The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Nem magyarázok semmit, csak leírtam amit gondolok. Eleve baromság az amit sokan csinálnak, hogy tényeket képzelnek bele egy még el sem készült alkotásba,

"És interjúkban, videókban közölték, hogy gyengébb gépeken is menni fog, közepes konfigokon meg maxon is szuperül szuperál majd"

Te tényleg elhiszel még ilyeneket? Végül is szíved joga.

Ui: Nem emlékszem, hogy okot adtam volna erre a stílusra, de ha igen szólj. Ha zavarnak a hozzászólásaim, nem kell reagálni rájuk. Errõl szól a fórum.

[merlinw.org]

Úristen, "szimpla lövöldözõs játék"?? :C A BioWare elõször és (sztem-) utoljára csak az MDK2-t készítette akció játéknak. De az mondjuk elég egyedi volt. A Mass Effect egy RPG, ahogy Zóanagyvarázsló írta...
Hm? Mivel eleve RPG-rõl van szó, s nem FPS-bõl, amibõl valóban dömping volt, bõvebb választ nem is rögtöznék, inkább alaposabb utánajárást javaslok - vagy a dolog ennyiben hagyását. Mellesleg már a fejlesztõ kiléte is válasz lehet a kérdésedre 😉
kirol
Hát szerintem is ez a helyzet azzal a játékkal.

Más: szerintem rendezzétek le az utcán egymással! 😄

Axon
Annyit emlegettétek a Mass Effect-et, hogy én is utánanéztem ennek a "csodának". Megnéztem néhány trailert és igazán elkezdtem nem érteni a hatalmas várakozást. Ez egy szimpla lövöldözõs játék, amibõl 12 egy tucat. Karácsony elõtt jelent meg belõlle egy rakással, most jön mégegy.

Vagy esetleg valamit nem vettem észre?

Hát, elvégre fan is vok 😛 Már most... 😄 Amúgy ha már így szóba jött a Crysis, kb mediumon (vagy picit jobb beállításokkal) egész jól megy nálam is. Sajnos a procim gyenge... "cerka", bizony 😛
Miért lennék pesszimista? (Nagyon nem ismersz...) Csak azért, mert a tényeket nézem, nem egy konkrétumok nélküli erõs PR-tartalmú megjegyzést? (Hangsúlyozom újra: más platformon már megjelent, szaggat és popupol, ez is tény, nem tudok és nem is akarok ettõl eltekinteni.)

Minden attól függ, hogy mit jelent a közepes gép és a legmagasabb grafikai beállítás, mert ahogy elnézem, ezekbõl fórumokon is gyakran van félreértés, így ez egy "nesze semmi, fogd meg jól" információ. Vélhetõen kisebb lesz a gépigénye, mitn a Crysisnak, lehet ennek örülni.

A lényeg: nem kell ebbõl hitbéli kérdést csinálni (elnézést, de néha így teszel, túlzottan is fanként értékelve a híreket), hanem majd meglátjuk. Egyelõre elõjelek vannak, jöjjön be a te verziód!
Miért félreérthetõ?? <#nemtudom> magyarázás, elpofázás, szövegelés, megmagyaráz mindent a másiknak. Nem értem mi a probléma. Tökre õszinte voltam.

Zóanagyvarázsló: Rendben, legyél pesszimista, véglis akkor legalább nem fogsz csalódni 😛
takysoft
"mert olyan jó vagy a magyarázásban..."

ilyen az életben ne.
ha valamire gondolsz, akkor mondd ki, ha meg nem akaor akkor nem tegyél utalást. ez a nõk dolga. a férfiember egyetlen nagy erénye, hogy egyenes. megondja, mit gondol. (vagy ha nem, akkor nem tesz félreérthetõ utalásokat.)

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Pár megjegyzés:

- a BioShock erõsen modifikált engine-t használ
- a Bioshock nem szaggat konzolon, a Mass Effect igen
- volt probléma BioWare játék skálázhatóságával

Persze legyen korrekt a gépigény, de én még szkeptikus vagyok.

elõbbi megvan, és maxon jól ment

Mi az, hogy max? A high textúrákhoz tényleg nem kell komoly gép (nálam is gond nélkül ekfut úgy, de a Mass Effecttel mégsincs köszönõviszonyban), de egy csomó egyéb, jóval erõforrászabálóbb dologt lehet kapcsolgatni, az AA-t pedig egy az egyben kihagyták.
Unreal Engine 3 hajtja, amit nagyon jól lehet optimalizálni (lásd Bioschock és Unreal Tournament 3... elõbbi megvan, és maxon jól ment). Plusz ugyanaz a csapat (Demiurge studios) dolgozik még rajta (a BioWare-n kívül), amely a Bioshock-on is dolgozott. Persze, persze, nagyobb területek, részletesebb arc mimika... de hidd el, nem lesz ennek olyan nagy gépigénye! Persze biztos most majd elmagyarázod nekem, hogy miért mondok megint hülyeségeket, stb, mert olyan jó vagy a magyarázásban...
kirol
Az jó.

