The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha valakinek megvan, az feltolhatná a szerverre. Hátha valaki még a téli szünetben meg akar keresni néhány hullát a ruhásszekrényben :-)
Nincs ebben semmi pofátlanság, részemrõl egyszerûen csak érdeklõdésnek veszem. Válaszolni viszont csak annyit tudok, hogy ha jelentkezel bétatesztelõnek a #18557-ben leírtaknak megfelelõen, akkor már akár ma éjjel magyarul játszhatsz a The Longest Journey-vel.
Mondhatnám azt is, hogy nem szeretnék felelõtlen ígéreteket tenni, így aztán nem ígérek semmit.
Érzésem szerint a fordítási hibák nem tragikusak, de néhol igen zavaróak, és az esetek talán 2-5%-ában félrevezetõek lehetnek. A teljes szöveganyag átnézése egyedül nekem elég nagy falat, ezért is lenne jó pár lelkes, kitartó bétatesztelõ, hogy legalább a legdurvább hibákat kirostáljam mielõtt közkinccsé teszem a magyarítást.
Ha érzel magadban késztetést, akkor keress meg egy email-címedet tartalmazó privát üzenettel.
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
Amúgy azt kerestem, hogy egyszer írt valaki ide, és Imike fordította le neki a hsz-ét egy angol fórumba, ahol egy texteditorral kapcsolatban akart érdeklõdni a srác.
És én meg ezt az angol fórumot keresem, de nem találom. 😞
Olvasd el kérlek a #18631-et, és nálam jelentkezhetsz béta tesztelõnek a #18557-ben leírtak szerint.
A TLJ HUN jelenleg az 1.12-es verziónál tart, eddig fagyásról, vagy szövegelcsúszásról senki nem számolt be, fordítási hibák viszont még vannak bõven, ezért nem akarom publikussá tenni egyelõre.
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
Köszönöm
Valaki kereste. Ez az?
Mostanában ugyan nem járok erre, de Boldog Karácsonyt Mindenkinek, el nem feljtettem senkit😉😊
Legyetek jók és boldogok😉
[merlinw.org]
Persze újévig még úgyis leszek, sõt, 28-án még dolgozok is. Istenem de jó lesz. Alig várom.
Itt nem a hóember énekel, hanem valami jobb!
Itt egy kis hepi üdvözlet szép zenével (többször rázzátok meg) : Hóember éneke
más.
The secrets of Atlantis.
Ejj ilyen vacak irányítást régen láttam. Mint egy FPS, de csak adott irányba és adott helyre léphetsz.
Rettentõen lineáris.
Amíg nem szedtem le a csövet, addig nem is mutatott "aktivitást" a rossz csõnél. Mivel elõtte 100x körüljártam mindent, ezért elég morcos voltam.
Lehet, h valakinek bejön ez a stilus, de nekem nem.
Asszem abbahagyom és nekifogok a Runaway2-nek.
Boldog Karácsonyt kívánok minden TLJ-klubtagnak!
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
Carbon? Tényleg csodaszép, de 10 perc után halálra untat.
A látványt és játékélményt is magába foglaló game, az Oblivion. Nem tudom de ezzel meg a Runaway2-vel na meg persze a Gothic3-mal játszok mostanában egész éjszakákat,alvás meg....majd ha megöregszem kialszom magam.
Én úgy vagyok a "csilli-villi hülyeség"ekkel, hogy ha már nincs mögötte tartalom legalább a látány kárpótoljon mindent.Azért bizonyos játékokban számít, hogy milyen minõségû a lávány. Én szeretem ha egy game "csilli-villi" de nem ez az elsõdleges szempont.
Holnap szenteste. Mindenkinek örömökbem gazdag Karácsonyt Kívánok és persze sok Kalandot!
Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64
Na ebben állatira egyet értek veled <#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>
Pl ott van most a NFS:Carbon. Mindenki húdenagyon odavan vele, engemet meg totál nem vonz. Utoljára az Undergroundot nyomtam, de már akkor ráeszméltem, hogy a régi autós élmények kihaltak.
Meg tudnék mondani pár játékot, amit én sajnálok.
Mert azért ha van idõ játszani, akkor azért jól esik egy kicsit mással is játszani, nem csak kalandjátékkal.
