33675

• kirol
    Ne már. Egyszer pont nem voltam otthon és időmérőt néztem rajta (F1) és tök jó volt. Ha szét lett volna húzva, akkor a logó se látszana, és csak feltűnne a széthúzás.

Most komolyan rosszul tudom, hogy ezek a csatornák 16:10-ben is mennek?
  • Lord Myn
    Fogalmam sincs, az enyém meg eltűnt, ami az egyik tiédnek a helyén kellett volna lennie, lehet, hogy pont egyszerre kültük el és ez sok volt neki...

Egyébként azt írtam, hogy a boltban azért nincs keret a RTL Klub adásain, mert nem méretarányosra van beállítva, azaz a 4:3-as képet széthúzza 16:9-re, mindenki hízott 15 kilót... :D
  • kirol
    Aha. Be van.

Hogy lett itt két egyforma hsz-em, amit alapból nem enged az SG, ráadásul a sorszáma is ugyan az.
  • Lord Myn
    Valószínűleg a CMSS be van kapcsolva, akkor keveri fel 5.1-re a sztereo jelet.
  • kirol
    Mondom nem akarok, csak jó tudni. Köszi

Játszon mindenki! Ha nem tudjátok a válaszokat kérdezzetek nyugodtan! :D
  • kirol
    Pont ma hallgattam slágert neten, mert egy szám címére voltam kíváncsi és RDS-es nem bírják kiírni, de neten igen, és ahogy szólt a szám a hangkarim gőzöm nincs hogy, de lekeverte a stereo hangot, centerből jött az ének, a vokál meg az oldalsókból. Lehet véletlen volt, nem tudom. :D
  • Lord Myn
    Kyrandia 3 nem működik az én verzióm egyébként, hogy melyik játékhoz melyik file-ok szükségesek, itt találjátok meg:

szóval általában semmi install nem szükséges, csak át kell másolni a CD-ről amiket írnak. Én még az audio/video file-okat (amelyiket lehet) még át szoktam tömöríteni, hogy kisebb helyet foglaljanak.
  • Lord Myn
    A 9600GT kb. partiban van a tieddel újabb játékokban (főleg DX10-es) már gyorsabb valamivel. Nem érdemes cserélned főleg, hogy (sajnos) a G80-as GTS-eket csak h***-sz***-t veszik meg.

Egyébként leírom milyen G9x-es kártyák vannak, erősorrendben:

9600 GSO
    9600 GT
    8800 GT
    8800 GTS 512
    9800 GTX
    9800 GX2
  • Lord Myn
    Mi van srácok, bepörögtünk? Nemrég még tök hulla volt a topik, most meg alig győzőm olvasni a hozzászolásokat...
  • Zóanagyvarázsló
    Attól, hogy a sugárzás analóg, még nem lesz jobb képminőség, az 640x480-nál nem lesz több. 200 ezres rádióval meg nyilván DVD-audio DTS 5.1-ben lehet hallgatni a Kossuthot...

Emellett boltban még nem láttam olyan tévét, amin tetszett volna az adás, és az összkép nagyobb készüléken csak romlott (pedig próbálkoztam a távolság "állításával" is). Mellesleg több cikkben is előkerül, mint hátrány (lásd Google). Mindegy, én senkit nem akarok lebeszélni semmiről, csak megemlítettem a személyes aggályomat; részemről egy darabig még biztosan nem fektetek be súlyos összegeket egy modernebb készülékbe.

Mellesleg a HD képarány 16:9, csak a monitorok számára találták ki a 16:10-et, nehogy véletlenül megegyezzen a kettő.
  • takysoft
    hát... kapsz egy analóg jelet... ezt minél nagyobb felbontáson nézed, annál szebb lesz... vagy tévednék?
    Persze nem lesz olyan szép éles, mintha egy 10cm átmérőjű tv-n néznéd, de hát ilyen az adás. de még mindig szebb, mint egy kisebb tv. szerintem:D
  • MerlinW
    http://www.wiiiso.com

