33675

-
csgj #22692 Van közöttetek orvosi tudással rendelkező egyén? Mert suliban durván bevertem a térdkalácsomat, és most itthon (de már nem fáj) észrevettem, hogy mozgatható egy kicsit a térdkalács, és mintha lejjebb ereszkedett volna. -
Tejben-vajban fürösztött benneteket az öreg :-) -
Én is úgy szerettem. Anno a seregben kivágtak minket települni a nagy semmibe a bakony közepébe két hétre. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a rádióskocsit kivitték a rétre és ott felejtettek minket. Minden nap ott legeltetett egy bácsi teheneket, és minden nap hozta nekünk reggel kétliteres üvegben az akkor fejt friss tejet. A második hét végére az adag felment napi tíz literre.(hárman voltunk rá, és gyakorlatilag tejen éltünk)))) -
Lehet perverz vagyok, de én úgy szeretem, ahogy közvetlenül kijön a tehénből (tőgymelegen). Friss, sűrű, habos, szinte még él :-)
Fejésnél sosem hagytam ki, hogy be ne hörpintsek egy fél liternyit. -
Friss házi tej... Istenem milyen régen ittam. Még katonakoromban ~15 éve -
Tőlem is egy bocs az elütésekért és hibákért, én is siettem. -
"az, hogy szemetet eszel, az nem kérdés."
Igazából tényleg nem kérdés, mivel ez nem igaz. Én ugyanis nem eszek szemetet. Feleségem főz otthon minden nap. A húsokat családon belül temleik meg (marha, disznó, baromfi). Saját tenyésztésű állatok, amelyek saját temelésű gabonával etetnek, amelyeket istáló trágyával és természetes növényvédő szerekkel kezelnek. Zöldség és gyümölcs is a családi, szomszédi, ismerősi körből - csakis megbízható helyről - kerül ki számunkra és nálunk még jelent az a szó valamit, hogy bizalom. Téli vitaminszükségletünket a savanyúkáposzta, mindenféle csalamádé, fokhagyma, feketeretek, dióbél, stb. elégíti ki. Van házi búzánk amiből lisztet örlünk és kenyeret meg mindenféle incsiklandozó sütiket készítünk. Tudjuk honnan vegyünk igazi csabai szalámit (természetesen egy megbízható háziműhelyből), füstölt sajtot, füstölt sonkát, friss házitejet satöbbi-satöbbi. Boltban csak nagyon kevés élelmiszert veszünk. El sem hinnéd milyen katartikus ízeket lehet érezni ezekből a remek természetes alapanyagokból, nem holmi szintetikus, agyonízesített... akármikből. Szóval én nem eszek szemetet!
Egyébként nem hiszek ebben a nihillista hozzáálásban, a "sz@rj le mindent, ne törődj semmivel, úgysem tudsz ellene semmit tenni" hozzáálás a legkártékonyabb életmód/felfogás. -
ja ne érts félre. nem vagyok politikus. nem tudom "a megoldást", mint ahogy azt egyes pártok állítják. azoknak se hiszek.
és nem vagyok emo-s se. nem fogok ezen sírni, nem kell vördpísz, meg az ereim se fogom felvágni a világ gondjai miatt.
csak ez a véleményem.
minek vegyek 1000 forintos májast, ha megdögöli tudok a teszkóstól is....
ja és sry a fogalmazásért, de ma nagyon nagyon nagyon szar napom van...
nem akarok senkit megsérteni... -
az, hogy szemetet eszel, az nem kérdés.
én csak annyit mondtam, hogy ha duplaennyiért megveszed a 100%-os gyümölcslevet, meg a norbiápdét ebédet, az sem jobb.
szimplán mert ugyanolyan emberek dolgoznak mindenhol(legalábbis magyarországon).
