The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
én is beregeltem magam céges mobilról 2008 márciusáig😊

[merlinw.org]

MerlinW
win2000 a tökéletes munkaállomás volt a maga idejében. Ahogy alább írták, nem játékra lett tervezve.

[merlinw.org]

serito
Persze, megoldható örülök, hogy tetszik. Ha megvan a VIP tagságod szólj és megcsinálom! Ha lesz idõm a hétvégén kész is lesz.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

ReHARD
Kösz a tippet,de valahogy elment a kedvem az összes windóztól.<#falbav>

Axon
Megnéztem a VIP tagság feltételét. Lehet SMS-el is regisztrálni. Majd jövõhéten regisztrálok. Elcsenem az egyik munkahelyi mobilt és lövök róla suttyomban egy vaskos kis esemest :-)

Elolvasva a VIP tagság privilégiumait látom, hogy így a logo már 150x25 pontból is állhat. Át lehet konvertálni az egyes számú képet (17 kbyte-osat) nagyobbra, úgy hogy ne lépje túl a 20 k-s határt és a minõség se romoljon? Persze csak ha nem nagy meló.

Axon
Nagyon köszönöm. Egyelõre beteszem ezt és elgondolkodom a vip tagságon.

trmn
Bocs, de win 2000 nem játékplatform. Ami együtt jött ki vele és játékhoz találták ki, az a Win ME, úgyhogy eleve nem jó op rendszerrel próbálkoztál. Szerintem rakd föl a win ME-t és azzal próbálkozz, mert az egyik legjobb op rendszer volt a driverek terén.

ReHARD
windows XP

<#worship>

ReHARD
Windows 2000 egy rakás ...
Csak ugy próbaképp felraktam, a videokártyámat nem engedi felrakni,
ráadásul bún lassú! A thj hun telepítõ elindult alatta, de kaptam egy hibaüzenetet "2vs4cpp eltérés". Szerintem win98 egyszerüen nem kompatibilis a telepítõvel, 1 szóval SUX! Ezekután istenítem az xp-t mert a 2000 egy rémálom ahhoz képest!

<#violent> Windows 2000 Proffesional Edition

MerlinW
Végsõ esetben csínáld úgy mint én a Gothic3 magyarításnál. Önkitömörítõ rar, júzer megadja a tlj könyvtárát, az meg odatömöríti...😊

[merlinw.org]

DanielT
Köszönöm!
A következõ verzóban már bennelesz a lehetõség,
hogy majdnem teljesen magyar nyelvû mentéseket is
feltelepít a magyarítás
(a menüben a jelenetcímeket,
illetve video-betétek neveit kivéve teljesen magyar).
Így aki folytatná a korábban elkezdett játékát, fejezetenként kap egy
indulási pontot.

új játékosokhoz:
Akik a legelejérõl kezdik a játékot, kérném,
hogy mentsenek el minden fejezet elején egy játékállást(13 fejezet van).

Jelenleg már minden angol szó le lett fordítva a játékban,
a fennt megnevezettek is, viszont azokról még nem készült játékállás mentés, így még angolul fognak megjelenni betöltés után.

via_mala
Hidd el, hogy én is megtenném, ha látnám értelmét. De szerintem akiknek nem megy a telepítés, azoknak olyan verziójuk van, hogy valszeg ezekkel a xarc-okkal sehogy sem menne. Ráadásul ugyebár az újabb és újabb verizókkal ugyanezt eljátszani nem sok kedvem lenne nekem sem, csakúgy mint monomojo-nak.
Az a probléma, hogy a readme.html-t sokan nem olvassák el, vagy nem elég figyelmesen és kihagyják az 1.60-as patch-et, vagy akkor is telepítik, ha 4 CD-s verziójuk van. Valószínûleg inkább olvass_el!.html -nek kellett volna neveznünk. Na majd az 1.24-esben úgy lesz. 😊

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

via_mala
Már vannak mind a tizenhárom fejezet elejérõl játékállás mentések.
Mindjárt elküldöm neked, hogy honnan szedheted le õket.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

ahogy imyke csinálta...
de akkor azt a verziót majd te supportálod :-)

takysoft
esküszöm, mindjárt kiszedem a fileokat, aszt mérgemben felrakom õket zipelve.
senkinek se megy a telepítõ😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

win98-on IE 5.5-el teszteltem, és ment.
hétvégén megnézem újból win98-on, 6.0sp1-essel is.

rögtön indítás után adta a hibaablakot?
nem fut a gépen valami debugger a háttérben?

milyen nyelvû a TLJ-d?

privátban küldj légyszi egy egész-ablakos képernyõmentést, ahol a telepítõ többi része is látszik,
köszi

új játékot kell kezdeni.
a játékmentésben tárolódnak el ezek az adatok, így ha az angol
verzióval mentett állásaidat próbálod folytatni,
akkor ez lesz az eredménye, és csak az új bejegyzések lesznek
magyarul, amik ezután kerülnek bele.

megoldás hamarosan lesz:
kértem a bétatesztereket, hogy mentsenek el minden fejezet elején
egy állást, valaki remélhetõleg megteszi ezt.
akkor majd felül kell írni a régi mentést a magyar változattal,
így majdnem onnan folytathatod ahol abbahagytad.

DanielT
Jól látom, hogy sem a conversations log, sem pedig a napló nincs lefordítva? A conversations különösen furcsa, mert azt elvileg a lefordított szövegekbõl kellene, hogy összerakja.
serito
Nem volt sok dolgom délelött, és gyártottam magamnak is egy újat.
Most tervezek megint egy újabbat ami egy kicsit dark hangulatú lesz.
Ja meg egy olyat is ami kötõdik a TLJ-hez.
Csak az a baj, hogy mindezt 8kb-ba kell besüríteni. Még az is meglehet, hogy VIP tagságot váltok, majd meglátom.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

kirol
Na neked már megint új logód van?
Nagyon belejöttél!

kirol
Jó lenne, ha márc. 15 elõtt feltudnád rakni, és erre az "nagyonhosszú" hipenõre már meglenne.

serito
Köszönöm! Egy kicsit átformáltam, hogy beleférjen a 8kb-ba de így nem tudok mindent beletenni. Ha azt szeretnéd, hogy többet mozogjon akkor VIP tagságot kell váltanod.
Szóval ilyen lett:

serito
Ezzel azt akarod mondani, hogy a Win2000 egy szuper ma is helytálló oprendszer? Én nem azt mondtam, hogy ha valaki nem vált Vistára az már elavult programot használ. Én is nehezen váltok a jól bevált XP-rõl addíg amíg a Vista ki nem forrja magát, és minden engem érintett programot nem optimalizálnak rá.
Én a Win 2000-re bizony elavultnak tartom. Egyéni vélemény.

Más:
Ha tetszik Axon-nak készített logo és úgy gondolod, csinálok neked is egyet csak írd le mit is szeretnél!

Elakadtam
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A légzsilipben megnyomtam a piros gombot erre befordult az a szkafander de April csak nézegeti de nem állapítja meg,hogy nincs benne oxigén.Így a raktárban se kezd semmit az L-10-9-es konténerrel.

Megköszönném azt is <#alien2> Bocs, lehet elhamarkodtam, de nekem akkor is nagy lépés 7-esbõl átlépni 2005-re, és bármennyi újítás van is benne, ez a sok .Net komponens elég idegesítõ tud lenni. Mármint azok felinstallálása. Valamint sztem a 7-esben a kezelõfelület meg a kinézet jobban felhasználóbarátibb volt. 800*600-as felbontásban is átlátható volt, nem így mint a 2005-ösnél, hogy 1024-ben is keresni kell mi hol van. Sok "fül"-el meg leugró ablakkal (vagy nemtom minek nevezzem azokat). Én így vélekedem...

MerlinW
Telepítsd újra, indítsd el. Ha megy, utána tedd fel a police fix-et. Ha ugy is megy, utána tedd fel a magyarítást. Ill a 4CD-snél úgy emlékszem nekem win2000 kompatibilisre kellett állítanom XP-n.

[merlinw.org]

totyak
igen azt tettem fel, de utána is azt a hibaüzit írta ki mint elõtte

MerlinW
Delphi 7 az utolsó a maga szériájában. Delphi 8 már netes komponensekkel van teli, új kezelõfelület stb. 2005 DevStudio meg hihetetlen jó lett, nem értem hogy mondhatod hogy szar. Olyan szintû integritás van benne hogy elájulsz😊 Megírsz valamit C#, C++, vagy Visual Basic-ben és két kattintással átfaragka Delphi-re vagy a C++-t Visual Basicre, stb. Kényelmes kezelõfelület, átláható színezett mûsor. 2005-ös delphi talán a legokosabb és legkultúráltabb win kóder felület. Második a Visual Studio 2005.

Delhip 7-bõl professional SP2 van de tiny (127megás - nincsenek benne indy, és komolyabb db komponensek, demók) Valamint Enterprise sp1 az is tiny-ben. Ha kell fellököm.

[merlinw.org]

MerlinW
Mert a 4CD-shez nem kell patch, csak a "police station fix" amit letölthetsz a hivatalos oldalról.

[merlinw.org]

MerlinW
Lord Myn
Sztem nem érdemes Vista-ra váltani addig, míg nem jön ki az elsõ ServicePack (vagy néhány DX10-es játék... 😄). XP-re is csak 2003-ban váltottam addig jó volt a (mások által sokat szídott) WinME... De egyébként is a Vista még nagyon gyerekcipõben van.

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

totyak
Üdv! Valamiért nem megy fel a magyarítás, tudna valaki segíteni. A 4CD-s verzió van meg, de nem települ fel rá az 1.60-as frisítés. Találtam egy négy cd-s frissítést, fel is tettem, de arra sem ment rá a magyarítás. Mindíg ezt a hibaüzit írja ki:

takysoft
én csak a java-hoz értek picit, de ott Borland Jbuildert használok.
abból már a 2-3 legutolsó verzió ugyanolyan. alig van változás a kezelõfelületben

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
én már azért elavultnak tartom maga, mert még nem váltottam vistára😄
anno 3.1-el kezdtem, de az XP elsõ olyan windows amirõl nehezen modnok le😄

Axon
Utoljára a Delphi 3-as használtam. Nekem már az is bonyolult volt elsõre, fõleg, hogy akkoriban a pascalhoz hasonlítgatták. Engem fõleg a Kylix érdekelt volna, ami a Delphi Linuxos megfelelõje. Gyakorlatilag ugyan az. Nem aratott nálam sikert és a hiba csak egy része volt bennem, mivel nagyon leszerepelt a Kylix a fejlesztõk elõtt.

Gondolom nem segít a gondodon ha felajánlom a Kylix 1.0-ás 2001-ben kiadott verzióját, pedig az még mindig megvan.

Annyi kérdésem lenne még, hogy a Delphi 8 mennyire hasonlít a 7-eshez? Csak azért mert suliban 7-esen tanulunk és nekem elég bonyolult volt a 2005-ös kiadás (nem beszélve a sok .Net sz*rságról amit fel kell telepíteni hozzá) és most ez a 2006-os is elég hasonlónak tûnik hozzá<#lookaround>

Hát a Win2000 én véleményem szerint egy nagy kaka, dolgoztam vele eleget,hogy ezt kimondjam. Ha már választani kell akkor a 98-as. Az nagyon is menõ kis op.rendszer. És ahogy Serito is mondja, sokan használják még ma is. Én is ha futtatni akarok egy régebbi kalandot, akkor ahhoz folyamodok.<#alien2>A DosBox nekem magas.<#vigyor2>

Axon
Wáááóóóóóóóóóóó!

Még, hogy nem vagy mágus?!?!
Ez eszméletlenül jó. Szerelem elsõ látásra!
Ezer köszönet érte!!!

serito
Csak annyit, hogy elavult! De ha neked megfelel (mivel csak ezzel tudsz "dolgozni" ) akkor OK. Az az igazság, hogy a mai napig sokan hsználnak még Win98-at is.

ReHARD
Most töltöm windows 2000 proffesional, 100k val jön: Éljen!<#eljen>
Tud valaki valami rosszat mondani win 2000-rõl ?

ReHARD
Nálam az a gond xp -vel hogy van egy c-media cmi8330 hangkártyám,
és egyszerûen nem készült a kártyához xp-driver!<#levele>
A vidikártyám geforce4 mx440 (PFF!) ami simán megy xp alatt,
de ha felrakom a drivert hozzá, akkor olyanokat kap hogy half2
mag farcry közben berak egy kékhalált!<#bdead>
Most a win 2000-en gonlolkodok, hátha bejön

<#violent> XP

takysoft
én nem láttam, hova van ez leírva a telepítõben, sry.

ReHARD

Telepítésnél akaszkodik bele? Mert nekem ugyan ez volt anno, hogy lefagyott a telepítés, mert nem szerette a hangkártyámat. Úgy oldottam meg, hogy simán kivettem a kártyát - feltelepítettem - majd mikor már rendben volt az install, újra beraktam és akkor felismerte. Egyébként milyen vidikártyád van? Mert ha nem régebbi a TNT2-nél akkor simán kellene vele futnia.<#zavart2>

Hálás köszönetem <#worship>

trmn
Felraktam a Delphit, a Borland könyvtárban van. Ha letöltötted, töröld le, ne foglalja a helyet.

via_mala

via_mala
1 Mbit-ért fizetsz havi 7900-at? Rablás!
Én a helyedben sürgõsen váltanék, én már megtettem. 😊
Februárig az Interware-nél voltam, ott 7800 volt a 4 Mbit, aztán február 3-ától a TVNet-hez mentem, a hurokátengedéses ADSL3G csomagot rendeltem meg, ami most 6550 Ft/hó (én még 6250-ért rendeltem meg januárban, remélem annyi is lesz), és nem 4 Mbit/256Kbit hanem 5 Mbit/448Kbit a maximum. De ha nem menne a hurokátengedés, ami az Online megrendelõlap kitöltésével azonnal kiderül, akkor is 6500 Ft/hó a szokásos 4 Mbit/256Kbit.

Az UPC-rõl meg már Lord Myn leírta a lényeget. (10 Mbit/1 Mbit)