Egyébként a mostanában megjelenõ játékok túlnyomó többsége csili-vili hülyeség, minden belbecs nélkül. Na ezeket nem igazán sajnálom.
Én tegnap zöldségdarabolás közben(franciasalátához), ami nem kevés ideig tartott elkezdtem nézni az Indiana Jones -t, persze így a folyamat még tovább tartott és arra jöttem rá, milyen jó lenne egy Indy-s PC játék.
Persze nem olyan szar, mint az Emperor's Tomb, hanem inkább valami olyan, mint az Infernal Machine volt, ugyanis ez tele volt feladatokk al, amin lehetett gondolkodni, és harc az szinte 0% volt.
Valamint évvégén mindig jött a Call of Duty, Medal of Honor, az is nagyon jó volt, a maga mûfajában, de már ez se jön PC-re.
És a Silent Hill sorozat is jó volt, fõleg a 2, és a 3. Erre most olvasom, hogy az 5. rész már ebbõl sem jön PC-re.
Elég szar, hogy pont az olyan játékok, amiket szerettem, mind kiiktatják a PC-rõl.
Persze ez velem valahogy mindenben így van, pl mindig vette ma boltban 100%-os gyülölcslevet, mert 150 HUF/L volt, ami többihez képest rohadt olcsó volt, erre kb 4 hónap múlva már nem forgalmazták.
Szóval jöhetne valami tényleg jó játék, de most per pillanat egy se jut eszembe, ami a közeljövõben jönne. Én pl. Alan Wake -et vártam nagyon, erre elhalasztották azt is 2008-ra. Na az meg mikor lesz még.
Persze most mondhajuk azt, hogy itt van pl. Runaway 2, stb, de ezek azért nem nagy számok. Ugyan ellehet velük lenni, de azért nem az igazi.
akárhányszor esélyt adok egy norton proginak, mindig befulladok vele.
pár hete pl kipróbáltam a Norton Ghost-ot. nagy szar az is.
b*szott elindulni a rencer az új vinyóról.
Mind1, Hiren boot cd-n volt 3 másik progi is, azokkal ment szépen😄
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Mert fel akarom rakni a CloneDVD-t, de az okosság.exe nem indul el.
Persze más gépen meg, de nálam nem. Így nem indul el.
ad1 KÖSZI a RUNAWAY2-õt !!!<#hamm>#hamm>
ad2 van még pér nap karácsonyig, addig még benézek párszor <#nevetes1>#nevetes1>
Egyébként én sem kívánok még semmit, van idõ, elégre csak vasárnap lesz 24-e<#alien2>#alien2>
Mert még karácsony csak jövõ héten lesz.
Ezért én MÉG nem kívánk senkinek semmit.<#vigyor3>#vigyor3>
Ja és köszönet a Runaway2-ért.<#worship>#worship>
Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64
már van neten én wndrõl szedtem mert volt regem de gondolom torrenten is meglelni, ma végig is játszottam, elég rövidke, sajnos ez csak elsõ epizódja volt..de megérte
Nagyon jól sikerült, hangulatos kis kalandjáték lett..franciások lehet elõnyben mert bár az angol szinkron a francia akcentusával is nagyon jó volt, itt-ott volt benne hullámzás(mintha utolag pótolták volna ki..eltér a hangszin).
(bár lehet francia szinkron nincs benne nem próbáltam..lehet csak felirat)
+ debil humor, debil grafika, egyszerû mégis szórakoztatóan mély
- néha mintha a szövegek nem szolaltak vona meg idõben levágva pici részeket az elejükbõl..meg egy két szinkron furcsán változott hangszinében..bár ez lehet direkt volt ilyen.
RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/
TLJ hibák második nekifutásra
Egyelõre ennyi, jövõre folytatom. Most lelépek, Kellemes Ünnepeket, boldogabb újévet mindenkinek.
