The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lord Myn
A core=auto, mintha eddig is lett volna, bár én bizonyos CVS buildeket használok, mert kell az LAPC-I emulátor és az gyárilag nincs benne, meg a Direct3D filterek is jól jönnek.

1.7 Ghz-en milyen beállítást használsz vagy mindent belõttél auto-ra?

Egyébként mondok hardver-éhesjátékokat: Fade 2 Black (fõleg SVGA-n), Need for Speed SE, Redneck Rampage, Quake 1, Tex Murphy: Pandora Directive (ez útobbi amúgy is kalandjáték, méghozzá az egyik legjobb!).

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

takysoft
Teszteltem az új dosboxot alapbeállításokkal Carmageddonnal(amit a 1.65 még nem is támogatott, csíkos volt a képernyõ a fõmenüben, és nem jött be a játék maga)
0.70 alatt maga a gyönyör. Alig szaggatott 1.7ghz-en.(ne feledjük, emulator😄) Holnap talán tesztelem a Time Commando-t, az LBA2-t, meg a Duke Nukem-et. gondoltam még need for speedre, de az nincs meg, meg ugyse igényesebb, mint a carmi

Melyik a LEG-hardware-igényesebb dos-os játék, amit ismertek?

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
egyenlõre csak a config filet néztem meg. 3 dolog tûnt fel.
1.- új joystick beállítások
2.- core=auto
3.- cycles=auto
(utóbbi kettõ alapvetõen megváltoztathatja a Dosbox használatát)

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

serito
Eddíg nem is vettem észre, hogy annak is lehet látni (pedig csak egy könyv). Ezért kivettem a pirosszkát és betettem egy farkast a másik oldalra is, így Lord Myn-t sem fogják cikizni a hatalmasz fallosz miatt.

Lord Myn logo (fa@) nélkül:

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

takysoft
Megjelent a Dosbox 0.70.
általában gyorsabb és stabilabb, mint a régi verzió.
nemsokára tesztelem!

MerlinW
<#banplz>

[merlinw.org]

takysoft
Vááááá... mekkora fasza van ennek a pirosszkának!

takysoft
ne értsd félre. nem csak ghost, hanem bármilyen partició másoló progi.
átviszi a file-t ami a bad sectorok helyét tartalmazza

serito
Igazából tréfának szántam de ha tetszik akkor marad.
Ha gondolod a "pirosszkát" kiveszem belõle és beteszek valami mást, bár nem tudom mi illene a farkas mellé. Esetleg ötlet?

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

Lord Myn
Köszi!!! <#nyes> Bár Piros(sz)ka annyira nem kellett volna bele, de jó lesz így is. Köszi még1x! <#worship>

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

kirol
Akkor nem ghos -olok.
HM. Utálom az ilyen megfoghatatlan hibákat. A francnak van a hibakeresésre hetei.<#szomoru1>

Amit az XP kiír kékhalál után, hogy a rendszer súlyos hiba után állt helyre, abból a naplóból ki lehet találni a hibát?

serito
Ugyanaz csak kerettel!

Lord Myn logo kerettel:

serito
Készítettem egy "farkasos" logo-t. <#ravasz1><#eplus2>
Remélem tetszik!!!!!!! <#vigyor>

Lord Myn logo :

takysoft
nos.... lehet szidni az XP-t, de a chkdsk megfelelõen nivók kis cucc.
elég ritka hiba az, amit nem tud megcsinálni. és jól felismeri a badsectort is. ha mégesm, akkor másolgass ide-oda egy halom kicsi filet ellenõrzés elõtt. de azért általában müxik jól.

viszont a Bad Sectorokat egy fileban tárolja el. nevére nem emlékszem, de úgyis mind1, mert csak egy disk editor progival lehet hozzáférni.
a lényeg az, hogy a van a lemezen egy bad sector, akkor a norton ghost átviszi azt a másikra is. pontosabban nem magyát a bad sectort, csak a hivatkozását. pl ha átghostozol egy olyan particiót, amin van 5k bad sector, akkor az új vinyón is lesz.(legalábbis jelöli a partíciós tábla, pedig nincs is ott). nem feltétlen gond, de kellemetlen lehet.

kirol
Már nem garis, elég régi. De az XP-s lemezellenõrzõ szerint akkor miért hibátlan?
Nincs valami rendes ellenõrzõ, aminek lehetne hinni?

(Kert motoroskapázás nálam már megvolt múlthéten. Érted kb 3*6m -es az a rész, ami nem fû, de nehogy már kézzel keljen.<#vigyor3>)

Most arra gondoltam rányomom egy másik vinyóra a rendszert, ha emlékeznék a régi Norton Ghost -os dolgokra. Meg ha a másik vinyón nem lenne Vista, amit azóta sem próbáltam ki, de csak úgy letörölni sajnálom.

serito
Elvileg hibás szektorra már lehet garanciális cserét kérni-legalábbis a Samsungnál így van.

serito
A leírt hibából (és abból, hogy a memória teszt OK volt) HDD hibára gondolok. 10 szekor hiba még nem jelenthet gondot de akár az is lehet.
Garis még a vinyód? Ha igen akkor gariztasd le de elötte meg kell dolgozni egy kicsit. Nem tudom emlékszel-e rá de adtam pár ötletet a "biztos" garancális cserére.

