33675

• kirol
    Hát a honlapról.
    eXperience 112

De innen is leszedheted:
    Hardwired
  • Zóanagyvarázsló
    Honnan töltötted le? Én bárhonnan szedem le a demót (igazság szerint csak a hivatalos oldalra kitett linkről és a Gamershellről próbáltam eddig), települni sem hajlandó, de másoknál is fennáll ugyanez a probléma, tehát nem egyedi.
  • MerlinW
    Mplayer win32-es konverziójához is van parancssoros mencoder, amivel szinte bármit meg lehet tenni a videokkal. De láttam valahol mencoderhez GUI-t is, azzal lehet kényelmesebb:) Én csak natur konvertálásra, DVD rippelésre használom linuxon. (használtam már win alatt is)

www.mplayerhq.hu

Ezen az oldalon letölthetők plusz kodekek is hozzá, ha kellenének. Egyébként MPlayer az a lejátszó ami mindent lejátszik. Amit nem játszik le az nem is video formátum:)
  • serito
    Sajnos erre nincs időm, inkább leszedem a kész változatokat.

FFDshow neke még egyetlen gamma indításában nem okozott gondot, még Vista alatt sem. Úgy 4 hónapja már nincs XP a gépemen (az is igaz, hogy csak új játékokkal próbáltam) és még nem volt játék ami nem indulz volna el.

• trmn #22928
    Igazad van a firefoxal kapcsolatban. Így tényleg egyszerűbb. Video ügyben sajna nem tudok segíteni, pedig látom dolgoztál amig begépelted. Mentségemre legyen mondva, végigolvastam. )))
  • takysoft
    Eszközök - Személyes beállítások törlése:D egyszerűbb:D

Akkor senki sem tud segíteni video ügyben?
    kár, remélem vannak itt profik:D
  • M.A.D.
    Amúgy az ffdshow néhágy játékot pl. megfektet (pl. microsoft train simulator...stb..)
  • M.A.D.
    K-lite codec pack full. Én is évek óta. És mindig a legújabb. Nem foglal sok helyet, és nem rak fel sok felesleget, ha nem akarom. :)
  • trmn #22924
    Nekem is fix IP-m van, nem tudom pontosan mi lehetett a baj, de az alább vázolt megoldás helyrelökete a dolgokat.
  • trmn #22923
    Én is a K-lite-t használom már évek óta, nálam ez a favorit
  • Axon
    Nekem nem volt hasonló gondom sem linux alatt sem a windows-os verzióval, bár mondjuk nekem fix ip címem van (pontosabban a munkahelyemnek).
  • Axon
    A játékot még egyáltalán nem húztam le. Most csak megpróbáltam elindítani, ami nem ment könnyen. Most, hogy már működik, kiírom dvd-re és hazaviszem otthoni nyúzásra.

Egyébként kb. most kezdem magam utolérni a karácsony előtti nagy dömping után. Az utolérni nálam azt jelenti, hogy az összes játékot sikerült kipróbálnom (Gears of War lesz az utolsó) amit letöltöttem. Volt 1-2 játék, aminek csak a demoját próbáltam ki (pl. crysis) mivel maga a játék nem érdekel, csak a látványvilágot néztem meg. Egyébként - sajnos - túlnyomórészt fps-ek jelentek meg. Fel sem tudnám mindegyiket sorolni, de van legalább 10 nagy név ami befutott karácsony előtt. Ezek közül talán a Jericho érdekel, meg a Bioshock-ot is tervezem folytatni. A CoH4 nekem valahogy nem igazán jött át, de egy csapat készíti hozzá a magyarítást, ha kész lesz, akkor még mindenképpen adok neki egy esélyt.
    Szerencsére néhány igazán jó kaland is megjelent, de azoknak nem elég egy laza óra, így azok majd az év folyamán kerülnek feldolgozásra :-)
  • trmn #22920
    Közben rájöttem hogyan lehet a bejelentkezési problémát Firefox alatt megoldani. (Beállítások, adatvédelem, törlés most, sütik törlése)
  • kirol
    Pedig nagyon jó játék!
    Néhol szopatós, de jó.
  • Axon
    Heroikus kűzdelmek árán végre elindult a Gears of War. Ez akkora katarzissal töltött el, hogy maga a játék már nem is igazán érdekelt :-)
    Nyomtam neki a menüben egy F1-et új profil létrehozásához, mert állítólag csak így tudok mentést készíteni. A profil létrehozása közben jéggé fagyott a gép, pedig ez igazán nem szokása. Szóval csak egy reset segített. Aztán végre elindult újra a játék és a börtönben a legelső megjelenő szörny(?) (vagy nem tudom micsoda) rögtön lelőtt. Aztán kiléptem.
    Egyébként ha valakit érdekel, akkor megvannak hozzá a magyar nyelvi fileok, így a menü és a feliratok magyarul vannak.
  • Axon
    Na véletlenül rátaláltam a microsoft oldalán. Már megjelent egy újabb verziója, azért nem találtam eddig. Na persze, hogy ne legyen nagy az örömöm, most már egy másik hibaüzenetet küld. Keresi a DX10-es drivereket, mindezt XP-n. Nem normális ez a játék. Na mindegy azt is most töltöm és feltelepítem neki, had örüljön. Kíváncsi vagyok ezután mit fog hiányolni, talán az Internet Explorer 7-et, na de azt nem leszek neki hajlandó telepíteni :-)
  • trmn #22916
    Én csak egy ad blocker-t.
  • serito
    Bocsi elfelejtettem, de ma este felteszem ha még jó lesz!!
  • serito
    A HD filmekhez én MediaPlayerClassic-ot használok K-Lite codekpackkal amiben benne van az FFDShow.
  • Axon
    Az jó lenne. Köszi!

Egyébként a telepítő lemezen van a support alkönyvtárban.
  • takysoft
    Ja.. még valami fontos, amit kifelejtettem.
    HD filmek lejátszásához olyan lejátszó kell, ami ismeri az:
    -MKV konténert
    -x264 kodeket
    -HD felbontást(vagyis dvd mértnél nagyobbat).

Ezt az asztali lejátszók piacán egyenlőre NAGYON kevés lejátszó teljesíti. Ha nem kimondottan erre vetted a lejátszód, akkor szinte biztos, hogy az asztali dvd lejátszód ezeket a filmeket NEM képes lejátszani.
  • takysoft
    1. már annak is köszi aki elolvasta:D

2 dolog meg kimaradt

2. Van még a BSplayer. tud magyrul, nem nehéz kezelni, de nem ingyenes(bár van free verzió, de akkor ár elvből másik progit választok)

3. ha ffdshow-t, meg coreavc-t IS szeretnél haszálni, akkor ffdshow telepítésekor ne pipáld be az x264 codeket.
  • takysoft
    Nos. Kérdésem volna HD filmes ügyben. Ne lejátszás probléma.
    Töltögettem mostanában HD minőségi filmeket innét onnét. (Nem eredeti, hanem RIP-elt x264 coded MKv konténerben legtöbbször).

Sokszor ezek a filmek túl nagyok nekem. 2 órás kis filmecske 8 giga. Ezt meg nem tudok kiírni. Van olyan két órás filem is, aki simán ráfér egy dvd-re, és szép 720p-s.

az mkvmerge szép és okos kis progi, mivel a konténert lehet kezelni. De nekem olyasmi kéne, amivel a kokrét filmeket(illetve hangot) tudom konvertálni. Van a gépemen szép x264 codec elvileg (CoreAVC 1.5, de van sima ffdshow is), de nem tudok olyan progit, amivel szépen lehetne ilyesmit csinálni. VirtuaDub anak idjén nagy tudású program vol ilyenekre, de nem kezeli a Direct Layeres codekeket, így haszálhatatlan.

Nem tudom van-e köztetek olyan, aki csinál ilyen release-eket, de hátha van valaki aki tudja, hogyan készülnek, milyen progival? Szívesebben vennék valami GUI-sat, de ha kell, akkor karakteres scriptezgetős parancsosokkal is elbánok.
    Meg úgy alapvetően.... milyen jó kis video-tömörítő/konvertáló progit ismertek?

Hang. ac3 kiterjeszésű 5.1-es hangok ezek. Olyasmi kéne, ami az 5.1-es hangzást ne rontja el(nem szeretném azért, hogy vacak stereo mp3 legyen), de nehogy már egy filmnek 700 megás audiosávja legyen nyelveként... biztos belefér az 250-300 megába is:D (ha belegondolok, hogy egy stereo hang dvd-ripek esetében max 100 megát nyom, szerintem nem irreális).
    De Winamp meg Audacity azért ilyenekre nem használható..

Ha tudtok segíteni, akkor szívesen venném, mert annyira igényes vagyok, hogy HD-t töltsek, de annyira nem, hogy DL-es lemezre írjak, vagy kettészeljem.

UI: Flame-eléseket elkerülendő, leírom hogy kell HD filmeket nézni, legalább errő ne szóljn a topic.
    3 féle HD van. 1080, 720, meg valami kisebb, de az mindegy. ezekből vagy I, és P változat. (i az interlaced, ergo vacak.). Szokásos a 720p.
    ez a szám "elvileg" a horizontális tengely pixelszáma.
    a 720p pl(16:9-es osztából is kiszámolhatóan 1280x720-as felbontású.
    Persze sokszor nem ragaszkodnak a 16:9-hez, néha a vászon szépesebb, de a tech miatt 1280-at meg nem lehet túllépni, így sokszor van olyan, hogy a 720p-s film mérete pl 1280x588:D ez vicces helyzet. De ha meg 1280p-nek hívánk, akkor meg(mivel az vertikális) a 16:9 és 4:3 közötti bontások miatt lenne a gond. De ez már mindegy is:D)

Az eredeti HD mpeg2 (asszem 2:D) codekkel van nyomva, mint a dvd.(bár annál újabb, mind1 erről van egy szép cikk az SG-n, el lehet olvasni).
    A warez verziók vagy x264, vagy xvid kodekkel tömörítettek(utóbbi ritka). A hang álalában ac3, vagy valami dts(erős nem sokat tudok, bevallom). Rtika esetben stereo, ahol nincs jobb.

A felbontás nagysága, és a rip-es codec bonyolultsága miatt a lejátszáshoz komoly proci kell (a HD-ready videokártyák itt nem számítanak, csak az eredeti nem ripelt HD-nél).
    Konkrét Ghz számot nem tudok adni, mert pl haverom 2 ghz.es Pentium M-es notiján megy szépen a 720p jó codekkel, de egy 3.6 Ghz-es asztali Celeronon meg ugye nem(Celeron szar ugye....).
    Általában elmondható, hogy egy mai duálmagos proci szinte biztosan elég(na majd jönnek a 2magos celeronok, azok ajd megcáfolják ezt is szépen).

LÉNYEG:
    Lejátszáshoz szükséges:
    GOM Player. Legjobb lejátszó, amit ismerek. 2 ismert hibája van:
    -nem tud magyarul(de használni egyszerű, mint a pofon.)
    -nem tud audiot csúsztatni a filmhez képest(meg nem tud külső audiosávot se), de ez csak akkor gond, ha csúszik a hang vmiért(vagyis hibás)).

Ebben minde benne van szinte minden létező formátum (flv, mov, avi, mkv, 3gp) lejátszásához.

Ha lassabb gépod van, akkor viszont gond lehet, mert a belső codekek kicsit lassúak(itt lehet érdemes ezeket kikapcsolni)

Saját codeknek ajánlom:
    FFDShow codec pack. a legjobb codec pack, ami létezik (SSE verziót töltsd le, nem baj ha a többiből van újabb)
    vagy
    CoreAVC (ez egy x264 codec kimondottan. fizetős, nem linkelek, de torrenten elérhető tört változata. Állítólag a létező leggyorsabb x264 codec, ami elérhető.)

GomPlayerben audio sávot váltani: Jobb klikk/Audio/Select stream (asszem). Belső codekek engedélyezése a Preferences menüben.

Jó gépen feltezsel egy GomPlayert, az kész, már mennek is a filmek, rosszabbakon játszani kell a codekekkel.

egyéb:
    van még két másik kedvelt lejátszóprogram is.
    -Media Player Classic. (ehhez rendszercodec kell, nincs sajátja. 2 félét is próbáltam, egy beta-t, meg egy simát(ami régi). Sok sok gondom volt vele, sokmindent nem játszott, de sokan kedvelik, így megemlítem, de nem ajánlom.
    -VLC Player. (bevallom, nem próbáltam ki, de állítólag könnyen kezelhető, és remek beépített codeclisája van. Lehet próbálkozni ezzel is, aki Gom Playert nem szereti.

Elnézést a hosszú hozzászólásért, csak nem szerettem volna, ha a kérdésemre sok-sok kérdést kapok válaszul, inkább a tényleges válasz érdekelne mihamarabb. Aki tud segíteni, annak köszönöm szépen.

(Tényleg jó hosszú lett:D)
  • Zóanagyvarázsló
    Én meg nem újakkal játszom, és gyakran látom, hogy mások Vista alatt mit szenvednek akár 1-2 éves játékokkal is. A viszonylag újak közül pedig a C&C 3 például állítólag bitang lassú, de egyelőre még DX10-ben szinte az összes játék egyértelműen lassabb, mint DX9-ben (és Vista altt DX9-ben is), holott az újabb technológiának egy csúcskártyával elvileg gyorsabbnak kellene lennie, hiszen látványban minimális - vagy még annyi sem - az eltérés. (A Crysis demóban is elő lehetett csalni a very high beállításokat XP alatt, és gyorsabb is volt.)

Persze ha valakinek nincsen vele problémája, esetleg másra is kell a Vista, akkor megérthető a használata, de az már megmosolyogtató, amikor csak játékhoz feltolják egy amúgy gyenge gépre.
  • kirol
    Én sajna igen. :)
    De megoldást én se tudok. De rendszergazda vagy? Mert azok betudják lőni.
    Ha nem, miért neked kell csinálni?
  • szotyimutyi
    Sajnos, nem ismerem ezt a programot. :(
  • takysoft
    milyen kiegészítőket(addon) használtok?
  • kirol
    Nekem nincs is olyan mappám a Gears of War -ban!

Miért kell újra meg újra bejelentkezni?

A javascript egy időre ki volt tiltva, mivel egyesek sniffelésre ezáltal jogosultság megszerzésére használták. Most orvosoltuk a problémát más úton, amelynek ára, hogy ha az IP-cím változik, újra be kell jelentkezni.
  • Tomsess
    Nekem is dettó ugyan ez van. Mostanáig ment, de a múlt héten simán ledobott innen is a fórumról. Mindig újra be kell jelentkezni és van, hogy nem is engedi. Más fórumokkal is ezt csinálja, sőt mióta felraktam van olyan torrent tracker ahova csak IE-vel tok felmenni
  • serito
    Este igen, ha addíg nem teszi fel valaki.
  • Axon
    Ki akartam végre próbálni a gears of War-t. Sajnos a support mappát teljesen kitöröltem és a játék indítása után keresi az xlive.dll filet. Szóval valaki fel tudná tolni a ketteskére a Gears of War support mappájából az XLiveRedist1.1.0322.msi nevű filet?
  • trmn #22901
    Nekem is van egy problemám. Az IE megengedi, hogy bejelentkezzek a fórumba, a Firefox nem fogadja el a bejelentkezést. Ötletek?
  • Axon
    Van egy kis problémám, hátha tudtok segíteni.
    Az ABEV adóbevallási programról lenne szó. Van jópár gépem amit kölsősök használnak. Ezen létre van hozva egy felhasználó és nem rendszergazdai jogaik vannak (mint az XP alapfelhasználója) hanem korlátozott felhasználók, ezt a Vezérlőpult/Felhasználói fiókok menüben lehet állítgatni. Nos az ABEV program csak rendszergazdaként települ, mivel a Program Files alkönyvtárba települ és nem is engedi magát máshova telepíteni. Ha egy másik rendszergazda szintű user nevében telepítem, akkor más userek nem tudják elindítani, ezért a korlátozott usernek rendszergazdai jogokat adtam, majd telepítettem az ABEV-et és újra visszavettem korlátozott userré. Így már el lehet indítani az ABEV programot, de az űrlapokat továbbra sem lehet telepíteni az ABEV alá, mert azt is a Program Files/Abev alkönyvtárba telepítené, amihez egy korlátolt szintű user nem írhat.
    Próbáltam szájbarágós lenni, remélem érthető voltam.
    Az egyetlen megoldsá amit látok, az az, hogy valami módon írási jogot adni a korlátolt usersnek a Program Files/abev alkönyvtárra, de ezt nem tudom hogyan lehet megcsinálni winxp alatt. Linux alatt az ilyesmi 2 másodperc és rémegyszerű, de windóz alatt semmi hasonló filerendszer hozzáférési jogokkal nem találkoztam. Tudtok segíteni?
  • kirol
    Hát szerintem ez a "megéri" szó nem helytálló.

Hiszen dehogy éri meg. Mint ahogy a kenyeret, tejet, LCD tévét se éri meg megvenni, mert miért érné meg. Eladni igen, de megvenni nem.

Megvenni mondjuk egy jó kis olajmezőt éri meg, na azt nagyon.

Esetleg a szó másik értelmében véve érheti meg, pl. azért milyen szép, amikor egy játék full grafikán megy és nem ultra low-on játszol vele, mert úgyis a játékélmény a fontos. Meg pl. én igenis szeretnék játszani za Alan Wake -el, ha megélem, és ugye a kis trükkösök miatt min. 2 magos CPU-val indul el egyátalán ultra low-on is! Meg most már a Mafia 2 miatt is kell egy jó gép, mert az 1, gondolom nem kell ecsetelni mennyire király volt.

Meg mondjuk egy hanganyag újratomörítése csak 5-8 percig tart, nem pedig 30 percig.
    Meg az a 2-3 év-re említve, mert egy jó alappal el lehet lenni, max ezidő alatt egy kis változtatás (RAM, VGA) és kész. Így ugye kevesebbet vesztessz, mert nem kell eladnod az alaplapot, CPU-t, amin sokat buknál, hanem csak hozzáraksz.

De szerintem már túltárgyaltuk a témát.
  • serito
    Már több mint fél éve használok Vistát, és nem volt olyan játék amit nem tudtam volna elindítani rajat. Persze csak az újonnan megjelenteket próbáltam. Drivergondok voltak/vannak de meg lehet találni a megfelelőt.

Nekem bejön a Vista, az XP-t már fel sem telepítettem a gépemre.
  • serito
    Értem mit akarsz mondani. Hogy kinek mi éri meg, szerintem döntse el mindenki maga. A Pc game mint olyan és a hozzá való hardwer mindíg is veszteséget okoz a felhasználónak. Hogy ki mennyi veszteséget képes elbírni azt nem az dönti el, hogy megéri-e vagy sem. Szerinted nem éri meg,.... valahol igazad is van, mert hatalmas értékcsökkenéssel bírnak a "drága" Pc-s alkatrészeknek. Ennek ellenére nekem ( és gondolom kirolnak is , hiszen meg sem vette volna ) megérte a komolyabb gép megvásárlása és elviselem a veszteséget is. Bár nekem igazából nincs veszteségem de ezt már ecseteltem, hogy miért. Abban is igazad van, hogy előnyben részesítem a tuningolható alkatrészeket és ki is használom azok lehetőségeit, ezzel is teljesítménynövekedést elérve.
    Azért egy 150k gép és egy 400k gép között hatalmas külömbség van.
    Rendben tudom, az érték/teljesítmény-t nézve meglehet, hogy nem éri meg a drágább, de aki teheti annak mindíg a drágábbat ajállom és nem azt mondom: ÁÁÁ elég lesz a Crysis, Gears Of War, The Witcher,...stb-hez egy 150k-s gép is és ne költsön mert 800x600-ban is élvezhető.

Azt hiszem ezen napokig lehetne vitatkozni, megsértődni (remélem nem az lesz belőle, mert azt nem szeretném)...stb.
    Aki játszani akar PC-n és meg is tudja fizetni, az meg is fogja venni a drága alkatrészeket (mint ahogy én is), ha megéri ha nem.
  • Randal
    Szerintem a Vistához még nincs kialakítva a megfelelő hardvertechnológia. Épp az Nvidia 9000-es topikjában beszéltek róla, hogy lassan itt az ideje változtatni, de addig nem fognak, míg a 8800-as széria piacon van, mert el kell adni.

Azért milyen durva már, hogy ilyen 3 SLI-s, meg 3 magos technológiákkal szórakoznak, amikor simán össze lehetne hozni egy normális procit meg vidkártyát is. Csak ugye nem akarnak, mert akkor jódarabig senki se venne gépet.
  • Zóanagyvarázsló
    Én úgy tudom, hogy a driverek sem éppen a legjobbak Vista alá, számos játék pedig effektíve utálja, el sem indul vagy problémás. (Persze sokan nem rakják fel az ajánlott javítócsomagokat, szóval messze nem annyira rossz a helyzet, mitn a fórumokon hírlik.) Állítólag a CRysis is lassabb egy cúcsgépen Vista alatt, mint XP alatt. Mindenesetre az a lényeg, hogy játékra jelenleg nem ajánlott a Vista, aki elkapkodja a váltást csak magával tol ki. Mondjuk az SLI-vel még inkább, ha csak nem érzi úgy, hogy tényleg annyira megéri neki :)
  • takysoft
    csak ha nincs ramod elég. 2 giga ram felett elvileg nincs különbség XP és Vista között. sőt, utóbbi állítólag kellemesebben bánik az újabb technológiákkal(kétmagos procik, ilyenek)

de régebbi gépeken tény hogy nem érdemes vistázni. Meg ugye aki telesítményt akar, az kapcsolja ki az Aero-t, meg az oldalsávot, meg ilyenek...
  • Zóanagyvarázsló
    Nekem is gyanús, hogy a sztori inkább a 7800-ról szól. Ettől függetlneül nem igazán léteznek plusz effektek DX10 alatt, és a Vista jelenlegi támogatottsága alapján még lassítja is az alkalmazásokat.