The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[merlinw.org]
Ami nem tetszett, az az ára.
Valamint ez, hogy én nem kaptam hozzá ilyen extrát:

Az a Shadowos kieget viszont még ma kipróbálom.
Na meg a színe is tetszett, mivel még sosem volt fekete tápegységem :-)
Na jó volt, de az még a C16-osomhoz...
A zajszinttel megegyezõ kikötésem volt még a szélesebb atx csatlakozó, mivel a régi tápomon még nem olyan volt, de az új alaplapom már olyan volt, bár ettõl függetlenül a keskeny atx csatlakozóval is mûködött az alaplap.
Az is tetszett rajta, hogy az akkor még újdonságnak számító sata-s vinyókhoz, már volt rajta csatlakozó, így nem kellett átalakító. meg tetszett, hogy a vezetékek kis vékony hálóba voltak húzva, roppant gusztusosan és nem utolsó sorban praktikusan. Ára olyan tizen..., tizen... tizen egy-kettõ ezer körül volt úgy 1 éve.
Ha jól emlékszem akkor 420 W-os a teljesítménye. Ezzel még nem volt gond.
Egyébként a tegnapi 75 beírás a 34. helyig röpítette (2 helyet javítottunk) a topikunkat, ami igen elõkelõ hely egy ilyen hatalmas forgalmú fórumon.
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
Szóval én az alaplapot választom ki a leggondosabban!
Sok hasonlóság van az enyémmel. Az alaplapunk a procink és a memóriánk teljesen megegyezik.
[merlinw.org]
De sajnos elég szegényes a kínálatuk AGP-s kártyákból
atiból 16 ezerért van x1550, 24-ért 7600SG Silent(passzív hûtéses, nincs ventillátora)
x1550-rõl nem tudok sokat. olcsó, de nincs benne az erõsorrendben.
7600GS-t meg aquában még 21-ért ddr3 rammal lehet kapni..
szerintem kérdezz körbe a helyi számtechboltokbak. az olcsóbbaknak.
vagy a haverodnál.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
barmokkal nem kell foglalkozni.
hidd el, nekik ez nem több mûvelet, mint kihúzni 1 tételt a listáról.
(kivéve ha már megvették).
Meg persze kérdéses, hogy AGP-s kártyát milyen áron tudnak hozni, de ha teheted ddr3-asat vegyél. szerintem. hogy ati vagy nvidia, az meg szinte mind1.
Erõsorrendem szerint totál 1 kategória(itt ati nyert, mert abból van ddr3-as), de ha az nvidia lenne ddr3, az nyerne😄 aqua-ban pl van olyan is.
meg kell kérdezni mit tudnak szerzeni a barátodék.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Siófokon(ahol én számtechboltban dolgoztam), marha drágák voltunk pesthez képest. meg bizony az üzletpolitikával se voltam kibéküve.
Nyári mukába voltam ott, de állandóra nem mennék oda😄 (nem mondok nevet).
úgy értettem, hogy ha "véletlenül" hülyeséget találnék mondani valakinek, akkor szóltok, hogy nem úgy van, és abból én is tanulok😄
a DX 10 meg szerintem még egy ideig (kb 1 -1.5 év), nem lesz "kötelezõ". max 1-2 ritkább játékhoz kell majd.
Egyébként a PH!-t (Prohardver!) én is ajánlom mindenkinek, kb. 4 éve vagyok ott tag.
UT3-al 7600Gs-en, meg x1650-en is el lehet játszani egész szép grafikán(ha jó procid van talán fullon is😄).
DX 10 amúgy is csak vistán van, egyáltalán van vistád?
mert ezen a gépen nem is lesz.
Amúgy sem több a DX 10 pár új shadernél... nem ér semmit a támogatása, mert a fejlesztõk se programoznak rá.
Maga John Carmack, meg a Valve is azt mondta, hogy szar lett.
Majd január után jönnek az új kártyák. Azokban lesz DX 10.1, meg OpenGl 3.0
azok már nagyobb változások lesznek, de azokhoz úgyis kellene új gépet venned.
Szerintem vegyél egy AGP-s kártyát most a pénzedbõl. Jól jársz vele. Bioshock, UT3, minden menni fog vele (többiek leordítanak, ha tévedek)
Mert szerintem nincs annyi(és a közeljövõben nem is lesz annyi) pénzed, hogy új gépet vegyél.
DE ha 1 éven belül gépet is újítasz, akkor ne feledd, hogy abban már b**hatod az AGP-s kártyád...
Pl az a 7600GS 256 DDR3-al.. 21-ért... na az nem rossz...