Én a már több mint 1 éves gépemmel is megvagyok elégedve, pláne amióta a múltkor kicserélték a rossz ramomat, most zsírul megy. 😊

serito
Még nem néztem utána hol lehetne megszerezni az említett játékokat, még az is meglehet, hogy sehol és én vagyok nagy tévedésben, hogy azt hiszem igen. Mindenesetre engem nem vonz az eredeti csomagolás.
A játékok még érdekelnének, de idõ hiányában úgysem tudnék játszani velük, ezért nem szeretnék beszállni.

Igen megint új gépem van. Az alaplapot ill. a CPU-t cseréltem úgy, hogy nem kellett ráfizetnem egy vasat sem. A procit egy haverom vette meg a lapot meg a nagykerben "boltoltam" (cseréltettem) be az újra.
Azért választottam ezt a pricit mert ilyen "brutál" módon húzható és a teljesítménye sem kicsi. Az AMD-t húzás nélkül lealázza minden tesztben és játékok alatt is. Azt hiszem nem veszek többé AMD-t, hacsak nem tör az élre, aminek elég kicsi a valószínûsége.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

kirol
Ráadásul 2,6 Ghz-rõl.

kirol
Elsõ mondattal kapcsolatban nem értek egyet, mert a lenti játékok már régiek, mégsincsennek fent sehol.

Ha öldöklõsdi játék lenne akkor esetleg pl. Jericho, GoW, de ezekre nem sok példát tudok mondani.

De ha te tudsz mondani, hogy ezek közül melyik hol van meg, örömmel venném!

Amúgy már új géped van megint? 4 ghz? Elég brutál.

serito
Az ötlet jó, bár a magyarított játékok is megjelennek minden torrenten és ingyen is megszerezhetõk. Itt csak az jár "jól" aki megkapja az eredeti példányt és büszkén kiteheti a polcra. Engem mondjuk ez egy kicsit sem hat meg, mert a lemezeket 520db-os táskákban tartom (persze nem egyenként) így kevesebb helyet foglal.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

kirol
Ha így lenne akkor minek kellene a játékokhoz crack?

Ha meg 3-an leszünk, már az is valami.

Axon
Én is erre gondoltam a problémásabb játékoknál. Egyébként nem jellemzõ, hogy az ilyen honosított cuccokon legyen védelem. Én már vettem néhány játékot a sevenm-tõl, de egyiken sem volt védelem. Gondolom erre nem költenek.

takysoft
nem jáccunk okosságot.

ügyesen kell érvényesíteni a "több licenszet"
Alcohol 120% jól beállítva ügyesen tud "licenszeket másolni".. egyéb gépen pedig emulálni....

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

MerlinW
A srácok ugrottak a magyar cumókra, felõlem bármilyen cuccra mehet ez az összedobós dolog. Hál'isten az angollal jól megvagyok.

Ja még eszembe jutott: arra is kell figyelni, milyen védelem van a vásárolni kívánt játékon, ill van-e okosság hozzá😊 A "több liszensz" átka😊

[merlinw.org]

MerlinW
Oké, oké. Mondjuk hallottunk már ilyet. Marketing duma = bullshit. Másrészt nyugaton a közepes konfig C2D-nél kezdõdik, 2GB memóval, GF8-cal. Nem tudom neked milyen géped van (nem is érdekel különösebben😊), csak szólok, mielõtt nagyon beleéled magad😊

Persze, ha nem inged ne vedd magadra😊

[merlinw.org]

Ráadásul én nem értem, hogy miért jó a hivatalosan honosított játékot preferálni (leszámítva persze, ha valaki egyáltalán nem boldogul az angollal), a legtöbb esetben gyenge a fordítás, a hírek szerint a Jack Keane-é különösen az.
Neee, lol már! 😄 😄 Ez nagyon komoly....
Tojásban kuporogtál februártól idáig? 😊 Már egy ideje bejelentették, hogy a Mass Effect 2008. május 6-án jönni fog PC-re. És interjúkban, videókban közölték, hogy gyengébb gépeken is menni fog, közepes konfigokon meg maxon is szuperül szuperál majd 😛
MerlinW
http://www.webforditas.hu
ide írjátok be ezt:
THIS GAME SUCKS LETS TAKE A SHIT ON IT!

