The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MIMACSKA
Annyira szomorú vagyok, ne haragudjatok, de most így alakult. ha nem, lesz már rá szükségem, ígérem azonnal jelzem és akkor újra kánaán....

Mindent leszedtetek? Törölhetek?<#rinya>

www.extragyongy.hu

szotyimutyi
Nagyon köszönjük az eddigi lehetõséget!!! 😊

kirol
Így van, vesszenek!!!<#eljen>

Belõlük úgyse lett volna semmi.

via_mala
Ki kell ábrándítsalak: a ketteske se lesz már hosszúéletû.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

kirol
Nem ezt a játékot kereste valaki: Vigil: Blood Bitterness

Bár csak a fekete - fehér megvalósításra emlékszek. Mindenesetre most jött ki a demója, ennek a kalandjátéknak.
Demo

Lord Myn
Köszönjük az eddigi lehetõséget is! <#worship>

Akkor ezek szerint, mostantól már csak a ketteske él?

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

kirol
Hagy töröljek én! Hagy töröljek én! <#vigyor3>

Igen, kösz szépen a lehetõséget, hogy használhattuk<#alien2> Nagy szolgálatot tett a hazának <#worship>

via_mala
Nincs jogunk haragudni, maximum egy kicsit csalódottak lehetünk, hiszen a jóhoz könnyû hozzászokni, és ha _ilyen hirtelen_ elragadják az embertõl, akkor az egy kicsit fájdalmas tud lenni.

De köszönjük az eddigi lehetõséget!

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

via_mala
Én is arra gyanakszom, hogy a magyarítás kavart be, de egyelõre nem próbáltam ki az angollal. De ha neked megy a magyarítással nekem is mennie kell, csak rá kell jönnöm, hogy mi fáj neki.
Van, hogy már akkor sír, amikor lenyitok egy mappát, de van amikor csak akkor, ha már benne egy dokumentumot néznék meg.
Azért nekiugrok még egyszer - talán ma este.

Helló!
Ha sokat homokozik, akkor egy rosszul kódolt fáljt nem tud megnyitni, azt hiszem. Nekem megy. Képek róla:
http://img.tar.hu/beoceka/img/27409068.jpg#3
http://img.tar.hu/beoceka/img/27409069.jpg#3
Az egyiken csak a könyvtárakat látni a másikon már egy megnyitott .xarc fáljt.
Próbáld meg úgy, hogy az eredeti játék van csak fent, magyarítás nélkül, és ha abban jól tudsz navigálni, akkor a TLJ fájlokkal volt valami gond, de ha az eredeti játékkal sem megy, akkor újra felteszem a progit az eredeti .cab csomagolásával, lehet, hogy hiányzik valamilye. Ha az eredetivel megy, akkor próbáld magyarítani a játékot és hátha észhez tér. Nekem most az új magyarítás van fent, simán feltelepedett, azt tesztelgetem éppen.
MIMACSKA
Köszönöm... :-)

www.extragyongy.hu

MIMACSKA
Sziasztok!
Sajnos úgy alakult, hogy most szükségem van a tárhelyemre. Remélem nem haragszotok rám, végül is vagy jó három évig élt itt ez a lehetõség.
Holnap sajna már szükségem lesz rá, ezért jó lenne, ha meg tudnátok oldani, hogy áthelyezzétek a dolgokat róla.
Köszi és üdv
Mimacs

www.extragyongy.hu

via_mala
Este kipróbáltam, de nem nekem akart mûködni...
Ráálltam egy mappára, jött valami hibaüzenet, aztán homokóra a végtelenségig.

Axon
Oldal fejlesztés altt (nekem ez jön be)

Mail ment.
A kiexportálás tekintetében a hangot .wav-ba, a szövegben nem vagyok biztos, talán .txt-be (délelõtt folyamán megnézem).
Becsomagolni nem tud, ha tudna, segítettem volna a magyarítás elkészítésében is. Egyébként ezt a progit úgy találtam a neten, amikor a tesztelésbe belekezdtem, konkrét editort vagy csomagolót nem leltem sehol. De ennek is örültem <#vigyor2>.
via_mala
Teszteléshez pont jó lesz ez!

