33675

• Atomreaktor
    Jumurdzsákot próbálta egyébként valaki? érdemes beszerezni?
  • Atomreaktor
    én is nagyon várom, rég játszottam sajnos bármilyen játékkal is, de ezt nem akarom kihagyni. ha kell japánul is megtanulok:) (na jó nem) egyébként milyen lenne magyar verzióban? (Pierrot hol vagy?):)
  • Tomsess
    Nem, ezt direkt kiadják angolul is, hogy így hozzák közelebb a japán népmeséket a nyugati világ számára. Egyébként már asszem itt lenne az ideje a megjelenésnek.
  • szotyimutyi
    Tényleg jól nézki így elsőre. Már jó lenne megint valami csemege. :)
  • kirol
    Közvetlenül C-re meg másolja, csak almappába nem. Ezt nem hiszem el.
  • kirol
    Rohadt jó. Más gépén meg átmásolja, csak nekem nem. :(
    Mindjárt lezúzom!
  • takysoft
    megadhatméd annak a CD-nek a nevét, mert amikke én eddig találkoztam, azokban nem nagyon volt NTFS support.(csak olvasásra).
    Régi UHU-Liveban volt írás, de nagyon szarakodott.
    Érdekelne, ha van működő.
  • Axon
    Ez igen-igen jól néz ki. Remélem nem japán nyelvű lesz.
  • Axon
    Én a hasonló problémáimat egy linuxos live cd-vel szoktam orvosolni. Nincs az a letörölhetetlen file, amit gyökerestül ki ne tépne a vinyóról :-)
  • Atomreaktor
    http://www.adventuregamers.com/gallery.php?id=920

lesz még itt finomság;))
  • kirol
    Várjál, te félreértessz!

Ezek pl. *.doc kiterjesztésűek, és én hoztam létre őket, mert hosszú volt a cím, és én a fájlt is így neveztem el. :D
    Pendrive-ra mentettem közvetlenül, ott zsír is, csak biztonsági mentést akartam róla csinálni C-re, de nem tudok. Ha át is szenved valamit, valami fura fájlt csinál belőle.
  • takysoft
    tökmind1, hogy dos, vagy akár vista
    ez filerendszer kérdése
    nekem is vannak C-n átmásolhatatlan megnyithatatlan, letörölhetetlen fileok:D
    az az hogy, hogy a filenévben van valami elbénázott karakter.(pl kicsomagolod winrarból, a hülye rencer engedélyezni...)
    ha a C-n van a dolog, akkor max annyit tehetsz, hogy áthelyezed(F6) valami nem zavaró helyre.(pl Windows\system\szemét:D)
    ha valami nagy cuccról van szó, akkor 2 dolgot lehet megpróbálni:
    -disk editor(megnyitja az egész lemezt hexában, oszt lehet editálni direktbe. ennél könnyebben nem is lehet elkúrni az egész filerendszer:D)
    ("elkúrni" gyurcsány óta nem káromkodás, hanem olitikai kifejezés a "jólétre")
    Mind1, valami disk editorban át lehet nevezni megfelelő névre a filenéz azon részét ami problémás.
    -esetleg segíthet egy lemezjavító progi(néha még a chkdsk is:D)
  • kirol
    Van a pendrive-omon néhány sok karakterből álló könyvtár/ fájl.
    Ezt miért nem hagyja átmásolni C-re? Azt írja, nem olvasható.
    Valami karakterlimitet csinált?

Ha becsomagolom, simán bepakolja, de kicsomagolásnál már olvasási hibát ír?

Ez mi a fenéért van? Hisz ez már nem DOS.
  • MerlinW
    Addig oké lenne, de nálam a telepítő nem megy. Mint írtam korábban próbáltam 4CD, DVD-s verziókkal, XP-n, Vistan, Win98-on. Ezért jönne jól natúr változatban:)
  • Axon
    via_mala-t pedig már jó régen láttam itt a fórumon.
  • Axon
    Mikor a #23309-es beírásodat olvastam, már akkor rögtön az élsimításra gondoltam, mivel említetted, hogy te azt bekapcsoltad minden alkalmazásra. Aztán láttam, hogy megoldottad.
  • takysoft
    Zó: nincs mit (tényleg)

Merlin: nekem nincs meg a cucc, de elvileg ki lehet buherálni, ha fontos.(feltelepít, lemásol, magyarítás felrak, majd összehasonlít. mindíg működik:D)
    Via_malánál van amúgy minden anyag. (nekem csak nagyon-nagyon régi fileaim vannak, amit telis teli vannak hibákkal
  • Zóanagyvarázsló
    Á, én vagyok a kötöznivaló b...! A driverökről jutott eszembe, hogy én bizony rákényszerítettem egy kis AA-t, direkt teszteltem, hogy ez emnnyire működik, csak megfeledkeztem róla. Levettem 4x-esre, így már semmi gond a játékkal, és recék sincsenek. Mindenesetre kösz Taky, hogy segíteni próbáltál, indirekt módon rávilágítottál a problémára :)
  • Zóanagyvarázsló
    Minden más tökéletesesn működik nálam, egyébként pedig a DVD-s verzióról (1.58) van szó. Ugye elég rá az 1.61-es patchet felrakni, nem kell az 1.6-osat is előtte?

Először megpróbálom frissíteni a VGA drivert, bár az sem túl régi, és nem is béta. Ha nem találok megoldást, akkor inkább feltelepítem a Gothic 3-at :)
  • MerlinW
    taky, via_mala: nem dobná fel valamelyikőtök a szerverre a TLj magyarítás telepítő nélküli anyagát zip-ben?
  • takysoft
    a patch alig egy-másfél hónapos, és dual-core proci-kompatibilitásért felel(többek között)
    driver mindig kell.(régi kártyához is, mert nvidia és Ati esetén is az új driverrel kevesebb a bug(régi karinál is))
    WinXP-vel már egy ideje nem foglalkozom, nekem a Vista tökéletes(sose fagyott még, és teljesítméynben is kiváló), de nem hinném, hogy bármi gondja lehetne a játéknak ez miatt.

Maga a TLJ egy igen kiforrott játék. Soha nem hallottam, hogy bárkinek is gondja lett volna vele.
    Pár kérdés/5let:
    -2CD-s/dvd-s változat van meg, nem a 4CD-s ugye?(nm tudom ahhoz telepíthető-e amúgy)
    -más játék nem csinált ilyet?

Amúgy sajnos nem tudom, mi lehet a gond.
  • Zóanagyvarázsló
    "magyarítást sikerült feltenni?"

Direkt nem raktam fel, mivel 1.61-et használok.

"oprencered? vista gondolom."

Isten őrizz! XP SP2-ről van szó.

"arra vigyázz, hogy legújabb directX és driverek legyenek fent.(régi kompatibilitás miatt is fontos lehet.)"

Gondolom ez is csdak Vista esetén áll, mert nem hiszem, hogy a VGA-mhoz (6600GT) sok értelme van új drivert felrakni, de ami fenn van, az is újabb a patchnél.

Emellett próbáltam kompatibilitást és affinitást is állítani, de változást nem hoztak. Egyszerűen nem értem, ennyire játszhatatlan játékkal még nem találkoztam - a fenéért kellett a 3D-t erőltetni, ha nem értenek hozzá...

Szóval akkor az sem notmális, hogyha a naplóra vagy a szekrényre kattintok, akkor nem hoz be semmi újat, csak kattitngatva a semmin tudok opciókat elérni? Másnak voltak hasonló problémái?
  • takysoft
    magyarítást sikerült feltenni?
    mert ha igen, akkor az lezs a baj talán.(magyarítás 1.60-ashoz készült)
    oprencered? vista gondolom.

arra vigyázz, hogy legújabb directX és driverek legyenek fent.(régi kompatibilitás miatt is fontos lehet.)
  • Zóanagyvarázsló
    Próbálnék elmélyedni a TLJ-ben (1.61), de ez problémákba ütközik. A helyszínek olykor lassan töltődnek be, keveredve az előzővel, April gyakran "csigaként" húz maga után csíkot, elkenve ezzel az egész képet, a poszterekre (szekrényre, faliújságra, egyébre) rákattintva ugyanúgy az előző helyszínen kell kattintgatnom. Gondolom ezek nem normális jelenségek, felmerül ak érdés: mi ezekre a megoldás? Eddig még nem találkoztam játszhatatlanul bugos kalandjátékkal - hát most sikerült.
  • Axon
    Akkor már tényleg válogathatsz a legjobbakból. Majd meséld el, hogy melyiket sikerült beszerezned.
  • Randal
    Oblivion with Guns:P
  • Zóanagyvarázsló
    Ami amúgy számomra is szimpatikus, de speciel a Runawaytől bár ránézésből is rosszul vagyok, nagyon nem jön be a "rajzolási stílus".
  • csgj
    Igen-igen, ez oké, de még mindig más, mint a Runaway-es technológia. Ott a 3D karakterek (ahogy ebben az Abbey-ban is), hogy jobban belepasszoljanak a rajzolt háttérbe, rajzszerűnek néznek ki.
  • takysoft
    A 3D-s karakter a 2D-s háttéren már igen rég elterjedt technológia.
    A Little Big Adventure-ben még nem nézett ki olyan jól, a Logest Journey-ben még egész pofás volt(leszámítva, hogy April... hát nem egy Zoe:D).
  • csgj
    A háttér rajzolt, de a karakterek olyanok, mint a Runaway-ben.... Olyan 3D-sített :D
  • Zóanagyvarázsló
    Szerintem nem rajzolt ez, csak úgy próbál kinézni. Amúgy a képek hangulatosak, én már egy ideje figyelemmel kísérem.
  • MerlinW
    Naja... van némi perverzió a rendszerben:)
  • takysoft
    Ismerős storyja, de azért leírom. érdekesség.
    Van neki egy háza. Kapta ajándékba.(szóbeli eltartási szerződés bizalmi alapon.. akkor papírformát még nem annyira ismerték, nem is ezzel van a gond)
    Ház át lett iratva, haszonévezet a tulajé.(20 évre lekötve)
    Tulaj 10 éve meghalt, ház az ismerősé.
    Tavaly(2 hónapja) el akarta adni a ház mögött levő kis rétet egy ürgének legeltetési célokra(neki nem kell). Ezzel semmi gond, mert eleve külön helyrajzi számon is ment, meg minden.

Komplikáció:
    Szoci rendszerben kötött 20 éves haszonélvezeti szerződés valahogy nem járt le a régi tulaj halálával....
    Küldtek egy levelet a földhivatalnak, melyben mellékelték a halotti anyakönyi kivonatot.
    A földhivatal szépen(a bizonyíték értelmében) feloldották a haszonélvezeti jogot. A földhivatal másik fele ebből annyit látott, hogy X személy haszonélvezeti joga megszűnt. Hát írtak levelet X személynek.

Ergo:
    Vagyis az eladáshoz szükséges "haszonélvezeti jog megszűnéséről szóló" hivatalos iratot elpostázták a megfelelő postacímre X (10 éve halott) személy számára rétivevénnyel(saját kézbe, vagyis csak aláírással veheti át).
    X személy nem tudta aláírni(hisz 10 éve halott), így a levelet nem tudták átvenni, így az eladást nem lehet megvalósítani.
    Levél meg vissza feladóhoz(okos földhivatal:D)

Most itt áll a dolog. Kell még ide 1-2 telefon:D

UI: már megoldódni látszik, nem kérek tanácsokat, csak leírtam, mert én majd eldobtam az agyam, mikor mesélték:D
  • csgj
    Huhh de rég láttam már új rajzolt kalandot :) Ezek sztem még mindig szépek tudnak lenni...
  • MerlinW
    Ugyan nincsmit:)

The Abbey:

• csgj
    Írtam én olyat, hogy nem értem miért van ez a pangás? Eddig is a Földön éltem, és emlékszem, hogy tavaly is ilyen volt a helyzet. De köszönöm, hogy ilyen részletesen elemezted nekem
  • MerlinW
    Ez a pangás az elmúlt 15 évben mindig megvolt. Minden évben a 2. és 4. negyedévben jönnek a nagyobb játékok. Köszönhető az anyagi, üzleti, marketing, piaci versenynek és az eseményeknek (E3, CEBit, QuakeCon, stb)

Mesekönyv szerűen dióhéjban:

Első negyed: tél, ők fejlesztenek, mi játszunk a előző negyedév cuccaival.
    Második negyed: tavasz, konferenciák, események, nagy nevek kiadása.
    Harmadik negyed: nyár, ők fejlesztenek, pihennek, mi nyaralunk, levegőn vagyunk, nem a szobában, ill játszunk a előző negyedév cuccaival.
    Negyedik negyed: ősz, közelgő ünnepek, nagy nevek kiadása

Ugyanez érvényes a mozikra, sorozatokra, zenére, stb.
  • MerlinW
    Idén Fallout 3 fogja lekötni az RPG rajopongókat jópár hónapig az tuti:)
  • csgj
    Igaz igaz... Csak már kicsit be vok indulva vmi új klassz játékért :P Már régóta megy ez a pangás játéktéren. Persze RPG rulez, azokat érdemes a legjobban várni, főleg ha BioWare :) Télleg, sztem a BioWare garancia a jó játékhoz. Volt egyáltalán ratyi játékuk? Mert pl az MDK2 nem rpg, mégis BioWare, és mégis überklassz volt...
  • Zóanagyvarázsló
    Szóval az a 2009, 2008 és 2009 áprilisa közti megjelenést jelent? Az már nem is rossz, itt van a nyakunkon. Ha idén nem is lesz bőség, 2009-ben megszakadhatunk az RPG-ktől.