The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

via_mala
A telepítõ egy webes alkalmazás, az Internet Explorer-ben fut, gyakorlatilag egy weboldal a lokális PC-n. Én ugyan nem tudom, hogy lehet-e megszakítás nyomógombot feltenni rá, de az valószínû, hogy a rollback-et is akkor rendesen meg kellene csinálni, hogy ne legyen félkész állapotú a magyarítás telepítése. Mivel nem én írom a telepítõt ezért csak közvetíthetem a kérést, de nem ígérhetek semmit.
Egyébként ha már a játék 1.57-es volt és rajta volt a magyarítás, akkor utólag is telepíthetõ rá az 1.60-as patch, mert szerencsére csak DLL-eket, a game.exe-t és 2 lényegtelen INI állományt változtat meg.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

takysoft
Via Mala: igen, tudom, ezért egyszer már leordítottátok a fejem, de akkor is igazam van😄

Tenném fel a TLJ magyarítást, elindítom, de közben eszembe jutott, hogy elfelejtettem patch-elni.

A magyarítást még mingid nem lehet megszakítani. (illetve Alt+F4-el meg lehet, de külön gomb nincs rá, és az Alt+F4 sincs jelezve sehol)

Nem olyan nagy kérés. biztos támogatja a setup-készítõ progi, hogytegyél egy kis X gombocskát, amivel kilép...
Vagy legalább írd bele az üdvözlõszövegbe, hogy "Megszakítás: Alt+F4"

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

serito
Nekem nem játékbeli problemám volt, hanem valaki kérdezte mert véletlenül átállította de nem tudja, hogy csinálta. És hirtelen én sem tudtam. ( elég szényen<#szomoru1> )Mármint nekem.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

takysoft
nekem a Neverwinterben volt ilyen gondom😄
hiába alt-taboltam, és váltottam, minden progi a saját beállításával fut,nem egyetemes a kiosztás.
vagyis magyar billentyûzet.... úgy meg ugye nem tudtam cheatelni😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

serito
Hatalmas, köszönet!!

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

trmn
Bal Alt+shift

serito
Egy hatalmas OFF:

Hogy a fenébe lehet magyar és angol bill.kiosztás között váltani?
Természetesen XP alatt, mia a bill. parancs?

Bocsi az OFF-ért!!!

MerlinW
Húzzátok le dxconfigban a hardveres miújságot.

[merlinw.org]

Lord Myn
Nekem az Audigy 1-gyel és Audigy 2 ZS-sel is pattogott a hang, igaz csak EAX-os játékok alatt, de b*szott idegesítõ volt az is, most X-Fi-t nyúzok és kristálytiszta hang mellett nincs semmi pattogás...

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

kirol
Nekem meg az Everest miatt recseg a hang, bár igaz azt ki lehet kapcsolni.
De rohadt idegesítõ, egyetértek veled.

Hát, feldobtam azt a legfrissebb driver-t,de a pattogás megmaradt. Nemtom mit kellene még kipróbálnom <#pias>

kirol
Köszi!<#vigyor3>

Hát a régi hipergagyi házamban elfér simán. Csak muszáj lesz újat venni a hûtés miatt, mert mint lentebb írtam, ezen nincs elõl hely ventinek sajna.

via_mala
Jó a rávezetõ kérdés! <#hehe>

MÁS: Neked milyen házba fért bele a 8800GTS?

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

kirol
Amúgy neked hogy tetszik a J. gyûrûje? Vagy nem próbáltad?

Axon
Frissítették Pluhi Grim Fandango magyarítását. Immár az ékezetes betûket is megfelelõen kezeli. Letölthetõ a magyarításportálról.

Hát igen, ez még 2005-ös driver a CD-n. Hiába van ráírva, hogy 2006, a driver régebbi. Feldobom az újat, hátha az segít. Kösz a figyelmeztetést<#alien2> Egyébként is megéri felrakni: This package enhances your Sound Blaster® Audigy® SE or Audigy Value audio device with EAX®4.0 ADVANCED HD™ capabilities. Tehát EAX 3.0-ról feldobja nekem 4-re. KIRÁLY<#vigyor2>

Csak a hozzá adott drivert raktam fel, gondoltam mivel úgy is év végén/elején vettem, ezért a driver sem túl régi. De meglesem hátha van frissebb...

MerlinW
2006 végi driver update-et felraktad?

