The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A kontraszt arányt is vedd figyelembe 600:1 -tõl egészen 5000:1-ig láttam értékeket az árlistákban szereplõ készülékek mellett. Természetesen minél nagyobb legyen ez az érték.
Arra is ügyelj, hogy némely monitorba hangszórót is építenek. Ez sok esetben teljesen felesleges és sokszor csúnya is, na meg plusz helyet foglal el egy esetleges szûk helyen.
Figyelj a csatlakozóra is, hogy lehetõleg legyen rajta DVI csati, mivel ma már szinte minden monitorkártyán ilyen van, viszont nem minden monitoron van dvi.
Másik gond a sebesség. Sokan bejárnak mindenféle java játékokkal játszani és azok bizony csontra fagyasztották ezeket a gépeket. Egy openoffice futtatása is elég nagy gond a maratoni elindulási idõ miatt és abból csak az 1-es verzió indult már csak el win98 alatt.
Sokan járnak már be usb háttértárolókkal és azokat sem lehet win98-alatt csatlakoztatni.
Úgy hirtelen ennyi.
Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/
Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/
Mint már néhányszor említettem karbatartok egy e-magyarország pontként mûködõ internetszobát is. Végre sikerült elérni a tegnapi nap folyamán, hogy az utolsó win98-at futató géptõl is megszabadultunk és immár a 2001-ben kiadott winxp fut 2008-ban minden számítógépen! :-)
Úgy érzem, hogy nem reménytelen az a célkitûzésem, hogy 2015-re minden számítógép áttérjen Vistára ;-)
Na persze nem ennyire rózsás a helyzet, mivel a munkahelyemen még mindig van 4 db win98-at futtató gép (sõt ebbõl kettõ csak igazán döcögõsen futtatja még azt is). Jó ha 2 db gép van amire fel merném tenni a Vistat... ha merném.
Olyan jó volt eddig ez a topik 23 ezer beíráson keresztül nem marakodtunk. Persze vitatkozni lehet, hiszen itt már igazán keménynek számító témákban is vitáztunk, de valahogy sikerült nem átlépni bizonyos határt.
Most látom, beújítottál egy új gépet? Nekem is volt Trident VGA-m, meg még elõtte valami, ami 256 kb-os volt. De rakattam bele +256-ot, így 0,5 Mb-os lett.
Monitort 2006 vége fele vettem. Fél évig spóroltam rá. Havi 5 ezer forintot tettem félre, 6. hónapban tönkrement a régi CRT-m😄 10-et kunyiztam otthonról, és voila: TFT😄
Nem azt mondtam, hogy holnap vagyél monitort, csak ha gondolod, akkor érdemes volna elkezdeni gyûjteni rá.
Merlin: TLJ találka ötlet nekem tetszik(persze nem akarok verekedni, csak dumálgatni😄). Januárban nem érek rá(vizsgák), de amúgy bármikor jó. Ha a többieknek is van kedve, én szívesen összefutnék veletek élõben is. (BP. tekintve, hogy pesti vagyok(most), meg a legtöbben azok asszem.)
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Komolyan mondom össze kellene már hozni egy TLJ találkát, vagy ha nem válik be, legalább egy utcai verekedést..😊
[merlinw.org]
Tehát a TFT monitor mégsem változtatta meg az életed? 😊
Egyébként nekem is CRT monitorom van, és bizony meg tud fájdulni a fejem - bár csak az utóbbi idõben, de biztos szerepe van benne. Arról nem is beszélve, hogy nehezebb, mint egy TV 😊
Állandóan írja, mennyit játszik, meg olvas, meg mi minden (egyébként tök jó) dolgot csinál a gépen.
Amúgy meg asszem középsulis, de lehet tévedek. Emlékszem, én milyen voltam középsuliban.... enyhén "nerd"... (ezt a kifejezést magamra használtam, nem rá, mielõtt még pereltek....).
Így mondhatom, hogy "sejtem" mennyit ül gép elõtt... (sejtelmes hasonlóságot véltem felfedezni csgj és akkor önmagam között sok szempontból.... na nem mintha azóta sokat változtam volna😄)
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
A számítástechnika (mint minden hobbi) drága dolog. Ne hihetetlenül drága, de idõnként kell rá költeni.
És nem csak drága, de káros is. (Szemre, hátra, kézre, stb.) Minden korban meg van egy norma, az általánosan megfizethetõ norma. Mind teljesítmény, mind kényelmi szempontokból.
Senki sem kéri tõled, hogy hozd a teljesítényi normát.(általában a boltban vásárolható legalsó kategria. Ami "még" kapható)
De arra törekedni, kell, hogy az egészségügyi lehetõségeket maximálisan kihasználd.
Nem tudom, hogy milyen összegek állnak rendelkezésedre. Amit tudok, hogy a CRT monitortól hosszútávon meg fogsz vakulni.
(A mai informatikusok(akik már legalább 20 éve foglalkoznak ezzel) több, mint 80%-a szemüveges. Vagyis 5-bõl csak 1-nek mûködik rendesen a szeme.)
Az anyagi lehetõségekkel meg ne gyere nekem. Azért ne, mert ezzel csak megtegeted magad. De egyrészt enges se érdekel, meg a jóistent se fogja, amikor majd 30 évesen elkezd homályosodni a világ.
Az orvosodnak meg hiába hajtogatog, hogy "nem volt rá pénz".
Most jön a durva rész. Kegyetlen, de igaz, megróbálom egy mondatba összegyûjteni.
Ha nem vagy képes a lehetõ lehetõ legkevésbé egészségtelen gépet megfizetni, akkor NE számítgépezz, mert tönkreteszi az egészséged.
(legalábbis napi egy-másfél óránál többet)
Ismétlem. Nem érdekek mennyi pénzed van. De az egészségedet meg a szemed et se érdekli. Nem nekem rossz, ha 30 évesen remeg a kezed, homályos a látásod, meg fáj a gerinced.
Az anyagiakkal meg max magadat mentegetheted. Ha úgy jobban alszol, nekem mind1.
A proci, a memória, a videokari nem számít. Annak csak akkor van értelme, ha az egészségügyi dolgokat teljesíted. Ne feledd, hány ürát töltesz gép elõtt egy nap.
A hegymászók se passzolják le a biztonsági kötelet, mondva, hogy "nincs rá lé".
(Ettõl CRT monitort használni még nem extrém sport😄)
És ismétlem, amit mindig szoktam. Ez nem mind tény, ennek egy része az én véleményem. Nem kell velem egyetérteni, de leszólni se.
Nem akarlak megtéríteni, csak elmondtam a véleményem. Ha reagálsz rá, akkor talán és is reagálok újra, de nem vagyok "nagyképû", csak van véleményem. Ha nem reagász rá, akkor én se folytatom a témát.
Mostanában vigyáznom kell miket írok, mert idén valahogy sértõdékenyebbek az emberek, mint tavaly...
Tudod hol és mit dolgozik?<#vigyor3>#vigyor3>
Mert attól, hogy pl. irodában van, és ráadásul neadj Isten még számítógépes munkát is végez azért nem feltétlenül van ott pont 8 órát, meg lehet nem is 8 órás a munkaidõ, nem?
Pont, hogy a CRT a károsabb!
Vesszetek össze ti is!
És azt hiszem te rohadtul nem vagy tisztában azzal, hogy nem én fizetek a gépért! Ha megtehettem volna, vettem volna egy TFT monitort. Fõleg, hogy ha már elõtte tudom, hogy mennyivel károsabb a CRT-nél. Meg hát most itt ez a hiba is a monitorral. De ha nem tudom kijavítani, nem fogok venni rögtön egy TFT-t, mert nincs rá pénzünk! "Mindennél fontosabb az egészség" - dolog útjában is a pénz áll, értsd meg, köszi...
