33675

• takysoft
    WinXP-ben van valami beépített netmegosztás, valahol a hálózati kártyák beállításánál, egyszer csináltam is hasonlót, de nem emlékszem rá már pontosan.

De ha rám hallgatsz, akkor ilyet normális ember nem csinál(mert beleőrül), meg ez amúgy is ilyen félmegoldás.

Légy okos, és vegyél Routert. Manapság már 4 ezer forintért lehet kapni egy 100mbps-es vezetések routert.

Nem hinném, hogy szükséged lenne gigabites vagy wireless routerre, egy sima meg olcsó bárhol..

Aztán sokkal normálisabban osztja a netet, mint bármilyen software.
    (ha ez a routen nem tetszik vagy nem felel meg, akkor Aqua-ban is kapni routereket, meg szinte minden boltban. nem drága már egy ilyen ketyere.)

De ha laptopod is van, akkor akár WiFi routere is gondolkozhatsz, ha a pénztárcád megengedi. Kényelmesebb, és állítólag nem okoz rákot:D
    (bár ha okoz, akkor bajba vagyok, mert haver mikor volt itt nálam laptopjával, akkor vagy 10 különböző wifi hálózatot érzékelt ami elérhető a szobában:D)
  • Zóanagyvarázsló
    A Crysis engem sem érdekel, nem is komolyan írtam. Mass Effect pedig jön PC-re - legrosszabb esetben emulátorral 10 év múlva :)
    Na meg a BioWare 100 éve készülő Dragon Age névre hallgató, PC only (el is hiszem, muhaha) projektjét se felejtsük el!
  • csgj
    De a Mass effect egy olyan rpg, ami nem akaródzik kijönni PC-re :( A Crysis unalmas, egyhangú vacak.. csak jól néz ki. A Witcher mondjuk jó, azt tényleg irigyelhetik a konzolosok. Bruhahaha! :P
  • Zóanagyvarázsló
    Ugyan, gondolj a Crysisra :) Vagy inkább a Witcherre, ha szereted az RPG-ket, akkor hiba nem kipróbálni.
  • csgj
    Hát akkor én sem szórakozok vele... :P De megőrülök ezért a Mass effect játékért! Annyira utálom, hogy mindig a konzolosok vannak előnyben.
  • Tomsess
    Ezt ismerem. Annó én is regeltem. Nem trükk, tényleg adnak, csak az a gond vele, hogy lehetetlenség annyi embert összeszedni amennyi egy cuchoz kell. Ott van a REFERAL No. azt ha megadod, akkor az a csávó kap pontokat érted. Namost ezt nekem is bemesélték, regeltem is. Meghívtam jópár emberkét, persze pontokat értük nem kaptam. Mert van vmi ilyen dolog, hogy aktiválni kell magát mindenkinek. Vagy vásárol vmit az oldalról, vagy letölt vmi kakát a gépébe és aztán abból jön neki az aktiválás. Innentől kezdve én sz*rtam rá. Állítólag az iPod-ot meg lehet szerezni, leküldik ÍNGLENDBŐL, de 20 pontot összegyűjteni nem olyan könnyű rajta.
  • csgj
    1 év múlva úgyis ballagok... ha addig nem jön ki PC-re a Mass Effect, akkor xbox360-at kérek ajándéknak :D
  • Zóanagyvarázsló
    Szerintem több, mint gyanús.
  • RaveAir
    Köszönöm a tippeket. És ha már benne vagyok a kérdezésben, akkor kérdeznék még.

Az asztali gépemre jön be az internet, és szeretném megosztani a laptomra. Két hálózati kártya van a gépben, egy alaplapi és egy pci-os. A két gépet sikerült összekötni utp kábellel, és a megosztott könyvtárakat látom a gépekről, viszont az internet megosztása nem sikerült.
    Esetleg tudtok valami programot, amivel ezt egyszerűen meg lehetne oldani, mert a két winxp-t nem tudom úgy összehangolni, hogy jó legyen.

Ami még vicces, hogyha A hálókártyából B hálókártyába rakom a bejövő adsl modemet, és B-ből A-ba a két gép közötti hálózat kábelét, akkor azt jelzi vissza mindkét gépnél, hogy nincsen kapcsolat.
  • csgj
    Ez a dolog egy nagy kamu, jól sejtem? Mert ha mégse az, akkor kipróbálom (kell egy xbox360 Mass effect miatt :P). De ha kamu, akkor inkább nem adom meg csak úgy a házszámomat, utcát, stb-t...
  • takysoft
    RaveAir
    Írtam privit is, de elfelejtettem mondani, hogy Extreme Digital azért is jó hely, mert olcsó, meg igye szállítanak házhoz, az egész országba(10e ft felett, de egy monitor úgyis lesz annyi:D)
  • MerlinW
    Itt nézz körül
  • MerlinW
    Nekem ilyen van:

