The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szotyimutyi
Nálunk is van DigiTv, de sajnos a kábelnet nem megoldható, csak bizonyos helyeken (pl. lakótelep). De a szolgáltatás tényleg borzasztó,ismerek olyan falut (pedig nem kicsi) ahova még semmilyen szolgáltató nem tudott internetet biztosítani !

Randal
Pontosítok, mert valószínû én tévedtem. Eddig itt EMKTV volt, aminek most néztem volna a honlapját és a Digikábelre ugrott. Ami a Digi KFT-é.
Szóval bocsánat, nem tudom, hogy van-e köze a DigiTV-hez.

Digikábel árlista

Nézzétek meg a többi netet is, mert a 10M/10M a LEGALACSONYABB😊

kirol
Most amúgy nekünk kábeltv-nk van, a digi TV az a tányéros tv, olyan amilyet szõkekapitány is jóárasított, nem?

Na ezen hogy jön internet? Ezt nem értem. Mûholdas net? Annak pláne hogy tûl olcsó.

De tényleg a 2500 HUF a zmár tényleg az, amit azt mondom oké, annyit tényleg megért. A 6600 az rohadtul nem éri meg, csak kényszerbõl.

Axon
Na ez már tényleg közelít, ahhoz a szinthez amit reálisnak tartok. Mondjuk 10m/10m egy embernek otthonra túlzás, úgysem tudja kihasználni, de mondjuk ennek a sebességnek a felét, mondjuk 1500-ért már rögtön elõfizetném. Nekem is digitv-s elõfizetésem van, de tudtommal itt biharbuttonyban még csak tervezõasztalon létezik az internetes szolgáltatás.

Randal
Én is mázlista vagyok, mert még ott lakom, csak ha lesz saját lakásom (egyszer talán), akkor nem hiszem hogy ott ennyiért ilyen net lesz.
A legjobb az egészben, hogy a tulajok ki se fogják majd használni.

kirol
Hallottam, mázlista vagy, 2500 -ért 10 Mbit. Álmodik a nyomor. (Nálunk)

Randal
Nálunk Bp-n bekötötték a DigiTV-sek a kábelnetet. Hirdetés szerint 10M/10M-es net havi 2500Ft-ért.
Gondoltam, hogy valami bibi lesz, mert ez így túl szép (persze zárójelben írták, hogy 1M-et garantálnak).

Aztán amikor kipróbáltam és már 1 hónapja folyamatosan használom, azt kell mondjam ez 10M/10M-es net...
Komolyan mondom, ha egyszer veszek lakást, csakis DigiTV-s lesz az tuti...

kirol
És neked nem emeltek?

Mondom nem érdekel nagyon amúgy, tõlem 20.000/hó is lehet, már el is küldtem a felmondó nyilatkozatot.

Végülis havi 275 HUF al kevesebbet fogok fizetni Invitelnek.

takysoft
engem is felhívott a rózsaszín T.
7900-ról 6900-ra csökkentik a havidíjam. (4 megabit kábelnet)

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

MerlinW
Én is enternetes vagyok, még a régi 10700-ft-os elõfizuval😊 8M/512K névleges sávval, ami nálam 2M/400K-val jön a környék fasza vonalai miatt😊 Pedig az adótorony 4 utcára van tõlem...

[merlinw.org]

Axon
Én igazából csak anyázni tudok ezeken a szolgáltatókon. Kicsit nyugatabbra fillérekért adják az internetet, ott ahol legalább négyszeresek a fizetések.

Jó lenne valami igazi verseny mint a kábeltévéknél. Megjelent a digi tv és az addig 7-8 ezerért árult csomagokat (pl. UPC) rögtön tudják adni 2700 ft-ért a többiek is.

Véleményem szerint egy 2 megabites vonal nem ér többet havi 1500-2000 ft-nál.

kirol
OFF: De számomra fontos lenne!

Na ma megkaptam a levelemet Enternet -tõl, 6600 -ról felemelik 8556 HUF/hóra a havidíjat. Kapják be, már intézem is a fenmondást. 29%-os emelés? Vicc!

Remélem lesz valami jó hely valahol.

Na amit most gyorsan találtam az az Invitel. Azon belul is Invitel Makasz tagoknak, ez talán kemény 300 huf kedvezmény/hó. Itt 1 éves hûségnyilatkozat van, 2 hónap ingyen, 10 -et fizetünk.
Így 7590*10=75900 1 évre, ami 12 -hóra bontva = 6325 HUF/hó lenne.
Semmi más díj nincs.

Aztán 1 év múlva majd leszvalami. 😊 Enternet meg bekaphatja, nyerek 275 HUF-t havonta, évi 3300 HUF! 😊 Havi 1 sör. 1 L benzint nem merek írni, mert az már drágább sajnos. 😊

Ha tud valaki jobbat 4 MB-es szolgáltatóváltós netre 6325 huf/hó -nál az szóljon!

Ááá, sehol nem találom a Sárkányok börtöne 2 címû filmet (Dungeon & Dragons 2), pedig nagyon kellene! Nincs meg valakinek, aki fel tudná tolni a szerverre? :S Megõrülök, ha nem nézhetem meg... (amúgy magyar szinkronnal kéne, de ha csak felirattal van meg, úgy is jó)
Atomreaktor
csak ott ne ragadj örökre😊

Randal
A magyar Seciond Life sg-s fórumon egy srác azt írta, hogy õ nulláról szedett össze pénzt.
Érdekes lehet, én mindenesetre megpróbálom egyszer.
biztos jobb mint az online póker😛

Gondolom a lakás vétele ahol élsz, meg hasonlók pénzért vannak. Vagyis a Frei-ben így mutatták. Bármit megvehetsz benne ha kell, pénzért. Ha nincs virtuális pénzed, de gyorsan kell egy sportkocsi akkor átutalod a valódi lóvét, aztán az virtuálissá alakítja. Meg gondolom tele van reklámokkal amikért a nagy cégek milliókat fizetnek nekik. Én nem játszanék vele semmi pénzért <#buck> A Silkroad-ra is ráuntam 2 nap alatt. Nem smakkol nekem az MMO. Bezzeg ha azért fizetnének, hogy kalandozzak 8 órában. Azt már lehet elvállalnám<#nyes>

kirol
Én a Frei -ben láttam. Ott a kínaiak vagy kik, akiknek az a munkájuk napi 10 órában, hogy a játékkal játszanak, fejlesztik a karaktert, építkeznek, és ezt eladják valódi dollárért valakinek. És így rajta a munkaadó valódi pénzt keres az alkalmazottján, aki játszik.

Belegondolni is szar, pénzért játszani, kicsit megutálhatja a játékot egy idõ után szerintem.

Meló után hazamegy a srác, és gondolkodik:
- Mit csináltál ma?
- Bakker egész nap melóztam, pihenni kellene kicsit.
- És mit szeretnél akkor csinálni a szabadidõdben?
- Azt hiszem megyek kicsit betonozni, vagy flexelni. Hisz nekem is jár egy kis kikapcsolódás.

Randal
De valamennyi tõkét csak bele kell fektetni a játékba. Gondolom nem az elõfizetési díjból gazdagszunk meg.

serito
Még az aktív is bemutatta egyszer, és valóban lehet vele valódi pénzt keresni. Keleten nagyon sokan játszanak vele, és ebbõl élnek .

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

Hm, csak lotro és guild wars, és everquest 1 free szerverek vannak wow-on és lineage 2-n kívül... :S Egy darab D&D online tört szerver sincs 😞

(ja, a D&D online trial-ja nagyon bejött)
takysoft
oszt hogyan? átutálják nekem paypal-re?

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

MerlinW
Tényleg lehet vele.

[merlinw.org]

takysoft
mármint valódi virtuálsi pénzszerzés? vagy télleg lehet vele pénzt keresni?

Atomreaktor
second life már több a simsnél, tényleg "second life" az élet leképezésének próbálkozásával, kezdve a valódi pénzszerzéssel pl. virtuális ingatlanok eladásával😊

Kösz, amúgy eszembe jutott, hogy ingyenes mmo-val játszak, ki is próbáltam párat, de ultragagyik voltak. Most szedtem le a Dungeon and Dragons online trial-ját, mert ugyebár Forgotten Realms is hozzá tartozik, ezért bírom 😄 Csakhogy ha nagyon megkedvelem, akkor sem tudom fizetni azt a 3000 ft-os havidíjat (vagy mennyit)... Most meg már másfél órája frissít, és 490%-nál tart 😛 Mondjuk nemtom hogy létezhet 490%... 10000 fájlból csak 3600-at töltött le 😮
kirol
És se én nem is tervezem. Nem látom igazából az értemlét. Csak a rengeteg idõt b****a el az ember.

MerlinW
Nagyon komoly😊 Van itthon WII kontrollerem, IR LED-em, Bluetooth adóvevõm, szoftverek letölthetõk, asszem el is kezdek barkácsolni😊

[merlinw.org]

takysoft
én is csak Wow-oztam, meg Lineage-eztem, semmi egyéb. Csak regeteg addict haverom van, akik minden hétem mutatak valami mást😄

takysoft

Axon
Úgy látom, hogy a téma kisujjban :-)
Én még sosem játszottam ilyesmivel, nem is tudom, hogy fogok-e a közeljövõben.

takysoft
Nocsak... ezt a szûk látókört....
az eszedbe se jut, hogy esetleg ingyenes mmo-t játsz?

