The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
de ugye PCI-E-s alaplapod van?
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Amit írtál azt legolcsóbban 21-ért láttam(nem voltam túl alapos, talán van olcsóbban is).
Még ha nem is akarsz többet külteni, akkor is 256 MB-os DDR3-asat vegyél!! kb ugyanolyan áron vannak. több tesztet is néztem, gyorsabb.
Ha meg van rá +2-3 ezer Ft-od, akkor válassz inkább Pro helyett XP-t. 600 helyett 800 Mhz-en megy a magja.
alant linkeltem neked olcsón. ha 24 ezer megfelel, akkor Aqua-ban meg is veheted.(több helyen is van pesten).
ha nem pesti vagy, akkor meg talán az extreme digital-ból vásárolhatsz, mert ott 10e ft felett házhozszállítanak. konkrét linket majd késõbb, mert most nem megy a weblapjuk valamiért. edigital.hu amúgy. (picit drágábbak, de jó akcióik szoktka lenni. pl most 40e ft-ért lehet 19-es TFT monitort venni náluk. HannsG... nem rosz, nekem is olyan van😄)
nem nagy az árkülönbség, és mint mutattam 22-24 körül már lehet kapni XP-t.
a másik amire vigyázz! fontos!
az az 512 mb ram, az valószínûleg DDR2-es. jobban jársz, ha olyan kártyát nézel, amin DDR3-as (esetleg 4-es de az drága) memória van. Még Akkor Is, ha az csak 256 mb. gyorsabb lesz a géped😄
Amit ajánlhatok: Gigabyte 2600XT Kereken 24.000 Ft az Aquában. Jó márka, jó bolt(nem szoktak vacakolni a garival, ez személyes tapasztalat).
Sapphire 2600XT olcsóbban(22500+), de ezeket a boltokat nem ismerem, és a depó sem frissíti az árait mindne nap, ellenõrizni kell a bolt honlapján is.
Valójában mennyit szántál videokártyára?
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
Sose akarok két VGA-t, csak úgy érdekességképpen. Nekem az alaplap dobozára CrossFire van írva. De nekem SLI képes nVidia-m van, szóval nem tudnék mellé berakni egy másik nVidiat SLI-be?
[merlinw.org]
256k-val a feltöltés nem túl gyors. 😞
De címet azt tudok adni, ha érdekel. Jó gyors oldal.
És kész, a képek is láthatóak végre az Overclocked topikban!
Most akkor ATI-nál is van SLI?
azt hittem az nvidia technológia, legalábis nvidia nagyon magáénak reklámozza... az én kártyámon meg van hozzá foglalat.
csgj: nem jársz rosszul vele.... Most játszottam Unreal Tournament 3 demójával.... 1280*1024 grafika fullon (postprocess persze azért default😄) fps-t nem néztem, de igen ritkán szaggatott be.... meg gyorsab betöltöttek a pályák😄
Aquában lehet kapni Gigabyte verzió 24-ért, Asus majdnem 26 ezer. Máshol Sapphire verziót látni 22 környékén is.
asus
gigabyte szintén aqua
Itt pedig a Sapphire a depo.hu oldalról. de ezek a boltok néha a világ külsõ felén vannak.
egy tizessel többért meg kaphatsz DDR4-es verziót
Egyébként tudok egy kicsi németet (itt lakik 2 saroknyira... 😄 ), szóval ha nagyon szépen megkérnélek lassacskán nem töltenéd fel? (Eléggé bejön a játék, szeretem a pszicho-thrillert, a nyelvvel meg csak elboldogulok így vagy úgy).
Lesz mindkettõbõl. Rákattintassz a topikjában a bannerra, majd az angol nyelvre (zászlóra) és nézelõdsz.