és sajnos az is igaz, hogy ha lenyúlunk 100 milliárdot, akkor se lesz rosszabb az egészségügy se.... mert ahhoz, hogy jó legyen az egészségügy, ahhoz sokkal sokkal több pénz, és teljesen más mentalitás kéne.
mert ennél rosszabb nem lehet már az egészségügy. nekem elhiheted... úgy ismerem, mint a rossz pénzt... a nővérek is, meg az orvosok is leszarnak mindent.... ennyi pénzért nem is csoda.. a szomszédom pl boncmester... most minimálbért keres, mert annyira vették fel miután túlkínálat van belőle(bezárték az ő régi kórházát is kb fél éve).
az orvosok is leszarnak mindent, meg a nővérek se fognak minimálbérért 80 éves papákat fürdetni... leszanak mindent...
talán ha nem így lenne, akkor a húgom sem halt volna meg daganatban 3 éve... 17 éves volt... több, mint 2 évig szinte folyamatosan kórházban... nekem nem kell ezt már bemutatni.... -
Huhh... elmehetnél politikusnak :-)
Remekül bebizonyítod, hogy miért érdemes megenni a gyári szemetet és ürüléket és milyen borzalmasak a tarmészetes anyagok. Olyan mintha a dagadt mengele ágnest hallgatnám, hogy mennyivel jobb lesz az egészségügyi ellátás, ha pár száz milliárdot lenyúlnak a pénzünkből a biztosítók haszonnak. -
én se minősíteni akartalak, ne haragudj:D -
Jól van na, csak infot akartam adni hozzá, nem minősíteni -
egyrész nem volt véleményem róla, csak ez egy közismert példa. másrészt nem nagyon érdekel igaz-e, mert ha ez nem akkor másik igen.
azon lehet vitatkozni, hogy ez megtörtént-e.
de azon, hogy történnek-e ilyen dolgok.. azon sajnos nem... -
"mikor a déli pályaurvari gyros-ban 8 féle emberi spermát találtak(a fehér szószban)."
Ez UL. Itt tudsz utána nézni. -
tényleg nem kell a "tartósítószer" kifejezéstől félni.
ma már köztudott, hogy ezeknek a tartósítóknak a legtöbbje lényegesen egészségesebbek, mint a régimódi megoldások(szárítás, sózás, füstölés)
meg.. ne feledjétek, hogy a tartósítás lényege: ne romoljom meg az étel, és ne légy tőle beteg.
a klórozott víznek is vacak az íze, de semmi baja sincs amúgy.
itt nem a szabályokkal vagy az előírásokkal van a gond. amikor a húsüzemben belesik a patkány a darálóba és a felbontott májkrémben ott a szőrszál..... amikor a sörgyárban az alkalmazottat belehugyálnak a sörbe.... mikor a déli pályaurvari gyros-ban 8 féle emberi spermát találtak(a fehér szószban).... na itt a gond....
az emberekben a megbízhatatlanok... nem a szabályok.... -
100%-os gyümölcslé.
a gyümölcslé vízből és gyümölcsszirupből készül. kb 90% és 10% keverésben.
az nem mind1, hogy a szirup 100%-os -e. mert ha igen, akkor abban nincs cukor meg efélék. persze a szirupos megoldás azért fontos, mert a szirup könnyebben szállítható. de sajnos így a 100%-os ites se tartalmaz 100%-os almalevet.
egy frissen sajtolt narancslé sokkal 100%-osabb, mint ami a boltban van.
Ellenben. részlet egy sci-fi-ből. már nem tudom mi volt, de valami elmebajos darab. nem ez a lenyeg, csak a mondanivaló: (beélített TV-reklám volt a filmben)
"Ne aggódjanak, a termék 100%-osan biztonságos mesterséges anyagokból készült, semmi veszélyes természetes anyag nincs benne!"
És egy saját gondolat:
az, hogy egy gyógyszer, vagy pirula vagy bármi természetes anyagokból készül a világon semmit se jelent.
a gyilkos galóca is 100%-os természetes, azt mégse örülnék ha túl sok lenne belőle az algopirinben:D
a klónozott meg génkezelt gyümölcsök: tisztázzuk. mikor megeszel egy almát, akkor a testednek teljesen mind1 az alma génkészlete. te csak a tápanyagait dolgozod fel.
ha egy alma hatalmas és remekül tápláló azért, mert megbuherálták a génjeit, hát hajrá. nincs azzal semmi baj.
a gond ott kezdődik, amikor a gyümölcsöket elkezdik pumpolni mindenféle vegyszerekkel..... na az már nem egészséges.....
ha megváltoztatom valaki dns-ét és swanzeneggert csinálok belőle, az ok, nem nem nagyon baszom el(de ha elbaszom az se nagy majd, mert úgyis csak megenni kell(ez persze nem a swarzi példára értendő))
de ha fogok egy átlegos gyerekek és telenyomom doppinggal, akkor könnyen impotens lehet belőle:D
a magyarország feljődő/fejlett/jóléti állam dologba meg ne menjünk bele, mert a végén megint az öszödi beszédnél lyukadunk ki.... -
Mindenfajta téveszmével ellentétben, az un. E anyagok 90°%-a teljesen ártalmatlan, általában savak, nitrátok. -
Amúgy hogy erősítsük az immunrendszerünket úgy is meg kell enni évente több kiló koszt. Ez meg még havi 990 HUF-ba se kerül, mármint a kosz, ez még ingyen van egyenlőre.
