The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem nem rajzolt ez, csak úgy próbál kinézni. Amúgy a képek hangulatosak, én már egy ideje figyelemmel kísérem.
Ismerõs storyja, de azért leírom. érdekesség.
Van neki egy háza. Kapta ajándékba.(szóbeli eltartási szerzõdés bizalmi alapon.. akkor papírformát még nem annyira ismerték, nem is ezzel van a gond)
Ház át lett iratva, haszonévezet a tulajé.(20 évre lekötve)
Tulaj 10 éve meghalt, ház az ismerõsé.
Tavaly(2 hónapja) el akarta adni a ház mögött levõ kis rétet egy ürgének legeltetési célokra(neki nem kell). Ezzel semmi gond, mert eleve külön helyrajzi számon is ment, meg minden.
Komplikáció:
Szoci rendszerben kötött 20 éves haszonélvezeti szerzõdés valahogy nem járt le a régi tulaj halálával....
Küldtek egy levelet a földhivatalnak, melyben mellékelték a halotti anyakönyi kivonatot.
A földhivatal szépen(a bizonyíték értelmében) feloldották a haszonélvezeti jogot. A földhivatal másik fele ebbõl annyit látott, hogy X személy haszonélvezeti joga megszûnt. Hát írtak levelet X személynek.
Ergo:
Vagyis az eladáshoz szükséges "haszonélvezeti jog megszûnésérõl szóló" hivatalos iratot elpostázták a megfelelõ postacímre X (10 éve halott) személy számára rétivevénnyel(saját kézbe, vagyis csak aláírással veheti át).
X személy nem tudta aláírni(hisz 10 éve halott), így a levelet nem tudták átvenni, így az eladást nem lehet megvalósítani.
Levél meg vissza feladóhoz(okos földhivatal😄)
Most itt áll a dolog. Kell még ide 1-2 telefon😄
UI: már megoldódni látszik, nem kérek tanácsokat, csak leírtam, mert én majd eldobtam az agyam, mikor mesélték😄
Van neki egy háza. Kapta ajándékba.(szóbeli eltartási szerzõdés bizalmi alapon.. akkor papírformát még nem annyira ismerték, nem is ezzel van a gond)
Ház át lett iratva, haszonévezet a tulajé.(20 évre lekötve)
Tulaj 10 éve meghalt, ház az ismerõsé.
Tavaly(2 hónapja) el akarta adni a ház mögött levõ kis rétet egy ürgének legeltetési célokra(neki nem kell). Ezzel semmi gond, mert eleve külön helyrajzi számon is ment, meg minden.
Komplikáció:
Szoci rendszerben kötött 20 éves haszonélvezeti szerzõdés valahogy nem járt le a régi tulaj halálával....
Küldtek egy levelet a földhivatalnak, melyben mellékelték a halotti anyakönyi kivonatot.
A földhivatal szépen(a bizonyíték értelmében) feloldották a haszonélvezeti jogot. A földhivatal másik fele ebbõl annyit látott, hogy X személy haszonélvezeti joga megszûnt. Hát írtak levelet X személynek.
Ergo:
Vagyis az eladáshoz szükséges "haszonélvezeti jog megszûnésérõl szóló" hivatalos iratot elpostázták a megfelelõ postacímre X (10 éve halott) személy számára rétivevénnyel(saját kézbe, vagyis csak aláírással veheti át).
X személy nem tudta aláírni(hisz 10 éve halott), így a levelet nem tudták átvenni, így az eladást nem lehet megvalósítani.
Levél meg vissza feladóhoz(okos földhivatal😄)
Most itt áll a dolog. Kell még ide 1-2 telefon😄
UI: már megoldódni látszik, nem kérek tanácsokat, csak leírtam, mert én majd eldobtam az agyam, mikor mesélték😄
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Huhh de rég láttam már új rajzolt kalandot 😊 Ezek sztem még mindig szépek tudnak lenni...
Írtam én olyat, hogy nem értem miért van ez a pangás? Eddig is a Földön éltem, és emlékszem, hogy tavaly is ilyen volt a helyzet. De köszönöm, hogy ilyen részletesen elemezted nekem <#lookaround>#lookaround>
Ez a pangás az elmúlt 15 évben mindig megvolt. Minden évben a 2. és 4. negyedévben jönnek a nagyobb játékok. Köszönhetõ az anyagi, üzleti, marketing, piaci versenynek és az eseményeknek (E3, CEBit, QuakeCon, stb)
Mesekönyv szerûen dióhéjban:
Elsõ negyed: tél, õk fejlesztenek, mi játszunk a elõzõ negyedév cuccaival.
Második negyed: tavasz, konferenciák, események, nagy nevek kiadása.
Harmadik negyed: nyár, õk fejlesztenek, pihennek, mi nyaralunk, levegõn vagyunk, nem a szobában, ill játszunk a elõzõ negyedév cuccaival.
Negyedik negyed: õsz, közelgõ ünnepek, nagy nevek kiadása
Ugyanez érvényes a mozikra, sorozatokra, zenére, stb.
Mesekönyv szerûen dióhéjban:
Elsõ negyed: tél, õk fejlesztenek, mi játszunk a elõzõ negyedév cuccaival.
Második negyed: tavasz, konferenciák, események, nagy nevek kiadása.
Harmadik negyed: nyár, õk fejlesztenek, pihennek, mi nyaralunk, levegõn vagyunk, nem a szobában, ill játszunk a elõzõ negyedév cuccaival.
Negyedik negyed: õsz, közelgõ ünnepek, nagy nevek kiadása
Ugyanez érvényes a mozikra, sorozatokra, zenére, stb.
[merlinw.org]
Igaz igaz... Csak már kicsit be vok indulva vmi új klassz játékért 😛 Már régóta megy ez a pangás játéktéren. Persze RPG rulez, azokat érdemes a legjobban várni, fõleg ha BioWare 😊 Télleg, sztem a BioWare garancia a jó játékhoz. Volt egyáltalán ratyi játékuk? Mert pl az MDK2 nem rpg, mégis BioWare, és mégis überklassz volt...
Szóval az a 2009, 2008 és 2009 áprilisa közti megjelenést jelent? Az már nem is rossz, itt van a nyakunkon. Ha idén nem is lesz bõség, 2009-ben megszakadhatunk az RPG-ktõl.
A linket tekintve igazad van, voltam olyan botor, és nem olvastam el az egész hirdetést. De korábban ugyanez az eladó (legalábbis a szöveg szó, szerint egyezik) pont, hogy csak az általam kifogásolt részt írta le - ezért nem is számítottam rá, hogy azóta "javította" a hirdetést.
Nem áll le a Win., csupán pont annyira stabil, mint az asztali társai. Pl.:
- lefagy egy program, akkor jöhet a soft-reset > nem tudsz addig telefonálni, míg fel nem áll a rendszer (oké 1-2 perc, de van amikor az is sok).
- Több alkalmazás fut, telefonálás közben lefagy valami, kapcsolat megszakad, reset, várhatsz.
- GPS-t és Telefont egyszerre nem tudod használni, vagy navigálsz, vagy telefonálsz.
- Netezel + Windows = vírus, spyware, adware, trojan = káosz, hard reset, 5-10 perc szoftverek eltünnek, telefonkönyv nyista, hacsak nem volt SD-re mentve, ill, ha nálad van a mentés...
Semmi fantáziát nem látok az okostelefonokban. Azaz, ha okosat szeretnél, ami biztonságos és stabil, vegyél egy iPhone-t (a weboldal régi, már kapható itthon is), és navigációnak egy PNA-t.
Természetesen ez csak egy vélemény. Van ismerõsöm, aki vett egy HTC Tytn II-õt és elvan vele. Hogy mennyire azt nem tudom.
