The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ffxi
Akkor költözzek másik topikba?

Fákjúal!

Axon
Nos amikor csatlakozol a netre, akkor kapsz egy ip címet, ezt kell felírnod magadnak. Ha csak ott hagyod a netet és nem használod, akkor egy idõ után megszakad a kapcsolat a kiszolgálóval, ezért érdemes telepítened valamilyen alkalmazást, ami idõnként letölt valamit a netrõl (pl. valami hírolvasó program, de az is jó ha beállítod a víruskeresõdet, hogy 10 percenként frissítse az adatbázisát), így folyamatos marad a kapcsolatod és vidékrõl is eléred a géped.
Némely szolgáltató ettõl függetlenül is megszakítja a kapcsolatot éjfékor és rögtön újra is építi, ha éppen volt adatáramlás. Egyrészt ezt nem minden szolgáltató teszi meg, másrészt azok sem mindig teszik meg, akik ezt mondják, harmadrészt meg tapasztalatok alapján elmondható, hogy ilyen megszakítás után is ugyanazt az ip címet kapja vissza a felhasználó. Nos ha mégsem ugyanazt kapná, akkor gond van.

Axon
Szoktak adni az új monitorokhoz is drivert. A most vásárolt TFT-mhez is adtak drivert. Természetesen megy nélküle is, de így a windows rendel hozzá valamilyen alap színbeállítást, míg ha felteszed a drivert, akkor megkapja a legjobb gyári beállításokat. Hazudnék ha azt mondanám, hogy a driver felrakása után tapasztaltam bármilyen különbséget, de egy apró megnyugtató érzést azért jelentett :-)
Egyébként egy vájtszemû biztos rögtön észreveszi a különbségeket, meg talán én is ha egymás mellé raknánk két egyforma monitort driverrel és anélkül.

takysoft
Na most tegyük fel, h én csóró vagyok, és nincs pénzem fix IP-re. Akkor mit tegyek olyankor, ha dinamikus IP-vel szeretnék FTP-t üzemeltetni?
csak arra kéne hogy ha hazamegyek vidékre elérjem a cuccaim. nem privátba

node, az IP-t ugye nem tudom, domain meg nincs.(illetve koszt egy domaint is a T, de azis dinamikus).

Egyszer próbálkoztam egy ilyen no-ip domaines dologgal, de kiderült, hogy fizetõs. Nincs valami ingyen megoldás erre?

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

MerlinW
Váá most látom magyarítással van bajod😊 Benéztem, azt hittem magával a játékkal😊
via_mala a te embered ezügyben😊

[merlinw.org]

ffxi
Ízé 4cd-s változat jah.

Fákjúal!

via_mala
Ugye nem a Dreamfall-hoz akarod telepíteni? Merthogy ez a magyarítás az eredeti TLJ-hez készült.

Az a megoldás, hogy a global.xarc-ot a TLJHUN telepítés elõtt átnevezed másra, azután vissza. Sajnos így pár dolog angol marad majd, de a legnagyobb része legalább magyar lesz.

Jó kalandozást! 😊

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

MerlinW
#23186 neked ment, csak félrenyomtam.

[merlinw.org]

MerlinW
Ha 4CD-s verziód van, ahhoz mintha adtak volna ki valami xp cumót, nézd meg a hivatalos oldalán. A 2CD-s verziónak jónak kell lennie, én azt használom.

[merlinw.org]

MerlinW
Semmi extra, keresel egy bármilyen ftp szervert (gftpd, Raidenftp, stb. van sok), beállítgatod, melyik könyvtárat, ki, milyen jogosultságokkal érhesse el, létrehozol felhasználókat, ha van engedélyezed a 20,21-es* portokat a tûzfalon/routeren (ha saját portot adsz meg akkor 20 és a megadott portokat), oszt annyi.

(*alapértelmezetten 20 az FTP adat port, 21 meg a kapu.)

Szerverbérlés nem tudom mennyi, én vettem gépeket (6-ot) és különbözõ szerverparkokba raktam õket. 100/100-as nettel 12-17ezer között van havonta egy gép , 0-24-es ügyfélszolgálattal. De (utána kell nézni) vannak bérelhetõ szerverek Interware, UW, stb nagyobb cégeknél, ahol adják a vasat és karban is tartják. Ez persze drágább sokkal. (valahol 40ezer+/hó körül van)

[merlinw.org]

Na igen, de a régi szabványok szerint nem beszélünk ilyesmirõl 😄 Nekem is van egy HUB-om ami keresztkötésû kábellel is és egyeneskötésûvel is mûxik.
Egyben biztosak lehetünk. Konzol kapcsolatot csak rollover kábellal tudunk elérni<#buck>

ffxi
Gyökérbe raktam és akkoris!! Talán meg kell pecselni-e?

Fákjúal!

kirol
Hú de beindult itt a témázás!

Figyelj már Merlin.
PM-ben, vagy tõlem itt is lehet írd már le, hogy hogyan tudom azt konkrétan megcsinálni, hogy van 1 gépem, ami folyamatosan megy, ezen megosztok pl. X Gb helyet és más géprõl ezt el tudjam érni FTP szinten?

Vagy olcsóbb, ha bérelünk egyet? Mennyibe kerül az? Tudnál kicsit informálni engem?
Köszi

MerlinW
próbacserkó

[merlinw.org]

Szeritnem driverbõl rá lehet rakni az élsimítást.
MerlinW
Szerintem az ékezetes és speckó (--) karakterekkel van baja a könyvtárnévben. Telepítsd gyökérbe mondjuk TLJ könyvtárba, úgy tuti jó lesz.

Élsimítás, nagyobb felbontás nincs, de még így is az egyik legjobb kaland.

[merlinw.org]

MerlinW
Hálózat beállítás:

- Szerver gép (netes gép): TCP/IP: 192.168.0.1, 255.255.255.0
- Másik gép: TCP/IP: 192.168.0.2, 255.255.255.0, 192.168.0.1 (ez az átjáró)
- Munkacsoport ugyanaz legyen (alapból Munkacsoport a neve, ha nem bántottad jó úgy)
- Start menü, Beállítások, Hálózati kapcsolatok, hálózati beállítás varázsló mindkét gépen
- Reboot mindkét gépen
- ping oda-vissza, ha van akkor jóak vagyunk.

Ha van ping, látod a hálózatot, akkor a fentiekre már nincs szükséged.

Net megosztása:

Szerveren (netes gép)
- Start menü, Beállítások, Hálózati kapcsolatok, Local area connection (ill az a kártya ami a neten lóg), Tulajdonságok, Haladó
- Internet megosztás bepipál, lenyíló menüben kiválasztod azt a hálókártyát ami kapcsolódik a másik géphez. (túzfalat kapcsold ki, majd bekapcsolod ha minden okés)
- Szerver reboot
- Ha nem megy, hálózat varázsló, majd ismét Reboot

[merlinw.org]

Nincs más felbontás, meg élsimítás, ez még nem a 21. század volt 😊
ffxi
Ill. a játékot is most elõször raktam fel. Nemtom hol vannak a felbontás beállítások. Alapba 640*480 és nincs élsimítás úgy meg naon csúnya 😞

Fákjúal!

ffxi
HELP!!!
Magyarítás install közben ez jött fel.

Fákjúal!

takysoft
szélesvászonnál simán levágta a képet😄

monitorhoz amúgy minek dirver? rádugod a DVI-ra, a többi a videokari dolga.
komolyan mondom, a DVI legnagyobb elõnye, hgy nem kell a monitoron a képet állítgatni😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Randal
Belinea istenkirály😛
Nekem is ilyen van. Még 2001-ben vettem egy 103075-öst)
Szép nagy CRT, 65e volt akkor!
Igaz, a max felbontás 1024*768, 85Hz-en, de síkképernyõs és még mindig szebb színeket produkál mint a legtöbb mostani középkategóriás TFT vagy CRT😊

Az egyetlen probléma vele, hogy semmilyen driver CD-t ill. kislemezt nem adtak hozzá.

Ezen kívül tökéletes kis jószág😊

Újabb monitoroknál én maradnék a 4:3-as aránynál, mert sokkal normálisabb, plusz volt egy kis gixer a Bioshocknál ugye😛

Axon
A mai switch-ek és routerek már nem igénylik a keresztkötésû kapcsolatot. Elég inteligensek, hogy felismerjék a kapcsolat típusát, úgyhogy switch-switch és switch-router kapcsolatnál is simán lehet egyeneskötésû kábelt használni. Itt a melóhelyemen van vagy 8-9 switch (némelyik 5-6 éves) és 1 db router (na meg egy gateway) is összekötve, mindegyik egyenes kábellel. Van egy régebbi HUB-om is amit már nem használok, de ahhoz sem kellett kereszt kábel, mert volt egy külön csatlakozója, aminek fordított volt a lábkiosztása, pont azért, hogy két HUB-ot sima egyenes kábellel is össze lehessen kötni.

