33675

• Axon
    Ez most fizetős fordításod lesz, mint a drakula, vagy privát és közkincsé tudod tenni?
  • kirol
    Ez mi ez?

Amúgy Gigabyte alaplap BIOS-nál mi az hogy 9F9?
    Mert én ezt raktam fel anno rögtön, és alapon is hibázott.
    Most ne mis látok ilyet, csak 9F-et.
    Ezt felraktam és már alapon se hibázott. :D

Amúgy miért tart a BIOS frissítés kb 6 percig?
    Az ASUS-on kb. 30 mp volt.
  • IMYke2.0.0.0
    Reloaded megvan már...
    De, időköben sikerült - egy nagyon pofátlanul egyszerű módszerrel - megoldani a szerkeszthető forráskód problematikát, így már SAJÁT forráskódom lett, angol alapokon, melyet sokkal könnyebben tudok szerkeszteni...
    [Az orosszal ugye hadilábon állok - GIB32 szótárral pedig elég macerás volt még a főmenüt is lefordítani...]
    Ezer hála, hogy segíteni próbáltál! Köszönöm.
  • szotyimutyi
    Köszönjük! Végre egy jónak ígérkező kaland! :)
  • trmn #25370
    Köszi, ezt megkukkantom
  • MerlinW
    123_Dracula_3_Path_Of_The_Dragon-PROCYON

Microids kaland:)
  • MerlinW
    Kívánságod parancs. Ketteske szezám tárulj.
    Privi ment.

(csak RELOADED volt, remélem megfelel)
  • IMYke2.0.0.0
    Space.Siege.Multi5.CloneDVD-iTWINS vagy Space.Siege.GERMAN-0x0007 vagy Space.Siege.CLONEDVD-AVENGED kellene nekem...
    A magyarításához kellene valamelyik változat.
    A "Reloaded"-féle megvan, de az "csak" angol, és nincs benne a többi világnyelv.
    Az oroszok elkészítették a saját lokalizációjukat, sikerült is beszerznem, de a csomagban lévő speciális fájl struktúrája és az orosz nyelv miatt, nem tudom magyarítani...

Tudnátok nekem segíteni a fenti valamelyik verzió beszerzésével? Fontos lenne...
    Köszönöm.
  • MerlinW
    Nekem minden alkatrészem járt Kínában bibibi:)
  • IMYke2.0.0.0
    Jó nekije... [ott még nem voltam]...
  • kirol
    Az én RAM-om bibi Angliában is járt! :D
  • Axon
    Megjöttem 4 napos nyaralásomból. 80(!) beírás született azóta, úgyhogy eltart egy ideig míg átnyálazom őket :-)
    Pénteken telefonáltak, hogy megjött az új gépem, de sajnos csak csütörtökön tudok érte menni.
    Közben visszajött a 701-es eee pc-m is a javításból. Megcsinálták a kameráját. Futár hozta házhoz, mint ahogy futár is vitte el, természetesen ingyen. Elvitelkor az volt a szállítólevelen, hogy szlovákiába viszik javítani. A csomagon amiben jött, viszont az volt, hogy cseh országból érkezett. Szóval többet utazgatott a kicsike, mint én az egész nyaralásom alatt :-)
  • Lord Myn
    Pro primo tisztázni kell mit értünk horror ár alatt? :)

Az ASUS Sonar-nak van valami light-osabb verziója, elvileg jól szól (bár szerintem ez még így is horror ár). A Terratec kártyák sem rosszak van HW-s EQ is rajtuk, bár nem tudom Vista alatt hogy állnak. Illetve, főleg ha XP-t használsz, akkor használtan Audigy 1/2 és softmod Audigy 4-re (elég sokat javít a hangzáson), esetleg kX driverekkel (bár az inkább profiknak).
  • IMYke2.0.0.0
    Genius 5.1 kártyák is rendben vannak.
    Nekem csak az a gondom velük, hogy nem lehet hangszínt állítani rajta - még a szoftveres mixere se tud sávkiegyenlítőzni -, a Windows-éről pedig inkább nem mondanék semmit... :)

Tényleg: nem horror árakon manapság melyik kártya lenne jó választás PC-s film és HDD mixelgetéshez? [Nem, MIDI-zni nem szoktam]...

• Lord Myn
    Azért ezzel leállnék vitatkozni egy kicsit, ha nem baj: kb. 2,5 éve vettem meg az X-Fi Xtreme Music kártyámat, azóta kb. 3 gép lett kihajítva alóla :D, szóval meg vagyok vele elégedve, nem véletlenül vándorolt át minden gépbe. Amit kihangsúlyóznék, hogy abszolúte zajtalan és lényeges hangminőségi ugrás volt egy Audigy 2ZS után, pedig elég közepes hangfal-szettel rendelkezem (Inspire P5800). A kártya lelke, a DSP pedig nem a 6 éves EMU10k2-es, hanem kb. a 10x erősebb 20k1-es (illetve az új PCI-E modellekben már 20k2-es van), amiben eszméletlen erő van.

