The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

takysoft
Asztalra jobb gomb, majd "Testreszabás" ott "Ablak színe és megjelenése"
(Aero felület esetén alul "klasszikus nézet")
aztán "Hatások" gomb. Ott lesz.
De TFT-nél szép a ClearType.

Linuxban, meg régebbi windowsokon változó, de ott is mindig azzal kezdõdik, hogy jobb gomb az asztalra...

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Meg tudnátok még mondani, hogy pontosan hol lehet ezt kikapcsolni?

kirol
A TFT-nél is kaki szerintem, én kikapcsolom mindig.

Lord Myn
Pontosan. Igazából a ClearType csak TFT monitornál elõny (én használom is), CRT-nél inkább hátrány...

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

kirol
Mert amikor legelõször indítottad az IE7-et bejöbb egy beállítások oldal.
Itt te alapon hagytad és cleartype -ot vagy mit használsz szerintem, azért olyan. Kapcsold ki ezt a funkciót!

Skacok, kellene egy kis help. Újraraktam a KíndóztXP-t és gondoltam ha már új, felrakom rá a legújabb Internet Explorer-t is, a 7-eset mert elég jól kezelhetõ ez az új. Namost, szép, mûxik meg minden, de vhogy a betûtípust picit megváltoztatta a weboldalakon. Vagyis minden szöveg mintha árnyékolt lenne picit és ez egy idõ után zavaró. Lehet csak szokatlan, de mintha rontaná a szememet. Vagyis rosszabb így nézni. Olyan az egész, mint mikor van egy képed, és eléje teszel vmi vastag üveget, aztán picit nagyítja is meg nem is, és olyam maszatoltan mutat. Kerestem már a beállításokat, de nem találok semmit. Bár nem egy jó hírû az IE (mindenki Tûzrókázik) de tudnátok segíteni esetleg?
Egyébként nagyon tetszik, mert 800*600-as felbontásban nyomom és tökre jól mutat benne az egész. olyan mintha felbontást cseréltem volna, sokkal jobban láthatóak az oldalak. Meg tetszik ez a darabolós megoldás, hogy egy ablakban megnézhetem az összes oldalt ami meg van nyitva.

MerlinW
Csak az okosság.

[merlinw.org]

serito
Ha minden igaz "ketteskén" fenn van!!!

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

Lord Myn
Ez jó! Már csak a Reprobates kellene...

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

kirol
Megjelent a Reprobates magyarítása!

Áá, rohadt Nero! Már megint nem látja az újraírható CD fájljait... És nem is tudom rá újraírni õket, mert a Nero szerint ez nem jó fajta CD. Mellesleg nemrég szedtem le ugyanilyen hiba miatt ezt az új Nero 7 Premium-ot... Ilyenek miatt van 119 microsoft word formátumú fájl 3 (!!!) újraírható CD-n. 😛
kirol
Lehet, most mind ki van kapcsolva.

MerlinW
Daemon Pro - emulation "Hide CD-R" off -ot ki kell kapcsolni, és nem lesz gond.

[merlinw.org]

serito
Most töltöm ha lejött megnézem. Nekem sem tetszettek a legújabb részek nagyon unalmasak voltam.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

kirol
Én is. Hát a sivatagos pályán elszáll az autóm ha nem vigyázok, más az irányítás mint eddig. Nekem az utóbbiak se tetszettek.

Kipróbáltátok az új NFS demót? Sztem borzalmas lett... Ha nem NFS néven futna, senkit nem is érdekelne. 😛
kirol
~ Semmi nem tudta s etörölni, se írni.
~ Firmware -t nem tudom, de már ezer éve írom ezt az 1 db RW-s DVD-met, mert csak ez az 1 van ilyen.
~ Daemon Tools Pro automatikus indítását kikapcsoltam, újraindítottam és jó lett.

takysoft
egyrészt:
milyen progi? (nero? alcohol?)
másrészt, legfrissebb firmware? (dvd-knél ez tényleg számít)
harmadrészt, hogy oldódott meg?

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

kirol
Megoldódott!

kirol
Na valaki légyszives segítsen, mert megõrülök!

Egyszer régen már volt ilyen problémám, de elfelejtettem, hogy mi volt a megoldás.

A DVD+RW-mre minden író progi azt írja, ez nem törölhetõ, mert ez egy egyszer írható lemez csak. Közbe meg ugye nem. Így se írni nem tudok rá, se törölni.

Mi okozhatja ezt?

A másik vinyómon Vista van, azzal se hagyja törölni, azt írja írásvédett a lemez.

