The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
Erre csak azt mondom, ha nem muszály ne költözzetek mert az valami borzasztó. Három napba telt míg átcuccoltunk a haverom lakásába, ahol addíg maradunk míg megvesszük és befejezzük a leendõ lakásunkat. Ne is írigykedjetek mert tetemes hitelt fogok felvenni! Az, hogy fárasztó és idegörlõ az egész mûvelet még elmegy de, hogy a gépemet (mármint az otthonit) már 2 hete nem kapcsoltam be az nagyon fáj. Rengeteg gamma megjelent amiket most csak sorgalmasan begyüjtök és sóvárogva nézegetem a polcon. Ha minden úgy lesz ahogy tervezem akkor kb 2 hónap múlva már hozzá is férek a gépemhez és azt hiszem nem is állok fel mellõle 2-3 napig.
Bocsi az offért csak elsírtam a bánatom.
Mindenkinek jó játékot!<#szomoru1>#szomoru1><#rinya>#rinya>
Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64
Viccet félretéve: volt 1 haverom, aki nagy PSX-es volt, neki volt 1-2 ilyen kincse. Ha akarod felrakom a ketteskére, mivel nem nagy, csak 1 CD. De ez igazából a 2. része, az elsõ az csak SNES-re (Super Nintendo) jelent még és a PSX-es változat ennek a folytatása, csak marketing okokból adták neki a megtévesztõ címet (nem sokan ismerték a SNES-es elsõ részt). Egyébként SNES emulátoron az elsõ rész is megvan, az is egész jó, ha el tudsz tekinteni '90-es évek VGA DOS-os grafikájától, meg amúgy is nagy kuriózum egy kalandjáték Nintendóra. Szóval, ha kell szólj(atok) és feltöltöm emulátorral együtt. Még voltak folytatásai a játéknak, de azok sajnos csak PS2-re jelentek meg és a PS2 emulátor még elég gyerekcipõben van, meg paksi erõmû kell hozzá.
a második a legvacakabb
a harmadik egész jó.
a negyedikkel még nem játszottam, de jókat hallottam róla.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
(amúgy sry, nem értek nod-hoz)
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Eddig szépen frissítette az adatbázist, de egy idõ óta nem teszi. A 2.5-ös Nod volt fent hozzá a 2.1- nod fix, hogy mindig frissítse, ne csak 30 napig.
Most feltettem az új 2.7-es nod-ot és rá az új 2.2-es nod fix-et, de nem akarja frissíteni magát. Lövésem sincs, hogy miért.

A fordítás tartalmazza a játék szövegeinek 100%-át.
A játék kiegészítõje (a Vikings) eddig csak német nyelven jelent meg. A magyarítás tartalmazza annak is a teljes multiplayer részét, és a single playert is a kampányszövegeken kívül.
1-2 héten belül meglesz az is, majd update-elem, amint kész van(németrõl nehezebb fordítani, azért adom közkézre, ami már megvan)
Kérlek olvassátok el a readme-t!
Íme a magyarítás:
http://takysoft.extra.hu/settlers2hun.zip
(méretileg picike😄)
és itt van pár kép a galériába is:
http://takysoft.extra.hu/s2kepek.zip
Barátsággal:
Taky
UI: a readme-t fontos elolvasni, mert a telepítés nem egyszerû (igazából egyszerû, csak nem olyan "installer"-egyszerû)
pontosabban sh1-re nagyon kihegyezett emulátorkörnyezet, installerrel, meg mindennel.
De ha lenne SH 5, azonnal belevágnék szerintem.
UI: lehet kiadok egy próbaverziót a Settlers II magyarításból, mert írtó lassan lahadok a kiegészítõvel(gyk. a kiegészítõ angolul még nem jelent meg😄 a német verziót fordítom😄DD)
De egyébként ha jóltom az LBA játszható osztott képernyõn ketten. Nem?
kb 80%-on állok tesztelést is beleértve. talán hétvégére meglesz😄
a par time a user.con file-okban vannak. lehet, hogy az én verziómban valamiért mások a time-ok. ne foglalkozz vele.
ha komolyabban érdekelnek a secretek, nézz meg egy walktrough-t😄
ott sok info van a pályákról, titkokról, és a titkos pályák elérésérõl.
jó játékot kívánok
Elsõ pályát végigtoltam 14 és fél perc alatt, mire közölte, hogy a rekord 57 másodperc... hmmm...
8 titkos helybõl nullát találtam meg. Elgondolkoztam, hogy hagynom kéne a fenébe az egészet :-)
Most talán a 4. pályánál járok ha jól emlékszem.
Volt régebben egy jó kis francia oldal, a Paradise Kiss asszem. Ott full isokat lehetett leszedni, de sajna az is behalt😞
Pedig a listámon lévõ régi-régi mászkálósak meg egyebek onnan vannak😄
Szóval én ilyen ISO buzi avgyok😄
Ja, amíg le nem törlöm, közzéteszem mim van, hátha:
AD&D - Masterpiece Collection
NFO, emg regelés utáni elérhetõség itt, de esetleg felrakom ha kell. MEg vannak itt szaftos cuccok is😄
Meg valami Leisure Larry Complete, meg sok-sok nyalánkság😄
De ezt spoilerbe:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Múltkor kíváncsiskodtam és majdnem tarkónlõtték az egész The Longest Journey topic teljes törzsközönségét.
A Falu címû filbõl véve szabadon: Tudod ez az amirõl nem beszélünk :-)
ezek "minden korosztály" minõsítésûek. horrorosabbakkal nem nagyon játszom😄 (bár a Psychonauts elmegyúgyintézet felsõ részében van némi silent hill érzés😄)
sûrûn kell menteni😄
elsõ részben van egy könyv. fel lehet venni az egyik szobában.
Ha elolvasod.. meghalsz😄
Silent hill 2... éjjel.. fülhallgatóval... egyedül.... majdnem összefostam magam😞 pedig még az ellenség se jött... hangok nyikorgások... köd... a story... a zene... az összhatás.... minden egye lépés....
SOHA az életben nem akarok mgé egyszer annyira félni!!!
pedig nem vagyok félõs.... 10 évesen simán végignéztem tévében a jasont, meg a fraddyt, chuckybabával, meg a kedvencek temetõjével együtt... filmtõl sose félek...
de a silent hill 2 örök nyomot hagyott bennem.....(2 napot játszottam vele, de abbahagytam.. nem bírtam😄)
Majd megnézem egyszer magyarítással.. ellítólag jó szinronja lett..
persze nappal, és társaságban... úgy nem félelmetes😄
De aztán a felétõl már csak aprítottam õket és csak 1-2 olyan rész volt mikor még hátrahõköltem. A barlangos rész után szinte semmi ... csak mikor a pincében a börtönbe visszamenve az egyik ajtón beugrik eléd egy késes szörny ... az volt ilyen hátraesõs.
Ellenben egy horror kaland annyira változatos, hogy egész végig rettegsz. Vagyis én ígyvok vele. Bár tudom, hogy nem lehet benne meghalni, mégis félek. Ha már Lovecraft, akkor Necronomicon. Az a játék annyira üres ... annyira visszaadja a Lovecraftos városokat, hogy rendesen félelmetes. Én a vörös házig bírtam 😊
A Call of Cthulhu-val meg én a városig játszottam kipróbálás szintjén. Elõször nem tetszett, de aztán teltek múltak az idõk és rájöttem, hogy mennyire megtetszett. Szinte a rabjává váltam, holott nem is játszottam vele sokat. Nemtom értitek-e milyen ez. Mint amikor játszasz vmi játékot ... és megyen vmi menõ reklám a TV-ben ... aztán idõvel berögzül, hogy : JÁTÉK+EZ A REKLÁM. És mint a feltételes reflex, amint pár év múlva leadják azt a reklámot, akkor azonnal a játék ugrik be, vmilyen akkor lényegtelen helyszín. Nekem pl a NOX-al volt így. Tesómtól kaptam vmi zselés gyertyát, olyan furcsa illata volt. letettem a PC mellé és akkortájt játszottam a NOX-ot. Azóta is berögzült, hogy ha megszagolom a gyertyát, azonnal a NOX ugrik be<#vigyor2>#vigyor2>
Szal asszem mégeccer nekifutok a Call of Cthulhu-nak. Bár annyira nem kaland, de eléggé jó, hogy nem kell kigyilkolni benne a fél lakosságot. Meg aztán, ez is olyan rendes tengerparti szörnyszülött Lovecrafti halászváros fílinget ad<#vigyor3>#vigyor3>