The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Pont ezt mondtam. Amin állsz azon a néven/mailszerveren át fogja küldeni.

[merlinw.org]

Kedves Takysoft!
Van nekem egy progis lemezem azon is van directx 9, most meg nem mondom mikori de nem túl régi, annál is megáll a telepítés 2/3-ad részénél.
Miért nem írja felül a most fenn lévõt??
Mit jelent ez amit kiír::"" Installation cannot continune because this game requires DirectX9.0 or higher to be installed on your system ""

Gondolom ha tudtál volna ajánlani konkrét progit akkor megtetted volna.
Nekem hiába dob ki a google 10-20 oldalt ezzel kapcsolatba nem merem egyiket se elindítani.
Egy ilyet töltöttem le:""pconpoint.exe "" elindítottam de az angol szövegben már nem láttam a directx szót így hanyagoltam.
Ennél : ""directx-dx9uninstaller.zip "" meg el se indul a letelepítés, pedig úgy is próbáltam, hogy a directx mappájába csomagoltattam ki és ott akartam elindítani.

takysoft
Thunderbirdbe az az alapértelmezett, hogy az az alapértelmezett, amelyik accon épp állok😄 nekem freemail, citro meg gmail van.

mellesleg a gmail-t nem lehet "átverni". az nem fogja neked "elhinni", hogy ven egy freemailes címed😄 csakis saját gmailes címet ad meg feladónak.

tényleg hallottam, hogy vannak olyan smtp-k, amin nem erõszakolják rá az emberre az ottani címet.(amit a nethez kap az ember, az talán ilyen, mert hát fizetünk is érte😄)

régebben én is kaptam egy ilyen smtp-accot😄 mennyi, mennyi mailt írtam más nevében😄 ott azt állítók be feladónak, amit csak beírok😄<#vigyor2>

persze ze nem szép dolod<#ejnye1>

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

MerlinW
Hát, ha abból a postafiókból küldesz levelet, amibe a gmail-es leveleidet hívod le akkor gmail-es küldõt fog küldeni, amennyiben az az alapértelmezett (gyak.: csak az az egy fiokod van outlookban, vagy több de az az alapértelmezett).

Pl. nálam: új postafiok, vipmail-es account, vipmail-es pop3, enternetes smtp. Ha levelet küldök innen, akkor vipmail-es küldõt fog írni.

Be lehet állítani a postafiók beállításokban, hogy melyik legyen az alapértelmezett, valamint levélküldéskor is meg lehet mondani melyikbõl küldje, ha több van. Nekem 4 fiókom van gmail, vipmail, hotmail és saját mail szerver. A vipmail van alapértlmezettnek beállítva, így ha nem nyúlok hozzá, mindig vipmail-es cimemet fogja a küldõhöz írni.
Mind a 4-hez ugyanúgy az enternetes smtp van megadva.

[merlinw.org]

takysoft
Gmail.
Alul Sing Up, majd a bejövõ ablakban a jobb felsõ sarokban állítsd be a magyar nyelvet. innét triviális. 2 perc regelni😄

Annyit biztosan tudok, beállíthatok én bármi egyebet, ha a gmailes smtp-vel küldök levelet, az a gmailes címemrõl megy ki😄
de ezekben a dolgokban te vagy a szaki. én nem sokat vacakoltam vele, te meg már talán servert is üzemeltettél😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

MerlinW
"szerintem a Google biztonsági rendszere picivel talán megbízhatóbb, mint pl az enternet😄 kicsit nagyobb cég..."

Ha gmail átvág, teszem azt kiadja a címedet, nem tudsz mit tenni, Ha egy olyan cég vág át akivel szezõdésben vagy, ott te vagy nyerõ helyzetben.

De egy szó mint száz, aki komolyan veszi a dolgot és nem csak általános beszélgetéseket folytat mail-en, az saját mail szervert tart. Nem kerül semmibe, csak a szerverparknak kell fizetni, mint ahogy minden cég is csinálja, ugye.