Van most egy ilyen szám, aminek az elején ezt a szöveget nyomják, de sajna nemtom ki az elõadó<#szomoru1>#szomoru1>
Akkor Serito kollegát szeretném felkérni, hogy készítsen nekem valami jó logót, ha nem nagy fáradság. Cserébe sört esetleg csokit tudok felajánlani )))
De amikor ezt a gépemet "csináltam", úgy gondoltam, hogy ez azért megérdemel egy Zalman tápot, mert ha valami bibi lenne, kicsit drága mulatság lenne.
Más..
Ki is volt az a nagylelkû topictárs aki a logókat csinálta itt sokaknak, többek között nekem is? Szeretnék egy kis arculatváltást. Ha nem okoz nagy problémát, a Nibiru-ból kellene valamilyen logó. Elõre is köszönöm.
Természetesen a táp hibáján nem azt értettem én sem, hogy villám csap a gépbe. Hanem pl. azt hogy a táp nem bírja a terhelést (a 400-as Codegen még 300W-ot sem bír), nagy ingadozásokkal adja le a 3.3/5/12V-os feszültségeket, illetve +12V-os ágon nem bír leadni megfelelõ áramot (tkp. ez az egyik legfontosabb rész, fontosabb mint, hogy "hány W-os a táp").
Olyat meg pláne ne írj, hogy "vehetsz drágábbért Chieftec-et, de különbség nem lesz", ja nem lesz különbség addig, míg az egyik alkatrészt haza nem küldi. A Codegen és társai tápok irodai gépekbe jók, ahol nincs fejlesztve a gép soha (bár már ilyet is láttam meghalni, de igaz ott már öreg volt a táp).
Ja és az Acorp táp az vmivel jobb minõségû a Codegen-nél, bár tényleg nem egy csúcsmodell. A Athlon 2100+, Radeon 9800SE,stb. meg hidd el, hogy kis teljesítményû gép. (A párom gépe: 2200+ Athlon XP, 768MB DDR, Geforce Ti4200, sblive! 5.1, wlan kártya, dvd-rom, cd-rw, 80GB vinyó, ez is hasonló teljesítményû gép, de ettõl függetlenül én ebbe a gépbe is egy Chieftec 360-as tápot raktam, pedig az elbírná még1x ezt a gépet).
Egyébként meg attól is jobbak a minõségi tápok, hogy ha véletlenül tönkremenne mégis a táp, tuti nem visz magával semmi más alkatrészt.
[merlinw.org]
De a képek valamiért nekem nem látszanak, pedig jó sokat szarakodtam velük.
Nem a Blue-Gene, de azért egy 300W-os táphoz képest nem épp "kis teljesítményû"
harmadik vinyóval fagyogatott néha már... de a gép nem ment tönkre.
(pontosabban tönkrement de nem ez miatt😄 a prociventillátor bepiszkosodott, belassult picit, és a proci meg valszeg nem bírta 70 fokon sokáig... (Socket-A procik amúgy is felmásznak 60-65 fokig).
nekem ez volt eddig a tapasztalatom... (és nálam is megfordult már pár gép)
ha meg villám csap a gépbe, és szétmegy az alaplap... hát nálam az már nem a táp "hibája"...
én másoknak is inkább ajánlom, hogy azt a 10-est (mert annyi a különbség egy codegen meg egy cheaftec táp között) költsék inkább videokártyára.
minõségbõl nekem annyi elég, hogy asus videokarit vettem innovision helyett, hogy ne menjen szét (megint) a ventillátor rajta..
codegen/mercury táp nekem még sosem tett tönkre "magától" semmit. kisebb hálózati túlfeszt meg elkezelik ezek is általában. (bár vidéken havernál olyan az áram, hogy szinte mindne elektromos dolog tönkremegy... valahogy ingadozik, vagy mi lehet. félévente vesz tápot.(cheaftec is megdöglött neki). de mindig csak a táp meg szét.
Meg... most adtam el a 300W-ot Acorp tápot 6 év használat után.... pedig az még a Codegennél is márkátlanabb.
Szerintem egy 15 ezer forintos táp már akkora luxus, amit ebben az árkategóriában nem nagyon engedhet meg magának az ember. És képzeld, szünetmentes tápom sincs... nincs rá...
Nem állt szándékomban "hülyeségeket írni", csak ilyen tapasztalataim vannak.
Tessék venni Chieftec-et, Zalman-t, Enermax-ot, FSP-t. stb, ha nem akarunk egyszer egy hatalmas bosszúságot...
Az R-nél meg pont hogy a garival van gond. De hagyjuk, mert én csak olvastam. Nem érdekel, mert én nem vettem tõlük semmit. 😊
Vista 64 -rõl meg nem tudom, én nem látok semmi különbséget 32 és 64 bit között sebességileg.
Viszont beszereztem egy eredeti Vista Business + Office Enterprise -t. 😊
3000 HUF -ért. 😊 Csak 1 gondom van, hogy ebben ugye nincs Ultimate extra.
Bár olvastam, hogy erre nem hivatalosan fel lehet rakni a Dreamscene -t, de akkor nem tiltják ki a Vistámat update -nél?
Más extra nem nem nagyon van ami érdekes lenne, szóval egész jó ez, nem?
Vagy aki jártasabb Vistában mondhatna valamit!
Az Overclocked beszámolóm meg készül, a képeket már felraktam!
tudok, hogy aljakategória, meg 7000 ft az egész ház tápostól, de nekem még sose volt gondom codegennel. halk is, meg megbízható is.
persze lehet venni 15 ezer forintos cheaftec tápot is(ház nélkül), de sokkal jobb az se lesz. Ezt meg max cserélem 3-4e ft-ért ha tökremegy😄
Ramiris: mint nagyker, kicsit olcsóbbak, mint a legtöbb bolt. persze a ram meg a vinyó aqua-ban olcsóbb volt, de ha már van ismerõsöm, akivel vásárolhatok ott, akkor miért ne? Meg állítólag nem vacakolnak nagyon a garanciával. Ismerek olyan számtechboltokat(fõleg vidéken), ahol még akkor se cserélik ki az alkatrészeket, ha fel se bontottad a pecsétjüket a gép hátulján. mondva, hogy biztos túlhúztad azt azért.. (közbe meg azért meg szétment a hûtõventillátor a videokártyán... persze mikor azt mondtam nekik, azt mondták az nem garanciális... csak a kártya, a hûtés nem. én meg nem bonthatom fel a pecsétet.... persze szétsült a kártya... mind1, nem az én gépem volt.. sose vásárolok "pecsétre". kikvéva aqua-ban, de ott ha felbontok, attól még az alkatrészgari él, csak a konfiggari nem.)
hû.. de elétrem a tárgytól😄
A Ramiris -rõl meg csak rosszakat hallottam, nem ajánlatos náluk vásárolni a többség szerint. Én spec. nem ismerem õket, csak neten olvasgattam róluk.
De hogy pozitívumot is mondjak grat az új gépedhez!
Komolyabb szülõi és nagyszülõi segítséggel sikerült megvennem az új számítógépem. Épp szerelgetem fel rencerrel😄
Gigabite GA-m57 sli alaplap
Atlon 64 X2 5200+ proci (2*1mb cache)
400 gb samsung hdd sata2 16mb
Asus Radeon HD2600XT
400W codegen ház
2*1GB 800mhz DDRII
nagyját ramirisban.(110-bõl jött ki, de a régi vackaimért elvileg kapok 15k-t, így nagyjából 100 alatt megúsztam... húzós, de már muszáj volt.)
Eddigi tesztek alapján egész gyors, bár csak 32 bites Vista van rajta.
Erre is vonatkozna a kérdésem a szakértõkhöz. Mennyiven jobb, ha 64 bites Vistát teszek fel? Gyorsabb, vgy csak simán futnak a 64 bites programok?
Az Awakened akkor nincs meg senkinek magyarul?
Hol lehet megvenni? Tesco meg ilyen helyeken, vagy hol van ilyen EVM?