Magyarország az fejlett ország ezekszerint? :) (Mert nem "fejletlen/fejlődő")
Amúgy miért jó a 100%-os gyümölcslé? Ez most jutott eszembe. Bár én általában vagy ilyet, vagy 50%-osat iszok, de mivel jobb a 100-as, mint az 50-es? Amikor a gyümölcs mittudomén 92% víz. Az 50-esben jobban vizezik a vizet? :)
(Na mondjuk ez utóbbit csak úgy írom, mert egyértelműen jobb pl. egy Profi 100%-os narancslé ami még "elfogadható árú is", mint egy Coop narancslé, aminek olyan műíze van, hogy még.) -
Érdekes módon nem láttam, hogy raktak volna E anyagokat a termékekbe. Inkább a higéniával voltak "apróbb" problémák. -
Az éhhaláltól megmentenek:) "Egészségesen" csak fejletlen/fejlődő országban tudsz táplálkozni, ott is csak ha te készíted. Mellesleg a mi szervezetünk belepusztulna ha nem lenne valamiben 500 fajta E meg egyéb genyó amihez hozzászokott az évek során:) -
Szerintem tök mindegy, hogy melyik árusítóhelyen vásárolsz, mert ugyanazt a terméket kapod. Én is dolgoztam nyári munkán egy savanyító üzemben, és így már testközelből is van fogalmam arról, hogy mi kerülhet az élelmiszerbe. -
adok egy tanácsot, ne higgy semmiben. ne akard tudni mi van a májasban, vagy mennyire kedves veled a tesco.
lehet hogy az, lehet hogy nem. de boldogabb leszel, ha nem éredekel. (és egyik se egészségesebb...) -
Tudod vannak a szabályok, na meg azok akikre ezek nem vonatkoznak. -
Hát ez a Jumurdzsák gyűrűje milyen szoppantyú. Már talán egy éve is játszok vele, mindig elfelejtem, de már csak becsületből végig akarom játszani. Most kezdtem az 5. napot és megvan za első könyv.
Hát nem tudom azóta hogy áll a játék folytatása, de remélem az nem lezs így elbonyolítva, mert ezt végigjátszás nélkül lehetetlen végigvinni szerintem. -
csgj #22668 Ez hülyeség... Az a szaloncukor max vmi maszek cégé, de még akkor is egészségügyi előírásokba ütközik az ilyen. Tesco-s szaloncukor pl lehetetlen, hogy ilyen legyen. Nem hiszem, hogy megengednének ilyet a szabályok betartása nélkül... Azt meg ne mondjátok, hogy erre nincs szabály, nincs vmi egészségügyi előírás. Sztem a média meg a szóbeszéd megint alkotott vmit... De végül is mindegy, az ember már nem tudja kinek, minek higgyen... -
"Kezet sem mostak" ... azt hiszem idén se veszek szaloncukrot.
Gondolom a "jófajta" tesco-s is valami hasonló lehet. Na nem baj a magyar ez úgysem érdekli csak "óccssó" legyen. Nem általánosítok de ez az igazság.
Rég nem voltam és van mit olvasnom. Nálunk iszonyat nagy hajtás van, mindenki PC-t meg notebook-ot akar venni karácsonyra. Erre támadt egy "tesco-s" ötletem. Miért ne lehetne hasonló áron egy normális PC adni a vevővek?
Végeredmény:
Alaplap (gigabyte 775), Celeron 3.2 Ghz, 1GB ram, 160Gb HDD, DVD-RW, Bill+egér, inpozáns fekete ház. Mindezt 59.800,-ft bruttóért és mindenki örül majd a fa körül ugrándozva.
