The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
A poén az, hogy most pl. megy megy. Egyszer megy, aztán ha rájön valami, 20x -i bekapcsolásra se indul ez, csak ha 3-as, vagy 4-es -b rakom a RAM-ot.
Amúgy a könyv ezt írja:
A corairomat minden verzióban támogatja, 1 db, 2 db, 4 db esetén is. Ebbõl 1 db -om van, ezt bármelyik foglalatban támogatja. Tehát bárhova rakom mennie kellene, meg anno ment is.
A crucial a könyv szerint csak párban támogatja, 2 is van, bármelyik azonos színûbe rakhatom. De hát már egyikbe se megy, mert ugye egyik sárga és az egyik fekete rossz.
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
Ha buzeráltad a lemezt, még ha csak díszitõ funkciója is volt, simán beleköthetnek a gariztatásnál, úgyhogy ne lepõdj meg, ha azt mondják sorry... De azért reméljük a legjobbakat. Legalább kisker garis?
Szóval ha bármit leveszel az alaplapról és bármilyen fizikai sérülés éri a lapot azonnal garvesztes lesz!!!! Ha cseréled a hûtõt akkor úgy csináld, hogy semmilyen sérülés ne essen rajta, és mikor leadod természetesen tedd vissza az eredeti hûtõt!!!
Hogy a ramjaid vagy az alaplapod a rossz csak tesztelés után lehetne megmndani. Lehet, hogy a tuning az oka, hogy nem futnak rendesen és ez a CPU tuningra is értendõ!!
Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64
És a slágertémám, hogy nem bírnak visszajönni S3 készenlétbõl, lehet, hogy ez is az alaplap RAM vezérlése miatt volt. Nem?
Az elõbb felhívtam a boltot, azt mondták nem biztos, hogy az alaplap a rossz, mert lehet a RAM, de mondom neki ez hülyeség, mert 2 félét is próbáltam, meg a RAM-jaim másik gépben jók. MEg eddig azért csak jó volt. Akkor csak az alaplap a rossz. Végül abban maradtunk, hogy visszaküldöm az alaplapot és megnézik. 3-4 hét ha cserélni kell azt mondtam. Zsír!<#rinya>#rinya>
Most, hogy csak 1 db RAM van benne a 3. -ban, amivel elindult 45 perce megy orthos és jó. Ami a vicces, hogy az északi hidam melegebb, mint 45 perces full terhelés alatt a CPU-m. Mert elõbbi 48 fok, a CPU magok meg 46-47.
Na én errõl, hogy ne legyenek a hidak 70 fokosok, és jobban levegõzzenek levettem a díszítõlemezt. A délié lejött rendesen, de az északié nagy felületen ragadt, és annak a díszítõlemezén látni a csavarhúzóval történõ leszedést, mármint az a gagyi kis díszítõlemez vékony lezem, és a hajlítás rögtön látszik rajta.
Szóval emiatt inkább nem rakom vissza, mert nem hinném, hogy présgép nélkül újra tükörsimává tudnám valázsolni a lemezt. Emiatt beleköthetnek a garanciába? Remélem nem, hiszen ez csak egy dísz, viszont az alaplapon volt gyárilag.
Szóval fõleg Serito, mint boltos ti mint gondoltok?
Gyorsan úgyhagytam ,hogy a kölcsön VGA-val kipróbálhassam. És azzal se ment. Tehát Ram, VGA kizárva.
Marad CPU és alaplap. CPU-m van 478-as, de az meg nem jó 775-be. De a CPU az vagy megy, vagy nem. Nem?
Szerintem az alaplap lehet a hibás, mert:
4 hely van RAM-nak, elsõ kettõben nem indult, 3-ban indult, vissza elsõ2 be, nem ment, vissza 3 ba ment. 4. ben nem próbáltam, mert ráér a ninja ventije.
Ebbõl én arra következtetek, hogy az alaplap a rossz, mert valami a RAM foglalattal nem stimmel.
De bár ikább ez legyen, és legyen meg a hibás, mert már unom. De hogy hogy romlik el, nem értem.
Minedgy alapon megy, VGA soha nem is volt húzva.
Most éppen megy, de állandóan újraindul, pedig most a másik RAM-om van benne.
VGA miatt szerintem nem indul újra. Én most alaplapra gondolok elsõsorban.
