The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vettem egy Vosta kompatibilis Logitech G5 egeret. SetPoint driver felrak, müxik tökéletesen. Barátnõmhöz Vista feltesz. egere: Logitech MX310
Magyar logitehc oldal nem ismer iylen egeret<#wow1>#wow1>, az angol oldal meg azt írja, hogy nincs driver, használjuk a Vista driverét(rettenetesen lassú volt még MAX-on is)
Próba cseresznye. Felraktam a SetPoint drivert hozzá is. Felismerte az egeret(még a képét is bedobta), és müxik tökéletesen.
Maga a logitech, mint gyártó igen jó. De a weblapjukkal nem vagyok 100%-osan kibékülve.
Amit ajánlhatok(mert a gamepadeket nem ismerem), hogy nézz utána alaposan a drivernek, meg ha van driver akkor konfiguráld be rendesen.
"win egybõl látja és magától telepíti". Most õszintén.. flashdrive-on kívül mûködött már neked valaha valami, amit win magától telepített?
Szedj hozzá rendes drivert. Logitech weblap ezt ajánlja.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
[merlinw.org]
Tegnap vettem ezt.
Otthon gyorsan ki akartam próbálni. Bedugom, win egybõl látja és magától telepíti. Beállításoknál minden gomb mûködik, szóval minden f@sza.
Indítanék egy játékot ami használja is. Kettõ volt a gépemen. Az egyik a Silent Hill 2 volt, ami indításkor kéri az 1. cd-t. Mivel nem volt idõm keresgetni így azt hagytam.
Elindítom a Gears of War-t ami elvileg használja. Irányításnál van két menüpont:
billentyûzet és egér
Játékvezérlõ
Ennyi. Ha ráklikkelek valamelyikre akkor belép a finomhangolásba és minden menüpontból csak ESC-el lehet kilépni. Nincs olyan, hogy kiválaszt vagy aktivál vagy valami hasonló. Játékba visszatérve mindig csak az egérrel és billentyûzettel lehet játszani, a gamepadomat nem bírom használni. Van valami tippetek?
Így folyamatosan tudod végigjátszani az egészet.
Pl a Randal által is említett szépen kidolgozott naplózás....
Ezt sajnos nem lehet beletenni BG1-be... se sokminden mást igen!
640x480-nál nagyobb grafika, hardware-es gyorsítás, minden, ami a BG2-ben benne van.
Erre az évek alatt igen sok tool készült, már fel se tudnám sorolni, de ami most az eszembe jut az az EasyTutu. Sajnos magam még nem róbáltam ki, (valami régebbit ellenben igen, az mûködött), de biztos jó.
Ezekhez sokszor kell a BG2 is...
csak említésképp..
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Amire figyelj azok a küldetések feljegyzése.
Kicsit unalmas és bosszantó lehet, de érdemes külön feljegyzést készíteni, hogy kitõl milyen küldetést kaptál és hol. Ez fõleg Baldur's Gate városában érvényes.
Erre a nem-túl-jó naplózás miatt van szükség, egyébiránt minden okés.
Rpg-nek rpg, de azért nem annyira még mint a második rész. Itt szerintem egy kicsit még túlsúlyban van a hent. Igaz, hogy a II.-vel még nem játszottam😊
Hosszú idõ után végre pótolni szeretném a mulasztásomat, és komolyabb idõt szánnék a Baldur's Gate szériára. Ugyankkor aggaszt, hogy a Throne of Baaleról sok rosszat hallottam, a fegyverek állítólag túlságosan is "epikusak". Szóval miként érdemes belevágni a különbözõ részekbe, miként mûködnek a kiegészítõk? Jelenleg a BG + a Tales of the Sword Coast van telepítve, de egyelõre még csak belepillantottam.
Csak azt hittem, hogy a magyarítás mûködni fog a 4cd-s verzióval is.
Amúgy annyira nem sürgõs. Majd ha nosztalgiázni szeretnék egyszer addigra beszerzem. Úgyis sokáig emlékszem a kalandjátékok mozzanataira😞
[merlinw.org]
semmit, de azt két sorban😄
Komolyan mondom nem emlékszem, hogy valaha is olvastam volna tõled ennyire emberbarát beírást.
