The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[merlinw.org]
Ma egyébként sikerült vmit szórakoznom a modemmel, természetesen nem mûxik. Nem ismeri fel az USB-s modemet. Már mondtam, hogy feladom, hisz net nélkül nem sokat ér a Linux, fõleg, hogy telepíteni sem hagy, mert a neten keres vmit és miután nem találja kidob az ablakból. De körbenéztem a neten és szerencsére van megoldás. Másik dolog, hogy nem mûxik 😄 Itt a link, itt leírják hogy kell. NAmost, ezt én Fedora 5 alatt találtam meg, feltelepítetem három ilyen vmi linux-atm csomagot. Aztán beraktam két file-t amit itt is ír. Konzollal eljutottam odáig, hogy adsl-config de azt írja ki, hogy nem ismeri az adsl parancsot. Nem teljesen az itt leírtam szerint mentem, hanem innen szedtem az infót, mivel ez pont ezt tárgyalja, igaz szlovákul. De azért a parancsokat meg lehet lesni. Itt leakadtam... valami ötlet?
a képeid, letöltött fileaid, meglevõ beszélgetéseid a gépeden vannak. DE az MSN-es kapcsolataid a server rögzízi, ezeket nem veszted el.
UI: ha NAGYON nincs linux alá kedvedre való, vagy mûködõ MSN kliens, akkor használj Web-messengert!. MSN kliens böngészõben😄 kukkantsd meg😄 aranyos.
UI2: van egy kis programom.... érdekes darab.... ha elindítom, és beírom az email címed, akkor te nem tudsz belépni MSN-re.... akárkivel müxik. még nem javította az MS😄
A neve Icecold Reloaded.
kb 3-4 napja még mûködött.... durva...
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
-server (igen, mind az M$ kezében.)
-kliens. ami nálad fut. feljelentkezik a serverre. ennyi a dolga, meg hogy követi a protocol szabályait.
K. mind1, milyen klienset választasz, én pl MSN Messenger Plus+ -t használok. ez win alatt van csak.
nincs olyan, hogy MSN belépési név, meg jelszó.
ellenben van Microsoft Passport. sokmindent lehet vele csinálni, többek között MSN-ezni is lehet vele. neked is olyan van😄
minden kliensen ugyanazt a belépési nevet és jelszót kell megadni, eleve😄
Amúgy a bejelentkezési nevet, jelszót megváltoztatni, vagy újat regelni az Microsoft Passport oldalon lehet.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Dead Reefs az most jelent meg, talán egy hete. Azt hallottam, hogy semmi extra ... bár én még nem próbáltam. Ha már friss kalandok, akkor nincs meg vkinek az Ankh 2?<#vigyor2>#vigyor2>
Biztos, hogy sima patch kábel kell
Dead Reefs
Elvileg ez egy klasszikus kalandjáték és az az apropója, hogy elkészült hozzá a teljes magyarítás. Én még sosem hallottam rólla, de a képeket elnézve - amelyeket a neten találtam - akkor is érdemes lenne kipróbálni, ha nem lenne hozzá magyarítás, de így meg egyenesen kötelezõ.
Mindenesetre elõször jó volna beszerezni.
de van még: (ezeket nem ismerem)
aMSN
Pidgin
Kopete
modem ugylet....
ha márkásabb a modem, akkor lezs hozzá linuxos driver, ha meg nem márkásabb, akkor kösd rá a gépre UTP kábelen (sima hálókábel, a modem biztos tudja azt is)
de hogy melyik bekötésû UTP kell, arra már nem emlékszem... asszem patch-kábel...
Másik egy ilyen talán bugyuta kérdésem, hogy létezik-e MSN Messenger linux alá? <#vigyor2>#vigyor2> Tudom, hogy az MS, de csak picit szétnéztem a neten, és találtam valamiket. Kíváncsi vagyok megoldható-e...
JA, és nagyon köszönöm az eddigi segítséget<#worship>#worship>
[merlinw.org]
WinXP alól is tudod olvasni az EXT3-as particiókat (írásukat nagyon-nem ajánlom). A Total Commanderhez is van egy plugin ami olvassa az ext2 és ext3-as particiókat (bár a leírásában az ext3-at nem tüntetik fel, de ettõl tökéletesen mûködik).
A Virtual PC helyett egyébként a VMware pc emulátort ajánlom. Így ablakban fut nálam az XP és remekül tudok vele Corel Drawozni.
Ha két oprendszert akarsz egy vinyóra rakni, akkor elõször feltétlenül az XP-t telepítsd és csak utána a linuxot. A linux egybõl felismeri az xp-t és gép indításkor egy menübõl választod ki, hogy melyik induljon, nem kell semmilyen bootmanegger, mivel a linuxnak van saját.
Particionálásnál az xp installjakor csak az xp-nek csinálj particiót, a többi helyet hagyd szabadon a linuxnak, majd azzal beparticionálod. A linuxnak feltétlenül kell egy swap partició, ebbõl elég 1 giga, a többit pedig ext3-nak particionáld.
Ha kérdésed van akkor szívesen segítek/segítünk.
Elvileg az összes windowsos játék megy linux alatt is a Cedega segítségével, ebbõl a legújabb verzió mindig fent szokott lenni a szerveren, mert itt MerlinW, Taky és én is rendszeresen használjuk. Nekem mostanában az összes új játék elindult alatta, de persze nem lesz olyan gyors mint ha winxp-n futtatnád, de ez kaland játékoknál nem szokott gond lenni. A Cedega egyébként egy windows emulátor, ami tartalmazza a teljes directx 9.0c támogatást (de lehet, hogy már a DX10-et is). DOSBox-nak meg cumvm-nek pedig van linuxos verziója is.
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
Linuxból én az Ubuntut ajánlanám. Folyamatosan fejlesztik és nagy a felhasználói tábora, így a fórumokon kaphatsz segítséget, ha kell. NTFS partíciót felismeri, olvassa, állítólag már írja is, de én FAT32-es partíciót használok az adatoknak, letöltéseknek.
Játékok: ez valóban komoly hátrány. Nagyon rossz a linux támogatottsága. Elvileg van néhány régebbi játék ami fut, illetve Wine vagy Cedega segítségével (állítólag) lehet wines játékokat is futtatni. Célszerûbb egy játékokra kihegyezett XP-t megtartani.
Már csak azt nemtom melyiket rakjam elõször, mert az XP hajlamos lefoglalni magának a bootolást 😊 Még egy olyan félelmem van, hogy ugyan a linux felismeri-e az NTFS-es 2 másik vinyómat. <#wow1>#wow1>
Idõközben valaki ajánlotta nekem még ezt az UHU-Linux-ot, magyar fejlesztés. Nemtom próbálkozzak-e ezzel...
Ezekszerint tök hülye vagyok, mert itt le van írva:ITT, de gödöljek meg ha 3 órája nem baszakodok vele, egy perce se, de nekem nem megy.
Szép hieroglifák bejönnek és kész.
Viszont felhívta megy itteni boltot, és szerinte lehet ilyen, csak a gyaroklatban nem szokott ilyen lenni. Csak ugye ez a lap 55.000 huf volt, szóval próbálkoznak.
Meg hát ez a szar, ránézésre 1000 éves, és kicsit nagyobb a valószínûsége, hogy bármikor bekrepálhat.
Mindegy, megmondtam nekik, nekem ez nem kell. Megvárom, amíg az enyémet megcsinálják! Aztán hajrá. Kíváncsi vagyok.
Írtak nekem egy word-öt:
"A Gyártó fenntartja a jogot a javításra, a meg nem javított alaplapokat kicseréli egy ugyanolyan (vagy nagyobb tudasu) uj vagy javitott termékre, vagy ha ez nem lehetséges, jóváírja.
A hibás termékeket ugyanolyan vagy megegyezõ tudású termékre cseréljük."
Na mi ez a hülyeség, hogy más javítottra is cserélik, pláne olyan állapotban, mint amit küldtek?
De azt te is emg tudod nézni, ugyanis kiírja minden egyes cucc mellé, hogy hány Mb-os.
Ált. csak a videót szokta tömöríteni. Csak azt nem tudom, hogy miylen framerate-tel és milyen kodekkel, még nem néztem utánna.
Egy koncertfilm volt. A poén, hogy 2 lemezes, és mindkettõn már védelem volt. Elsõ sima F5-el átment és készen is volt, de a másik már keményebb dió volt, de megoldódott szerencsére. 😊
Kész lett a biztonsági másolat.
próba cseresznye...
ha konkrétem filmrõl van szó, akkor meg van egy DVD Decypter nevû progi. Régen mindennel egész jól ment, de már nem fejlesztik.... próba cseresznye(én ripeléshez szoktak hazsnálni. védelemmentesíi a vob-okat.
Bár végülis vmilyen szinten mindegy.
Nézz utánna, hogy milyen másolásvédelemmel rendelkezik..
Másolásvédelem
Aztán itt tudsz keresgélni, hogy milyen védelmet mivel lehet kiírni vagy esetleg eltávolítani.
De a CloneDVd azt írja ez a dvd másolásvédett, és nem megy tovább.
Hogyan lehet ezt mégis lemásolni?
Miért kell egy egyszer már magyarul megjelent kalandjátékot újra angolul kiadni? Nem sok értelmét látom, pláne úgy, hogy a magyar verziókban is lehet az angol feliratot választani, ha valakinek erre van igénye.