És olyan progi nincs, ami ki- és be- is becsomagolná a szövegeket?

Privátot küldtem!

Nem is néztem a privátokat...(küldtem egyet)
A TLJ Viewer-rel az elcsúszásokat és a helyesírási hibákat simán fel lehet fedezni (elcsúszás esetén nem az elhangzott szövegnek megfelelõ felirat jelenik meg az ablakban), azt is kiírja, hogy melyik fájlt mutatja éppen. Ez a javításkor segíthet.
A fájlkódolás esetleges hibája is elõjöhet, mert ha nem jól van kódolva, a Viewer reklamál, és nem tudja megnyitni.
Csak egy kicsit száraz a "csak szöveg kép nélkül", ezért jó ismerni a játékmenetet.
via_mala
Köszi, ez hasznos lehet, meglesem ma este!

Külön, privátban is felkértelek egy újabb tesztelésre, nem lenne kedved hozzá?

Sziasztok!
Egy lehetõség TLJ tesztelésre, ha nem ismernétek:
Ha valaki már játszott a játékkal és ismeri a történetet, akkor tudja úgy tesztelni hogy csak a szövegeket nézi át (hang felirattal). Ehhez van egy okosság:
TLJ Viewer
Ha fel van telepítve a játék és a magyarítás is, a progi megkeresi, és játékhelyszínenként az összes szöveg végignézhetõ(szerkeszteni nem lehet). Gyorsabb, mint végigjátszani, de nem árt a játéktörténet ismerete. A folyamatos játék mellett én is ezt használtam, hogy visszanézzek ezt-azt.
Remélem segítettem.
MerlinW
Mi a gond?😊

Elinditod a launchert, menüben van az update gomb... az letölti az 103-ast és telepíti is. Feltétele hogy legyen 5-6GB üres hely a játék particióján. Semmi mással nem kell foglalkozni😊

[merlinw.org]

Ok! Már képben vagyok. Olvastam fórumokon, de az felmegy az 1.01-re?

takysoft
1.02 szar. nem sokkal jobb, mint az 1.00(saját vélemény)
nagy változás az 1.03-ban van. én még a beta-t használom, de asszem van már végleges 1.03 is

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Help! Ritkán kérek. 😊 NWN2-höz patch, de 1.01-1.02-re kéne. Mivel 1.00-ról sikerült az offline update, viszont az 1.02-es patch nem akar felmenni. Nem találom, pedig a google a barátom. 😊

moonster
Érdekes volt a Frei mûsor. Nem tudtam, h a Second Life az legnagyobb MMORPG, vagy MMOSIM 😊
Kihagyták teljesen a tipikus távolkeleti mmorpg-ket, mint a MU és barátai.
A WCG selejtezõn is csak az üvöltözéséketet mutatták. Manipulálnak mindenkit, mert csak , azaz majdnem csak az egyik oldalt mutatták meg.
Szegény párom teljesen kiakadt.
A kinai farmerek nem voltak rosszak. Így meglehet utáltatni a szg-et mindenkivel. Farmolni egész nap.
via_mala
The Longest Journey magyarításhoz keresek bétatesztereket!

A magyarítás alapja az i2k által 2006. augusztusábsan kiadott, i2k, Takysoft és via_mala által fordított TLJ magyarítás, aminek telepítõje sajnálatos módon hibás volt. Mivel i2k hosszú hónapok óta nem tûnt fel, ezért én vettem kezembe a koordinátori és korrektori teendõket, hogy ha már annyi munkát fektettünk bele, akkor ne vesszen el az egész.
Úgy tûnik a szövegelcsúszások és a program kifagyások már megszûntek, most már csak a fordítási, gépelési hibákat kellene gondosan kiirtani.

A magyarítás jelenleg nem publikus béta állapotban van, ezért csak azok tölthetik le, akik bétatesztelõnek jelentkeznek nálam privát üzenetben megadott email címmel.

Elég sok fordítási hiba van még a magyarításban és addig nem szeretném kiadni, amíg ezeket ki nem gyomláltam belõle. Igaz, hogy azoknak, akik semmit sem tudnak angolul, még így is több a semminél, de szeretnék igényes munkát kiadni a kezeim közül.
Idáig 4 bétatesztelõ jelentkezett, közülük gyakorlatilag egy az igazán aktív, 2 már küldött visszajelzéseket, a 4. pedig a ki-becsomagoló és a telepítõ programot készíti, javítgatja, úgyhogy nem nagyon van ideje a játék tesztelésével foglalkozni.

Ha tehát érzel magadban erõt ahhoz, hogy egy remek kalandjáték rengeteg szövegében hibákat keresgélj, és az MP-n (Magyarítások Portál) is megfogalmazott 3 feltételt vállalod, akkor várom e-mailedet.

Elvárásaim:
1. ne terjeszd a félkész magyarítást
2. valóban tesztelj, ne csak ülj rajta
3. a hibákat screenshot-ok formájában oszd meg velem (pl. FRAPS)

Fizetetlen hirdetésünket olvasták... <#hawaii>

off:disk cache cleaner-t használtam, és nem ez foglal le +200 megát. kezdek hardware-hibára gyanakodni.

serito
Az aláírásban feltüntetett webcímen meg is tekinthetõ!

Frei:
Osztom a véleményed, az egész internet és game világot valami szörnyen káros, veszélyes, félelmetes, az ember pedofil vágyait kielégítõ valaminek írta le. Ha valaki tényleg most szeretett volna beletekinteni ebbe a világba ezután már biztosan nem teszi. " volt olyan aki meghalt a szgép elõtt, mert elfelejtet a valós életében enni" na ez az igazi fanatizmus, valahogy nem tudnék ennyire belemerülni egy játékba sem.
Na jó van eset mikor egyhuzamban 6-7 órát is játszom de ettõl még nem durrantom szét az asszony meg a gyerekeim fejét.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

Axon
Így már sokkal pofásabb :-)

Axon
Tegnapi Frei dosszié kulcsszavai:
Virtuális tér!
Negyedik dimentzió!!!

Már rettenetesen untam, hogy minden második mondatban ott van, hogy negyedik dimenzió. Ezzel akarta súlykolni, hogy ez most mennyire rettenetes, félelmetes, borzalmas, idegen, hátborzongató, embertelen, istentelen, szívfacsaró, iszonytató.

Elképzeltem közben, hogy a világéletükben földmûvelésbõl élõ apósom és anyósom mennyit fog fel ebbõl a filmbõl. Az ég egy adta világon semmit, legfeljebb csak annyit, hogy ha valaki internettel próbálna házalni náluk, abba ezután rögtön belevágják a vasvillájukat, majd a tetemet leöntik szentelt vízzel és végül a tiszteletes úr jelenlétében mágján elégetik.

serito
Igen, már korrigáltam a hiányosságot.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

Axon
Na az engem is nagyon érdekelne.

Axon
Hmmm... nem is tudtuk, hogy itt van közöttünk valaki a Gamestar gárdájából :-)

Axon
Na elég bamba voltam, hogy nem vettem észre.
Keresztapámnak most raktam össze egy jó kis gépet. Holnap megyek érte a boltba. Abban is pont olyan proci lesz mint a tied. Legalábbis ha a tied is X2-es, mivel az nincs jelezve az aláírásodban, és hirtelen nem tudom fejbõl, hogy van-e egyáltalán 1 magos 4200-es AMD.

RaveAir
Méghogy nem vagy kocka, amikor inkább AoM-val játszol a csupa lány lakótárs mellett... 😛

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

serito
Megvannak a képek az új masináról, remélem lesz idõm még ma feltölteni õket.

Skacok, nincs meg vkinek véletlenul a Tarkovszkij rendezesu Stalker az 1979-es magyarul? Ha vkinek meglenne .avi-ban szuper lenne! <#worship>

Deus Ex tényleg jó. Minap megvettem a második részt és bevallom eleve elõítélettel indultam, mert annó jól lehordták. De tutira nem volt reális az értékelés. Tény, hogy az elsõ résztõl nagyon-nagyon eltér, de attól még nagyon jó kis FPS lett. Postal 2-õt én kivittem ... jó volt vele hülyülni <#vigyor2> És igen, a XIII az nálam az istenkirály FPS. Nálam az viszi mindközül a pálmát. Mondjuk a sztorija azért is jó, mert a létezõ képregény-sorozatból vettek mindent. De az tényleg olyan játé volt, hogy mikor vége lett úgy éreztem magam, mint egy Phillip K. Dick-es könyv zárórészében, mikor ráeszmélek, hogy milyen intrikák vannak a háttérben és hogy az egész sztori alatt becsaptak. Még egy ilyen FPS-t nem csináltak mint amilyen ez ... kár, hogy nem vették akkor még és így az Ubi nem csinálja a folytatást <#szomoru1>
AoM-ozni csajokkal? Azannyát...hol...hol? Megyek oda én is <#nyes>

"Ismertek amúgy még jó kis FPS-eket? aminek igazán jó története van?"

XIII

takysoft
Jep.
Bár egy stratégiához egész más gondolkodás kell, mint egy kalandhoz.
lehetsz Starcraft champion, attól még elakadhatsz egy Dreamfallban is, míg végigjátszhatód a Discworld-öt is könyökbõl, attól még a kezdõ AI is megverhet mármilyen stratégiában. Lehet valamihez érteni, és valait szeretni.(én pl sok túlzással többet értek a stratégiához, de a kalandot szeretem)

FPS. nálam ez a mûfaj a Deus Ex-et jelenti. semmi egyebet... nincs még egy olyan FPS😄 (lehet szindi a Deus Ex 2-õt, mert tényleg szarabb a kezelés, meg a játékmenet, de a story azért ott van)
Az elbújós/headshotos fps nem szeretem, de egy unreal tournamentel el tudok lenni(halóban haverokkal)
Ismertek amúgy még jó kis FPS-eket? aminek igazán jó története van?

Postal 2... épp azon gondolkodtam a minap, hogy az FPS mûfaján belül ööszegyújtve minden elemet, amit szeretek, akkor megkapom a Deus Ex-et.
vajon melyik az a játék, ami ennek tökéletes ellentéte?... ezt megválaszoltad barátom. Postal 2. a Játék tiszta létezése is hihetetlen... Elsõre vicces, de max 5 percig... utána már...
Vajon van olyan ember, aki végigvitte a Portal2-t? talán... nemtom

"szétlövi a barátait"... erre annyit, hogy jobban igazad van, mint hinnéd. Számomra pl egy könnyû(alapfokozat, hogy még meg se karcolódjak) kis Unreal Tournament pálya egész megnyugtató tud lenni😄

Sajnos a Frei mûsort lekéstem(Age of mythologyztam a lakótársakkal). mondjuk zsigerbõl útálom azt a Frei csávót... valahogy.. érdekes lennének a témái, de az ürge.... idegesítõ. annyira nem arra megy rá, mi érdekelne abban a témában...
(csak megjegyzem, hogy minden lakótársam lány😄 lehet irigykedni)

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Naná, azonkívül nem csak FPS van a világon...hanem itt vannak a kalandok is. Amik sztem egyre népszerûbbek lettek manapság a nõi játékosok körében és szerencsére a kezdõ PC-seknél is. A StarCrafot-os gyerekkel azért vitatkoztam volna azon, hogy sokat kell benne gondolkodni, mert ha egy stratégiában sokat gondolkodik a játékos akkor a kalandnál százszor többet. <#vigyor2> Egyébként még mindig úgy tartom (és sztem ettõl sosem fogok eltérni), hogy a legigényesebb mûfaj a kaland. De gondolom ezzel ti is egyetértetek ... elvégre egy kalandor közösség van itten jelen <#worship>
Az FPS-ekrõl meg csak annyit, hogy ha van egy eleve beteg elméjû gyerek akkor az Postal 2 nélkül is ki fog menni egyszer az utcára és szétlövi a barátait. Nem kell hozzá PC. <#gun>

takysoft
ez speciel pont nem igaz😄 legalábbis virtuálisan.(a saját csapattársaival bárki beszélgethet, ha ven fent valami beszélgetõs progi, pl Ventrilo)

Engem amúgy régebbe kapott el a "net-game addict" ördöge. Barátnõmmel egy ideig World of Warcraftot nyúztunk, majd miután mindne valamire való szerver megszûnt, inkább az (amúgy itthon igen híres) Lineage II-vel játszogattunk.(kb fél évig.. aztén a legtöbb simerõs abbahagyta, aztán mi is)

Néha egy egész nap elment ilyenre. De én nem bánom. Hihetetlen sok haverra tettem szert, és nagyon jól éreztem magam a barátnõmmel együtt.
Abbahagytuk, és sosem éreztük, hogy "megszállt" volna minket. (persze 1-2 ZH bánta a dolgot.. de hát ettõl még nem veszélyesebb, mit a TV, vagy a kocsma😄)

FPS-t még nem játszottam online.. nem láttam sosem a varázsát...
Starcraft... az meg olyan, hogy ha unatkozok, lenyomok 1-2 menetet... megveretem magam élõ emberekkel, ha már az AI kegyetlen szar😄
Lineage... az le tudott kötni.... volt klánunk is... voltunk vagy 50-en.. mindenkinek volt fejhallgató, már hangról ismertük egymást.. ki hol lakik, mivel foglalkozik....

Serveren volt egy "10 legkockább" lista.(ki mennyit volt online)
a második a lsitáról klántárs volt(pontosabban alliance társ.. majdnem ugyanaz)
Amúgy pszicholúgus az ürge😄 ezek után engem már nem érdekelnek a rémhírek.

Nem veszélyesebb ez, mint az alkohol. Sokan rászoknak ugyan, de az emberek 99%-a bármiféle érzelmi gond nékül lekezeli.

kirol
De már a reklámban is egy idióta beszél pont: "Halott ember nem beszél..."

serito
Én is kíváncsian várom mit hoz ki belõle a Dosszié. Remélem a mûsok nem arról a pár baromról szól, akik egy játék hatására szitává lövik a diáktársaik fejét. Szép világ ez, csak aki nincs benne annak furcsa és erthetetlen kicsit. Napi 1-2 óra játék nem hinném, hogy ártalmas lenne és még fanatizmussá sem fajul.

kirol
"Ehhez persze kivételesen (dícséret érte) szakembereket is meg akart szólaltatni, így jutottak el hozzánk: a mûsorban Szittyó és Boe is beszél majd a játékok világáról, a virtuális térrõl, sõt, aki el bírja viselni mazur, ender és szerény személyem látványát, a háttérben mi is felbukkanunk, ahogy a szerkiben dolgozunk. Ezzel sok olvasónk titkos vágyát is teljesítjük (THX Frei Dosszié), mert így legalább benézhettek a szerkesztõségbe is, méghozzá idegen szemen keresztül. Maga a mûsor végre nem ez a bulvár-szemét "a játékok a világ megrontói" stílus, ezért merem mindenki figyelmébe ajánlani, akit a téma érdekel.
A mûsor a mai napon, azaz december 11.-én este 21:15-tõl látható a TV2-n."

Hát kíváncsi vagyok, tényleg így lesz e.

Ajaj. 😞 Nálam idáig a csak a Vampire-Bloodlines-nál írta ki installnál, hogy nem jó az oprendszer. A fagyásoktól én is félek.

kirol
Jó kis dolgozat.

Egy ismim alsósokat tanít, és régebben néha elolvastam a dolgozatokat.
Hát szanaszét röhögtem magamat, miket tudnak írni pl. egy környezetismeret felmérésben.

serito
Én még nem használom a 64 bit-es rendszert mert sok game nem támogatja és nem is fut vagy akadozik, lefagy...stb. Szerintem elég lesz ha jövö év közepe felé telepítem a 64bit-es rendszert.

Karácsonyi ajándékom már megvan. Gazdasági megszorítások vannak otthon, és hát ugye...a sörrõl is le kell néha mondani.