33675

• Lord Myn
    FM-Towns gameket toljátok fel pls! (Indy3, Zak, Loom van meg eddig) Szóval Monkey 1-2, Indy4 ezek jöhetnének!

Nekem még megvan (ScummVM-es): Kyrandia 1 talkie (mp3 tömörítve), Goblins 1-3 CD (mp3 tömörítve), ezeket fel tudom tolni, ha kell.
  • MerlinW
    Váááá mit találtam:D

De Touche-t még mindig elfogaom:)
  • MerlinW
    Kimaradt egy Scumm-os:)

Full Throttle (Talkie/WIN/Hungarian) 490MB
  • szotyimutyi
    Sok variáció tényleg nincs. Egyszerűen arra kiváncsi, hogy a kivitelezés milyen lesz. :)
  • csgj
    Megterveztem 3-at... Mo. alakú lyukkal, "1956. október 23" felirattal, stb. Nemtom mondjuk mit kell ezen variálni, de mindegy... :P
  • MerlinW
    Rajzolj, vagy tölts le... több variáció nincs:)
  • MerlinW
    MI FM-et, Touche-t elfogadom:)

Dig-ből nem láttam kisebbet én sem. (Csak én emlékszem rosszul, vagy valóban nincs Dig magyarítás? No nem mintha szükségem lenne rá, csak a Scumm gyűjteményemet magyarítgatom:))

Loom FM a szerveren levő CD, csak lerippeltem az audio-t mp3-ba. (track2.mp3 track3.mp3 stb néven felismeri és lejátsza a scumm).
  • takysoft
    elírtam.
    a 7- pályán vagyok. és a 6. volt 1 óra:D
  • takysoft
    jaja.. itt még soha senki sem vágta a fejemhez, hogy "olvass vissza", meg "de hülye vagy".
    (jelzem, kicsit nehéz olyan topicban visszaolvasni, ahol napi 2000000 új üzenet jön....)

Meg néha jó olyan emberekkel beszélni, akiknek nincs nagyzási ingerük csak azért mert eljutottak a 43. pályára....

Erről jut eszembe, találtam (mutattak) egy hihetetlen jó játékot. Netes, de valami rémült jó:D Negyon bejövős:D

Ouverture Facile

Readmet olvasd el kezdés előtt. Meg.... ne csalj... vannak Tippek/nyomok(Clue, azonbelül more clues), ezeket el lehet olvasni.
    Tényleg jó... 6. pályán vagyok, itt picit megakadtam. Aki játszik vele, majd megértni. (az 5. pályán vagy egy órát gondolkodtam:D)
  • csgj
    Most minden témától eltérő dolgot fogok írni :P... Szóval, az osztályfőnök megkért, hogy készítsek okt. 23-ra egy lyukas magyar zászlót. (Mert ugyebár én vok a művész az osztályban :P) És mondta, hogy holnapra mutassak neki egy tervet róla. De mégis szerintetek mit lehet tervezni egy szimpla piros-fehér-zöld, lyukas zászlón...?? Gógliba beírtam, hogy "lyukas zászló", és kidobott pár sima 56-os magyar lyukas zászlót. Nincs rajtuk vmi plusz jel, vagy díszítés. És ha én kitalálok vmit hozzá, akkor meg nem magyar zászló lesz, hanem képzeletbeli :P Ti mit csinálnátok? (az oszifő kioktatása, képen törlése, gyomorszájon rúgása nem jó segítség :D)
  • takysoft
    CD-s Monkey Island 2 nincs.
    Nekem Van egy Monkey Island Madness CD-m(MI1 CD, MI2 VGA, + MI3 demo) az audio-trackek mind az MI1-hez tartoznak.

