The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

takysoft
elolvastam a cikket is.... elsietik ezt is, mint az Xbox360-at...
azt hiszek, hogy ha a vista nem hogyott jól, akkor ez most fog?... áhh és még jó bugos is lesz😄 (de úgyis elcsúszik, én nem aggódom😄)

HD-filmek piacán se értik a szakik mér nem veszik.... (hát mert drága, meg a TV-k 80%-án ugyanúgy néz ki, mint a dvd😄)

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
abban se veszik le a biztonsági szintet jobban, és a driverekkel is ugynúgy gond lesz(MS-aláírt driverek csupán).
Más hibája meg nincs a Vistának. (teszteltem itthon 2 vinyóról.. teljesítménykülönbség nulla. (aero+oldalsáv kikapcsolva, de bakapcsolva se nagyon...)

Vista legnagyobb hibája az UAC, de azt fél perc alatt kikapcsolom😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
épp ez benne a furcsa.
Az Asus elvileg épp az AsRock-on keresztül próbálja ki az új "kísérleti" technolkógiákat.(pl haver 3 hónapja venn egy AsRock CrissFire-es lapot 13 ezerért.)
Érdekes mód ezekkel semmi gond, Asus meg....

De azért az jegyezzük meg, hogy az AsRock nem az "ócsósított/butított", hanem inkább a "bevezetõ" osztály... És nem az Asus kiscége, csak közös konszernben vannak (Mint pl az autóknál közös Volkswagen konszerben van a VW meg az audi, a skoda, a seat, a bentley, a lanborghini és a bugatti. persze külön vicc, hogy a teljes VW konszern 30%-a meg a Porsche kezében van. Ebbõl is látszik, hogy a dolgok nem olyan egyértelmûek a cégpiacon, mint látszanak. Nem lehet kijelenteni, hogy az AsRock meg az Asus ugyanaz... (de ugyanígy lehet mondani azt is, hogy az összes alaplapgyártó ugyanolyan alaplapokat ad el.))

Összegzésben: nem a márka a lényeg, hanem az alaplap tudása. (Minden márkának vannak félresikerült szériái) Legyen 4 memslot rajta, crossfire/sli akinek kell, ilyenek...

kirol
Na sikerült azt is megmérni, bár a kezem kiakadt:
+3,3 V: 3,37 V errõl még el se mozdult.

kirol
Hát én is szeretném valami másra cseréltetni, de az elõ cserére visszagondolva nem tudom mi lesz.

Most éppen mérem a feszültségeket, mert azt mondják PH-n biztos a táp nyírja ki, de olyan atomstabilan adja az áramot, hogy még.

Eredmény:

+5 V: 5,02 - 5,04, detöbbnyire el se mozdul 5,02-rõl.
+12 V: 12,42 - 12,46, de ez is többnyire 12,43-on van.

A +3,3V -ot még nem sikerült, mert az SATA csatihoz nem bírom hozzáérinteni a tût a csati tokjától.

MerlinW
Jahm. én is Gigabyte-ot veszek magamnak is, ill mindenkinek akinek gépet rakok össze.

[merlinw.org]

MerlinW
OFF

"Jövõre jön a Vista utódja?

A Windows 7 Milestone 1 (M1) változatát a Microsoft már eljuttatta kulcsfontosságú partnerihez. Az operációs rendszer új verziója akár már jövõre megjelenhet."

Teljes cikk

[merlinw.org]

Érdekes, nálam eddig sem alaplappal, sem optikai meghajtóval nem votl gond, sõt az ismerõsöm is ezeket (is) ajánlja, aki kereskedik velük. Mellesleg az ASRock tudtommal pont az ASUS ócsított cuccait gyártja, amolyan leányvállatként. Az ilyen hibák inkább szériagfüggõek, persze azt érdemes nézni, hogy melyik márkánál milyen gyakran fordul elõ ilyen, de jó széria esetében nem kell ilyesmitõl tartani.
takysoft
Nekem tönkrement egyszer egy ASUS DVDolvasóm. 2 hónap után. cserénél megmondtam, hogy kösz, de inkább vmi más márka.
Alaplapom nem volt ASUS, de cégnél mikor dolgoztam, egy középsuli egyszer igényelt 20 gépet. asus lapok mentek bele....
széribugos volt a bios😄 CD-rõl nem volt hajlandó indulni, bármit is állítottunk be neki...