[merlinw.org]

Bocsánat, én mondtam rosszul. Nem Audigy 4-es, hanem ilyen sima, hogy Sound Blaster® Audigy® SE. Gondoltam márkás termék a Creative és nagyon jó áron is volt (tehát nem volt drága) így megvettem. Egyébként itt a link ... errõl a kártyáról beszélek. Így visszagondolva elég sokat tesz az az SE vagy a 4 betûcske a végén ... jópár ezerrel drágább <#vigyor3> Ilyen kártyája esetleg vkinek? Vagy vmi más tipp a recsegésre?
Másképp rendesen megyen, mert pl. ma elõször teszteltem le ilyen modern csúcsjátékon, Starship Troopers-t próbáltam ... és teljesen elájultam mekkora fílinget ad ez az 5.1 hangzás meg a mélynyomó. De viszont mikor muter betette a csirkét melegedni a mikróba, megint bepattant egy nagyot <#buck>

MerlinW
Nem nagyképüség ez😊 Nekem Audigy 2 NX külsõ USB-s hangdobozom van. igaz borsos az ára (~25k), de tökéletes a cucc. Alacsony latency, gyönyörû midi, millió ki/bemenet, emu10k2-es chip 96khz 7.1 támogatás. Emellett dizájnos is nagyon a drága.

[merlinw.org]

Nem nagyképû lenni. 2 éve venni sb audigy se-t (4.500), mivel kb. 10 éve headphones-on hallgatok mindent. Ráadásul a WinXP 64+ SP2-n megy szépen a De Facto ..pl...

MerlinW
Audigy 4-es elég kaki széria lett. Adja is el folyamatosan mindenki, vagy cseréli be kettesre. ha valakinek nem elég a 2-es, az ZS-t vegyen, vagy X-fi-t. 4-essel csak baja van mindenkinek.

[merlinw.org]

kirol
Hát nekem 2-es van, így akkor nem tudok sajnos segíteni.
Nekem ez mindigrecsegett, de ezt sikerült megoldani.
De orosz rádiót befogni. Nem semmi vagy. 😊

Igen, 4-es.

kirol
Milyen Audigy? 4-es?

Bocsesz a kettõzésért

OFF:

Lenne egy kis problémám. Asszem régebben már volt ilyen másnak is, panaszkodott ilyenre valaki a TLJ topicból. Szóval karácsonyra megajándékoztam magam egy 5.1-es Logitech X-530-as hangfal készlettel. Mivel az alaplapom nem támogatta az 5.1-et, ezért vettem egy 7.1-es Creative SoundBlaster Audigy hangkártyát bele. Megyen is minden okében, de észrevettem, hogy néha mikor be van kapcsolva a hangfal beszélnek benne. Van amikor hallani messzirõl is (picit), van amikor csak ha odateszem a fülemet. Vmi rádióadók zavarhatják. Már befogott vmi orosz mûsort, aztán vmi olasz nyelvû népzenés valamit, múltkor a szlovák adást hallottam, most meg a magyar adás is simán bejön. Nem lehetne ezzel vmit csinálni, vhogy megszüntetni ezt a zavarást?

Másik problémám, hogy mikor pl a lakásban a mikró bekapcsolódik, vagy vmi más kütyü, akkor pattan egyet a hang. Van mikor olyan nagyot, hogy majd hátraesek. Dolgozok a gépen, erre egyszerre BUMM...nagyon idegesítõ tud lenni. Van mikor nem csinálja ezt, de van amikor szinte állandóan. Van hogy egy rendes zenét nem lehet élvezni rajta, mert pattog a hang. Ezzel mit lehetne kezdeni? Ha valaki tudna segíteni akkor nagyon megköszönném neki a help-et<#alien2>
ON:

OFF:

Lenne egy kis problémám. Asszem régebben már volt ilyen másnak is, panaszkodott ilyenre valaki a TLJ topicból. Szóval karácsonyra megajándékoztam magam egy 5.1-es Logitech X-530-as hangfal készlettel. Mivel az alaplapom nem támogatta az 5.1-et, ezért vettem egy 7.1-es Creative SoundBlaster Audigy hangkártyát bele. Megyen is minden okében, de észrevettem, hogy néha mikor be van kapcsolva a hangfal beszélnek benne. Van amikor hallani messzirõl is (picit), van amikor csak ha odateszem a fülemet. Vmi rádióadók zavarhatják. Már befogott vmi orosz mûsort, aztán vmi olasz nyelvû népzenés valamit, múltkor a szlovák adást hallottam, most meg a magyar adás is simán bejön. Nem lehetne ezzel vmit csinálni, vhogy megszüntetni ezt a zavarást?