Belinea 22" WideScreen (112202)

Ha nem nyomdai grafikai munkát végzek, mindenre tökéletes. Jó fényerő, szép színek, megfelelő képfrissítés. Abszolút szeretjük egymást:)
  • MerlinW
  • trmn #23158
    Egy kicsit off lesz, remélem nem sértek meg az alábbi képpel senkit, de ezen jót derültem ))))

• RaveAir
    Én csak 4:3-ban gondolkodom, és lehetőleg hangszóró nélkül. (Két hangkártya van a gépben, az egyikre az 5.1-es hangfalrendszer van rákötve, a másikra meg egy füles).

Kontraszt arányban mi az az érték, ami már elfogadható?
  • Axon
    A kezdetekkor én is a c16-ommal toltam tv előtt úgy 1 méterre.
  • Zóanagyvarázsló
    Én is CRT-t használok, nincs szemüvegem, de rosszul is látok :)

Egyébként már 7 évvel az első PC-m előtt szemüveget írtak fel, pedig akkor még csak haver C64-ét láthattam.
  • Zóanagyvarázsló
    Persze, nem számoltam vele, pontosabban azzal, hogy ez oprendszerüggő lehet.
  • Axon
    Java-t sok weboldal is használ és így kikapcsolni sem lehet a támogatását a böngészőkben, mert akkor hisztiznek a látogatók (még az is lehet, hogy jogosan).
  • Axon
    Én pont a múlthéten vásároltam TFT monitirt és a legnagyobb gondom az volt, hogy milyen képarányú monitort válasszak 4:3-ast vagy a mostani trendit a 16:10-es wide képernyőt. Én maradtam vaskalapos konzervatív és a4:3-ast választottam.
    A kontraszt arányt is vedd figyelembe 600:1 -től egészen 5000:1-ig láttam értékeket az árlistákban szereplő készülékek mellett. Természetesen minél nagyobb legyen ez az érték.
    Arra is ügyelj, hogy némely monitorba hangszórót is építenek. Ez sok esetben teljesen felesleges és sokszor csúnya is, na meg plusz helyet foglal el egy esetleges szűk helyen.
    Figyelj a csatlakozóra is, hogy lehetőleg legyen rajta DVI csati, mivel ma már szinte minden monitorkártyán ilyen van, viszont nem minden monitoron van dvi.
  • Zóanagyvarázsló
    Így már értem, csak a normál böngészésből indultam ki. Nem tudom mennyire az oprendszer hibája, Win98 alatt nálam is haldoklott a Java (őszintén szólva világ életemben utáltam, rendszerint túlcsicsázásra használják), de azon a (kölcsön)gépen az XP is :)
  • Axon
    Én is kb. 20 éve űlök crt monitorok előtt és valószínűleg abba a 20 %-ba tartozom, akiknek nincs szemüvegük.
  • Axon
    A legnagyobb problémája a védelem. Szinte minden ellenőrzéskor találok rajta valami kártevőt. Nod32 megy rajtuk, így vírusos egyik sem volt, de mindenféle kémkomponens és hasonló vickek-vackok voltak rajta. A winXP-t kapásból korlátozott felhasználóként szoktam kitenni a jónépnek, így ott egy átlagos ember nem sok mindent tud elcseszni rajta és szinte soha nem találok rajtuk semmi kártevőt a heti karbantartáskor.
    Másik gond a sebesség. Sokan bejárnak mindenféle java játékokkal játszani és azok bizony csontra fagyasztották ezeket a gépeket. Egy openoffice futtatása is elég nagy gond a maratoni elindulási idő miatt és abból csak az 1-es verzió indult már csak el win98 alatt.
    Sokan járnak már be usb háttértárolókkal és azokat sem lehet win98-alatt csatlakoztatni.
    Úgy hirtelen ennyi.
  • RaveAir
    Arra azért figyelni kell, hogy lehetőleg ne 60hz-en (vagy alatta)rezegjen a kép.
  • RaveAir
    Ha (minimum) 19"-os TFT monitort szeretnék venni, akkor milyen szempontokat tartsak szem előtt az áron kívül, és a minél alacsonyabb ms érték mellett? Igazából főleg játékra szeretném használni a fordításon és netezésen kívül, és nem ártana, ha gyorsan megjelenítené a képet.
  • trmn #23146
    Azt hiszem kicsit eltúlzod a dolgot. Semmi gond nincs azzal, ha valkinek CRT-je van. Nekem 20 évig CRT-m volt (beleértve a c64 "monitorát" is ). Semmi baja a szememnek, sőt vicces módon a tavaly előtti céges szemvizsgálathoz képest javult a szemem. A környezetemben egyáltalán nem tapasztalom, hogy az utóbbi mondjuk 10 évben akár a kollegáimnak, akár a haveroknak romlott volna a szeme a CRT monitortól, és ez kifejezetten bizonyítható.
  • Zóanagyvarázsló
    És ez miért is jó? Milyen funkciót kell ott ellátni, amire a 98 nem megfelelő?
  • trmn #23144
    Benne vagyok mind a kettőben ))))
  • szotyimutyi
    Próbálta már valaki a StarBurn Free íróprogramot?
  • szotyimutyi
    "Méz" helyett inkább "néz".
  • szotyimutyi
    Ki gondolná, hogy egy internetes szobában ilyen dolgokért kell harcolni! Lám, aki nagyon akar valamit, annak minden lehetséges! :))
  • szotyimutyi
    Hát igen, ez tényleg sajnálatos.Pont ez (is)volt a jó ebben a topicban. De, ahogy már elhangzott: a remény hal meg utoljára. Mézzünk bizakodóan előre! :)

• Axon
    Most pedig ünnepeljetek velem.
    Mint már néhányszor említettem karbatartok egy e-magyarország pontként működő internetszobát is. Végre sikerült elérni a tegnapi nap folyamán, hogy az utolsó win98-at futató géptől is megszabadultunk és immár a 2001-ben kiadott winxp fut 2008-ban minden számítógépen! :-)
    Úgy érzem, hogy nem reménytelen az a célkitűzésem, hogy 2015-re minden számítógép áttérjen Vistára ;-)

Na persze nem ennyire rózsás a helyzet, mivel a munkahelyemen még mindig van 4 db win98-at futtató gép (sőt ebből kettő csak igazán döcögősen futtatja még azt is). Jó ha 2 db gép van amire fel merném tenni a Vistat... ha merném.
  • Axon
    Hajaj itt is utolért minket a turáni átok. Pártusok ha egyszer találkoznak...

Olyan jó volt eddig ez a topik 23 ezer beíráson keresztül nem marakodtunk. Persze vitatkozni lehet, hiszen itt már igazán keménynek számító témákban is vitáztunk, de valahogy sikerült nem átlépni bizonyos határt.
  • kirol
    És ha közben kitör egy focimeccs az utcán?

Most látom, beújítottál egy új gépet? Nekem is volt Trident VGA-m, meg még előtte valami, ami 256 kb-os volt. De rakattam bele +256-ot, így 0,5 Mb-os lett.
  • takysoft
    hidd el, nekem se nagyon telik gépre(most volt egy kisebb újítás, mert a nagymamám kapott valami 13. havi nyugdíjat, azt adott egy 100-ast karácsonya, mert elfüstölt a 6 éves procim:D)

Monitort 2006 vége fele vettem. Fél évig spóroltam rá. Havi 5 ezer forintot tettem félre, 6. hónapban tönkrement a régi CRT-m:D 10-et kunyiztam otthonról, és voila: TFT:D

Nem azt mondtam, hogy holnap vagyél monitort, csak ha gondolod, akkor érdemes volna elkezdeni gyűjteni rá.

Merlin: TLJ találka ötlet nekem tetszik(persze nem akarok verekedni, csak dumálgatni:D). Januárban nem érek rá(vizsgák), de amúgy bármikor jó. Ha a többieknek is van kedve, én szívesen összefutnék veletek élőben is. (BP. tekintve, hogy pesti vagyok(most), meg a legtöbben azok asszem.)
  • csgj
    Ja, azt nem is írtam, hogy már 5 éves korom óta szemüveges vagyok. Családi öröklődés sajnos. Egyébként meg én tényleg szeretnék venni TFT monitort, de szted hogyan? Nincs pénz, mint írtam... És én vagyok itthon az egyetlen, aki viszonylag jól ért a gépekhez. Szüleimet annyiban érdekli, hogy... IWIW. Most mondjam nekik, hogy "Jajj anya, meg fogok vakulni, légyszi vegyél TFT monitort, mert akkor nem fogok megvakulni!" És sztem aki régebben volt annyi idős, mint én, és sokat gépezett (CRT monitorral), az most nem hiszem, hogy vak lenne... Később sztem nekem is TFT monitorom lesz, de az még nem mostanában lesz. Gyűjthetnék, sokáig tartana... de meg lehet próbálni. Kártyára kb 2 évet gyűjtöttem, most akkor 4 jöhet :P
  • Zóanagyvarázsló
    Inkább jóféle magyar hagyományőrzésnek, lehetne a modernkori malomkő vagy petrencésrúd :)
  • MerlinW
    [csak figyel és mosolyog]

Komolyan mondom össze kellene már hozni egy TLJ találkát, vagy ha nem válik be, legalább egy utcai verekedést..:)