És nézzétek mit fordít... besz@rtam a röhögéstõl😊

[merlinw.org]

MerlinW
Mass Effect-hez konzol kell vagy egy PC a NASA laborjaiból😊

[merlinw.org]

takysoft
én ebbõl sajnos anyagi helyzetemet tekintve ki kell, hogy maradjak.
Többek között azért is, mert nem fizetek olyan játékért, amit nem kapok meg szép dobozban. (letöltve meg jó angolul is).

Bár a Jack Keane-en épp most játszom, és eddig egész tetszik. Ha úgy alakul, h megveszem szívesen megosztom veletek.

Jelen pillanatban magyar nyelvû játékom a Chrome Gold van szép eredeti csomagolásban. meg van a vinyón egy Empire Earth 2 is. Ezeket megoszthatom veletek, ha valakit érdekel.

Bocs srácok, de nekem egyrészt nem is kell egyik játék sem, másrészt tartalékolom az eddig összekapart pénzem a Mass Effect-re... Persze persze, egy ezres nem sok... nektek 😄 Most monnyátok ám rám nyugodtan, hogy "skót", de szeretem Skóciát 😛 Lényeg, hogy nemtok beszállni.
Axon
Összeszedtem az árakat is és még egy címmel kiegészítettem a listát.

1. Agatha Christie: Nyaraló gyilkosok 6.000 Ft
2. Agon - Toledo: Az elveszett kard 5.000 Ft
3. Feltámad a múlt: Az FBI titkos aktáiból (Art of Murder) 5.000 Ft
4. Jack Keane 5.000 Ft
5. Sherlock Holmes versus Arsene Lupin 6.000 Ft
6. Runaway 2 2.000 Ft
7. LOST magyar nyelvû 8.000 Ft

Axon
Rendben van.

Akkor akit érdekel a dolog az toljon néhány szavazatot az alábbi listából, vagy javasoljon még új címeket is.

MerlinW
Angolosoknak kötelezõ:
http://www.screwattack.com/
Fõleg az Angry video game Nerd menüpont😊

[merlinw.org]

MerlinW
- A szerver dolog mondjuk megoldható, egy másik (változó) ftp account-al.
- Postázás nem kell. Sorsolunk, majd aki nyeri az eredeti példányt, annak utaljuk a pénzt, az veszi meg
- Vagy utaljuk a pénzt annak akinek van számlája, online megrendeljük (banki átutalással), majd a "nyertes" címére szállíttatjuk ki, aki otthon feltölti az aktuális helyre.

[merlinw.org]

kirol
Én ezekre: 1,3,4,5.

Axon
Elõször is kellene egy lista, hogy kinek mi kell (mire áldozna). Ha összejön a szükséges pénz (pl. Art of Murder 6 ezer Ft, tehát 6 ember kell hozzá), akkor hogyan szedjük össze és ki vegye meg?

Mondjuk átutalhatjuk annak a megbízható személynek a bankszámlájára az összeget aki megveszi és feltolja a szerverre.
Az eredeti példány kisorsolása és postázása (postaköltség!) már egy másik probléma.

Van még egy apró kis megjegyzésem ehhez. Ha mondjuk 6 ember összeáll és megvesz egy játékot, akkor azt majd a többiek is (akik nem fizettek) le tudják húzni a szerverrõl, ez pedig talán kivárásra biztathat egyeseket. Mondjuk anno én is megvettem az AGON-t és számomra a legtermészetesebb volt, hogy feltoltam a szerverre.
Mindenesetre összeállítottam egy kis listát.

Itt egy lista a mostanában megjelent magyar nyelvû kalandokról:

1. Agatha Christie: Nyaraló gyilkosok
2. Agon - Toledo: Az elveszett kard
3. Feltámad a múlt: Az FBI titkos aktáiból (Art of Murder)
4. Jack Keane
5. Sherlock Holmes versus Arsene Lupin
6. Runaway 2

Én a következõkre szánnék rá egy ezrest: 3, 4, 6
Mondjuk a Runaway 2 csupán 2 ezer ft, de én még sehol nem találkoztam vele debrecenben.

kirol
Hát én is valami ilyesmire gondoltam.

MerlinW
Az ötlet nem rossz. Spec ezek engem annyira nem érdekelnek, de játszhatunk olyat, hogy akit érdekel egy adott játék az beledobja az ezresét, feldobjuk kettesre, majd azok közül akik beszálltak kisorsoljuk ki kapja meg az eredeti darabot, míg aki egyszer vitte, az a következõ x sorsolásból kimarad.