Sajnos most jön a sötét oldal, amiben igazat kell adnom neked, hogy sajnos a driverekkel tényleg nagyon sz*rul áll a Creative, nekem mondjuk szerencsém volt, mert a játékok/filmek/zenehallgatás-nál semmi problémám nem volt, eszméletlenül jól szól a kártya, a felújított CMSS meg kis túlzással 5.1+-et varázsol a sima sztereóból. Viszont hangszerkesztésnél már jöttek elő idegesítő problémák: pl. a MIDI-n még mindig nem működnek az Aux3-4 Effektek (ezt 2,5 éve nem sikerült orvosolniuk) vagy az ASIO-nál az 1ms késleltetésnél eléggé pattog a hang, úgyhogy kénytelen az ember legalább 2ms-os latency-t használni.

Szóval a kártya egyáltalán nem sz*r, csak a támogatás az, de azért én reménykedem, hogy egyszer lesz tökéletes driver (mégha 3rd party is). Inkább az a probléma, hogy nincs nagyon alternatíva a hangkártyák között, én legalábbis nem sok ilyen 2 az egyben kártyáról tudok, ami jó zeneszerkesztéshez is és játék/filmezéshez is.
  • MerlinW
    Terheléstől függ. Ha 100%-on ketyeg akkor óránként ~40-60ft-ot fogyaszt hardvertől függően(elsősorban videókártyától). Alapjáraton pedig kb 10-15-öt. Tehát ha szélsőséges eseteket nézzük akkor átlagosan 25-30 Ft.-ot

Egy átlag otthoni játékos masina tehát kb 15-20ft-ot eszik óránként.
  • kirol
    Óránként 13,5 Ft -ot fogyaszt átlagosan egy mai gép?

Hát nálam max. 10 órát megy egy gép, azt is csak ritkán és kizárólag hétvégei napon.
  • RaveAir
    Köszi a választ. Tehát, ha napi 24 órában megy a gép, akkor egy 10-est dob a havi villanyszámlán. Mondjuk ezt azért nem nevezném annyira jelentéktelen összegnek. Nem mintha minden nap egész nap menne otthon a gép, de volt már rá példa.
  • RaveAir
    Korábban én is sokkal jobban meg voltam elégedve a Creative cuccokkal, és igyekeztem olyan terméket venni. Volt pl. Voodoo Banshee videókártyám, ami marha jó volt a saját idejében.
    A legutóbbi SB Live 24bit hangkártyámhoz rossz telepítőlemezt adtak, amit úgy kellett valami orosz oldalról levadásznom. Az egyik haverom azért vitte vissza ugyanazt a kártyát, mert nem tudta telepíteni...
  • kirol
    Hát nekem többnyire a rendszervisszaállítás nem sikerült verzió szokott előjönni.
    Na majd otthon megnézem a progikat, egy serialt pm-ben dobhatnál addig. Köszi
  • MerlinW
    Egy kis szubjektív:

X-Fi-t sosem vennék. Zajos, drága, parasztvakítás, béta meghajtók. Creative egy hatalmas gusztustalan lusta igénytelen cég lett az utóbbi 2-3 évben, aki sz@rik a vásárlóira.

Ha valamennyire értesz a dologhoz, érdekességkéépen hasonlítsd össze az X-Fi alkatrészeit, specifikációját a több mint 5 éves Audigy 2-vel. Ezután ami különbséget találsz, gondold végig, hogy eddig mennyire hiányoztak az életedből:)

Aktív dobozon 96bit? Normál hangfalon, de százezres erősítő nélkül 96bit? A parasztvakító decibel és Hz megnevezések?
    Kicserélik a dobozát, tesznek bele ellenállásokat, beleteszik a 6 éves emu10k2-es chipet, a szokásos 12 éves Yamaha szintetizátor chipet, az új árcédulát, és kész az X-Fi:)

Természetesen vásárlás mellé kapunk egy alfa-béta drivert és minimális de legalább bugos szoftvercsomagot. A Creative megdögölhet:)

Én begyűjtöttem e-Bay-en 2db NX-et meg egy Live! 5.1-et, ezzel elkaristolok még vagy 10 évig:)
  • MerlinW
    - Rendszervisszaállítást azt nem csinálok. Sose működik.
    Szerinted hogy élt az előző gépemen 4 évig egy XP telepítés? Hogy a fenébe ne működne. De még hogy!