Ellen fel tudok ajánlani.
    Monkey Island 1-2 FmTowns, illetve egy teljes CD-s magyar nyelvű Touché
    ( Touché Scumm-os lett? nem is tudtam:D)

Nekem a letömörített FM-Town-os Loom kéne.

a Dig meg nem kisebb, mint a sime CD-s, azon nem lehet tömöríteni vmit?
  • Tomsess
    Én meg 19 vok és sztem tökre nem a kortól függ a megnyilványulási stílusod. Ismerek 16 éves skacokat akik 20-30 éves fejjel gondolkodnak és úgy is viselkednek, meg 25-30 éves barmokat is. Az igaz, hogy az ilyen EFPÉES topic-okban az átlegéletkor 12, de ha jók a matematikai ismereteim akkor az még mindig közelebb van a tízhez mint pl. a 17. És hogy részemről miért itt dumálom meg az EFPÉES meg más élményimet és miért itt kérek segítséget ha szükségem van rá? Mert a specializált topic-ok tele vannak barmokkal (elnézést!) itt meg tényleg egy, sztem mondhatom joggal, hogy baráti társaság van akiknek én adok a véleményére. Pont.
  • MerlinW
    DOSBox pakkomban van még Kyrandia 1-3, Diskworld, Echoquest, Guilty, Fable, stb, de ezeket nem is mondom, mert le lehet tölteni őket ingyen.
  • MerlinW
    Ott vannak a nyelvek zárójelben. a Méretek pedig:

Beneath a Steel Sky (Talkie/DOS/CD/English) 70MB
    Broken Sword 1: The Shadow of the Templars (Talkie/Hungarian) 353MB
    Broken Sword 2: The Smoking Mirror (Talkie/Hungarian) 464MB
    Day of the Tentacle (Talkie/Hungarian) 267MB
    Flight of the Amazon Queen (Talkie/DOS/English) 52MB
    Gobliiins (EGA/DOS/English) 1MB
    Goblins Quest 3 (DOS/English) 14MB
    Indiana Jones and the Last Crusade (VGA/DOS/English) 4.4MB
    Indiana Jones and the Fate of Atlantis (Talkie/DOS/English) 152MB
    Inherit the Earth: Quest for the Orb (Floppy/DOS/English) 14MB
    Loom (VGA/DOS/English/Talkie) 129MB
    Loom (CD/FM-TOWNS/English) 120MB
    Monkey Island 1: The Secret of Monkey Island (CD/Hungarian) 120MB
    Monkey Island 2: LeChuck's Revenge (DOS/English) 8.7MB
    Monkey Island 3: The Curse of Monkey Island (Windows/Hungarian) 430MB
    Maniac Mansion (V1/DOS/English) 230KB
    Maniac Mansion (V2/DOS/English) 570KB
    Sam & Max Hit the Road (Talkie/Hungarian) 189MB
    Touche: The Adventures of the Fifth Musketeer (DOS/English) 25MB
    The Dig (Talkie/DOS/English) 628MB
    Zak McKracken and the Alien Mindbenders (V1/DOS/English) 3.5MB
    Zak McKracken and the Alien Mindbenders (FM-TOWNS/English) 65MB

Egy CD-s Monkey 2-nek örülnék:)
  • takysoft
    sokat segítene, ha megadnád a játékok méretét és nyelvét.
    ha nem nagy kérés.
  • takysoft
    ezek tudtommal postprocess szűrők, így a végső képet szűrik(tehát mind1, hogy 3d vagy sem).
  • MerlinW
    Mellesleg összeállítottam egy újabb Scumm pakkot, ha kell valakinek (3.1GB):

