The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

serito
Nem ház, abba én se fognék bele. Lakást veszek 60m2 2 szoba+nappali.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

Lord Myn
VÁÁÁÁ... hogy én is hogy utálom a költözködést! És még ráadásul nincs is kész a leendõ lakásotok??? Hidd el nem írigyellek. De ugye nem épitkeztek? Eddig az összes (értsd: 100%) ismerõsöm, aki ház-épitkezésbe kezdett, annak ráment a házassága, mindnek válás lett a vége. Én meg is fogadtam, hogy soha nem fogok házatépíteni, amúgy is mindenen fel tudom b*szni az agyam, kész rémálom lenne...

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

Lord Myn
Azt én is láttam egyszer, egész jól megcsinálták, szinte alig észrevehetõ, hogy emulátoros. De egyébként szeretek emulátor beállításokkal sz*rakodni, mert akkor legalább olyanra állítom be amilyenre én szeretném.

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

serito
Nem voltam mostanában köztetek.
Erre csak azt mondom, ha nem muszály ne költözzetek mert az valami borzasztó. Három napba telt míg átcuccoltunk a haverom lakásába, ahol addíg maradunk míg megvesszük és befejezzük a leendõ lakásunkat. Ne is írigykedjetek mert tetemes hitelt fogok felvenni! Az, hogy fárasztó és idegörlõ az egész mûvelet még elmegy de, hogy a gépemet (mármint az otthonit) már 2 hete nem kapcsoltam be az nagyon fáj. Rengeteg gamma megjelent amiket most csak sorgalmasan begyüjtök és sóvárogva nézegetem a polcon. Ha minden úgy lesz ahogy tervezem akkor kb 2 hónap múlva már hozzá is férek a gépemhez és azt hiszem nem is állok fel mellõle 2-3 napig.
Bocsi az offért csak elsírtam a bánatom.
Mindenkinek jó játékot!<#szomoru1><#rinya>

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

Lord Myn
Titkos forrásból... <#kacsint>

Viccet félretéve: volt 1 haverom, aki nagy PSX-es volt, neki volt 1-2 ilyen kincse. Ha akarod felrakom a ketteskére, mivel nem nagy, csak 1 CD. De ez igazából a 2. része, az elsõ az csak SNES-re (Super Nintendo) jelent még és a PSX-es változat ennek a folytatása, csak marketing okokból adták neki a megtévesztõ címet (nem sokan ismerték a SNES-es elsõ részt). Egyébként SNES emulátoron az elsõ rész is megvan, az is egész jó, ha el tudsz tekinteni '90-es évek VGA DOS-os grafikájától, meg amúgy is nagy kuriózum egy kalandjáték Nintendóra. Szóval, ha kell szólj(atok) és feltöltöm emulátorral együtt. Még voltak folytatásai a játéknak, de azok sajnos csak PS2-re jelentek meg és a PS2 emulátor még elég gyerekcipõben van, meg paksi erõmû kell hozzá.

takysoft
az elsõ a legjobb😄
a második a legvacakabb
a harmadik egész jó.
a negyedikkel még nem játszottam, de jókat hallottam róla.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

serito
Hatalmas, köszönet érte!!! <#worship>

végigvittem az elsõ részen kívül az összeset (4 részes EDDIG 😄). Valóban iszonyat jó gamek, George pedig akármennyire is buzisan néz ki, naon állat beszólásai vannak 😄 De az elsõt is ki kéne játszanom, csak elõször még végzek a Longest Journey-vel 😊
A Clock Tower-t én is kerestem már, de nem találtam. Neked honnan van meg?<#vigyor4>

Megnéttem a Wördömet, de nincs benne olyan <#szomoru1>

Atomreaktor
Sziasztok! "TheSans" betûtípus nincs meg véletlenül vkinek?😊

Axon
Egy ilyen megbízhatatlanul mûködõ valamit vegyek meg? ;-)

takysoft
talán mert nem vetted meg😄
(amúgy sry, nem értek nod-hoz)

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Axon
Nem tudjátok mi történt a nod32-vel?
Eddig szépen frissítette az adatbázist, de egy idõ óta nem teszi. A 2.5-ös Nod volt fent hozzá a 2.1- nod fix, hogy mindig frissítse, ne csak 30 napig.
Most feltettem az új 2.7-es nod-ot és rá az új 2.2-es nod fix-et, de nem akarja frissíteni magát. Lövésem sincs, hogy miért.

