33675

• kirol
    Nem is akarok. Csak tájékozódásképpen kérdeztem.

Már júliusban lesz 2 éve, hogy TV-t szeretnék venni, itt is párszor írtam azóta :), de még mindig arra gyűjtök. :D

Viszont ennek előnye is van, mert most ha egyszer eljutok oda - pedig most nyáron már nagyon szeretnék - már kevesebbért jobbat és nagyobbat fogok venni. :)
  • serito
    A 9600GT már valóban jobb mint a te kártyád, de még nem jött ki olyan game ami ne full graffal futna a tiéddel.
    Mint azt ahogy Merlin is írta, még nem kell VGA kátya cserén gondolkoznod.

Én is csak azért cseréltem mert 1:1-ben tudtam "boltolni" a 2900XT-t egy HD 3870X2-re.
  • MerlinW
    "Elég szomorú ezt hallani." Örülj inkább. Ez azt jelenti, hogy még egy jó ideig nem kell újat venned:)
  • RaveAir
    A tudás alapján ez nekem is szimpatikusabbnak tűnt, csak a hűtés miatt egy kicsit elgondolkodtatott Lord Myn. Ezért lehet, hogy azt fogom választani, amit ő javasolt.
  • kirol
    Akkor ez a 9600GT ugyanolyan gyors vagy még gyorsabb, mint az én G80-as 8800 GTS-em?

Elég szomorú ezt hallani. :( Igaz már 1,5 éves, de kicsit drága volt. Ez meg kevesebb, mint a fele.

Ami a 9600 GT alatt van 9000-es sorozatú VGA az mind rosszabb, a 9600 GT és ami fölötte van az meg mind jobb, mint az enyém?
    Csak hogy képben legyek. Mert már 1,5 éve nem igazán foglalkoztam ezzel a kérdéssel.
  • Lord Myn
    Mármint a régi G80-as 8800GTS szintjén van, a G92-es 8800GTS azért jóval gyorsabb. /Tök jól eltalálták nv-ék ezekez az elnevezéseket, sikerült jól meghülyíteni a népet:

G80-as mag, elnevezés: 8800GTS 320/640
    G92-es mag, elnevezés: 8800GTS 512

ugyanaz a név, teljesen más architektúra.

G92-es mag, elnevezés: 8800GTS 512
    G92-es mag, elnevezés: 9800GTX 512

teljesen más név, ugyanaz a felépítés, igazából sebesség különbség sincs nagyon (<5%)/. Vicces...
  • MerlinW
    Hm, fordítás közben/után nem ír hibát?
    a config script 3 engine-t leszámítva mindent megtalál?
    Userként fordítottad? (úgy kell)
  • Axon
    Na igen olvassanak minél többet, ezzel egyet is értek, de amikor olyan végtelenül nagyképű "sztárocskák" mint dévid beken olyat nyilatkozik, hogy ő még életében egyetlen könyvet soha el nem olvasott és erre ROPPANT BÜSZKE IS! Akkor úgy érzem szélmalom harcot folytatunk.
  • Axon
    Jelenleg a 0.11-van fent csomagból és az tökéletesen működik. Ezért sem értem, hogy miért panaszkodik.
  • moonster
    Uhh, van, h napokig 1-2 hsz, most meg 2 nap alatt 80 !!!
    Ahogy visszaolvastam láttam, h valaki a kötelezőket reformálná. 4-5 éve volt, h egy kecskeméti szakiskolában igenis, a Harry Pottert olvasták kötelezőnek, és elemezték a 9-10. évfolyamosok.
    Nyilván az Okt. Min. nem tudott gondolom róla, de a lényeg az , amit írtatok. Olvassanak, minl többet. Én is ezt sulykolom a kölkökbe.
    szókincs, fogalmazási készség, szövegértés, meg megannyi dolog. képzelőerő is akár.
    Olvasni jó.
  • MerlinW
    - Dobtam Scumm-ba Space Quest 1-2-őt, Kings Quest 1-2-3-at és Waxworks-öt.
    - Van Future Wars-om is csak nincs hozzá törés, az elején kódot kér.
    - Kyrandia 3 nem ment nálam, így kiegészítettem a floppy-sal mikor feldobja a nyelvet a Scumm a második angolt választva megeszi szépen.
  • serito
    Nálam 34 200,-Ft lenne!

