The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Némely szolgáltató ettõl függetlenül is megszakítja a kapcsolatot éjfékor és rögtön újra is építi, ha éppen volt adatáramlás. Egyrészt ezt nem minden szolgáltató teszi meg, másrészt azok sem mindig teszik meg, akik ezt mondják, harmadrészt meg tapasztalatok alapján elmondható, hogy ilyen megszakítás után is ugyanazt az ip címet kapja vissza a felhasználó. Nos ha mégsem ugyanazt kapná, akkor gond van.
Egyébként egy vájtszemû biztos rögtön észreveszi a különbségeket, meg talán én is ha egymás mellé raknánk két egyforma monitort driverrel és anélkül.
csak arra kéne hogy ha hazamegyek vidékre elérjem a cuccaim. nem privátba
node, az IP-t ugye nem tudom, domain meg nincs.(illetve koszt egy domaint is a T, de azis dinamikus).
Egyszer próbálkoztam egy ilyen no-ip domaines dologgal, de kiderült, hogy fizetõs. Nincs valami ingyen megoldás erre?
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
via_mala a te embered ezügyben😊
[merlinw.org]
Az a megoldás, hogy a global.xarc-ot a TLJHUN telepítés elõtt átnevezed másra, azután vissza. Sajnos így pár dolog angol marad majd, de a legnagyobb része legalább magyar lesz.
Jó kalandozást! 😊
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
[merlinw.org]
(*alapértelmezetten 20 az FTP adat port, 21 meg a kapu.)
Szerverbérlés nem tudom mennyi, én vettem gépeket (6-ot) és különbözõ szerverparkokba raktam õket. 100/100-as nettel 12-17ezer között van havonta egy gép , 0-24-es ügyfélszolgálattal. De (utána kell nézni) vannak bérelhetõ szerverek Interware, UW, stb nagyobb cégeknél, ahol adják a vasat és karban is tartják. Ez persze drágább sokkal. (valahol 40ezer+/hó körül van)
[merlinw.org]
Egyben biztosak lehetünk. Konzol kapcsolatot csak rollover kábellal tudunk elérni<#buck>#buck>
Figyelj már Merlin.
PM-ben, vagy tõlem itt is lehet írd már le, hogy hogyan tudom azt konkrétan megcsinálni, hogy van 1 gépem, ami folyamatosan megy, ezen megosztok pl. X Gb helyet és más géprõl ezt el tudjam érni FTP szinten?
Vagy olcsóbb, ha bérelünk egyet? Mennyibe kerül az? Tudnál kicsit informálni engem?
Köszi
Élsimítás, nagyobb felbontás nincs, de még így is az egyik legjobb kaland.
[merlinw.org]
- Szerver gép (netes gép): TCP/IP: 192.168.0.1, 255.255.255.0
- Másik gép: TCP/IP: 192.168.0.2, 255.255.255.0, 192.168.0.1 (ez az átjáró)
- Munkacsoport ugyanaz legyen (alapból Munkacsoport a neve, ha nem bántottad jó úgy)
- Start menü, Beállítások, Hálózati kapcsolatok, hálózati beállítás varázsló mindkét gépen
- Reboot mindkét gépen
- ping oda-vissza, ha van akkor jóak vagyunk.
Ha van ping, látod a hálózatot, akkor a fentiekre már nincs szükséged.
Net megosztása:
Szerveren (netes gép)
- Start menü, Beállítások, Hálózati kapcsolatok, Local area connection (ill az a kártya ami a neten lóg), Tulajdonságok, Haladó
- Internet megosztás bepipál, lenyíló menüben kiválasztod azt a hálókártyát ami kapcsolódik a másik géphez. (túzfalat kapcsold ki, majd bekapcsolod ha minden okés)
- Szerver reboot
- Ha nem megy, hálózat varázsló, majd ismét Reboot
[merlinw.org]
Fákjúal!
monitorhoz amúgy minek dirver? rádugod a DVI-ra, a többi a videokari dolga.
komolyan mondom, a DVI legnagyobb elõnye, hgy nem kell a monitoron a képet állítgatni😄
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Nekem is ilyen van. Még 2001-ben vettem egy 103075-öst)
Szép nagy CRT, 65e volt akkor!
Igaz, a max felbontás 1024*768, 85Hz-en, de síkképernyõs és még mindig szebb színeket produkál mint a legtöbb mostani középkategóriás TFT vagy CRT😊
Az egyetlen probléma vele, hogy semmilyen driver CD-t ill. kislemezt nem adtak hozzá.