Március 15:
Neked szõlõmetszés, nekem kert rotálás. Nagyapám megkért, hogy az ünnepre való tekintettel rotáljam meg a kertet, mert a jövõ héten már veteményezni akar és én biztosan ráérek. Ahogy írtad szép napos idõ ráadául izzadtam mint a ló, mert ugye nem vagyok hozzászokva a kerti munkához. Igaz nekem is van kertem de az egész be van füvesítve. A mai terti ténykedésem megint csak megerõsít abban, hogy maradok a számítógépeknél.

kirol
A gépem itt van az aláírásomban, Core 2 Duo E6600 mellett van Corsair XMS2 800 Mhz DDR II RAM.

És konkrétan úgy van, hogy belépek, és nekem a fél képernyõt kitenné az óra melletti ikonok, ha nem lehetne elrejteni. 😊 Annyi progi töltödik be. Persze ezek mind szükségesek: MSN, Skype, NIS, PG, Cfos, stb. Ezeket tölti szépen aztán egyszercsak megakad az egér, gondolkodok és kékhalál, esetleg rögtön újraindul. Ha ezek betöltödnek, akkor utánna még egyszer sem volt semmi gond. Ezért nem értem mi a franc lehet, mert csak itt az elején történik valami. Csak rohadtul nem értem mi.

takysoft
szia, akkor volt ilyen gondom, mikor celeron mellett próbáltam 400mhz-en hajtani a DDR-t. celeron mellet csak 333-al megy. nemtom ott milyen gép van mondjuk.

hameg belépésnél kékhalál, akkor elõfordulhat, hogy nem ismerte fel rendesen a vinyót. ilyen esetben nem tudok mit tenni én se.

kirol
Na ami alul vannnak kiírva ECC, TEST, PASS ERROR ECC ERROR: itt nekem a PASS az 4 -ig ment, és 0 ERROR volt. Kb. 65 percet ment.

XP-vel újraindításutáni lemezellenõrzést csináltam, nem talált semmi hibát a vinyón, a Hard Disk Sentinel meg csak írja, hogy a lemez felületén található 10 hibás szektor.
Mi a francért?

kirol
Köszi.

Közben megünnepeltem márc 15-ét egy kis egésznapos szõlõmeccéssel.
Tök jó idõ volt, rövidújúban lehetett lenni egész nap.
Aztán zárásként az ünnepet megkoronázva megtekintettünk egy bozót, majd egy tó nádjának égését, majd legvégül egy erdõtüzet. Szép volt.

Amúgy egy ilyet ír a progi: A lemez felületén található 10 hibás szektor.

Érdekes, eddig nem volt egy se.

Regizett HD Sentinel -ed nincs véletlenül?

serito
Kiíráskor képfelírást válaszd és ne az iso-t írd rá egy lemezre!

A Hdsentinel meg megmutatja, hogy milyen állípotúak a HDD-k.
Hogy mivel lehet tesztet futtatni azt nem tudom, mert ezt a progit én is csak a napokban találtam.

serito
Kicseréltem a mappa tartalmát! Ami most benne van azt írd ki és már mehet is!

kirol
Most az *.iso-kiírtam, de abbal is képfájl van. Most ezt is kiírjam?

Hát az azért fura, hogy csak indításnál van ez, nem?

HDsentinel -t leszedtem, itt melyik opcióval teszteljem?

serito
Nem de ha legalább 2 PASS lefut akkor már nem lehet gond!!!

serito
De lehet még HDD hiba is vagy rosszabb esetben alaplap.
A vinyót esetleg egy free "HDsentinel" nevü progival megnézheted.

kirol
Köszi szépen!
10-12 óra? Most ez vicc?

serito
A ketteskére felteszek egy "Memtest86" nevü prodit.
Ezt írd ki egy CD-re és boot-oláskor állíts cd boot-ot és már indul is.
Ha ez a progi 10-12 óra után sem jelez hibát a memóriád .

kirol
Mostmár csak ebben segítsen valaki, mert rohadtul idegesít.

Amióta összeraktam ezt a gépet, ami kb 1 hónapja történt, amikor elindul a gép minden tökéletes, beírom a kódot a belépéshez, majd itt töltöget és kék halál elég gyakran.

Nem értem mitõl lehet. Ha ezen túl van, akkor még sose volt kékhalál, nem értem mi a franc lehet itt az indításnál.

Nincs valakinek ötlete?
Nagyon idegesít. Memória lenne rossz? De orthos órákig viszi gond nélkül.
Eleinte progikra gondoltam, majd talán megszünt, de most csak van megint, mondjuk én az Asus Gamer OSD-re tippeltem, ezt most vissza is raktam, ez okozhat ilyet?

Mivel lehet a RAM-ot tesztelni, hogy tökéletes e? Elvileg DOS alatt lehet, de hogy? Csak rossz floppy-m van, CD-rõl lehet dos-t indítani? (Van olyan egyátalán, hogy indítóCD?)

kirol
Tényleg, köszi.

MerlinW
Volt egy kis gond a szerverrel, de már megolodottam. De az FTP támogatja a letölés folytatását.

[merlinw.org]

takysoft
böngészõvel nyisd meg😄

kirol
Köszi, ma már túl fáradt vagyok ehhez, letöltöttem ,de a *.swf-et nem tudom megnézni. Programfuttatási hibát ír. Holnap megnézem.

takysoft
Majdnem minden böngészõben van olyan, hogy "View Page source". oldal forrásának megtekintése. Firefoxban Ctrl+U.
utána Ctrl+F -el keresel a szövegben. azt keresed, hogy ".swf"
innét rá lehet jönni a letöltendõ swf file nevére. jelen esetben italy.swf
mivel ez csak relatív hivatkozás, könnyen kikövetkeztethetõ, hogy az swf file, ami neked kell ez

Töltsd le bátran Flashgettel!

Haladó tanfolyam: (EZ kelleni fog hozzá)

Néha elõfordul, hogy egy letöltendõ dolog nem csak 1 swf fileból áll, hanem egyik swf hivatkozik a másikra. ilyenkor minden swf file-t le kell tölteni. általában van egy kezdõ swf file(mint html-nél az index.html), az kezdi a hivatkozást.
le kell tölteni azt, majd kibogarászni a többi nevét. Total commanderben nyomj F3-at az swf file-ra, és keress rá a ".swf" részre.
így megtudhatod a többi letöltendõ file nevét is. néha egy kisebb könyvtárszerkezetet is fel kell építeni... rájöttök majd.

ja. az swf file-ok általában kódoltak. olyankor nincs bennük olvasható info. ilyenkor kell a fent belinkelt decompressor. kikódolod a file-t utána már biztos megtalálod a ".swf" részt😄

a file amúgy FWS-el kezdõdik(mármint mikor F3-at nyomsz) vagyis hexa 46 57 53
ha FWC-vel kezdõdik akkor kell kikódolni.(mert kódolt).

Ezzel pl lehet gyakorolni. 5 db swf fileból áll az egész. (asszem a decompressor nem kell hozzá, de nem 100%)

serito
Próbáld meg az egész oldalt lementeni.

serito
Most tölteném a Jade Empire-t és 3.38GB-nál megáll és rákérdez mi tegyen a letöltõprogi, miért? Ha jól látom az egész 6.4GB akkor miért áll meg 3.38-nál? Nálatok nem volt semmi gond?

kirol
Nem tudja valaki, hogy egy oldalról hogyan lehet egy flash -et lementeni?
Pl innen: Mondom INNEN!

Lord Myn
Nem baj, jó lesz jövõ héten is. Köszönöm elõre is! <#worship>

Axon
Tomsess biztos megvette, meg még valaki rémlik, hogy említette.
Én majd megveszem azt az újságot, aminek a lemezmellékleten rajta lesz :-) Szerintem ez cirka 2 évet jelent.

Bár, ha meggondoljuk, hogy Eger városa anyagilag támogatta a játékot, így lehet egy olyan megállapodás, hogy bizonyos idõ után ingyenes lesz.

totyak
Bocs, senkit nem akartam megsérteni, csak a saját anyagi helyzetembõl indultam ki. Neked megvan? És ha megvan és szkennered is van akkor felteszed?

takysoft
többek megvették tudtommal.

Axon
Még a feltételezés is sértõ, hogy nincs meg eredetiben itt legalább egy emberkének :-)

totyak
Tudom hogy ezt nem ide kéne írni, de látom, hogy itt mindenfélérõl beszélnek, meg hogy itt van aki játszik a Jumi gyûrûjével és az érdekelne, hogy valaki akinek megvan azeredetiben a játék nem rakná e fel a borítót beszkennelve? Persze csak ha nem nagy gond, meg ha van egyáltalán olyan akinek erdetiben van meg. Köszi elõre is.

MerlinW
Reklám az aranyoldalakban van. Agymosás meg a TV-ben.

[merlinw.org]

Axon
Hajaj...

Két kezem a füleimen és

pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa

serito
Ha már így kérdezed a NIKE reklámok egész korrektek szoktak lenni.

Axon
Ti milyen reklám függõk vagytok :-)

Axon
Nem tudom. Szerintem még azt a reklámot sem láttam. Amúgy is reklám fóbiám van és ha az jön akkor elkapcsolok, kivéve, ha 10 méternél meszebb vagyok a távkapcsolótól :-)

Atomreaktor
sziasztok! nagyon jók lettek a logóitok!!!! grat😉

kirol
Reméljük.😊