[merlinw.org]

MerlinW
Nem. SMTP csak egy protokol, szabvány, mint az UDP,TCP,IP, POP stb. Egy eszköz ami lehetõvé teszi a levelek küldését. A feladó az a POP amit megadtál a postafiok léthezosáakor (gyak: freemail-es vagy egyéb címed)

Legtöbb levelezõ oldalon van képekkel illusztrált leírás a beállításokról.

Amit ajánlottál Taky az jó, de csak rgisztrált gmail-esek használhatják.

[merlinw.org]

takysoft
ha saját internetszolgáltató-t szeretnéd beállítani, ahhoz õk megadták az adatokat, vagy ha mégsem meg fordulj a vevõszolgálathoz, vagy supporthoz.

De ha amúgy is van G-mailes címed, annak a bekonfigurálási infóit itt találod! Válasz ki a kliens nevét, és megmutatja, hogy kell beállítani a fogadást is(pop3), küldést is(smtp).

takysoft
már megbeszéltük, freemaillel nem is fog.
küldeni nem lehet vele, mert nincs SMTP-je.
Gmail-nek, saját internetszolgáltatónak van.

takysoft
akkor egy apró kérdés, amirõl eddig azt hittem, tudom.
ha küldök egy levelet valakinek a t-online-os levélcímem SMTP-jével, akkor nála a "feladó" résznél nem a t-online-os levélcímem fog szerepelni?
csak mert ha valaki visszaír nekem a "REPLY" opcióval, nem szeretném arra kapni az üziket. az nem stabil email. a google biztosabb(még ha ingyen is van.)

OK, tudom, hogy levélküldésnél van eg yolyan opvió is, hogy "Reply to" vagyis Válaszcím. ha oda beírom a freemailes vagy googles címem, akkor a legtöbb weblap és kliens esetén a reply levél eleve oda megy.
De nekem nincs kedvem ezzel szenvedni.

más: szerintem a Google biztonsági rendszere picivel talán megbízhatóbb, mint pl az enternet😄 kicsit nagyobb cég... meg megbízhatóbb😄
attól, hogy ingyenes egy szolgáltatás még lehet jó😄

kirol
Csinálom én, de akkor se megy.
Nem küld freemail-lel. Bármit csinálok. Neked igen?

MerlinW
tedd fel a legfrissebbet, ha nem megy, keress neten directx remover programot, ami viszsza fogja állítani a DX-et az eredeti XP-s állapotába (asszem 8-ra) Ezután ess neki megint a 2007-es legujabbal (MS oldaláról lehet letölteni, de vigyázz hogy ne Vistás DX10-et tölts)

[merlinw.org]

MerlinW
Kirol:
Küldj egy levelet, és kérni fogja elméletileg. De ha nem akkor fiokbeállítások, további beállítások. (MS Outlook esetén, Thunderbirdben ott van asszem alatta)

Taky: a freemail-es email címednek semmi köze a szolgáltatódhoz. az smtp csak a kimenõ leveleket továbbítja, tök mindegy melyiket használod. Viszont miután minden szolgáltatónak van, ezért érdemes annak az SMTP-jét használnod, mert csöppet biztonságosabb.

SMTP - Simple Mail Transfer Protocol
Alapértelmezett port: 25

IMAP, POP3 a bejövõ leveleket kezeli az mindig az email szolgáltatótól függ (gmail, freemail, stb), mindegyiknek szokott lenni, és általában le van írva a beállítása (portok, egyebek) lépésrõl lépésre.

POP3 - Post Office Protocol v3
Alapoértelmezett port: 110

Felvehetsz több SMPT-t de egyszerre logikusan egyet tudsz használni, míg POP-ból bármennyi lehet. (pl.: Thunderbird-ben nyomok egy levelek fogadását, és behúzza az összes POP-ról. vipmail, enternet, gmail, hotmail, stb)

Remélem így már tiszta.

[merlinw.org]

kirol
Na enternet-es vagyok, beírom a kimenõnek, hogy smtp.enternet.hu, de hova írjam a jelszót? Mert ugye bejelentkezéshez nem írhatom, mert oda a freemailes jelszó kell.

takysoft
persze, cska én kb évenként váltok szolgáltatót, nincs kedvem emailt is évenként váltani😄

márpedig a legtöbb levelet úgy küldik nekem, hogy rányonak, hogy RE

takysoft
gondolom egyrendes, legújabb DirectX 9.0c 2007 áprilisi verzióval próbálkozol, nem azzal a kitudja melyikkel, amit a játék mellé adtak...

Tudom, hogy nem idevaló téma de érdeklõttem már a hardwereseknél és a felhasználó progiknál is, érdemtelenül.
Ti ketten meg már vérprofik vagytok itt alattam!
Ha a gyári ASUS telepítõ cd-rõl rakom akkor simán felülírja igaz az a directx 9.0-ás
A játékban meg a directx 9c van.
Pontosan ezt írja ki:"" Installation cannot continune because this game requires DirectX9.0 or higher to be installed on your system ""
Azt meg nem kérdezi meg a játék, hogy kell-e nekem a directx vagy nem.
Ti már sok játékot felraktatok hátha találkoztatok ilyen problémával?!?

Sziasztok!
Felakarok rakni egy játékot de elõször a directx-9-et rakja fel.
Csak 2/3 résznél ezt írja ki:"" DirectX did not copy a required file."".
Aki tud segíthet(ne)?!

MerlinW
ne butáskodjatok már... minden szolgáltatónak van smpt szolgáltatása, benne van a szerzõdésben a cím. Jelszó meg a netkapcsolathoz tartozó pass.
Azzal bárhová küldhettek bármit.

smtp.enternet.hu, smtp.t-online.hu stb.

[merlinw.org]

takysoft
Freemail GYIK a megmondhatója a POP3 adatoknak, meg az is oda van írva, hogy SMTP-t nem támogtnak, azt meghagyják az internetszolgáltatóknak.

kirol
Ez a rész nem érdekes, mert Gmailnek van egy kis progija, ami bekonfigurálja az Outlook-ot. Csak a Freemailt nem bírom megcsinálni.

takysoft
kérek se az Outlook-ról, se a Freemail-rõl ne kelljen most kifejtenem a véleményem. el tudod képzeni amúgy is, hidd el😄

ha van gmailed, akkor rendben. Lépj be a webes felületre. Menj a Beállítások menüre(jobb felül), ott meg az "Átirányítás és POP" fülre.
Ott lehet engedélyezni a levelep POP3 letöltését.

A kliens beállításához is van ott info. ezt be is linkelem.
de elõbb engedélyeztetni kell.

kirol
De akkor mégis hogyan kell beállítani, hogy az Outlook ne gondolkodjon 2 órát csak azért, hogy a végén kiírja nem tud küldeni. Mindezt a küldés/fogadás gombra kattintáskor. Mert igye itt az összes fiókomat nézi.
Van Gmail-em is amúgy.

takysoft
bármit.
valójában azt írsz be, amit csak akarsz, de a freemailnek akkor se lesz SMTP servere(protocolja). csak letölteni lehet róla. küldeni csak a webes felületen tudsz.

ha normális email servert keresel, akkor regelj a gmail.com -on. 3 giga hely van rajta, megõrizhetsz minden levelet. jól mûködõ POP3, SMTP server.
sose volt vele gondom.

mellesleg ha normális e-mailprogit keresel, akkor meg ajánlom a Mozilla Thunderbird-öt. (a firefox párja a mozilla állatkertben😄)

kirol
Valaki mondja már meg légyszi, az Outlookba mit kell beírni kimenõ szervernek a Freemailnek?
Már vagy 2 éve keresem a megoldást, de semmi.
Mondtak már mindent, de nem jó.
<#help>

via_mala
Betegség miatt még nem ment fel. Hétfõn rajta leszek a témán. Bocs.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

takysoft
Föltöttem fel:
Windows Vista játékok WinXP-re hackelve csomag.
Sajna a Chess hiányzik, azt nem tudták méh hackelni😄

Axon
Nem tudjátok mi történt a szerveren levõ STALKER-el?
Még csak most jutottam el oda, hogy letöltsem magamnak hétvégére, erre csak üres könyvtárat találtam.
Fel sem lett töltve, vagy valaki letörölte?

takysoft
nekem még a 2. sam and max-hez se müxik a crack.
befagy a játék, ha beszélek boscoval az elején, és ki akarok menni az ajtón.
ha nem beszélek vele, akkor ki tok menni(mármint ha azonnal lelövöm, hogy hagyjon békén...)
bár talán nem is muszáj vele beszélni😄 nemtom.

HA már Sam&Max ... kijött a Reality 2.0, de viszont még a Lincolnoshoz sincs okosság <#szomoru1>

takysoft
thx, biztos menni fog.

MerlinW
Én is köszönöm😊

Sam'n'Max Ep3 crack-et feldobtam.

[merlinw.org]

Axon
Köszi!

A small-t azt feltelepíted valahova, ahova szimpatikus. Persze csak akkor ha .tgz, ha .deb, akkor simán telepíted.
Ezután elindítod a cedega-t, majd a felsõ menüsorban kiválasztod a..., most nem jut eszembe melyik menüpontot. Roppant kevés van és valami upgrade vagy micsoda a neve, el sem tudod majd téveszteni.
Szóval ezt a menüpontot kiválasztva megmuatod neki a .cpkg kiterjesztésû file-t. Ezzel lesz teljes a cedega telepítése. Ezután ha frissül, akkor csak a .cpkg file lesz majd mindig szükséged, a small-t már nem kell telepítened.
Ha nem boldogulnál (amit kétlek), akkor majd ha a saját gépem elõtt leszek, akkor megnézem, hogy pontosan mi is a neve a menüpontnak.

takysoft
ha nem gond, merlin helyett feltoltam én.

cserébe: elmondod, hogy kell ezt telepíteni? régen (még a 4-esnél..) csak simán kitömörítettem a tgz file-t a gyökérbe aszt kész😄
itt meg vannak ilyen "small" meg "update.cpkg" fileok...

takysoft
én úgy hallottam, hogy emulálni kell vmi oem biost avgy mi... bonyesznak hangzik...

takysoft
nekem megvan, feltolom

Axon
MerlinW: Megjelent a 6.0-ás Cedega. Ha rábukkansz valahol, akkor feltolhatnád a szerverre.

Axon
Újabb feltörési módszereket ecseteltek a Vistahoz. Csak a BIOS-t kell kicsit átírni és már kész is.

takysoft
grats nekik

Axon
Nincs meg valakinek a Robin Hood's Quest?
Ennek is elkészült a magyarítása, de nekem ez valahogy teljesen kimaradt.

Axon
Remek hír!

Elkészült a Broken Sword 4 magyarítása. Letölthetõ a gamehunter oldaláról.
Ezzel mind a 4 rész játszható magyarul is.

trmn
Köszi, már szedem lefele

kirol
2 CD-s. (2x800egynéhány M😎

trmn
Mekkora a mérete? Leszedhetõ valahonnan?

Axon
Egy próbához máris kedvet csináltatok.

Leszedtem, egész jó kis kalandjáték 😊 Hangulatos "Arrr pajtás" - kalózos + szigetes game, szép grafikával, szembõl nézve, point & click irányítással, és eddig logikai + tárgykombinációs feladatokkal. Ja, és a legjobban azon vigyorogtam, hogy többször is kellett eddig zsinótokat meg cérnákat kötögetni... Ez kicsit érdekesen hangzik így xD, de lényeg, hogy amikor 2 tárgyat össze kell kötni, akkor a game mutat ábrákat, amik közül ki kell választani a sorra következõ hurkolási módot. Ha elszúrod, akkor elõrõl kell kezdeni... de egyébként egyszerû. A logikai feladatok sem túl bonyolultak, nem egy Myst rész 😄 😄
kirol
Én valamelyik nap raktam fel, de nem próbáltam. 1in1-ben a Return to Mysterious Island. Az jó volt, ezzel is biztos el lehet lenni.

Axon
Úgy látom ez is valami kaland lehet:
Destination - Treasure Island

Tudtok róla mondani valamit?

Axon
Megjelent az Aura 2. Próbálta már valaki?