33675

• Axon
    Örömmel láttam, hogy van a Shadow of Death-nek magyarítása. Mivel ez a kieg tartalmazza az alapjátékot is, így annak is benne van a magyarítása. Ezek után már tényleg nem értem, hogy az első kiegnek miért nincs magyarítása.
  • MerlinW
    Ne dobd ki a dobozt, ezek a csajok meglepetésszerűen ugranak ki belőle. (Én elvinném a legközelebbi szülinapi bulimra, hátha...)
  • Axon
    Jól megnézted? Biztos nem volt a dobozában? :-)
  • trmn #21848
    Asszem nekem az extra is jól jönne táp nélkül )))
  • kirol
    Nekem az tetszik a tápomban, hogy halk, mert HeatPipe hűtős, a vezetékek harisnyában vannak, ygy nem lógnak össze-vissza a szálak. Valamint az egyes vezetékek külön-külön kivehetők a tápból, mert mindkét végük leválasztható, így annyi vezeték van csak a házban, amennyi éppen kell.

Ami nem tetszett, az az ára.
    Valamint ez, hogy én nem kaptam hozzá ilyen extrát:
  • Axon
    Tegnap végre leért a heroes3 másik kiegje a The Shadow of Death. Ez eddig nem volt meg. Közben valószínűleg megtaláltam a "láncfűrészes" addont is. Ez egy nem hivatalos addon (neve most nem jut eszembe, de nem is fontos). Amolyan szkriptgyűjtemény és nem is teljes a kompatibilitás az eddigi pályákkal. Ezzel a kieggel elvileg élethűbb lesz minden, de nekünk kell beállítani - szó szerint - kismillió dolgot, szóval rögtön elment tőle a kedven.
    Az a Shadowos kieget viszont még ma kipróbálom.
  • Axon
    A táp vásárlásakor - elítélendő földhözragadt módon - a zajszint volt az elsődleges szempontom. Ez remekül teljesült, mivel ahhoz, hogy megvizsgáljam működik-e, bele kell lesnem, hogy forog-e a ventilátora :-)
    Na meg a színe is tetszett, mivel még sosem volt fekete tápegységem :-)
    Na jó volt, de az még a C16-osomhoz...
    A zajszinttel megegyező kikötésem volt még a szélesebb atx csatlakozó, mivel a régi tápomon még nem olyan volt, de az új alaplapom már olyan volt, bár ettől függetlenül a keskeny atx csatlakozóval is működött az alaplap.
    Az is tetszett rajta, hogy az akkor még újdonságnak számító sata-s vinyókhoz, már volt rajta csatlakozó, így nem kellett átalakító. meg tetszett, hogy a vezetékek kis vékony hálóba voltak húzva, roppant gusztusosan és nem utolsó sorban praktikusan. Ára olyan tizen..., tizen... tizen egy-kettő ezer körül volt úgy 1 éve.
    Ha jól emlékszem akkor 420 W-os a teljesítménye. Ezzel még nem volt gond.
  • Axon
    Olyankor illik egy képernyőmentést készíteni
    Egyébként a tegnapi 75 beírás a 34. helyig röpítette (2 helyet javítottunk) a topikunkat, ami igen előkelő hely egy ilyen hatalmas forgalmú fórumon.
  • Lord Myn
    Teljesen igazad van, az alaplap is nagyon fontos alkatrész, de hidd el: gagyi táppal minden alkatrész veszélyben van, úgyhogy nagyon helyesen cselekedtél amikor otthonra minőségi tápot vettél. Nekem is egy 550-es Chieftec "tartja a lelket" a gépben...
  • Lord Myn
    Ja, a tegnapi kis hardver eszmecsere bejutatta a topikot a TOP10-be... :D
  • Axon
    Én ugyanezt mondom az alaplapra. Szerintem az alaplap a gép lelke. Eddig 95 %-ban minőségi alaplapokat vettem a munkahelyi gépekbe és nem is volt velük gondom, míg egy pályázaton nyertünk néhány szutyok gépet, valami tomato alaplappal. Na azok állandóan sz@rok. Táppal különösebben nekem sem volt még gondom, bár egy évben tönkremegy egy, esetleg kettő, de más alaktrészt nem visz magával. Na mondjuk ennek ellentmondva én is vettem az otthoni gépembe egy meseszép minőségi tápot. Anno be is szúrtam ide egy képet és a nevét is leírtam, de ha most agyonütnek, akkor sem tudnám megmondani a típusát :-)
    Szóval én az alaplapot választom ki a leggondosabban!
  • Lord Myn
    Ezt írtam én is, hogy legalább egy még mindig van az alaplapokon. Majd ha jobban elterjednek a SATA-s optikai meghajtók, akkor lehet, hogy teljesen eltűnik.
  • Axon
    Sok örömöt az új gépedhez.
    Sok hasonlóság van az enyémmel. Az alaplapunk a procink és a memóriánk teljesen megegyezik.
  • Axon
    Atyaég! 75 beírás tegnap óta??
    Na kezdhetek olvasni!
  • MerlinW
    Egyre több lapról hanyagolják. Azaz egy IDE-t tesznek rá az optikai meghajtóknak. Amit legutóbb vettem Gigabyte lap is ilyen volt.
  • takysoft
    szoktal ajánlgatni vidékieknek az Extreme Digital boltot, 10e ft feletti ingyenes házhozszállítással az egész országba.
    De sajnos elég szegényes a kínálatuk AGP-s kártyákból