Atomreaktor
Sziasztok!
Van aki Corelban nagyon jártas?

takysoft
Katt a képre a nagyításhoz:

takysoft
Készítettem egy magyarítást a Settlers II 10th Anniversary c. játékhoz. (másnéven The Next Generation)
A fordítás tartalmazza a játék szövegeinek 100%-át.

A játék kiegészítõje (a Vikings) eddig csak német nyelven jelent meg. A magyarítás tartalmazza annak is a teljes multiplayer részét, és a single playert is a kampányszövegeken kívül.
1-2 héten belül meglesz az is, majd update-elem, amint kész van(németrõl nehezebb fordítani, azért adom közkézre, ami már megvan)

Kérlek olvassátok el a readme-t!

Íme a magyarítás:
http://takysoft.extra.hu/settlers2hun.zip
(méretileg picike😄)

és itt van pár kép a galériába is:
http://takysoft.extra.hu/s2kepek.zip

Barátsággal:
Taky
UI: a readme-t fontos elolvasni, mert a telepítés nem egyszerû (igazából egyszerû, csak nem olyan "installer"-egyszerû)

takysoft
nekem van win-es változat silent hill 1-bõl.
pontosabban sh1-re nagyon kihegyezett emulátorkörnyezet, installerrel, meg mindennel.

Lord Myn
Én csak a 2-3-at vittem végig. A 4. rész annyira nem tetszett (na meg azok az elpusztíthatatlan lebegõ szellemek, az már sok volt...). Az 1. rész tervbe van véve, de még nem jutottam el odáig, hogy végignyomjam PSX emun. Ja, errõl jut eszembe, hogy akit nem zavar a "kockás-poligon" (a'la PSX) grafika és szereti az ilyesfajta horrort, annak ajánlom a Clock Tower c. játékot, nemrég próbáltam ki PSX emulátoron, hát mit ne mondjak torkomban dobogott a szívem, pedig ez inkább kalandjáték, mint akció-kaland, de van benne 1-2 menekülõs rész... Gyorsan ki is kapcsoltam, öreg vagyok már az ilyesmihez. <#ijedt>

kirol
Ja, én is hasonlóan voltam vele. Csak egyszer vittem mindet végig, a többi befejezést csak megnéztem. Így utólag nem is értem, hogy játszottam velük, nem kezdeném újra egyiket se.

De ha lenne SH 5, azonnal belevágnék szerintem.

Lord Myn
Most van helyette a Lost Treasures (szintén francia), persze jóval kevesebb ISO-val (azért van 1-2), inkább floppy-s (mindenki ismeri ezt a szót? <#nevetes1>) játékok vannak, de legalább napi/heti szinten növekszik, mondjuk az is gáz, hogy az ISO-s játékok többsége francia nyelvû, de 1-2x el lehet csípni angol ISO-t vagy Multi-Language példányt.

Lord Myn
A Silent Hill 2 az nekem is felejthetetlen élmény! Én is tényleg féltem, de nagy nehezen végigjátszottam (persze csak 1 befejezést, pedig megnézném a többit is és a szinkron is tényleg mestermunka), de akárhányszor újrakezdem amikor beérek a városba, abbahagyom, mert nem akarok újra rettegni. A kedvencem az volt, amikor egyik éjjel játszottam és beértem a hotelba (tök sötét, csak a zseblámpa, nagy kuss, háttérben egy kis félelmetes zene) egyszer csak megszólal egy földöntúli hang: .....JAMES..... A Power gombbal kapcsoltam ki a számítógépet. <#idiota>

Nem fogadok veled, mert te megszállottja vagy<#vigyor3>

takysoft
fogadjuk, hogy gyorsabban végigviszem bármelyik LBA-t versenbyen, mint bárki más az országban? 😄

UI: lehet kiadok egy próbaverziót a Settlers II magyarításból, mert írtó lassan lahadok a kiegészítõvel(gyk. a kiegészítõ angolul még nem jelent meg😄 a német verziót fordítom😄DD)

Axon
Fúúúú...orgia! :-)

Ferenc felnégyelésérõl én is megnéznék egy videot ;-)

Tom, hogy nincs ... de ez nem olyan LAN party. Ez kaLANd party. A hálózat csak azért kell, hogy zenéket, filmeket cuccolunk át egyik vinyóról a másikra, de a lényege a csoportos kalandjáték játszás. Ergo olyan mintha otthon nyomatnád, csak itt párhuzamosan nyomja egy helyiségben mindenki azt a gammát fülessel és aztán dicsõség ha vki elõbbre jut mint a többiek. Természetesen bekiabálásokkal teli, meg "ne oda menj, ott én is sokáig kerestem" segítségekkel megspékelt. Állat király így kalandjátékot játszani. Legutóbbin a Grim Fandango-t nyomattuk, hát 1-2 rész rendesen betett ... de vmelyikünk mindig elõbbre volt. Sosem volt olyan, hogy profi kalandjátékos ... a kezdõk ugyan úgy megoldottak hamarabb fejtörõket. Aztán ha vki nagyon lemaradt, akkor megvártuk.Addig mindenki bekajált, megmutogatta kedvenc freeware játék gyûjteményét, meg lejátszotta kedvenc Ferike ördögûzése (EKSZÖSZÁJSZBÚÚÚK) filmjét és folytatódhatott a gém<#vigyor3>
De egyébként ha jóltom az LBA játszható osztott képernyõn ketten. Nem?

kirol
Jöhetne is már egy új Silent Hill játél PC-re!

Axon
Ez engem érdekelne, meg a Vikings kiegészítõ is, mivel nem is tudtam róla, hogy kiegészítõ is jelent meg hozzá.

takysoft
ha valakit érdekel, nemsokára elkészül a Settlers II 10th Anniversary és a Vikings kiegészítõ magyarítása.(elõbbi már kész van, most már csak a viking kapányok vannak hátra)
kb 80%-on állok tesztelést is beleértve. talán hétvégére meglesz😄

takysoft
köszi, majd megkeresem.
a par time a user.con file-okban vannak. lehet, hogy az én verziómban valamiért mások a time-ok. ne foglalkozz vele.
ha komolyabban érdekelnek a secretek, nézz meg egy walktrough-t😄
ott sok info van a pályákról, titkokról, és a titkos pályák elérésérõl.
jó játékot kívánok

takysoft
magyar torrent site. nincs meghívóm😞

takysoft
ha más revolution kalandok is érdekelnek, nézd meg a Broken sword sorozatot. azzal futottak csak be igazán!

takysoft
LBA-ban nincs multi😄

Axon
taky: bugreport a DukeNukem 3D-hez. Pályák végén amikor kiírja az eredményt, akkor az egyik szóban fel van cserélve két betû. Már nem emlkészem a szóra, de rögtön meg fogod találni, mivel 3-4 sor az egész.

Elsõ pályát végigtoltam 14 és fél perc alatt, mire közölte, hogy a rekord 57 másodperc... hmmm...
8 titkos helybõl nullát találtam meg. Elgondolkoztam, hogy hagynom kéne a fenébe az egészet :-)
Most talán a 4. pályánál járok ha jól emlékszem.

