33675

• Zóanagyvarázsló
    A linket tekintve igazad van, voltam olyan botor, és nem olvastam el az egész hirdetést. De korábban ugyanez az eladó (legalábbis a szöveg szó, szerint egyezik) pont, hogy csak az általam kifogásolt részt írta le - ezért nem is számítottam rá, hogy azóta "javította" a hirdetést.
  • MerlinW
    Nem áll le a Win., csupán pont annyira stabil, mint az asztali társai. Pl.:
    - lefagy egy program, akkor jöhet a soft-reset > nem tudsz addig telefonálni, míg fel nem áll a rendszer (oké 1-2 perc, de van amikor az is sok).
    - Több alkalmazás fut, telefonálás közben lefagy valami, kapcsolat megszakad, reset, várhatsz.
    - GPS-t és Telefont egyszerre nem tudod használni, vagy navigálsz, vagy telefonálsz.
    - Netezel + Windows = vírus, spyware, adware, trojan = káosz, hard reset, 5-10 perc szoftverek eltünnek, telefonkönyv nyista, hacsak nem volt SD-re mentve, ill, ha nálad van a mentés...

Semmi fantáziát nem látok az okostelefonokban. Azaz, ha okosat szeretnél, ami biztonságos és stabil, vegyél egy iPhone-t (a weboldal régi, már kapható itthon is), és navigációnak egy PNA-t.

Természetesen ez csak egy vélemény. Van ismerősöm, aki vett egy HTC Tytn II-őt és elvan vele. Hogy mennyire azt nem tudom.
  • Randal
    Te értetted félre.
    A srác leírta, hogy mi van a dobozban, a bekeretezett részben meg a szokásos infó van, hogy melyik doboz mit tartalmaz. Nem lehet összekeverni, mert le is van írva, hogy a figurát csak a CE tartalmazza.

• Tomsess
    Ok, csak gondoltam megkérdem ha már LCD monitor ügyben meg mindenféle PC kütyü dologban jártasak vagytok. Mondjuk erről a Win leállásról nem tudtam.
  • MerlinW
    Milyen véleményt írjunk? Ott a teszt, ott a pdamania fóruma.
    Én mondjuk nem vagyok híve ezeknek a kombó cuccoknak, azt mondom külön telefon, külön PDA. Főleg hogy Windows az alapja => megzuhan a win (ez PDA-kon elég rendszeres dolog, főleg ha nem WM6-os), és amíg rendbe nem rakod, nuku telefon.

Nekünk itt nincs ilyenünk (legalábbis az eddigi beszélgetések alapján erre következtettem), így véleményt sem tudunk nyilvánítani:) Ellenben az oldal fórumára a tulajdonosok írogatnak.

Bocsánat, ha alaptalanul beszéltem többesszámban.
  • Tomsess
    Vagy még ez:
    E-TEN glofiish X500
    Esetleg ez, de ebben nincs Wi-fi kapcsolat.
    ASUS P526 + IGO EUROPE
  • Tomsess
    Erről mondjatok már véleményt, mert most elég jó árban láttam valahol. Bár negatívumnak sorolnak elég sok kapcsolódási gondot, de hátha mégsem annyira rossz. MIO A501 GPS+PDA+Phone
  • MerlinW

Link
  • Tomsess
    Hát kb. 120-am van rá, de nem akarnám mind elkölteni. Nagy nehezen spóroltam össze ennyit, ezért is nem akarok beleugrani akármibe, ezért kérdeztem a véleményeteket róla. Köszönöm a linket, majd meglesegetem.
  • Axon
    Megjelent az Agatha Christie: Nyaraló gyilkosok - demoja.
    Ha valaki kipróbálja akkor meséljen milyen is. Nálunk magyarul fog megjelenni.
  • Zóanagyvarázsló
    De akkor miért írja oda hozzá? Megtévesztő így, hiába értem a szöveget, arra gondoltam, hogy ezt nevezi CE-nek.
  • Randal
    A sima GOTY-ban nincs benne a figura, csak a Collector's Editionben.
  • Zóanagyvarázsló
    Nekem is jobban tetszik (ha nem lennék leégve, talán le is ütném), de UK eBayen csak az általam linkelt volt az egyetlen normális dobozos.

