33675
-
#23252 Akkor mondom a Logitech-es tapasztalataim. (szólok előre, hogy lehet, semmi köze nincs a te dolgodhoz)
Vettem egy Vosta kompatibilis Logitech G5 egeret. SetPoint driver felrak, müxik tökéletesen. Barátnőmhöz Vista feltesz. egere: Logitech MX310
Magyar logitehc oldal nem ismer iylen egeret, az angol oldal meg azt írja, hogy nincs driver, használjuk a Vista driverét(rettenetesen lassú volt még MAX-on is)
Próba cseresznye. Felraktam a SetPoint drivert hozzá is. Felismerte az egeret(még a képét is bedobta), és müxik tökéletesen.
Maga a logitech, mint gyártó igen jó. De a weblapjukkal nem vagyok 100%-osan kibékülve.
Amit ajánlhatok(mert a gamepadeket nem ismerem), hogy nézz utána alaposan a drivernek, meg ha van driver akkor konfiguráld be rendesen.
"win egyből látja és magától telepíti". Most őszintén.. flashdrive-on kívül működött már neked valaha valami, amit win magától telepített?
Szedj hozzá rendes drivert. Logitech weblap ezt ajánlja. -
#23251 Igen, 10-es van még csak, 11-est forgatni kell mindenestűl. De még nem találkoztam játékkal, ami 11-est követelt volna. Ha lesz játék, és addig nem csinál senki, majd készítek egy deb-et a 11-ből. -
#23250 köszi
(trmn, aki lusta volt utánanézni) -
#23249 Kicsit kaotikus a helyzet scumm terén. Van 0.11-es verziójú debian csomag, de azt nem lehet ubuntu alá telepíteni, mert valami régebb lib-et keres, amiből az ubuntuban már az újabb verzió van. Ubuntus csomagot nem találtam csak a már említett 0.9-est, de találtam 0.10-es deb csomagot, ami viszont szépen felmegy. Ezzel már működik a touche. -
#23248 Megvan a valószínűsíthető gond. Az ubuntuhoz alapból 0.9-es scumm van. Gondolom az még nem támogatja a touche-t, mert az angol verzióra is nemet mondott, de más kalandok (pl. Monkey2) már futnak. -
#23247 De, tudja! -
#23246 Nekem sajnos nem működik. Nem tudom mi lehet a gond. A scumm azt írja ki, hogy nem talál az alkönyvtárban semmit. -
#23245 kimaradt egy z betű -
#23244 Kösi!
Már húzom is lefele. -
#23243 Kész a Touche. -
#23242 Nem tudom mennyire vagytok utthon gamepad-ekben.
Tegnap vettem ezt.
Otthon gyorsan ki akartam próbálni. Bedugom, win egyből látja és magától telepíti. Beállításoknál minden gomb működik, szóval minden f@sza.
Indítanék egy játékot ami használja is. Kettő volt a gépemen. Az egyik a Silent Hill 2 volt, ami indításkor kéri az 1. cd-t. Mivel nem volt időm keresgetni így azt hagytam.
Elindítom a Gears of War-t ami elvileg használja. Irányításnál van két menüpont:
billentyűzet és egér
Játékvezérlő
Ennyi. Ha ráklikkelek valamelyikre akkor belép a finomhangolásba és minden menüpontból csak ESC-el lehet kilépni. Nincs olyan, hogy kiválaszt vagy aktivál vagy valami hasonló. Játékba visszatérve mindig csak az egérrel és billentyűzettel lehet játszani, a gamepadomat nem bírom használni. Van valami tippetek? -
#23241 Valaki tudja véletlenül mikorra várható 2008-ban a Secret File 2 megjelenése ? -
#23240 Előre is köszi! -
#23239 Holnap megcsinálom. -
Zóanagyvarázsló #23238 Ez jól hangzik, majd utánaolvasok. -
#23237 Egy kérdés. Nem készíted el a scummvm csomagodba a Touche magyar verzióját? -
#23236 Van egy olyan mod is, talán a Tutu az, amelyik segítségével mind a két játék egy egybefüggő egésszé válik.
Így folyamatosan tudod végigjátszani az egészet. -
Zóanagyvarázsló #23235 Köszönöm a válaszokat, majd belátható időn belül akkor neki is állok. -
#23234 Baldur's Gate 2 több szempontból is fejlettebb az elsőnél.
Pl a Randal által is említett szépen kidolgozott naplózás....
Ezt sajnos nem lehet beletenni BG1-be... se sokminden mást igen!