Tudás:
    Grafikus processzor: nVidia 9600GT, memória: GDDR-3, processzor/memória sebessége: 720/2000MHz, 256bit, kimenetek: TV, DVIx2, D-sub, Turbo Force

Tesztek:hirtelen nem találtam, de biztosan van a neten elég!

Ahogy olvasgattam róla, egy 8800GTS szintjén van, de ez tesztfüggő.

(az enyémet meg sem közelíti) huncutul és kicsit nagyképűen mosolyog...
  • RaveAir
    Hmm... Végülis egy ezressel még kevesebbe is kerül. Akkor lehet, hogy ez lesz. Úgy látom, hogy MSI-k többe kerülne, mint a Gigabyte termékek, nekem viszont jobb a tapasztalatom ez utóbbiakkal.

Kirol: 35eFt-ért lehet kapni, amit én írtam, a másik meg 34eFt.
  • Lord Myn
    Jó sok hőt tud termelni, télen jól jöhet még... :DD
  • Lord Myn
    Hmm... mintha ez is silent-pipe lenne...

Gigabyte-ból nyugodtan veheted EZT (Zalman hűtős, állítólag elég csendes).

És az emlegetett MSI
    hybrid-freezer.
  • kirol
    És mit tud az és mennyiért?
  • RaveAir
    Hmm... Akkor lehet, hogy egy ilyent fogok választani.
  • MerlinW
    Tedd fel csomagból 0.11-et, az a helyére teszi az SDL-t. Ha nem megy, annak is ott a forrása a weboldalon, abból is forgathatsz.
  • Axon
    Megpróbáltam utána rögtön, de ott is hiányolt néhány dolgot, főleg SDL-es cuccokat, pedig az alap SDL könyvtár fent van. Na majd próbálkozom.
  • MerlinW
    Vagy vannak nagyon halk minőségi ventilátorok (ASUS, Thermal, stb). Prohardveren nézz körül, mindig lehet jó ötleteket szerezni ilyen témában tőlük.
  • MerlinW
    Jaja, összeszenvedtem egy 880MB-os darabot, a napokban feltöltöm. Majd ki kellene próbálni, hogy jó-e végig, mert vannak átfedések a hangfájlok között a két CD-n. Ezért nem töröltem még az eredetit. Remélem nálatok akad egy mentés az közepéről és végéről:D
  • Lord Myn
    Azt nem igazán ajánlom... 9600GT túl erős a silent-pipe-hoz! Még nagyon jól szellőző házban is felmehet 90-100 fokra a hőmérséklete, amit a kártya bír (bár nem igazán tesz jót neki), de a számítógép többi alkatrésze megsínyli. Vegyél rendes 9600GT-t vagy az MSI-nek van hybrid-silent 9600-asa, ami 2D-ben lekapcsolja a ventit és csak 3D-ben pörgeti (bár nem tudom lehet-e már nálunk kapni).
  • MerlinW
    Köszi a cumókat:)

Axon: Akkor lehetnek függőségei. A lejebb leírt módon fordítsd le te is, nálam minden probléma nélkül lefordult. 170MB-nyi forrást tölt le, a fordítás meg kb 10 perc.
  • Lord Myn
    Köszönöm, még priviben megkereslek 1-2 keresztkérdéssel... :D
  • RaveAir
    Köszönöm a válaszokat (a tiédet és MerlinW-ét is)!
    Akkor lehet, hogy be fogok ruházni egy jó kis silent pipe-os 9600-os Geforce kártyába.
  • Axon
    Sajnos nem működik. Azt írja, hogy "szegmens hiba2. Fingom sincs, hogy ez mit jelent. Sajnos, akkor marad a fordítás.
  • Axon
    Igérted, hogy valamikor a Feeble files-ből is készítesz scumm verziót.
  • Axon
    Köszi a binárist már húzom is lefele és mindjárt kipróbálom.
    Ne áruld el senkinek, de ha linux alá be kell fordítanom valamit, akkor mindig bepárásodik a homlokom. Ha csak lehet, akkor szerzek binárist.
  • MerlinW
    #!/bin/sh

#############################
    # created by MerlinW (2002) #
    #############################

