33675
-
#21891 A te örömödnek mi is örülünk. Pláne, hogy hasonló procim van (5200+) amit én is tervezgetek kicsit túlpörgetni. VGA-m pedig Nvidia, nem tudom az mennyire szereti a túlhúzást. -
#21890 Én meg mostanában nem is próbáltam. -
#21889 Nálam elég lassan jött be -
#21888 Van valakinek problémája a ketteskével? Az jelezze, mert kicsit buherálni kellett. -
#21887 Köszönöm. Elképzelés az nincs, ezért rád bízom. -
#21886 Most nézem...mit csinálsz hajnal negyed hatkor, egész éjjel nem aludtál vagy ilyen korán keltél?
Még valami, milyen alaplapba kerül az új AGP-s VGA? -
#21885 nem "biztosan", de ajánlott... -
#21884 Mindenesetre a biost biztosan frissíteni kell az új VGA használata elött. -
#21883 mert az alaplapgyártók általában simán supportot biztosítanak 5-6 éves lapjaikhoz... folyamatosan frissítik a kompatibilitási infókat...
jellemző a gyártókra...
tényleg, hol lehet ilyet megnézni?
(ui: szerintem, hogy ma már nem gyártanak ilyen alaplapokat, a videogyártók vigyáznak a kompatibilitással) -
#21882 Ez az állítás ("gen, 4x és 8x AGP kártyákat tud fogadni, gyakorlatilag ez lefedi az összes AGP kártyát (1x/2x AGP kártyák. kb 9-10 éve voltak).") ebben formájában nem biztos, hogy megállja a helyét!
Azt pontosan nem tudom milyen alaplapja van de ha elég régi AGP-s akkor bizony gondok lehetnek az új VGA-val.
A probléma a feszültségszükséglettel lehet.
A régi VGA-k 3 ill. 1.5V-al működtek a motani AGP-s kártyák viszont 1.5 vagy 0.8v-ot igényelnek az alaplap felől. A probléma majd ott kezdődik mikor csgj majd beleteszi a VGA-t a lapba majd mikor indítja az nem ad képet vagy rosszabb esetben el is füstöl.
Ez tapasztalat. Mint tudjátok munkámnál fogva rengeteg hasonló esettel találkozom. Először jó lenne megnézni, hogy a lap biztosan alkalmas-e a "kiválsztott" VGA fogadására!!!!
-
#21881 Volt mit átolvasgatnom mert már megint napok, "hetek" óta nem volt időm benézni a topikba. Olvasom, hogy már nam a kaland hanem a "hardwer" lett a fő téma.
Én is csatlakozom kicsit és megemlítem, hogy mit tapasztaltam mikor két hete 2 alkatrészt kicseréltem a gépemben.
Ezek a VGA ill a CPU voltak.
x1950xt-----HD2900XT
X2 4200+----x2 6000+
Az alkatrészek cseréje után az ODD meghibásodása miatt újra kellett telepítenem a rendszert ( én már csak Vista Ultimate x64 használok ).
Először is kíváncsi voltam a gép teljesítményére és tuningpotenciáljára.
3dMark06 x1950xt+4200+=5300pont
3dMark06 HD2900XT+6000+=10100pont
A VGA nagyon komolyan túlhúzható a GPU-t kapásból az alap 740Mhz-ről 845Mhz-re húztam a VGA ramjait az alap 828Mhz-ről 890Mhz-re. Ezekkel a beállításokkal meg persze a CPU 3.0Ghz-ről 3.3Ghz-re húzásával megint futtatam a tesztet.
3dMark06+tuning=12050pont
A játkok futtatása - bár eddíg is akadásmentes volt - most igazán tökéletes lett. Semmi akadás, rövid töltési idők ...stb sorolhatnám napestig.
Szoval nagyon meg vagyok elégedve.
Köszönöm a türelmet és bocsánat, hogy csak nekem örömet okozó történettel untattalak bennetek. -
#21880 Most olvasom, hogy egy új logót szeretnél. Ha lesz időm a hétvégén gyártok egyet. Van valami konkrét elképzelésed azon kívúl, hogy a Nibiru legyen a kiindulópont? -
#21879 Olyan, hogy "iszok" már nagyon régóta nem volt. Hetente egy esetleg két sör, szigorúan a vesém miatt, mivel hajlamos a homok termelésre. Töményt meg vagy 10 éve nem iszok. Nyáron volt 1-2 kerti parti ott sörözgettem. Berúgva tavaly januárban voltam a legjobb barátom 30. szülinapján és az idén nyáron amikor az ultrahang kimutatta, hogy az egyik jó barátomnak fia lesz. Muszáj volt koccintani és ismét... és ismét. Egyik alkalommal sem ittam 2-3 felesnél többet, de mivel nem iszok töményt így hamar levert a lábamról.
