The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

takysoft
ezt most ugye nem mondod komolyan?

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Jaj nee... azt hogy lehet megnézni?
takysoft
19-ért nem olyan rossz persze.
de ugye PCI-E-s alaplapod van?

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
sry, mire leírtam, utána válaszoltál😄

takysoft
körbenéztem árügyileg közben.
Amit írtál azt legolcsóbban 21-ért láttam(nem voltam túl alapos, talán van olcsóbban is).

Még ha nem is akarsz többet külteni, akkor is 256 MB-os DDR3-asat vegyél!! kb ugyanolyan áron vannak. több tesztet is néztem, gyorsabb.

Ha meg van rá +2-3 ezer Ft-od, akkor válassz inkább Pro helyett XP-t. 600 helyett 800 Mhz-en megy a magja.
alant linkeltem neked olcsón. ha 24 ezer megfelel, akkor Aqua-ban meg is veheted.(több helyen is van pesten).

ha nem pesti vagy, akkor meg talán az extreme digital-ból vásárolhatsz, mert ott 10e ft felett házhozszállítanak. konkrét linket majd késõbb, mert most nem megy a weblapjuk valamiért. edigital.hu amúgy. (picit drágábbak, de jó akcióik szoktka lenni. pl most 40e ft-ért lehet 19-es TFT monitort venni náluk. HannsG... nem rosz, nekem is olyan van😄)

Ez már most teljesen mindegy... megrendeltem 😛 És persze, biztosan DDR2-es, de még így is sokkal jobb, mint a mostani 9600-asom. És itt, ahol KELL vennem (ismerõsök + legismertebb gépes bolt a városban stb), csak 31000 ft-ért tudnak hozni XT-s karit. Ez meg 19000... Ez azért egyáltalán nem mindegy 😄 Elõször én is XT-t akartam, mert azt hittem, hogy lesz már kb 24000-ért is... de hát nem így lett... Egyébként 25 lett volna a határ.
takysoft
nekem SLI-s lapba van Ati kártya. de ha nem akarok két kártyát használni(akar a franc😄), akkor ez nem hátrány elvileg😄

takysoft
Pro? jól meggondoltad?
nem nagy az árkülönbség, és mint mutattam 22-24 körül már lehet kapni XP-t.

a másik amire vigyázz! fontos!
az az 512 mb ram, az valószínûleg DDR2-es. jobban jársz, ha olyan kártyát nézel, amin DDR3-as (esetleg 4-es de az drága) memória van. Még Akkor Is, ha az csak 256 mb. gyorsabb lesz a géped😄

Amit ajánlhatok: Gigabyte 2600XT Kereken 24.000 Ft az Aquában. Jó márka, jó bolt(nem szoktak vacakolni a garival, ez személyes tapasztalat).
Sapphire 2600XT olcsóbban(22500+), de ezeket a boltokat nem ismerem, és a depó sem frissíti az árait mindne nap, ellenõrizni kell a bolt honlapján is.

Valójában mennyit szántál videokártyára?

Hát mégse, most derült ki, hogy ezt fogok venni 😄 : SAPPHIRE TECHNOLOGY RADEON HD 2600 Pro 512 MB HDMI / dual DVI PCI Express
Lord Myn
De be tudsz, csak mûködni nem fog... <#nevetes1> Ha CrossFire-s a lapod, akkor csak Ati kártyával tudod használni a 2 kártyás módot. Egyébként én sem akarok 2 VGA-s rendszert, kiforratlan egyelõre az egész, jobban jár az ember ha eladja a videókártyáját és vesz inkább egy erõsebbet.

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

Lord Myn
Igen ám, de a Voodoo-knál az SLI mást jelentett, mint az nVidia-nál. A 3Dfx-nél a Scan Line Interleave rövidítése (ugyanis a Voodoo kártyáknál minden második sort a második kijelzõ rajzolt ki), míg az nVidia-nál a Scalable Link Interface-t takar a rövidítés.

