33675
-
#25656 Én a korábbival se játszottam, de ez a kieg. valami 2/10 -es értékelésű gagyi, bugos bithalmaz. -
#25655 Nincs meg valakinek az új STALKER?
Csak azért kérdezem, mert bár nforce-on még nincs kint, de a gamecopy-n már van crack is hozzá, így valószínűleg már megjelent. -
#25654 Vegyes érzelmek. Sajtó szerint nem tartozik a top márkák közé, nekem volt 3 évig és jó volt, szerettem. 3év után kontaktos lett, vagy valami, de úgyis venni akartam nagyobbat, így annyira nem vágott földhöz.
Mondjuk ez 2-3 évvel ezelőtt volt, azóta sokat fejlődött a technológia is, valamint lehet, csak én fogtam ki rossz szériát. Egyébként 20-30ezer Ft-ért teljesen jó ha 3-4 évig kihúzza egy moncsi... -
#25653 Bakker 1 hete majd meg rohadtam olyan meleg volt, most meg itt ülök kabátban és majd meg fagyok. Remélem, holnap már hó is esni fog! -
#25652 Esetleg valakinek tapasztalat BenQ monitorokkal? -
#25651 És mikor lesz már Dracula magyarul? Már a múltkor is kérdeztem? -
#25650 Imyke: Fent van a Witcher. -
#25649 Mikor? Mert akkor úgy tervezem az a pár hátralévő órámat. -
#25648 -
#25647 A svájci-francia határon megépült az új kísérleti részecskegyorsító.
Katasztrófa készül....
-
#25646 Ott játékdemok, meg mittudomain mik voltak ott. -
#25645 Hát igen. -
#25644 Nem csak a VGA driver kell, az összes többit is jelöld ki: ~2.8GB a teljes cucc... -
#25643 Nagykeres ismerős mindig jól jön... ;) -
#25642 Letöltöttem, felraktam, de ez sima VGA driver.
Mitől lesz most bármi más, mint eddig? -
#25641 Belinea, Samsung. Meg leszel velük elégedve. -
#25640 Valóban a 4870x2 a leggyorsabb, de én a legjobb "ár/érték/hőmérséklet/teljesítmény" kártyát írtam.
4870X2 a tudásához képest aránytalanul drágább, meghaladja a mai processzorok teljesítményét (talán a négy magos Q9000-es széria felső osztályai tudnák hajtani, ha négy magra írnák az alkalmazásokat).
Azonban jelenleg a 4850X2-őt sem használja ki szinte semmi (Crysis, de szerintem ez csak a programozókon múlt). -
#25639 Ó, és hol vetted olyan olcsón? -
#25638 Az okés hogy le tudom tesztelni, de hol? Nagyobb mennyiségű monitort egyszerre MediaMarktban, Saturnban meg ezekben tudsz nézegetn, itt ugye a legtöbb esetben hozzáértő ember nincs, csak rádugják a monitort (gondolom én), azt csá. Meg az ár se jó, de legfeljebb elmegyek máshová megvenni.
Szóval a legtöbb esetben marad a teszt, ahol meg nem hasonlítanak össze 20-30 monitort egyenként a legolcsóbbtól a legjobbig. -
#25637 Ez igaz, de monitort nem havonta vásárol az ember és IMO olyan helyen kell venni, ahol azért le tudod tesztelni, főleg most, hogy a 20-22"-es monitorokat szinte utánad hajítják... -
#25636 A CUDA (a Compute Unified Device Architecture rövidítése) leegyszerűsítve tkp. azt jelenti, hogy a GPU nagy erejét egy fordító programmal normál számításokra vesszük rá, mint pl. videótömörítés/vágás, képszerkesztés vagy fizika számítás stb. Ez még gyerekcipőben jár, de már vannak különböző beta driverek, egyébként kipróbálhatod te is, mivel minden nVidia kártya támogatott ami G80 vagy annál jobb maggal rendelkezik. Töltsd le az Nvidia oldaláról a 'Force Within Pack'-ot ami különböző cuccokat tartalmaz:
Force Within Pack
Egyébként 60k-ért vettem, ami nem rossz tekintve, hogy a kiskerekben még mindig 80-90k között kapható. -
#25635 Ezt a kettőt láttam a Saturnban, mert ott úgyis megy rajtuk valami. A vicces, hogy a jobb kontrasztarányúnak fakóbb képe volt, valszeg nem lőtték be a monitort.
A baj ugye az, hogy nem mindenhol tudod megnézni, letesztelni az általad kívánt monitort, vagy egyáltalán nincs rendesen beállítva, meg ugye normális hardver alá rakva. -
#25634 Mi az a CUDA? Mennyiért vetted amúgy? Ez még elég új dolog nem?
És 2,5-3x gyorsabb az enyémnél? Az jó lehet. -
#25633 Ne felejtsd el, hogy ezek dinamikus kontraszt arányok, ami nem ugyanaz, mint a "sima" kontraszt. Egyébként monitort/TV-t mindig úgy vegyél, hogy előtte megnézed: a szemednek higgyél, ne a tesztoldalaknak. -
#25632 De van benne erő, főleg a te G80-as GTS-edhez képest (tudom, mert nekem is volt olyan kb. 2.5-3x gyorsabb), csak amikor először tesztelték a GTX 200-as kártyákat még nem volt hozzájuk jó driver, de én nem ezért vettem, hanem a CUDA miatt. Viszont az igaz, hogy teljes terhelés alatt villany-zabáló (mondjuk az AMD-nél az X2-esek is azok!) ~240W-ot eszik csak a kártya, de 2D-ben nagyon leveszi az órajelet (a magot felére, a memóriát a tizedére!), így akkor csak 25-30W-ot eszik. Egyébként maximálisan elégedett vagyok a teljesítményével. Pluszban meg elég jól tuningolhatók is, de ezt nem tudom kipróbálni, mert ehhez már tényleg kevés a tápom... -
#25631 Sziasztok!