A régi időkben viszont... hajaj napokig tudnék mesélni ;-) -
#21878 hej, de dettó ugyanígy érzek én az általános iskola utolsó 4 évével kapcsolatban:D (kivéve talán a pijálós részt:D)
Kellemes kis faluból felősbe át kellett menni ******* városkába...
A suli és az emberek is undorítóak voltak... diákok 33%-a ... kisebbségi.
két kezem nem tudom összeszámolni hányszor elvertek azok ok nélkül...
de megtanultma verekedni... nem a technikáját a dolognak, hanem a mentalitását. azt nehezebb..
Volt külön "C" osztály....
Ajkai középsuli ehhez képest leányálom. Már fel se tűnt ha valaki cikizett valami. szerettem oda járni, csak a magyartanárom volt... embertelen... úgy hívták "Ágnes asszony"... azért csak mondd valamit...
Pia:
mikor lengyelországban computer-art festival harmadik napján arra ébredek, hogy meztelen vagyok, nem emlékszem mi történt tegnap, mindenem fáj, főleg a fejem, meg a kezem, ami vérzett..
..haverok mesélték a többit... átestem egy üvegfalon mikor meg akartam verni őket... fellöktem egy barbecue sütőt, rá egy 198 centis kiltes(skót-szoknya) csávó lábára....
...nem voltam hajlandó hányni.. csak angolul beszéltem:D(már 2 napja alig váltottam valakivel magyar szót)...
orvoi ellátást pedig magyarországig nem kaptam:D vodkával fertőtlenítették a sebeim:D
Mind1, a lényeg, hogy azóta nem nagyon iszom:D -
#21877 Bár nekem is vannak hasonló szép emlékeim, de ha visszagondolok a középiskolára, akkor elsősorban gyomorszorító rosszérzés kerít hatalmába, ezért próbálok minél ritkábban visszagondolni. Engem elsősorban a mindennapi iskolába való buszozgatás viselt meg. Na nem maga a buszozás, hanem ami vele járt. Hajnali kelés minden nap, majd halál álmosan reggeli és uzsonna készítés minden nap és elindulni a buszmegállóba. Télen a kialvatlanságtól legyengült szervezetem állandóan beteg volt, így hatványozott szenvedés volt minden nap. Iszonyú kínzó érzés a torkomban a torokgyulladástól. Antibiotikumoktól (amik sosem használtak csak időlegesen) szétment gyomrom állandó fájása, silány étkezésemmel megfejelve. Taknyom földig lógva. Bűzös mocskos buszon tengernyi gethes ember fertőzéseit nyeldekelve beérni az iskolába, ahol a rendszerváltás últranegatív hangulatában többszáznyi csóringer diák és egy rakás mélly depresszióban lebegő tanár között végigszenvedni minden napot. Na persze mi is ittunk, csak nem mindig "buliból", hanem, hogy ne legyünk ezen a bolygón.
Ha lenne ilyen agybuzeráló gép mint például a Felejtés bérében, akkor ezt az időszakot rögtön töröltetném az emlékeim közül, nem törödve a köztük levő tényleg kellemes emlékekkel sem.
Talán arra jó volt, hogy tudjam értékelni azt amim van, mégha manapság ez roppant kevésnek is tűnik. -
#21876 Azért lennél egy kis időre újra középsulis, nem? Bár akkor baromira utáltam, de most már csak a szép emlékek maradtak meg: pl. amikor piát csempésztünk be és magyar órán sutyiban ittunk, míg a tanár valamit felírt a táblára vagy amikor a hátsó sorban pókereztünk biosz órán... Mennyire gondtalan volt az élet akkor! -
#21875 Elolvastam, nem b*szogatni akarlak, tényleg nem értem...
