The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kirol
Ja meg ha gépelésrõl van szó, akkor ne beússzon már a név, hanem csak simán jelenjenek meg egyesével.

Remélem nem baj, hogy ennyit írok. Csak ezek jutnak eszembe.
A legtutibb az lenne, ha az új kép lenne, a név betûnként jelenne meg, kicsit sötétebb hátteren, majd egy fénnyaláb végigpásztázna rajta, végül elsötétûl, ahogy lefolyik a vér, mint a régin.

nem, senki sem jutott róla eszembe, csak nem sejtettem, hogy Alan Wake...
kirol
Neked is Gordon jutott eszedbe vagy ki?

a mostani jobban tetszik 😄 viszont amikor elõször láttam ezt a mostani logódat, akkor nem is gondoltam, hogy a fickó Alan Wake 😛 xD
kirol
Hát a fej határozottan jobb, mert látni tisztán, hogy ez Alan Wake.
A betûstílus is jobban tetszik.
Viszont ebben egyátalán nincs fénnyaláb. Ezzel kellene valamit kezdeni.

serito
Ha jól megfigyeled mozog a háttér is bár elég nehezen lehet meglátni!

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

serito

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

serito
Csináltam egy másikat bár még nincs kész, csak írd meg mit és hol változtatnál rajta!

kirol
Köszi

serito
Most, hogy mondod tényleg kicsit Gordons. Már agyalok rájta miként tudnám megcsinálni úgy, ahogy szeretnéd de nem megy. Az a baj, hogy 3D mozgást kellne adnom az embernek meg a fénynek is amit persze nem tudok megcsinálni. Azért a napokban próbálkozom vele.

kirol
Tudod amit te is mondtál. Hogy a nevemen végigpásztázna a fénnyaláb, majd a végént teljesen kiírja. Mint ahogy a videóban is van. Meg az se lenne rossz, ha kicsit jobban látszódna a srác, mert így nagyon beleolvadt a háttérbe. Nekem amúgy mindig Freeman jut eszembe róla valamiért. 😊

serito
Mit is akarsz pontosan, most van 4 napom szabad talán szakítok rá idõt és megcsinálom!

kirol
Hát nem. Beírtam mit akarok, de még veletlenül se reagált senki.<#szomoru1>

serito
Ja, ha szeretne szívesen csinálok neki. Tudakold meg mi az elképzelése és ha tudom megcsinálom.

takysoft
Imyke-re gondoltam. arra az üzenetre válaszoltam.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

serito
Ami most van azt is én csináltam csak megkért, hogy szekesszem át de sajnos nincs rá idõm. Elképzelésem már van róla mi is szeretne de még nem jöttem rá, hogy csináljam meg.

takysoft
miért, lenne neki logód?<#vigyor3>

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
engem érdekelne!

serito
Ja majd elfelejtettem, Imyke-vel mi van visszatért a régi kerékvágásba?

serito
Sziasztok!
Hú de rég nem jártam erre, sõt egyáltalán nem látogattam a fórumot.
Úgy látom lesz mit olvasgatnom... ááááá átléptük a (20000)-et?!

Ha már Stalker nekem 2GB ram mellett is tekeri a vinyót bár csak ritkán.
Ja nálam 1280x1024 fullon megy! (Nem nagyzolni akratam csak megemlítem)

Kirol: Látom a logóddal még nem történt semmi, nem segítenek a logómûhelyben?

Axon
A menü az magyar és a párbeszédek is, de az animációk alatt nincs felirat. na most nem tudom, hogy ezt be lehet-e valahol kapcsolni, vagy eredetileg sincs. Naplót még nem néztem, mivel nem is tudtam, hogy van olyan.

