The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kirol
Ezt nem nagyon értem, miért:
"Ha csak 1 modulod van sajna a porfogós sztory elõfordulhat."

Miért fordulna ez elõ?<#nemtudom>

Azért nem kit-be vettem, mert most így is elég sok zsé volt, hátha még párban veszem. Viszont késõbb akarok venni majd mellé egy párt, egy ugyanilyet értelemszerûen. Ezért volt kizárt, hogy 2*512-eset vegyek, mert ugye akkor hogy mennének együtt.

Te anno linkeltél be teszteket, már nem emlékszek. Pl. 3DMark -ban mi a zalapértelmezett? 1280*1024 -volt nekem ,ami hülyeség, mert eddig mintha 1024*768 lett volna az alap.

De bár már itt tartanék, hogy tesztelhetném.

serito
Miért nem Kit-ben vettél ramokat? (2x512/800) Ha csak 1 modulod van sajna a porfogós sztory elõfordulhat. <#szomoru1>
Remélem hamar kicserélik és mutatsz pár teszteredményt!

Obscure:
Bocsi nem számoztam meg (014) de ha felér majd átnevezem!

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

Csak hogy értékeljétek a netsebességet - nekem 2Mb/s / 128 kb/s a netem. Lefelé még csak hagyján, de felfelé? Az Obscure-t én is köszönöm.
kirol
Megkérdeztem hova vitték, remélem még ma válaszolnak. Jan. 23-óta van meg az új gépem, és csak a port fogja az asztalom mellett.

Már nem is szivesen gondolok erre, mert csöppet felmegy bennem ilyenkor a pumpa.

trmn
köszi, akkor holnap dél körül neki állok leszedni

serito
Most számolgattam, talán holnap reggelre fel is ér!!!

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

serito
Most kezdtem feltolni az Obscure-t! Összesen 56db 50MB-os csomagocska ellenõrizve. Ez teljes verzsön "okossággal". 52,3KB/s-el ballag, bizony el tart egy ideig.

MerlinW
Azért minden elismerésem a FunCom-é, nemsok fejlesztõ foglalkozik (lassan) 10 év után is a termékeivel.

[merlinw.org]

Axon
Nekem egy spenckón kiherélt, minden sallang pentes (pl. directx) iso verzióm van.

MerlinW
Reméljük nem okoz😊
Én erre vagyok kiváncsi: "sound engine upgrade". Ki is próbálom hétvégén.

[merlinw.org]

serito
Most tömörítem ha kész kezdem feltölteni. Kb 2 óra múlva lesz kész (PIII 1000Mhz maina dolgozik vele)a tömörítés utána indítom. Ha gondolod holnap te is besegíthetsz, 50Mb-os csomagokat csinálok.

via_mala
Köszönöm az infót, akkor meg kell vizsgálni, hogy a magyarításnak okoz-e ez problémát.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Axon
MerlinW azt mondta, hogy mehet felfele.
Ha te töltöd akkor én nem. Pedig most másoltam fel a vinyóra, de tölteni mondjuk csak holnap tudtam volna elkezdeni, úgyhogy csak hajrá :-)

Axon
Ja, és 5 másodperc alatt lent van egy dvd ;-)
Ennyit jelent egy szótévesztés :-) Megabitet akartam mondani.

serito
Tolhatom felfelé az Obscure-t?

MerlinW
The Longest Journey Retail 1.60 Patch

Patches 2 cd / DVD versions

If you have one of the 2CD or DVD re-release versions of The Longest Joureny please download the latest patch below:

Changes in Version 160

A number of fixes to font handling for Russian version.
Bugfixes
New default savegame location.
setup dialog is now skipped by default
Vista compatibility:
sound engine upgrade
support for multiple user accounts
runs as restricted user (installation requires admin rights)

http://www.longestjourney.com/help/patches/

[merlinw.org]

MerlinW
Nálam most tökölnek vele. A feltöltésem már 512, a letöltésem még ingadozik, de a muki azt mondta 8Mbit lesz. Várjuk szeretettel😊

[merlinw.org]

serito
Sajnos a 3 napos cseregarancia mint olyan megszünt!!!
Az alap garancia idõ min. 2 hét de inkább 1 hónap de a 2 hetes várakozás a gyakorlat. Ez szinte mindenhol így van, azért nem adnak rögtön csereterméket mert ha mégis kiderül, hogy az általad hibásnak vélt ramok jók azt már nem tudják újként eleadni. Ezért elküldik a beszállítónak, hogy teszteljék le õk és ha valóban hibás küldjenek helyette másikat. Tavaj a Samsung még azonnali cserés volt sõt a 3 napos cseregarancia is mûködött náluk. Idéntõl már náluk sincs ilyen hanem ki kell várni a min.15 napot, rosszabb esetben a 30-at.
A ramjaidnak nem a tesztelése tart ilyen sokáig, hanem a jobbra-balra küldözgetése.<#wilting> Ha lenne ismerõs a nagykerben talán meglehetne gyorsítani. Melyik nagykerbe vitték Pesten?

serito
Az már igaz, nálunk a legolcsóbb gamepad 1500Ft (Genius) a célnak éppen megfelelne. Én is ilyet használok.

serito
A sávszélesség emeléshez csak annyit, hogy én maximálisan megkaptam, 1Mbit-rõl 4Mbit-re emelkedett már vagy 2 hete. <#taps>
Nem vagyok jóba a T-commal de köszönet nekik.

serito
Ha minden jól megy holnap elkezdem a feltöltést!!!
És egyidõben a letöltést is Via_Mala jóvoltábnól (RE4).<#worship>

kirol
Serito, amúgy te mint szakértõ, miért tart egy jelen esetben memóriacsere min. 2 hétig?

A ram megtekintése kb 10 mp, de ha hiperprecízek se lehet egy biosig se eljutni képes, semmit nem csináló ram-on tesztelni.

Akkor mi történik a maradék 335 óra 59 perc alatt?
Ahol még azt se mondhatják, hogy le kell vinni Pestre, mert ott a nagyker, mivel pesti a bolt is.

Vagy Thaiwan- ra viszik férfi-nõi váltógyaloglásban?

Kicsit bosszantó, hogy már itt van a cucc több, mint 2 hete, de nem tudom bekapcsolni. És akor ugye erre még rájön a csere min 2 hete, ami jövõ hét csötörtökön telik le.
<#rinya>

kirol
8 Gigabit/sec? Az hány megabit? 8000 megabit-es netetek van?<#guluszem1>

Axon
Van hozzá egy egér patch. Letöltöttem, de kipróbálni már csak holnap tudom.

Axon
Egy kis probléma miatt csak péntek délután tudom megkezdeni a feltöltést.

Axon
Ha már újra feljött a sávszélesség emelés, akkor néhány észrevétel ezügyben. Eddig 3 gigabittes vonalunk volt kb. 365 kb/s letöltési sebességgel. Most elvileg 8 gigabittes lett, ami 1000 kb/s körüli érték. Nos eddig a rekord az 765 kb/s volt, az is egy pillanat erejéig. Eddig egy letöltésnél szinte atom stabilan tartotta a max. sebességet szinte folyamatosan 760-765 kb/s között mozgott, akár órákon át. Na ez most közel sincs így. A sebesség úgy 500-650 kb/s között mozog, sõt nem is mozog hanem ugrál, 200 kb/s-ot is ugrál másodpercenként. Hol 650, de a következõ pillanatban már 450 és ez olyankor mértem, amikor csak én használtam az egész hálózatot, tehát nem lehetett másra fogni az ingadozást. Fõleg 500-550-es tartományban mozog legnagyobb százalékban. 700 fölé pedig csak igen ritkán megy.
Na így hirtelen ennyi az összefoglalóm a sávszélesség módosításáról.

