33675

• Zóanagyvarázsló
    Biztosan jár háték is? Szerintem is így lenne értelme, és már korábban beküldtem a megfejtéseket, elvégre sem pénzbe, sem sok fáradtságba nem telik, de én ott csak napernyőt és pólót látok. Azzal meg sokra nem megyek...

MerlinW: Úgy értettem, hogyha normális, több gombbal rendelkező Logitech egeret keresek, akkor azt 4-5 ezer forint alatt véletlenül sem fogok találni (annyiért se nagyon), hiába linkelt be Taky pár abszolút lecsupaszított, olcsó példányt. Ettől még semmi bajom a márkával, de egyelőre ez egy olyan periféria, ahol a legtöbb értelmét látom a smucigoskodásnak. Egyelőre fontosabb lenne a Codegen tápot lecserélni, csak sosincsen rá "fölösleges" pénzem, de ez így kész időzített bomba.
  • kirol
    Nekem ilyenem van:

És nagyon pöpec, meg szép!

Már én is úgy rászoktam az enyém + gombjaira, hogyha másnál vagyok ott nyomom automatikusan, és látom, hogy ja, ez nem az enyém és nincs is itt olyan gomb.
  • MerlinW
    "Nekem az a bajom a Logitech-kel, hogy pár plusz gomb már igen komoly felárat jelent"

Nem a plusz gombok miatt drága. Ergonomikus, kényelmes, jó anyagű, strapabíró, szép és megbízható. Ezért kerül ennyibe. Nekem még megvan az 5 éves LX700-as szettem is kiváló állapotban, pedig nyüstöltem rendesen. Az LT cuccok nem igazán mennek tönkre normális használat és minimális karbantartás mellett.
  • Axon
    Itt lehet keresgélni a válaszok után.
  • Axon
    Az első kérdésre hamar megtaláltam a választ a Deck 13 csapat a fejlesztő.

A főgonoszt pedig Dr. T -nek hívják.
  • csgj
    Most biztos le fogjátok ordítani a fejemet... de egy Technika egeret vettem :P Csak az volt 1300-ért... Az a Logitech amit belinkelt Taky, nem 1300 volt, hanem 3300... :D Na és persze, hogy a Tesco-ban voltam, mivel nálunk ilyenkor más gépes bolt nincs nyitva. De nekem rögtön kellett az egér, mert ilyen vok :P Amúgy meg nagyon jónak tűnik ez az egér. Úgy minden szempontból.
  • Axon
    Ajánlom figyelmetekbe ezt az oldalt!

3 db magyar nyelvű Jack Keane játékot sorsolnak ki. Cuppanjunk rá minél többen, hátha megnyeri valaki a topiklakók közül és máris jöhet egy bisztonsági másolat.
    Először persze meg kellene beszélnünk a megfejtéseket, mert egyikről sincs fogalmam sem.
  • Axon
    Lenéztem, hogy éppen mi lapul a kezem alatt és az enyémre is az van írva, hogy A4.
    Mondjuk ez egy munkahelyi gép, mégcsak nem is a sajátom, hanem egy kolegámé.
    Munkahelyemnek szoktam vásárolni ötössével vagy hatossával, de olyankor mindig mondom a boltosnak, hogy kimérőset kérek, gyakorlatilag a legolcsóbbat. Tök mindegy, hogy a sok mancika mit fogdos össze az izzadt kezével.
    Otthon egy Flatron egerem van, amit egy monitor vásárlásakor adtak ajándékba. Megtetszett, hogy világít a fél egér, na meg a 7 hónapos fiam is rettenetesen be van vadulva, amikor mozgatás közben el kezd világítani, na az tényleg katarzis :-)
  • Zóanagyvarázsló
    Nekem az a bajom a Logitech-kel, hogy pár plusz gomb már igen komoly felárat jelent, én pedig oldalsó gombok nélkül már el sem tudnám képzelni az életemet.

Nem szeretem a gagyit, Celeront, Sempront még csak elméletben sem vásároltam volna soha, mégis beérem a gagyi A4 Tech-kel, mert a kezemnek kényelmes, tud mindent, ami nekem kell, és már évekig tökéletesen működik. Nem, nem akarom itt futtatni e kínai gyártmányt, de tényleg az a vicc, hogy az alacsony árkategóriában oly népszerű Geniust egyszerűen klasszisokkal veri. Persze most csak magamat ismétlem.
  • csgj
    Persze, köszi, veszek kettőt is! :P De 1300-ért már azért tudnék venni egy olyan logitech egeret. Mondjuk mozira ment volna az a pénz, de sebaj. :S
  • MerlinW
    Az én kicsikém:) Kényelmesebb szettel sosem találkoztam még.
    Logitech MX 3000 (2006-os széria) Most kb 15 pénz.

A 2007-es MX 5000-es szettet is meg lehet kapni már 20 pénzért

• takysoft
    ha egér, akkor Logitech. ez a legjobb márka, szerintem csak ilyet vegyél. sose volt még gondol Logitech egérrel, pedig igen sok megfordult már a kezeim között.
    Kicsit drágábbak, mint a sima "mezei egerek", de belépőszinten már 1.300 Ft-ért kapni. ÉS ez évekig egér lesz, én garantálom neked.

De ha úgy alakulna, hogy van rá egy kis plussz, akkor 2.200 Ft-ért 1000 DPI-s egeret is kapsz. (a 400 dpi magas felbontánál már kicsit kevés lehet, még ha a windowsban max-ra rakod is az érzékenységet.)

Ezek nem olyan hú de drága egerek, de nagyon jók, sok barátomnak vettem már, és sosem panaszkodtak hosszú évek után sem.

(persze jelzésszintem említem, ha van rá pénzed akkor egy MX518 vagy egy G5 a világ legjobb egerei. nekem G5 van. 12e ft volt, de fél évig gyűjtöttem rá:D de mint mondtam, olcsóbb egerekből se érdemes vacakot venni, mert abban az árkategóriában is vannak jó egerek.)

rám ritkán jellemző, hogy lekötöm magam egy márkához, akik ismernek tudják. nem vagyos se amd-s se inteles, se ati-s se nvidiás, mikor ez van mikor az. még oprendszerből is többet használok. épp ezért, ha azt mondom, hogy egérből csak Logitech, akkor az már komoly tapasztalat. rettenetese sok szar a4Tech és Genius egérrel találkoztam. tudtommal a Microsoft egerek igen jók mg, meg a Razor, de ez utóbbi csak drága egereket gyárt. állítólag picit obb az optikája, mint a Loginak, de hosszú távon kényelmetlenek.. meg nekem túl csiricsáré:D Logitech szereti a szép egyszerű desingokat..
  • csgj
    Hm... kiderült, hogy a régi egerem egyáltalán nem működik :P
  • csgj
    Samsung egerem van :P Sima optikai, van kb 1 éves :S Pénzem nincs újra, úgyhogy asszem elővehetem a régi Typhoon, vezeték nélkülit... Csak az néha elég köcsög tud lenni - van, hogy néha nem mozdul, és nyomogatni kell a reset gombot :D Azért vettem újat.... Persze azt is be lehet dugni, nem kell vezeték nélkül használni.
  • szotyimutyi
    Nekem kellene, talán mást is érdekelne?
  • Wanted
    Az egyik barátom szerezte a TN zenéit (Taylor).
    Ha jól emlékszem egy honlapról letölthető az összes TN egyben.
  • Wanted
    Igen.
    Megvan. Majdnem 4 giga. És elég erős gép kell neki.
    Feltegyem?
  • Zóanagyvarázsló
    Egér lesz az bizony, én is mindig a bal gomb beragadása miatt cserélem le őket. A Genius egerek például már pár hónap után is ezt csinálják, ezért is nem bírom őket az olcsó márkák közül, egy A4 Tech is tízszer (szó szerint!) tartósabb...
  • RaveAir
    Végül sikerült megoldanom az egészet "Gordiuszi csomó" programcsomaggal. Azt hiszem, hogy egész jó minőséget kaptam a végén végkimenetként.
  • kirol
    Rossz az egered. :) Azok kattintanak duplán néha.
  • szotyimutyi
    Megjelent a Lost Via Domus. Tud róla valaki valamit?
  • csgj
    Srácok, miért van az, hogy néha ha csak egyszer kattintok egérrel vmire, mégis 2-nek veszi? Magyarán mondjuk a Total Commander ikonjára egyszer kattintok, de kétszer jön be a program. Vagy pl a böngészőben a vissza-jelre 2-szer lép vissza :S
  • Randal
    Szerintem tud divx-be és xvdibe is.
    De ha más kell akkor ott a TMPGEnc.
  • takysoft
    én csak régi fapados sokszoftveres megoldásokkal szolgálhatok:D
  • RaveAir
    De az nem tud divx-be és xvid-be, ha jól emlékszem. Vagy tévedek?
  • Randal
    DVDShrink.
    Egyszerű a maga nemében mégis tökéletes. Te állíthatod be a méretet, a minőséget, hogy mit rippeljen stb. stb.
  • RaveAir
    Tudnátok nekem ajánlani valami jó, egyszerű dvdrippelős progit?
    Olyasmi kellene, amivel néhány kattintással, meg x perc vagy óra tömörítéssel egy dvdből 1 vagy 2 lemezest divx-et vagy xvid-et lehet varázsoln...
  • takysoft
    inkább PC-s érdekelne, de azért ez is jó, köszönöm.
  • Randal
    Pandora Directive-ről tud valaki valami infóval szolgálni? Mennyire érdemes megnézni?
  • Randal
    Ja, én ezt találtam:)

http://plus4.emucamp.com/search.php?s=Terror+News
  • Randal
    Ááááá. Terror News:)
    Nagyon jó volt annak idején:)
    Sajna nekem kazettákon volt meg, de mindig betöltöttem őket:)
    Nagyon jó aláfestő zenéjük volt, nagyon frankón csinálták meg az egészet:)
    Commodore Plus/4 Forever:D
  • Axon
    Imádtam a Terror News-t. Szinte minden számát olvastam. Más diskmagokat is sikerült beszereznem egy időben. Sajnos olvasás után többnyire töröltem őket, de néhány még megvan valahol. Mindenesetre körülnézek.
  • Axon
    Az jó lesz.
    Egyébként nem nézted meg, a magyarított Kyrandia 1-et? Jó lenne ha össze lehetne gyúrni a magyar felíratú verziót, az angol szinkronossal. Lenne angol beszéd és zene, hozzá magyar felírat.
  • takysoft
    ja meg emlékszem valami régi kis titokra is a TN-ből... asszem a cgf file-t kellett hex-ediálni, és calami 20-akat 00-ra átírni, de nem rémlik pontosan sajna...
    erre nem emlékeztek?
  • takysoft
    Oldskool Scene.... (mert hát ti ezért elég idősek vagytok akár ehhez is:D)
    kiskoromban(télleg kis:D) volt egy nekem nagyon kedves kis diskmag. Az volt a neve, hogy Terror News. A Criminal Gang csinálta. Asszem a legközismertebb magyar diskmag. Aki valaki tagja volt a magyar scene-nek az úgyis tudja, a többieket meg úgyse érdekli, így nem magyarázom tovább.

Rábukkantam a régi kis TN gyűjteményemre, és bizony észre kellett vennem, hogy erősen foghíjas.(kb az fent linkelt számok vannak meg nekem is).

Azt kérdezném, hogy nincs meg esetleg valakinek a maradék? vagy akár csak 1-2 rész?
  • MerlinW
    Oké, köszi szépen
  • takysoft
    Van belőle 2CD-s angol változat, meg van egy 4CD-s német is:D ugyanaz a játék, csak az a neve, hogy Floyd.
    (de a németet nem 100, hogy elő tudom kutatni:D)
    régen sokat nyomtam a némettel, de az csak win98 alatt ment:d meg karcos volt a cd és sokat fagyott..
  • takysoft
    nekem megvan a Feeble Files, de elutazom hétvégén.
    jövő héten felteszem, ha másnak nincs meg.
  • MerlinW
    Töltene fel nekem valaki egy The Feeble Files-t? Kellene a Scumm frissítésemhez:) Köszi:)

S ha ez megvan, jövőhéten frissítem 4.2-re a csomagot:
    - Scumm 0.11
    - Elvira 1
    - Elvira 2
    - I Have No Mouth and I Must Scream /Talkie, Angol/
    - Broken Sword 1 /Talkie, Magyar/ (újratömörített) - 100MB-al lett kisebb
    - Broken Sword 2 /Talkie, Magyar/ (újratömörített) - 50MB-al lett kisebb
    - Amazon Queen /Talkie
    - Feeble Files (ha megvan nektek)

Így még mindig felfér egy DVD-re.
  • MerlinW
    ScummVM 0.11
    Seven other new supported games: I Have no Mouth, and I Must Scream, Elvira 1 and 2, Waxworks (Amiga version only) and 3 Sierra pre-AGI games for children

És jeee, Scream műxik vele szépen:)