# Konfig

COMPUTER=2bm # szgep neve
    DIRECTORIES="/var/lib/mysql /etc /boot" # mit mentsen (space-el elvalasztva)
    BACKUPDIR=/home/backups_total # hova mentse
    TIMEDIR=/home/backups_total/last-full # hova mentse az utolso mentes datumat
    TAR=/bin/tar # tomorito eleresi utvonala

# Ne modositsd

PATH=/usr/local/bin:/usr/bin:/bin
    DOW=`date +%a` # het napja
    DOM=`date +%d` # nap a honapban
    DM=`date +%d%b` # datum es honap

# Minden honap elso napjan teljes mentest vegez
    # Minden Vasarnap teljes mentes tortenik, ami felulirja az elozo vasarnapi
    # allomanyokat.
    # Amennyiben nem szeretnenk, a "Konfig" szekcioban adjunk a gep nevehez datumot
    #
    # Ha NEWER = "", akkor minden allomany mentve lesz a konyvtarakban
    # egyebkent csak az elozo mentesnel ujabbak. A NEWER valtozo a datumot a
    # vasarnapi mentesekkor kiirt last-full konyvtarbol veszi.

# Havi teljes mentes
    if [ $DOM = "01" ]; then
    NEWER=""
    $TAR $NEWER -cjf $BACKUPDIR/$COMPUTER-$DM.tar.bz2 $DIRECTORIES
    fi

# heti teljes mentes
    if [ $DOW = "Tue" ]; then
    NEWER=""
    NOW=`date +%d-%b`

# Mentesi datum frissitese
    echo $NOW > $TIMEDIR/$COMPUTER-full-date
    $TAR $NEWER -cjf $BACKUPDIR/$COMPUTER-$DOW.tar.bz2 $DIRECTORIES

# Elozo heti mentesek felulirasa inkrementalt vizsgalattal
    else

# Utolso teljes mentes datumanak elobanyaszasa
    NEWER="--newer `cat $TIMEDIR/$COMPUTER-full-date`"
    $TAR -cjf $BACKUPDIR/$COMPUTER-$DOW.tar.bz2 $DIRECTORIES
    fi
  • Lord Myn
    Linuxos mestereknek: segítség kellene! Vizsgafeladat gyanánt írnom kellene egy archiválós shell-scriptet, ha valaki tudna ennek megírásában segédkezni, keressen meg priviben! Előre is köszönöm!
  • Lord Myn
    Beszélős Kyrandia 2-3, Lost in Time a helyén!

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Aki nem találná: a régi scummvm-es könyvtárba tettem a többi játék közé, a főkönyvtárba pedig toltam egy scummvm12.zip-et ezzel futnak az "új" játékok.
  • MerlinW
    Feldobtam egy lefogatott binárist az 0.12.0-ból, ha kell valakinek.
  • MerlinW
    Axonnak ill a többi linuxosnak:

ScummVM SVN (0.12.2) fordítása:

szükséges csomagok:
    svn
    gcc
    g++
    flac
    libmad/libmad0

telepítés:

svn co https://scummvm.svn.sourceforge.net/svnroot/scummvm/scummvm/trunk ~/scummsvn
    cd ~/scummsvn
    ./configure
    make

futtatás:
    ./scummvm

majd ezután frissítés amikor jól esik (napi snapshot-ból):

svn up https://scummvm.svn.sourceforge.net/svnroot/scummvm/scummvm/trunk ~/scummsvn
    cd ~/scummsvn
    ./configure
    make
  • MerlinW
    Köszi:)
  • takysoft
    beszélő kyrandiám akad, ha kell, feltolom szívesen
  • MerlinW
    Woodruff-om van, Kyrandiám is de csak floppy-s. Ha van beszélő Kyrandia 2-3 annak örülök. Lost in time-om nincs, annak is örülök:)
  • Lord Myn
    Köszönjük! :) Nem gond az idő, türelmesek vagyunk!

Más: Új ScummVM jelent meg nemrég (0.12.xxx): többek között Kyrandia 2-3, Lost in Time, Woodruff az új támogatott játékok. Ha kell ezek közül valamelyik ki tudom egészíteni vele a ketteskén lévő scumm gyüjteményt (CD-s verziók).
  • Randal
    De csak ennyi:D
  • MerlinW
    deee. névrokonok:)
  • Randal
    Semmi köze hozzá:D