The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1.7 Ghz-en milyen beállítást használsz vagy mindent belõttél auto-ra?
Egyébként mondok hardver-éhesjátékokat: Fade 2 Black (fõleg SVGA-n), Need for Speed SE, Redneck Rampage, Quake 1, Tex Murphy: Pandora Directive (ez útobbi amúgy is kalandjáték, méghozzá az egyik legjobb!).
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
0.70 alatt maga a gyönyör. Alig szaggatott 1.7ghz-en.(ne feledjük, emulator😄) Holnap talán tesztelem a Time Commando-t, az LBA2-t, meg a Duke Nukem-et. gondoltam még need for speedre, de az nincs meg, meg ugyse igényesebb, mint a carmi
Melyik a LEG-hardware-igényesebb dos-os játék, amit ismertek?
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
1.- új joystick beállítások
2.- core=auto
3.- cycles=auto
(utóbbi kettõ alapvetõen megváltoztathatja a Dosbox használatát)
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Lord Myn logo (fa@) nélkül:
Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64
átviszi a file-t ami a bad sectorok helyét tartalmazza
Ha gondolod a "pirosszkát" kiveszem belõle és beteszek valami mást, bár nem tudom mi illene a farkas mellé. Esetleg ötlet?
Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
HM. Utálom az ilyen megfoghatatlan hibákat. A francnak van a hibakeresésre hetei.<#szomoru1>#szomoru1>
Amit az XP kiír kékhalál után, hogy a rendszer súlyos hiba után állt helyre, abból a naplóból ki lehet találni a hibát?
Lord Myn logo kerettel:
Remélem tetszik!!!!!!! <#vigyor>#vigyor>
Lord Myn logo :
elég ritka hiba az, amit nem tud megcsinálni. és jól felismeri a badsectort is. ha mégesm, akkor másolgass ide-oda egy halom kicsi filet ellenõrzés elõtt. de azért általában müxik jól.
viszont a Bad Sectorokat egy fileban tárolja el. nevére nem emlékszem, de úgyis mind1, mert csak egy disk editor progival lehet hozzáférni.
a lényeg az, hogy a van a lemezen egy bad sector, akkor a norton ghost átviszi azt a másikra is. pontosabban nem magyát a bad sectort, csak a hivatkozását. pl ha átghostozol egy olyan particiót, amin van 5k bad sector, akkor az új vinyón is lesz.(legalábbis jelöli a partíciós tábla, pedig nincs is ott). nem feltétlen gond, de kellemetlen lehet.
Nincs valami rendes ellenõrzõ, aminek lehetne hinni?
(Kert motoroskapázás nálam már megvolt múlthéten. Érted kb 3*6m -es az a rész, ami nem fû, de nehogy már kézzel keljen.<#vigyor3>#vigyor3>)
Most arra gondoltam rányomom egy másik vinyóra a rendszert, ha emlékeznék a régi Norton Ghost -os dolgokra. Meg ha a másik vinyón nem lenne Vista, amit azóta sem próbáltam ki, de csak úgy letörölni sajnálom.
Garis még a vinyód? Ha igen akkor gariztasd le de elötte meg kell dolgozni egy kicsit. Nem tudom emlékszel-e rá de adtam pár ötletet a "biztos" garancális cserére.
Március 15:
Neked szõlõmetszés, nekem kert rotálás. Nagyapám megkért, hogy az ünnepre való tekintettel rotáljam meg a kertet, mert a jövõ héten már veteményezni akar és én biztosan ráérek. Ahogy írtad szép napos idõ ráadául izzadtam mint a ló, mert ugye nem vagyok hozzászokva a kerti munkához. Igaz nekem is van kertem de az egész be van füvesítve. A mai terti ténykedésem megint csak megerõsít abban, hogy maradok a számítógépeknél.
És konkrétan úgy van, hogy belépek, és nekem a fél képernyõt kitenné az óra melletti ikonok, ha nem lehetne elrejteni. 😊 Annyi progi töltödik be. Persze ezek mind szükségesek: MSN, Skype, NIS, PG, Cfos, stb. Ezeket tölti szépen aztán egyszercsak megakad az egér, gondolkodok és kékhalál, esetleg rögtön újraindul. Ha ezek betöltödnek, akkor utánna még egyszer sem volt semmi gond. Ezért nem értem mi a franc lehet, mert csak itt az elején történik valami. Csak rohadtul nem értem mi.
hameg belépésnél kékhalál, akkor elõfordulhat, hogy nem ismerte fel rendesen a vinyót. ilyen esetben nem tudok mit tenni én se.