Szerintetek létezik, hogy ennyiért ilyen monitort lehessen kapni? 20000:1-hez kontrasztarány miközben a többi csak 1000,3000,8000 körül van?
Samsung T220 Wide
Egy másik korrekt monitor:
Samsung 2253BW
Egyébként az 1000:1 kontraszt az elég vagy egy 3-8 ezresre menjek rá ha már veszek monitort?
Tudom, hogy a minél nagyobb kontraszt sokkal jobb minőséget nyújt, de ekkora átmérőnél nem tudom számít-e. -
#25630 Én úgy tudom, hogy a leggyorsabb kártya az ati 4870x2-je. -
#25629 Miért ez mennyi? Amúgy ATI-nál nem a 4870X2 a legerősebb? -
#25628 Tudomásom szerint 4850X2 majdnem olyan erős mint a GTX280, de még mindig az Nvidiáé a leggyorsabb kártya. Viszont, ha figyelembe vesszük azt, hogy a GTX-ek valóban rengeteg áramot esznek (~25%-al) és sokkal drágábbak, akkor az Ati kártyák mostanában a legjobbak.
Melegedés tekintetében relatív a helyzet, mindkét gyártó referencia kártyája baromi meleg, de az al-gyártók darabjai (HIS, Gainward, Asus) már mindtét oldalon jobb helyzetben vannak (20-30fokkal hűvösebbek).
Jelenleg a legjobb kártya ár/érték/hőmérséklet/teljesítmény tekintetében véleményem szerint ez:
HIS HD 4850 IceQ4 TurboX 512 MB
(685/2200 MHz)
-
#25627 Na hát pont ezt ecseteltem, hogy egy mai átlagos gép sokkal közelebb van a mai játékok igényeihez, mint régen. Ami ugye jó!
Ezek a 280-asok tényleg nem olyan jók? Mármint nem képvisel olyan nagy erőtöbbletet? -
#25626 Na ennyi negatívum után engem már nem is érdekel. -
#25625 Szerencsére a videokártyák fejlesztési üteme valahogy visszább esett. Emlékszem, hogy a gf 7000-es sorozat után mekkora ugrás volt a 8800 GTS megjelenése. Bő 1 évig nem is tudott ezután labdába rúgni az ATI. Az nvidia le is állt a fejlesztéssel és ült a babérjain. Ezután a 9000-es széria és az ati 2 majd 3 ezres szériája jött ami még mindig a 8800 GTS teljesítménye körül mozgott, szóval nem igazán volt szükséges a fejlesztés. A legújabb 200-as nvidia sorozat nem lett valami jó. Melegszik, zabál, némely sorozata hibás és teljesítményben már nem ver az elődeire eget verően nagyot. Az ati 4 ezres sorozata már jobban sikerült mint az nvidia-é, de itt sem olyan lényegien nagy a teljesítménybeli különbség, hogy váltani keljen.
Ami ennél is lényegesebb, hogy nincs igazán olyan játék - talán a crysis kivéve - ami nagyobb teljesítményt igényelne. -
#25624 Ja, ez a legújabb GeForce?
Hogy repül az idő. Az én VGA-m már 1 év 7 hónapos. De még most is zsírkirályul visz mindent azért. -
#25622 A GTX260/280 a Geforce 10-es szériája -
#25621 Mi az a GTX 280? Én már GeForce 9XXX -nél lemaradtam? -
#25620 2db HD4850X2 sárba döngöli a két 280-ast:) -
#25619 Nekem már egy darab megvan belőle, tiszteletet parancsoló darab (alig fért el a szerver-házamban). Terheléses fogyasztásáról meg annyit, hogy az 550-es Chieftec-emből kifacsarja az utolsó ampert is... De legalább teljesít is szépen. Crysis-t megnéztem HDTV-n 1920x1080-ban 4xAA, High-on teljesen folyamatosan futott.
De igazából arra várok, amikor lesznek rendes CUDA driverek és akkor végre "normál" számításokat is lehet végezni vele (Photoshop, videovágás/konvertálás stb.), azért egy 240 magos proci 512-bites memóriabusszal már tud dolgozni... (a PhysX már jól megy vele most is). -
csgj #25618 Ez az Outcry című kalandjáték nagyon hangulatos, aki nem utálja az fp kalandokat, annak biztosan tetszeni fog! Na jó, hát azért ebben nem lehetek biztos, de sztem nagyon minőségi kalandgame :P Különös hangulata van, ez már önmagában megfogott. -
#25617 GTX 280 TRI SLI
hehe -
#25616 Na hát a Crysis megfektette a gépet azért. Minden max XP-alatt 1280*1024-ben de a szűrőt ki kellett kapcsolni, hogy meglegyen a 30 FPS.
Ekkor az egyik CPU mag 80, másik átlagosan 50%-al ment, a ram kihasználtsága is max. 50% volt.
Szóval inkább a VGA kellene neki, nem CPU.
Létezik olyan VGA, ami elbírja?