De alaplapot hogyan lehet tesztelni?
CPU az szerintem jó lehet. Ezért maradna az alaplap.
Nagyon-nagyon idegesít.
Figyelj, valamilyen hangot ad ki a beeper, amikor bekapcsolod (a sípolás hossza és száma adhat segítséget, hol a hiba) vagy se-kép, se-hang, ventik egyáltalán felpörögnek?
A CPU-t jó lenne ha visszaraknád gyári értékre és a VGA-t sem húznád. Így próbáld ki a startot.
Valamilyen tartalék PCI-os (nem PCI-E!) videókátyád van? Próbáld ki azzal is (ha nincs mindenképp szerezz be, nekem is van itthon egy PCI-os GeForce MX440, minden gépben mûködik, de ha minden part szakad jó valami régi S3-as kártya is).
Ennyit tudok segíteni így látatlanban...
(az "ugye" a no problem-re kérdez rá)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Helló srácok!
Rég jártam erre, gyakorlatilag hetek óta az E2C3 lázában égek!
Ugye hallottatok már a klikkháborúról? Eredetileg Japán és Magyarország között dúlt a vérmes csata, de mostanra már Tajvan is beszállt, mi több õ vezeti a 6. fordulót.
A lényeg, hogy melyik ország klikkel a legtöbbet a clickclickclick.com oldalon. Viszont az igazán profik már régesrég klikkelõprogramot használnak, a magyarok például kifejlesztették a MultiClicker-t! Ezzel a programmal automatikusan gyárthatjuk a pontokat, és ha bekapcsoljátok benne az E2C3 támogatást is, akkor akár ott is hagyhatjátok a gépet, és mások megoldák helyettetek az idõnként felbukkanó captcha (kapcsa, szlengben: kacsa) képeket.
Ehhez csak annyit kell tennetek, hogy regisztráltok a E2C3 oldalon, ahol szorgos adminisztrátoraim iziben aktiválják a hozzáféréseteket.
Ha pedig ti akartok segíteni a többiekeknek, akkor itt tudtok kacsákat vadászni!
A klikkverseny állását itt nézhetitek meg, és mint láthatjátok igencsak szükség lenne néhány magyar klikkelõ katonára.
Köszönöm, hogy meghallgattatok!
<#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
Most más gond van. Vagyis a régi.
A VGA-m vagy valami mégis szar, mert most kb 20x kapcsoltam be, de soha nem pittyent, és nem indul el a gép. Most kb 30x-ra elindult.
Már nagyon felidegesített. A hiba lehet Alaplap, CPU, RAM, vagy VGA.
Alaplap szerintem jó, CPU is, RAM még a régi is van, azzal is néha indul el, akkor gondolom nem aza rossz.
Marad a VGA. Na de sokadszorra meg hogy ad képet. Most is ahogy elindult betöltött, majd kékhalállal behalt.
Tudom az lenne a legegyszerûbb, hogy vigyem vissza a boltba. Oké, csak azt hittem ezek nem romlanak el, mert nekem még sose romlott el semmi, ráadásul azok nem is voltak olyan márkásak ezek meg igen. Na a lényeg hogy Pesten vettem, attól meg kb 320 km -re vagyok. <#szomoru1>#szomoru1>
Szóval csak arra akartam rávilágítani, hogy kicsit túlbonyolítod a vásárlást. Nem?
Ha milliomos lennék, már rég vettem volna egy 142" -os fullHD LCD-m.
1 évet vársz a TV vásárlásra, mert nem tudod, hogy milyet vegyél? Így sosem lesz új TV-d. Megmondom én hogy szoktam vásárolni: kinézek valami cuccot, megnézek a neten 1-2 tesztet róla, ha úgy gondolom korrekt, akkor megveszem és kész. De volt már olyan is, hogy bementem a boltba, oszt' megvettem ami megtetszett, annyi mûszaki érzékem azért van (remélhetõleg), hogy nagyon nagy sz*rba ne nyúljak bele...
De Vista alatt mintha jobb lenne, mintha ott nem csinálná ennyire.
Valamint ott, hogy most felraktam a 64 biteset leraktam S3 készenlétbe, vissza is jött 1 -bõl 1x, VGA ventijét nem kapcsolta ki, viszont utánna kifagyott. 😊
Azt hiszem belefáradtam a dologba. Még ha lesz idõm kipróbálom többször is, 1 próba az semmi.
Full arrébb megy és tök egyenes a mozgatott ablak függõleges oldala?
Mondom felveszem HyperCam -el, de a lejátszásnál tökéletes a kép, ott nem látni a recésedést, bizti nem vesz fel annyi FPS-t. Külsõ videófelvevõm, meg csak a mobil, de abból nem látnátok semmit.
Blade Runner
Nightlong
Omikron: The Nomad Soul
Ha nem játszottál még velük, akkor nagyon érdemes kipróbálni. Ilettve még van 1 nagyon jó a Snatcher (ez már abandonware kategória), SegaCD emulátor (pl. Fusion) kell hozzá.
Na áthoztam régi 15"-os CRT-met és rákötöttem a TFT mellé Clone -ban.
Beszarás, mert azon is csíkozott. Konkrétan asztalon jobb kattintás, Képernyõ tulajdonságai kis ablak bejön. Na ezt megfogom, jobbra - balra ráncigálom és beszõrözik a széle még CRT-n is, ami k**va érdekes.
Utánna ráraktam csak CRT-n, minden változatlan. Indítottam csökkentett módban TFT-vel, ekkor ugye nem tölti be vga drivert se, ekkor jobbra-balra húzgálás kb 100x jobban beszõrözött, mint valaha.
Na ezután átmentem másik régi géphez, azon van alapból a 15"-os CRT, azon húzgálás és szõrözik. TFT-vel szõrözött.
Ez most normális?
Rohadtul nem értem.
Vagy valakinél megnézni.
Amúgy arról a szétcsúszásról beszélek, amikor megfogsz egy ablakot, és jobbra - balra viszed az egérrel.
Egyénként most írom le vagy 5.-ször, hogy hagyd a fenébe a készenléti módot, addig fogsz szórakozni vele, míg tényleg valaki megsüti a kártyádat.
Más.
Már kb. 1 hónapja szenvedek a VGA miatt. Ugye egyik, hogy S3 készenlét után visszajövet - ha sikerül neki - kikapcsolja a ventit, ami nem tesz túl jót egy 8800 GTS -nek. Még én is elfelejthetem, de ha más kapcsolja be, akkor szétég, mert tesóm azt se tudja, mi a az VGA.
A másik, hogy kb. ez is 1 hónapja, hogy észrevettem, hogyha egy ablakot jobbra balra tológatok, mintha jobban beszõrözne a széle, mint eddig. És ez pl. a Test Drive alatt amikor kanyarodsz, elég szarul néz ki ,hogy szétcsúszik. És eddig mintha nem lett volna ilyen. De pl. Tomb Raider alatt van Vszinkron, itt nem tûnik rossznak.
Most a VGA hibás lenne, vagy mi szerintetek?
http://www.csekert.hu/webset32.cgi?Cseke_Rt_@@HU@@475@@1006149577
Ezen az oldalon van egy pdf file - 62-63 1,4 MB
Ha letöltöd ott a 24086 sz alatt látható hogyan néz ez ki. Kapható hasonló, kicsit egyszerûbb, de olcsóbb célszerszám is (ha jól emlékszem 1500-2000,-Ft
van 7-8 switch-ünk a melóhelyen és néha elõfordul, hogy valamelyik lefagy. Ilyenkor a rádugott gépek nem látják egymást és az internetet sem így hamar megvan a probléma és egy ujraindítás megoldja a gondokat.
Az egyik switchre rá van kötve a nagy szines, fénymásoló, nyomtató szörnyeteg. Nem látta a többi gép, viszont az ugyanerre kötött irodai gép simán netezett. Nem akarom sokáig ragozni, de már szóbakerült a falbontás is az újrakábelezés miatt, mire a mai napon az egyik - igen lassú - beszédû irodista szólt, hogy már tegnap óta nincs nála net. Az õ gépe látta a másik irodai gépet, de mást nem. A másik irodai gép látta a lassú beszédû gépét és az internetes proxy-t, "de mást nem!!!!!". Na ekkor gyanakodtam elõször, hogy a switchel valami gond van. Kikapcsoltam-bekapcsoltam és láss csodát. Mindenki lát mindenkit (szines nyomtatót is). 2 napi hajtépésem oldódott meg ezzel.
Mindenki vonja le maga a megfelelõ konzekvenciákat :-)