SG.HU nem a fórum, hanem a fõoldal.. lehe néha felnézni ide😄 sok jó cikk, még érdekesek is. naponta benézel, és up-to-date leszel 2 évre elõre😄
normális számtechbolt. Aqua például, akol értenek hozzá, olcsók, és kedvesek. Elmondanak mindent, adnak tanácsot. Ne ilyen vidéki kisboltokba járj vásárolni... ismerem azokat is, voltam vidéki majd 20 évig😄(most megy bsc-s vagyok BP-en)
meg mi😄 itt bátran kérdezhetsz. ha hülyeséget mondasz, akkor lekiabálnak(lásd engem délután táp-ügyben), de ha kérdezel, akkor mindenki kedves lesz, és segít. Ha én nem szólok, akkor a végén még megveszed azt a 2600pro-t.... azt b**hatod...
Meg adunk tanácsot. én is adok egyet. ha nem szánsz rá egy cirka 100-at, akkor inkább maradj egy AGP-s kártyánál most. 7600GS, vagy X1650 ami belefér (7600GS an barátnõmnek is, meg abból van DDR3-as is(érdemesebb DDR3-ast)).
Döntened viszont a végén neked kell😄
adok még egy oldalt. prohardver.hu én nem ismerem, nem járok arra, de sokan esküsznek rá, sok jó infót találni ott.
Én nem tökölök, válaszolok. Új videókari=alaplap+memo+proci (alaplapfüggõ ugyan de vinyo is ha nincs a lapon IDE slot (ill. ha nincs sata vinyod))
Myn: SLI felvilágosítást köszi, ezt nem tudtam😊
[merlinw.org]
Aqua - AGP - Nvidia
illetve:
Aqua - AGP - ATI
Nvidiából a 7600 GS széria jöhet szóba. Innovision-féle pl 19 ezer(256 DDR2), illetve 21000(256 DDR3)
Atiból esetleg az X1650. Asus kártyája pl vmivel kevesebb, mint 20 ezer ft.
Ezek is igen jó kis videokártyák. Nem rosszabbak, mint amit kinéztél, (sebességben), de 2 dolog fontos:
-8X-ps AGP kell. alaplapot meg kell nézni, tudja-e. amúgy lasabb lezs asszem, de ahhaz többiek értenek jobban.
-DirectX 10-et felejtsd el. olyan kártya nincs AGP-re.
AGP-s kártyából is van még 50-ezer forintos db is.... abbõl is lehet kihozni valamit, mgé akkor is, ha nem akarsz egy teljesen új gépet.
szal.... nem is kérdeztem akkora hülyeséget....
mindenesetre a rendelést mondd le azonnal!!
Ha veszel egy PCI-e-s alaplapot, abba meg a jelenlegi videokártya nem fog belemenni.(valszeg proci meg ram se).
bonyolult.
ha van pénzed, akkor vegyél egy olyan alaplapot, mint én(Gigabyte Ga-M57-S4 SLI). ez szinte mindent tud... meg abba egy jó kis kétmagos athlon😄
!!VAGY!!
Lehet kapni a mai napig igen jó AGP-s videokarikat is. annyira nem új a PCI-e, hogy ne gyártanának AGP-s kártyákat.
nézek neked majd valamit. pillanat...
Vannak az alaplapokon kis bigyuszok, amikbe kártyákat lehet dugni, szokták õket "slot"-nak néha "bus"-nak nevezni. nem tudom mi a pontos neve. magyarul szokták "sín"-nak hívni.
Régen volt ISA, majd jött a PCI. Ezek multifunkcionálisak voltak.PCI még ma is szokott lenni alaplapokon. Aztán jött az AGP(advenced graphics port), ebbõl csak 1 van az alaplapon, és kizárólag videokártyához jó.
Most meg van PCI-Express. van belõle 1x-es, meg 16x-os.(sokkal nagyobb a foglalat.)
a PCI általában fehér foglalat, AGP barna/fekete, PCI-e változó, de fekete szokott lenni, ISA-ra már nem emlékszem😄
Egy alaplapon CSAK EGYFÉLE video-port van. vagy AGP vagy PCI-express.
ha rossz kártyát veszel, akkor nem tudod belerakni a foglalatba.
PCI-express-t onnét lehet felismerni, hogy az 1x-es igen picike slot, a 16x-os meg kétfelé van osztva. (AGPs-alaplapon 1x-es pci-e sincs).
(ez alól persze kivételek az Asrock nevû alaplapgyártó cégnek nevezett gyár termékei, mert azok között vannak kombó-alaplapok...... inkompatibilitás magasfokon😄)
ha nem tudod így fejbõl, akkor felteszek neked egy Everest-et, abban meg tudod nézni.
De ne már, hogy ezt is keljen vennem! A francba... 😞 Akkor nem lesz új videókártyám... De most komolyan, ilyenrõl még sosem halottam, vennem kell még 30000-ért egy kib****** új alaplapot??? Az 5 PCI foglalat az miért jelenti azt, hogy AGP-s ??
Akkor jó?