Ha egyszer beszerzel egy ilyen Morrowindet, beszámolnál a tartalmáról? Nekem is ilyen van, de itt említenek valami figurát is, például nekem olyan sincs benne - pedig így is elég nehéz benne elférni. Szóval szeretném összevetni a tartalmat.
  • MerlinW
    Úgy tűnik. Az a furi, hogy kevés a panasz. Vagy kevesen használják, vagy nálam nem stimmel valami, de 3 oprendszer után gyanus a dolog.
  • Axon
    Tehát a telepítővel van a bibi és nem a magyarítással.
  • Axon
    Ha már kacsa legyen kövér. Különben is, lehet, hogy Tomsessnek meg sem kottyan az a 140 ropi :-)
  • MerlinW
    Jahm, ők az ország legnagyobb forgalmazója. Mondjuk Tomsessnek smartphone kell, abból kevesebb van. Az egyik legjobb okostelefon perpill a HTC Tytn II. Igaz ~140huf
  • MerlinW
    Kíváncsiságból kipróbáltam én is a TLJ magyar telepítőt, és valóban bibis valami.

- 4CD-sre nem megy fel (cpp) hiba
    - 2CD-st nem néztem még
    - DVD-s 1.58(alap), 1.60, 1.61-es javítások esetén is cpp hiba.

Teszteltem XP, Vista, vmware win98-on.

taky, via_mala: nem dobná fel valamelyikőtök a szerverre telepítő nélküli zip-ben?
  • Axon
    Ó, hát ez nem sok, alíg van itt felsorolva 573 db... :-)
  • Randal
    Ez szerintem jobb:P

Más:

Nyami
  • MerlinW
    Itt nézelődj
  • csgj
    2009? Fú de klassz :S Mindegy, engem egyelőre a Mass effect pc-s megjelenés izgat.
  • Zóanagyvarázsló
    Főleg a német nyelvet kultiváló része :)

[URL=http://cgi.ebay.co.uk/The-Longest-Journey-PC-CD-ROM-Original-Rare-Big-Box_W0QQitemZ350019283719QQihZ022QQcategoryZ11047QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem]Én még egy ilyen "csúnya 4 CD-s", de nagydobozosat tennék szívesen a polcra a DVD-s mellé.[/URL]

csgj-nek:
    Dragon Age majd valamikor 2009-ben
  • Tomsess
    Még pár elvárás részemről, amit sztem tudnia kellene a PDA-nak. Legyen Bluetooth és Irda képes. Szeretném rajta játszani mondjuk a DotT-ot meg hasonló scumm-os kalandokat (ez azóta megfogott mióta MerlinW belinkelte azt a képet). Nem hátrány ha van benne legalább 2mpix-es kamera. Lehessen rajta MSN-ezni (bár ha net van akkor valszeg ez is van benne). Támogassa az SD kártyát. Lehetőleg ne 1-2 óra legyen az aksi tűrési ideje. Tudjak rajta filmeket nézni/zenét hallgatni. Na és még talán, hogy a lehető legegyszerűbben tudjam összekapcsolni a PC-vel. Ami PDA-kat nézegettem azok mind csak USB1.1-et támogattak, nemtom, hogy az USB 2.0 luxus-e a PDA-knál vagy sem.
  • Tomsess
    Kérném a tanácsotokat egy dolgoban. Szeretnék venni egy PDA-t magamnak, ami lehetőleg telefonként is működjön és GPS navigáció is legyen benne. Mivel nem nagyon vagyok otthon ilyen téren ezért kérném segítségeteket, hátha tudtok nekem valamilyen jót ajánlani. Van még egy dolog amit nem vágok benne. Ha telefonként működő PDA-t vennék, akkor ugye abba bele kell rakni a SIM kártyát? Meg a netezési dolgokkal nemvok biztos. Tehát ha itthon használom, gondolom megteszi egy Wi-fi elérési pont a PC-mel és megy a net. De ha utazás közben is szeretném a netet használni akkor ez hogy megoldható? Mármint elő kell fizetni a telefon társaságnál valamilyen csomagra? Bármilyen tanácsot előre is köszönök
  • Axon
    Mostmár látom. Egész jónak tünik.
    Úgy érzem megvan mire vadászik ezentúl a TLJ topik csapata :-)
  • Zóanagyvarázsló
    Most látom csak, a borítót linkeltem. Ha ott rákattintasz a játék címére, elolvashatod a feature-öket. Elvileg támogatja az AA-t is, akkor ezt az én verzióm (alapból 1.58) miért nem tudja patchelve sem? Mondjuk mindegy, driverből egyszerűen rá lehet pakolni, és akkor a karakterek recéi nem "vágják szét" a gyönyörű háttereket.
  • Axon
    Vajon ez mivel nyújt többet?
    Egyébként meglepődtem a 16 éven felülieknek jelzésen.
  • Axon
    Én is csak az első részét toltam, a másodikat éppen csak elindítottam. Valahogy azóta nem hoz lázba a turok.
  • Axon
    Tegnap már egy kicsit több időm volt és megkerestem a Silent Hill2 iso-it tartalmazó dvd-t. Elindítottam a játékot és egyből - már a menüben - működött a gamepad. A játékban kicsit szoknom kellett, de egyértelműen jobb volt így irányítani. Meglepődtem, hogy mind a 10 gombhoz volt funkció rendelve.
    A Gears of War viszont továbbra sem hajlandó működni, valószínűleg nem is fog.

