The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
h érdemes-e... hát nem tudom.
együtt mûködik-e magyar hálózattal
6120-at nem ismerem, van belõle egy 15$-ért, még 4 nap a licit végéig, meg ide nem hozzák.
ide újonnét hoznák de szállítással 44e ft lenne.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Vagy egyátalán érdemes e, mert én venni akarok egy 6120 -as, de itt nagyon drága 50k. Magyar szoftvert meg gondolom rá lehet rakni.
benne van a házhozszállítás az 1200-ban. Ezért örülök neki ennyire😄
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
legalábbis 10e ft feletti rendelés esetén.
(de hát egy proci alaplapostól meg memóriástól általában 10e felett van😄)
(országhatáron belül csak asszem, külföldre nem hinném)
Na mindegy, most megvan a plusz RAM, szépen okésan jelzi is a gép, hogy most 2 giga van benne. Már csak ki kell próbálnom játékban. Kezdem is a Witcherrel... Amúgy tök lol, mert kiderült, hogy eddig sem dualban mûködött az 2x512 mb ram 😮 Nem az egymás melletti zöld slotban voltak. Az egyik külön volt abban a lilában, vagy kékben. 😛 Áttettem õket egymás mellé, és az új 1 gigát benyomtam külön.
Videokari, Proci, 2* 1 giga memória, Alaplap (van olcsóbb is, de annak csak 2 ramslot van)
Ingyen házhoz viszik.
Valami haverod biztos van aki segít beszerelni a cuccokat(legalább megtanulod te is😄)
Anyagilag meg: mát majd eldöntöd😄 ez már rajtad áll.
Ez megéri.
de 5ezerért ddr1-es ramra pénzt kidobni... az nem éri meg...
(bár ugyanezt akkor kellett volna eljátszani, mikor videokarit vettél, de ha akkor nem hallgattál rám😄)
Ja meg jó, ha van valaki a vevõ az régi alkatrészekre.
Tapasztalat: adig add el a régi cuccaid amíg mûködnek. utána már nem tudod, és akkor mibõl veszel új gépet? (mivel a régi bedöglött😄)
Na nem okoskodok tovább. Én kérlek ne sértõdj meg, h már megint tanéácsokkal bombázlak. Akárhogy is lesz, nem szóllak le, és cska neked akarok jót.
Barátsággal:
Laci
1 giga ddr1 marha drága.(10k körül)
netes aukción eladtam a régi alaplapját procistul, meg a ramot(3ghz-es celerom volt alaplapostól 13-ért ment el, a ramokat meg (2*512)2500ft/db áron adtam el.
Lett 18k-m. Hozzácsaptam a 10-est amit alapból ramra szántam. Az 28k.
Abból vettem 2*1Gb DD2-t(4500/db) Maradt 19k. Vettel valami szar Asrock alaplapot(de nforce6-os vagy 7-es😄) 10k-ért, meg 14-ért egy 4200+-os Atlon X2 64-et.
5-el ugyan drágábban jöttem ki, mint reméltem, de cserélve lett szinte az egész konfig.
(és azért a Celeron - Athlon külnbség is erõsen meglátszik. Úgy futnak a HD filmek, mint az álom).
(azért 2 szerencsém volt. 1. eleve PCIE-s volt a gép, videokarit nem kellett cserélni. 7600GS nem rossz még😄 2. Gigabyte alaplap volt a régi, könnyû eladni(ma már tapasztalat alapján bízom az Asrock-ban. tényleg jók...))
Ha eleve megvan a ram, akkor azt teszel amit jónak látsz(persze lehet majd teszteket futtatni).
De ha nincs még meg, akkor szerintem nem érdemes megvenni. Nem fogod észrevenni. Nem abban a gépben.
Felesleges pénzkidobás. (bár tapasztalataim alapján abban jó vagy😄)
Mindenesetre ne aggódj, nem foglak leszólni, ha megveszed, mert ez nem egy egyértelmû dolog. De ha már kérdeztél: Én nem adnék ki 5k-t ilyenre.
(arról már nem is beszélve, hogy vásárlás elõtt mindenképp teszteld mindhárom ramslotot. a régi 3-slotos DDR-es alaplapoknak volt egy olyan sériabugja, hogy a 3 közül az egyik slot nem volt az igazi. Én régi gépemen pl 3 slot volt, de 1 nem mûködött. lefagyott a gép sokszor ha volt benne ram.(de olyan is volt, csak csak az egyik rammal nem ment... azt a másik slotba kellett dugni😄 fura egy helyzet, sose fogom érteni.