atiból 16 ezerért van x1550, 24-ért 7600SG Silent(passzív hűtéses, nincs ventillátora)
    x1550-ről nem tudok sokat. olcsó, de nincs benne az erősorrendben.
    7600GS-t meg aquában még 21-ért ddr3 rammal lehet kapni..

szerintem kérdezz körbe a helyi számtechboltokbak. az olcsóbbaknak.
    vagy a haverodnál.
  • takysoft
    ha meg "jól beszólnak", akkor felejsd el őket.
    barmokkal nem kell foglalkozni.
    hidd el, nekik ez nem több művelet, mint kihúzni 1 tételt a listáról.
    (kivéve ha már megvették).

Meg persze kérdéses, hogy AGP-s kártyát milyen áron tudnak hozni, de ha teheted ddr3-asat vegyél. szerintem. hogy ati vagy nvidia, az meg szinte mind1.
    Erősorrendem szerint totál 1 kategória(itt ati nyert, mert abból van ddr3-as), de ha az nvidia lenne ddr3, az nyerne:D aqua-ban pl van olyan is.
    meg kell kérdezni mit tudnak szerzeni a barátodék.
  • Lord Myn
    Még mindig jobb, mint bukni egy rakat pénzt...
  • csgj
    Most még az a nagy szívás, hogy a bizonyos ismerősök sztem nem fognak örülni, ha visszamondom a megrendelést (a megrendelés még nem történt meg, holnap reggel kell cselekedni :P), és helyette kérek egy másik kártyát... kellemetlen... jól beszólnak majd, hogy milyen hülye vagyok :(
  • Lord Myn
    A DX10-es kártyáknál nem a DX10 kompatibilitás a nagy kunszt, hanem a Unified Shader arhitektúra, ami abból áll, hogy nincs külön Vertex meg Pixel (esetleg Geometry) Shader, hanem van egy rakás magas órajelű shader, ami azt csinálja amire éppen szükség van (azaz lehet Vertex/Pixel/Geometry shader akár az összes is) és ez működik DX9 alatt is.
  • takysoft
    hát erre mit mondjak... vidéken is vannak olcsóbb boltok... csak azok össze-vissza szívóznak a garanciákkal.... tapasztalat..
    Siófokon(ahol én számtechboltban dolgoztam), marha drágák voltunk pesthez képest. meg bizony az üzletpolitikával se voltam kibéküve.
    Nyári mukába voltam ott, de állandóra nem mennék oda:D (nem mondok nevet).
  • takysoft
    a lekiabálást itt most nem úgy értettem.
    úgy értettem, hogy ha "véletlenül" hülyeséget találnék mondani valakinek, akkor szóltok, hogy nem úgy van, és abból én is tanulok:D
  • takysoft
    mind az x1650, mind a 7600 "faxa"
    a DX 10 meg szerintem még egy ideig (kb 1 -1.5 év), nem lesz "kötelező". max 1-2 ritkább játékhoz kell majd.
  • Lord Myn
    Nem akartalak lekiabálni, csak az háborított fel, hogy ha már te olyan hü... khm. szóval bátor vagy, hogy egy gagyi táppal nyomod, akkor legalább másoknak ne add ezt a tanácsot.

