'-ről de elég lassan jön 40-60k. Talán holnaputánra lejön. -
#21365 Remélem MerlinW is olvassa! -
#21364 Én pont most akartam ezt kérni. :)
Ha lehet, akkor a HATRED-et. -
#21363 Egy pofátlan kérésem/kérdésem lenne hozzád.
Ha kijön az Airborne és esetleg letöltöd magadnak, azt is megosztanád velünk a "ketteskén" ?
A BioShock-ért mégegyszer is köszönet.
Ja és segített az ajánlott Atifix és a legfrissebb dx9c azért is köszi. -
#21362 ritkán jártok torrentre:D -
#21361 Ezt is ki kell majd nyomtatnom legalább 2 példányban. Egyik megy az "anyám és barátnői, munkatársai" vonalon, másik pedig a "keresztanyám és barátnői, munkatársai vonalon" :-)