33675

• kirol
    Nekem meg van eredetiben, de az irányítás iszonyat gáz.
  • IMYke2.0.0.0
    Alone in the Dark 5: Én vegyesen hallottam róla hideget, meleget.
  • kirol
    Hát nekem változott. :D
  • MerlinW
    Az órajelcsökkentés amit C1E csinál az természetesen csökkent a fogyasztáson kb. 0,1-0,2voltot. Annak célja inkább a proci kímélése.

Manuális FSB vagy feszültség állítás esetén Energy Saver funkció nem megy. Ezt meg is figyelheted, mert elvileg Energy Saver-ben nem változnak a megtakarított W értékek. Én uninstalláltam az ES-t.
  • MerlinW
    Feldobhatom (majdnem 7GB) de távolról sem ajánlom a játékot. Baromi nehéz és idegesítő ügyességi részek, borzalmas irányítás, nulla sztori, irreálisan magas gépigény. Semmi köze az AITD- játékokhoz. Csak egy béna konzolos "30 perc idegeskedés, 2 perc átvezető" cumó.

Ha ezek alapján is kell, szóljatok feltöltöm, mielőtt letörlöm:)
  • kirol
    Hát nekem ugye 9x400= 3,6 Ghz-n megy, mert állítottam. Így akkor nem is menne nálam ez az energiatakarékosság?

De ET6-ban látom, hogy asztalon leveszi 6x400-ra. Ennek ellenére se fogyaszt kevesebbet? Vagyis a BIOS-ban ki is kapcsolhatom ezeket a C1, meg egyéb hülyeségeket?
    Mert nekem mindezek ellenére mégis számolt W megtakarítást, amikor még fent volt a progi.

Tényleg, ma jelenik meg a Crysis kiegészítője. Na majd azzal megizzasztom. A többi még az E6600-amat se tudta megdolgoztatni.
    Ezért is érdekes szerintem, hogy lássuk be, ma ha az átlagot vesszük a felhasználóknál CPU erősséget illetően, a játékok követelménye sokkal alacsonyabb szerintem mint régebben.

Anno csomószor kellett szenvedni, hogy eldöcögjön valahogy, míg mostanság a határt csak a TFT natív felbontása szabja. A Crysis-t ki is próbálom majd a TV-n 720p-ben. :)

Bár igaz, hogy már azóta én is dolgozok, így az életszínvonalam jelentősen javult, de amit írtam, az amúgy is igaz szerintem.
  • szotyimutyi
    Az tényleg jó lenne! :)
  • Axon
    Ha van egy működö Alone in the Dark 5-öd, akkor feltolhatnád a ketteskére ha kéznél van.
  • MerlinW
    Crysis, Race Driver Grid, Alone in The Dark 5, Bioshock, Clive Barkers Jericho, FlatOut Ultimate Carnage, Mass Effect.

Ezek tudnak izzasztani manapság. A piacon jelenleg a Crysis az egyetlen ami ki is tudja végezni a kártyát. A többi csak fűti.
  • MerlinW
    Ha bármit is állítottál BIOS-ban a proci szorzóján, frekién, feszültségén, akkor nem működik az Energy Saver. Ha minden Auto-n van akkor működik. Egyébként dinamikus feszültség"adagoló". Mindig annyi áramot ad amennyi éppen szükséges.

A szorzó manipulálása csak a processzort érinti, míg az Energy Saver funkció az egész alaplapra vonatkozik.
  • kirol
    Na mostanra kb. kész a rendszerem és most jó, remélhetőleg most már sokáig ilyen is marad! Leghostoltam minden.

Egyedül a Dynamic Energy Saver Advanced nincs fent. Ez mit csinál?
    Mert az Easy Tune szerint így is asztalon leveszi a szorzót. Akkor ez a progi csak számolja a megtakarított W-ot?

Most már csak egy játék kellene rá, ami megdolgoztatná, hogy lássam mit tud.
  • kirol
    A grafika még szebb, a hangulat ugyanolyan szuper. A történetben meg annyira az elején vagyok, hogy még az első helyszínen a hajón vagyok mindig.
    De itt már más az alapsztori.
  • szotyimutyi
    Milyen az elsőhöz képest? A sztori folytatódik?
  • kirol
    Igen, németül.
  • szotyimutyi
    A Tunguska 2-t németül játszod? Angolul még nem jelent meg, ha jól tudom.
  • kirol
    A Nikopol is kakesz. Szerintem is a Syberia -val véget is ért a pályafutása, azóta csak silány szemétre való anyagot csinálnak. Ott kellett volna abbahagynia.

Ezekben már nincs meg az a varázs sajnos.