640x480-nál nagyobb grafika, hardware-es gyorsítás, minden, ami a BG2-ben benne van.
Erre az évek alatt igen sok tool készült, már fel se tudnám sorolni, de ami most az eszembe jut az az EasyTutu. Sajnos magam még nem róbáltam ki, (valami régebbit ellenben igen, az működött), de biztos jó.
Ezekhez sokszor kell a BG2 is...
csak említésképp.. -
#23233 Nyugodtan belekezdhetsz. Semmi sincs túllihegve benne. A sztori jó, szépen egyenletesen folydogál, a graf is megfelelő.
Amire figyelj azok a küldetések feljegyzése.
Kicsit unalmas és bosszantó lehet, de érdemes külön feljegyzést készíteni, hogy kitől milyen küldetést kaptál és hol. Ez főleg Baldur's Gate városában érvényes.
Erre a nem-túl-jó naplózás miatt van szükség, egyébiránt minden okés.
Rpg-nek rpg, de azért nem annyira még mint a második rész. Itt szerintem egy kicsit még túlsúlyban van a hent. Igaz, hogy a II.-vel még nem játszottam:) -
Zóanagyvarázsló #23232 Ha egyszer úgyis szóvan mindenről a topikban, felvetek én is egy súlyos problémát.
Hosszú idő után végre pótolni szeretném a mulasztásomat, és komolyabb időt szánnék a Baldur's Gate szériára. Ugyankkor aggaszt, hogy a Throne of Baaleról sok rosszat hallottam, a fegyverek állítólag túlságosan is "epikusak". Szóval miként érdemes belevágni a különböző részekbe, miként működnek a kiegészítők? Jelenleg a BG + a Tales of the Sword Coast van telepítve, de egyelőre még csak belepillantottam. -
#23231 Tudom, hogy fennt volt:)
Csak azt hittem, hogy a magyarítás működni fog a 4cd-s verzióval is.
Amúgy annyira nem sürgős. Majd ha nosztalgiázni szeretnék egyszer addigra beszerzem. Úgyis sokáig emlékszem a kalandjátékok mozzanataira:( -
#23230 -
#23229 Ha összeadjuk, kb 2 éven át folyamatosan fent volt a ketteskén:) De majd ha kell, feldobjuk neked megint. [felpillant az égre] :) -
#23228 erre most mit lehet reagálni?
semmit, de azt két sorban:D -
#23227 :D:D:D
Ne már, hogy nem megy a 4cd-s verzióval... ehh, mindegy, akkor majd bészerezzük egyszer:) -
#23226 Te nyerted a hónap legkedvesebb embere címet! :-)
Komolyan mondom nem emlékszem, hogy valaha is olvastam volna tőled ennyire emberbarát beírást.
(ez most tényleg dicséret akart lenni és nem cseszegetés) -
#23225 Na, hogy egy kicsit kedves is legyek.
Amit Merlin belinkelt, az asszem a magyarításunk NAGYON régi, NAGYON bugos változtata. Persze ha a jelenlegi nem akar felmenni, akkor jó lezs az is, de az CSAK a 2CD-s változattal megy, és azzal is igen igen bugosan.
4CD-s változattal elindulhat, de fel lesznek cserélve a szövegek, meg ki is akad szokszor.
2 CD-s változat:
Fontos, hogy az 1.60-as patchet tedd, fel, ne az 1.61-est, mert az már túl új és azzal nem nagyon megy a magyarítás.(persze túl lehet trükközni)
Bár a magyarítás írja, hogy az 1.60-as verzióhoz készült, nem szedi különösen vastaggal. (hisz 1 éve ki gondolta volna, hogy ehhez lesz még patch:D) Állítólag kis trükközéssel persze át lehet tenni a fileokat 1.61-es alá is. és nem próbáltam ki egyáltalán.
4 CD-s változat:
szerezd be a 2 CD-set/1 DVD-set. Ha eredetiben megvetted, akkor a kiadó becseréli(felveszed a kapcsolatot a kiadóval), ha meg letöltötted akkor töltsd le a másikat. Keresek neked torrentet, ha szeretnéd, de biztos meg tudod oldani.