- lefagy egy program, akkor jöhet a soft-reset > nem tudsz addig telefonálni, míg fel nem áll a rendszer (oké 1-2 perc, de van amikor az is sok).
- Több alkalmazás fut, telefonálás közben lefagy valami, kapcsolat megszakad, reset, várhatsz.
- GPS-t és Telefont egyszerre nem tudod használni, vagy navigálsz, vagy telefonálsz.
- Netezel + Windows = vírus, spyware, adware, trojan = káosz, hard reset, 5-10 perc szoftverek eltünnek, telefonkönyv nyista, hacsak nem volt SD-re mentve, ill, ha nálad van a mentés...
Semmi fantáziát nem látok az okostelefonokban. Azaz, ha okosat szeretnél, ami biztonságos és stabil, vegyél egy iPhone-t (a weboldal régi, már kapható itthon is), és navigációnak egy PNA-t.
Természetesen ez csak egy vélemény. Van ismerõsöm, aki vett egy HTC Tytn II-õt és elvan vele. Hogy mennyire azt nem tudom.
[merlinw.org]
Te értetted félre.
A srác leírta, hogy mi van a dobozban, a bekeretezett részben meg a szokásos infó van, hogy melyik doboz mit tartalmaz. Nem lehet összekeverni, mert le is van írva, hogy a figurát csak a CE tartalmazza.
A srác leírta, hogy mi van a dobozban, a bekeretezett részben meg a szokásos infó van, hogy melyik doboz mit tartalmaz. Nem lehet összekeverni, mert le is van írva, hogy a figurát csak a CE tartalmazza.
Ok, csak gondoltam megkérdem ha már LCD monitor ügyben meg mindenféle PC kütyü dologban jártasak vagytok. Mondjuk errõl a Win leállásról nem tudtam.
Milyen véleményt írjunk? Ott a teszt, ott a pdamania fóruma.
Én mondjuk nem vagyok híve ezeknek a kombó cuccoknak, azt mondom külön telefon, külön PDA. Fõleg hogy Windows az alapja => megzuhan a win (ez PDA-kon elég rendszeres dolog, fõleg ha nem WM6-os), és amíg rendbe nem rakod, nuku telefon.
Nekünk itt nincs ilyenünk (legalábbis az eddigi beszélgetések alapján erre következtettem), így véleményt sem tudunk nyilvánítani😊 Ellenben az oldal fórumára a tulajdonosok írogatnak.
Bocsánat, ha alaptalanul beszéltem többesszámban.
Én mondjuk nem vagyok híve ezeknek a kombó cuccoknak, azt mondom külön telefon, külön PDA. Fõleg hogy Windows az alapja => megzuhan a win (ez PDA-kon elég rendszeres dolog, fõleg ha nem WM6-os), és amíg rendbe nem rakod, nuku telefon.
Nekünk itt nincs ilyenünk (legalábbis az eddigi beszélgetések alapján erre következtettem), így véleményt sem tudunk nyilvánítani😊 Ellenben az oldal fórumára a tulajdonosok írogatnak.
Bocsánat, ha alaptalanul beszéltem többesszámban.
[merlinw.org]
Errõl mondjatok már véleményt, mert most elég jó árban láttam valahol. Bár negatívumnak sorolnak elég sok kapcsolódási gondot, de hátha mégsem annyira rossz. MIO A501 GPS+PDA+Phone
[merlinw.org]
Hát kb. 120-am van rá, de nem akarnám mind elkölteni. Nagy nehezen spóroltam össze ennyit, ezért is nem akarok beleugrani akármibe, ezért kérdeztem a véleményeteket róla. <#buck>#buck> Köszönöm a linket, majd meglesegetem. <#worship>#worship>
Megjelent az Agatha Christie: Nyaraló gyilkosok - demoja.
Ha valaki kipróbálja akkor meséljen milyen is. Nálunk magyarul fog megjelenni.
Ha valaki kipróbálja akkor meséljen milyen is. Nálunk magyarul fog megjelenni.
De akkor miért írja oda hozzá? Megtévesztõ így, hiába értem a szöveget, arra gondoltam, hogy ezt nevezi CE-nek.
Nekem is jobban tetszik (ha nem lennék leégve, talán le is ütném), de UK eBayen csak az általam linkelt volt az egyetlen normális dobozos.
Ha egyszer beszerzel egy ilyen Morrowindet, beszámolnál a tartalmáról? Nekem is ilyen van, de itt említenek valami figurát is, például nekem olyan sincs benne - pedig így is elég nehéz benne elférni. Szóval szeretném összevetni a tartalmat.
Ha egyszer beszerzel egy ilyen Morrowindet, beszámolnál a tartalmáról? Nekem is ilyen van, de itt említenek valami figurát is, például nekem olyan sincs benne - pedig így is elég nehéz benne elférni. Szóval szeretném összevetni a tartalmat.
Úgy tûnik. Az a furi, hogy kevés a panasz. Vagy kevesen használják, vagy nálam nem stimmel valami, de 3 oprendszer után gyanus a dolog.
[merlinw.org]
Ha már kacsa legyen kövér. Különben is, lehet, hogy Tomsessnek meg sem kottyan az a 140 ropi :-)
Jahm, õk az ország legnagyobb forgalmazója. Mondjuk Tomsessnek smartphone kell, abból kevesebb van. Az egyik legjobb okostelefon perpill a HTC Tytn II. Igaz ~140huf
[merlinw.org]
Kíváncsiságból kipróbáltam én is a TLJ magyar telepítõt, és valóban bibis valami.
- 4CD-sre nem megy fel (cpp) hiba
- 2CD-st nem néztem még
- DVD-s 1.58(alap), 1.60, 1.61-es javítások esetén is cpp hiba.
Teszteltem XP, Vista, vmware win98-on.
taky, via_mala: nem dobná fel valamelyikõtök a szerverre telepítõ nélküli zip-ben?
- 4CD-sre nem megy fel (cpp) hiba
- 2CD-st nem néztem még
- DVD-s 1.58(alap), 1.60, 1.61-es javítások esetén is cpp hiba.
Teszteltem XP, Vista, vmware win98-on.
taky, via_mala: nem dobná fel valamelyikõtök a szerverre telepítõ nélküli zip-ben?
[merlinw.org]
[merlinw.org]
2009? Fú de klassz :S Mindegy, engem egyelõre a Mass effect pc-s megjelenés izgat.
Fõleg a német nyelvet kultiváló része 😊
Én még egy ilyen "csúnya 4 CD-s", de nagydobozosat tennék szívesen a polcra a DVD-s mellé.
csgj-nek:
Dragon Age majd valamikor 2009-ben
Én még egy ilyen "csúnya 4 CD-s", de nagydobozosat tennék szívesen a polcra a DVD-s mellé.
csgj-nek:
Dragon Age majd valamikor 2009-ben
Még pár elvárás részemrõl, amit sztem tudnia kellene a PDA-nak. Legyen Bluetooth és Irda képes. Szeretném rajta játszani mondjuk a DotT-ot meg hasonló scumm-os kalandokat (ez azóta megfogott mióta MerlinW belinkelte azt a képet<#nyes>#nyes>). Nem hátrány ha van benne legalább 2mpix-es kamera. Lehessen rajta MSN-ezni (bár ha net van akkor valszeg ez is van benne). Támogassa az SD kártyát. Lehetõleg ne 1-2 óra legyen az aksi tûrési ideje. Tudjak rajta filmeket nézni/zenét hallgatni. Na és még talán, hogy a lehetõ legegyszerûbben tudjam összekapcsolni a PC-vel. Ami PDA-kat nézegettem azok mind csak USB1.1-et támogattak, nemtom, hogy az USB 2.0 luxus-e a PDA-knál vagy sem.