Én a Tunguska 2-t tologatom, bár már 2 hete nem játszottam vele, nincs időm, de ez legalább jó játék.

Dracula Origin mégis mikor jelenik már meg magyarul?
  • IMYke2.0.0.0
    Dracula: Origin-t erősen ajánlom mindenkinek! Angolul is eszméletlen jó!
    Én kicsivel több, mint a feléig segítség - végigjátszás - nélkül el tudtam vinni, majd úgy bekeményedett [számomra], hogy kénytelen voltam |{redenc végigjátszásához nyúlni... :)
  • MerlinW
    Nekem is tetszett az SI. Kellemes hangulatú nyomozás, közepesen egyedi történettel. Nem mondom, hogy évente végigjátszós, de pár év múlva tuti előveszem ismét.

Nikopolt kihagyom, fixhátteres FP kalandoktól még mindig kiráz a hideg:)

Jelenleg Dracula Origint és Perry Rhodan-t kattintgatom. Ez utóbbi nem igazán nem könnyű segítség nélkül, de nem adom fel:) Egyébként mindkettő szuperjó kaland.
  • moonster
    Pedig télleg fincsi volt a Sinking Island. Bár majdnem Sherlock Holmes-os magaságokban járt.
    Nem tudom, h miért nem maradt meg a fix hátteres formánál Benoit barátunk.

-------------------------------
    Download it now from www.NikopolGame.com (see demo link) OR via

ftp.nikopolgame.com
    user: [email protected]
    pass: download

Demo for "Nikopol: Secrets of the Immortals"
    Download size: 354MB
    Game requirements:
    Windows XP/Vista
    DirectX 9.0c (included)
    1.7 GHz Pentium 4, AMD Athlon, or equivalent
    RAM : 512 MB (1024MB with Vista)
    128MB DirectX 9.0c compatible graphics card
    ATI Radeon 9600 / NVIDIA 6 series or higher
    DirectX 9.0c compatible sound device
    DVD-ROM 16x or faster
    3 GB hard drive space
    Windows-compatible mouse required
    ----------------------------------
  • trmn #25596
    A Sinking Island szar. Ez csak magánvélemény. Véleményem szerint a Syberia I. II.-vel be is fejeződött Sokal mester nagy kiugrása. Gondoljunk csak a Paradise-ra ami szintén nem sikerült túl jól, de még mindig jobb mit a Sinking Island
  • kirol
    A Syberia az igen. SI-t nem ismerem, annyira nem tudok angolul, hogy belekezdhettem volna.
  • csgj
    Ki is próbáltam. Nagyon szép, fura hangulatú, gondolkodós, de nem istentelenül nehéz game. :D Oké, ez csak a demo, még nehezebb is lehet... És végül is így is meghaltam benne egy-kétszer. No igen, meg lehet benne halni :P Rendes kalandjátékokban ez ritka. Ja, és az egyetlen baj, (legalábbis nekem probléma) hogy first person nézetű. :S Benoit Sokal a látványból tényleg nagyon sokat kihozott, a game története viszont abból a bizonyos Immortals, vagy micsoda képregényből származik.
  • csgj
    A Syberia 1-2 és a Sinking Island jó volt. Nagyon.
  • kirol
    Nem is hallottam még ilyenről. Remélem nem olyan szar, mint a Paradise!
  • csgj
    Akit érdekel, le lehet szedni FilePlanet-ről Benoit Sokal új játékának a demóját. (A Nikopol-ról van szó)
  • szotyimutyi
    Valakinek nincs a birtokában a Nyomorultak c. rajzfilmsorozat?
  • kirol
    Né mán! Már a fehér lapon se ugrál. :D
  • kirol
    Bakker bár lehet, hogy most egy kis alkoholos vattával letörölve a lézert megjavult! (Ugyanis 2007 márciusától, amikor is megvettem sose volt takarítva.) Hogy mik vannak! :D

Bár még nem kiabálom el.
  • kirol
    Milyen sex?

Sima lapon egy jobbra mozgásnál olyan kanyarokat levág, hogy csak na.
  • moonster
    Kirol, lehet, h a sok SIM-u-SEX betett neki!:)) Próbáld meg egy sima fehér lapon, nyomtató lap, ami nem tükröződik, aztán próbáld ki másik gépben, és utána gari!
  • takysoft
    Az egér a számítógép legfontosabb része. Erre a kézműtétem után jöttem rá:D bár a csuklóműtétem nem köthető az számítógéphez, erre adok a legtöbbet...
    a második meg a monitor. a csukóm meg a szemem sokkal többet számít nekem, mint akármilyen teljesítmény.
    Monitortémában nem vagyok nagyon igényes csak erősen anti-CRT.. majd 8 évig használtam CRT monitort, megváltás volt a TFT... (ezt bámulhatom akár 15 órán át, akkor se fáj a fejem:D)