vagy:
    egy
    ketto

csak egy google az egész...:)
  • moonster
    Én is csak akkor fogok majd cserét eszközölni tv terén, ha HD adás elérhetőbb lesz magyaro-n, addig marad az 55 cm JVC, aminek irtopenge kepe van.
    Bar, ősszel vesezk egy wii-t, talán ahhoz sem fog rosszul jönni, de minden napnak legyen meg amaga problémája.
    apropo:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem tud vaaki olyan oldalt, akar eftépé, akár hátétépé, ahol wii-s backup lemezeket tudnék letölteni
  • Atomreaktor
    hát szerintem is. nem azt mondom, hogy ne tanuljanak meg alap dolgokat, de inkább irányítani kéne őket, mint magoltatni na jó annyira nem vagyok jártas a témában, ez teljesen a magánvéleményem. valahogy meg kellene fogni őket, de hogy hogyan...?:)
  • kirol
    De én most is - évek óta nézek tv-t az LCD monitoromon, és az se ocsmány, pedig ez még tunerkártyáról is megy ráadásul.
  • kirol
    Ok persze, de a TV-t nem 20 cm-ről nézed.
  • kirol
    Basszus, tudtam, hogy segítenem kellene az első kérdésben. Bocs!
    (Sherlock Holmes versus Arsene Lupin vagy Sam & Max Évad 1) :D
  • kirol
    RTL Klub meg egyebek már most is sugároznak 16:10-ben nem?

Mert boltokban úgy mennek, nincs keret körülötte.
  • Zóanagyvarázsló
    Nincsen vele gyakorlati tapasztalatom, a méretezési látávnyromlást ez nyilván meg is oldja. De a nagyobb felbontás már nem fog bezavarni látványba?
  • takysoft
    a második kérdés könnyű, de az első már gondolkodós.
    de azt hiszem a sam&max a helyes megfejtés:D.
  • takysoft
    sajna magyarországom még 4:3-as az adás...
    na nemsokára ez is változni fog.
  • takysoft
    le kell venni 16:9-ről 4:3-ra:D kicsit kisebb lesz a kép, de úgy jól néz ki.
  • Zóanagyvarázsló
    Úgy látszik más boltokba járunk :)

Bár őszintén szólva régen nézegettem már tévéket, de annak idején szabályosan rosszul voltam a látványtól.
  • MerlinW
    Kérdés: 1200 darabos DOS játék gyűjteményem kell valakinek? ~3GB
  • kirol
    Na játszon már mindenki! Nyerjünk már végre!

A megnyerhető játékok a következőek:

~ Sam & Max Évad 1 (HUN)
    ~ XIII. Század: Dicsőség vagy Halál (HUN)
    ~ Sherlock Holmes versus Arsene Lupin (HUN)

Aktivizálja már kicsit mindenki magát légyszi!!!

A kérdések tudom roppant nehezek, de erőltesse meg mindenki magát! :D

1. Kérdés: Melyik játékot szeretnéd megnyerni?
    2. Kérdés:Milyen platformra forgalmaz játékokat a cdv-seven m?

Játék weboldala!

Sorsolás: 2008. június 5.
  • kirol
    Mért nézne ki az ocsmányul. Azért boltokban Tv megy rajta és szép.
  • MerlinW
    000_ScummVM.G37-2008.05.27-MW

Játék frissítések
    - Feeble Files Scumm változata (egész napos izzadás volt, jól teszteljétek meg, mert nem volt probléma mentes - az eleje szuper, a CD váltás helyszíne lesz az érdekes - köszönjük taky-nak az eredetit) - 880MB
    - I have no mouth (by taky) - 673MB
    - King's Quest 1,2,3 - 1,6MB
    - Kyrandia 2 (by Lord Myn) - 80MB
    - Kyrandia 3 (by Lord Myn) - 403MB
    - Lost in Time (by Lord Myn) - 92MB
    - Monkey Island 3 frissített magyarítása a helyén van
    - Space Quest 1,2 - 1,6MB
    - Wax Works - 8,4MB
    - Woodruff - 557

ScummVM frissítések
    - v0.12.0 exe, dat, dll fájlok a helyükön
    - pár új végigjátszás
    - új Roland MT32 ROM (extras)
    - frissített scummwm.ini fájl relatív útvonalakkal, átláthatóan megszerkesztve. (Documents and Settings\USER\Application Data\ScummVM\ -ba való ha az egész csomagot használjátok az általam készített strukturában - (lásd ketteske))
  • Zóanagyvarázsló
    Viszont ha megnéznél egy híradót vagy meccset (ha más nem is érdekel a tévében), akkor az kifejezetten ocsmányul fog kinézni, tehát inkább HD minőséggel érdemes rajta próbálkozni.
  • MerlinW
    Nem értek hozzá, csak olvastam róla, ezért is írtam oda, hogy "elvileg":)
  • takysoft
    Kyrandia 3. nekem műxik itthon.