Bocsi csak teljesen kivagyok már. -
Ha esetleg nem sikerül a copy, akkor szólj. Nekem megvan, és ha van kapacitás a ketteskén, feltolom. -
Nem hibás a lemez, tökéletes a felülete és megvan a második része is, ami szintén így viselkedik minden számítógépben (asztali lejátszóban tökéletes), de szerencsére azt sikerült megvennem, csak az első rész hiányzik, de azt sehol sem kapni, így kölcsönkértem egy "gyors" copy erejéig. -
Én arra az esetre emlékszem a híradóból, amikor házilag csomagolták a szaloncukrot és a csomagolatlan szaloncukor le volt borítva az udvarra csak úgy a földre, közvetlenül a kutyaszar mellé a család meg bőszen csomagolt és - gondolom nemkevéssé a házipermetezőnyi cefre elfogyasztásának hatására - belecsomagolta a kutyaszart is, meg minden ürüléket amit csak az udvaron lófráló háziak és háziállatok kipottyantottak magukból. Arra viszont nem emlékszem, hogy ezt fel is tüntették a csomagoláson.
A házilag csomagolás elvileg nem volt illegális. Egy cég hírdetett meg otthon végezhető munkát, ami most pont szaloncukor csomagolás volt. Egy rakás családnak - gondolhatjátok milyeneknek - kivittek egy teherautónyi szaloncukrot, néhány kilónyi papírt, meg zacskókat. Ők meg csomiztak és zacskóztak legjobb tudásuk szerint, előtte talán még kezet sem mostak :-) -
Keress rá a gugliban erre a kifejezésre : "szaros szaloncukor" és egy rakás találatot kapsz. De én is rosszúl emlékeztem, mert tavalyelőtt volt. -
Ez valami lemez hiba lehet. Nem karcos a felülete? -
Pedig oltári botrány volt belőle. A tévé vagy két hétig nyomatta a hiradóban. -
Tudjátok mit? Mégis csak tovább mesélem a dvd történetet.
Tegnap említettem, hogy a powerdvd telepítése és elindítása után, lejátszotta a filmet és mikozben el van indítva a powerdvd, akkor le lehet másolni a fileokat a dvd-ről a vinyóra, de miután telepítettem az Alcohol 120%-ot, már nem játszotta le a dvd-t és nem is lehetett a fileokat lemásolni a dvd-ről. Egy másik gépre is telepítettem a powerdvdt, ahol eddig nem tudta olvasni a dvd-t és gyönyörűen elkezdte lejátszani a filmet és a fileok is másolhatók. Megállítottam a film lejátszását és most másolom lefele a fileokat, kb. a felénál jár (4 GB). Ha kész, akkor megpróbálom kiírni. Érdekes, hogy közben az egész gép be van lassulva kegyetlenül. -
Mire? Nem! -
Én is! :)
Jobb is, mert ha mindenki tudna mindent, mind éhenhalnánk. Kipusztula az emberiség, megbomlana a tér-idő kontinuum és akkor mi lenne a világgal! -
Dehogynem tüntetik fel. Nem emlékeztek a tavalyi szaros ízesítésű szaloncukorra? ))) -
Nos konzervgyári élményeimről én is tudnék mesélni, de inkáb 50 évre titkosítattam az otlátottakat. -
Olyat is tartalmaz minden. Csak azt a köz érdekében nem tüntetik fel! :)
Láttam én már olyanokat, hogy el se hinnéd. Szerintem még csapvizet se innál (Ne is igyatok!), ha láttál volna olyat, mint én. (Sajnos fényképezőgépet, telót, mindent tilos ilyen helyen használni, így nem lehetett megörökíteni.) -
Addig örülj amíg csak mogyorót tartalmaz nyomokban és nem valami egészen bizar dolgot :-) -
Nem untatlak tovább benneteket dvd írás kálváriámmal csak szimplán összefoglalom a fejleményeket.
Az otthoni gépem is ugyan úgy viselkedett mint a két munkahelyi. DVD-t beolvassa, fileokat látja, de sem megnyitni, sem átmásolni nem lehet.
A munkahelyi gépen pont most írok át egy másik gyári dvd-t. Ezt egyből tökéletesen megnyitja a fileokat simán le lehet róla másolni és bármilyen lejátszó program lejátsza és a dvd író program sem reklamált, hanem dolgozik mint a kisangyal.