Randal
Vagyunk így egy páran vele😄
Volt régebben egy jó kis francia oldal, a Paradise Kiss asszem. Ott full isokat lehetett leszedni, de sajna az is behalt😞

Pedig a listámon lévõ régi-régi mászkálósak meg egyebek onnan vannak😄
Szóval én ilyen ISO buzi avgyok😄
Ja, amíg le nem törlöm, közzéteszem mim van, hátha:

AD&D - Masterpiece Collection

NFO, emg regelés utáni elérhetõség itt, de esetleg felrakom ha kell. MEg vannak itt szaftos cuccok is😄
Meg valami Leisure Larry Complete, meg sok-sok nyalánkság😄

De ezt spoilerbe:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Axon
Azt jobb ha nem faggatod.
Múltkor kíváncsiskodtam és majdnem tarkónlõtték az egész The Longest Journey topic teljes törzsközönségét.
A Falu címû filbõl véve szabadon: Tudod ez az amirõl nem beszélünk :-)

Axon
Jesszusom!
Ennyi játékot végig sem lehet játszani :-)

én meg nem is értem, hogy mi az a betonos oldal...
trmn
Betonosra hogyan lehet bekerülni? Már vagy egy éve szeretnék, de nem jön össze...(((

nekem nagyon bejött a jó régi Beneath a Steel Sky. Marha jó kalandjáték, kb 2 éve vmilyen újsághoz járt, de egyébként is le lehet szedni ingyen... A grafika, hát az olyan õsi kockás volt xD, de nem foglalkoztam vele, a hangulata, meg az egész game nagyon lekötött. Csak rövid volt sajnos...
LBA-t akartuk nyomatni múltkor a lanparty-n, de a hülye XP-n se az elsõ, se a második részt nem tudtuk beizzítani. Lehet vmi hülye verzió van meg nekem.<#szomoru1> Psychonauts-ot nyomattam, tetszett. De az is olyan quest-es platform inkább mint a BG&E. Viszont nagyon jó...

takysoft
Ha igazán jó Akció-kaland párosítást keresel, akkor vagy LBA 1-2(ha grafika nem zavar nagyon), vagy Psychonauts(ezen utóbbi gyönyörû. nem régi game)
ezek "minden korosztály" minõsítésûek. horrorosabbakkal nem nagyon játszom😄 (bár a Psychonauts elmegyúgyintézet felsõ részében van némi silent hill érzés😄)

takysoft
Alone nem olyan rosz, csak nagyon nehéz. de vannak benne jó dolgok....
sûrûn kell menteni😄
elsõ részben van egy könyv. fel lehet venni az egyik szobában.
Ha elolvasod.. meghalsz😄

takysoft
az rettegés? a rettegés nem jó szó.....
Silent hill 2... éjjel.. fülhallgatóval... egyedül.... majdnem összefostam magam😞 pedig még az ellenség se jött... hangok nyikorgások... köd... a story... a zene... az összhatás.... minden egye lépés....
SOHA az életben nem akarok mgé egyszer annyira félni!!!

pedig nem vagyok félõs.... 10 évesen simán végignéztem tévében a jasont, meg a fraddyt, chuckybabával, meg a kedvencek temetõjével együtt... filmtõl sose félek...
de a silent hill 2 örök nyomot hagyott bennem.....(2 napot játszottam vele, de abbahagytam.. nem bírtam😄)
Majd megnézem egyszer magyarítással.. ellítólag jó szinronja lett..
persze nappal, és társaságban... úgy nem félelmetes😄

Erre is az a válaszom, hogy az inkább akció mint kaland. Elsõ két rész még kalandos, de a 3.-tól már átment EKSÖN-be <#szomoru1> Úgy ahogy az Alone in the Dark is ... a 3. után totál.

MerlinW
Reklám: Rettegés kell? Jó sztori? Kaland? Akció?

Silent Hill...