Egyébként valószínûleg a gyenge közepesnél én is vehetem feljebb a grafikát, mivel szerintem a swap-olás miatt szagat annyira.

kirol
Hát én is minden max-al indítottam, mert ugye új a gépem és nem igen van olyan progi, ami ne futna max-al. (Persz nem is vettem lejjebb semmit, nehogy már azt gondolja, hogy õ a nagy progi, és majd õ dirigálhat. 😊)
Na de ez a STALKER nekem is megállás nélkül pörgeti a vinyót, nagyon idegesítõ. Nem értem mit tudtak így elcseszni, mert pl. egy Far Cry alatt sose töltött még ezredét se.

Mik is ezek az indítási paraméterek pontosan?
A magyarítás már teljes? Minden szöveg, anim, napló is?

Axon
Köszi!

Pont ilyen csodakapcsolókra volt szükségem, mivel nem olyan a játék, hogy egy vállrándítással elintézzem és töröljem a vinyómról. Sajnos újabb 1 giga ramra pedig most nincs pénzem.

szotyimutyi
Köszönöm a gyors válaszokat. Axonnak van igaza: valószínüleg a kártyával van gond.

via_mala
Indítsd -noprefetch -nointro paraméterekkel!
Olvasgasd a megadott linket, elég jól lehet konfigurálni a játékot.
Swap-olás még 2 GB ramnál is lenne, mert kissé túl sok vackot akar egyfolytában a memóriában tartani a játék, ezért a -noprefetch opció általában hatalmasat lendít a játszhatóságon.
Ha még mindig lassú lenne, akkor a -noshadows opciót is használd!

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

takysoft
úgy érted, mikor behozod a bios-t? amúgy elindul a gép?

Axon
Mármint bekapcsoláskor jelenik meg a szürke képernyõ? Tehát semmilyen kiírás nem jelenik meg bekapcsoláskor?
Ha nem nyúltál a BIOS-hoz, tehát nem frissítetted, akkor az nem szokott meghibásodni. Valószínûbb, hogy a monitorkártya nem ad jelet a monitornak és azért látod a szürke képernyõt.

szotyimutyi
Tud valaki segíteni abban, hogy a gép nem látja a BIOS-t? Helyette egy nagy szürke képernyõ jelenik meg. Hogy lehetne újból feltenni az alaplapra?

Axon
Végre kipróbáltam a STALKERT (pont akkor amikor megjelent hozzá a magyarítás is). Így elsõre rettenetesen tetszik.
Kezdésnek odanyomtam neki minden grafikát fúllra. Játék indulása után olyan volt, mintha kifagyott volna a program :-)
Közepesig visszavéve a beállításokat, már csak kicsit lehetett észrevenni a szaggatást. Ami nagyon zavart, hogy a játék megállás nélkül swap-ol, ezért folyamatosan szaggat is. Gondolom kellene neki a 2 giga ram (nekem csak 1 van), mivel méréseim alapján 880 mega swap-ot használt az 1 giga ram mellett.

Axon
A logokat egybõl átnéztem, de ott semmi hibát nem találtam.
Körülnéztem a neten és ez a hiba másoknál is elõfordul. Csak és kizárólag az Ubuntu/Kubuntu disztribucióban fordul elõ ez a hiba. Van akinek a betárcsázó programnál, van akinek a modem installkor, van akinek egyébb perifériák konfigjakor írja ki.
Úgy veszem észre, hogy a mûködést kevésbé befolyásolja (legalább is konkrétan nem lehet ráfogni semmire). Cedegaval is sikerült elindítanom egy nemrég megjelent új játékot, így bizakodó vagyok.

Randal
Kérdésem lenne.
A Dreamfallból milyen verziók léteznek, emrt ami nekem van az orosz vagy miylen telepítõjû, de választható angol nyelv is, viszont állítólag nincs benne angol felirat.

MerlinW
Elõször is nézd meg a rendszerlogokat, milyen device-t akar becserkészni és miért nem sikerül neki. Segíthet egy symlink a /dev -be.

Lehet Xlib, QT csomag/verzió hiba is.

[merlinw.org]

takysoft
"X Error" szerintem grafikai hiba. talán.
a 169 meg talán videokari. de elég halvány találgatás...

Akkor megint... mert mintha senki se vette volna észre:

ja, vagy egy IWIW-es meghívóm feleslegben.

Azé, aki elõször szól, hogy kell.
ITT szólj, hogy kell, és ha elõtted nem szólt senki, akkor priviben írd meg az email címet, amit meg kell hívni.

jesszusmária... mi ez? 😄 valaki biztos tud segíteni, de én vhogy nem vágom 😄 Itt egy csomó mindent nem vágok, az igaz...
Axon
Sõt!
A vmware is kiírja induláskor:

X Error: BadDevice, invalid or uninitialized input device 169
Major opcode: 147
Minor opcode: 3
Resource id: 0x0
Failed to open device
Failed to open device

Mondjuk ettõl függetlenül a Virtualbox és a vmware is tökéletesen mûködik.

Axon
Arra lenne jó rájönni, hogy mi is az a device 169.
Ugyanezt a hibaüzenetet adja a Virtualbox nevû pcemulátor is:

Qt WARNING: X Error: BadDevice, invalid or uninitialized input device 169
Qt WARNING: Failed to open device
Qt WARNING: X Error: BadDevice, invalid or uninitialized input device 169
Qt WARNING: Failed to open device

Axon
Lenne egy kis problémám a Cedega-val. Idemásolom a hibaüzenetét, hátha mond valamit valakinek:

/usr/lib/transgaming_cedega/gddb.py:24: RuntimeWarning: Python C API version mismatch for module gddb_parser: This Python has API version 1013, module gddb_parser has version 1012.
import gddb_parser
Failed to open device
Failed to open device

Ezután persze elindul a cedega és telepíteni is tudja a játékokat, de valamiért egyik sem indul el. Van a Cedeganak egy tesztje, ami végigzongorázza a grafikai és hang rendszereket, de azok tökéletesen lefutnak és mindent rendben talál.

áhh, értem... én nem is faggatóztam xD puszta kíváncsiságból kérdezgettem 😊 Na jó, hát így is lehet definiálni... Ja, errõl eszembe jutott egy poén: "Tegnapi álmomat úgy definiálom, hogy de fini álom." Hehehe... nem is vicces mi?
takysoft
ezt nem kérjük, ezt kapjuk😄
ha eljön az ideje, kapsz majd egy privit.
ha nem faggatózol.

még privátban sem? <#awink>
MerlinW
nem publikus

[merlinw.org]

de hoooool van ez a szerver??? mindenki errõl beszél, hogy mi mindent feltesz a szerverre... én meg nemtom mi az!
MerlinW
A hétvégén söprögetem a márciusi anyagokat(17-21), aki még nem cuccolta le õket, kapkodja magát.

[merlinw.org]

MerlinW
Vááá ez kész😄

[merlinw.org]

kirol
De ugye nem az ott lévõ megoldás tradicionális kínai vagy japán vagy mi az fordítottátok le és oldottátok meg?<#idiota>

Mert az nem ér?<#nyes>

Nem tudsz valami hasonlót, mint ez volt?

láttam, de nem nagyon értem, hogy miért nem szabad megmondani, hogy mi ez a szerver...
Axon
Errõl a Falu címû film jut eszembe. Nem tudom láttad-e.

Tudod ez az "amirõl nem beszélünk" :-)

nemtom, biztos én vagyok hülye, de mi az a szerver, amire mindig feltoltok valamit? 😄
Axon
Ha DOSBox-ot használsz, akkor a hangal nem kell pöcsörögni, meg lehet ablakban is játszani, ami azért itt a melóhelyen mindenképpen elõny :-)

Randal
Ha jól emlékszem mûködik az Dosbox nélkül is😄
Amúgy jó kis játék, csak egyrészt rövid, másrészt nem annyira Cthulhus😞