Axon
Van netmegosztás XP-ben, kicsit körülnézel és biztos megtalálod, már a win98-ban is benne volt.
Jobb megoldás, ha valamilyen proxy programot használsz. Az idõk kezdetén én még win98 ban levõ isdn kártyán keresztül érkezõ internetet osztottam meg porxy program segítségével. Remekül mûködött. Keress rá a neten, biztos találsz többet is.

RaveAir
A kábeleket cserélgettem. Tehát:
- ugyanazon a kábelen az egyik kártyán össze tudtam úgy kötni a két gépet, hogy lássa egymást, míg a másikkal nem,
- ugyanazon a kábelen, függetlenül, hogy melyik kártyába dugtam be, jött az internetkapcsolat.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

takysoft
most még annyira se értem, mint eddig😄

Hoppá, elnézést. Keverem...késõ van már<#buck>
Szóval pontosan
Keresztkötésû: Switch-Swith,Switch-Hub,Hub-Hub,PC-PC,Router-Router,Router-PC.
Egyenes meg Switch-Router, Switch-PC/szerver, Hub-PC/szerver.
Na így 😊

Van a keresztkötésû meg az egyeneskötésû kábel. Keresztkötésû van ha két PC-t kötsz össze, vagy egy PC egy Router, 1 PC egy Switch ...blablabla. Ha két egyformát kötsz össze és nem PC-t akkor pedig szinte mindig egyenskötésû van (Switch-Switch, Router-Router stb.). Patch kábelt különbözõ szerverekhez való csatlakozásnál használják. Ha pedig konfigurálni akarsz vmit akkor konzol kábellal teszed. Nagyjából leegyszerûsítve ez a kábelek mizériája 😄

takysoft
Home? az tud egyáltalán?

Ha nincs wirelessre, akkor vegyél kábelest😄 4 ezer ft nem olyan hú de nagy pénz.

Persze szórakozhatsz a szoftveres netmegosztással is, de abban nem biztos hogy tudok segíteni.

1 megjegyzés azért.
nem akarok hülyeséget mondani, többiek majd tisztázzák, de asszem 2 féle UTP kábel van. az egyikkel 2 gépet lehet öszekötni direktben a másikkal meg routert meg gépet.

asszem az utbbit "patch"-kábelnek hívják...

nem tudom 2 gép sima összekötéséhez milyen kell. vagy a 2 gép amúgy látja egymást, csak a netet nem osztja?

RaveAir
Korábban én is csináltam netmegosztás csak sima XP-k segítségével, és nem volt semmi gond. De most valamiért nem müxik... Lehet, hogy a laptop-om legális XP Home-jával van a gond? Mindegy.

Korábban gondoltam már, hogy vennék egy wireless routert, mert csak kényelmesebb lenne vele "összekötni" két gépet. Csak valahogy nem szántam rá magam, hogy tízezrekért vegyek egy picimacis (wifi) kártyát a laptopba, meg egy wireless routert. A másik, ami riasztott, hogy az árlisták böngészése után nem jött le, hogy milyen kombinációt lenne érdemes beszerezni.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

takysoft
WinXP-ben van valami beépített netmegosztás, valahol a hálózati kártyák beállításánál, egyszer csináltam is hasonlót, de nem emlékszem rá már pontosan.

De ha rám hallgatsz, akkor ilyet normális ember nem csinál(mert beleõrül), meg ez amúgy is ilyen félmegoldás.

Légy okos, és vegyél Routert. Manapság már 4 ezer forintért lehet kapni egy 100mbps-es vezetések routert.

Nem hinném, hogy szükséged lenne gigabites vagy wireless routerre, egy sima meg olcsó bárhol..

Aztán sokkal normálisabban osztja a netet, mint bármilyen software.
(ha ez a routen nem tetszik vagy nem felel meg, akkor Aqua-ban is kapni routereket, meg szinte minden boltban. nem drága már egy ilyen ketyere.)

