The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
ACER c530

Link

Februárban vettem 79.000-ért. Most már csak 72390 Ft. Kicsi kompakt (2.8" LCD 320 x 240, 16 bit), zsebben elfér😊 Nagyobb 4"-os képernyõs cuccokat autóba érdemes venni, ill igényfüggõ. Én ebbe szerettem bele😊 1.10.20-as ROM-mal szinte hibátlan a masina.

A doboz tartalmazza a komplett autós szettet, álványt, szivargyújtó-töltõt, eredeti Windows Mobile 5 CD-t (WM5), táp-USB töltõt, szép sötétszürke plüss szerû tokot fenekén praktikusan lyuk a kábelnek.

WM5 alapból tartalmazza:
Internet Explorer, Excel, Word, Notepad (ceruzával kézírásos, ill billentyúzetes), photo viewer, stb Microsoft alapokat.

[merlinw.org]

És neked pontosan milyen márkájú PDA-a van? Annyira felizgított ez a DotT kép a PDA-n. Asszem megvan a következõ álmom...<#vigyor2>

Axon
Megnéztem a trailert. Pieroék egyre profibbak. Tartok tõle, hogy ez a rész már olyan nehéz lesz, hogy csak zsenifaktorral és 170-es IQ-val lehet nekikezdeni, úgy SCHIZM 2 szinvonalon.

MerlinW
Ahogy írtam nincs háttértár limit (azaz egyszerre 4G😎.

Ajánlom a pdamania.hu oldalt. Mind termék, mind ár, mind fórum terén.

[merlinw.org]

Axon
Hmmm.... úgy érzem írni fogog a Jézuskának...

Axon
Akkor érdemes a régi kalandjátékok floppys verzióját feltenni. Mármint az 1 gigás háttértár miatt.

MerlinW
PDA-kon többnyire Windows Mobile 5 van. (Újabbakon már 6). Scummvm oldaláról letölt, felmásol memoria kártyára, és futtat. Ennyi😊

Ha tud WiFi-t a PDA, akkor teljesen normális WIN hálózatot kell elképzelni. PDA egy számítógép, úgy is látja minden OS.

CD ROM-ot nem tudsz rákötni😊 USB-n ActiveSync-el tudsz adatot cserélni, programot telepíteni, illetve Linux esetén memóriakártya olvasóval csinálom. Kártyára feldobom ami kell, berakom a masinába és filekezelõvel telepítem, használom, mint windowson.

Belsõ memória általában 128MB, de megeszik a 4GB-os kártyákat. NEkem van 5db 4Gigás kártyám, ezeket cserélgetem benne. (Zene, játék, film, GPS, Programok)

[merlinw.org]

Lord Myn
Nem vagyok egy nagy fényképezõs, ami van otthon az is egy amatõr-gép (Canon PS A400), csak 3Mp-s, de amire kell arra jó, minden automatára van belõve, életemben nem állítgattam. Egyébként is kezdem utálni a fényképezõt, mert ha valahová elutazunk, a párom 3 percenként akar fényképezni (1 gigás memóriája van, sajnos abba belefér egy párszáz kép...) és 3. nap környékén már nagyon nem szeretem a gépet. Már többször próbáltam "véletlenül" otthon felejteni a gépet, de az utolsó pillanatban neki mindig eszébejut... 😛

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

Axon
A Private Moon Studios elkészült az AGON sorozat új epizódjával, így várhatóan hamarosan boltokba kerül a The Lost Sword of Toledo. A Spanyolországban játszódó részbõl mindenesetre már elérhetõ angol és magyar verziójú trailer is letöltéseink között. További hír a PMS háza tájáról, hogy a német kiadó a sorozat elejétõl kezõdõen megjelenteti az összes eddigi epizódot, német nyelvû szinkronnal.

forrás: PC Dome

Ha jól tudom, akkor ez lesz a sorozat 4. része.

Lord Myn
Igen, van külön PDA-s oprendszerre megírt ScummVM (szerintem a ScummVM-et még kávéfõzõre is megírták...). Tud internetre is csatlakozni, de én USB kábellel oldottam meg az adatátvitelt asztali PC-rõl. A háttértár (valamilyen kártyás memória) változó, most pontosan nem tudom megmondani, de általában 1 GB alatt van.

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

Axon
...akkor most had dicsekedjek a vadi új fényképezõmmel... ;-)

Egyébként tényleg vettem egyet vagy 2-3 hete. Egy kis pofás Nikont. Csak szuperlatívuszokban tudnék róla értekezni. Kiemelném, hogy a géphez adott 2 db mezítlábas ceruzaelemmel még mindig mûködik, pedig csináltam vele már vagy 200 képet meg egy rakás filmecskét. Elképesztõ milyen kevés energia kell neki, pedig vettem hozzá 4 db szupererõs akut, de eddig még nem volt rájuk szükség. Félek is, hogy lemerülnek mielõtt beleraknám õket, az pedig nem tesz túl jót az élettertamuknak.