Ezen kívül tökéletes kis jószág😊
Újabb monitoroknál én maradnék a 4:3-as aránynál, mert sokkal normálisabb, plusz volt egy kis gixer a Bioshocknál ugye😛
Jobb megoldás, ha valamilyen proxy programot használsz. Az idõk kezdetén én még win98 ban levõ isdn kártyán keresztül érkezõ internetet osztottam meg porxy program segítségével. Remekül mûködött. Keress rá a neten, biztos találsz többet is.
- ugyanazon a kábelen az egyik kártyán össze tudtam úgy kötni a két gépet, hogy lássa egymást, míg a másikkal nem,
- ugyanazon a kábelen, függetlenül, hogy melyik kártyába dugtam be, jött az internetkapcsolat.
Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/
Szóval pontosan
Keresztkötésû: Switch-Swith,Switch-Hub,Hub-Hub,PC-PC,Router-Router,Router-PC.
Egyenes meg Switch-Router, Switch-PC/szerver, Hub-PC/szerver.
Na így 😊
Ha nincs wirelessre, akkor vegyél kábelest😄 4 ezer ft nem olyan hú de nagy pénz.
Persze szórakozhatsz a szoftveres netmegosztással is, de abban nem biztos hogy tudok segíteni.
1 megjegyzés azért.
nem akarok hülyeséget mondani, többiek majd tisztázzák, de asszem 2 féle UTP kábel van. az egyikkel 2 gépet lehet öszekötni direktben a másikkal meg routert meg gépet.
asszem az utbbit "patch"-kábelnek hívják...
nem tudom 2 gép sima összekötéséhez milyen kell. vagy a 2 gép amúgy látja egymást, csak a netet nem osztja?
Korábban gondoltam már, hogy vennék egy wireless routert, mert csak kényelmesebb lenne vele "összekötni" két gépet. Csak valahogy nem szántam rá magam, hogy tízezrekért vegyek egy picimacis (wifi) kártyát a laptopba, meg egy wireless routert. A másik, ami riasztott, hogy az árlisták böngészése után nem jött le, hogy milyen kombinációt lenne érdemes beszerezni.
Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/
De ha rám hallgatsz, akkor ilyet normális ember nem csinál(mert beleõrül), meg ez amúgy is ilyen félmegoldás.
Légy okos, és vegyél Routert. Manapság már 4 ezer forintért lehet kapni egy 100mbps-es vezetések routert.
Nem hinném, hogy szükséged lenne gigabites vagy wireless routerre, egy sima meg olcsó bárhol..
Aztán sokkal normálisabban osztja a netet, mint bármilyen software.
(ha ez a routen nem tetszik vagy nem felel meg, akkor Aqua-ban is kapni routereket, meg szinte minden boltban. nem drága már egy ilyen ketyere.)
De ha laptopod is van, akkor akár WiFi routere is gondolkozhatsz, ha a pénztárcád megengedi. Kényelmesebb, és állítólag nem okoz rákot😄
(bár ha okoz, akkor bajba vagyok, mert haver mikor volt itt nálam laptopjával, akkor vagy 10 különbözõ wifi hálózatot érzékelt ami elérhetõ a szobában😄)
Na meg a BioWare 100 éve készülõ Dragon Age névre hallgató, PC only (el is hiszem, muhaha) projektjét se felejtsük el!
Az asztali gépemre jön be az internet, és szeretném megosztani a laptomra. Két hálózati kártya van a gépben, egy alaplapi és egy pci-os. A két gépet sikerült összekötni utp kábellel, és a megosztott könyvtárakat látom a gépekrõl, viszont az internet megosztása nem sikerült.
Esetleg tudtok valami programot, amivel ezt egyszerûen meg lehetne oldani, mert a két winxp-t nem tudom úgy összehangolni, hogy jó legyen.
Ami még vicces, hogyha A hálókártyából B hálókártyába rakom a bejövõ adsl modemet, és B-bõl A-ba a két gép közötti hálózat kábelét, akkor azt jelzi vissza mindkét gépnél, hogy nincsen kapcsolat.
Írtam privit is, de elfelejtettem mondani, hogy Extreme Digital azért is jó hely, mert olcsó, meg igye szállítanak házhoz, az egész országba(10e ft felett, de egy monitor úgyis lesz annyi😄)
[merlinw.org]
Belinea 22" WideScreen (112202)
Ha nem nyomdai grafikai munkát végzek, mindenre tökéletes. Jó fényerõ, szép színek, megfelelõ képfrissítés. Abszolút szeretjük egymást😊
[merlinw.org]
Kontraszt arányban mi az az érték, ami már elfogadható?
Egyébként már 7 évvel az elsõ PC-m elõtt szemüveget írtak fel, pedig akkor még csak haver C64-ét láthattam.