a régi 4CD- változat nem támogatott. Elvileg fut, de nem tudom, a magyarítás megy-e vele.(readme szerint igen, de ki tudja), kipróbálni meg nem tudom, mert eltűnt az 4CD-s változatom. -
Tomsess #23224 Az a gondom, hogy kéz alól szereztem. Szóval még nyomtatott útmutató sem volt hozzá, csak maga a router. Netről szedtem az utasítást is. Tehát garancia dettó nincs rá. -
#23223 Biztos jól dugtad össze? Rengeteg Dlinket konfiguráltam, nem jellemző rá. Ha más nincs, vidd el boltba kérdezz, vagy cseréltesd ki... -
Tomsess #23222 Nem módot, hanem kódot akart lenni. Elnézést -
Tomsess #23221 Ezeket mind tudom és mind meg is csináltam, szép használati utasításom is van hozzá, kettő is, de akkor sem műxik. Hiába 192.168.0.1 a router címe és hiába adok meg 192.168.0.2-t vagy 0.5-öt vagy akármennyit azon a tartományon belül gépcímnek, akkor sem tudom böngészőn keresztül elérni. Márpedig ez tök hülyeség, hogy konzol terminálon keresztül a lényeget nem lehet beállítani. A módot is megtom változtatni konzolon keresztül, de sajna odáig sem jutok el, hogy beírhatnám. Dolgozgat vele, aztán kidobja, hogy Az oldal nem elérhető. Van amikor csak simán kidobja azonnal. Offline módú működésnél is, mindig ezt csinálja. Már annyit izzadtam vele ... és semmi. -
#23220 Köszönöm! Sikerült! -
#23219 Próbáld innen, így -
#23218 Routert összedugod a hálókártyával , majd a jobb szélsőbe a netet. Win-ben TCP/IP tulajdonságokban adsz egy ip címet a gépnek (pl 192.168.0.130) Maszk az alap, átjárónak meg a Router ip címét. (ez benne van a leírásban, de D-linkeknél általában a 192.168.0.1).
Ezután böngészőbe beírva elvileg mennie kell. Router alapértelmezett jelszava általában admin/admin (lehet jelszó nem is kell, nem emlékszem már), de elvileg ezt is írnia kell a könyvében. -
#23217 Na akkor előlről érthetőbben: gyökérbe is raktam
És aki kételkedne, hogy ez TLJ vagy Dreamfall.
-
Tomsess #23216 Az a helyzet, hogy a Kíndóznál annyi fajta ilyen marhaság jöhet fel hibának, hogy az már csoda. Szimplán olyan hiba is, amit fel sem tudsz ismerni, csak gondol egyet aztán már megy. Tapasztalatból mondom. Nem egyszer fordult elő, hogy még a rendszergazda oktató is csak leste, hogy egyszer megy, egyszer meg nem a kommunikáció. Pedig tökre minden rendben volt, ip tartomány, bug-report is készen. A Windows egy csoda hálózati téren. Én pl. itthon még egy nyamvadt hálózatot nem tudtam összehozni, mert van egy D-link routerem, amit böngészőből kellene konfigurálni, de sehogy nemtom megnyitni ezt a konfigurációs ablakot. Direkt vettem hozzá már konzol kábelt is, hogy tudjak vmit HyperTerminal-on keresztül állítgatni, de ez fapados gyerekeknek van ... IP cím meg jelszó meríti ki amit ott lehet állítani. Szóval hiába raktam egy tartományba a gépemet a router html-es konfigurációs címével, hiába telepítettem már fel az IE-n kívül más böngészőt is nem az-e a gond, hiába lőttem ki minden tűzfalat, antivírusos cumót...semmi. Már egy ideje megvan a router és nemtok vele semmit sem csinálni. Pedig van hozzá még egy drótnélküli LAN-kártyám is, de hát ha a sima kártyával sem megy, akkor azt meg sem próbálom. Egyébként a router - D-Link DI-713P modell ha esetleg vki tudna mégis tippet adni hozzá. -
#23215 Ezt így hirtelen nem tudom, a Bridge normális, hogy van, nézd meg annak a beállításait, minden okés-e.
De lehet IP cím/tartomány összeférhetetlenség, átjáró hibás megadása, kliens oldali hálózati kártya bizbasz, más most nem jut hirtelen az eszembe.
3 éve használtuk utoljára így a win-t egy cégnél, nem emlékszem ilyen problémára. Lehet még bohóckodni a varázslóval, újraindítgatásokkal, stb. Én is tököltem vele sokat anno. Windows powa:D
Majd törpölök még rajta.
(Megj: Hosszútávon tényleg könnyebb az élet routerrel. Nincs hálózati műbalhé, nem kell a gépre szoftveres tűzfal, stb.)
-
#23214 az nem jó könyvtárnév. 3 nem odaillő dolog van benne
-ékezet
-space
-meg én:D -
#23213 Írtam PM-et, ott részleteztem kicsit.
Köszi