[merlinw.org]

Naná, ma ez a menõ. Szépen át akarják vinni a stílust akcióba. A vegyítés még nem gond, akkor ha: a játékos maga választhatja ki mit akar. Tehát mint oly sok kalandjátéknál láttuk, vannak akció részek, de ha nem akaródzik azokat játszani, vagy az ügyességi rész nehéz, akkor simán átugorhatjuk. Ilyen kellene, hogy ha egy vérbeli kalandor beül a gém elé, akkor kihívás legyen neki az, hogy bármiféle harc és lopakodás nélkül végigvigye a játékot. Aki meg a hentet szereti, az meg játsza úgy ahogy akarja. Én ezért is szeretem a kalandokat, mert némelyik elé öröm beülni. Nyugi az egész, szép tájak, filmszerû sztori ... kijátszás után összetett történet. Még el is tudom mesélni az egészet, ha vki kérdezi mirõl szól. De persze az, hogy vmi point&click nem jeleti azt, hogy nem dobja fel az adrenalin szintet. Nem egy kalandban van olyan rész, ahol gyorsan kell vmit cselekedni különben meghalsz. Elsõre nekem megint az Atlantis 1 ugrik be ... abban rendesen a torkomban éreztem dobogni a szívemet, barátom meg ordibált mellettem, hogy KATTINTSÁL MÁR RÁ! GYORSAAAN! Élvezet volt... Vagy ha már horror, sztem egy horror-FPS-tõl kezdetben kiráz a hideg. Majd besz*rsz az elején mikor még nem ismered a szörnyeket a scripteket ... de amint elérsz a feléhez már uncsi lesz. Ugyan onnan ugrik ki, tudod hogy lõdd szét a fejét. Lásd. Doom 3, vagy ami nekem ilyen végére NO-PARA volt, az a The Suffering. Elején nem mertem játszani ... beültettem barátomat, õ elvitte vmeddig, aztán mikor már tudtam honnan jönnek a szörnyek elkezdtem én is 😊
De aztán a felétõl már csak aprítottam õket és csak 1-2 olyan rész volt mikor még hátrahõköltem. A barlangos rész után szinte semmi ... csak mikor a pincében a börtönbe visszamenve az egyik ajtón beugrik eléd egy késes szörny ... az volt ilyen hátraesõs.
Ellenben egy horror kaland annyira változatos, hogy egész végig rettegsz. Vagyis én ígyvok vele. Bár tudom, hogy nem lehet benne meghalni, mégis félek. Ha már Lovecraft, akkor Necronomicon. Az a játék annyira üres ... annyira visszaadja a Lovecraftos városokat, hogy rendesen félelmetes. Én a vörös házig bírtam 😊
A Call of Cthulhu-val meg én a városig játszottam kipróbálás szintjén. Elõször nem tetszett, de aztán teltek múltak az idõk és rájöttem, hogy mennyire megtetszett. Szinte a rabjává váltam, holott nem is játszottam vele sokat. Nemtom értitek-e milyen ez. Mint amikor játszasz vmi játékot ... és megyen vmi menõ reklám a TV-ben ... aztán idõvel berögzül, hogy : JÁTÉK+EZ A REKLÁM. És mint a feltételes reflex, amint pár év múlva leadják azt a reklámot, akkor azonnal a játék ugrik be, vmilyen akkor lényegtelen helyszín. Nekem pl a NOX-al volt így. Tesómtól kaptam vmi zselés gyertyát, olyan furcsa illata volt. letettem a PC mellé és akkortájt játszottam a NOX-ot. Azóta is berögzült, hogy ha megszagolom a gyertyát, azonnal a NOX ugrik be<#vigyor2>
Szal asszem mégeccer nekifutok a Call of Cthulhu-nak. Bár annyira nem kaland, de eléggé jó, hogy nem kell kigyilkolni benne a fél lakosságot. Meg aztán, ez is olyan rendes tengerparti szörnyszülött Lovecrafti halászváros fílinget ad<#vigyor3>

MerlinW
Akinek mond valamit a "betonos oldal" azoknak igen😊
40GB.

[merlinw.org]

Megyek is ... kösz!

de ez jobb 😄 le is lehet szedni ezeket?