- Driver sweepert- próbáld ki, elvileg lepucolja a video és audio drivereket.
    - Device manager, azaz eszközkezelő (saját gépen jobb klikk, tulajdonságok hardver, eszközkezelő, multimedia, audigy, tulajdonságok, drivers)
    - Szervizek: saját gép, jobb klikk, "Kezelés" (vagy hasonló, angolul "Manage" a neve), szolgáltatások.
    - Your Uninstaller nem ingyenes, viszont csak serialt kér, amim van, ill torrenten is megtalálod.
    - mind az Audigy 2 NX, mind a Live! 5.1 tökéletesen szól 8 és 6 csatornán Vistán is, ahogy MacOS-en Linuxon és Win98-on is:)
  • kirol
    - Rendszervisszaállítást azt nem csinálok. Sose működik.
    Nem hiszem, hogy a kari halt volna meg, bár már nem mai darab az igaz.
    Úgy volt, hogy felraktam a driverét, én hülye mondom megnézem van a frissebb, és a hivatalos oldalon volt valami 2008-as, meg is lepődtem. Felraktam, recsegett, és ekkor már nem tudtam leszedni, szólni szól, de nem tudtam fullra uninstallálni, hogy az eddig használt driverrel felrakhassam, mert ha csa kerre ráindítottam, akkor is csak recsegett.

- A Guru3D driver sweeper az ilyen uninstalláló progi? Nem próbáltam.
    - Device manager rollback, update driver, delete device, driver újratelepít? Ezt fullra nem is értem. :D
    - Creative alkalmazás el van távolítva? Hát ez lenne a cél, hogy el tudjam távolítani, de nem tudom. Hardveresen igen, el van.
    - Creative szervíz az meg mi az? Hol kell?
    - Your Uninstaller! 2008 ilyenem nincs. Ez ingyenes?
    - Ha már hangkarit vennék, akkor már Xfi-t, mert az menne Vista alatt is. De abból meg úgy hallottam, hogy min. Gamer kell, ami meg 20k.
  • MerlinW
    - Guru3D driver sweeper-ét próbáltad?
    - Rendszervisszaállítási pont?
    - Másik gépben próbáltad? Nem a kártya halt meg?
    - Device manager rollback, update driver, delete device, driver újratelepít?
    - Összes Creative alkalmazás el van távolítva?
    - Összes Creative szervíz disabled-re van állítva?
    - Uninstallhoz használj Your Uninstaller! 2008-nevü programot. Eltávolítás után automatikusan pucol a programok után mindenhol, lemezen, registry-ben, stb.
    - 10ezer pénzért kapsz USB-s külső hangkártyákat. Nincsenek csatorna problémák, driver problémák, szebben szólnak (nincs "PCI-zaj"), mobilisek, processzorkímélőbbek. Én pl a jó öreg Audigy 2 NX-et használom. De a Live! 5.1 is jó darab.

• MerlinW
    Lakásfelszerelési boltban (OBI, vagy hasonló), kapsz fogyasztásmérő konnektoradaptert (max 1000Ft-ért).

Fogyasztásmérésre program, ha van, akkor az alaplaphoz adják, miután nem egységes a dolog. Mint korábban írtam a Gigabyte-hoz adnak (DS4-hez legalábbis kaptam)

Harmadik megoldás minden alkatrészen megnézed mi a maximális fogyasztása, összeadod, szorzod, osztod, kivonod. Ezzel legalább a maximális fogyaszthatóságot ki tudod számolni:)

Egyébként a mai gépek ha napi 12 órán keresztül mennek, akkor havi 4-6ezret dobnak a számlára. A régebbi, P4-esek pedig 8-12-őt.
  • kirol
    Hát szerintem szépen szól a Realtek HD is.
    Bár mondom visszaraknám én is Audigy 2-t, de nem mondott senki semmi ötletet nekem. :(

Regeditben is van olyan sor, ami creative de nem hagyja törölni, pedig a kari nincs is benne most. Meg driver cleaner is törölte elvileg, de minden indításnál tudja ugyanazt törölni, szóval érdekes.
  • IMYke2.0.0.0
    Ezt is prószáltam - Power DVD 5.0 alatt és Realtek HD Audio-ban is 6 channel - semmi...
    Így visszakerült a Live! Player... Igaz, az is lehet, hogy az 5.1-es szettemmel van a gond, mert lehet, elromlott benne a 2.1-4.1-5.1 csúszka [hátul lehet állítgatni]...
    No, mindegy. Úgyis többet hallgatok zenét, mint nézek DS 5.1 filmet...
    Legalább is szebben szól, mint az alaplapi.
  • kirol
    Az árakról jut eszembe.
    1,5 éve vettem procit, lapot, ramot (1 gb), tápot.
    Na ez volt 210k.
    Most cpu, lap, ram (4 gb) került kb. 50k ba, persze mivel régit eladtam így nekem kb. 23k -ba.
    Durva.

1 pl. CPU E6600 78k volt, most E8500 30k.
  • RaveAir
    Ahogy itt elnézegettem az árakat egyre nagyobb a késztetés, hogy új monitort vegyek. ;)
  • RaveAir
    Van notebook-om is, amit főleg csak fordításra használok, vagy ha utazunk valahová, akkor tudunk rajta filmet nézni. Azonban a gép arra is kell, hogy azokat a játékokat is tesztelni tudjam, amit éppen fordítunk, ehhez pedig nem nagyon elég a notebook.

Amúgy van lehetőség, hogy valami program segítségével mérni/monitorozni tudjam az aktuális fogyasztást?
  • kirol
    Pöttyents rá 6ch majd Dolby Pro Logic II-re és rögtön szól mint a 6.

Én is visszaraknám Audigy 2-nem, ha nem lenne szar a drivere az XP-m.
    Mint írtam behülyült. És most a telepítésnél mindig ...meghívása nem sikerült hibával elszáll.
  • IMYke2.0.0.0
    Utánanéztem a neten, itt az SG-n is: beteszem az új gépbe a régi SB Live-omat!...
  • IMYke2.0.0.0
    Szívok ezzel a Realtek HD Audió-val: nem szól 5.1-ben az ötpontegyesem!
    Mi a jó isten van itt kérem?!
    GIGABYTE GA-EP35-DS3 - honlapról letöltve minden [UAA és Realtek Audio 2.02] - ám az istennek se szól ,csak 2 hangszóró meg a közép.

Én így tettem fel [ma ráadásul komplett XP SP2 reinstall is, hátha ez a gond]:
    - new XP
    - UAA driver KB888111
    - Realtek Audio R2.02
    Közben folyamatosan rinyált a Windows, hogy új hardver és nem találta hozzá a FELTETT UAA-t!
    Reboot után ismét megtalálja, holott jobb sarokban minkét [narancssárga és szürke] hangszóró a helyén, és rendszer hangok, zene szól.
    DVD film [Terminator 2 Director Edition] elindít: 5.1 magyar hang kiválaszt: nem szól, csak a jellegzetes AC3 háttér...
    Kidobom a kukába...

Ötlet?
  • Randal
    Ok köszi. Addig remélem meglátom milyen lesz a helyzetem:D
  • MerlinW
    Oké. Szept 2-9 között megint utazom el messze, 9.-e után szólj, ha kell a cumó. Egyébként láttam, hogy 45-ben gondolkodsz, mikor témáztunk erről priviben írtam, hogy Te 40-ért elviheted.
  • Randal
    Köszi szépen:)
    Ha nem gond, akkor tizedikéig még gondolkodom, hogy mi legyen, meg beszélek apámmal, hogy tud-e kölcsönadni. 2 hónap alatt összegyűjtök simán ennyi pénzt, csak az egyik melóhelyemről még nem kaptam visszajelzést, hogy meddig leszek, a másik meg még csak januárig biztos (bár lesz az több is bőven:) ). Meg lenne mire még gyűjteni, azért nem akartam most rendes gépbe invesztálni.
    De lehet hogy érdemesebb lenne, mint venni egy olcsóbbat, amit talán nem tudok elpasszolni.

Áhh. Fene nagy problémát okoznak ezek.

• MerlinW
    Frissítettem a listát #25335
  • Randal
    Ajj. Nem is olyan sok. Rohadt életbe, hogy nincs pénzem rá. Ha lenne még 50 ezrem pluszban, nem kellene használ gépet vennem:(
  • Lord Myn
    Nem tudom, nekem sem hiányzik a GUI, számítógépeknél sokkal jobban szeretem a konzol módot (biztos szeretek gépelni). Most hogy elkezdtem Linux-ozni, az tetszik igazán benne, hogy egy kicsit olyan, mint a DOS volt, miközben az egész csoport azért nyafogott, hogy miért nem lehet grafikus felületen dolgozni.
  • MerlinW
    proci: E8400 3Ghz - 30k
    Video:
    olcsóbb: SAPPHIRE HD3870 512MB GDDR4 Dual Slot PCIE - 26k
    jobb: SAPPHIRE HD4850 512MB TOXIC FULL PCIE - 41k
    Ram: CSX 2048MB DDR2 800Mhz CEC FAN KIT - 9k
    vagy ha tuningolni szeretnél: CSX 2048MB DDR2 1066Mhz CEC FAN KIT - 11k

65-82.000 Ft.

Ezzel 2-4 évig elleszel.
    Alaplapodat nézd meg 775-ös foglalatú-e, van-e rajta PCIE slot a videónak (nem árt ha 16x-os), illetve támogatja-e az 1066-os RAM-okat ha azt választanád.

Ha valami nem stimmelne akkor ezt érdemes venni:
    GIGABYTE GA-EP45-DS3 - 22k