Egyébként a PH!-t (Prohardver!) én is ajánlom mindenkinek, kb. 4 éve vagyok ott tag.
  • takysoft
    no. semmilyen játéknak NEM KELL DX 10.
    UT3-al 7600Gs-en, meg x1650-en is el lehet játszani egész szép grafikán(ha jó procid van talán fullon is:D).
    DX 10 amúgy is csak vistán van, egyáltalán van vistád?
    mert ezen a gépen nem is lesz.
    Amúgy sem több a DX 10 pár új shadernél... nem ér semmit a támogatása, mert a fejlesztők se programoznak rá.
    Maga John Carmack, meg a Valve is azt mondta, hogy szar lett.

Majd január után jönnek az új kártyák. Azokban lesz DX 10.1, meg OpenGl 3.0
    azok már nagyobb változások lesznek, de azokhoz úgyis kellene új gépet venned.

Szerintem vegyél egy AGP-s kártyát most a pénzedből. Jól jársz vele. Bioshock, UT3, minden menni fog vele (többiek leordítanak, ha tévedek)
    Mert szerintem nincs annyi(és a közeljövőben nem is lesz annyi) pénzed, hogy új gépet vegyél.

DE ha 1 éven belül gépet is újítasz, akkor ne feledd, hogy abban már b**hatod az AGP-s kártyád...

Pl az a 7600GS 256 DDR3-al.. 21-ért... na az nem rossz...
  • csgj
    És járjak be Kaposvárról vonattal, vagy busszal abba a boltba? :P (szüleim nem vezetnek, én se, monnyuk már lehetne jogsim...) De egyébként akkor gondolom az lesz, hogy veszek egy X1650-t, aztán tolom vele az sm 3.0-ás gameket, amíg nem lesz kötelező a dx10. Akkor meg minden gamet újrakezdek :P De ez az X1650 jó a Bioshock-hoz, meg a többi új gamehez? (meg hát elég nagy csalódás most ez... bíztam benne, hogy faxa kártyám lesz...)
  • Lord Myn
    Tudtommal nincs még teljesen IDE mentes alaplap, legalább 1 IDE csatlakozó található még minden alaplapon (max. valamelyik vadi-vadiúj DDR3 memóriás lapon).
  • MerlinW
    Jövő tavasztól már gyűjthetsz dx10.1-es kártyára:)
  • MerlinW
    taky.szerk: www.prohardver.hu :)
  • takysoft
    közben pár infó...
    SG.HU nem a fórum, hanem a főoldal.. lehe néha felnézni ide:D sok jó cikk, még érdekesek is. naponta benézel, és up-to-date leszel 2 évre előre:D

normális számtechbolt. Aqua például, akol értenek hozzá, olcsók, és kedvesek. Elmondanak mindent, adnak tanácsot. Ne ilyen vidéki kisboltokba járj vásárolni... ismerem azokat is, voltam vidéki majd 20 évig:D(most megy bsc-s vagyok BP-en)

meg mi:D itt bátran kérdezhetsz. ha hülyeséget mondasz, akkor lekiabálnak(lásd engem délután táp-ügyben), de ha kérdezel, akkor mindenki kedves lesz, és segít. Ha én nem szólok, akkor a végén még megveszed azt a 2600pro-t.... azt b**hatod...

