The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lord Myn
Igen, akartam írni, hogy ha már váltasz, akkor jobban jársz a Core2Duo-val, mondom ezt úgy, hogy 10 éve csak AMD procim volt (most is), de sajnos most az erõ a másik oldalon van... Bár az is lehet, hogy meg kell várni míg kijönnek az új AMD procik (õsszel).

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

Lord Myn
A resi4.uw.hu-n megtalálod a linkeket. Az GameCube-os verzióból szedték ki a textúrákat (ami sokkal szebb, mint a PC-s, rejtély, hogy miért...) és konvertálták át PC-re (elég nagy). Nekem viszont az egér-patch nem akart mûködni... 😞

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

kirol
Nekem rémlik valami, mintha anno próbáltam volna, de bár elindult, de full fekete kép volt rajta. Na mindegy.

Axon
Nálam ment egy Gf4-en, bár az Ti volt, ami ha jól tudom az akkori csúcs :-)

kirol
Miért úgy szebb lenne?

Lehet én is kipróbálnám, mert már lassan 2 hónapja nem játszottam semmivel, lentebbi probléma miatt.

Hátha ezen is menne a RE!.
A gépem amúgy amit használok: P4 2,4 Ghz, 1 GB RAM, GeForce 4 MX440.

Bár gondolom a VGA miatt lehet el se indulna.

Axon
Nem úgy volt, hogy a Nancy Drew sorozatnak a 11. rész lesz az utolsó része? Na, de ez aztán már tényleg az "utolsó-utolsó", így nyilatkoztak a készítõk. Ettõl függetlenül éppen most néztem bele a White wolf-ba, ami a sorozat 16. része. Lassan vetekszik a brazil szappanoperákkal a hosszúsága és lehet, hogy a minõsége is. Nem túlságosan szokott érdekelni a grafika egy kalandjátékban, de az feltünt, hogy pont úgy néz ki ez a 16. rész is mint az elsõ.
Mindenesetre ennek nem fogok helyet szorítani a következõ DL-es dvd-n :-)

Axon
Honnan lehet lehúzni ezt a GC textúra-packet?

A tegnapi patchelést egyébként egy munkahelyi gépen készítettem ami nem éppen villán gyors, de érdekes módon a RE4 egész türhetõen ment rajta szaggatás nélkül. Ami mégfontosabb, hogy mûködött az egér patch is, és végre egérrel is tudtam irányítani.

Axon
ASUS alaplap nvidia570, A64 3800 AM2, 2x512MB Geil Ultra, MSI X1600 XT ennyi a lényeges benne (van hangkártya SB, WD vinyó 250 gb, meg egy meseszép tápegység, típusát már egyszer leírtam a fórumban (most nem jut eszembe), de a lényeg, hogy gyönyörû és néma)

Nem akarom elkiabálni, de van egy apró reménysugár, hogy sikerül a gépemet lecserélnem bizonyos bartel üzletek lévén talán augusztusban). Most rakosgatom magamban össze, hogy mit is szeretnék:

Tetszik ez az AMD X2 5200-es proci, mert már 2x1 MB cache van benne.
Alaplap maradna egy asus nvidia 570-es chipkészlettel
2x1mb 800Mhz-es memória (a STALKER miatt <#vigyor0>)
Monitorkártyára egy 8600 GT vagy GTS (árban nagy különbség, de játéktesztekben minimális fps különbségeket láttam)

Egyelõre ennyi. Hangkártya, vinyó, táp az maradna a régi.
Na persze ez még roppant képlékeny és tanácsokat szívesen fogadok. Például jó lenne egy táblázat, ami nagyjából megmondja, hogy melyik AMD procinak melyik Intel proci felel meg sebességben (körül-belül). Bár vallási okokból AMD párti vagyok, de sok jót hallottam a Core 2 Duo-ról és ha árban is megfelelõ akkor esetleg... talán... de akkor át kell keresztelkednem <#vigyor0>
Alaplap az most itt kisebb szerepet kap és csak akkor változna ha intel proci kerülne bele. Memóriában viszont nem tudom, hogy ki tudnám-e használni egy nagyobb órajelût mondjuk 800 Mhz helyett egy 1066 Mhz-est AMD procival.
Videokártya pedig szintén dilema, mint fentebb is említettem én csakis kizárólag játékra használnám ezt a gépet és néhány játéktesztben majdnem ugyanolyan eredményt produkált egy GT mint egy GTS, holott van köztük vagy 15-20 ezer forint különbség. Erre is varjatok gombot ha megkérhetlek benneteket <#vigyor0>

Lord Myn
Megéri, mert lesz különbség látványilag (pláne ha a GC texture-packet is felrakod a patch mellé). Egyébként áruld már el milyen géped van, mert most már kiváncsi vagyok.

Axon
Elképesztõ!
Most patchelem a Resident Evil 4-et 1.0-ról 1.1-re. Már 25 perce megy és kb. most jár a felénél!

Axon
Amikor kiírtam a Myst4-et még 10 ropiért árulták.

Axon
Nekem egybõl felismeri a Nero (bár a nerolinuxot használom, de elvileg mindenben megegyezik a win-es verzióval).

Axon
Köszi az infot. Tényleg odanyomtam neki mindent, de azt álmomban sem gondoltam, hogy kevés neki a gépem (pláne egy kalandjátéknak).
Remélhetõleg este folytatni tudom.

Axon
Én a Myst4-et és a Myst3-at raktam rá cipõkanállal egy DL-es dvd-re. Ha jól emlékszem ott keményen "herélnem" kellett az anyagot :-)
Kikerült minden felesleges sallang az iso-ból (directx, acrobat reader, mindenféle nyelvû kézikõnyv). Szóval rápréseltem és tényleg megérte a "pazarlást" :-)

Axon
Nos tuljadonképpen ezeket a dvd-ket a munkahelyemnek veszem. Veszek havonta tizet-huszat-harmincat - mikor mennyi kell - és ezek között mindig van 1-2 DL-es is. Az ár nem lesz feltünõ a neve pedig ennek is DVD.

SK-ban olcsóbb a DL DVD, most meg már fõleg. Én még akkor ilyen 600FT árban vettem, és mivel a szerverrõl lenyúztam a Myst 4-et (ami 4 nyelvû - magyar is benne van), sztem megérte. Persze ezek után láttam a Tesco-ban az említett áron, de hát akkor már kész volt.<#vigyor2>

Lord Myn
A Nero automatikusan felismeri, hogy milyen a lemez (DVD5/DVD9), de a jobb alsó sarokban van egy fülecske ott is állíthatod (ez inkább image-file készítésénél jön jól, mivel írtam, hogy a lemezt automatán felismeri).

Lord Myn
A Myst4-re fõleg... 990 Huf-ért lehet kapni a magyarnyelvû verziót. 😉

Lord Myn
Nekem csak 6-7 db van (500 huf-ért vettem õket, Verbatim és Fuji DVD+R DL). Eddig 2-t használtam el, szerencsére sikerültek, egyébként úgy vigyázok rájuk, mint a hímestojásra. Szerencsére az írom (Samsung) eddig egy lemezt sem rontott el soha (kopp-kopp-kopp).

totyak
Egy ilyen DL lemezt a Nero simán felismer. Úgyértem ha imagéból akarok ráírni, kondjuk a Runaway 2-t, akkor csak beteszem a lemezt az íróba és már írhatom is, mert a Nero tudja, hogy az DL, vagy valamit át kell állítani? Csak ezért,mert pont most készülök venni néhány lemezt és van ára rendesen, szóval nem akarom elcseszni. Ja meg az is érdekelne, hogy milyen sebességgel érdemes ezeket írni?

Lord Myn
Nálam ilyen nincs, tök simán megy a játék, de olvastam, hogy sokaknál elõjön ez a hiba, állítólag akkor csinálja, ha kevés neki a gép (proci, videókártya), próbálj visszavenni a felbontásból és kapcsold ki a Bloom filtert.

Engem inkább az idegesít, hogy amikor futsz az emberrel, akkor ugrál a kamera is és ez b*szottul bántja a szemem, sétával viszont 1 évszázad míg egyik pontból a másikba eljutsz... Egyébként a játék sztorija tetszik kicsit horroros (fõleg amikor már a kastélyban vagy).

Én eddig két DL DVD-t égettem ki, egyiket a Myst 4-nek a másikat meg a Tender Loving Care-nek. Sztem megérte ezekre "pazarolni". <#buck>

kirol
Ne õrjíts már! 50 DB? Az kb maga 50.000 HUF. Hát én inkább becsomizom, és felrakom 2 db sima DVD-re, ami márkás.

Axon
Nekem kb. 50 db DL-es dvd-m van. A legfájóbb, hogy már hármat vagy négyet elrontottam, amiért majd megszakadt a szívem :-)

kirol
Ú, elismerésem, hogy ennyi idõt szánsz rá.
Nekem azért nincs ennyi, szóval elfér. Csak a szükségeseket szerzem be.

Én DL-t csak 2-t vettem eddig, de sajnáltam bármit is kiírni rá. 😊

Axon
Próbálta már rajtam kívül valaki a Dead Reefs-t?
Igazán megfogott a játék hangulata és élvezettel vetettem bele magam a kalandokba. Azaz csak vetettem volna, de hamar elment a kedvem. Az irányítása katasztrófális. Nem is akartam elhinni. Mozgásnál, ha egyszer megnyomod például az elõre nyilat, akkor lép egy picit, ha viszont folyamatosan nyomvatartod, akkor olyan mint amikor gépelsz a képernyõre és elkezdi önteni a karaktereket. Na itt is tudomásul veszi, hogy egy-egy hoszabb billentyû nyomás, megfelel vagy tíz karakternek, így a hõsünk ész nélkül elkezd szaladni hiába engedted már rég el az elõre nyilat. Jobbra-balra fordulásnál, meg forog körbe-körbe ész nélkül amíg el nem fogy a billentyûzet puferbõl a leütött karakter kupac. Szóval gyakorlatilag irányíthatatlan.
Ezért érdekelne, hogy másnál is ilyen vagy csak nálam van ez a gond (munkahelyi és otthoni gépen egyaránt).

Egyébként itt valaki említette, hogy alíg 1 hetes ez a játék. Ha ez igaz, akkor tényleg villámgyors volt a magyarítás készítõje. Ráadásul a játékban szereplõ textúrák is le vannak fordítva. A kikötõben a városnév jelzõ táblán például a Halál zátony felirat található, miközben mozgatja a szél.

Axon
Elõre is köszi!

Látom, hogy közben MerlinW egy kis kozmetikázásnak vetette alá a szervert. Mondjuk már tényleg tele volt régi cucokkal, na meg hely is felszabadult.

Axon
Köszi az infot, ezt nem tudtam a Residen Evil 4-rõl. A patch-ról sem volt tudomásom, így azt is leszedem hozzá.

Axon
Nem az áron van a hangsúly. Otthon már alíg férek a cd-dvd hegyektõl, így próbálok minél kevesebbet írni, sõt régebbi dvd-kbõl írok 1 db DVD DL-t, hogy kevesebb helyet foglaljon, így tényleg nem mindegy, hogy mit írok ki. Sõt mindent iso-vá konvertálok (mds,mdf-bõl; bin,cue-bõl) mert így jóval kevesebb helyet foglal és az iso-kat is betömörítem winuha-val, hogy még kisebbek legyenek és a felírandó anyagokat addig pakolászom, hogy a DL-es DVD-n minél kevesebb hely maradjon, lehetõleg kevesebb mint 5 mega. Van olyan dvd-m amit az utolsó bit-ig sikerült teleírnom :-)

kirol
Ja meg azt elfelejtettem, hogy MO-on vagy Asus gyár? Gondolom nincs. Akkor melyik országba vitték szerintetek? Kár hogy nem engem vittek utazgatni. 😞

Amúgy eddig a posta + autó(benzin) + vonat, szóval eddigi költségek kb. 10.000 HUF. <#eljen>

Szóval lassan újat vehetnék. Kur** ********!!!

kirol
Na múlt pénteken visszavittem személyesen a boltba az alaplapot, amit elvileg cserének adtak. Ott vették észre, hogy nemelég az a sok hiba amit írtam, hanem még a CPU foglalatban 2 tüske el volt hajlítva.

Szóval ha összeraktam volna, akkor még a CPU-mat is elbaszhattam volna egy kis zárlattal miattuk, meg még kitudja mit. F@szkalapok!

Megmondtam nekik, itt ez a szar lap, nekem ugyan nem kell. Javítsák meg akkor az enyémet.

Azóta már megint péntek van. De semmi hír. Ugye már kb 1,7 hónapja nincs alaplapom, de már nem is emlékszek, mikor küldtem el elõször. 😞

Tegnap felhívtam õket mi van. Azt mondták a nagyker azért se ad újat. Visszavitték a gyárba az enyémet.

Szóval remélem kurva drága lesz nekik a megjavítása!

szotyimutyi
Rendben! 😊)

Lord Myn
A Resident Evil 4-t tartsd meg, mert arra készült a patch is (ég és föld a különbség grafikailag) fel lehet rakni a Biohazard-ra is, csak a registry-t hackelni kell, szóval így egyszerûbb. Btw. én úgy tudom, hogy a Resident Evil az európai/amerikai, a Biohazard meg az ázsiai verzió. A Broken Sword 4-nél csak a címben van különbség. Viszont a Shadow of Memories-bõl is van amerikai verzió, Shadow of Destiny címmel (nekem ez van meg), remélem felmegy erre is a magyarítás...

kirol
Most 100 forint egy márkásabb lemezért sok neked? Most õszintén?

Axon
Közben utána néztem és már a Fahrenheitnek is van törése. Sokáig csak az Indigo Prophecy-nek volt.

Axon
Egy furcsa kérdés.
Egy azonos játékból melyiket érdemes megtartani? Az amerikai vagy az európai verziót?

A Fahrenheitbõl az európai volt jobb, mivel abból nem volt kivágva semmi, de nem volt hozzá törés (nem tudom most van-e), de az amerikaihoz van.
Vagy ott van a Broken Sword 4 amibõl szintén két különbözõ verzió van. Az európai mellett szól az, hogy ehhez készült el a magyarítás.
Ami viszont most konkrétan érdekelne, hogy a Resident Evil 4-et (európai verzió) vagy a Biohazard-ot (amerikai verzió) tartsam-e meg, mivel az egyiket most ki kellene írnom dvd-re a másikat pedig törölni akarom.
Vélemények?

Axon
Szólok! :-)

Engem tényleg érdekelne.

Axon
Na majd egyszer belekezdek és legalább 1 végigjátszásig megpróbálok eljutni. Régi gépet meg találok itt bõven a melóhelyemen :-)

szotyimutyi
😊 A Anderson and the Legacy of Cthulhu horror-akció. Tegnaptól van "nálam",de még nem próbáltam. Ha kell vkinek, szóljon!

Lord Myn
Hát azt nagyon rosszul tetted, mert IMO nagyon jó kis kalandjáték. Én tavasszal nyomtam végig mind a 8(!) befejezését és így már végre megértettem a teljes sztorit is (anno csak 1 befejezését láttam és úgy eléggé ködös volt a történet). Egyébként meg van 1 hatalmas grafikai bug benne: ha 64MB-osnál nagyobb videókártyával nyomod (manapság már a 256MB is kevés), akkor max. 800x600-as felbontással lehet játszani és nem engedi bekapcsolni a video effekteket sem. Úgyhogy a párom gépén játszottam végig, amivel végre láttam teljes pompában a játékot 1024-es felbontással.

Randal
Nah, ez öröm. Régebben játszottam vele és nagyon megtetszett. Azóta sajna nem vettem elõ, de most tolom majd egy kicsit😄

Axon
Egész jó lett ez a Halál Zátony (Dead Reefs) csak ezen a melóhelyi gépen büdösül szaggat. Még a textúrák is le vannak fordítva.

Axon
Igen az lesz az.
Sajnos én anno letöröltem egy próba után.

kirol
Az az a japán vagy milyen városban bolyongós kezdetû idõsíkos?

Axon
Elkészült a Shadow of Memories kalandjáték magyarítása. Akinek megvan, az most magyarul is végigtolhatja.

Axon
Sok?
Melóhelyemen sima ethernet kábeles modem van. Debian adsl configja egybõl felismerte és csak az user:pass-t kellett beírnom. Alap beállításokkal minden tökéletesen mûködik.

Axon
Ezt próbálta már valaki:
Anderson and the Legacy of Cthulhu

Elvileg akció kaland, de ennél többet még nem tudtam meg róla.

takysoft
ezért jobb a kábelnet.. nincs az a sok fölösleges belállítgatás😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Axon
Még sosem használtam fedorát, így nem ismerem a beállító programjait. Elvileg az ADSL kapcsolatot egybõl be kellene állítania. Meg kell adni az adsl beállító programnak az eszköz nevet, elvileg azt amit az lsusb kiír.

Axon
Mit ír ki erre a parancsra:
lsusb