Beneath a Steel Sky (Talkie/DOS/CD/English)
    Broken Sword 1: The Shadow of the Templars (Talkie/Hungarian)
    Broken Sword 2: The Smoking Mirror (Talkie/Hungarian)
    Day of the Tentacle (Talkie/Hungarian)
    Flight of the Amazon Queen (Talkie/DOS/English)
    Gobliiins (EGA/DOS)
    Goblins Quest 3 (DOS)
    Indiana Jones and the Last Crusade (VGA/DOS/English)
    Indiana Jones and the Fate of Atlantis (CD/DOS/English)
    Inherit the Earth: Quest for the Orb (Floppy/DOS/English)
    Loom (VGA/DOS/English/Talkie)
    Loom (CD/FM-TOWNS/English)
    Monkey Island 1: The Secret of Monkey Island (CD/Hungarian)
    Monkey Island 2: LeChuck's Revenge (DOS/English)
    Monkey Island 3: The Curse of Monkey Island (Windows)
    Maniac Mansion (V1/DOS/English)
    Maniac Mansion (V2/DOS/English)
    Sam & Max Hit the Road (Talkie/Hungarian)
    Touche: The Adventures of the Fifth Musketeer (DOS/English)
    The Dig (Talkie/DOS/English)
    Zak McKracken and the Alien Mindbenders (V1/DOS/English)
    Zak McKracken and the Alien Mindbenders (FM-TOWNS/English)
  • MerlinW
    1440x900-ban játszom velük, és SuperEagle-t használom, műxik szépen, alig látok pixeleket. Tök jó rajzfilm stílust ad nekik. Dig-et játsztottam végig ismét hétvégén Hi-res-ben. Jóvót nagyon:)
  • MerlinW
    Az utcán szembejövő emberek 70-80%-a a szemétbe való. Aztán meg, az emberi szűrőrendszerek kb annyira megbízhatók, mint az informatikai spamszűrők:) Azzal a különbséggel, hogy a info-spamszűrő tanítható, míg az emberi spam-ek alkalmazkodnak a szűrőrendszerhez mint a vírusok..:) Többek között emiatt van ez az elszomorító méretű bizalmatlanság a jó emberekben.

Egyébként ez egy érdekes téma. Jártam eddig 15 országban, ezekből nagyon általánosítva levonhatom, hogy:

Minden európai (talán dél-európa kivételével) nagyvárosban ez a szitu. Mindenki vagy kizárólag magával (önző sz@r, mindenki más le van tojva, átgázolunk mindenkin elvvel), vagy csak mással foglalkozik (én vagyok a tökéletes, jól megmondom mi a jó a másiknak elv). Arany középútat nem sok helyen láttam.

Kisvárosokban, vidékeken az utóbbi elv érvényesül, csak kevésbé hevesen. Híreket, pletykákat keresnek, fúrják egymást, de ha gáz van, legalább összetartanak, nem úgy mint a nagyvárosokban.

Görögöknél, spanyoloknál, olaszoknál pl messze nem volt ennyire súlyos a dolog. Az afrikai araboknál meg... szeretjük, nem szeretjük őket, példaértékű az egymáshoz való viszonyulásuk.
    Pl., most voltam Cairo-ban utaztunk le Szudán fele (14 óra vonatút), betévedt a kabinunkba egy sánta arc, izzadt, lázas volt, rázta a hideg, stb. 5 percen belül az egész vonat körülötte sürgött forgott. Hoztak neki teát, takarót, átrendezték a kabint hogy kényelmesen feküdhessen, és az út végéig óránként benézett valaki hozzá hogy jól van-e. Az a vicc, hogy ezt mindenkivel megteszik, még a turistákkal is.

Magyar ember itthon kétszer is megdöglik a vonaton egy győr-debrecen járaton, mert mi (a legtöbbünk) csak nézzük, esetleg fintorgunk, hogy lehet fertőző-e...:)

Kicsit elkanyarodtam a témától, de eszembe jutott, oszt kijött. A téma magja mégis a fentiekben rejtőzik. Mégha megmagyarázni nem is tudtam..:)
  • Lord Myn
    Szerintem ez nem kivitelezhető, mert 3D-s objecteket használ a játék, a SAI, SuperEagle és társai meg 2D-s képjavítók, bár olyat lehetne, hogy a háttér-en futna a 2D-s szűrő, a 3D-s cuccokat meg egyszerűen nagyobb felbontásba rakná (azthiszem valami hasonló van a PlayStation emulátoron is, olyan játékoknál amik a fix háttér+3D-s karakterek megvalósítást használják).