Azért a drivernek utánanézek a weblapjukon. Bár az XP egyből felismerte és a kalibrálásnál működtek az irányító gombok és a 10 funkciógomb is.

Azért ki akarom próbálni más játékokkal is, csak hirtelen nem is tudom melyik használhatja ki. A Tomb Raider utolsó része mintha használná, így azt is ki fogom próbálni.
  • Axon
    Az jó lesz. Valahogy forrásból forgatni dolgokat nagyon nem szeretek. Mondjuk tegnap pont ezt tettem. Alaplapi hankészletemet nem támogatja az 1.0.14-es alsa és azt tanácsolták, hogy forgassam be a legújabb 1.0.15-ös alsat. Annyi eszem nem volt, hogy megnézzem, támogatja-e már a chipkészletemet és rögtön nekiáltam forgatni. Mondjuk minden sikerült csak éppen hang továbbra sem volt, nem is lehetett a támogatás megléte nélkül. Huszáros vezércsellel a polcról előkotortam egy régebbi hangkártyát (Diamond 400) és betettem a gépbe. BIOS-ból letíltani az alaplapit, majd indítani az alsaconf-ot. Azóta szépen beszél a muskétásom a touche-ben :-)
  • Zóanagyvarázsló
    Van Special Edition is, Németországban legalábbis jelent meg egy ilyen kiadás, de ez nem tudom, hogy tud-e egyáltalán angolul.
  • takysoft
    2 verzió van
    egy régi(4CD-s). Ez elavult picit, nincsenek hozzá patchek, meg semmi.
    van egy újabb. ez hol 2 CD-n, hol DVD-n jelent meg. De nem "special edition".
    Legújabb patch az 1.61-es, de ajánlott patch az 1.60-as, mert azzal megy a magyarítás.
    Via Mala majd megoldja 1.61-re update-elést talán, ő csinálta a magyarítás installerét.
  • gregtom6
    Hy mindenki!A helyzet az,h nincs kedvem végigolvasni 2százvalahány oldalt,ezért megkérdezem,h ebből a játékból a DVD-s Special Edition a legújabb verzió???
  • Zóanagyvarázsló
    Akkor szomorkodás helyett olvasgasd az alábbi linkeket ;)

PC-s megjelenések

Xbox 360 megjelenések

Decemberi játékok közül pedig ajánlom a S&M Season One-t, szerintem nagyon jó lett. Az persze más kérdés, hogy nálunk jelen állás szeritn csak márciustól lesz kapható a boltokban.
  • csgj
    Most ebben a szokásos évváltásos pangásban már minden nagyobb nevű játékra felfigyelek, de amúgy engem se kifejezetten izgat a Turok... :P Nem is tom már mi volt a legutóbbi játék, ami kijött... annyira nincs semmi.
  • Zóanagyvarázsló
    Én a Wolfenstein 3D szűk folyosóitól őrültem meg, ott 2x2 méteren is el tudtam volna tévedni :)

Én sme rajongom a műfaj mai darabjaiért, de azért mai szemmel inkább nosztalgikus a kucskeresgélő játékmenet, mint kielégítő. Persze ugyanezt elmondhatnám a csőFPS-ekről is, azokról a C64-es shoot'em upok jutnak az eszembe.
  • MerlinW
    Első része kellemes kis shooter volt, ill akkoriban vizuálisan is ott volt a szeren. Második része már róka volt, nem is játszottam végig.

A jóság bennük a jó öreg Doom, Heretic, Hexen-es eltévedős, bolyongós dolog. Mikor percekig keresed a helyes utat. A mai FPS-ekben nem lehet eltévedni, ami nem jó.
  • Zóanagyvarázsló
    Tudtommal február 5-én jelenik meg Boxra, március 18-án pedig PC-re. Az egy más dolog, ha torrenten már kint van, én kérek érte elnézést...

Mellesleg eddig még jót nem hallottam a játékról, csalódott ahngokat annál inkább. Engem eddig is hidegen hagyott.
  • csgj
    Turok kijött xbox360-ra... persze PC-re majd ez IS csak jóval később ha jól sejtem -.-