Másik problémám, hogy mikor pl a lakásban a mikró bekapcsolódik, vagy vmi más kütyü, akkor pattan egyet a hang. Van mikor olyan nagyot, hogy majd hátraesek. Dolgozok a gépen, erre egyszerre BUMM...nagyon idegesítõ tud lenni. Van mikor nem csinálja ezt, de van amikor szinte állandóan. Van hogy egy rendes zenét nem lehet élvezni rajta, mert pattog a hang. Ezzel mit lehetne kezdeni? Ha valaki tudna segíteni akkor nagyon megköszönném neki a help-et<#alien2>

Ventill ügyben, nekem 5 hely van a dobozban. Ebbõl most a téli idõszakban csak egyet üzemeltetek, ami a vinyókat hûti. Nyáron szoktam vagy 3-at futtatni, csak sajna elég hangosak és nem vehetek bele mindenhova állítható feszültségû ventillátort.

kirol
Elhiszem, de az én házamban nincs elõl venti mint írtam.

A ház hátulján lévõ ventilátoroknak nem fújni, hanem szívni kell a házból a levegõt! A szobahõmérsékletû levegõ a ház elején jut be, oda 1 vagy 2 olyan venti kell, ami befelé fújja a levegõt. Ha minden oldalról levegõt fújsz be, akkor csak a tápegység ventilátora fogja szívni a meleget kifelé, ami elég kevés.

Hátulja Eleje
____
<-- | |
<-- | | <--
<-- | | <--
| |
----

Remélem megmarad a rajz... Elölrõl 2 Zalman venti fújja be a levegõt, hátul 2 Zalman plusz a tápventi szívja ki. Így kering a levegõ ügyesen.
kirol
Na mostanra ment vissza 33/42.
Lehet egy rendes házat is venni kellene.
Nekem a házventinek cska hátul van egy hely és felül.

kirol
Net tudom mennyire tévhid, de én a szememnek hiszek.

Most ráraktam az oldallapot, és fel is ment a CPU/MB 33/42-rõl 40/45 fokra. 😞

kirol
PH-n azt mondták, hogy ami 51 fokos volt nekem, az nem is az északi híd, hanem a déli, aminek szar a hûtése. És ezzel két dolgot lehet csinálni, vagy újrapasztázni, és/vagy ventit rakni rá, vagy nem észrevenni, mivel intel honlapján azt írják 100 fokot bír ki.

Tegnap mint írtam 51 fok volt az ''MB''.
A ház hátulján van egy Zalman házhûtõm, ami pont az északi híd hõcsövét hûtõ venti elõtt van. Mindkettõ ment 51 fok volt.
Most kikapcsoltam azt a ventit, ami ott volt, ami kintrõl szívta be a hideget és fújta rá a hõcsõ hûtõre, és most 42 fokos csak.

Rohadjak meg ha értem miért, amikor pont hogy jobban jött rá a levegõ, de mégis így hûvövebb 10 fokkal.

Így most jelenleg 42 fok, ami elvileg már tényleg jó.

Érti ezt valaki?

Szerintema hõmérséklet nem vészes (bár lehetne alacsonyabb). Ezek a modern nagyteljesítményû processzorok és videokártyák a hõ egy részét az alaplapnak adják át. A levegõ pedig értelemszerûen melegebb bent, mivel nagy a hõleadás. Az alaplap passzív hûtõi is a benti levegõbe próbálnak megszabadulni a melegtõl. Van néhány újabb alaplapom erõs processzorokkal, sok memóriával, hõcsöves hûtéssel a fejlesztõ srácok gépeiben, sokkal jobban melegszenek, mint a hagyományos gépek. Ennek ellenére stabilan mûködnek.