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

kirol
"Szóval már alaplap vásárlásnál döntened kell, hogy milyen tipusú kártyákat akarsz párban használni."

Sose akarok két VGA-t, csak úgy érdekességképpen. Nekem az alaplap dobozára CrossFire van írva. De nekem SLI képes nVidia-m van, szóval nem tudnék mellé berakni egy másik nVidiat SLI-be?

MerlinW
SLI-t a 3dfx fejlsztette ki emlékeim szerint, a voodoo 2 idején. majd Voodoo 3 után felvásárolta az nVidia. Ettõl függetlenül Ati is tudhat több kártyás bigyót, max máshogy nevezik😊

[merlinw.org]

Lord Myn
Nem, az SLI az csak nVidia-nál van (copyright-os) 2 vagy több PCI-E kártyát köthetsz össze. Az ATi-nál is van egy hasonló lehetõség, de ott CrossFire-nak hívják a módszert. Ami nagyon fontos, hogy egy alaplap vagy SLI-s vagy CrossFire-s lehet, mindkettõ nem. Szóval már alaplap vásárlásnál döntened kell, hogy milyen tipusú kártyákat akarsz párban használni.

kirol
Hát ez a nagy problémám. Nekem kb. 1 hónap alatt 6-7 GB az összes feltöltésem. Ez a játék meg önmagában 5,6 Gb.
256k-val a feltöltés nem túl gyors. 😞
De címet azt tudok adni, ha érdekel. Jó gyors oldal.

És kész, a képek is láthatóak végre az Overclocked topikban!

takysoft
nem értek valamit, kedves szakértõ barátaim!
Most akkor ATI-nál is van SLI?
azt hittem az nvidia technológia, legalábis nvidia nagyon magáénak reklámozza... az én kártyámon meg van hozzá foglalat.

csgj: nem jársz rosszul vele.... Most játszottam Unreal Tournament 3 demójával.... 1280*1024 grafika fullon (postprocess persze azért default😄) fps-t nem néztem, de igen ritkán szaggatott be.... meg gyorsab betöltöttek a pályák😄

Aquában lehet kapni Gigabyte verzió 24-ért, Asus majdnem 26 ezer. Máshol Sapphire verziót látni 22 környékén is.
asus
gigabyte szintén aqua
Itt pedig a Sapphire a depo.hu oldalról. de ezek a boltok néha a világ külsõ felén vannak.

egy tizessel többért meg kaphatsz DDR4-es verziót

THX! 😄 Ja, Taky, én is Radeon HD2600XT-t akarok venni 😊 A tápom meg biztos vmi böszmeség (xD), mert amikor ezt a gépet vettem, nem kértem hozzá külön vmi faxa márkás tápot... Belehajítottak vmit, amit találtak 😛
Lord Myn
Benéztem a fórumjába, 2008-ban lesz az USA megjelenés... 😞

Egyébként tudok egy kicsi németet (itt lakik 2 saroknyira... 😄 ), szóval ha nagyon szépen megkérnélek lassacskán nem töltenéd fel? (Eléggé bejön a játék, szeretem a pszicho-thrillert, a nyelvvel meg csak elboldogulok így vagy úgy).

kirol
Nekem is. 😊
Lesz mindkettõbõl. Rákattintassz a topikjában a bannerra, majd az angol nyelvre (zászlóra) és nézelõdsz.

Lord Myn
Az Overclocked az jobb tetszik, lesz belõle valamikor angol?

Welcome to Paradise!<#nezze>

Van most egy ilyen szám, aminek az elején ezt a szöveget nyomják, de sajna nemtom ki az elõadó<#szomoru1>

trmn
Köszi

Akkor Serito kollegát szeretném felkérni, hogy készítsen nekem valami jó logót, ha nem nagy fáradság. Cserébe sört esetleg csokit tudok felajánlani )))

kirol
Nincs, de a Reprobates -hez már készül a magyarítás!
Jelenleg olyan 30%-on áll kb.