Axon
Már tevezem egy ideje, kb. 2 éve :-)

via_mala
Szerezz be egy ó'csó gémpadot, inkább azzal próbálkozz.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Axon
Kipróbáltam az RE4-et.
Szinte minden újamat rá kellett növesztenem valamelyik billentyûre. Jól tapasztaltam, hogy lõni közvetlenül nem lehet, csak ha közben a SHIFT-et megnyomva bekapcsolom a lézeres célzást? Ilyenkor az ENTER-el lõ. Baromi nehéz menet közben a nyilakkal nézelõdni. Biztos meg lehet szokni.

via_mala
Szép, nekem is kb. ennyire nõtt a sávkeskenységem.

Sziasztok!
Ma reggelre "megszélesítették a sávomat". Csak információként közlöm az eredményt, a miheztartás végett.
Eddig 1M volt (132k letöltési sebességgel).
Ma délelõtt 10 köröl Rapidról töltöttem valamit, akkor láttam, hogy 460k-val száguldozik az adat lefelé, vagyis 3,6M körüli lett. Az majdnem 4M. Majd kiderül hogy délután, este, éjszaka mennyire tudja ezt tartani. Ha bírja, nekem egy szavam sem lehet, olyan mértékû a változás.
trmn
köszi

Axon
Megpróbálom ma elkezdeni a feltolását.

Axon
Köszi!
Már be is izzítottam a gFTP-met ;-)

via_mala
Lehet biohazardírozni a helybeli gonosszal negyedjére is!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Biohazard.4.DVD-NETSHOW felért

<#papakacsint>

Atomreaktor
ugyanaz még mindig sajnos😊 grafikus címszó alatt bohóckodok😊

Atomreaktor
nekem a 8mbit-be kéne esnem, de még nem történt semmi😊

trmn
Axon,Serito

Nekem mindegy lenne, hogy melyikõtök tolja föl ha megvan, szívesen venném a feltöltés

szotyimutyi
Nem tudom, én csak azt írtam, amit a fórumon beszélnek. Hivatalos közleményt is beszúrtak arról, hogy ez nem a végleges játék és ps2-bõl van a változat.
De szerintem mindegy, ki kell próbálni.
Silent hill 5 állítólag 2007 végén fog megjelenni, már többször módosítottak a megjelenésen.

kirol
Az meg szerintem hülyeség, hogy az nem a PC-s verzió.
Láttál már PS2-t jól mûködtetõ emut?

Meg abból kiindulni, hogy nincs egér. Én már nem emlékszek, oly régen volt, but eggyikben sem volt egér.

kirol
Amúgy azt se értem, miért nincs Silent Hill 5.
Emlékszek a 2, vagy a 3-on már alapból ott volt a köv rész elõzetese.

Most meg már mikor megjelent a The Room, és semmi hír 5. részrõl.
Pedig jó volt, fõleg az tetszett ,hogy itt nem az a lényeg, hogy legyilkolj 2milliárd szörnyet, meg a történet is jó volt.

Mondjuk egy jó Indiana Jones játék is jöhetne. Bár ha jön az Indy 4 film akkor lehet csinálnak hozzá valami borzalmat, de ki tudja.

Valaki tudna egy privit küldeni mi ez a szerver amirõl beszéltek?
MerlinW
Billel, jah. RE4 topikban vannak összehasonlító képek a PC és Konzol verziókról, sajna a PC-srõl lehagyták a sötétséget, végig világos van. Az elemlámpa sem ér semmit..😊 Én a régi silent hill szerû RE-eket szerettem. Ez nem RE csak egy horror játék. Külsõleg talán a silent hill 2 szinvonalát hozza, játékélményben meg... hát nem is tudom. Amíg nem jön a tavaszi játékdömping addig jó lesz. De lehet inkább végigtolom megint a Silent Hill 3-at😊

