33675

• Axon
    Köszi az infot. Egyelőre MSE-t raktam fel a gépre, de még tesztelés alatt van a gép, mert egy régi dos-os adatbázis kezelő programunk nem akar elindulni win 7 alatt, gőzöm sincs, hogy miért. A 64 bit miatt reklamál, viszont mivel ez egy 16 bites dos-os program, ezért már a 32 bites win xp is reklamálhatott volna miatta, de ott simán megy évek óta. Azt viszont nem tudom, hogy a win7-nek van-e dos emulátora mint az XP-nek volt. Mivel az xp-ben a terminál ablak, egyben a dos parancssor is, ezért azt hittem, hogy a win 7-ben is így van.
  • kirol
    Azt hogyan tudom leellenőrizni szerintetek, hogy ez USB port az 2.0-ás -e, vagy sem?
  • takysoft
    ha még aktuális a dolog, kipróbáltam itthon párat.
    évekig Avira párti voltam, de voltak gondok vele újabban, így áttértem AVG-re.
    ingyenes is, jó is:D
  • qper
    Nem tudjátok, hogy miként tudnám a Jumurdzsák Gyűrűje c. programot Win 7 alatt futásra bírni?

Próbáltam már mindent, XP komp. üzemmódot, bemásoltam a telepített könyvtárba a lemezek tartalmát, de egyszerűen semmi nem jó.

Valakinek sikerült futásra bírni már Win7/XP alatt?
  • bogyoka
    Köszi MerlinW a részletes bemutatót, jó volt nézegetni szép játék lesz belőle. Én mondjuk nem valószinű, hogy játszom majd vele, nem szeretem a nagy böhöm ellenfeleket. Persze ki tudja, lehet, hogy mégis kedvet kapok majd rá, ha netán meglesz nekem.
  • kirol
    Így van. Egy egész estés animációs filmnek eléggé tuti lenne.
    Az, hogy egy ilyen játékban ilyen kimagaslóan jó animációk legyenek, felesleges pénzkidobás.
  • IMYke2.0.0.0
    Rohadt nagy kár, hogy MMO lesz, és hogy voltaképp a CGI-k és a menü tűnnek a legszebbnek a játékban...
  • Axon
    Köszi a részletes választ. Valószínűleg az MSE-t fogom először kipróbálni.
    Az elmúlt években néha megjegyeztem, hogy kivégeztünk a munkahelyemen 1-1 régi win98-as gépet. Néhány hónapja nyugdíjaztuk az utolsót is és minden gépen XP van. Merész lépésre szántam el magam és a most vásárolt új gépre win 7-et telepítettem és arra kellett valami 64 bites jól működő vírus irtó.
    Másrészt elég nagy fába vágtam a fejszémet, mert a számítógépet roppant fenntartásokkal kezelő kollégákat rávenni egy új oprendszerre, egyenlő egy tuti beutalóval a vigyorgóba. Ezután minden hiányosságaikat, hibáikat gyorsan rátestálnák az új rendszerre, ezzel pedig közvetve rám. A megoldás, hogy a kinézetét megpróbálom olyanra faragni mint az xp kinézete és nem szólok senkinek, hogy új rendszer van rajta. Nesze neked 21. század
  • MerlinW
    Tudtátok, hogy ez a projekt még él?:) Aki nincs képben, a Funcom új játéka lesz, ha egyszer elkészül.. ezt is lassan 6 éve fejlesztik, a Dreamfall óta.. Jó hír, hogy már van kiadó (ráadásul az EA), tehát csak lesz belőle valami:)

Új videók is jöttek nemrég:

Ez pedig ma érkezett:

És emlékeztetőül a két régi (amit a Magyar Digic cég készített - ők követték el a Dragon Age 2, Assassin's Creed, Warhammer, Mass Effect 3 CGI videókat is):

• MerlinW
    Én vettem Kaspersky 2012-őt, viszont valszeg utoljára, mert mindenhol máshol az ingyenes Microsoft Security Essential van fent, és teljesen meg vagyok elégedve vele.

Tehát MSE vagy Avast-ot ajánlanám neked. Esetleg még Avira-t. Mindhárom ingyenes is és jó is. A gépet az MSE fogja a legkevésbé.
  • Axon
    Vírusirtó ügyben kérném ki a véleményetek.
    Eddig nod32-t használtam, de mostanában elég siralmasan szerepel a tesztekben és a többi vírusirtó sorban elveri. Melóhelyemen minden gépen ez van, de be-be csurog 1-1 vírus a gépekre.
    Nagy előnye volt viszont, hogy volt hozzá okosság, amivel korlátlanul használható volt, nem kellett vagy 50 gépen havonta aktiválgatni kódokat.
    Szóval tudnátok ajánlani valami jó vírusirtót, amihez természetesen okosság is van, amivel korlátlanul használható (ez utóbbi nagyon fontos).
  • Axon
    Tegnap vettem egy 1 T samsung vinyót. Csak, hogy legyen min tárolnom a cókmókjaimat :)
  • kirol
    Válaszoltak is. Nem szállítanak csak USA-n belül. :(
  • kirol
    Köszi!

Bár szerintem nem küldik el ide. Egy ismerős kellene ott. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Magyarról angolra nem vagyok túl jó, de parancsolj:

Dear PC Richarsd & Son!

I'd like to buy this products from yours:
    JVC Car Audio Bluetooth Adapter Model: KSBTA200

I would ask about this: Could you post this for me, to Hungary?
    If yes, how much the shipping, posting and etc?

Thanks for advice, and sincerelly,

[aláírás]
  • IMYke2.0.0.0
    Sokáig egyedül, majd aztán az itteni rajongók segítségével.

A linkelt képek alapján joggal hiányolható az előzmény, de tudomásom szerint nem hiányzik semmi a fordításból.

A betűtípus kérdésben nem tudok segíteni - én az alapértelmezettel játszottam és fordítottam.
  • l00ser
    Imyke: ugye te készítetted a fordítást, ugye? Nagy köszönet érte!
    Egy apróság (még az elején tartok): April naplójában egymás után jön ez a két bejegyzés, esetleg nem hiányzik egy oldal innen, vagy később jön?
    S azt esetleg nem tudod, hogy hosszú ékezetes karakterek is megjeleníthetők? A kiválasztott Arial fontban benne vannak...
    Köszi mindent!

Egyeske

Ketteske
  • mandm
    Nem lesz nagy élmény ez a 3d az anaglif technológiával (kétszínű szemüveg = torz színek)
  • kirol
    Annyit megtennél nekem, hogy ezt lefordítod angolra és mailben megkérdezem tőlük.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Kedves PC Richards & Son!

Szeretnék vásárolni egy ilyen terméket:
    JVC Car Audio Bluetooth Adapter Model: KSBTA200

Ezzel kapcsolatban szeretném azt megtudni, hogy ennek szállítása megoldható e Magyarországra. Ha igen, akkor mennyibe kerülne a vásárlás szállítási és minden egyéb költséggel együtt.

Válaszukat előre is köszönöm!

• IMYke2.0.0.0
    Hát, azt nem tudhatom - de (szerintem) leellenőrizhető a fenti menüsorban.
  • IMYke2.0.0.0
    Ezt most komolyan gondolják?: The Rockin Dead
  • kirol
    Akkor kérdezek. :)

Pl. ezt itt én megvehetem, elszállítják hozzám?
    Link
  • Mayorpapa
    Köszönöm!
  • kirol
    Szinte mindet végigpróbáltam már. Bár az indeo-t és intelt azt pont nem.
  • Evin
    És próbáltad más formátumba, más tömörítéssel? Avi-ba lenne érdemes, vmelyik alap Windows-os tömörítéssel (Indeo, Intel stb). Azt már meg tudod nyitni VD-bal és a méretét is normálisan lehet már csökkenteni.
  • kirol
    A gond ott kezdődik, hogy Premiere ugye csak a műveleteket menti. Ennek az eredményét le kell renderelni, hogy legyen egyáltalán film belőle. Na ez a renderelés rossz szinte minden verzióban, ezután lesz csíkos. Most egyedül FLV-be tudtam lerenderelni, így viszonylag jó lett és a mérete is jobb, bár 400 mb 6 percre kicsit sok, de 1,3 GB- hoz képest szuper.

A virtualdub pedig nem kezeli nekem az FLV-t, pedig ha leszedné a csíkozást róla szuper lenne.
  • Evin
    Nagy vonalakban:
    Lényegében bármelyik rögzítő programmal megteheted: Premiere Pro, Vegas, VirtualDub... Ha megvan a felvétel, legyen az bármennyi giga, ráengedsz egy Interlanced effektet (VirtualDub-ban biztos van), az amennyire lehet, kiszedi a csíkozódást. Utána elmented valamilyen formátumkba; mov, avi(divx/xvid). Az mpeg1-2 -t nem javaslom, mert azoknak a leggyengébb a tömörítésük.
  • MerlinW
    Fórum főoldal, fent bal oldalt a neved alatt beállítások, majd ott alul:
    SG chat: A chat a jobb alsó sarokban megjelenik
  • Mayorpapa
    nekem sehogysem sikerül letiltani, hogy kell Imy?
  • kirol
    Ha van egy SD kamerával készített videóm, akkor mivel kellene elmentenem Adobe Premiere -ben, hogy ne legyen rosszabb a minősége, mint eredetileg volt? És ne legyen már 2 GB egy 5 perces felvétel, miközben csíkos is lesz oldalsó mozgásnál.
  • kirol
    De így nem igazán lenne gördülékeny a dolog.
  • IMYke2.0.0.0
    A chatet én letiltottam - ne éktelenkedjen nekem ott _:)

Amúgy, itt mindig megtalálsz - kérdezz bátran!
  • kirol
    Itt vagy most? Fent a chatre írok akkor.

Meg mi ez az új chat is a bal alsó sarokban?
  • IMYke2.0.0.0
    Én szívesen segítenék - de nem vagyok ott regisztrálva. :(
  • kirol
    E-bay-en van valaki regizve? Szokott valaki ott vásárolni közületek?
  • l00ser
  • l00ser
    Köszi a választ! Sikerült! :R
  • MerlinW
    Írd át a gui.ini-t
  • l00ser
    Kicsit pontosítanék: látom a fontokat a Fonts mappában, de mindegyik elég szépen olvashatónak tűnik, a játékban a régi 1.57-es patch és régi magyarítás kombinációban még nem volt dőlt a betűkészlet. Mondjuk szép egyenes Arialt szeretnék :-)
  • l00ser
    Sziasztok, nem tudjátok hogyan lehet egy szépen olvasható fontot bevarázsolni a TLJ-be? 1.61-es patch és az innen letölthető magyarítást használom.