Most nekem is fent van a gépemen a Timeshift és a Hellgate London, de ezek közül csak az utóbbival tudok játszani. A Timeshift nem indul el... ahogy a demo se ment 😞 Katt az ikonra, felugrik egy kis ablak, és menten be is zárul. Jó volt. 😄 Ezt a videókártyám bénaságára írom fel... Majd ha egyszer megkapom végre azt az átkozott új karit, akkor végre kipróbálhatom ezt a gamet is.
serito
Hááát tegnap megnéztem a WiC-ot de nem vagyok elhalva töle. A játékmenet lehet, hogy jobb ill. érdekesebb és nem egyhangú mint a crisys-ben, de nem szebb az biztos. 1280x1024 full max felbontásban futtattam de engem grafikailag nem gyõzött meg. A TimShift viszont nagyon tetszik és most, hogy megvan a megfelelõ okosság hozzá nek is vágtam az idõutazásnak. Az a helyzet, hogy 10 perc játék után el is akadtam. Mentségemre legyen mondva már hajnal 2 óra volt. A helyszín mikor egy csatornából kibújva kell megkerülni az ellent és bejutni valahova. A gond csak az, hogy legalább 20 katona célozza a csatornából elõbukkanó fejemet. Az idõlajssítás ill. a megállítás sem segített.
Biztos fáradt voltam már....

kirol
Hát én már csa kbeszerzem a játékokat és felrakom, de el se indítom õket, max annyira, hogy elindul e. Annyi most a játék, hogy képtelenség velük játszani, legalábbis nekem, mert nincs annyi idõm. Száz játékba meg minek kezdjek bele.

Szépen elrakom õket, jó lesz még ez az ínséges idõkben!

Lord Myn
1.1-es patch + 1.1-es FLTDOX crackfix és mûködnek a beállítások nem fagy ki a játék.

Lord Myn
Ilyen világban élünk: a külsõségek számítanak, a jó marketing (írhatnám azt is, hogy lóf*sz és esti fény). Volt régen az a mondás, hogy nem a ruha teszi az embert, erre lehetne manapság mondani, hogy nem a f*szt nem...

Ugyanez van a játékoknál is, szinte csak a grafikával el lehet adni egy játékot (akár egy sz*r játékot is). A Crysis demót kipróbáltam, tetszett a technológia, de hamar meguntam (még a demót sem toltam végig), a TimeShift ezzel szemben tudott újdonságot felmutatni és csúnyának sem mondható, nekem sokkal jobban bejött. Legalább itt, ebben a topicban ne kövessük a 'trend'-et (de utálom ezt a szót).

Persze, ha valakinek a Crysis, mint játék jobban tetszik, az szíve joga, hiszen ízlések és pofonok, ugye... de akkor ne azzal érveljen, hogy grafikailag így meg úgy, meg beszûrõdik a napfény a levelek között és ettõl milyen jó a játék.

serito
Ha már TimeShift, te hogy oldottad meg a bill. kiosztást? Mert ha átállítom azonnal megfagy a game mikor elmentem az új beállításokat. Amit az ini-kben csinált valaki az nekem nagyon nincs kézre.
Valóban én a grafikára gondoltam, hogy messze nincs olyan szép mint a crisys, viszont játékélményben akár el is verheti. Ez engem igazából nem is érdekel az bizos, hogy mindkettõt végigjátszom.
A Bioshockkal is félben vagyok, abban valamilyen farmon járok de ,már 2 hete nem indítottam a game-et mert mindíg jöttek új demo-k amiket ki kellett próbálni.

MerlinW
"A TimeShift valóban szép de, hogy Crisys verõ lenne azt kétlem."
Embõõõõr. Száljunk mán le a grafikáról. A "verés" a játékmenetben rejlik. Elõbb írtam, szép dolog a grafika, de kb a 20%-át teszi ki a játéknak. És aki ez alapján a 20% alapján minõsít egy játékot, hát.. úgy kell neki.

Kicsit ellenállunk a marketingnek, kellemes, nyugodt és nem utolsó sorban olcsóbb estéket szerezhetünk magunknak😊 Egyébként én kötelezõvé tenném a játékteszterek számára hogy teljesen low konfiggal játszák végig a játékokat és ugy mondjanak kritikát a fejlesztõk felé. Biztos vagyok benne, hogy sokkal értékesebb anyagok jönnének ki😊

Bioshock pl nagyon jó kis játék volt, végig is játszottam, ami nálam nagy szó 800x600-ban, low-medium beállításokon. És nem bántam meg,

[merlinw.org]

serito
Az már igaz, Crisys nekem XP és Vista alatt is ugyanazt produkálja. Szóval kell neki a + ram. Habár hiába a sok memória mert a VGA szabja meg a játék maximális beállítási lehetõségeit. Nálam is minden very high kivéve a post process-t az csak high-on van, AA nincs bekapcsolva. Így tudok kipréselni belõle 26-40 FPS-t.
A TimeShift valóban szép de, hogy Crisys verõ lenne azt kétlem. Igaz, hogy ott is gyönyörû látvány fogad árnyékok, fények, fizika...stb de szerintem nagyon elmarad a Crisys-tõl. Egy elõnye azért van a TimeShift-nek, hogy 1280x1024-ben mindent maxra tudok állítani 8xAA és 16AF és akadásmentesen fut, hogy mennyi FPS-t produkál azt nem tudom.
A World in Conflict-et még nem próbáltam de annak is eljön az ideje.