Lord Myn
Igen, a PDA az még jobb, sógoromnak is van egy, kipróbáltam rajta én is a ScummVM-et, csak nekem már az kezelhetetlen volt. (Az egér hiánya...)

Btw.: Én is akartam egy képet linkelni a mobilos kalandról, de az istennek se akarta befókuszálni a fényképezõ, még ennyire sem...

Axon
Egy kis technikai részletet árulj el.
Elõször is hardver, oprendszer. Oprendszerhez milyen módon van scummvm, csomag, forrásból fordítod? Hogyan lehet rárakni a pda-ra, tud internetre csatlakozni, vagy belsõ hálóra, esetleg lehet valahogy rádugni egy cdrom olvasót? Ebbõl következõen hogyan rakod rá a játékokat? Mekkora háttértára van és ebbõl következõen mennyi játék fér rá?
Szóval ilyesmik érdekelnének :-)

fú, hát ha lenne PDA-m... 😛
MerlinW
Csináltam egy képet, oylan lett amilyen, de a lényeg látszik😊:

[merlinw.org]

MerlinW
Taky: béke van, de érik a büntetõpont...

[merlinw.org]

Axon
Nyugodtan kitörölheti. Ki kellett lõnöm miatta a firefoxot.

Axon
"Bámulatos hol áll már a tudomány. Mond csak el mégegyszer hogyan lehet bírkavesével földrengést megelõzni!" :-)

Kb. 1 éve vettem egy mp3 lejátszót, hogy amíg pestre utazok a vonattal, addig legyen mit hallgatni. Bár fõleg olvasni szeretek a vonaton - roppant álmosító - néha jól jön egy kis zenehalgatás.
Mindenesetre ha újra beiskoláz a munkahelyem, ami elõreláthatólag 2013-ban lesz (mivel 7 évente kötelezõ a beiskolázás), akkor feltétlenül beszerzek egy PDA-t és tolom a kalandokat :-)

MerlinW
Én PDA-n tolom scummvm-et😄 Nem kis érzés vonaton Monkey, Broken vagy DOTT-ozni😊

[merlinw.org]

Axon
Én akkor elég kõkorszaki vagyok, de ezek a mobilos cuccok teljesen kimaradtak. Pedig néha nekem is jól jönne amikor várakoznom kell.

MerlinW
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Jelszováltozás idõpontja elõrébb hozva. Info a text-ben!

[merlinw.org]

MerlinW
Úgy látom Axon adott egy kis UTF-et a textfájlunknak😊)

[merlinw.org]

MerlinW
Megtörtént... Takyval mindig csak munkám van...😊

[merlinw.org]

kirol
Miért, mi az?

Lord Myn
De ezt miért linkelted? <#conf> Szerintem jó lenne törölni mielõtt még valaki tényleg ráclickkel véletlenül.

Lord Myn
Friday 13th, a klasszikus horrorfilm alapján. De láttam, hogy csináltak egy Sherlock Holmes-osat is ugyanezzel az 'engine'-vel, de azt még nem töltöttem le a telefonomra. (Egyébként Motorola V3-asom van, de ahogy láttam elég sok telefonnal mûködik).

kirol
Hát akkor csináltam egy "kamu" index.php-t. 😊

Õk állandóan futtatnak teszteket, vagyis a számítógép csinálja nekik. Aztán ha nincs fõoldalad õ automatikusan töröl. De komolyan nem nagy ügy, csak felraksz egy index-oldalt, hogy legyen valami. Barátom is cuccainak tárolására használja, csak csinált hozzá egy sima fõoldalat. Úgy néz ki mintha szolgálna is valamire 😄

takysoft
jujj, de mi a neve? nagyon érdekelne😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

kirol
Komoly?
Csodálkoztam is, hogy hogy szúrták ki ilyen hamar.

De azért érdekelne a rendes megoldás is!

Csak fel kell tölteni egy index.html/php-t sztem és kész. Mert ezek a free tárhelyek weboldal futtatására vannak kitalálva és nem valódi tárhely jellegük van (mármint nem ftp feltöltés/letöltés). És ha nincs fõoldal akkor törlik. De elég ha fogsz egy index.html-t, beírod, hogy HELLO VILÁG és kész. <#alien2>

Mobilra én is szeretnék kalandot, de sztem az én Sony Ericson T310-emre olyan nem létezik <#szomoru1>

kirol
Vagy valaki tudna abban segíteni, hogy weblapot hogyan lehet így csinálni, hogy könyvtárakba lehessen lépkedni web-es felületen és persze az egész jelszóval védett legyen?

Olyan, mint amilyen az egyeske, vagy ketteske volt webfelületrõl? Pont olyan jó lenne!

Lord Myn
Most röhögni fogsz, de nekem a mobiltelómon is van kalandjáték: grafikus-szöveges, csak nem begépelni kell (az b*szna be... SMS-t is utálok írni), hanem menübõl kell vezérelni. Tudod milyen jól jön ez amikor a párom azt mondja, hogy beugrik 5 percre valahová, várjam meg és akkor háromnegyed órát várok az autóban... 😊

kirol
Nem tudjátok van olyan ingyenes tárhely ahol nem kell weblapot csinálni a tárhely tartalmáról? Mert a freeweb-en most kaptam üzit, hogy ha nem csinálok hozzá index.php-t a cuccokról, akkor hétvégén törlik.

Axon
Nekem meg Syberiam, kvarcjátékra ;-)

takysoft
Kösz, ennyire azért nem vagyk megszállott😄 Csak gyûjtögetek, hogy legyen mivel játszani az unokáknak, ha már nagyon unják a 3D-s közvetlen agykapcsolatos virtuális valóságban játszódó csodajátékokat (ExistenZ rulz.... jó lenne újra megnézni.... rég volt már😄)

Nekem meg van asszem Broken sword Gameboy Advance😄
kell?

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Lord Myn
Ja, elfelejtettem mondani (írni), ha téged is érdekelnek a különlegességek, akkor van még Monkey Island 1 SegaCD-s változatom és Broken Sword 1 Playstation változat.

Lord Myn
Köszi, ezzel képben vagyok, szeretem bütykölni a ScummVM-et (18 CD-s játék van nekem a ScummVM alatt és mindegyiknél át van tömörítve a videó\hang).

Egyébként van PC alá FM-Towns emulátor is, csak macerás (japánul társalog 😉 ).

Megvan nekem a Zak, sõt az Indy 3 FM-Towns verziója is, csak nekem rippelt formátumban van, mivel kizárólag ScummVM alatt játszom õket (a Loom-ot is így fogom eltárolni). Ha érdekel az Indy akkor feltolom (320kbps-es MP3-ban van rippelve, úgyhogy gyakorlatilag CD-Audio minõségû).

takysoft
Ja... a Loom az eredeti CD-image. Ha nem FM-Tomns konzolon játszol vele(besza*ok, ha szerzel egyet😄), hanem scummVM-en, akkor gondok lehetnek(és lesznek is) az audio-trackekkel.
Vhogy le kell szedni õket mp3-ba. ehhez kellene a scumm tool-ok, meg minden benne van a scumm readme-ben, de a játék indításakor is kiírja.

Még nem volt alkalmam megoldani. (pedig mp3-ban nem lenne 400 mega😄)

takysoft
Ha érdekel, van Fmtowns-os Zak McKracken-em is.
256 színû, és nem a japán anime-szemû változat😄
Ha szeretnéd, feltolom.

Lord Myn
Köszi! 😉

takysoft
merlinnek nem tart sokáig a "feltöltés" 😄 sztem ez már végleges😄

serito
A Classic Memories mappának Kb mekkora lesz a végleges méret? Vagy ez már a teljes?

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

takysoft
JA felért a Loom. valójában már tegnap este, csak elfelejtettem szólni😄

Lord Myn
Azért nem egészen... Szószerint 'rendezõi vágás', általában tényleg hosszabb, de volt már rá ellenpélda is (pl. Blade Runner).

MerlinW
Beszélõssel játszottam.

A "director's cut" általában pont azt jelenti hogy vágatlan ("rendezõi változat")😊

[merlinw.org]

Lord Myn
Tyûûû... örök hála! <#worship> Nem baj, ha nem ér fel hamar, pár napig még úgysem tudok tölteni, mert még mindig az alaplapot intézem. Csak le ne töröljétek addig!

takysoft
1 db Loom FM-Town rendel... (nem biztos, hogy még ma meglesz, de holnapra feltolom)

Lord Myn
Melyiket nyomtad a VGA/beszélõset vagy az EGA verziót? Mert a VGA-s egyfajta 'director's cut' azaz sok minden ki van belõle vágva az EGA-s a full verzió, csak hát az csúnyább/rosszabbul szól (bár ha van MT-32 emu-d a Scumm alatt, akkor egész szépek a zenék). Állítólag a legjobb az FM-Towns verzió, csak azt még sehol nem sikerült beszereznem.

Megvolt...