33675

• Axon
    Végre sikerült behoznom a touche magyar verzióját. Hamarosan elkezdem feltolni.
  • serito
    Micsoda ínyenc "falatok" nyami! Én is átnézem, köszönet érte!!
  • Tomsess
    Tenksz
  • Axon
    Leszedtem a scumm pack-et. Láttam, hogy az angolnyelvű touche van benne és emlékszem, hogy volt itt szó, hogy Taky vagy én feltöltjük a magyar verziót. Most megpróbálom nem elfelejteni behozni és feltölteni.
  • trmn #22608
    Köszi, én is húzom (húúúúú de jó)
  • Axon
    Köszi!
    Húzom lefele és a hétvégén megnézem.
  • MerlinW
    Jah, nem egy tömegcucc:)

ScummVM pakk kész, lehet mazsolázni.
  • Tomsess
    Naná, egyik kedvenc filmem. Darren Arrofonsky nagyon jó filmeket művel, a PÍ is elég jó volt. Sajátos kamerakezelése ami a Rekviem egy álomért-ben is szerepel szintén megadja a hangulatot. A Fountain-ben pedig az egyszerű - mármint az elején teljesen természetes sötétség/gyertyák/fények effektekkel nagyon jól el tudja érni a hatást és az átmenetek szerintem hasonlítanak a 2001:Űrodisszeia jeleneteire - látványvilággal, és kisebb számítógépes animációval szintén nagyon hangulatos látványvilágot tár elénk. Annak ellenére, hogy inkább a témája nehéz és nem a tudományos megközelítések, akkor is úgy gondolom, hogy sci-fi. Elvégre részben megvannak azok az elemek amelyek kellenek egy sci-fi-be és jól elvegyülnek a drámai gondolatokkal. A film értelmezésének én is utánnanéztem megnézése után, egyébként maga Darren Arrofonsky mondta, hogy neki nem volt célja egy darab értelmezést elénk állítani, egy darab mondanivalót. Éppen erről szól a film, hogy mindenkinek más jöhet le belőle. Mindeki korához, műveltségéhez, tapasztalataihoz mérten foghatja fel amit sugároz. Azért lepődtem meg rajta, mert én azt vártam, hogy lesz egy kemény megérthetetlen tartalma, egy darab ami az egész filmet végigköveti. Ellenben van sok szál, sok létezést és szeretetet tárgyaló mondanivaló ami ha megnézzük a filmet a mindennapjainkat is eszünkbe juttathatja és talán csak azért csodálkozunk mert mélyebb tartalmat vártunk volna a filmtől (vagyis én így voltam vele). De ha belegondolunk annyira nem is egyszerű dolgokat tárgyal, csupán a mindennapi életben ezt egyszerűnek, esetleg unalmasnak tekinthetjük, lerágott csontnak amit már születésünktől kezdve átnyálaztunk milliószor. NA vmi ilyesmi :)

Különben a zenéje szerintem az elmúlt 10 év legjobb filmzenéje, még a Lux Aeterna sem volt ennyire jó (pedig aztán az is csúcs, főleg Paul Oakenfold átdolgozásában)
  • MerlinW
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

A film 3 idősíkot ábrázol, -ban meséli el főhősünk feleségének utolsó napjait.

Múlt - középkor - születés (élet fája)
    Jelen - ma - élet és annak értelme a szeretet
    Jövő - absztrakt jövőábrázolás, amolyan keleti motívumokkal - elmúlás, halál

1. fejezet
    Jövő. Előretekintés a filmben, a férj gondolatait, érzéseit mutatja be.

2. fejezet
    Jelen. Keserédes valóság. Egy beteg írónő aki elkezdett írni egy könyvet az életről, majd megkérte a férjét, hogy ha elmegy, fejezze be.
    Így hát a férj elkezdi olvasni.

3. fejezet
    Múlt. Bemutatja a feleség irományát aminek mély mondanivalója érdekes középkori fantasy köntösbe van ágyazva. Az élet fájának kutatása.

4. fejezet
    Jelen. A férj két fejezet között közben kutatja a a feleség betegségének ellenszerét, hiszen ez a dolga. Viták, gondok, dráma.

Film felétől a 3 idősík egymást felváltva játszódik.

5. fejezet
    Jövő. Az asszony meghal. Vele a férj lelke is. Ezt ábrázolja az élet fájának elhalása, a gömbben való felemelkedés, egyesülés a semmivel.

Valamint a múltban játszódó eszem-a-fából-örökké-élek halálnemmel a feleség arra akar utalni (van több ilyen is, ez is egy férjnek tett utalás), hogy inkább több időt töltsünk a szeretteinkkel, mint a jövőbeli halál elkerülésének kutatásával. De hülye mondat volt, lényeg hogy minden együtt töltött perc számít:)

2-3x meg kell nézni hogy teljesen világos legyen, de ahogy írta valamelyikőtök, ez nem sci-fi, hanem művészfilm. Egyébként a rendező előző filmje a Rekviem egy álomért volt, ami a világ legjobb filmjei közé tartozik. Ha valakinek mond valamit a cím, akkor az is mond majd, hogy a zeneszerző is ugyanaz:)
  • Tomsess
    Felért, lehet nézegetni Ha lejött a film mondanivalója szólj, mert nekem csak eléggé mixelve van meg
  • MerlinW
    Úton van felfelé, csak itthonról töltöm fél megával:)

(broken 1-2 már kész van)
  • trmn #22601
    Ez engem is érdekelne, főleg, hogy a napokban próbáltam meg elindítani a Broken Sword 2. részét, és csak nagyon szaggatottan indult
  • kirol
    Már mindegy, megoldódott. Köszi.
  • Tomsess
    Csökkentett módban tuti nem lehet netkapcsolatot összehozni. Múltkor én csak a SERIAL portot akartam használni a router kofigurálására, de azt sem hagyta. Csak a COM1 megy akkor.
  • szotyimutyi
    Én is szavazok! Szuper lesz. :)
  • Lord Myn
    Én már akkor is írtam, hogy engem mindenképpen érdekel a full csomag, mert van benne egy pár ritkaság is. Úgyhogy +1 szavazat a feltöltésre!
  • Lord Myn
    Nagyjából követi a regényt, persze zanzásított formában (~ 100 perc) és nagyszerű angol színészek játszanak benne (pl. John Hurt és Richard Burton - neki ez volt az utolsó filmje - ). Viszont látszik, hogy a HL2 sokat lopott a filmből (a kivetítők, a kék egyenruha stb.).
  • Axon
    Én is főleg a laptopomra raknám ezt fel és azon tolnám.
  • Axon
    Fú, ez szuper! Engem máris érdekelne ez a csomag.
  • Axon
    Előre is köszi!
  • kirol
    Úgy is próbáltam, de nem csatlakozott akkor se.
    Közben addig-addig nyomkodtam mindent a honlapjukon, hogy felrakta a 2008-at, de azt meg nem tudom aktiválni. :(
  • takysoft
    1. "Csökkentett mód hálózattal" nem az? ha nem, akkor passz. (nekem abban szokott lenni, de csak akkor, ha direkt kapcsolat van(routeremmel az van:D)
    a "betárcsázós" opció nem megy csökkentet mód alatt sajna.

2. Norton... ugyan már... ingyen mondok ezerszer jobbat.....
  • kirol
    A csökkentett módban hogy lehet elérni, hogy legyen netkapcsolat?
    Mert a Nortonom nem tud frissülni, mert za egyik frissítés tepepítésénél az SPA.exe hibát észlel, és gondoltam kipróbálnám csökkentett módban is, hátha.
  • RaveAir
    Höhő! Ez jó kis csomag. És főleg azért is nagyon jó, mert PDA-n is lehet játszani a ScummVM-es játékokkal.
  • MerlinW
    Írtam anno, hogy összeállítottam egy ScummVM csomagot. Most lett kész. Ha van rá igény feltöltöm.

Vannak benne végigjátszások, manual-ok, Roland MT32 emulációs cumó, Soundfontok, magyarítva van mindegyik amihez van (sam, dott, monkey1, monkey3, beneth, broken1, broken2, throttle). Ill csináltam egy scummvm.ini-t is minden játékra konfigurálva, relatív útvonalakkal, tartalmak szépen megnevezve.

Teljes tartalom:

Beneath a Steel Sky (Talkie/CD/Hungarian)
    Broken Sword 1: The Shadow of the Templars (Talkie/Hungarian)
    Broken Sword 2: The Smoking Mirror (Talkie/Hungarian)
    Day of the Tentacle (Talkie/Hungarian)
    Flight of the Amazon Queen (Talkie/DOS/English)
    Full Throttle (Windows/Talkie/Hungarian)
    Gobliiins (CD/VGA/English)
    Gobliiins (EGA/DOS/English)
    Gobliins 2 CD (v1.02/DOS/English)
    Goblins Quest 3 CD (v1.02/DOS/English)
    Indiana Jones and the Fate of Atlantis (CD/DOS/English)
    Indiana Jones and the Fate of Atlantis (FM-TOWNS/English)
    Indiana Jones and the Last Crusade (English/FM-TOWNS)
    Indiana Jones and the Last Crusade (VGA/DOS/English)
    Inherit the Earth: Quest for the Orb (Floppy/DOS/English)
    Loom (FM-TOWNS/English)
    Loom (VGA/DOS/English/Talkie)
    Maniac Mansion (V1/DOS/English)
    Maniac Mansion (V2/DOS/English)
    Monkey Island 1: The Secret of Monkey Island (CD/Hungarian)
    Monkey Island 1: The Secret of Monkey Island (FM-TOWNS/English)
    Monkey Island 1: The Secret of Monkey Island (VGA/DOS/English)
    Monkey Island 2: LeChuck's Revenge (DOS/English)
    Monkey Island 2: LeChuck's Revenge (English/FM-TOWNS)
    Monkey Island 3: The Curse of Monkey Island (Windows/Talkie/Hungarian)
    Passport to Adventure (DOS/English)
    Sam & Max Hit the Road (Talkie/Hungarian)
    Simon the Sorcerer 1 (CD/Windows/English)
    Simon the Sorcerer 2 (CD/Windows/English)
    The Dig (Talkie/DOS/English)
    The Legend of Kyrandia (CD/DOS/English)
    Touche: The Adventures of the Fifth Musketeer (DOS/English)
    Zak McKracken and the Alien Mindbenders (FM-TOWNS/English)
    Zak McKracken and the Alien Mindbenders (V1/DOS/English)
    Zak McKracken and the Alien Mindbenders (V2/DOS/English)