Lord Myn
Egyébként a Reprobates-ben és/vagy az Overclocked-ban angol felirat van?

kirol
Már dolgozok a képek megjelenésén.

Más: Serito

kirol
Mondjuk nekem is Codegenem volt eddig, nekem se volt velük sose bajom.

De amikor ezt a gépemet "csináltam", úgy gondoltam, hogy ez azért megérdemel egy Zalman tápot, mert ha valami bibi lenne, kicsit drága mulatság lenne.

trmn
Nekem nem jönnek be a képek, pedig próbáltam tûzrókával és explorerrel is.

Más..

Ki is volt az a nagylelkû topictárs aki a logókat csinálta itt sokaknak, többek között nekem is? Szeretnék egy kis arculatváltást. Ha nem okoz nagy problémát, a Nibiru-ból kellene valamilyen logó. Elõre is köszönöm.

MerlinW
Egyetértek. A táp a gép lelke.

[merlinw.org]

Lord Myn
Én meg számítógép javítással is foglalkozom többek között, úgyhogy a "tapasztalat" az szép dolog, de szerintem csak szerencséd volt, de légyszi másoknak ne ajánld azt hogy a 10k különbséget inkább fordítsák vmi másra, mert igenis inkább fordítsák tápra.

Természetesen a táp hibáján nem azt értettem én sem, hogy villám csap a gépbe. Hanem pl. azt hogy a táp nem bírja a terhelést (a 400-as Codegen még 300W-ot sem bír), nagy ingadozásokkal adja le a 3.3/5/12V-os feszültségeket, illetve +12V-os ágon nem bír leadni megfelelõ áramot (tkp. ez az egyik legfontosabb rész, fontosabb mint, hogy "hány W-os a táp").

Olyat meg pláne ne írj, hogy "vehetsz drágábbért Chieftec-et, de különbség nem lesz", ja nem lesz különbség addig, míg az egyik alkatrészt haza nem küldi. A Codegen és társai tápok irodai gépekbe jók, ahol nincs fejlesztve a gép soha (bár már ilyet is láttam meghalni, de igaz ott már öreg volt a táp).

Ja és az Acorp táp az vmivel jobb minõségû a Codegen-nél, bár tényleg nem egy csúcsmodell. A Athlon 2100+, Radeon 9800SE,stb. meg hidd el, hogy kis teljesítményû gép. (A párom gépe: 2200+ Athlon XP, 768MB DDR, Geforce Ti4200, sblive! 5.1, wlan kártya, dvd-rom, cd-rw, 80GB vinyó, ez is hasonló teljesítményû gép, de ettõl függetlenül én ebbe a gépbe is egy Chieftec 360-as tápot raktam, pedig az elbírná még1x ezt a gépet).

Egyébként meg attól is jobbak a minõségi tápok, hogy ha véletlenül tönkremenne mégis a táp, tuti nem visz magával semmi más alkatrészt.

MerlinW
Obscure 2-õt tolom, nagyon hangulatos játék. Klassz filmszerû történések, szuper zene, kalandjátékos fejtörõk. Kaland, Resident, Silent rajongóknak kötelezõ😊

[merlinw.org]

kirol
Na megírtam. Overclocked.
De a képek valamiért nekem nem látszanak, pedig jó sokat szarakodtam velük.

takysoft
Most nézem.. Acorp tápom tõlélte még az Acorp céget is😄 2005-ben felvásárolták😄

takysoft
ja... 2100+ Athlon XP(palomino magos), radeon9800 SE(külön áram-csatlakozóval), lan-kártya, sblive5.1, dvd-rom, meg 2 vinyó...
Nem a Blue-Gene, de azért egy 300W-os táphoz képest nem épp "kis teljesítményû"
harmadik vinyóval fagyogatott néha már... de a gép nem ment tönkre.

(pontosabban tönkrement de nem ez miatt😄 a prociventillátor bepiszkosodott, belassult picit, és a proci meg valszeg nem bírta 70 fokon sokáig... (Socket-A procik amúgy is felmásznak 60-65 fokig).

takysoft
jól van na... <#szomoru1><#vigyor5>

nekem ez volt eddig a tapasztalatom... (és nálam is megfordult már pár gép)
ha meg villám csap a gépbe, és szétmegy az alaplap... hát nálam az már nem a táp "hibája"...

én másoknak is inkább ajánlom, hogy azt a 10-est (mert annyi a különbség egy codegen meg egy cheaftec táp között) költsék inkább videokártyára.

minõségbõl nekem annyi elég, hogy asus videokarit vettem innovision helyett, hogy ne menjen szét (megint) a ventillátor rajta..

codegen/mercury táp nekem még sosem tett tönkre "magától" semmit. kisebb hálózati túlfeszt meg elkezelik ezek is általában. (bár vidéken havernál olyan az áram, hogy szinte mindne elektromos dolog tönkremegy... valahogy ingadozik, vagy mi lehet. félévente vesz tápot.(cheaftec is megdöglött neki). de mindig csak a táp meg szét.

Meg... most adtam el a 300W-ot Acorp tápot 6 év használat után.... pedig az még a Codegennél is márkátlanabb.

Szerintem egy 15 ezer forintos táp már akkora luxus, amit ebben az árkategóriában nem nagyon engedhet meg magának az ember. És képzeld, szünetmentes tápom sincs... nincs rá...

Nem állt szándékomban "hülyeségeket írni", csak ilyen tapasztalataim vannak.

Lord Myn
Taky! Hülyeséget ne írj légyszi! Szerinted csak viccbõl van különbség a tápok árai között? Mi a baj Codegen-nel? Sorolom: gyenge minõségû alkatrészekbõl áll, nincs rajta túlfeszültség védelem, névértékének jó ha a felét tudja, nagy feszültségingadozások.stb.stb. Azért nem volt eddig bajod a codegen-nel (egyébként ennek örülhetsz) majd elég kis teljesítményû géped volt. Ha majd elpatkol a táp és magával viszi a HD2600XT kártyád és az 5200+-os X2-es procidat (esetleg még bónuszban az alaplapot is), akkor majd rájössz, hogy TÁPON NEM SPÓROLUNK! (Volt a kezem között 1-2 gép, amit a táp vágott haza /Codegen, Q-tec, Mercury és egyéb "jó" minõségû cuccok/).

Tessék venni Chieftec-et, Zalman-t, Enermax-ot, FSP-t. stb, ha nem akarunk egyszer egy hatalmas bosszúságot...

kirol
Csak ha elszáll a táp, akkor nem csak azt kell cserélni.
Az R-nél meg pont hogy a garival van gond. De hagyjuk, mert én csak olvastam. Nem érdekel, mert én nem vettem tõlük semmit. 😊

Vista 64 -rõl meg nem tudom, én nem látok semmi különbséget 32 és 64 bit között sebességileg.
Viszont beszereztem egy eredeti Vista Business + Office Enterprise -t. 😊
3000 HUF -ért. 😊 Csak 1 gondom van, hogy ebben ugye nincs Ultimate extra.
Bár olvastam, hogy erre nem hivatalosan fel lehet rakni a Dreamscene -t, de akkor nem tiltják ki a Vistámat update -nél?
Más extra nem nem nagyon van ami érdekes lenne, szóval egész jó ez, nem?
Vagy aki jártasabb Vistában mondhatna valamit!

Az Overclocked beszámolóm meg készül, a képeket már felraktam!

takysoft
Touché upload nem akar menni.. állandóan megszakad. megpróbálom majd este.

takysoft
miért mi baj van a codegennel?
tudok, hogy aljakategória, meg 7000 ft az egész ház tápostól, de nekem még sose volt gondom codegennel. halk is, meg megbízható is.
persze lehet venni 15 ezer forintos cheaftec tápot is(ház nélkül), de sokkal jobb az se lesz. Ezt meg max cserélem 3-4e ft-ért ha tökremegy😄

Ramiris: mint nagyker, kicsit olcsóbbak, mint a legtöbb bolt. persze a ram meg a vinyó aqua-ban olcsóbb volt, de ha már van ismerõsöm, akivel vásárolhatok ott, akkor miért ne? Meg állítólag nem vacakolnak nagyon a garanciával. Ismerek olyan számtechboltokat(fõleg vidéken), ahol még akkor se cserélik ki az alkatrészeket, ha fel se bontottad a pecsétjüket a gép hátulján. mondva, hogy biztos túlhúztad azt azért.. (közbe meg azért meg szétment a hûtõventillátor a videokártyán... persze mikor azt mondtam nekik, azt mondták az nem garanciális... csak a kártya, a hûtés nem. én meg nem bonthatom fel a pecsétet.... persze szétsült a kártya... mind1, nem az én gépem volt.. sose vásárolok "pecsétre". kikvéva aqua-ban, de ott ha felbontok, attól még az alkatrészgari él, csak a konfiggari nem.)

hû.. de elétrem a tárgytól😄

ÜDV!<#wave>
kirol
Codegen táp az húzós. 😊
A Ramiris -rõl meg csak rosszakat hallottam, nem ajánlatos náluk vásárolni a többség szerint. Én spec. nem ismerem õket, csak neten olvasgattam róluk.

De hogy pozitívumot is mondjak grat az új gépedhez!

szotyimutyi
Szia csgj! 😊)

takysoft
Visszatértem!!! Yipppííí!! (már ha érdekel valakit).
Komolyabb szülõi és nagyszülõi segítséggel sikerült megvennem az új számítógépem. Épp szerelgetem fel rencerrel😄
Gigabite GA-m57 sli alaplap
Atlon 64 X2 5200+ proci (2*1mb cache)
400 gb samsung hdd sata2 16mb
Asus Radeon HD2600XT
400W codegen ház
2*1GB 800mhz DDRII

nagyját ramirisban.(110-bõl jött ki, de a régi vackaimért elvileg kapok 15k-t, így nagyjából 100 alatt megúsztam... húzós, de már muszáj volt.)
Eddigi tesztek alapján egész gyors, bár csak 32 bites Vista van rajta.

Erre is vonatkozna a kérdésem a szakértõkhöz. Mennyiven jobb, ha 64 bites Vistát teszek fel? Gyorsabb, vgy csak simán futnak a 64 bites programok?

Axon
Természetesen én sem. Amúgy is nagy rablásnak tartom a postai szolgáltatásokat. Legtöbb esetben többe kerül, mintha elvinném autóval.

kirol
Én se láttam még sehol. Ha meg 1999 HUF a játék, akkor nem fizetek +2000 HUF-t a postaköltségre.

Axon
Én pont tegnap voltam a teszkóban, de nem találtam sem a Runaway2-t sem az Awakened-et. Pedig megvettem volna mind a kettõt, de az egyiket feltétlenül.

kirol
Nem tudom sajna.

Az Awakened akkor nincs meg senkinek magyarul?
Hol lehet megvenni? Tesco meg ilyen helyeken, vagy hol van ilyen EVM?

Axon
Hát akkor:

Üdvözlünk csgj! :-)

trmn
És mikor jön ki az angol verzió, vagy már kijött? Németül egyáltalán nem vagyok jó((

MerlinW
Emlékeim szerint Runaway 2 is 6GB felett volt.

[merlinw.org]

MerlinW
- Üdvözöljétek csgj-t mint 19. tagot hivatalosan is köztünk😊
- Jelszóváltozás megtörtént.

[merlinw.org]