Mi köze van az alaplapján lévő DDR1-es ramoknak ahhoz, hogy a videókártyán mennyi és milyen memória van? -
#21874 Csak az alapjáték és a második kieg jelent meg magyarul. -
#21873 Jaj de jó, hogy én már megszabadultam ezektől a rémálmoktól... -
#21872 ez így első ránézésre egész szép:D -
#21871 olvasd el újra. érthető az, max hülyeségeket beszélek:D -
#21870 Igen, 4x és 8x AGP kártyákat tud fogadni, gyakorlatilag ez lefedi az összes AGP kártyát (1x/2x AGP kártyák. kb 9-10 éve voltak). -
csgj #21869 Öö.. tényleg, minden AGP-s kártya passzol az alaplapomhoz? (Csak mert nem akarok már megint szívni...) -
#21868 "Bár ha az alaplapodon csak DDR1-es memóriák vannak, akkor lenne helye a plusznak..."
Bocs, de ezt baromira nem értem...
-
csgj #21867 Radeon X1650 PRO 256M DDR3 AGP VGA/TVO/DVI-I LR
Hát ez még éppen benne van a 25ezerben, de nemtom vajon náluk mennyi... :/ Na de majd kiderül. Egyelőre kíváncsi vok, hogy ő mit talál (tudja, hogy mennyi pénzem van rá...) -
#21866 ha rám hallgatsz, akkor semmi értelme 512 megásat venni. DDR 2-esnél mind1.
Bár ha az alaplapodon csak DDR1-es memóriák vannak, akkor lenne helye a plusznak... de semmiképp sem komolyabb ráfizetéssel.
És ha van DDR3-as memóriával(akár az ATI akár az nVidia), akkor azt kell választani, akkor is ha csak 256 megás. Sokkal gyorsabb. Ezt mindenképp kérdezd meg! -
csgj #21865 Egyelőre holnap a bizonyos ismerős még elmondja, hogy ő mit ajánl... De sztem azt a Radeon X1650-et veszem meg... csak még nemtom, hogy 512 megásat, vagy 256-osat, ami viszont másban jobb,... nemtom :P Ezért kérdezem meg azt a fickót. -
#21864 videokártya ügyben akkor mit teszel? -
#21863 miért, heroes III amúgy magyarul jelent meg??? erről nem tudtam...
azt hittem csak a 4 meg az 5 -
csgj #21862 Ááh... ez a hét a legrosszabb! Szombaton is menni kell suliba, pénteken 8 órám lesz, holnap írunk egy nagy töri dogát, kaptam egy magyar 2-est, és egy francia 2-est (amit még javítódogában újraírok a héten)... plusz hétfőn egy ratyi biosz dogát is írtam. És ezen kívül tegnap még a videókártya-dolog is rohadtul felhúzott... De biztos volt már mindenkinek ilyen sz*r hete. Vagy még rosszabb. És ez most az offolás tetőfoka volt? :P -
#21861 Mutasd meg! -
#21860 A minimálist úgy értettem, hogy a 3 játékból kettő le van fordítva teljesen és a lefordított két részből néhány dolgot át lehet emelni a még le nem fordított részbe. -
#21859 Miért, tőlem vetted? ;P -
#21858 Nem, mondom megvan minden!
Én semmit se dobok ki!
De ha este megnézem, és nem lesz benne leverhetem rajtad? -
#21857 Ez benne van a dobozban, csak NesGirl formájában... Tudod vannak ilyen kis fehér zacskók, az van ráírva, hogy "DO NOT EAT, THROW AWAY!", na most ha ezt vízben feloldod, akkor már is ott a csaj... Most már bánod, hogy kidobtad ezeket, mi? :D -
#21856 A 420-as teljesítménynek nem is szabadna, hogy gond legyen (hacsak nem Power Server-t üzemeltetsz), inkább ott lehet majd bibi, ha valamikor veszel egy erős videókártyát és nem tudja majd leadni a megfelelő áramot a +12V-os ágakon... -
#21855 Na majd megnézem mégegyszer, mert minden dobozom megvan!
Amúgy van Awakened HUN verzióm végre!! :) -
#21854 minimális fordítás? ugyanarról a heroes III-ról beszélünk?
tonna szöveg van benne:D -
#21853 Az egy kicsit becsapós ajánló, mivel az alapjáték és a 2 kieg nevét magyarul tüntetik fel, mintha ez egy teljesen magyar lokalizáció lenne, de a lokalizációnál pedig angol nyelv szerepel, pedig minimális fordítással magyar verziót is ki tudtak volna adni. -
#21852 Ha már Heroes III, akkor Heroes III Complete
nekem megvan, de csak ISO sajna.. meg kéne venni.