The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

serito
Csak ne a bios-át mert azt könnyen kicserélik!!
Memória vagy IDE vezérlõt, esetleg a CPU foglalatot "piszkáld" meg!
Vigyázz ki ne égjen!<#vigyor>

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

kirol
Ja, igaz ez biztosabb. 😊 Na majd beszélünk errõl.

takysoft
gratulálok

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

serito
Nem akkor be sem lehetne kapcsolni vagy ha mégis akkor nem adna képet!!<#ravasz1><#eplus2>

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

kirol
És akkor lenne rajta pl. 6 db pixelhiba?<#conf>

Axon
Köszi!

trmn
Gratula

Axon
Köszönöm a gratulációt! :-)

Ha semmit nem tudok kezdeni az alaplappal, akkor majd beleállítom a csavarhúzót :-)
Viccet félretéve, majd egy picit megpiszkálom.

Axon
Köszönöm! :-)

serito
Elõször is gratulálok Botond fiadhoz!!!

Az alaplapot biztos "hibával" <#ravasz1> kellett volna leadnod, így akár még teszt OK is lehet!

Kirol:
Igen, de csak óvatosan mert ha megég benne valami akkor garvesztés és csak a biztosító fizethetne neked, aminek intézése elég sok idõt és fáradságot jelent.

Axon
Mindenképpen garcserés (lenne), de ha a boltban beindul és csont nélkül fut, akkor hiába is állítom, hogy nálam halott a képernyõ.
Ma kellett volna visszavinnem a boltba, de az alant vázolt esemény miatt ez most elmaradt :-)

kirol
Gratulálok!<#integet2>

kirol
<#nyes><#nyes><#nyes>
Kis felbujtó!

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
LCD vel lehet valamit kezdeni, hogy eltûnjön róla az az 1 db pixelhiba? Vagy lehet esetleg többet csinálni hozzá, hogy kicseréljék?

Axon
Ma 10.40-kor megszületett Botond nevû fiam (3,2 kg 52 cm):

serito
Kicsit meg kell "dolgozni" és azonnal garcserés lesz!

serito
Ehez hasonló eset már rengetegszer elõfordult nálunk.
Ilyenkor szoktam mondani, hogy már készrátétellel tudom javítani a gépeket.

Lord Myn
A Toonstruck-hoz relatíve erõs gép kell hogy tudja emulálni a 486/Pentium-ot. A legjobb, ha a 0.70-es DB-t használod és auto/auto-ra állítod (core/cycles), nálam így a viszonylag nagyot zabáló játékok futnak 30 fps-sel SVGA módban (Pandora Directive, Redneck Rampage, Duke3D).

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

oks, vhogy elindítottam, hogy telepítésre mentem (de már fel volt telepítve), kiléptem belõle, és akkor indíthattam a játékot... szóval jó, csak kicsit néha beakad
na jó, mégse megy minden... csak telepítés után tudom elindítani... ugyanis hiába írom be a telepítés útvonalát (C:\BURST.....stb), nem jön be, vagy kiírja, hogy invalid command 😛
jó nem kell már help, kiderült, hogy a dosbox éppen jól volt beállítva, úgyhogy megy vhogy 😊 Csak a menüben akad 😛
trmn
Szerintem a videokártya környékén kellene keresgélni. Próbáldd meg egy harmadik kártyával, illetve mésik foglalatba tedd a videokáryát, mit amibe eredetileg volt. Ez általában meoldja a dolgot.

öö.. egyszer leírta nekem itt vki priviben, hogyan kell dosbox-al elindítani a Toonstruck-ot... na, most újra játszani akarok vele, de már elfelejtettem, mit kell csinálni a dosboxban, hogy menjen...
ja, hihi, oké... 😄 A lopakodós rész késõbb lesz.
kirol
Én már nem hiszek az ilyen "remek" alkatrészekben.
Corsair XMS2 PRO-m alapból a vásárláskor rossz volt, cserélték.
Most Asus P5W DH Deluxe alaplap rossz. Egyik se márkátlan kétfilléres cucc.

Axon
Mivel már mindent kipróbáltam, így én is - kizárásos alapon - az alaplapra tippelek. Pedig ez egy remek alaplap az otthoni gépemben is ilyen van.
Na persze ettõl még lehet egyedi hibája.

Ez persze nem szolgál magyarázattal, arra, hogy a boltban tökéletesen mûködik...

kirol
Én igen. Éppem most. Bekapcsolom a gépet zsírul meg, következõnél kapcsolnám be, csak a ventik pörögnek, semmi kép.

Szerintem a hiba az alaplapi ramvezérlõvel van.

De mindezt leírtam már korábban. Azóta sincs alaplapom sajna.
És nekem is egyszer ment, aztán kb. 40x-re be is kapcsolt, majd megint nem ment.

Lord Myn
Szerintem tényleg legyél ott amikor legközelebb tesztelik, esetleg kérd meg õket, hogy 1 másik monitoron is teszteljék (hátha csak azt az egyet szereti... 😄 ). Egyébként a szokásos szlogent tudom mondani: "Köszöntünk a számítógépek világában...".

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

Randal
Az is egy megoldás😊
De valóban fura hogy nem akar mûködni.
Esetleg alaplapi probléma vagy hûtõ, mivel azt mondtad, hogy a videókártya csere nem segít rajta.

takysoft
ezek nem azok😄
ezek pici robotok. bele kell õket ütni a kicsi lézezekbe, mert akkor felrobbannak a lézerek, és úgy lehet továbbmenni.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Axon
Na meg veszek egy 20 km-es hosszabító kábelt, hogy az õ konnektorukba dughassak ;-)

Randal
Ilyet nagyon nem😊
Max olyat, hogy XP-t 2 db cédérõl telepítettem vagy nagynéha hiányolja azt az édes ntfsdr vagy milyen fájlt😊

Szerintem a megoldás, hogy vegyétek emg a boltosoktól a monitort😊

Axon
Elmondom a 3 hetes kálváriámat egy új géppel.
3 hete vettem a melóhelynek egy gépet (Asus570 alaplap. AMD3500, 1 gb ram, 160 gb hdd). Irodai gépnek tökéletes.
A boltban raktak rá egy XP-t, de én úgyis újra kell, hogy rakjam a saját licenszelt XP-nkkel, na meg én szeretek beállítani, mindent az elejétõl kezdve.
Kapcsolnám be a gépet. Szépen elindúl a masina, forognak a ventik, felpörög a vinyó, de a képernyõn nem jelenik meg semmi. Egy óra pöcsörgés után (kábelek le-föl húzgálása) kétszer a képernyõn is megjelent az indító képernyõ és a 2. alkalommal az XP telepítés is eljutott kb. a feléig, amikor újra lekapcsolt a képernyõ. Ezután többé semmi nem jelent meg a képernyõn. Boltba vissza és ott volt egy hétig. Mondták, hogy nekik egybõl volt minden a képernyõn és egész héten járatták minden nap többször ki-be kapcsolták és csont nélkül ment.
Hazahoztam és újra nem volt semmi a képernyõn csak a gép búgott.
3 monitort kötöttem már rá (2 crt és 1 lcd). Beletettem egy másik monitorkártyát, de azzal sem ment. Beletettem egy másik tápegységet, de azzal is ugyanez volt. Több konektorba is bedugtam és egy szünetmentes tápegységre is rádugtam (hátha nincs valamiért 240 volt a konektorban, bár az épületben 30 gép üzemel problémamentesen).
Most vagy a gépet dobom ki az ablakon, vagy beledõlök a szamuráj kardomba :-)
Újra viszem vissza a gépet a boltba, de most ott akarok lenni amikor bekapcsolják. Jó ismerõs a boltos, tudom, hogy nem vetítettek nekem és tényleg ment a gép. Amikor beviszem, szinte 100 %-ig biztos vagyok benne, hogy egybõl be fog indulni a gép és olyan lesz mint egy kezesbárány.
Csak annyit kérdezek:
B@sztatok már ilyet?!?! :-)