Silk Road-ot pl rengetegen játszanak
Archlord is elég ismert
Fiesta meg egy arayosabb cucc, ajánották, de még nem néztem.

Szintén ingyenes, és mmo, de nem rpg, sõt, nem is játék a Second Life. Még nem néztem, de valami Sims a neten asszem.

Egy rendes fizetõs mmorpg(mint minden játék) általában jobb, mint az ingyenes mmo-k. De míg a többi játék esetén csak megkerülöd a cd védelmet, addig itt privát server kell, ami nagyot ront a minõségen.

Olyan fizetõs mmo, amihez pedig tényleg van olyan server, amin "lehet játszani*", nagyon kevés van. Wow ilyen, vagy a Lineage 2 pl.
(* lehet jászani, de bugosan. és a bugok miatt sokszor van wipe)

Ha érdekelnek, akkor tudom ajánlani a Lineage 2-t, hozzá pedig a NightFall nevû magyar servert. Az egyik legmegbízhatóbb, megõsibb L2 server.
Nekem régen volt itt eg lv70-es warcryerem TopA setben😄

De ha szeretnél fizetõs játékot játszani, de nincs nagyon pénzed, akkor köztes megoldás lehet pl a Guild Wars, ami minõségi fizetõs mmorpg, és (bár vannak hozzá tört szerverek, de nem elterjedtem, mivel) fieztõs ugyan, de nem havidíjas. Vagyis egyszer megveszed, azt játszol. max az új kiegészítõket kell beszerezni.

Aztén van még magyar Ragnarok Online server is, pedig a játék eredeti weblapja nem is megy(talán megszûnt😄)

Meg ott van ugye a világ elsõ mmorpg-je (ami siker lett), az Everquest második része.

Egyéb híresebb (fizetõs) mmorpg-k (amikhez fogalmam sincs, van-e server.
Dungeons and Dragons online
Lord of the Rings online
Eve Online (ez asszem em tejesen rpg)
Vanguard
Final Fantasy XI online
Age of Conan
Conquer online
Dark and Light
Star Trek online

Ingyenes MMoRPG meg rengeteg van, de itt találhatsz párat, meg vannak likek arrl is, hog van-e valamelyikhez magyar fansite.

Egy mondattal válaszolva a kérdésedre: Igen van, a Lineage 2. az az egyetlen játék, ami a wow szintjét is közelíti, meg a servere is egész jó.

Axon
Köszi, ez megnyugtató.
Van egy böhöm nagy házam aminek ha leveszem az oldalát, akkor van egy kihajthatós kis mûanyag keret amibe két hûtõventit is lehet rakni. Most nincs benne egy sem, de ha ez a kártya igényli, akkor teszek bele egyet. A felsõ pont úgy van elhelyezve, hogy közvetlenül a vga kártyára fújja a levegõt.

Axon
Tulajdonképpen semmi gondom a procimmal én és õsszel vettem, csak van most ez a kedvezményes lehetõségem és úgy gondoltam, hogy miért ne, de inkább a monitorra gyúrtam rá.
Egyébként az 5200+ prociban még igencsak vannak tartalékok. Nálam izmosabb játékoknál sem megy 50 fok fölé a proci hõmérséklete, szóval ha valaha egyszer kevésnek bizonyulna, akkor még lehet rajta húzni is.

Nemtom szabad-e ilyet itt kérdezni, de azért megkérdezem: Van a WOW-on kívül olyan híresebb és jobb fajta mmo, amelynek van tört szervere?
Lord Myn
Az egy nagyon jó kis videókártya, legjobb ár/érték arányú amit lehet ma kapni, de egyre nagyon vigyázz: pont a hûtésén spóroltak a tervezõk, úgyhogy játék alatt akár 90-100(!) fok is lehet a kártya, ami alapból nem lenne probléma, mert bírja, csak a gépedben lévõ többi alkatrészre nézve veszélyes a dolog: úgyhogy 1-2 plusz ventit rakjál még a házba mellé, ami kiviszi a hõt...

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

Lord Myn
Hali minden topiklakónak! Kicsit megkésve, de: Boldog Újévet! Mostanság ritkábban leszek, mert magánéleti gondok akadtak (a párom korházba került, szóval jól indult a 2008...), de azért igyekszem majd néha felnézni!

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

takysoft
hát egy 20"-os 4:3-as az bizony szép nagy lesz😄
procit...
nekem is 5200+ -om van... mi gondod vele? alig 3-4 hónapja vettem, de a következõ 1-2 évben biztos nem cserélem le😄

videokari meg... nem ismerem ezt az árkategóriát😄

Axon
Erre a kérdésemre a válasz:
cacls fájlnév /e /r felhasználó:jog

Így a felhasználó nevû felhasználó teljes jogot kaphat az adott filera.
*.* használata esetén az aktuális alkönyvtár összes fileja-ra és alkönyvtára megkapja a jogokat.

kirol
Elvileg azok nagyon brutálok, jobb, mint az én sokkal drágább GTS-em.

Axon
Na lerendeltem a végleges monitort a Samsung 204B nyert végül is. A 8600 GTS videokarimat pedig becserélik erre: Galaxy PCIE 8800GT 512MB DDR3 RAM, DVI
Az enyémnek a márkája ASUS de nem vagyok benne biztos. Tudom, hogy a Galaxy nem nagy márka. Egy ASUS-t akartam, ami 256 MB méretû, de azt mondják, hogy elég nagy hiány van belõle és nem tudják mikor tudnak szerezni belõle, ezért választottam a galaxy-t, ami 3 ezerrel többe kerül, de azon már 512 mega memória van. Majd meglátom hogy muzsikál, mondjuk a 8600GTS-emnél biztos gyorsabb lesz.

Rég okozott ekkora dilemát néhány alkatrész beszerzése, úgy érzem, hogy ha nem igazán jól döntöttem. Ne kíméljetek, zúdítsátok rám a kritikát...

Axon
Köszi az infókat. Már ezen gondolkozom szinte állandó jelleggel. Még nem beszéltem a boltossal véglegesen. Neki még a BENQ 20"-os WIDE monitort jelöltem meg esetlegesen, de talán ma vagy holnap fogjuk véglegesíteni. Mostmár sokkal jobban hajlok a Samsung 204B felé, ami 4:3-as és 1600x1200-as felbontást tud.
Egyébként ha a wide felbontásnál maradnék, lehet, hogy akkor is más monitort választanék pl. LG 20" L204WS-SF 5ms, ennek 5000:1-hez a kontaraszt aránya, ami igazán elképesztõ. Ha a Samsung monitort választanám, akkor viszont mindenképpen elmarad a proci fejlesztés (5200+ ról 6400+ ra), amit - a procik fogyasztási adatait elnézve - nem is igazán sajnálnék.

Axon
vazz'eeeeeeg :-)
Máris írtam a télapónak :-)

takysoft
szerintem elõször is azt gondold meg, hogy alapvetõen szeretnél-e széleset?
utána jöhet az inchek méregetése.

de azért leírom az adatokat:
19" tft 4:3 szélesség 15,2" magasság 11,4" átló (mily meglepõ) 19" 😄
20,1" tft 16:9 szélesség 17,5" magasság 9,85" átló 20,1"
(ez elemi matek ugye, de ne felejtsd el, hogy ez csak a kijelzõ. maga monitor ennél pár centivel szélesebb, és sok-sok centivel magasabb, hisz van talpa.)

darabra kb ugyanannyi pixel an rajtuk(elemi matek megint, területszámolás😄).

Ja, és elnézést kérek, nem akartalak félrevezetni, de sajnos sikerült. az alant írt ennyiségek NEM cm2-ben értendõk,( vagyis nem négyzetcenti), vagy "négyzetcol"-ban 😄.
Monjuk a lényeg ugyanaz.

4:3 elõnyök:
-kompatibilitás
-megszokott "feel"

16:9 elõnyök:
-bár a programokkal nem annyira, de a szemeddel jobban kompaitibilis(ügyesebben tudsz szerte figyelni, mint fe meg le), így jobb filmezéshez is, meg a játék támogatja, akkor játszani is.(ne kelljen nekem is belinkelni Kirol elõzõ vidóját😄
-nagy méretben már csak ezt kapni, és már 1-2 éve szinten minden fullscreen progi nagyon jól elkezeli a widescreent. (a régiek meg annyira nem ondák azért😄)

Te döntsd el, mire van szükséged, de ne feled, hogy 20,1" esetén egy 4:3-as azért rdágább, mint a 16:9-es mert jóval nagyobb is.

kirol
Kicsit durva amúgy.
Játszani, filmet nézni is király lehet.

Én egyszer kipróbáltam 2 TFT-vel nézni a filmet, és a szellemlovast indítottam talán, és pont olyan volt a szereplõk elrendezése, hogy egyik jobb, másik bal oldalon volt és így egyik egyik, másik másik monitoron volt, vagyis nem voltak szétvágva, mert ugye azért csak van a monitoron oldalt keret. Nagyon zsír volt, totál már érzés csak rápillantani is.

RaveAir
Veszek ilyenbõl vagy 8-at és körberakom magam körül. 😊

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

kirol
Axon
Nekem csak egy fehér négyzet jelenik meg.

kirol
Vegyél inkább ilyet:

Axon
Szétnéztem és alíg találtam 20"-os 4:3-as monitort, azokból is a legkedvezõbb árú az általad már említett samsung 204B. Na majd osztok szorzok és meglátom.

Axon
Na ezt nem tudtam. Van egyáltalán valami elõnye egy 20"-os monitornak? :-)