De ha laptopod is van, akkor akár WiFi routere is gondolkozhatsz, ha a pénztárcád megengedi. Kényelmesebb, és állítólag nem okoz rákot😄
(bár ha okoz, akkor bajba vagyok, mert haver mikor volt itt nálam laptopjával, akkor vagy 10 különbözõ wifi hálózatot érzékelt ami elérhetõ a szobában😄)

A Crysis engem sem érdekel, nem is komolyan írtam. Mass Effect pedig jön PC-re - legrosszabb esetben emulátorral 10 év múlva 😊
Na meg a BioWare 100 éve készülõ Dragon Age névre hallgató, PC only (el is hiszem, muhaha) projektjét se felejtsük el!
De a Mass effect egy olyan rpg, ami nem akaródzik kijönni PC-re 😞 A Crysis unalmas, egyhangú vacak.. csak jól néz ki. A Witcher mondjuk jó, azt tényleg irigyelhetik a konzolosok. Bruhahaha! 😛
Ugyan, gondolj a Crysisra 😊 Vagy inkább a Witcherre, ha szereted az RPG-ket, akkor hiba nem kipróbálni.
Hát akkor én sem szórakozok vele... 😛 De megõrülök ezért a Mass effect játékért! Annyira utálom, hogy mindig a konzolosok vannak elõnyben.
Ezt ismerem. Annó én is regeltem. Nem trükk, tényleg adnak, csak az a gond vele, hogy lehetetlenség annyi embert összeszedni amennyi egy cuchoz kell. Ott van a REFERAL No. azt ha megadod, akkor az a csávó kap pontokat érted. Namost ezt nekem is bemesélték, regeltem is. Meghívtam jópár emberkét, persze pontokat értük nem kaptam. Mert van vmi ilyen dolog, hogy aktiválni kell magát mindenkinek. Vagy vásárol vmit az oldalról, vagy letölt vmi kakát a gépébe és aztán abból jön neki az aktiválás. Innentõl kezdve én sz*rtam rá. Állítólag az iPod-ot meg lehet szerezni, leküldik ÍNGLENDBÕL, de 20 pontot összegyûjteni nem olyan könnyû rajta.

1 év múlva úgyis ballagok... ha addig nem jön ki PC-re a Mass Effect, akkor xbox360-at kérek ajándéknak 😄
Szerintem több, mint gyanús.
RaveAir
Köszönöm a tippeket. És ha már benne vagyok a kérdezésben, akkor kérdeznék még.

Az asztali gépemre jön be az internet, és szeretném megosztani a laptomra. Két hálózati kártya van a gépben, egy alaplapi és egy pci-os. A két gépet sikerült összekötni utp kábellel, és a megosztott könyvtárakat látom a gépekrõl, viszont az internet megosztása nem sikerült.
Esetleg tudtok valami programot, amivel ezt egyszerûen meg lehetne oldani, mert a két winxp-t nem tudom úgy összehangolni, hogy jó legyen.

Ami még vicces, hogyha A hálókártyából B hálókártyába rakom a bejövõ adsl modemet, és B-bõl A-ba a két gép közötti hálózat kábelét, akkor azt jelzi vissza mindkét gépnél, hogy nincsen kapcsolat.

Ez a dolog egy nagy kamu, jól sejtem? Mert ha mégse az, akkor kipróbálom (kell egy xbox360 Mass effect miatt 😛). De ha kamu, akkor inkább nem adom meg csak úgy a házszámomat, utcát, stb-t...
takysoft
RaveAir
Írtam privit is, de elfelejtettem mondani, hogy Extreme Digital azért is jó hely, mert olcsó, meg igye szállítanak házhoz, az egész országba(10e ft felett, de egy monitor úgyis lesz annyi😄)

MerlinW

[merlinw.org]

MerlinW
Nekem ilyen van:

Belinea 22" WideScreen (112202)

Ha nem nyomdai grafikai munkát végzek, mindenre tökéletes. Jó fényerõ, szép színek, megfelelõ képfrissítés. Abszolút szeretjük egymást😊

[merlinw.org]

MerlinW
<#idiota>

[merlinw.org]

trmn
Egy kicsit off lesz, remélem nem sértek meg az alábbi képpel senkit, de ezen jót derültem ))))

RaveAir
Én csak 4:3-ban gondolkodom, és lehetõleg hangszóró nélkül. (Két hangkártya van a gépben, az egyikre az 5.1-es hangfalrendszer van rákötve, a másikra meg egy füles).

Kontraszt arányban mi az az érték, ami már elfogadható?

Axon
A kezdetekkor én is a c16-ommal toltam tv elõtt úgy 1 méterre.

Én is CRT-t használok, nincs szemüvegem, de rosszul is látok 😊

Egyébként már 7 évvel az elsõ PC-m elõtt szemüveget írtak fel, pedig akkor még csak haver C64-ét láthattam.
Persze, nem számoltam vele, pontosabban azzal, hogy ez oprendszerüggõ lehet.
Axon
Java-t sok weboldal is használ és így kikapcsolni sem lehet a támogatását a böngészõkben, mert akkor hisztiznek a látogatók (még az is lehet, hogy jogosan).