hehehh... és miért nem bújkálsz elõlük? mert tulajdonképpen olyankor lopakodni kell, ha jól emlékszem... De ezek szerint van egy másik megoldás is 😄 Én mindig újrakezdtem, amikor észrevettek 😛
takysoft
ja, de nincs game over, nem kell vigyáznom, mentettem-e, meg mennyi életem van még hátra😄
sõt, általában nem is dob túlságosan hátra.
eddig még a bossok is egész egyszerûek voltak(ha tudod, hogy kell)

egyedül az volt marha ehéz eddig, amikor:
-6 robot rámtámadt és alig bírtam legyûrni õket
-2 legyõzhetetlen robot rám támadt és mindkettõre figyelni kellett, és belecsapni õket egy erõtérbe

kirol
Na nem elég, hogy nincs alaplapom, és a tesómén nincs SATA dugó, havernál átmásoltuk a rozzant 60-asomra, ami létszükséges. De már korábban sikerült az egyik tût elgörbítenem, most meg letört. Így ugye nem látja a gép a vinyót. Na szétkaptam, hogy megforrasszam, de olyak kicsi, hogy ahelyett, hogy összeforrasztottam volna, még a másik vége is lejött, így kint van a komplett tû. 😞 Hogy hogy varázsoljam vissza gõzöm nincs. Arra gondoltam, egy sima vezetéket rákötök direktbe, azt csak könnyebb forrasztani, mint ezt a merev szart, és átmásolom.

kirol
Forma 1-re jön valaki?

hát igen, úgy hal meg 😄 Hanyatt vágódik, nem?
takysoft
eddig akárhányszor elfogytak, elõrõl kezdõdött az adott rész(bár ritkán fogytak el...

de meg tud halni a csaj, vannak azok a szívek...
takysoft
Csak felirat, és az sem eredeti, hanem tölthetõ magyarítás, szal tökjó lesz az inglis😄

Végigtolni nem nehéz, tekintve, hogy nem lehet benne meghalni😄
Ahogy elnéztem (kb fél óra játék után)BGE-ben se nagyon😄
Legalábbis Game Over feliratot még nem láttam, pedig elég béna vok😄

takysoft
Death Rally image file 700 megás. ha van elérésed a serverre, akkor feltolom neked szívesen.

takysoft
nem úgy értettem. semmi bajom a DR mi-jével.
egyszerûen csak úgy értettem, amit mondtam, hogy abból is hiányzik a "mögöttes tartalom".
vannak játékok, amkkel ha végeztem úgy érzem "ez adott valamit".
valami belsõ dolgot, talán értéket, ki tudja.
DR egyszerû szórakozás, inkább kihívás, mint történet.
Ellenben van egy varázsa. Mint a Duke Nukemnek😄 vmi van benne, ami azóta se nagyon van egy játékban sem. nem tom mi, de vmi van😄

nem szidtam, sõt, sosem szidom a régi játékokat.

A mai játékok szinte csak grafikában meg max fizikai modellezésben jobbak, mint a régiek. MI-ben szinte sosem.
Akármelyik 386-os kisujjából leszámol egy embert, annak idején is bármilyen gép bármilyen játékban megvert egy embert. ha nem akkor szarul volt megírva😄
Pl: Starcraft se könnyeb mint egy Age of Empires 3, pedig 3d gyorsító nélkül elfut akár 90 Mhz-en is😄(tapasztalat😄)

csak felirat, de az jó 😊
Psychonauts magyarul magyar szinkronnal is van, vagy csak feliratos?
Mert nekem csak az ínglish van meg, de az bejött. idõm nem volt vele nyomulni csak kipróbáltam, de nem tûnt rossznak.
Ellenben a BG&E kivittem simán. Karácsonyra nagy ajándék volt, akkorát játszottam vele. Már nemtom hány nap volt, de azonnal végigjátszottam <#vigyor4>

Van egy kisebb érdekes problémám: mióta feltettem az új ati drivert, meg a control panelt, az alt gr + c páros nem mûködik (az and jele) a billen... bárhova is akarok írni vele. De elõször a control panel vmilyen ablaka jött be vele, amit aztán letiltottam. De ettõl függetlenül ugyanúgy nem mûkszik az "and jel"... csak nem ugrik be semmi. A hotkeys-t is letiltottam a control panelben, úgyse jó (ja, és ha egyszerûen kilépek belõle, természetesen akkor se jó)
IMYke2.0.0.0
Ja, otthon nincs netem, így töltögetni nem tudok. Csak jeleztem, hogy egyszer, majd, valamikor...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Death Rally: az az image érdekelne, nekem csak a crackelt full van meg - semmi video, zene meg ilyesmi.
Amúgy meg ablakban futtatva tök jól megy - legalábbis XP SP1-en futott még emlékeim szerint varázslás nélkül. Most XP SP2-õn még nem próbáltam.
A DR nem egy IQ-fájter játék, de hár ezelõtt 12 évrõl mit vár a maiakhoz képest egy autós játéktól az ember... 😊
Ettõl függetlenül, nem egyszer jobban cifrázott átkokat szórtam még tavaly is az M.I.-re, mint bármelyik kitanulható, vadiúj FPS során... 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Jól van na... nem bántásból írtam. Csak tartom magam az aláírásomhoz 😊

takysoft
még vmi. Psychonauts.. Asylum felsõ szint... tiszta Silent Hill.... tudom mirõl beszélek...😄

takysoft
ügyesen konfigurálva jól fut 0.7 alatt(ügyesen konf: ne barmold el az alapbeállításokat)
meg használj legfrisebb CVS-t.
sajnos a 0.7-es windowos verzió Fullscreen bugját még nem javították(1 hónapja, legújabbat nem néztem)

Death Rally: Télleg dedósabb, mint a Psychonauts. Aranyos igen, és ényleg az egyik legötletesebb mini-racer, amit láttam. Ignition jött még be, mert az meg szép😄 Death Rally 3DRealrs játék, így olyan rosz már eleve nem lehet😄 De snki se számítson mély tartalomra, aki megnézi, sime pontgyûjtögetõs pre-carmageddon 2d-ben.(és igen nehéz)

Psychonauts:
-1 ok, miért próbáld ki újra: nálam favorit, és mindnekinek tetszett, akinek eddig megmutattam. Lehengerlõ szórakozás nyújt, különösen magyarul. Nagyon kevés játék van, amibe így bele lehet szeretni.
1 ok, amiért mége próbáld ki újra: tényeg dedó. ez a lényege. Korhatár nélküli, bár nem azt jelenti, hogy "dedó", csak aranyos. van benne szerelmi szál is.
Ellenben tényleg van benne mélyabb tartalom is. Ahogy haladzs ajtáékban egyre jönnek elõ a fura titkok a karakterekrõl....
Csak annyit elöljáróban, hogy a második felében egy elmegyógyintézetben kell a betegek fejébe behatolni.... elég dilis tud lenni.
Kinek a pap....
Ha gondolod próbáld ki. Ha gondolod ne, én csak leírtam a véleményem.
UI: fõleg a vége fele mocsoknehéz ügyességi részek is vannak benne.. tud idegölõ lenni... szóltam.

Beyond Good and Evil: lejött, épp ma reggelre. épp most megy az install.
errõl majd pár nap múlva írok komolyabban. Annyian ajánlották, alig várom, hogy kipróbáljam.

UI: Van Death Rally CD-image-em... lehet irigykedni😄