Más: Neked a ScummVM-en a 640-es felbontású játékoknál (Monkey 3, Broken Sword 1-2, I Have no mouth...) működnek ezek a szűrők? Mert valahol azt olvastam, hogy lehet ezeket 1280x960-ban játszani 2x szűrőkkel, de nekem sehogy nem jött össze.
  • szotyimutyi
    Itt most nem a barátságról beszélünk, hanem az ismerkedés stílusáról. Az első benyomásokról.Hogyan "ismerkednek" emberek.
  • Kiru
    Egyébként a játékkal kapcsolatban nincs is kérdésed?????
  • takysoft
    az utcán szembejövő emberek 99%-a sosem lesz(vagy lehetne) a barátod. Ha mégis, akkor dolgozz ki egy komolyabb szűrőrendszert, mert annyi ember nem érdemli meg. Tapasztalat:D
  • takysoft
    kicsicsíra:D
    de jó neked.. belőled még bármi lehet:D
  • kirol
    Megy rendesen a patchal is, de előtte vissza kell rakni az eredeti angolt + eredeti exe-t, fel a patch-et, majd vissza a nyelvi fájlokat.
  • szotyimutyi
    Már többször előfordult, h. a véletlenül "betévedő" olyan stílusban próbált "ismerkedni", amit nagyon sok helyen így tesznek. Aztán meglepődik, mert itt nem ez a stílus.
  • csgj
    Ehh... én 17 vok (januárban 18... :P). De én még új vagyok itt tulajdonképpen :D
  • takysoft
    nem pont...
  • takysoft
    Amúgy tudtátok, hogy a Google a Longest Journey szóra keresve minket dob be 9.-nek?
  • takysoft
    Tagdíj:D nem is rosz... adjon mindenki 100 ft-om merlinnek. (aki tag, tudja miért neki:D)

amúgy meg a magam 22 évével én vagyok itt a legfiatalabb általában:D

Amúgy meg azér titt beszélünk az airborne-ról(én nem mer asse tom mi az... tirkán fps-ezek), mert a saját topicában éépan a tízéves "nemtúlkedves" emberek nyilvánítanak véleményt. meg itt haverok vannak.

A patchet mindenképp meg kéne nézni, főleg Via Mala-nak, hogy magyarításügyileg lesz-e gond.

Akit még erdekel, itt nyitottam egy topicot, igen érdekes, ajánlom elolvasni az első hozzászólást mindenképp. (Warcraftos-dolog)
  • MerlinW
    Ha ezeket nem is egy Scumm támogatásnak vagy valami nagyobb felbontású Super2xSAI, SuperEagle elmosásos fícsörnek örülnék:)
  • csgj
    dx10-es füst effekteket, meg shader model 3.0 támogatást lehet beállítani :D És megy 1600x1200-as felbontásban is :P
  • Lord Myn
    Nekem már megvan vagy fél éve, de még nem jutottam el a kipróbálás szintjére...
  • MerlinW
    Jah, azon én is néztem egyet. Hétvégén feldobom, oszt meglátjuk mit is takar.
  • csgj
    Én még ilyet nem láttam, de arra a configuration tool-ra kíváncsi lennék :)
  • MerlinW
    Hamár TLJ, erről csak én maradtam le, vagy új cumó?:)

If you have one of the 2CD or DVD re-release versions of The Longest Journey please download the latest patch below:

Changes in Version 161

* Fixed a crash on dual-core machines
    * Added a configuration tool
    * Fixed CDROM detection code
    * Fixed a crash in the loading screen
  • MerlinW
    Ez egy fórum. Info kell kérdezel, mi válaszolunk. Ennyi. Pozitívuma a topiknak, hogy aki itt van 99%-ban végigjátszotta párszor a TLJ-t. Ha meg nincs kérdésed nem értem miért zavar, hogy nem kizárólag a játékról van szó, ami mellesleg már lassan 10 éves.
    Hidd el mi már kibeszéltük a témát elégszer. Ha te is ki szeretnéd szólj, állunk rendelkezésedre.
    Feltéve, hogy váltasz a stílusodon.
  • Lord Myn
    Igen, kissé eltévedtél a korosztállyal (bár megint lehetnék tizenéves...). Egyébként meg nyugodtan kérdezhetsz a TLJ 1-2-vel is kapcsolatban, eddig mindenkinek válaszoltunk (aki normálisan kérdezett).
  • csgj
    "25-30 között", hm, véglis csak pár év különbséget tévedtél... :P Amúgy meg nyugodtan lehet kérdezni a játékról is (azaz a TLJ-ről), mert sztem a többség már kijátszotta, v. játszott vele. :)
  • kirol
    Hát igen, MerlinW pont tizenéves.