XP-vel újraindításutáni lemezellenõrzést csináltam, nem talált semmi hibát a vinyón, a Hard Disk Sentinel meg csak írja, hogy a lemez felületén található 10 hibás szektor.
Mi a francért?
Közben megünnepeltem márc 15-ét egy kis egésznapos szõlõmeccéssel.
Tök jó idõ volt, rövidújúban lehetett lenni egész nap.
Aztán zárásként az ünnepet megkoronázva megtekintettünk egy bozót, majd egy tó nádjának égését, majd legvégül egy erdõtüzet. Szép volt.
Amúgy egy ilyet ír a progi: A lemez felületén található 10 hibás szektor.
Érdekes, eddig nem volt egy se.
Regizett HD Sentinel -ed nincs véletlenül?
A Hdsentinel meg megmutatja, hogy milyen állípotúak a HDD-k.
Hogy mivel lehet tesztet futtatni azt nem tudom, mert ezt a progit én is csak a napokban találtam.
Hát az azért fura, hogy csak indításnál van ez, nem?
HDsentinel -t leszedtem, itt melyik opcióval teszteljem?
A vinyót esetleg egy free "HDsentinel" nevü progival megnézheted.
Ezt írd ki egy CD-re és boot-oláskor állíts cd boot-ot és már indul is.
Ha ez a progi 10-12 óra után sem jelez hibát a memóriád jó.
Amióta összeraktam ezt a gépet, ami kb 1 hónapja történt, amikor elindul a gép minden tökéletes, beírom a kódot a belépéshez, majd itt töltöget és kék halál elég gyakran.
Nem értem mitõl lehet. Ha ezen túl van, akkor még sose volt kékhalál, nem értem mi a franc lehet itt az indításnál.
Nincs valakinek ötlete?
Nagyon idegesít. Memória lenne rossz? De orthos órákig viszi gond nélkül.
Eleinte progikra gondoltam, majd talán megszünt, de most csak van megint, mondjuk én az Asus Gamer OSD-re tippeltem, ezt most vissza is raktam, ez okozhat ilyet?
Mivel lehet a RAM-ot tesztelni, hogy tökéletes e? Elvileg DOS alatt lehet, de hogy? Csak rossz floppy-m van, CD-rõl lehet dos-t indítani? (Van olyan egyátalán, hogy indítóCD?)
[merlinw.org]
utána Ctrl+F -el keresel a szövegben. azt keresed, hogy ".swf"
innét rá lehet jönni a letöltendõ swf file nevére. jelen esetben italy.swf
mivel ez csak relatív hivatkozás, könnyen kikövetkeztethetõ, hogy az swf file, ami neked kell ez
Töltsd le bátran Flashgettel!
Haladó tanfolyam: (EZ kelleni fog hozzá)
Néha elõfordul, hogy egy letöltendõ dolog nem csak 1 swf fileból áll, hanem egyik swf hivatkozik a másikra. ilyenkor minden swf file-t le kell tölteni. általában van egy kezdõ swf file(mint html-nél az index.html), az kezdi a hivatkozást.
le kell tölteni azt, majd kibogarászni a többi nevét. Total commanderben nyomj F3-at az swf file-ra, és keress rá a ".swf" részre.
így megtudhatod a többi letöltendõ file nevét is. néha egy kisebb könyvtárszerkezetet is fel kell építeni... rájöttök majd.
ja. az swf file-ok általában kódoltak. olyankor nincs bennük olvasható info. ilyenkor kell a fent belinkelt decompressor. kikódolod a file-t utána már biztos megtalálod a ".swf" részt😄
a file amúgy FWS-el kezdõdik(mármint mikor F3-at nyomsz) vagyis hexa 46 57 53
ha FWC-vel kezdõdik akkor kell kikódolni.(mert kódolt).
Ezzel pl lehet gyakorolni. 5 db swf fileból áll az egész. (asszem a decompressor nem kell hozzá, de nem 100%)
Pl innen: Mondom INNEN!
Én majd megveszem azt az újságot, aminek a lemezmellékleten rajta lesz :-) Szerintem ez cirka 2 évet jelent.
Bár, ha meggondoljuk, hogy Eger városa anyagilag támogatta a játékot, így lehet egy olyan megállapodás, hogy bizonyos idõ után ingyenes lesz.
Két kezem a füleimen és
pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa