33675

• kirol
    Ja de mondom, még azt áruld már el nekem, hogy amit te beállítassz CPU feszt bios-ban azt látod a CPUz-ben?

Mert én nem. Nekem a CPUz mindig kevesebbet ír.
  • kirol
    12 óráig nem futtatok Orthost az tuti.

Akkor egy Crysis nem fut jobban?

Csak mert én azt vettem észre, hogy még az XP is jobban pörög, gyorsabban betöltődik ilyenek. (Pedig itt csak 2 Ghz-en megy, ami vicces, mert E6600-as meg 3 Ghz-n ment. :D )
  • MerlinW
    Ha már 12 órát megy akkor jó. (egyébként a méregetéseim alapján a legdurvább játékok is max ~80%-át használják a 8400-8500-nek és azt is csak időszakonként, hiszen többnyire a GPU számol)

Renderelés, videótömörítés max amivel otthon izzasztani lehet.
  • kirol
    Elfelejtettem na. :)
    Hát még se akar ez menni. Sőt alapon se akar menni az OCZ-vel 1000 Mhz-n.

Itt még valami MCH-frekit is lehet állítani, így bármilyen RAM Mhz-t el lehet érni. És ez nem változtatja a CPU fsb-jét. Érdekes.

Most végre azt szeretné elérni kezdetnek, hogy alap órajelen menjen CPU és RAM is végre. Orthos most jár 1 óránál. Akkor remélem már csak jó most.
  • MerlinW
    Mondtuk, hogy amíg mérsz kapcsold ki az EIST-et és a C1E-t a BIOS-ban
  • kirol
    Tudsz adni egy "Gyorsítótár és memória sebességmérés" képet?
    Lehetőleg Everest v4.50.1431-el?

Közben rájöttem, hogy mégse olyan lassú, csak Everest nem tudja aktiválni a powert, és csökkentett frekin mérte. :)

De azért szívesen vennék egy képet. Rakok én is.

Csak én most Orthos-ozom, minden alap 9,5x375-ön (3562). Így jónak néz ki.
  • MerlinW
    Nemtom.. próbáld 1:1-ben futtatni, teszt erejéig. Nekem Everestben top5-ös értéket mutat a CSX
  • MerlinW
    Dobtam privit
  • kirol
    Igen, 3,25 Gb-ot lát.

De ez az OCZ ram szánalom. Olyan iszonyat lassú, hogy az már rendellenes.

Azért mert ez 4 gb, és nem 2, mint a crucial -om azért ennek ugyanolyan gyorsnak kellene lennie nem?
  • Randal
    Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni gépvásárláshoz.
    Diplomamunkához kellene meg egy kis játékra. Én egy korai P4-esre vagy AMD-re gondoltam, max 60-ból. Akinek van otthon kallódó cucca az légyszi írjon, vagy ha tud, akkor segítsen, hogy abból a korból melyik alaplap, vidkártya stb. éri meg, mer marha kevés időm van utánnajárni.
    Utánna úgyis eladnám, mert szeretnék egy komolyabbat venni, csak most hitelt nem vehetek fel, kp-m meg jelenleg nincs egy 200-250e forintos gépre:(
  • MerlinW
    3-3,2GB-ot fog látni az XP. Vagyis annyi áll majd a rendszer rendelkezésére.
  • kirol
    Na megjött a ReaperX-em. Így most már teljes a cucc! :)
    Elég komolyan néz ki.

Ebből most XP 4 GB-ot lát ugye? Mármint összesen, a 640 MB-os VGA-mmal együtt, ugye?
  • kirol
    Én sem, viszont kijött a Tunguska 2 demo, nemsokára a full is. :) (De ismét csak németül egyenlőre.)
  • Axon
    A Space Siege-t próbáltátok már? Az eddigi hiszti szerint über brutál túlélő horror játék. Az nforce-on már egy ideje kint van, de nem hallottam katarzisban fetrengő emberkékről.
    Ha mégis jó, akkor felkerülhetne a ketteskére.
  • Axon
    Jó látni, ahogy itt tuningolgattok. Nekem holnap jön meg a cuccosom és az itt leírtak alapján máris van egy rakás dolog amit ki tudok próbálni.
    A helyzet viszont az, hogy holnap elmegyünk 4 napra nyaralni, így majd csak szerdán vagy csütörtökön jutok hozzá az új hardvereimhez. Na majd akkor... :-)
  • kirol
    Hát majd próbálkozok.

Nekem amúgy a 8x500-on 1,28125V -al már 78 fokosak voltak terhelten a procik. Az már magas nem? És ez a Ninja hűtővel.
  • MerlinW
    Hajtsd 9x400-on. Úgy megy alapfrekin (auto) Ez a legkíméletesebb tuning. RAM mehet 800-on de 1066-on is. Nem számít. Most én is így használom.
  • kirol
    Hát nekem nem megy így:

CPU: 9x450 1,28125 V
    RAM: 1080 Mhz

Orthos 1,5 perc alatt behal. Meg a CPUz és a Easy Tune(Gigabyte) azt jelzi, hogy a CPU csak valami 1,1X v-ot kap. Pedig BIOS-ban 1,28125 lett állítva.
  • kirol
    Az enyémnek is ez az FPO-ja. :)
  • MerlinW
    proci: CPU-Z
    video: GPU-Z
    Guglizd ki.

Egyébként ha be van kapcsolva az EIST és a C1E akkor alapjáraton csökkenti a szorzót, míg csak terhelés alatt adja a beállítottat.
  • kirol
    Ti mivel nézitek, hogy hány Mhz-n megy a CPU?

Nekem Everest ezt naplózta:
    Minimum CPU MHz
    1998 2008.08.20. 16:10:57

Maximum CPU MHz
    6483 2008.08.20. 16:04:02

Átlag CPU MHz
    2885,1

Nagyon lol lenne, ha ez így önállósítaná magát a tuningban, mert én semmihez nem nyúltam! És ez 6,483 Ghz-n járt volna! :D

A CPU max. 56 fok volt, de alaplap max. 69 fok.
  • kirol
    Zsír szellőzésem van, azzal nincs gond.

Elől bemegy, 9-es ventiken, majd a CPU 12 cm Ninja-ján át hátul egy másik 12-es kifújja.
    Bár egyik 9-esem nem megy, valamiért a system fan 2-es nem ad áramot rá, de nem emiatt 47 fok most az tuti.
  • csgj
    Majdnem eltaláltad. Tegnap este 9-kor sikerült megoldanom a problémát :P Valóban CCC-ben kellett állítani vmit, méghozzá az Adaptive AA-t kellett kikapcsolni. Úgy jöttem rá, hogy a játékban az élsimítást az opengl vezérli, ezért a játékban csak az élsimítást kapcsoltam ki, és úgy is ment rendesen. Aztán visszakapcsoltam, és persze kilépett a hibajelentéssel. Mielőtt visszaléptem volna a gamebe, eszembe jutott, hogy tehetnék egy próbát az Adaptive AA kikapcsolásával. És sikerült. Annyira pofon egyszerű volt a megoldás, én meg előtte azzal a hülye ati-gl fájlal akartam baromkodni :P Btw, THX, hogy megpróbáltál segíteni!
  • MerlinW
    Tápon kívül van venti ami kifújja a meleget? Az jót tesz:) Sőt az is, ha valami be is fújja azt.

Okozhatja az is ha rosszul vannak rajta a hidakon bordák, bár ez ritka jelenség.
  • kirol
    Na most már 52 fok alapon az alaplap.
    Mindjárt lenyomja a VGA-t. :)

Mi a francért ilyen meleg?
  • MerlinW
    42fok alapjáratban, CPU meg 40-50 között
  • kirol
    Neked a lapod hány fokos?
    Nekem alapjáraton asztalon most 49 fok. Kicsit magas régihez képest.
    Ez normális?

A CPU meg csak 37-42.
  • MerlinW
    Méregettem terheléseket, jópofa adatok jöttek ki:

Bioshock 1400x900 DX9 High: 30perc játék ablakban:
    CPU(4GHz/450FSB): max 2,7GHz terhelést mutatott
    GPU (SapHD4850): max 39% terhelés

Crysis 1400x900 DX9 High: 30perc játék teljes képernyőn:
    CPU(4GHz/450FSB): max 3,4GHz terhelést mutatott
    GPU (SapHD4850): max 81% terhelés

Gear of War 1400x900 DX9 High: 30perc játék teljes képernyőn:
    CPU(4GHz/450FSB): max 3,1GHz terhelést mutatott
    GPU (SapHD4850): max 61% terhelés

Van nafta a mai középkategóriás vasakban elég:)
  • MerlinW
    kapcsold ki a "catalyst A.I"-t.
    Ha nem megy pucold le az egész Ati szoftvercsomagot, és tedd fel csak a driver-t. (CCC, WDM nélkülit)

Fórumok szerint a CCC zavar be itt-ott.
  • csgj
    Nem, DOS parancsban lehet expand-olni, már rájöttem... csakhogy egyáltalán nem megy vele az Elite Force 2. -.- Betölt az a quke3-as motoros konzol vagy mi, és kész... a game nem indul. Úgyhogy visszaraktam az eredeti atioglx2.dll-t. De hát úgy marad a szokásos probléma. Nemtom mivel lehetne megoldani. Órák óta ezzel vacakolok.
  • MerlinW
    Átnevezed... de szerintem úgy nem fog menni, mert függőségei vannak
  • kirol
    A 4.50.1330-as Everest fel se ismeri a lapomat. Van már újabb verzió?
  • csgj
    dl_-ből hogyan tudok dll-t készíteni? Mert dl_-ként van egy tucatnyi atioglx2 fájlom.
  • kirol
    Telepítgetem a rendszert.
    És még semmihez nem nyúltam.

Tudjátok mennyi feszt kap a CPU-m?
    1,005 V-ot? Ez zsír! :D
  • csgj
    Még mindig ezzel tökölök, de nem találom a megoldást "-.- Lehet, hogy egyszerűen csak kéne egy normálisan működő atioglx2.dll fájl. Vmi picit régebbi, ami jó lesz az Elite Force 2-höz.
  • IMYke2.0.0.0
    Értem. Köszi. Újabb megnyugvás.
  • MerlinW
    Vista az XP bootmenüjébe ír. Egyszerűen csak ki kell törölni a Vista sort a boot.ini-ből.

Vagy ha biztosra akarsz menni (vista aktiváció MBR-ben dolgozik) akkor XP lemezt berak, repair mód, majd a fixmbr, fixboot parancs eltávolítja a nem odavaló dolgokat. 2 perc az egész.
  • IMYke2.0.0.0
    Csak egy a gond - legalábbis, én úgy tudom -, hogy a Vista átveszi a bootolást az XP-től, s ha eltávolítom később, az XP nem startol rendesen.
    Emlékeim szerint a PCWorld.hu-n olvastam ilyesmit...
  • MerlinW
    Csináld azt amit én. Dobd fel egy új particióra a Vistát, nyomogasd, aztán ha nem tetszik lepucolod.
  • IMYke2.0.0.0
    Na, efféle hozzászólás(okra) várok... s lassan megtérek :)
    Anno az XP-t is gyűlöltem, semmiért se akartam megválni a jó öreg Windows Millenium-omtól... [mint a Jégkorszakban a süni papa :)))]

Most, ha kapok megfelelő lökést, akkor - esetleg - átállok Vista-ra...
    Bár, eddig, sokkal több rosszat hallok róla, semmint jót.