Méretek:

Következő csomag egy DosBox-os kalandpakk lesz:)
  • Tomsess
    Kár hogy nekem nem megy az az adó. Különben milyen a film? Eléggé követi a regényt?
  • Tomsess
    Kösz szépen, végre sikerül beszereznem A Fountain-t feltölthetem, a héten fent lesz
  • Lord Myn
    Az 1984-t én is vadásztam nagyon sokáig, mert mindig lemaradtam róla, de szerencsére most vetítették a Zone Europa-n (megjegyzem egyike a nagyon kevés értelmes TV csatornáknak, itt javarészt régi, értékes filmeket vetítenek).
  • takysoft
    télleg nem engedi megnézni..
    disznóság!
  • kirol
    Ha lesz felirat megnézem.
  • csgj
    Nagyon cool ez az első Tin Man rész! Már a 2-nak is kint kéne lennie, de nem látom sehol, sajnos... Hülye amerikaiak bezzeg még a Sci-fi Channel honlapján is megnézhetik, ha esetleg lemaradtak róla! Én viszont ha elindítom ott a videót, akkor kiírja, hogy az én területemen nem nézhető :/ Ezért várok itt a 2. rész "olyan", letölthető verziójára. Btw nézzétek meg ti is, ha szeretitek a képzeletbeli világokat, vagy az eredeti OZ-t!
  • kirol
    Hát bízok benne!
  • RaveAir
    Jaj... frissítenem kellett volna a profilomat. Most már "csak" kontroller főmunkatárs vagyok, de gyakorlatilag majdnem ugyanazt csinálom.

A számvitel tényleg elég érdekes anyag, és igazából csak akkor lehet megérteni, hogyha látod az alkalmazását is. Több év munka után még mindig előfordul, hogy csak most esik le valami. Tanulóéveid során marad a beseggelés, esetleg sok példa megcsinálása (amik a gazdasági életben egész máshogy következnek be). De amúgy nem kell aggódni, mert elég sokan elvégezték már a számvitel tanulmányokat.
  • RaveAir
    Nem vagyok ellensége a filmeknek sem. :)
    Csak megemlítettem, hogy "apróbb" dolgokat elég könnyen be lehet szerezni.
  • kirol
    Most látom, hogy pénzügyi-számviteli-kontroller-főmunkatárs vagy.
    Most ősszel kezdtem el számvitelt tanulni és elég "érdekes" az anyag.
    Hogy lehet ezt megtanulni?
    Pedig látszólag egyszerű, rajzoljuk a sok T -betűt és jobb-bal oldalára írkáljuk a 384,... 3 jegyű számokat.
  • kirol
    Hát ezt a témát már korábban is kitárgyaltuk, ha emlékezetem nem csal. :)
  • Axon
    Ezen az oldalon fent van ingyenesen az 1984.
  • Axon
    Most néztem, hogy az este felért a napfény. Örülök, hogy többen is kíváncsiak rá.

Tomsess: Erről a Fountain-ról még nem hallottam. Szívesen kérném, hogy told fel, de látom, hogy negatív vélemények születtek filmek feltöltésével kapcsolatban, így már nem merek nyilatkozni, nehogy megbomoljon a harmónia :-)
  • kirol
    Most olvastam, hogy újra elkezdték csinálni a The City of Metronome-ot!
    De arra már nem emlékzsek, hogy ez PC-re is lesz e, vagy csak Xbox360-ra?
  • Tomsess
    A 72-es Solaris nem fekete-fehér, csak egy része! (=csak gondoltam beugatok) Különben meg eddig csak olyan filmek voltak fent, amiket jóformán sehonnan nem lehet beszerezni. Úgy ahogy a Stalker-t sem. Nekem még az 1984-re fáj a fogam