Kérném a tanácsotokat egy dolgoban. Szeretnék venni egy PDA-t magamnak, ami lehetõleg telefonként is mûködjön és GPS navigáció is legyen benne. Mivel nem nagyon vagyok otthon ilyen téren ezért kérném segítségeteket, hátha tudtok nekem valamilyen jót ajánlani. Van még egy dolog amit nem vágok benne. Ha telefonként mûködõ PDA-t vennék, akkor ugye abba bele kell rakni a SIM kártyát? Meg a netezési dolgokkal nemvok biztos. Tehát ha itthon használom, gondolom megteszi egy Wi-fi elérési pont a PC-mel és megy a net. De ha utazás közben is szeretném a netet használni akkor ez hogy megoldható? Mármint elõ kell fizetni a telefon társaságnál valamilyen csomagra? Bármilyen tanácsot elõre is köszönök <#worship>#worship>
Mostmár látom. Egész jónak tünik.
Úgy érzem megvan mire vadászik ezentúl a TLJ topik csapata :-)
Úgy érzem megvan mire vadászik ezentúl a TLJ topik csapata :-)
Most látom csak, a borítót linkeltem. Ha ott rákattintasz a játék címére, elolvashatod a feature-öket. Elvileg támogatja az AA-t is, akkor ezt az én verzióm (alapból 1.58) miért nem tudja patchelve sem? Mondjuk mindegy, driverbõl egyszerûen rá lehet pakolni, és akkor a karakterek recéi nem "vágják szét" a gyönyörû háttereket.
Én is csak az elsõ részét toltam, a másodikat éppen csak elindítottam. Valahogy azóta nem hoz lázba a turok.
Tegnap már egy kicsit több idõm volt és megkerestem a Silent Hill2 iso-it tartalmazó dvd-t. Elindítottam a játékot és egybõl - már a menüben - mûködött a gamepad. A játékban kicsit szoknom kellett, de egyértelmûen jobb volt így irányítani. Meglepõdtem, hogy mind a 10 gombhoz volt funkció rendelve.
A Gears of War viszont továbbra sem hajlandó mûködni, valószínûleg nem is fog.
Azért a drivernek utánanézek a weblapjukon. Bár az XP egybõl felismerte és a kalibrálásnál mûködtek az irányító gombok és a 10 funkciógomb is.
Azért ki akarom próbálni más játékokkal is, csak hirtelen nem is tudom melyik használhatja ki. A Tomb Raider utolsó része mintha használná, így azt is ki fogom próbálni.
A Gears of War viszont továbbra sem hajlandó mûködni, valószínûleg nem is fog.
Azért a drivernek utánanézek a weblapjukon. Bár az XP egybõl felismerte és a kalibrálásnál mûködtek az irányító gombok és a 10 funkciógomb is.
Azért ki akarom próbálni más játékokkal is, csak hirtelen nem is tudom melyik használhatja ki. A Tomb Raider utolsó része mintha használná, így azt is ki fogom próbálni.
Az jó lesz. Valahogy forrásból forgatni dolgokat nagyon nem szeretek. Mondjuk tegnap pont ezt tettem. Alaplapi hankészletemet nem támogatja az 1.0.14-es alsa és azt tanácsolták, hogy forgassam be a legújabb 1.0.15-ös alsat. Annyi eszem nem volt, hogy megnézzem, támogatja-e már a chipkészletemet és rögtön nekiáltam forgatni. Mondjuk minden sikerült csak éppen hang továbbra sem volt, nem is lehetett a támogatás megléte nélkül. Huszáros vezércsellel a polcról elõkotortam egy régebbi hangkártyát (Diamond 400) és betettem a gépbe. BIOS-ból letíltani az alaplapit, majd indítani az alsaconf-ot. Azóta szépen beszél a muskétásom a touche-ben :-)
Van Special Edition is, Németországban legalábbis jelent meg egy ilyen kiadás, de ez nem tudom, hogy tud-e egyáltalán angolul.
2 verzió van
egy régi(4CD-s). Ez elavult picit, nincsenek hozzá patchek, meg semmi.
van egy újabb. ez hol 2 CD-n, hol DVD-n jelent meg. De nem "special edition".
Legújabb patch az 1.61-es, de ajánlott patch az 1.60-as, mert azzal megy a magyarítás.
Via Mala majd megoldja 1.61-re update-elést talán, õ csinálta a magyarítás installerét.
egy régi(4CD-s). Ez elavult picit, nincsenek hozzá patchek, meg semmi.
van egy újabb. ez hol 2 CD-n, hol DVD-n jelent meg. De nem "special edition".
Legújabb patch az 1.61-es, de ajánlott patch az 1.60-as, mert azzal megy a magyarítás.
Via Mala majd megoldja 1.61-re update-elést talán, õ csinálta a magyarítás installerét.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Hy mindenki!A helyzet az,h nincs kedvem végigolvasni 2százvalahány oldalt,ezért megkérdezem,h ebbõl a játékból a DVD-s Special Edition a legújabb verzió???
Akkor szomorkodás helyett olvasgasd az alábbi linkeket 😉
PC-s megjelenések
Xbox 360 megjelenések
Decemberi játékok közül pedig ajánlom a S&M Season One-t, szerintem nagyon jó lett. Az persze más kérdés, hogy nálunk jelen állás szeritn csak márciustól lesz kapható a boltokban.
PC-s megjelenések
Xbox 360 megjelenések
Decemberi játékok közül pedig ajánlom a S&M Season One-t, szerintem nagyon jó lett. Az persze más kérdés, hogy nálunk jelen állás szeritn csak márciustól lesz kapható a boltokban.
Most ebben a szokásos évváltásos pangásban már minden nagyobb nevû játékra felfigyelek, de amúgy engem se kifejezetten izgat a Turok... 😛 Nem is tom már mi volt a legutóbbi játék, ami kijött... annyira nincs semmi.
Én a Wolfenstein 3D szûk folyosóitól õrültem meg, ott 2x2 méteren is el tudtam volna tévedni 😊
Én sme rajongom a mûfaj mai darabjaiért, de azért mai szemmel inkább nosztalgikus a kucskeresgélõ játékmenet, mint kielégítõ. Persze ugyanezt elmondhatnám a csõFPS-ekrõl is, azokról a C64-es shoot'em upok jutnak az eszembe.
Én sme rajongom a mûfaj mai darabjaiért, de azért mai szemmel inkább nosztalgikus a kucskeresgélõ játékmenet, mint kielégítõ. Persze ugyanezt elmondhatnám a csõFPS-ekrõl is, azokról a C64-es shoot'em upok jutnak az eszembe.
Elsõ része kellemes kis shooter volt, ill akkoriban vizuálisan is ott volt a szeren. Második része már róka volt, nem is játszottam végig.
A jóság bennük a jó öreg Doom, Heretic, Hexen-es eltévedõs, bolyongós dolog. Mikor percekig keresed a helyes utat. A mai FPS-ekben nem lehet eltévedni, ami nem jó.
A jóság bennük a jó öreg Doom, Heretic, Hexen-es eltévedõs, bolyongós dolog. Mikor percekig keresed a helyes utat. A mai FPS-ekben nem lehet eltévedni, ami nem jó.
[merlinw.org]
Tudtommal február 5-én jelenik meg Boxra, március 18-án pedig PC-re. Az egy más dolog, ha torrenten már kint van, én kérek érte elnézést...
Mellesleg eddig még jót nem hallottam a játékról, csalódott ahngokat annál inkább. Engem eddig is hidegen hagyott.
Mellesleg eddig még jót nem hallottam a játékról, csalódott ahngokat annál inkább. Engem eddig is hidegen hagyott.
Turok kijött xbox360-ra... persze PC-re majd ez IS csak jóval késõbb ha jól sejtem -.-