[merlinw.org]

szotyimutyi
Elindult a játék, de már mondtátok, hogy elkezditek feltenni.A fórumban azt írják, ez nem a pc-s változat, hanem ps2. Ugyanis nem lehet egérrel irányítani és a ps2 gombok vannak feltüntetve.

kirol
Mivel nyomtad? Sima billentyûzettel?
Hát én még csak képeket láttam, de mintha ez tök más lenne, mint za eddigiek, mert eddig ugye az volt, hogy mentél egy többnyire zárt helyiségben és sötét volt stb. Itt meg nyílt terep van világosban.

És hát a grafika az bár még nem láttam - mert még mindig nincs RAM-om és Mx440-el meg csak fekete a képernyõ, bár elindul - de nem túl bíztató.

MerlinW
Biohazard a japán címe volt mindigvégig a sorozatnak, Resident Evil az amerikai😊 Az hogy a leggyengébb rész nem jelenti hogy nem jó, csak hogy nem olyan jó mint a többi. Ez köszönhetõ a rossz portolásnak (3 platform közül a PC-s kapta a legcsúnyább kivitelezést), valamint az embert próbáló új irányítási rendszernek.

De el lehet vele hentelni, nem vészes.

[merlinw.org]

Axon
Nekem is az az "akár" szó szúrja a szememet. "Akár" maradhat a régi sebesség is, hiszen tulajdonlóképpen nem is ígértünk semmit.

kirol
Remélem hamarosan én is kapok net-et melóhelyen, mer teddig nem volt.

Én az emeléssel elégedet vagyok. KB 440-460 kilobájt/sec -el töltök le, ha a szerver bírja. Ez olyan 3,6 - 3,8 Mbit.

Sziasztok.
Aki nem elégedett a sávszélesség-változásával, annak idézet a T-Com januári hírlevelébõl:
"A T-Com 2007 elsõ negyedévében ismét díjmentesen megnöveli az
ADSL-szolgáltatás sávszélességét. A sávszélesség-növelés – adott csomagtól és mûszaki lehetõségektõl függõen – akár kétszer, háromszor
vagy akár négyszer gyorsabb internetezést is lehetõvé tesz többletköltség nélkül. A jelenleg 512 Kbit/s sávszélességû szolgáltatásnál akár 1 Mbit/s, a jelenleg 1 Mbit/s maximális letöltési sávszélességû csomagnál akár 4 Mbit/s, a jelenlegi 2 Mbit/s vagy 3 Mbit/s sávszelességû csomagoknál akár 8 Mbit/s lehet a maximális letöltési sebesség.

Jelenlegi Új sávszélesség
512 Kbit/s Akár 1 Mbit/s
1 Mbit/s Akár 4 Mbit/s
2 Mbit/s Akár 8 Mbit/s
3 Mbit/s Akár 8 Mbit/s

A sávszélesség-növelés a T-Com által értékesített T-DSL csomagokra
és a szerzõdött internetszolgáltató partnereknél vásárolt ADSL-ekre is
vonatkozik.
Ügyfelei számára az ADSL sebességnövelését a T-Com 2007. január
közepén kezdi meg, s az átállítási munkálatok várhatóan február végéig
tartanak. A T-Com az ADSL-hozzáférések átállítását a nap 24 órájában
folyamatosan végzi, ami az üzemelõ végpontok esetében néhány perces
leállást okoz."
Vagyis a kulcsszó az "akár". Erre mindent rá lehet fogni, hogy miért nem a max. jutott nekem? Mert a vezetékek, meg a távolság a központtól, meg az adott idõszakban a leterheltség, meg a stb....
Nekem még semmit sem változtattak (1M). Kíváncsi leszek, mennyi lesz belõle. A kollégámnak kb. 2,4-es lett belõle.
serito
Mi az Új meló? Netezés a feladat?:-))))