The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
Lehet én is kipróbálnám, mert már lassan 2 hónapja nem játszottam semmivel, lentebbi probléma miatt.
Hátha ezen is menne a RE!.
A gépem amúgy amit használok: P4 2,4 Ghz, 1 GB RAM, GeForce 4 MX440.
Bár gondolom a VGA miatt lehet el se indulna.
Mindenesetre ennek nem fogok helyet szorítani a következõ DL-es dvd-n :-)
A tegnapi patchelést egyébként egy munkahelyi gépen készítettem ami nem éppen villán gyors, de érdekes módon a RE4 egész türhetõen ment rajta szaggatás nélkül. Ami mégfontosabb, hogy mûködött az egér patch is, és végre egérrel is tudtam irányítani.
Nem akarom elkiabálni, de van egy apró reménysugár, hogy sikerül a gépemet lecserélnem bizonyos bartel üzletek lévén talán augusztusban). Most rakosgatom magamban össze, hogy mit is szeretnék:
Tetszik ez az AMD X2 5200-es proci, mert már 2x1 MB cache van benne.
Alaplap maradna egy asus nvidia 570-es chipkészlettel
2x1mb 800Mhz-es memória (a STALKER miatt <#vigyor0>#vigyor0>)
Monitorkártyára egy 8600 GT vagy GTS (árban nagy különbség, de játéktesztekben minimális fps különbségeket láttam)
Egyelõre ennyi. Hangkártya, vinyó, táp az maradna a régi.
Na persze ez még roppant képlékeny és tanácsokat szívesen fogadok. Például jó lenne egy táblázat, ami nagyjából megmondja, hogy melyik AMD procinak melyik Intel proci felel meg sebességben (körül-belül). Bár vallási okokból AMD párti vagyok, de sok jót hallottam a Core 2 Duo-ról és ha árban is megfelelõ akkor esetleg... talán... de akkor át kell keresztelkednem <#vigyor0>#vigyor0>
Alaplap az most itt kisebb szerepet kap és csak akkor változna ha intel proci kerülne bele. Memóriában viszont nem tudom, hogy ki tudnám-e használni egy nagyobb órajelût mondjuk 800 Mhz helyett egy 1066 Mhz-est AMD procival.
Videokártya pedig szintén dilema, mint fentebb is említettem én csakis kizárólag játékra használnám ezt a gépet és néhány játéktesztben majdnem ugyanolyan eredményt produkált egy GT mint egy GTS, holott van köztük vagy 15-20 ezer forint különbség. Erre is varjatok gombot ha megkérhetlek benneteket <#vigyor0>#vigyor0>
Most patchelem a Resident Evil 4-et 1.0-ról 1.1-re. Már 25 perce megy és kb. most jár a felénél!
Remélhetõleg este folytatni tudom.
Kikerült minden felesleges sallang az iso-ból (directx, acrobat reader, mindenféle nyelvû kézikõnyv). Szóval rápréseltem és tényleg megérte a "pazarlást" :-)
Engem inkább az idegesít, hogy amikor futsz az emberrel, akkor ugrál a kamera is és ez b*szottul bántja a szemem, sétával viszont 1 évszázad míg egyik pontból a másikba eljutsz... Egyébként a játék sztorija tetszik kicsit horroros (fõleg amikor már a kastélyban vagy).
Nekem azért nincs ennyi, szóval elfér. Csak a szükségeseket szerzem be.
Én DL-t csak 2-t vettem eddig, de sajnáltam bármit is kiírni rá. 😊
Igazán megfogott a játék hangulata és élvezettel vetettem bele magam a kalandokba. Azaz csak vetettem volna, de hamar elment a kedvem. Az irányítása katasztrófális. Nem is akartam elhinni. Mozgásnál, ha egyszer megnyomod például az elõre nyilat, akkor lép egy picit, ha viszont folyamatosan nyomvatartod, akkor olyan mint amikor gépelsz a képernyõre és elkezdi önteni a karaktereket. Na itt is tudomásul veszi, hogy egy-egy hoszabb billentyû nyomás, megfelel vagy tíz karakternek, így a hõsünk ész nélkül elkezd szaladni hiába engedted már rég el az elõre nyilat. Jobbra-balra fordulásnál, meg forog körbe-körbe ész nélkül amíg el nem fogy a billentyûzet puferbõl a leütött karakter kupac. Szóval gyakorlatilag irányíthatatlan.
Ezért érdekelne, hogy másnál is ilyen vagy csak nálam van ez a gond (munkahelyi és otthoni gépen egyaránt).
Egyébként itt valaki említette, hogy alíg 1 hetes ez a játék. Ha ez igaz, akkor tényleg villámgyors volt a magyarítás készítõje. Ráadásul a játékban szereplõ textúrák is le vannak fordítva. A kikötõben a városnév jelzõ táblán például a Halál zátony felirat található, miközben mozgatja a szél.
Látom, hogy közben MerlinW egy kis kozmetikázásnak vetette alá a szervert. Mondjuk már tényleg tele volt régi cucokkal, na meg hely is felszabadult.
Amúgy eddig a posta + autó(benzin) + vonat, szóval eddigi költségek kb. 10.000 HUF. <#eljen>#eljen>
Szóval lassan újat vehetnék. Kur** ********!!!
Szóval ha összeraktam volna, akkor még a CPU-mat is elbaszhattam volna egy kis zárlattal miattuk, meg még kitudja mit. F@szkalapok!
Megmondtam nekik, itt ez a szar lap, nekem ugyan nem kell. Javítsák meg akkor az enyémet.
Azóta már megint péntek van. De semmi hír. Ugye már kb 1,7 hónapja nincs alaplapom, de már nem is emlékszek, mikor küldtem el elõször. 😞
Tegnap felhívtam õket mi van. Azt mondták a nagyker azért se ad újat. Visszavitték a gyárba az enyémet.
Szóval remélem kurva drága lesz nekik a megjavítása!
Egy azonos játékból melyiket érdemes megtartani? Az amerikai vagy az európai verziót?
A Fahrenheitbõl az európai volt jobb, mivel abból nem volt kivágva semmi, de nem volt hozzá törés (nem tudom most van-e), de az amerikaihoz van.
Vagy ott van a Broken Sword 4 amibõl szintén két különbözõ verzió van. Az európai mellett szól az, hogy ehhez készült el a magyarítás.
Ami viszont most konkrétan érdekelne, hogy a Resident Evil 4-et (európai verzió) vagy a Biohazard-ot (amerikai verzió) tartsam-e meg, mivel az egyiket most ki kellene írnom dvd-re a másikat pedig törölni akarom.
Vélemények?
Melóhelyemen sima ethernet kábeles modem van. Debian adsl configja egybõl felismerte és csak az user:pass-t kellett beírnom. Alap beállításokkal minden tökéletesen mûködik.
Anderson and the Legacy of Cthulhu
Elvileg akció kaland, de ennél többet még nem tudtam meg róla.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity