33675

• moonster
    N0D 32 höz pici segítség, ahogy én csinálom
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Minden hónap 15 körül megjelenik a Gamestar v Pc world, vagy Chip. Leszedem pdf-ben, es megnezem az aktualis N0D32 kódot. Ha nem jutsz hozzá, akkor bármelyik könyvtár olvasótermében megtalálod valamelyik szg-es újságot és meglesed. Min 1 honap.
    Itt az augusztusig 31-ig jaro:
    https://www.eset.hu/gamestar Kód: 1ODC10
    Nyilván nagygépesnél érdemes vagy cracket keresni vagy Server változatot szedni, amihez képesek kapcsolódni a kliensek, így elég azt frissíteni és onnan leszedik a kliensek.

• kirol
    Hát ilyen BIOS -om van, itt merre kellene azt keresni: ILYEN !

Igen, 1066-os (5-5-5-15).
  • MerlinW
    2,4-es DRAM (System Memory Multiplier) szorzó nincs (2,4x333)? Azt nyugodtan ráküldheted, senkinek nem fog fájni, és 800Mhz-en (ha 1066-os akkor 3,2-es szorzó) menne a RAM, emellett 1:1 lenne az arány.

Egyébként 12:8 az ugye 3:2 tehát már csak ez a pici hiányzik:)

De ha jól megy, akkor nem kell hozzányúlni:)
  • kirol
    Biztos! :)

Nekem mindenesetre így megy már legalább 1 éve:
    DRAM:FSB Ratio - 12:8

Ez elég távol áll az 1:1-től, de én csak felvittem FSB-t 266-ról 333-ra és 9*333=3 Ghz -n megy szépen. (Kop-kop-kop!)

Jó ez nekem.
  • IMYke2.0.0.0
    Hát, szívesen maradtam volna még Pécsett, de már nem voltak anyagi tartalékaim a tavaly szeptember végi szerződés-meg-nem-hosszabbítást követően... Így, egy kisebb havernál lakásos intermezzo után, kénytelen voltam "hazakullogni" a szülőfalumba... s ez, itt, valóban a "világvége".
    Bolt: normális nincs (van egy olyan helyiség, ami boltként kapott negedélyt, de inkább talponálló)
    Helyette mindkettőből van "mozgó" változat, hát köszi szépen... :()

• MerlinW
    9-es azórajel szorzó. Az én alaplapomon 9 a max. Ez a szorzó szorozza fel az FSB-t (ami 333Mhz volt.) Ez volt a gyári freki 9x333 azaz 3Ghz

Miután 1066-os memóriám vannak a 9x400 egyrészt kevés volt, hiszen így a RAM-ok is 2x400-on mentek (2x-es szorzó mert dual channelben vannak), ezért fel kellett emelnem még az FSB-t 500-ig, amihez már kellett +0,1volt.

9x500-at csak további feszültésg emeléssel érhettem volna el, de az már nem biztos hogy egészséges lett volna, így levettem a szorzót 8-ra és azzal szoroztam az 500-as FSB-t. Így jött ki a 4Ghz, és 2x500Mhz-es RAM is ami már csak 66Mhz-el kevesebb mint amennyit bír.

Lehetett volna maxolni is a memóriát ha 533Mhz-es FSB-t adok (2x533=1066), de az szintén feszültségemeléssel járt volna, és valószínüleg csak 7-es szorzóval ment volna (3731Mhz), talán 8-assal 4264Mhz-en.

Viszont az 533Mhz-es FSB már majdnem 55%-os emelés a 333-hoz képest, ami nem biztos, hogy tenne egy léghűtéses rendszernek.

Mert ugye a lényeg, hogy lehetőleg 1:1 arányban legyen az FSB és a DRAM frekvenciája. Mehetne 500FSB-n a proci és 533-an a memó minden gond nélkül, de akkor a memóriának mindig be kéne várnia a processzort, ami akár instabilitáshoz is vezethet.
  • MerlinW
    Pécsett sincs semmi, vagy az már nagyon messze van?:) Esetleg távmunka?
  • kirol
    Hé azt hogy lehet változtatni, hogy 9x333 helyett lett 8x500?

Mármint a 9-et hogy lehet 8-ra? És ez mit is takar ez az adat?
  • MerlinW
    Hogyne hallottunk volna, szerintem fent is volt ketteskén. Klassz játék:)
  • IMYke2.0.0.0
    Ja, kalandjáték jellegű topikhoz híven [s itt mondom el: szellemként MINDIG benézek ám ide!] egy régi/új kalandjáték honosításomról adnék hírt, ha még nem hallottatok volna róla: Dracula: Origin
    Hivatalos honosítás lesz. GMikinek készítem, ebből adódóan, erősen valószínű, hogy az EVM fogja terjeszteni.
    Holnap készülök el vele teljesen, s küldöm Mikinek.
  • IMYke2.0.0.0
    Megnyugodtam - ismét.
    Nos, köszönöm kérdésed: jól vagyok. [Kopp-kopp] Remélem, még jó sokáig így is marad.
    Melót azonban nem találtam a lakóhelyem közelében. [Ez a déli határ, Baranya-megye. Nem zsák falu, de forgalom alig, legközelebbi város 10 km, nem fizikai munkalehetőség = 0]

Most, hogy szinte teljesen lenulláztam magam a GÉP miatt, boldog is vagyok, meg nem is :)))
  • MerlinW
    Egyáltalán nem döntöttél rosszul, bika proci, és ahogy látod #25113-ben pofátlanul húzható:). Egyébként én is most vettem 2-3 hete.

Más: Egészséged hogy van?
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor most rosszul döntöttem az Intel Core 2 Duo E8400-el?
    Mert volt pénzem a Q9300-ra is.
    Igaz, én úgy gondolkodtam, hogy majd 2-5 év múlva - ha megérem :) - cserélem a gép belsejét...
  • MerlinW
    Quad-ot támogatni kell szoftveresen, jelenleg ezért nem "éri" meg azt venni. Viszont valószínű hogy övé lesz a jövő. De mire a programok nagy része quad támogatású lesz, úgyis új gépünk lesz, tehát majd a következő vásárlás tétele lesz:)

Tesztek szerint gyorsabbak mint a 2magosak, alkalmazások terén még nem. (kivéve a matekos dolgok: tömörítés, konvertálás, renderelés, stb)
    Mégiscsak négy aggyal számol, illetve FSB és a hozzá kapcsolódó frekik 4x-es szorzóval vannak ellátva. Emellett kevesebb áramfelvételük is van.

• kirol
    Komoly!

Én abszolute nem akarok most semmit venni a géphez, hisz nincs olyan dolog, ami nem tudna majdnem maximumon hála Istennek, pedig már 1,5 éves a gép.

Viszont gondolati síkon megnéztem, mi az a CPU, amit még ebbe bele lehet pakolni, és az ez kb. ami nem 6 jegyű árcédulával rendelkezik:

Intel Core 2 Quad Q9450 2,66GHz Boxed

Viszont csak azt nem értem, hogy az én CPU-m, 2,4 Ghz-s ez meg csak 2,66-os de ugye van benne +2 mag.
    Ez számít is valamit a gyakorlatban, vagy mondjuk a te 8700-ad, ami 3 Ghz-s sokkal jobb.

Mert ha a Quad csak akkor jó, ha erre optimizált programot futtatsz, akkor gondolom ennek semmi értelme nem lenne, így nem is gyártanák.
  • MerlinW
  • MerlinW
    Eredeti:
    3Ghz (9x333), 333Mhz FSB, 1,2v
    Új:
    4Ghz (8x500), 500Mhz FSB, 1,325v

De a második képen ez is látszik:)
    Az Asus Silent Kinght II hűtő 50(idle)-75(100%-os terhelés) fokon tartja.
    Emellett van oldalsó és felső befúvó, illetve két hátsó kifúvó 8cm-es Zalman venti, ami többek között a proci hűtő levegőjét sietteti kifelé.
  • kirol
    És a CPU-dnak mennyi volt az alap?
  • MerlinW
    Minden adat ott van a képeken:)

Szorzó: 8x
    FSB: 500Mhz
    VCore: 1,325v

Memória időzítések: 5-5-5-16
    DRAM szrzó: 2x
    DRAM fesz: 1,92v

Mehetne 533-as FSB-n is, s akkor kihasználhatná a RAM-okat, de ahhoz még kellene feszültség, többet meg nem szívesen adok léghűtéssel.
  • kirol
    4 Ghz?
    Az szép.

Milyen beállításokkal érted ezt el?
    Hol és mekkora feszültséget adtál?
  • Lord Myn
    Szép... Én próbálkoztam a 3.6-tal (E6750), de a nem túl erős memóriák miatt nem bírta, be se bootolt, lehet, hogy ha a feszültséggel játszanék, akkor ki lehetne belőle csavarni ezt, de ahhoz inkább nem nyúlok, jó nekem a 3.2 is, azt legalább stabilan viszi és működik mellette az energia-gazdálkodás is. Btw, majdnem ilyen lapom van nekem is csak még a régebbi verzió (P35-DS4).
  • MerlinW
    Tuningoltam picit:)

• RaveAir
    De gondolom, hogy Igo-t csak autóban használsz, ott pedig tud menni "szivargyújtón" át. Én pénteken utaztam vonattal, és MIO pda-mon sikerült végignéznem egy 1,5 órás filmet, meg mellette még kb. 1 óra zenét. Tovább is bírta volna, csak leszálltam a vonatról.
  • palm pilot
    Az sd kártya hiánya csak addig volt gáz, amíg a megfejtőemberek rá nem jöttek hogy lehet anélkül is felpakolni az igo8-at. :) A beépített memória ráadásul jóval gyorsabb mint az sd kártya. Qwerty billentyűzet nekem nem hiányzik, a csúszkálós mechanika csak egy újabb hibaforrás (letörik, kontaktos lesz), egyedül az aksi az ami valóban kicsi. Igo8-al 2-2.5 óránál tovább nem bírja.
  • Tomsess
    Én is azon agyaltam, csakhogy nem sokra jó. Mármint, gyönyörű ez a TouchFlo3D meg minden, de a 4GB beépített memory kártya foglalat nélkül.
    Gondoltam megvárom a Touch Pro-t, abban van QWERTY billenytűzet is, meg
    picit jobb a teljesítményei is+aksi, de aztán úgy döntöttem legyen a Kaiser. Elvégre már egy ideje piacon van, van egy csomó progi rá, meg segítség a neten. Azon kívül, ezen az áron tökre full felszerelést adtak hozzá, a Touch Pro meg gondolom alap, augusztus végén jön a boltokba, majd meglátjuk.
  • palm pilot
    Sztem a 2.70 tökéletes. Arra van fix crack, frissít is rendesen.
  • palm pilot
    Hmm, ez érdekes, eddig ami tesztet olvastam a kajziról kb. mindenhol mint etalont állították be. Én is gondolkodtam rajta, de inkább diamond touchot vettem. Annak meg az aksija túl kicsi.
  • Axon
    Megnéztem a nod32 verzió számait. A legtöbb gépen 2.51-es verzió van fent, néhányon már a 2.71-es. Bár már van 3.00-ás verzió is, de azt nem sikerült "megokosítanom" eddig.
  • Axon
    Fórumokon azt javasolják, hogy sokszor nyomogassuk a frissítés gombot. Hülyeségnek tartottam, mivel már július 25. óta nem frissül. Azért megnyomtam már vagy 40 szer a frissítés gombot semmi eredménnyel, de a 42. nyomásra szépen frissítette magát.
    Mégis csak jól számolt az a számítógép és tényleg 42 a megoldás :-)
  • Axon
    Na majd körülnézek ez ügyben. Egyébként nekem olyan vírusirtó kell, amit be lehet állítani úgy, hogy soha semmilyen üzenetet ne dobjon fel. Ha vírust talál akkor irtsa, vagy törölje a file-t, de ne pofázzon.
  • MerlinW
    Mindig trükköznek a fiúk, de mindig megoldják az okos emberek:) Sajna NOD alkalmanként ilyen fórumozós téma. Körbe kell nézni mi a megoldás. Én emiatt tértem át a Kaspersky-re (Nod mellett van a dobogón). Arra vannak fix törések 1-2 éves liszenszekre.
  • Axon
    Használ itt valaki nod32 vírusírtót? Én aszt használok minden munkahelyi gépen. na persze nincs megvéve. Szóval 7.25 óta nem hajlandóak frissíteni magukat. Kitaláltak valami korlátozást?
  • Tomsess
    Ok, sörtörés, eszembe lesz
    Kösz a gyors választ, akkor asszem nekivágok. Egyébként ezt a hirdetéses
    dolgot én is észrevettem, de állítólag ez az új ROM ami most jött ki
    június környékén nagyon sokat javít. De soha nem tudhatod, mert a telefont is egyik helyen dícsérik, másikon meg szidják, kb fele-fele. Van akinek a kamera felbontás kicsi, van akinek meg jobban tetszik mint akármi más.

Szóval szubjektív dolog. Egyenlőre én le vagyok hidalva, tegnap éjszaka
    Maniac Mansion-oztam rajta picit, szóval mámor. Egyedül talán picit
    érzékenyebb lehetne a display, de asszem arra is van vmi beállítás.

Köszi szépen még egyszer a segítséget!
  • MerlinW
    Elvileg semmi gondod nem lehet belőle, de ha mégis, a gyári ROM visszapakolásával minden helyreáll. De szerintem nem lesz vele probléma. Lényeg, hogy HTC ROM-ot tölts ne a pure 6.1-et az MS-től.

Egyébként aggasztóan sokan adják el a Kaiser II-őt (tele van hirdetésekkel a net). Saját ismerőseim közül is 4-en hirdetik, reklámozzák hónapok óta 100e alatt és senki nem veszi meg őket. Állítólag sok a baj velük.

PS: legközelebb használj sortöréseket:)
  • Tomsess
    Kellene egy kis segítség és tanács, ha tudtok ilyen ügyben adni. Hosszú-hosszú spórolás és tanakodás után megvettem a HTC Tytn II Kaiser pda-teló kombót, az Orange szolgáltatót válaszottam, mivel jó áron adták és autós szettet is csatoltak a csomaghoz. Eddig minden megelégedés megvolt, csakhogy most jött egy kis gond. Windows mobile 6-os oprendszer van fent rajta alapból, de a HTC ingyenesen letölthetővé és frissíthetővé tette a Windows Mobile 6.1-et direkt a Tytn II-eshez. Offisöl web-en elméletileg bejelentkezés után elérhető ez, azonban mivel én szolgáltatótól vettem és nem egyenest a HTC-től, ezért a Serial Number nem megfelelő a termék regisztrációjához, az Orange szolgáltató weboldala pedig dettó nem ad semmilyen regisztrációs lehetőséget. Na most itt állok a telóval, mindeképp akarnám frissíteni (már csak azért is, mert ez az új ROM állítólag sokkal jobban csökkenti az aksi fogyasztását és mellesleg tartalmaz egy valamivel gyorsabb és szebb TouchFlo kinézetet), de HTC-ről tuti nem fogom és Orange-ról sem. Namost, a hivatalos frissítés állítólag hivatalosan letölthető máshonnan is, tökre ugyan az amit a HTC kiadott, csak nem a HTC webszájtról. De itt jön egy kis gubanc. Mi van ha frissítek 6.1-re, akkor elveszik a teló garanciája? Akkor is ha tök offisöl rilízről van szó? Meg aztán nem értek itten sokmindenhez, mert van itt ROM frissítés, vmi Radio valami frissítés és a fórumokon zagyválnak össze vissza, hogy ennek ez jött be, ennek meg az. Én úgy képzeltem ezt, hogy van win 6.0, fogom, felrakom a 6.1-et és kész. Egyre jobban idegesít ez, meg is próbálkoznák vele, hogy felrakom, ha tudnám biztosra hogy gond esetén vissza tudom rakni az eredeti 6.0-ás Win Mobile-t. Most vettem a telót, szinte semmit nem raktam még a memóriába, mert mondom ha frissítek úgy is elveszik, szóval ilyen veszíteni való dolgom nincs vele. Meg aztán, még azt nemtom, hogy állítólag minden szolgáltató külön ROM-ot ad ki, és állítólag azért nemtom regisztrálni ezt a terméket a HTC weboldalon, mert az Orange szolgáltató pl saját ROM-ot gyártott a készülékhez. namost ha én fogom ezt a ROM-ot ami elérhető a netről (és aminek elég + visszhangja van) és felrakom, akkor fog-e működni a telefon funkió úgy ahogy eddig? Ergo lesz-e Orange szignálom meg ilyesmi, tudok-e telefonálni továbbra is? Egyébként a mostani Windows mobile tök angol, szóval nyelvi bakikba sem ütközne a frissítés, mert az is ínglish, semmilyen honosított verzió nincs a telóban. Bármilyen tippet, segítséget előre is köszönök!
  • serito
    Nem elég, hogy 1 napos külföldi tartózkodásom után töröm a magyart, már helyesen sem tudok írni. Köszönöm a javítást!
  • takysoft
    Az maxi image. Ntfs esdtén tedd tömörített mappába (jobb klikk, és az attribútumoknál), akkor alig foglal helyet.
  • RaveAir
    Vicces, mert szedtem már le úgymond mini image file-t, ami betömörítve néhány mega volt, míg kitömörítve több giga. Nem is értem, hogy ez miért jó...
  • takysoft
    mini image:D
  • RaveAir
    Én már csak azért is crack miatt vagyok, mert inkább legyen olyan 20mb plusz, mint 4 giga.