33675
-
#24054 Nekem erről a linkről nem jön semmi. Mindenesetre a weblapjáról letöltöttem a trialt. Nem tudom, hogy az mennyiben van lebutítva, vagy mivel tud kevesebbet. -
#24053 Naszóval. Látom kicsit belemelegedtetek a fogyasztók jogairól szóló vitába. Általában keményen ki szoktam állni a jogaimért, annyira, hogy kétszer majdnem verekedés is lett két kisebb számtekboltban a "jogaim" érvényesítésekor.
A mostani helyzeten viszont történt egy csavar. Említettem, hogy otthon - bár 1 óra 20 perc alatt - felmet a Runaway 2, bár egyszer hibát jelzett 1 file-nál, de egy ismét gomb lenyomására, már tudta olvasni. Nos szombaton ismét betettem otthon a Runaway 2 dvd-t és nyomtam egy sima másolást a vinyóra. Mondanom sem kell, hogy tökéletesen leolvasta az egész dvd-t hiba nélkül és még 1 óra 20 perc sem kellett neki.
Természetesen a dvd-vel valami gond van, hiszen a melóhelyen két új dvd olvasó (az egyik 2 hónapos, a másik valamivel több mint 1 éves) sem tudta olvasni róla ugyanazt a 30 filet.
Otthon nekem egy régi Pioner dvd olvasóm van, mivel egyrészt sosem kellett még írnom semmit, másrészt eszméletlenül gyors. Egy dvd íróba betett lemezt egy csomó ideig "felismerget" egy mai író, míg az én kis dvd olvasóm pillanatok alatt felpörgeti a dvd-t vagy cd-t és rögtön olvasható is.
Kicsit hosszú lére eresztettem, de a lényeg az, hogy ma hazaviszem a Taky által belinkelt Alcoholt és készítek belőle egy védelmet tartalmazó dvd képet és azt majd feltolom a ketteskére. -
#24052 Sikerült már azóta a wifi-t beállítani? -
#24051 Ott a pont! :-))) -
#24050 Most komolyan kérdezném, hogy egyáltalán létezik "fontos" játék? Ami jó, az néhány hónap vagy év múltán is jó marad, nem felejtődik el. Hová az a nagy sietség? ;) -
#24049 nekem ráér hetedikén is, mikorra feltöltöd:D -
csgj #24048 Ja, június 6, elvileg... Az európai megjelenés idején jön ki a magyar is(vki a fórumon felhívta a CD projekt-et, ők mondták). Az amcsi megjelenés máj. 28. Annyit tudok várni :) -
#24047 nicsak... magyar felirattal jelenik meg.
akkor gondolom csúszni fog... angolhoz képest -
csgj #24046 Hát, én a Mass Effect-et a CD galaxistól rendelem meg. Rokonok is ajánlották :) -
#24045 én szeretem a cuccokat magánál a kiadónál vagy vmi megbízható helyről rendelni.
emv-es cuccot az 576-ban pl. de a cdgalaxis se rossz állítólag.
teszkóban... hát... ott max élelmiszert. arra viszont nagyon jó. -
Zóanagyvarázsló #24044 Kiállni az érdekeinkért közel sem emészt fel annyi energiát és pénzt, mint egy polgári per. Aki viszont csak saját magát képes hergelni, de cselekedni nem, meg is érdemli a sorsát. -
csgj #24043 Oké, 18 vok már, megyek is perelni :P
BTW again :D, megoldódott az előző problémám. Lefuttattam egy spyware írtót, és talált egy gonosz kis fájlt, amit törölt. Újraindítottam a gépet, és jó lett, lement a hőmérséklet, a CPU kihasználtság pedig lecsökkent normális állapotban 0-3%-ra :) Nemtom valóban a spyware lehetett-e a hibás, mert ilyennel eddig még nem találkoztam... -
Zóanagyvarázsló #24042 ...és a magyar fogyasztók is ilyenek. Verni kell az asztalt, már csak elvből is, akár a fogyasztóvédelemnél, ha szükséges. Meghunyászkodni persze mindig könnyebb. -
csgj #24041 Mert a TESCO ilyen...
BTW, help kéne :S Miért van az, hogy 100%-os a CPU kihasználtság, és állandó kb 50 fokos hőmérsékletű a proci? De persze alap állapotban, nem játék közben, ha nem csinálok semmit... És pl volt játék, ami belassult. -
#24040 Miért ne cserélnék ki??? -
csgj #24039 Hát, a kaposvári teszkóban nem cserélik ki az ilyen cuccokat. :S -
#24038 Gondolod, hogy a teszkóban kicserélik?
Mindenesetre egy próbát megér. Holnap úgyis ott megyek el mellette, legfeljebb beugrok. -
#24037 Vidd vissza a boltba, cseréltesd ki egy másikra. -
#24036 nem tudom melyik file lehet a nyelvi file. Fel kellene telepíteni egy angol verziót is a magyar mellé és összehasonlítgatni a fileokat. -
#24035 Nos a következő a helyzet. Ma 8 órakor kezdtem egy másolatot készíteni a dvd-ről. Ez még nem dvd kép, csak szimplán file másolás. Az első gépben kb. 30 file-t nem tudott lemásolni a lemezről. Most próbálkozok éppen egy másik géppel, de már itt is talált 3 file-t amit nem tudott olvasni, és még csak a felénál jár. Egy rakás sz...r az EVM cd-je. A cd képet el lehet felejteni. Megpróbálom valahogy az összes file-t leizzadni a dvd-ről és abból gyúrok egy saját készítésű iso-t. azt majd kipróbálom, hogy települ-e és megy-e crack-el, aztán meglátjuk, hogy lesz-e erre igény a ketteskére.
Fel kellene hívnom az evm-et, hogy mi ilyenkor a teendő. Megmondom ősszintén nem szívesen fizetgetnék egy rakás pénzt postaköltségre, ha ide-oda kell küldözgetni a dvd-t. -
#24034 Hát, azért egy normális image mindenképp jobb volna szerintem.
Itt van a legújabb Alcohol, tuti rendesen le tudja szedni.
Mert amúgy meg... inkább azt nézd meg, h a nyelvi fileokat nem lehet-e kiszedni belőle?... -
#24033 Tegnap végre teljesíthettem imyke-nek tett ígéretem és megvettem a Runaway 2-t. Valami csoida folytán hoztak belőle a helyi teszkóba.
Telepítéskor kettős volt a döbbenetem. Először is 1 óra 20 perc alatt települt fel a gépemre! No komment. A másik pedig az, hogy hozta a jó kis EVM-es minőséget és hibát jelzett telepítéskor az egyik file másolásánál. Szóval trágya a dvd. Nyomtam neki egy ismét gombot és akkor nagy nehezen leolvasta. Most behoztam a melóhelyemre és ismét ugyanannál a file-nál megállt a másolás. Pont 2 emelettel vagyok a gépem alatt így majd felmegyek és egy újra másolással megpróbálkozom.
Nos, akkor ez a magyar nyelvű verzió, így ha érdekel valakit, akkor feltolom a szerverre. Ha ma elkezdem, akkor a hétfői munkakezdésre talánt fent lesz a kis 6,5 gigás mérete. Fúrcsa módon a dvd-n van védelem, de most nem tudok .mdf-es dvd képet készíteni. Szerintem a magyar verzióval is működik a crack. -
#24032 Huhh, tisztára nemzetbiztosnsági hivatal vagy :-) -
#24031 Ezek dörzsöltek, mindenre gondoltak :-) -
#24030 ADSL NET-em van.
A modemből LAN-on megy az asztali gépbe a net.
Az alaplapomon van integrált WiFi. Ez van beállítva AP-re, és a laptop veszi ezt a jelet. Kapcsolódnak is a wifi -t illetően, de a laptopon nem megy a net. Pedig megosztottam az asztalin a netet is.
Szóval nincs külön routerem!
Ha van valami MSN-ed vagy valami, és tudnál segíteni azt megköszönném. Úgy kicsit gyorsabb lenne. -
#24029 Kezdhetnéd azzal, hogy leírnád pontosan mik vannak beállítva, milyen neted van, router hogy van konfigurálva. Egyébként a 2 gép tud kommunikálni egymással (pl. megosztani tudsz közöttük?) és csak a net nem műküdik? Csak a notin nem megy a net vagy ha router-t bekötöd, akkor egyáltalán nem? stb.stb. -
#24028 Valaki segítsen már légyszíves a Wifi-t beállítani, mert segítség topikba is hiába kérdezem, nem ír senki.