Lord Myn
Köszi! Úgy látszik lassan gépelek... 😉

Lord Myn
Azt tudom én is, de azokhoz DT pro kell és még úgy is körülményes elindítani. Amir Kirol kolléga is írt az kell nekem (CRACKFIX - FLTDOX, ~40 M😎, de ez egyelõre csak torrenten érhetõ el, az meg nálam nem játszik... 😞

MerlinW
Jahm, oké. Mindjart megy fel az is.

[merlinw.org]

kirol
Amik fent vannak azok rosszak!
Ilyet keress: "TimeShift CRACKFIX - FLTDOX"

Ez már elvileg jó!!! Patch-t, jó crack-et is tartalmazza a cucc.

MerlinW
Ejj, vakegér, ott van a fix is benne a könyvtárban😊

[merlinw.org]

Lord Myn
Köszönjük! <#worship> Egyébként valaki, aki torrentezik fel tudná tolni az 1.1-es crackfix-et is, mert anélkül nem mûködnek a beállítások (TimeShift). Érdekesség, hogy alapból van benne magyar felirat, csak picit át kell írni a konfig file-t.

Nekem ez jobban bejön, mint a Crysis, több okból is: a Crysis nagyon gépigényes, ha meg úgy állítom be, hogy jól fusson, jóval rondább, mint a TimeShift. Az utópisztikus sci-fi környezet is jobban tetszik, mint a dzsungel és az idõmanipuláció is bejön.

kirol
Hát én mindkettõ demójával játszottam, de nekem speciel a Crysis sokkal jobban tetszett.

MerlinW
Hellgate London:

Timeshift:

[merlinw.org]

MerlinW
Crysist is ezt is csak videon láttam, mindkettõ klasszul néz ki. "World in Conflict - A jelenleg legszebb játék a világon" nem a fejlesztõk marketingdumája, hanem a sajtóé. Mondjuk nem jelent sokat, meg kell nzni saját szemmel😊

"mikor a végén a konkrét játék van, az kicsit már máshogy néz ki." A végén a taktikai nézeteket mutatják, a játékban végig olyan nézetet lehet követni mint ami a video nagy részében látható.

Más.

Hellgate London (Diablo-s - RPG), TimeShift (nép szerint Crysis-verõ FPS) a ketteskén.

[merlinw.org]

kirol
Most azt mondod, ha a 2 mellé berakom a szekrényben lévõ 1 GB-osat, akkor ugye nem lesz dual channel, de ekkor lenne csak ugyanolyan gyors? Á, nem hiszem!

takysoft
vista picit ramigényesebb. kb 512-vel több ram kell neki ugyanolyan teljesítményhez.

kirol
Mondjuk azt hozzáfûzöm, hogy ezt az átszûrõdõ fény csak very high -ben van, így nekem meg játszhatatlan azzal a 15 FPS-el, de nézelõdni azért szép volt. Sajna itt is fenáll a dolog, hogy 1280*1024 minden high szûrés kikapcsolva XP alatt gyönyörûen megy 35-40 FPS-el, ugyanilyen beállítás mellett Vistán (Ultimate 64bit) megy szarul megy, pedig elvileg jobban kellene mennie, de nekem ez is rosszabb, mint a Lost Planet is volt.

Nem értem miért. Nálad hogy van ez?

serito
A Crisys látványát én is meg tudom erõsíteni, valóban nagyon gyönyörû.
Nem csak az átszûrõdõ fények hanem az árnyékok a tárgyak a táj, de legfõképpen az erdõs részek néznek ki a legszebben. Fegyver zoom-oláskor látszik igazán. A linkelt videót most nézem vélemény még nincs.

kirol
Semmi extrát nem látok, persze azok a videók a tájról gyönyörûek, csak mikor a végén a konkrét játék van, az kicsit már máshogy néz ki.

De láttad már a Crysis -t dx10-ben, very hihg-ben? Ahogy a fénysugarak átszûrõdnek a levelek között egyeben. Nagyon szép.

takysoft
csak ne háborús lenne... utálom az olyanokat...

Lenne inkább Psychonauts 2 😄

takysoft
öjnye😄

MerlinW
Régebben volt szó a DX10-rõl: itt egy tech bemutató mit tud majd a jövõ kártyáival A mostani új kártyák is tudják, csak hát sebesség nélkül😊

[merlinw.org]

Axon
Kösz a tippet a South Park oldallal kapcsolatban, már töltögetek is lefele. Magam is meglepõdtem, mivel 11 évad van már.

moonster
SP.hoff.hu
a legnagyobb magyar sp rajongoi oldal, az osszes resz fenn van.
a regieket frisitik, mind minosegileg, mind nyelvezetileg, azaz szinkroosak is elerhetoek.
fenn van a nagy film is.
MerlinW
Hálló nagyutazó!😊 Megyek jövõ nyáron Delhibe, majd kikérdezlek, ha lesz pár perced😊

[merlinw.org]

takysoft
SZIA!!!!! de rég láttunk, mi van veled? hogy vagy?

MIMACSKA
Sziasztok!<#wave>Véletlen erre jártam

www.extragyongy.hu