CD-t bedobod dosboxba. rámész, hogy install. (az cucc a gyökérben legyen, vagy nem találja meg magát.)
    a westwood\malcolm könyvtárba, ahova tette magát, bemásolod a cd Malcolm mappájának a tartalmát.
    ebbe még belemásolod a legfrisebb SVN kyra.dat file-t. (felülír)

megadod a scummvm-nek és játszol.

ha nem megy a te verzióddal, feltöltöm az enyémet, szólj.
  • RaveAir
    Mondjuk azért a dolgokat annyira ne keverjük. Attól, hogy valami digitális, még nem feltétlen HD minőség.
    Korábban minden analóg módon került a háztartásokba, de a műholdas, digitális műsorszórással a digitalizáció is elkezdődött. Nálunk ugye megjelent az UPC Direct, Digi TV és az Antenna Digital (ami földfelszíni-műholdas digitális adás, kizárólag Budapesten és környékén). Még az idén be fog indulni a DVB-T, ami földfelszíni, digitális műsorszórást takarja.
    Na már most... Ha minden igaz, akkor lesz kb. 5 mux, amiken majd jönnek a rádió, DVB-H (mobiltévé) és DVB-T adások. 1db ilyen muxon 5-8 műsor jöhet egyidőben (ugye a muxok száma fordítottan arányos a minőséggel). Azonban, ha olyan döntés születik, hogy egy legyen valami HD, akkor 1db muxon csak 1db HD adás jöhet. Ez ugye nagyban megnöveli a költségeket.
    Műhold esetében 1 transzponder bérleti díja elég horror összeg, és HD esetében is ez az 1-1 megfeleltetés van.
    A kábeltévé megint más kérdés, mert ha jól tudom, akkor ott is Set-Top Box-ok vannak már, ahol digitális az adás (az UPC talán rögtön HD képes STB-eket rakott a lakásokba).
  • MerlinW
    Az idén bevezetésre kerülő kábeltévét felváltó digitális miújság elvileg támogatni fogja a HD-t. Onnantól kezdve a csatornákon múlik a dolog. Egyébként eddig is volt /már ahol/ UPC-s digicucc, amin ha magyar HD-t nem is nagyon de külföldi adókat lehet nézni HD-ben, térhangzással.
  • Axon
    Nekem is 55 cm-es crt tv-m van. Alant pedig már elmondták az érveket, hogy miért nem érdemes még szaladni tv-t vásárolni. Először jöjjenek az adások, jöjjenek a hd-s filmek és zuhanjanak az árak. Nekem egy szikrát sem sürgős, ha 3 év akkor annyi, ha 5 akkor öt, ha 10, akkor tíz év, nekem mindegy.
  • kirol
    A HDTV adás nem érdekel, de filmeket nézni jó lenne, meg ha lenne, tuti egyszer-kétszer felvinném a géphez játszani rajta egyet. 2x akkora mint ez a 19"-os. Ütne biztos.
  • RaveAir
    Kérdés, hogy mikor lesz nálunk megfizethető HD adás. (Mi is drágán adjuk, de olcsóbban, mint a konkurencia).
    Meg izgazából nincsen igényem sem a HD-s cuccokra. Nekem a divx/xvied-es filmek még mindig szimpatikusabbak, mint a dvd-sek, vagy HD-sek. "Lapos tévé" is csak azért kellene, mert kisebb helyen elfér, mint a crt.
  • serito
    Nekem is egy 55cm-e Orion CRT TV-m van meg a gyerekszobában egy 37cm-es "noname" CRT. Én is kivárok, 1 nincs rá pénzem, 2 lesz az még jóval olcsóbb is, 3 még nincs, vagy nagyon drága a HDTV adás.
  • kirol
    Ja, poén lemaradt. Hogy stílusos legyek, már ezen is milyen állat lenne mondjuk a The Longest Juorney -t ezen tolnád. :D

• kirol
    Szeretni én is szeretnék fullHD-t, bár értelme nincs, max ha monitornak használod.
    Én egy 13 éves 51cm -es CTR TV után nagyon örülnék a kiszemelt 94 cm-es HD Ready (1366 x 768)Tv-nek is.

Szerintem én azt nézve is úgy bámulnék a régi megszokott látvány hatására, mint ha a messiást látnám.
  • szotyimutyi
    Megpróbálok besegíteni...)
  • Axon
    Én még kivárok tv ügyben. Mindenképpen Full HD-s szeretnék venne, de azok még 300 ezer körül mozognak, viszont érezhetően csökken az áruk.