Meg adunk tanácsot. én is adok egyet. ha nem szánsz rá egy cirka 100-at, akkor inkább maradj egy AGP-s kártyánál most. 7600GS, vagy X1650 ami belefér (7600GS an barátnőmnek is, meg abból van DDR3-as is(érdemesebb DDR3-ast)).

Döntened viszont a végén neked kell:D

adok még egy oldalt. prohardver.hu én nem ismerem, nem járok arra, de sokan esküsznek rá, sok jó infót találni ott.
  • MerlinW
    Hangszert egy videokártyáért... Uram, zárd be a menyországod, a pokol tüze nyaldossa lábát eme meggondolatlan halandónak!:D

Én nem tökölök, válaszolok. Új videókari=alaplap+memo+proci (alaplapfüggő ugyan de vinyo is ha nincs a lapon IDE slot (ill. ha nincs sata vinyod))

Myn: SLI felvilágosítást köszi, ezt nem tudtam:)
  • Lord Myn
    Ha DX10-es rendszert akarsz (egyáltalán Vista-t használsz?) akkor muszáj cserélned az egészet.
  • csgj
    Akkor ebből nem lesz semmi, de kösz... maradok a 9600-nál, lesem a 22-ezremet, amíg nem gyűlik rá pár év alatt még néhány tízezer. Nekem dx10-es kari kell, elvégre azt néztem ki, azt akartam... mire megyek pár hónap múlva egy sima AGP-s karival (ami dx10-es)?
  • Lord Myn
    8x AGP-s a lapja, de egyébként ez egy városi legenda, működnek a 8x AGP-s kártyák 4x AGP-s lapban is és alig lassabak csak.
  • takysoft
    Na akkor:
    Aqua - AGP - Nvidia
    illetve:
    Aqua - AGP - ATI

Nvidiából a 7600 GS széria jöhet szóba. Innovision-féle pl 19 ezer(256 DDR2), illetve 21000(256 DDR3)

Atiból esetleg az X1650. Asus kártyája pl vmivel kevesebb, mint 20 ezer ft.

Ezek is igen jó kis videokártyák. Nem rosszabbak, mint amit kinéztél, (sebességben), de 2 dolog fontos:
    -8X-ps AGP kell. alaplapot meg kell nézni, tudja-e. amúgy lasabb lezs asszem, de ahhaz többiek értenek jobban.
    -DirectX 10-et felejtsd el. olyan kártya nincs AGP-re.

AGP-s kártyából is van még 50-ezer forintos db is.... abből is lehet kihozni valamit, mgé akkor is, ha nem akarsz egy teljesen új gépet.
  • Lord Myn
    Valamikor én is gitároztam, de már 10 éve eladtam az elektromos gitárt (pedig egy Ibanez volt...).
  • csgj
    És tudjátok, hogy mi a legjobb? Hogy ezért adtam el egy elektromos gitárt! Hát nem kellett volna...
  • Lord Myn
    Tudod mit szoktak erre mondani: "Köszöntünk a számítógépesek világában..." :D Ez egy pénznyelő szenvedély...
  • Lord Myn
    Intel procija van DDR1-es memóriával... Muszáj azt is venni neki, ha cserél.
  • Lord Myn
    Ha ügyes vagy talán 60-ból megúszod (de ezt inkább bízd hozzáértőre, ha akarod segítek), egyébként léteznek AGP-s jó SM3.0-ás kártyák is (7600GS/GT nvidia, Ati-nál X1650/X1950). Egyébként nem az 5 PCI foglalat jelenti azt, hogy AGP-s hanem, azt hogy AGP port van rajta, nem PCI-E. Míg a mostani generációs kártyák: GeForce 8-as széria ATi 2600/2900-as széria mind PCI-E-s.