A WiFi-n látják egymást, de a net mégse megy, annak a megosztása nem sikerül. Valamit a sok hülye ip, meg kitudja milyen címekkel kellene csinálni, de nem tudom mit. -
#24027 Ilyen: Acer TravelMate 8005LMi (Tudom, nem egy mai darab.)
"The graphics subsystem is one of the TravelMate 8005LMi's strengths, being based around ATI's top-end Mobility Radeon 9700 chip supported by 128MB of DDR video RAM. With full DirectX 9.0 support and hardware-assisted MPEG-2 decoding for superior DVD playback, this GPU will do justice to demanding graphical applications, games and movies. The internal display is a high-quality 15-inch SXGA+ (1,400 by 1,050 pixels) TFT, and you can plug an external monitor into the VGA or DVI-Digital port at the back and spread your Windows desktop over two screens. There's also an S-Video TV-out port, primarily for playing DVD movies."
Szóval ez a natív, mármint az 1400*1050. Ó! -
#24026 Nek kapcsolom be, mert za a funkció még szarabbá teszi. -
#24025 Hehe, én a Neumann-nal vagyok így:)
Szerencsére azon az épületen csak átjárok. A sok kocka ott güzül a laptopjával miközben a sok kis könnyűiparos meg menedzser tündibündike ott rohangál közöttük:P -
#24024 Szerintem ha tudod nagyobbra állítani, mint 1024x768, akkor nem az a natív felbontása (LCD-knél általában nem lehet nagyobbra állítani a natív felbontásnál). Egyébként pontosan milyen tipusú a noti?
Nekem a 19"-es TFT monitoroknál is zavar a natív felbontás, mert túl kicsik a betűk, de ezt megoldottam azzal, hogy a DPI-t beállítottam 120-ra (125%), így már oké. -
#24023 Kapcsold be és nem lesz szőrös:) Direkt LCD-re való. -
#24022 Ja, Ati Mobility 9700. De mondom 1400*1050-ben istenkirály, miután 2 órája bűvölöm ,hogy menjen rajta a wifi, de persze nem megy, a 19"-os Samsungom képe tök szar hozzá képest. :( (Pedig a moncsim kiteszi a laptop felét árban) -
#24021 VGA driver fel van telepítve? 15" optimális felbontása 1024x768. -
#24020 Köszönöm maximálisan ki vagyok "elégítve".
Már értem honnan a széleskörű ismereted. Gratulálok a képesítéseidhez, én a negyedére sem lennék/lettem volna képes. Azt hiszem megmaradok az egyszerűbb hálózatok és az otthoni gépek, laptopok karbantartásánál, szervizelésénél na meg persze az értékesítésnél. Nekem már csak a két számtech kisker boltunk marad.
-
#24019 Nincs. Kikapcsoltam. Az a mglepő számomra, hogy még 1600*1200-ra is be tudom állítani. :)
Most éppen a Wifi-met akarom kipróbálni vele, mármint az asztaliról megosztani, de nem sikerül. :( ÁÁÁÁ -
#24018 15"-on 1024 az optimális. Nem tudom miért szőrös. ClearType be van kapcsolva? -
#24017 Egy 15"-os laptop képernyőjét illetőe mekkora az optimális felbontás?
Mert 1024*768ban rossz, szőrös, viszont olvasható.
Amikor legközelebb gyönyörű a kép és kristálytiszta az 1400*1050, viszont ez már rohadt kicsi olvasáshoz. Bár ha sokáig nézem, lehet megszokom.
Nincs valami köztes?
Nem is értem, az én otthoni TFTm max 1280*1024 es ez hogy ilyen rohadt nagy?? -
#24016 ELTE prog-gmat robotoknak való... nagyon utáltam a nagy részét, csak a márkás papírra utaztam. Egyedüli jó dolog a többi szakon pózoló csajok, és az idétlen "geek" társaság volt:) -
#24015 hát van egy egészségtelen képzettséged az biztos...:D
a vicc a dologban az, hogy eltén amúgy van egy "Koczka" nevű tanár. illetve tanársegéd...
Engem majdnem ő tanított Prog alapokból gyakon....