Én Gigabyte párti vagyok, de MSI-vel so volt még gondom. ÉS furcsa mód vettem már igen-igen sok AsRock lapot is(szûk a zseb néha😄), és azokkal se volt probléma. Fura mód jó a támogatottságuk...

MerlinW
Nekem is elsült 2 ASUS, azóta nem veszek semmit amire rá van írva😊 Boldog és nyugodt az életem nélküle😊

[merlinw.org]

kirol
Hát igen. De elég érdekes, hogy ugyancsak fél év eltelte után az új lap ugyanazt a hibát produkálja. De mi okozhatja, full nem értem. A boltban azt mondták, küldjem vissza a lapot és írjam le mi a gond.

De ha más valami okozza a hibát, akkor jó lenne tudni, mert azt az alkatrészt is visszaküldeném akkor, mert mindent ott vettem. (Na jó DVD meg ilyesmit nem. 😊)

Randal
Nekem is ASUS alaplapom van elég régóta.
Bár a te darabodról írták, hogy van pár idióta megoldása.
Lehet, hogy egyedi probléma, igaz, ez rajtad nem segít😞

Axon
Az utóbb 2 évben csak ASUS alaplapokat vásároltam (munkahelynek, barátoknak, családtagoknak, ismerõsöknek), úgy kb. 15 darabot. Eddig egyikkel sem volt semmi probléma.

kirol
Na hálistennek eljutottam újra IDE.

Ezt nem hiszem el, most komolyan. Megint eltelt fél év, és ugyan az a probléma, mint amikor az elsõ fél év letelt.<#falbav>

Sose vegyetek ASUS alaplapot.
Nem is tudom, mit csináljak.

takysoft
tájékozódás a legkevesebb...

Gondolom aki ismeri Egert annak könnyebb a térképen is eligazodnia <#vigyor2>

takysoft
félreértettél attól tartok. nem a játék grafikájával van a gond(bár bevalom szebbre számítottam... nem tökéletesek a fényképek...), haem a játék konkrét nehézsége az, ami problémás.
Egy "rajzolt" játék is lehet ugyanilyen nehéz.

Atomreaktor
na jó, akkor ezt tényleg kihagyom inkább😊 marad a várakozás valami jó kis rajzolt kalandra😉

takysoft
háát, én nem ajánlom. Játszottam vele 4-5 órát, de marha unalmas.
eleinte még csak-csak megy, de elkezd marhára nehezedni.

Aztán kellett a végigjátszás. Meg megint, meg megint... meg megint...(pedig vagy fél órát szedvedtem minden hint után, de alig-alig jutottam elõre.
Leírás mentén meg végigmenni.... annyira nem volt érdekes a story...(pedig volt valami utálás idõutazásra, meg minden, de nem volt türelmem kivárni, lesz-e belõle valami.

Amikor egyik házban kellett vonalakat összekötözgetni, hogy mi hol volt egyszer régen valami bolti lista alapján... aztán kiháromszögezõdött valami.... meg ilyenek halomra... meg a másik házban a térképen megint valami hasonló, mire a minaretet megtaláltam..... nekem nem jött be.

kirol
Én végigszenvedtem, jó lenne, de gázos, csak a magyarsága miatt vittem végig.

Atomreaktor
Jumurdzsákot próbálta egyébként valaki? érdemes beszerezni?

Atomreaktor
én is nagyon várom, rég játszottam sajnos bármilyen játékkal is, de ezt nem akarom kihagyni. ha kell japánul is megtanulok😊 (na jó nem) egyébként milyen lenne magyar verzióban? (Pierrot hol vagy?)😊

Nem, ezt direkt kiadják angolul is, hogy így hozzák közelebb a japán népmeséket a nyugati világ számára. Egyébként már asszem itt lenne az ideje a megjelenésnek.

szotyimutyi
Tényleg jól nézki így elsõre. Már jó lenne megint valami csemege. 😊

kirol
Közvetlenül C-re meg másolja, csak almappába nem. Ezt nem hiszem el.

kirol
Rohadt jó. Más gépén meg átmásolja, csak nekem nem. 😞
Mindjárt lezúzom!

takysoft
megadhatméd annak a CD-nek a nevét, mert amikke én eddig találkoztam, azokban nem nagyon volt NTFS support.(csak olvasásra).
Régi UHU-Liveban volt írás, de nagyon szarakodott.
Érdekelne, ha van mûködõ.

Axon
Ez igen-igen jól néz ki. Remélem nem japán nyelvû lesz.

Axon
Én a hasonló problémáimat egy linuxos live cd-vel szoktam orvosolni. Nincs az a letörölhetetlen file, amit gyökerestül ki ne tépne a vinyóról :-)

Atomreaktor
http://www.adventuregamers.com/gallery.php?id=920

lesz még itt finomság😉)

kirol
Várjál, te félreértessz!

Ezek pl. *.doc kiterjesztésûek, és én hoztam létre õket, mert hosszú volt a cím, és én a fájlt is így neveztem el. 😄
Pendrive-ra mentettem közvetlenül, ott zsír is, csak biztonsági mentést akartam róla csinálni C-re, de nem tudok. Ha át is szenved valamit, valami fura fájlt csinál belõle.

takysoft
tökmind1, hogy dos, vagy akár vista
ez filerendszer kérdése
nekem is vannak C-n átmásolhatatlan megnyithatatlan, letörölhetetlen fileok😄
az az hogy, hogy a filenévben van valami elbénázott karakter.(pl kicsomagolod winrarból, a hülye rencer engedélyezni...)
ha a C-n van a dolog, akkor max annyit tehetsz, hogy áthelyezed(F6) valami nem zavaró helyre.(pl Windows\system\szemét😄)
ha valami nagy cuccról van szó, akkor 2 dolgot lehet megpróbálni:
-disk editor(megnyitja az egész lemezt hexában, oszt lehet editálni direktbe. ennél könnyebben nem is lehet elkúrni az egész filerendszer😄)
("elkúrni" gyurcsány óta nem káromkodás, hanem olitikai kifejezés a "jólétre")
Mind1, valami disk editorban át lehet nevezni megfelelõ névre a filenéz azon részét ami problémás.
-esetleg segíthet egy lemezjavító progi(néha még a chkdsk is😄)

kirol
Van a pendrive-omon néhány sok karakterbõl álló könyvtár/ fájl.
Ezt miért nem hagyja átmásolni C-re? Azt írja, nem olvasható.
Valami karakterlimitet csinált?

Ha becsomagolom, simán bepakolja, de kicsomagolásnál már olvasási hibát ír?

Ez mi a fenéért van? Hisz ez már nem DOS.

MerlinW
Addig oké lenne, de nálam a telepítõ nem megy. Mint írtam korábban próbáltam 4CD, DVD-s verziókkal, XP-n, Vistan, Win98-on. Ezért jönne jól natúr változatban😊

[merlinw.org]

Axon
via_mala-t pedig már jó régen láttam itt a fórumon.

Axon
Mikor a #23309-es beírásodat olvastam, már akkor rögtön az élsimításra gondoltam, mivel említetted, hogy te azt bekapcsoltad minden alkalmazásra. Aztán láttam, hogy megoldottad.

takysoft
Zó: nincs mit (tényleg)

Merlin: nekem nincs meg a cucc, de elvileg ki lehet buherálni, ha fontos.(feltelepít, lemásol, magyarítás felrak, majd összehasonlít. mindíg mûködik😄)
Via_malánál van amúgy minden anyag. (nekem csak nagyon-nagyon régi fileaim vannak, amit telis teli vannak hibákkal

Á, én vagyok a kötöznivaló b...! A driverökrõl jutott eszembe, hogy én bizony rákényszerítettem egy kis AA-t, direkt teszteltem, hogy ez emnnyire mûködik, csak megfeledkeztem róla. Levettem 4x-esre, így már semmi gond a játékkal, és recék sincsenek. Mindenesetre kösz Taky, hogy segíteni próbáltál, indirekt módon rávilágítottál a problémára 😊
Minden más tökéletesesn mûködik nálam, egyébként pedig a DVD-s verzióról (1.58) van szó. Ugye elég rá az 1.61-es patchet felrakni, nem kell az 1.6-osat is elõtte?

Elõször megpróbálom frissíteni a VGA drivert, bár az sem túl régi, és nem is béta. Ha nem találok megoldást, akkor inkább feltelepítem a Gothic 3-at 😊
MerlinW
taky, via_mala: nem dobná fel valamelyikõtök a szerverre a TLj magyarítás telepítõ nélküli anyagát zip-ben?

[merlinw.org]

takysoft
a patch alig egy-másfél hónapos, és dual-core proci-kompatibilitásért felel(többek között)
driver mindig kell.(régi kártyához is, mert nvidia és Ati esetén is az új driverrel kevesebb a bug(régi karinál is))
WinXP-vel már egy ideje nem foglalkozom, nekem a Vista tökéletes(sose fagyott még, és teljesítméynben is kiváló), de nem hinném, hogy bármi gondja lehetne a játéknak ez miatt.

Maga a TLJ egy igen kiforrott játék. Soha nem hallottam, hogy bárkinek is gondja lett volna vele.
Pár kérdés/5let:
-2CD-s/dvd-s változat van meg, nem a 4CD-s ugye?(nm tudom ahhoz telepíthetõ-e amúgy)
-más játék nem csinált ilyet?

Amúgy sajnos nem tudom, mi lehet a gond.

"magyarítást sikerült feltenni?"

Direkt nem raktam fel, mivel 1.61-et használok.

"oprencered? vista gondolom."

Isten õrizz! XP SP2-rõl van szó.

"arra vigyázz, hogy legújabb directX és driverek legyenek fent.(régi kompatibilitás miatt is fontos lehet.)"

Gondolom ez is csdak Vista esetén áll, mert nem hiszem, hogy a VGA-mhoz (6600GT) sok értelme van új drivert felrakni, de ami fenn van, az is újabb a patchnél.

Emellett próbáltam kompatibilitást és affinitást is állítani, de változást nem hoztak. Egyszerûen nem értem, ennyire játszhatatlan játékkal még nem találkoztam - a fenéért kellett a 3D-t erõltetni, ha nem értenek hozzá...

Szóval akkor az sem notmális, hogyha a naplóra vagy a szekrényre kattintok, akkor nem hoz be semmi újat, csak kattitngatva a semmin tudok opciókat elérni? Másnak voltak hasonló problémái?
takysoft
magyarítást sikerült feltenni?
mert ha igen, akkor az lezs a baj talán.(magyarítás 1.60-ashoz készült)
oprencered? vista gondolom.

arra vigyázz, hogy legújabb directX és driverek legyenek fent.(régi kompatibilitás miatt is fontos lehet.)

Próbálnék elmélyedni a TLJ-ben (1.61), de ez problémákba ütközik. A helyszínek olykor lassan töltõdnek be, keveredve az elõzõvel, April gyakran "csigaként" húz maga után csíkot, elkenve ezzel az egész képet, a poszterekre (szekrényre, faliújságra, egyébre) rákattintva ugyanúgy az elõzõ helyszínen kell kattintgatnom. Gondolom ezek nem normális jelenségek, felmerül ak érdés: mi ezekre a megoldás? Eddig még nem találkoztam játszhatatlanul bugos kalandjátékkal - hát most sikerült.
Axon
Akkor már tényleg válogathatsz a legjobbakból. Majd meséld el, hogy melyiket sikerült beszerezned.

Randal
Oblivion with Guns😛

Ami amúgy számomra is szimpatikus, de speciel a Runawaytõl bár ránézésbõl is rosszul vagyok, nagyon nem jön be a "rajzolási stílus".
Igen-igen, ez oké, de még mindig más, mint a Runaway-es technológia. Ott a 3D karakterek (ahogy ebben az Abbey-ban is), hogy jobban belepasszoljanak a rajzolt háttérbe, rajzszerûnek néznek ki.
takysoft
A 3D-s karakter a 2D-s háttéren már igen rég elterjedt technológia.
A Little Big Adventure-ben még nem nézett ki olyan jól, a Logest Journey-ben még egész pofás volt(leszámítva, hogy April... hát nem egy Zoe😄).

A háttér rajzolt, de a karakterek olyanok, mint a Runaway-ben.... Olyan 3D-sített 😄