[merlinw.org]
De majd meglátjuk mi lesz. Az idõzítés sajna gázos a karácsony meg a vizsgaidõszak miatt, de reméljük a fiatalabb korosztály besegít ill. azok akik dolgoznak😊
Randal: nyílt tesztnél nem mondhatom meg Pistikének és Zsuzsikának, hogy te az 6. te meg a 9. fejezettel játsszál, mert -teljesen jogosan- elküldenének melegebb éghajlatokra. Persze sok átfedés lenne a hibák jelzésében, de ez sajnos elkerülhetetlen.
totya4: pont azért kértem fel bétatesztelõket, hogy ne nekem egyedül kelljen végigjátszani és javítani is ezt a marhahosszú játékot. (Érdekesség: a szövegeket átemelve Word-be, kb. 300 oldalt tesz ki!). Ez majdnem olyan, hogy a cukrász elkészíti a fincsi tortákat, de felzabálni nem õ fogja. Persze a legvégén én is végig szándékozom játszani, de az nem holnap lesz.
"A tesztelés szívatás": sajnálom, hogy így éled meg, de ezen nem tudok változtatni.
"az összefüggõ szövegek mint különálló mondatok lettek lefordítva":
A szövegkicsomagoló az alább láthatóhoz hasonló kimenetet gyárt kb. 300 külön állományba, amik a játék .xarc állományaiból vannak egyenként kinyerve, és semmi utalás nincs rá, hogy melyik fejezethez tartoznak. Pl. a 45-ös könyvtárral indul a játék, és utána jön a 08-as...
####April_Who are you? #0
Do you know where I can find a kid named Warren Hughes?
####April_Who are you? #1
What's your name?
####April_Who are you? #2
All right, well, I guess you can't help me.
####Warren_Who are you? #3
Who's asking?
####April_Who are you? #4
Uhm, I am?
####Warren_Who are you? #5
Warren Hughes? Never heard of him.
####Warren_Who are you? #6
What's yours?
####April_Who are you? #7
April Ryan.
####Warren_Who are you? #8
Lucky you.
####Warren_Who are you? #9
Nope, nobody can.
####April_Who are you? #10
What do you mean?
####Warren_Who are you? #11
A nice, pretty girl like you in a neighborhood like this, asking all the wrong questions... You're heading for some serious trouble, y'know.
####April_Who are you? #12
I can take care of myself.
####Warren_Who are you? #13
Uh-huh, sure you can. The thing is, there are four guys waiting downstairs for you to come back out, and they can take care of themselves real good.
Látszólag ugye sorrendben vannak, de hogy valójában milyen sorrendben fognak megjelenni, az szinte biztos, hogy nem a fenti sorrend.
És persze hogy különállóak a mondatok és nem összefüggõ szöveg az egész, hiszen a játék menetétõl is függ, hogy mikor mi jelenik meg, és hogy mi volt elõtte és hogy melyik jön pl. a "####April_Who are you? #11" bejegyzés után, vagy hogy jön-e egyáltalán utána valami, azt csak a játék motorja tudja. A szövegkinyerõ csak az adatok kibányászásával foglalkozik, nem pedig dialógusgráfok generálásával. Ezen nem lehet segíteni, hiszen ez egy házi készítésû program, jó hogy egyáltalán ilyen van, ezért kell végigtesztelni az egészet.
"...lehet publikussá tenni annak az 5 embernek...":
Azért remélem 5-nél kicsit többen fogják majd végigjátszani a magyarítással. Khmmm....
Eddig az volt a koncepció, hogy végigjavítani, aztán, ha valaha ha kész lesz akkor tenni teljesen publikussá. Változnak az idõk 😊
Engem személy szerint csak az zavar, hogy a "tesztelés" valójában szívatás, hiszen a játék élvezetérõl szó sem lehet, minden egyes párbeszédnél sûrû képernyõmásolat nyomogatás majd megjegyzés firkálása következik.
Azt megértem, hogy a szövegkicsomagoló program nem igazán van a helyzet magaslatán, és emiatt az összefüggõ szövegek mint különálló mondatok lettek lefordítva, de ha ilyen mennyiségû a hiba, azt még tesztelésre kiadni is badarság (mondom ezt 3 fejezet után).
Ildomosabb lenne, ha a fordító(k) (egy szem via 😊 végigjátszanák a játékot legalább egyszer, nem fog kárba veszni egyetlen perc sem, mert van mit javítani, és ezután - csak ezután kiadni "tesztelésre", majd lehet publikussá tenni annak az 5 embernek aki még végig szeretné játszani magyarul, de nem jelentkezett béta tesztelõnek...
On: