33675

• MerlinW
    Mondjuk így, hogy nem ismertek, rövidre zárattam volna egy "kocka vagyok"-al is... Így visszaolvasva lehet ez utóbbi hihetőbb egy vakrandin

pedignemis
  • MerlinW
    Ybl Miklós: építésztmérnök lettem volna ha elvégzem (2,5 évet húztam le, de ekkor felvettek ELTE-re, s döntenem kellett), utána ELTE prog-mat illetve mesterséges intelligencia (innen a 2 dipi), valamint IBM rendszermérnöki oklevél. Ez amolyan OKJ-szerű izé, aminek többnyire csak vakítós értéke van, de az nagyon - jó drága tanfolyás volt, nem használtam még ki igazán. Igazi értelme csak akkor van, ha náluk dolgozol, vagy olyan nagyvállalatnál ahol ipari méretű adatbázisokat használnak, természetesen IBM szoftverekkel (persze az elméleti dolgok sokat érnek, főleg úgy ahogy ők oktatják, s nem úgy ahogy egy tapasztalatlan egyetemi tanár).

Család nincs, egyelőre barátnővel beérem, bár sok időm nincs szerencsétlenre. Pénzről meg uriember nem beszél:) Remélem kielégítettelek:)
  • serito
    Na igen, a fizuról meg sem merlek kérdezni, gondolom szemtelenül magas.
  • serito
    Szép, gondolom ezen munkálatok mellett nincs időd családra vagy igen? Melyik egyetemen/főiskolán végeztél? Nem ismerkedni akarok :) csak érdekel ,elég sok dologban tudsz "hozzáértő" módon tanácsokat adni.

• MerlinW
    Egy cégnél szoftvert fejlesztek, másik cégnél nagygépes szerverparkot tartok karban, valamint saját cégben vállalatoknak rendszerelemzési, szoftverbiztonsági tanácsot adok, tanítok. Nem unatkozom:)
  • serito
    Mi is a foglalkozásod pontosan, vagyis mit is tevékenykedsz mostanában?
  • MerlinW
    Nagyrészt a munkáim foglalják el a helyet.Fejlesztői eszközök, szoftvereim, 3D-s modellek, stb nagy méretű dolgok. A többi személyes. De van még 1,7TB szabad helyem a 3,5-ből:)
  • serito
    Ha már sata író/olvasó akkor megmutatom nekem milyenem van.
    Hát ilyenem.
  • serito
    Az igen... és az összesen a te privát adataid vannak? Milyen adatot tárolsz rajtuk?
  • MerlinW
    Mirror nincs, csak egy kosza otlet volt. De nem hiszem hogy lesz, mert minek. Wineket itthoni halozatrol telepitettem (van egy kis tesztgepem itthon), de gyors megoldas meg iso/bol livecd-rol is (live win, daemon vagy egyebbel felvertezve, oszt ramdrive-bol felrepul a helyere)

Egzebkent van 150 MB/s /es SATA-s dvd olvaso.
  • moonster
    stripe+mirror , az az igazi, de otthonra is?
    Mirol telepited a windowst, h ilyen gyors? Gondolom a dvd olvaso nem tol ilyen gyorsan at adatokat.
    Oszd meg, szeretnem tudni, mert sokat segitene. Ha mar elernem az 50e-s SATA2 sebesseget annak is orulnek.
    En is agyalok nagyobb vinyon, de...ugyis telel lenne:)
    most 160+200 SATA, Kulso 80, ennyi..
  • Esrohnoil
    Megnyugtatlak: Nincs klotyóablak. :)
  • kirol
    Köszi :D
  • Axon
    Erre a problémára Merlinw mutat egy tökéletes megoldást a #23996-os beírásában :-)
  • Axon
    24.000 !
  • kirol
    Én nem tudom, ha néróban írok, nem nagyon másolhatok mást, mert akkor leesik a buffer a néróban.
    Érdekes, hogy azért csak 8x osan írok, és a vinyó nem tudja rá úgy tolni az adatot, hogy elég lyen neki, ha közben másolok egy kisebb fájlt.
  • MerlinW
    Jahm, megoldás lenne egy TB-os lemezt berakni Raid 1-ben mirrornak. Az "csak" 40+lenne:) De még újak (4 hónaposak), nem aggódom. Majd, ha lemegy a TB-os lemezek ára 20-ra, veszek egy tükröt nekik:) Addig hallani sem akarok vinyóvásárlásról.
  • Axon
    90-120 MB/s !!
    Ez igazán grandiózus.
    Na igen, ha az egyik vinyó meghall, akkor repül minden. Erre lehet megoldás egy RAID 10, na persze duplázódnak a költségek. Mindenesetre a RAID vezérlőd ezt az üzemmódot támogatná.
  • MerlinW
    Hozzávalók:
    - 2 darab Hitachi Deskstar 7K500 (500GB 16MB 7200RPM SATA2) vinyó (25.000 Ft/db)
    - Highpoint RocketRAID 1740 SATA-II RAID Controller (21.000 Ft)

Íze:
    - Raid 0 tömbben 90-120 MB/s adatátvitel.
    - XP telepítése 10 perc volt.
    - Ubuntu telepítése 8 perc.
    - Vista telepítése 20 perc

Hátránya:
    - egyik vinyó elszáll, minden adat repül. Éppen ezért kell erre az esetre megbízható, adatbiztonságot szem előtt tartó lemezeket venni.

Hitachi Deskstar 7K500
  • Axon
    Arról a RAID 0-ás tömbről tolhatnál egy kis sebességi adatot. Biztos nagyon impresszív :-)
  • Axon
    Kis madzagon kiereszteni a klotyóablakon ;-)
  • MerlinW
    2x500GB RAID 0-ban, 1x500GB SATA2, 2x1TB külső:)
  • takysoft
    Ha már tera fele... 35 ezerér már van 1000Gb-os... az már kis híján tera:D

bár ehogy elnézem itt egyesek épp annak a +24 gigának is örülnének:D
  • serito
    Ha már terra akkor én is közelítek felé... 2x250GB SATA II, 2x160GB SATA II. Nekem ez is bőven sok.
  • Esrohnoil
    Nem, kemény az ellenőrzés, meg mindenhol fémdetektor van, ami hiperérzékenyre van állítva. :)
  • MerlinW
    Ezek után el sem merem mondani milyen lemezeim vannak itthon...
  • Axon
    Aztán haza nem sikerült belőlük cipelni néhányat, ha már huszas kupacokban hevernek mindenütt? :-)
  • Esrohnoil
    Én huszasával cipelem a terrás vinyókat. :D
    ... a munkahelyen.
  • MerlinW
    Ámen
  • csgj
    Hát... én BIZTOS vagyok benne, hogy tetszeni fog.
  • takysoft
    Samsung 200GB Sata2 9482 ft
  • Axon
    Még egy kis kieg:

Maxtor 250GB 7200rpm SATA 2 8MB 10 560.- Ft
  • Axon
    Kiegészítve MerlinW listáját:

Samsung 160GB 7200rpm SATA2 8MB 10 428.- Ft 3 év gar

Máris megháromszoroznád háttérkapacitásod méretét. Aztán nem is biztos, hogy annyira tetszene neked az a játék, talán még csalódott is lennél néhány óra játék után. Úgy érezhetnéd, hogy kidobtál jópárezret az ablakon, ehelyett milyen megnyugtató lenne hallgatni egy új 160 gigás vinyó duruzsolását a gépben ;-)
  • MerlinW
    Nem lesz több pár hónap múlva?
  • takysoft
    téma lezárva, csgj anyagi helyzete az ő dolga.
  • csgj
    Teljesen feleslegesen írtad :) Idézem "11ezrem van".
  • MerlinW
    Mass Effect 8.000 Ft-ért előrendelhető.

Vinyók:
    250GB 16.000 Ft
    320GB 17.000 Ft
    400GB 18.000 Ft
    500GB 22.000 Ft

Ezt most csak úgy írtam, semmi hátsó széndékom. Hidegen hagy mit veszel a pénzeden:)
  • csgj
    Hát, ha egy "nem olyan fontos" játékról lenne szó, akkor várnék :) Habár, a nem olyan fontos játékot meg inkább letöltöm :P Meg aztán csak 11ezrem van, ahhoz még kéne gyűjteni, ha egy jó vinyót akarok venni, nem? Jó, persze, a másfél év alatt meg lenne a többi lóvé is, de nem akarok ennyit várni rá. És nem fogom letölteni a Mass Effect-et. Szépen megveszem, amint megjelent (remélhetőleg június 6-án).
  • takysoft
    ebben igaza van.
    várj egy évet vagy másfelet azt bundle-ben megkapod 4 ezerért.
  • serito
    Nem megbántani vagy megsérteni akarlak, de ha nem vennéd meg az eredeti játékot 15k-ért akkor lenne pénzed hardwer-re is.
    Nem akarok vitát nyitni erről csak megjegyeztem. Az is igaz, hogy mindenki maga dönti el mit vesz a pénzén, csak utána ne panaszkodj!
    Szerintem senki nem várja el egy tanulótol, hogy minden évben új gépet/alkatrészeket vegyen.