Nem tudtok olyan weboldalt, ahonnét DVD-size borítókat lehet letölteni?
Filmekhez tudok párat, de nekem játékokhoz kellene.
Ha ezzel tisztában vagy, akkor meg érezd magad jól lebaszva... minek vettél videokártyád, ha nincs rendes monitorod.
Nem akarlak kioktatni vagy valami. nekem mind1, hogy ati avgy nvidia, meg amd vagy intel, meg ilyen szokásos kérdések. De a TFT monitor NEM menõzés kérdése.
Bironyított tény, hogy egy igen jó CRT monitornak szebb a képe, mint egy TFT-nek. Élesebb és kontrasztosabb. Ellenben a TFT drágább, meg pixelhibásodik. Vajon miért vesz mégis mindenki TFT-t? Egyrészt mert kiseb és könyebb cipelni, persze. De a lényeg, hogy nem vibrálós fényes technológiát használ képfrissításre, hahem állandó képes. (nincs HZ). Így SOKKAL szemkímélõbb.
Monitort nézni azért rosz, mert:
-fényforrás
-vibrál.
TFT nem vibrál(ha nem olyasmit nézel😄)
TFT kevesebb fényt ad általában.
A számítógéped 3 legfontosabb alkatrésze
1. Monitor
2. Egér
3. A széked (amin ülsz)
Az összes többi már csak teljesítménykérdés. De ezek kényelmi cuccok. TFT monitortól kevésbé megy tönkre a szemed, egy jó kis Logitech egér használatakor sokkal kevesebb esélye van az ínhüvelygyulladásnak, a szék, meg a testtartás meg a gerincednek fontos.
(itt jelzem, hogy szerintem az fontos, hogy hátradõlve is kellemes magasságban legyen a billentyûzet meg az egér. Nem jó ha túl magasan vannak. Az "egyenes hát" meg szerintem nem annak van kitalálva aki 10 órát ül gép elõtt.
Prbálj ki valamit. Játsz Unreal Tournamentet(vagy valami mást) több, mint 14 órán keresztül. Ha utána nem fáj a fejed, akkor jó a monitorod, ha nem fáj a hátad, akkor jó a széked, és ha nem fáj a kezed, akkor jó magasságban van a jó egered.
Volt nekem is CRt monitorom. Max 3-4 óra után elkezd fájni tõle az emer feje, még 100HZ-en is...
Azért vagyok így kiakadva, mert nagyjából sejtem mennyi idõt töltesz gép elõtt. A kezed, a szemed és a hátad az egészséged és az életed része. SOKKAL fontosabbak, mint a DX10-es vidokártya vagy az 500 gigás vinyó...
Inkább használkén úja 386-ost TFt monitorral, mint hogy újra CRT-zni kelljen akár Quad Core-os géppel is...
Egy olcsóbb 19"-os TFT monitor már 40 alatt kapható. Ez a gép legfontosabb része.... már ha te testednek fontos része a látás...
Ez többrõl szól, mint a DX10, vagy a Vista... ez valódi dolog... tényleges veszély.
UI: síkképernyõs CRT-k esetén általában van 2 db merevítõszál a monitoron. ez 1/3 és 2/3 részeknél szokott lenni, általában vízszintesen. Halvány alig látható és hamar megszokható. Lehet, hogy nálad is ez a helyzet, bár... nem függõleges szokott lenni... nemtom.
csgj: Azt mondanám, hogy rossz a monitorod. Gondolom, hogy nem CRT...
Kirol: Most éppen egy játékfordításon dolgozom, amit majd tesztelni is kellene, meg már így is függõben van néhány sorozatfordítás is.
És nincs hozzá sehol magyar felirat.
De most õszintén... a userek mire nem találnak megoldást?😄
Kár!