Bár az én alaplapom még az elõ-DDR korszakból volt, ott nem volt még dualchannel.)
Az elején levõ listát meg ugye azért írtam, mert:
Egy jó alaplap ma kb 9-10k. Proci 14-15k. Ram kb 10k.
videokari meg... változó, de kb 20-tól.
az 25+20(videokari).
Érdemes elgondolkodni, hogy nekem mennyi lenne rá, és mennyiért menne el a régi cucc.
Alaplap+porci+ramok.. hát.. 15-20 körül(20 ha nem celeron vagy sempron, de inkább számolj 15-el)
Videokari meg (mivel AGP ha jól tudom. vmi 2600-as asszem) talán 10-15(talán 15... de számoljunk 13-mal)
Akkor sacc/kb 28-ért elmegy a régi gép.(ha mûködik)
10-15 ezer ft-os ráfizetéssel meg kapsz egy olyat.... hogy röhögsz azon, hogy 5k-ért ddr1 ramot akartál venni.....
(ja és 20-ért már olya videokarit számoltam újnnét, ami dx10.1-es, nem dx10-es....
Sapphire Radeon HD 3650 512M DDR2 PCI-E DUAL DVI-I / TVO LITE 2 év gari 13 640Ft+áfa)
a ramok eleve 800mhz-esek azok futnak dualban.(2*1giga) a proci 14k-ért egy athlon x2 64 4200+ (hogy értsd: kétmagos, kb 4.2 ghz-nek megfelelõ, 64 bites.) hozzá egy oclsóbb nforce-os alaplap.
úgy fut rajta minden, hogy csak nézel😄
Reklám helye:
én a teszvesz.hu-n adtam el régi cuccaim. a PC-bontóban aszonták adnak érte 7 ezret.... b***ák meg. eladtam 13-ért😄
De ha tudsz valami emberkét aki olcsó gépet keres, akkor neki is el lehet passzolni.
Az ennél gyorsabb memóriáknak már csak a házilag megemelt FSB értékeknél volt szerepük.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
333 (valójában 166) MHz
400 (valójában 200) MHz
A 333 MHz-es is hamar eltünt a polcokról és ha mégis 333 MHz kellett a proci FSB-je miatt, akkor is 400 MHz-est raktak bele.
Nem akartam csgj-t elrémíszteni a DDR1-es rammok gazdag sebesség táblázatával. Mindenesetre ha megkapja az új modult és megnézi a sebesség értékét, majd összehasonlítja a jelenlegi modulok értékeivel, akkor okosabbak leszünk.
Mire nálunk (is) elterjedt, addigra már csak a 400 MHz-es rammok voltak forgalomban. Az 1 gigás méret is azt sugalja, hogy az már biztos a leggyorsabb sebességre optimalizálták és most itt nem foglalkozok a tuning rammokkal.
DDR (1) RAM:
266 (valójában 133) MHz
333 (valójában 166) MHz
400 (valójában 200) MHz
433 (valójában 220) MHz
466 (valójában 233) MHz
--------- TUNING RAMOK -----
500 (valójában 250) MHz
533 (valójában 270) MHz
600 (valójában 300) MHz
S csak ezután jöttek a DDR2-esek.
Azok 400-tól kezdõdtek, s majdnem kottára megismételték a DDR1 koreográfiát.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Már a képen is látszik, hogy az everest kiírja, hogy az 1-es és a 3-as foglalatban van memória modul, így biztosan 3 slot van.
Az elsõ dual chaneles memóriavezérlõs alaplapokon mindegyikén 3 slot volt. Ez nem volt túl logikus az emberek számára, de a gyártók biztos tudtak erre is magyarázatot.
Ami a lényeg. A memóriád most dual chenel üzemmódban mûködik, tehát majdnem kétszer olyan gyors mint a szimpla memóriavezérlõk.
Az új 1 gigás rammot simán beleteheted, elvileg nem lesz vele probléma, bár szerintem majd azt kell az elsõ slotba raknod és az elsõ slotban levõ 512 megásat át kell tenni a 2. slotba. Ezután 2 giga rammod lesz, de... DE! csak simpla módban fognak mûködni, tehát le kell mondanod a dual chaneles többlet sebességrõl. Mindettõl függetlenül men hiszem, hogy nagyon észre fogod venni a sebesség csökkenést. A nagyobb memóriaigényû játékoknál (pl. stalker) amelyek eddig virtuális memóriát is használtak és ettõl borzalmasan belassultak, nos ott óriási sebesség növekedést fog jelenteni ez a plusz 1 giga. Szóval én a helyedben simán beletenném.
az én weblapomat is meg kellett buherálin kicsit, mert (ki gondolná?) IE hót máshogy kezeli a frame-eket minden minden más létezõ böngészõ. (IE alatt még mindig görgetni kell a menüt...)
Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64
Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64
Egyébként FF-et használok 99%-ban, még OSX alatt is.
[merlinw.org]
Egyébként a sebesség adat fel kell hogy legyen tüntetve a modulokon.
2. dohánykereskedõ
3. Tooth Island
A második nem egyértelmû, de lévén, hogy a titkosügynök az utas, Jack pedig kapitány, ez az egyetlen ésszerû válasz.
Nem tudom, milyen böngészõt használsz(én Firefoxot meg néha operát).
Az IE 7-ez verziója nekem egész megtetszett.
Úgy néz ki, mint a Firefox. És úgy is mûködik😄 Ugyanazok a menük, ugyanazok a Gyorsbillentyûk😄 (Ctrl+T, Ctrl+"+", stb.)
Ez véletlen egybeesés, vagy szépen lelopták?😄
(Sajnos a legnagyobb gondom az IE-vel maradt... Míg firefox esetén ha települ egy daemon vagy yahoo toolbar(mert véletlen figyelmetlen avgyok egy installnál) ott szépen kikapcsolom az extensiont, azt kész.
IE-nél ez még mindig ködös, hogyan lehet "kitakarítani")
A megoldásokat azért leírhatnád.
Én sem láttam sehol, hogy a nyertesek nevét közölték volna (vagy nick vagy email).
Az is igaz, hogy míg az alma és pingvin tartalmaz sok alkalmazást amit lehet frissíteni, addig az ablak önmagában elenyészõ maga által frissítendõ dolgot tartalmaz.
Abban is egyetértek, hogy az Office, mint az MS szerintem legnormálisabb és legprofibb alkalmazáscsomagja abszolút rendben van, ahogy az MSN Live-al sincs különösebben sok probléma (mondjuk win alatt is pidgin-t használok). De ott van pl az IE aminek ugyan jön a 8-cas verziója, de lassan és nem úgy fejlõdik ahogy azt a technika és a kor megkívánná.
Lényeg az, hogy semmi bajom egyikkel sem, mindhárom használható OS, mind a négyet használom (otthoni gépemen XP, Vista, Linux van, míg melóban OSX), de ezek közül Vista a leggyengébb láncszem perpill. Talán lesz ez még így sem.
[merlinw.org]
alán majd itt.
de nekem a játék kell, nem valami napernyõ😄
detto. azok is csak update-ek.
mellesleg meg a pontosság kedvéért... azok csak disztribúciók.
Linux csak 1 van. Legfrisebb verzió a 2.6.24.3 (stabil)
de ezt te is tudod.
"OSX évente jön"
A Mac OS X (Alias MacOS 10) a MacOS 9 után érkezett 1999-ben. (a felhasználói változat 2001-ben, abban volt benne az Aqua grafikus felület)
Nagy lépés volt a Mac történetében, mert a régi rendszert alapjaiban felváltotta egy unix-alapú hibrid kernel alapú rendszer. a neve azért lett X, mert a vásárolt unix technológia neve NeXt volt. A régi oprendszeres kompatibilitásért egy Rosetta nevû belsõ emulátor felelõs.
Persze vannak belõle különbözõ release-ek, de ezek koránt sem olyan léptékûek, mint egy verziószámváltás. (olyan, mint windows rendszereken 1-1 service pack. belekerül ez megy az, pl XP sp2-ben tûzfel, megy ilyenek.)
tehát OSX nem jön évente, ahogy WinXP sem jön évente. Az OSX megjelent 2001-ben, és kész. Érdekes módon a WinXP is 2001-ben jött ki... Mac-nél meg még talán nem is gondolkoznak az OSX leváltásán😄