(ez most tényleg dicséret akart lenni és nem cseszegetés)
Amit Merlin belinkelt, az asszem a magyarításunk NAGYON régi, NAGYON bugos változtata. Persze ha a jelenlegi nem akar felmenni, akkor jó lezs az is, de az CSAK a 2CD-s változattal megy, és azzal is igen igen bugosan.
4CD-s változattal elindulhat, de fel lesznek cserélve a szövegek, meg ki is akad szokszor.
2 CD-s változat:
Fontos, hogy az 1.60-as patchet tedd, fel, ne az 1.61-est, mert az már túl új és azzal nem nagyon megy a magyarítás.(persze túl lehet trükközni)
Bár a magyarítás írja, hogy az 1.60-as verzióhoz készült, nem szedi különösen vastaggal. (hisz 1 éve ki gondolta volna, hogy ehhez lesz még patch😄) Állítólag kis trükközéssel persze át lehet tenni a fileokat 1.61-es alá is. és nem próbáltam ki egyáltalán.
4 CD-s változat:
szerezd be a 2 CD-set/1 DVD-set. Ha eredetiben megvetted, akkor a kiadó becseréli(felveszed a kapcsolatot a kiadóval), ha meg letöltötted akkor töltsd le a másikat. Keresek neked torrentet, ha szeretnéd, de biztos meg tudod oldani.
a régi 4CD- változat nem támogatott. Elvileg fut, de nem tudom, a magyarítás megy-e vele.(readme szerint igen, de ki tudja), kipróbálni meg nem tudom, mert eltûnt az 4CD-s változatom.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Ezután böngészõbe beírva elvileg mennie kell. Router alapértelmezett jelszava általában admin/admin (lehet jelszó nem is kell, nem emlékszem már), de elvileg ezt is írnia kell a könyvében.
[merlinw.org]
És aki kételkedne, hogy ez TLJ vagy Dreamfall.

Fákjúal!
De lehet IP cím/tartomány összeférhetetlenség, átjáró hibás megadása, kliens oldali hálózati kártya bizbasz, más most nem jut hirtelen az eszembe.
3 éve használtuk utoljára így a win-t egy cégnél, nem emlékszem ilyen problémára. Lehet még bohóckodni a varázslóval, újraindítgatásokkal, stb. Én is tököltem vele sokat anno. Windows powa😄
Majd törpölök még rajta.
(Megj: Hosszútávon tényleg könnyebb az élet routerrel. Nincs hálózati mûbalhé, nem kell a gépre szoftveres tûzfal, stb.)
[merlinw.org]
-ékezet
-space
-meg én😄
Sikerült megcsinálnom, a varázslót kellett csak elindítanom.
Így azonban csinált valami hídkapcsolatot, és mintha azon menne az egész.
Az egyetlen gondom csak az, ha csatlakoztatom a laptopot, ha megszakítom a kapcsolatot, vagy ha ki- illetve bekapcsolom, akkor megszakad a kapcsolat a "szervergép" és az internet között is. Igazából ez nem túl nagy gond, de esetleg van valami megoldás, hogy ez ne történjen meg?
Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/
Fákjúal!
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Driver ugye azért kell, hogy felismerje a Windows a monitorodat, tehát ne csak simán plug&play legyen, hanem ki is írja a típusát😄
Másrészt meg a monitorhoz való színprofilt kapod, ami nem hinném, hogy teljesen passzolna magához a monitorhoz, mivel minden egyes monitor profilját külön kellene kariblálni, de a gyártó által használt R,G,B kristályokkal nagyjából passzoló beállítást tartalmaz.
meg a kábelnet amúgy sem csatlakozós(volt már adsl-em is.)
adsl-nél az volt a furcsa, hogy a routernek nem is a nevet meg a jelszót kellett megadni, hanem egy halom tök más infót...
a router menüsébe a jelszót sose ütöttem be, mégis ment a net😄