The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kirol
Királyság, megnöveltem ott és jó lett!

Óriási köszönet neked!

kirol
Hogy jön elõ nálad a Tartalomjegyzék ablak?

Látom, hogy a Hivatkozások fülön vagy, de ablakot az nem nyit.

Közben rájöttem, hogy régi word doksit konvertáltam word 2007-re. Lehet amiatt van ez a gondom. De valahogy csak meglehet oldani.

moonster
word 2007-ben:
Hivatkozás fül, Tartalomjegyzék, Tartalomjegyzék beszúrása...
utána:

2003-ban pedig Beszúrás, Hivatkozás, Tárgymutató és tartalomjegyzék...
kirol
Ilyen lehetõség merre van?

moonster
Tartalomjegyzék készítésénél megadhatod, h milyen mélységig fésülje át a szöveget sûrû fésûvel.
Ott keresgélj.
szotyimutyi
De szuper lenne! Reméljük, így lesz!

IMYke2.0.0.0

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

kirol
Nem hiszem el. Egy üres wordbe ha elkezdek pötyögni, akkor ahogy haladok elõre a címsorokkal, úgy egyre nõ a felkínált száma. Szóval ott meg van címsor 4 és 5, stb.

Nincs az az isten, hogy újraformázzam a meglévõmet.
Vajon nekem ott miért állt le Címsor 3 -nál?

Atomreaktor
lol 😄

kirol
Na ez jó, itt tudok 4. szintet beállítani.
De hogy jelöljem, hogy a tartalomjegyzékbe is bekerüljön? Mert így még nem kerül bele.

moonster
Jobb katt a bekezdésen, utána Bekezdés..., majd a vázlatszintnél állítsd a megfelelõ szintet.
kirol
Néztem én is a súgót és azt írja címsor 9 ig megy alapból. Na de akkor miért nem látom még a 4-et se?

IMYke2.0.0.0
Akkor gondolom, ez sem segít:

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

kirol
Nekem Office 2007-em van és nem találok ilyet.

kirol
Ez nem jó nálam.
Sima szövegként megírtam a szöveget, címeket saját számozással.
Utána címeket kijelöltem és a megfelelõ címsor 1, 2, 3 -al bejelöltem a szintet.

Ezután a ki-be húzást én nyomkodhatom, a szövegben szépen beljebb ugrik, de az automata tartalomjegyzékbe így ugye nem szerepel. Abba csak akkor kerülne be, ha kijelölném a 4.4.3.1-et és "címsor 4" -el kijelölném.
Címsor3-al hiába jelölöm ki, és tolom beljebb azzal amit jelölsz, akkor az összes címsor 3-at betolja és nem címsor 4-et csinál.

moonster
moonster
A behúzás növelése-csökkentése adja meg a felsorolás mélységét:

http://noob.hu/2011/04/10/szamozas.JPG
office 2007
IMYke2.0.0.0
Remélem, jól értettem a problémát, és így ez kis tutoriálom segít:

kirol
A word-ben csak "címsor3" ig van számozás fent a stílusok között.
De nekem kellene címsor 4 is. Olyat hogy lehet csinálni? Hogy a tartalomjegyzékbe is szépen beljebb legyen?

4.4.3.-at akarok alábontani 4.4.3.1 -re.

kirol
<#smile>

MerlinW
Lekicsinyítené, ha nem túrtam volna bele a dizájnba😊 Az avatáros dobozka tehet róla.

[merlinw.org]

kirol
A fórum motorja miért nem kicsinyíti le a képet rendesen, hogy ne lógjon ki?

kirol
Filmes kérdés, de más jellegû. 😊

Szerintetek létezik olyan lejátszó, ami képes az olyan filmeket lejátszani, amelyek 3D-sek?

Konkrétan az érdekelne igazából, hogy a Novatron iamm NTR83WT képes lejátszani ezt a filmet úgy, mint pl. ha PC-rõl játszanám le a CyberLink PowerDVD 10-el? Vagyis hogy red/cyan szemüveggel nézhetõ legyen?

kirol
Hát nem tudom, jó lenne, ha bárki tudna ilyeneket csinálni.

Itt:

az audió sávot lehet még jobban nagyítani, hogy a hangerõt finomabban tudjam állítani? Mert a laptopon elég pici a sáv, még mediumon is és alig mozdítok az egeren és egy csomót mozdul mégis a hangerõ.

Evin
Én arra gyanakszom, hogy talán van vmi VIP rang. Mert vannak akik 15 percnél jóval nagyobb videókat töltenek fel, illetve utólag szerkesztett képeket használnak az indexképeknél.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

kirol
Igen, arról beszéltem, hogy ott 3 közül tudok választani, de az egyik sem a legelsõ képkocka, ami nekem kellene. Ez a bajom.

IMYke2.0.0.0
Válaszoltam közben.

kirol
Ez tök köcsögség tõle, hogy nem az elejét rakja be.
600 mb-os a film, ami nekem azt jelenti, hogy 70-80 perc míg feltöltöm, ha nem szakad meg a net. 😞

Ha valaki más esetleg tud ebben segíteni, azt megköszönném. 😊

IMYke2.0.0.0
Nekem sem azt szokta beadni - de valamikor, amikor töltöttem fel, be lehetett állítani. Most nem tudom, miképp.

Megtaláltam.

Videódat megnyitod "Szerkesztés"-re.

1. ez volt az alapértelmezett képem:

2. kiválasztom az új képet, elmentem a módosításokat és a rendszer majd módosítja - akár 6 órába is telhet neki, de megteszi.

kirol
Mert a leges legelsõ képkockát akartam, azt hittem alapból az lesz és nem is figyeltem rá. Erre persze, hogy nem azt rakta be.

kirol
És indexképet tudok utólag módosítani?
De nem a közül a 3 közül, amit õ felajánl, hanem másat.

Axon
... vagy lelõsz közben néhány embert, akik ezután már nem szennyezik feleslegesen a környezetet 😊

Axon
Csak egy apróság, ami eszembe jutott. Az ebook olvasók olyan kevés energiát fogyasztanak, hogy simán lehetne rájuk tenni napelem cellákat, azok is feltöltenék az akuját. Bár a gyártásához továbbra is kellene elektromos áram, de a mûködtetéséhez már nem.

RaveAir
Megfeledkeztél a kézzel való mosogatás esetén az élõmunka igényrõl, ami nem pár perc szokott lenni. Ugyanakkor, miközben a mosogatógép mûködik, te akár további áramfelhasználás nélkül szórakozhatsz (pl. könyvet olvashatsz 😄) vagy éppen aludhatsz.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

IMYke2.0.0.0
Szívesen. <#wink>

moonster
Micsoda okfejtés a papir vs e-book, no meg a mosogatógépes példa..brilliáns 😊
Gondolatébresztõ, azaz gondolat, ÉBRESZTÕÕÕ!!!
kirol
Köszi!

IMYke2.0.0.0
Ha van fiókod, akkor egyszerûen:

kirol
Feltöltöttem youtube-ra egy videót. Azt hogy tudom letörölni, mert rosszat töltöttem fel. Nem a végleges verziót.

IMYke2.0.0.0
"Nem olyan egyszerû ez a világ!"

Én is hasonlóra akartam rávilágítani, amikor megláttam s átfutottam a "zöldebb" megoldásként kínált környezetszennyezõ e-book leírást.

Mert bár nem követhetõ - gyártási ujjlenyomat - miként készül el egy e-book, de garantálom, hogy sokkal-sokkal több káros anyaggal készül és marad utána, mint egy papír alapú könyv, vagy újság esetében.

S akkor még ne mis írtam arról, mennyi energiába kerül a használata (még akkor is, ha csak lapozáskor fogyaszt): áramforrás, annak töltése, digitális tartalomszolgáltató mûködtetése és onnan letöltés.
Míg egy könyvet leveszek a polcról, és kiülök a fa alá, természetes fény mellett olvasok = semmi gyártott energia, nincs közben környezetkárosítás (legfeljebb a kenyér- vagy étel/édességmorzsa, amit majszolás közben a földre szórok).

mandm
Nem vagyok szakértõ, én is csak laikusan, de lehetõleg logikusan gondolkodva próbálom elképzelni.
Pl:
Hagyományos könyvnél ott van a sok festék a nyomtatáshoz, meg a nyomdagépek, a nagy tömegû szállítás.,
Ebooknál a sok elektronikai alkatrész bennük a sok ártalmas anyag.

Pl ugyanígy összevetettem magamban a mosogatógépet.
A mosogatógép használatakor kevesebb víz fogy, de több áram. De ha este mosogatok kézzel, akkor világít a lámpa a konyhában, míg a mosogatógép elvan a sötétben is.
De ha a mosogatógép mosogat, addig én ülök a szobában és tv-zek, vagyis mégiscsak áramot használok, míg ha én mosogatok, kikapcsolom a tv-t. De bekapcsolom a rádiót, mert zenére nem annyira unalmas.

Nem olyan egyszerû ez a világ!

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

Atomreaktor
igen ezekre én is kíváncsi lennék. viszont az világos, hogy a papír mekkora terhelést jelent, de azért létezik famentes és újrahasznosított papír is. azt viszont nem tudom, hogy lehet e újrahasznosítani az újrahasznosított papírt? a fákat viszont óvni kellene, én kötelezõvé tenném a famentes és újrahasznosított papír használatát, a fehér amúgy is csak bántja a szemet.

IMYke2.0.0.0
Érdekes mód, a grafikán nem látom az e-book elõállításához használt rengeteg mûanyag elõállítási folyamatát, felhasznált vizet, vegyianyagokat (a gyártósorok elkészítéséhez és mûködtetéséhez szükséges alapanyagokról nem is beszélve), valamint a kukába kidobott példányok környezetszennyezésérõl kimutatásokat sem...

Marketing - sokan beszopják.

mandm
Visszatérve ehhez a témához, egy kis összehasonlítás a hagyományos könyv és az eBook között:
http://infographics.blog.hu/2011/04/07/e_konyv_a_zoldebb_valasztas_1

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

moonster
EZt nem nekem kell írnod. Sztem meg jó, ha van az autóban egy külön navigáció. Azért, mert ha viszi a párod az autót, akkor nem kell odaadnod a droidot neki. 😊 Nagyobb kijelzõje van, mint bármelyik telefonnak. Nem aGPS van benne, mint a Bladeben, hanem hagyományos, nagyobb pontosságú, rendkívül gyors.
Ha hívnak telefonon, akkor ... érdekes 😊
Axon
Egy ilyen villám belém is csaphatna 😊)

Bár nem ismerem az apple oprendszerét, de számomra teljesen elképzelhetetlen, hogy egy rendszer ne engedjen be bármilyen külsõ állományokat, teszem azt elektronikus dokumentumokat, vagy mp3-akat. Szerintem nem lesz semmi gond és olvashatsz az ipad-en is. A pda után mindenképpen nagy elõre lépés lesz.

Most éppen dolgozom, de alig várom, hogy hazamenjek és a kezembe fogjam a drágaszágomat 😊

RaveAir
Köszi a hosszú ismertetõt.
Igazából én is gondolkodtam valamilyen könyvolvasón, mert jelenleg a koros PDA-mon olvasgatok elektronikus könyveket, ami több szempontból sem a legideálisabb.

Aztán a múlt hétvégén villámként csapott be az információ, hogy talán hamarosan lesz egy iPad-em... Tudom, hogy ez sem könyvolvasó, de mégis nagyobb lépés, mint a jelenlegi PDA-m.

Mondjuk az már más kérdés, hogy milyen esélyem lesz majd bármit is rámásolni és hogy miként fogok boldogulni egy Apple termékkel és operációs rendszerrel.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

szotyimutyi
Ide szántam, igazából:

😊))

Atomreaktor
😊))

Axon
Ez utóbbi verzió engem is érdekelne 😊)