Na de a lényeg! Tévhit az, hogy ha leveszed a ház oldalát, akkor jobb lesz a szellõzése. Ha rajta van az oldala, akkor elölrõl bemegy a szobahõmérsékletû levegõ, a házhûtõ ventilátorok és a tápegység pedig "áthúzzák" a házon és a belsõ meleg levegõt kiszívják. Ezt úgy képzeld el, mint egy csövet: amíg a végén van egy szívó ventilátor, addig huzat van a csõben. Ha félbevágod, akkor nem lesz huzat. A számítógépháznál is akkor cirkulál a levegõ és jó a hûtés hatásfoka, ha rajta van az oldala. A fent említett fejlesztõi gépekben Zalman ventikkel cibálom a levegõt, az egyik srác kikönyörgött egy 8800GTX-et, egy másik meg 7950GT SLI-t, az övékben 4 házhûtõ venti van.
Axon
Ígérted, hogy fel tudod tolni a Supreme Commandert.

kirol
Bocsi, hogy itt is megkérdezem, de tudom hogy vannak köztetek szakértõk, és ez nagyon fontos számomra.

Na most már megvan a RAM-om is és az a probléma, hogy az alaplap, ami Asus P5W DH Deluxe a PC Probe szerint, meg az Everest szerint is 51 fokos asztalon terhelés nélkül.

Ez kicsit sok nem?
Mennyinek kellene lennie?
Pedig a ház oldala még le is van véve.
Próbáltam a házventiket maxon forgatni, de ugyan annyi volt a hõmérséktele az alaplapak, mintha nem is menne a házhûtõ venti.

Akkor mi lesz nyáron zárt ház mellett?

Ez normális egyátalán, hogy terhelés nélkül asztalon 51 fok?

Mennyit bír, nem szeretném, ha tönkremenne.

takysoft
haverom passát használom, meg neki sincs meghívója.
3 közül mellesleg egyikre se vagyok beregelve, mindegyiken haveromét használom.

Axon
Végigolvastam :-))

Szuper!

Lord Myn
Én is pont most olvasom, de mivel könyvet még egyelõre nem warezolok, nekem gyáriban van meg. (Persze nem a Tecsóban vettem... 😄DD). Jó a manusz stílusa is. Mivel tõlem kb. 5 percre van egy Tecsó, eddig is, ezután is fogok ott vásárolni (kész kaját szerencsére eddig sem vettem ott). Egy csomó mindent amit írt, már én is felfedeztem (pl. nem a Legolcsóbb feliratú termék a legolcsóbb stb.). De azért egy hibába ne essetek: nehogy azt higgyétek, hogy más hipermarketekben (core, földalatti áruház, madaras tecsó) ez másként van...

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

kirol
Na megkaptam a RAM-om.
Végre be tudom kapcsolni, így most szorgosan telepítek.<#vigyor3>

Axon
Már lassan a háromnegyedénél járok :-)
Ezt ma a munkaidõ lejártáig már biztos be tudom fejezni.

serito
Most nyomtatom a pdf formátumot. Beleolvastam, valami eszméletlen a figura. A fatterom is azonnal fácuppant. Két Notebook telepítés közben olvasgatom, hogy mi lesz még itt?

trmn
Ha még csak a negyedénél tartasz, ezután jönnek a meglepetések.

Axon
Egy biztos. Soha többé nem fogok pizzát vagy sültcsirkét venni a teszkóban, pedig ez elég sûrûn elõfordult...

via_mala
Kb. fél évvel ezelõtt olvastam én is. Együltõ helyemben kb. 4 óra alatt olvastam végig egy vacak, harmincvalahány megás scannelt pdf formájában. Pár napra rá már meglett 460 KB-os pdf formában is.
Tényleg nagyon jó a stílusa, és igaz, hogy addig se sûrûn, de azóta se jártam Tesco-ban. 😉

Axon
Totális off:

Éppen most olvasom a Tesco titok címû könyvet pdf-ben. Majdnem szétfeszülök rajta olyan jó. Igazán nem szoktam ilyesmit olvasni, de a kolleganõ, akit délben váltottam pont ezt olvasta és megnyitva hagyta a képernyõn. Elég volt az elsõ mondatot elolvasnom és már a negyedénél tartok, anniyra nem tudom abbahagyni. Hihetetlen jó a srác stílusa aki írta, amirõl ír az egyszerre elképesztõ és lebilincselõ. Csak ajánlani tudom.

:Totális off vége

via_mala
Köszi!

serito
Ha megtennéd hogy felrakod, én pár óra alatt leszedem és már törölhetjük is.
Tom Clancys Splinter Cell Double Agent-EMUDVD9-Unleashed ez a verzió van meg neked is?
Mert ha igen akkor ne is töltsd fel, mert ez van meg nekem is.
Köszönet.
Ja J. gyûrûje engem is érdekelne!!!