Egérből Logitech párti vagyok. Bár a Microsoft egerek se rosszak. De inkább Logi:D A világ legkényelmesebb egerei.
    Nekem egy G5-öm van, de olyat már nem kapni(csak az új G5-öst, ami viszont drága). Ha most kéne egeret vennek, akkor Mx518-ast vennék. 8ezer forint 1600dpi, és (állítólag) az is nagyon kényelmes.
    állítólag a cordless egeri is jók(haverom szerint), bár én inkább madzagosakat szeretem:D

Az ideális billentyűzetet még nem találtam meg. Most egy Revoltec Lightboard-om van... nagyon meg vagyok vele elégedve, mert világít a sötétben... nem, nem vagyok gépíró, jó látni mi hol van:D
    Nem tudom mennyibe kerül, mert karácsonyi ajándék volt barátnőmtől.
  • RaveAir
    Az elég durva ár, még így együtt is. 2000Ft-nál sokkal többet nem adok külön-külön a billentyűzetre és az egérre. CoD-ozni el lehet ilyen patkánnyal is. ;)
  • kirol
    Nem az egér volt 20, hanem a bill+egér páros.

Na szóval létezik olyan, hogy ez hibás, legariztassam?
  • Axon
    Azt kell, hogy mondjam, hogy a gépem alkatrészei terén, szinte mindegyikre igényes vagyok és próbálom az anyagi lehetőségem mellett a legjobbat venni mindegyikből. Az egér választás terén viszont a lehető legigénytelenebb vagyok. A létező legolcsóbb (800 Ft) egeret használom már évek óta és nem is zavart sosem, hogy ilyen olcsó egérrel dolgozom. A billentyűzetem is - hasonlóan az egérhez - a létező legolcsóbb (talán 1500 Ft volt) és ez is remekül szuperál.
  • IMYke2.0.0.0
    Úristen, 20.000 Ft? Az sok! Annak az egérnek nagyon kell tudnia!
    Az én Trust Laser egerem alig volt több, mint 6.000 Ft... s rendkívül meg vagyok elégedve vele. Bele se gondolok, hogy ennél mi többet tudhatnak még az "egerek"...
  • kirol
    Hát gondolom igen, mert ha hiba lenne, akkor valami felkiáltójel ott lenne. De külön nem néztem. De a lényeg, hogy nagyon akadozva megy.

Viszont a házon, ami fekete fém már kicsit jobban működik, mint az asztalon, de ugye eddig csak ment.

Meg itt bent egy gagyi Kensington lézer rádiós egér olyan tökéletesen megy az asztalon, hogy iszonyat. Az enyém meg csak 20k volt 1 éve.
  • IMYke2.0.0.0
    Én egy 1733 MHz-es HP Compaq M530-as laptopra tettem fel haver számára a Vista Ultimate SP1 x86 "biztonsági másolat" változatát... szépen megy vele - igaz, 1GB RAM van a Celeron M mellett!
    Azért emeltem ki a változatot, mert - állítólag - a nem-biztonsági-másolat simábban fut.
    Ezt nem tudom cáfolni sem alátámasztani [hú, erről a szófordulatról mindig a rohadt politika jut eszembe!], hiszen nem rendelkezem működőképes SP1-essel...
    [Korábban jeleztem, hogy van 2db eredeti RC1-es DVD-m, melyek csak kipróbálhatóak, és természetesen bugosak.]
  • Axon
    Tegnap egy újabb mérföldkőhöz jutott a munkahelyi it infrastuktúra és sikerült likvidálnom egy újabb win98-as gépet, lecserélve egy új xp-sre. Már csak 2 db win98-as gépünk van és ha azokat is sikerül nyugdíjazni, akkor jöhet a Vista :-)
    Ez csak vicc volt, mivel egy Vista-s gép munkahelyi öngyilkosságnak számítana számomra. Már hallom előre a sok hisztis picsa sipákolását miatta.... jajj Isten mencs! Egyébként van 2 db gépünk amire egyáltalán fel merném rakni, a többi csigalassú lenne vele.
  • Axon
    Amikor bekapcsoltam a BIOS-ban az energiatakarékos funkciót, akkor el sem indult az XP. Még a legelején megáll a töltés, amikor a bios átadja a vezérlést az oprendszernek, akkor elfeketedik a képernyő "oszt jónapot". Kikapcsolása után viszont szépen működik minden, úgyhogy hagytam a fenébe az energiatakarékoskodást.
  • IMYke2.0.0.0
    Hát igen... :()