33675

• MerlinW
    Van fent nekem XP és Vista64 is.

Vistán Win2K kompatibilitással nincs semmi baj, a többire meg ott van a scumm és a dosbox. Ugyanúgy ment eddig minden mint XP-n.

Vista64 attól hogy 64bites OS minden 32bites alkalmazást 32bites módban futtat. Még saját "Program files x86"-uk is van:) Most -egy hónapja- találkoztam vele először, eddig kellemesen csalódtam. Klasszikus GUI, és egyéb felesleges csicsa (valamint User Account Control, és Sleep módok eltávolítása) kikapcsolása után, egész kellemes.
  • IMYke2.0.0.0
    Sehogy.
    Személyszerint a Vista 64-et én nem ajánlanám klasszikus játékokkal foglalkozóknak...
    Remélem, Takysoft vagy a nálam gyakorlottabb, hozzáértőbb tag majd kiokosít és átlendít engem is tévedésem korlátján.
    Nekem most Vista SP1 32 bit áll a rendelkezésemre - de nem tenném fel semmi pénzért [még].
  • Axon
    Érdekelne az a Vista. Jó lenne kipróbálni a játékokkal is. Nem tudom mennyire szeretnék a régebbi játékok.
  • MerlinW
    Akkor nem tudom. EF2 nincs kéznél, de a Q3 megy nálam rendesen Cat87-el
  • csgj
    Próbáltam, az se vált be :S Ősrégi drivert meg más gamek miatt nem teszek fel.
  • MerlinW
    méghozzá az Ati driver-é. Próbáld régebbi driverrel.
  • csgj
    A hibajelentés azt írta, hogy ez az atioglx2.dll fájl okozza a bajt. És nekem nagyon gyanús, hogy ez opengl fájl -.-
  • csgj
    Hali srácok!... Már megint gondban vok -.- Már próbáltam kérdezgetni a hozzá való topicban, de senki sem válaszol, mert eléggé "lakatlan". Szóval, feltettem újra Star Trek Elite Force 2-t, és az első pálya után pályabetöltésnél hibajelentéssel kidob a vindózba (XO). Nos, múltkor (ugyanezzel a géppel, csak driverek lehettek mások) egyáltalán nem volt vele semmi gondom. Aztán már rájöttem, hogy ha kikapcsolom a gameben az opengl grafikai beállításokat, akkor nem dob ki. Csakhogy így nincs élsimítás, és szaggat a game! Akármilyen gyenge is a gépem, ennyire azért nem lehet az :P Opengl-t bekapcsolva persze maxon atomgyorsan megy (hát vazze, quake3 motor)... Tehát, gondolom az opengl-el van vmi. Csak nemtom mi. Legújabb ATI driver van fent, és legújabb dx9.
  • serito
    Nekem van VistX64 angol NO serial NO activation. Minden frissítés lejön hozzá SP1 is. Ha gondolod feltöltöm neked.
  • Axon
    A cégeknek még mindig alíg kell a Vista

Most az új gép és a benne levő 4 giga memória kapcsán elgondolkodtam én is a Vistan. Mivel nincs tört Vistam (sem magyar sem angol nyelvű), így még az elgondolkodás is feleslegesnek tűnik.
  • serito
    Nézz utána (google), hogy mennyire tuningolható darabot sikerült beszerezned! Esetleg Prohardver fórum, ott sokat tudnak segíteni neked.
    Az enyém: Q814A746
  • kirol
    Aha, és ebből a kódból ti láttok valamit? :)
  • serito
    És Vid? 1.25?
  • MerlinW
    Q818A132

Kirol: a dobozán a vonalkódokon.
  • kirol
    Azt hol látjuk?
  • serito
    Akkor nem valami jó széria a tiéd:
    Mi az FPO-ja?
  • MerlinW
    1 kW = 1000W
    Óránkénti áramfelvételt mérnek, tehát X Watt/óra.
    Árat nem tudom pontosan, Áramszolgáltatódnál nézd meg. Itthon kb 200kW szokott lenni havonta.
  • MerlinW
    1,39 alatt Orthos megáll. 1,38 alatt nem indul a win.
    RAM-ok auton vannak, 1,91-et kapnak (gyári ajánlott fesz)
    időzítés 5-5-5-16 helyett 5-5-5-15-ön.

Nekem 1,3V alatt csak 9x400 volt stabil.
  • kirol
    Persze, ha nem lenne mellette egyik oldalt fal, másikon meg egy másik dolog tüskéje, szép is lenne. :)

Ezért cseréltem meg, mert helyhiány pont ennél van.
  • serito
    Bocsi "Power"
  • serito
    Pover led:
    Nagyon egyszerű a 3-asból a zöld tűt tedd át a középsőbe, és máris rá tudod csatlakoztatni a laphoz.
  • kirol
    Mi annak a neve, amit rádugok az alaplapi kis 3 tűs venticsatira, és azt kétfelé osztja, hogy 2 db venti kapjon onnan áramot, mert ezen már nincs annyi, mint amennyi az asus-omon volt.

Ja és a legjobb, a power led ,meg stb-t nem tudtam rádugni, mert nekem a Chieftek házamban a Power Led 3 tűs, a lapon meg 2 és hely sincs neki. :D

Így át kellett cserélnem a power SW-vel mert az 2 tűs és ott volt hely, a 3asnak is. Állat ez a nagy kompatibilitás!
  • serito
    Ha visszaolvasol linkeltem néhányat! Ja ezt még nem, van egy egész jónak mondható mínuszfeszes eredményem is :
    3600Mhz 1.120v ! Primestabil!
  • kirol
    Na az természetes, csak nincs odaírva, hogy 1 w per mi. Akkor ilyenkor az órát jelent?
  • Axon
    Na ilyesmivel természetesen nem kísérletezem. Rászereltetem a boltban.
    Ki is próbáltatom velük. Átzörgetik rajta a memtestet, meg valamilyen oprendszerrel is bebootolják.
  • kirol
    Mi az a 24/7?

• Axon
    Beindultál a tuningban! Kíváncsi lennék néhány teszteredményre is, ha vannak.
  • serito
    1W/h az-az 1000 óra alatt fogyaszt 1KW-ot.
  • serito
    Optimális beállítás 24/7-re:

9x450
    CPUv : 1.280v
    Vcore: Default
    Mem : Default
    Ram:Fsb 1:1 ( ha 800-as ramok bírják!)
    Ram:Fsb 5:6 ( ha 1066-os ramjaid vannak!)

Minden egyébb energiatakarékos opció: Enabled
  • kirol
    Akkor már csak az a kérdés, hogy 1 W/ micsoda mégis?

Hogy lássam 1 hónapban ha csak stand by ban van mennyit eszik.
  • serito
    1KW kb 40Ft
  • serito
    Nem akartam káoszt okozni, viszont 9x450-hez rengeteg az a 1.39v.
    Bőven elég az 1.28v-is a stabil működéshez!
    + EIST és CIE bekapcsolva!
  • kirol
    Na egyezzetek meg, és egy optimális hosszú távon hazsnálható tipped adjatok nekem! :D

1 kW az hány forint?

A TV-met nem lehet kikapcsolni, csak stand by -ba, így ennyit fogyaszt papír szerint: kevesebb. 1 W.

1 W/ micsoda mégis? Óra, nap?
  • MerlinW
    Terhelve 60-70 között van. 70 fölé még nem ment. Mondjuk segít ebben Silent Knight és a másik 4 venti:)
  • serito
    Ismerem a Giga lapokat szinte csak olyanom volt. Ezeket az energiatakarékos tulajdonságokat tuning esetén mindíg kikapcsolom.
    Egyet engedélyezek : Lodline Calibration
    Gondolom csak üresjáratban 40 fokos a kupak, mennyi ha terheled?
    Nálam 4050Mhz-en mint azt a képen(#25210) is láthattad 66 fok terhelve.
  • MerlinW
    Persze, tesztkörnyezetben okés. De napi használat során 900 és 1080-as RAM-ok között semmi különbséget nem lehet észlelni:)

3D mark-olni, meg teszteket nézegetni más. Én hétköznapi tuningot írogattam a srácoknak, amin hosszú távon üzemképesen tudják hajtani a gépüket.
    Ne zavarjuk össze őket:)

9x400(3,6GHz), 9x450(4,05GHz) 800-900 -as memóriákkal tökéletesen megfelel a mai alkalmazásoknak.
  • MerlinW
    Villanyóra meg enabled:D

Bekapcsolt állapotukban akár havi 2-5 ezret is spórolhatsz a villanyszámlán. Jó az.
  • serito
    Azért mert sajnos nem minden esetben tudon 1:1-ben indítani a gépet. A memórikezelés kicsit problémás nálam. Nehéz megtalálnom a pontos beállítást. Magasabb FSB esetén természetesen 1:1-ben járatom más esetben padig 5:6-ban .
    Pl: 9x450 1:1-ben csak 900Mhz lenne (sok esetben lassabb mint a 5:6)
    9x450 5:6 ban pedig 1080Mhz (mem olv. írás teszteb így többet produkál)

• MerlinW
    40 fokosak a kupakok:)

1,38V van megadva max-nak, de a Gigabyte lapok dinamikusan szabályozzák a feszültségfelvételt (EIST, C1E, stb), és terhelés alatt sem mutat 1,32V feletti értéket.
  • MerlinW
    Szép értékek:)

A tuning teszteknél nem értem miért nem egyenlítetted az arányokat/használtál szabvány értékeket:

Clock: 9x533 (4,7Ghz, 1:1, 1,440) megy minden gond nélkül.
    VCore: 1,44 (bár, elvileg 1,40-en is bírnia kellene)
    RAM: 2x533 (1066Mhz)
    RAM V: def+1,2V (ha bírja)
    DRAM:FSB = 1:1

A nem szakiknak üzenem, hogy a fenti beállítás hosszú távon káros a processzor lelki világára és korai öregedéshez vezethet:)