Írjatok véleményt.

[merlinw.org]

trmn
Köszi, hazamegyek és megpróbálom. Igazából a feleségemnek szeretnék netet otthonra, mert veszélyeztetett terhes és otthon van emiatt, de nem nagyon bírja a bezártságot, és valamivel jobb ha elfoglalja magát. Nem lehet egész nap nyelvet tanulni, tévét nézni, olvasni, mást meg nemigen csinálhat, mert még az ablak pucolást is megtiltotta az orvos. De ez itt már nagyon off. Azért köszi

serito
A DNS nem lehet u.a mint az átjáró.

DNS-t ne írd be mert azt nem ismered. Ha 4 találat van és csak az egyik nem kér WEP-et, akkor az ami neked kell!
Semmit nem kell beállítanod csak a mód-ot Kliens-re. Ennyivel mennie kell a netnek. Ja és a géphez csak az AccesPoint legyen csatlakoztatva!
Se router se modem.

trmn
Igen ezt a ketyerét vettem. A WEP-et hol is tudom állítani? Ezeket állítottam be:
- Saját IP: 192.168.1.10
- Gatway: 192.168.1.245
- DNS: 192.168.1.245

Beállítottam kliens üzemmódra, csináltattam vele egy felderítést, kihozott 4 objektumot. 3-nál WEP-et kért, a 4.-re simán tudtam csatlakozni, mégsem érhetõ el az internet. Az erõsség 30%.

Az igazság az, hogy nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz, és lehet, hogy valamit nem jól állítottam be, pedig próbáltam utánanézni a neten, de szinte semmit nem találtam errõl és sajna a kollegák se guruk.

kirol
Egy kérdés:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kincs kedve senkinek olyanhoz, hogy pl. összedobnánk a pénz pl. a Sherloch vs. Arsen vagy az Art of Murder -ra? Vagyunk itt egy csomóan, egy fõre jutna egy ezres, az meg nem sok és felraknánk magunknak??

kirol
Hát eddig is ez volt, csak nem külön felhasználóval, de akkor majd csinálok külön, bár így is jó, mert nem idegenekkel vagyunk együtt.

Úgyhogy elsõ ok a megfelelõ, amit írtál.<#wave>

takysoft
ha sikerült a dolog, akkor ok.
ha belõlem van eleged, csak szólj, és kussolok😄
többiekkel nyugodtam megbeszélheted.

kirol
Oké köszi. Értem.
Ezzel fejezzük is be ezt a témát szerintem.

takysoft
ja. ilyen hálózathoz Win98 nem lesz majd képes csatlakozni asszem, mert az nem képes Multiuser hálózatokat kezelni. Ott csak direkt megosztás volt.. mindenki írhatott olvashatott minden megosztott könyvtárba, nem volt bejelentkezés.

Bár kliens oldalról lehet elkezeli a dolgot, mert az NT tudott ilyet. br nem biztos h így. de ez szerintem tökmind1, mert úgyse használsz 9x-es win-t. Csak ha mégis, akkor tudd😄

takysoft
Jó akkor elölrõl. (amúgy Merlin is ezt mondja)

Képzeld el a saját géped úgy, mintha egy FTP server lennél. (vagy emailserver, mind1)

Ha valaki szeretne valamit csinálni a gépeden, akkor ahhoz be kell lépnie rá. Bejelentkezni.
Ezt csak akkor tudja megtenni, ha elõbb regisztrál nálad. Na itt most ilyen nincs. NEKED kell õket regisztrálni.

Tegyük fel, hogy nálad a rendszer:
A - Te géped
B - barátnõd/feleséged gépe
C - lakótársad gépe
D - szomszéd gépe, de õ is benne van a LAN-ban.

Ez a négy ember szeretne hozzáférni a gépedhez. Mivel regisztráln nem tudnak, neked kell létrehoznod egy felhasználói fiókot a gépeden("A"-n) a nevükkel. (érdemes ugyanazt a nevet adni, amit a saját gépükön is használnak ahogy azt Merlin is írta a #23739-es hozzászólásában).

Mindenkinek létrehozol a gépeden egy felhasználói fiókot, és egy jelszót.(ezeket persze az érintetteknek meg kell adni).

Amikor õk a hálózaton majd a te gépedre rálépnek a windowsos filemegosztó protocol segítségével, akkor a géped bejelentkezési adatokat kér majd tõlük. Megadják, amit adtál nekik, ez alapján a TE géped "A" tudja majd, ki lépett be rá.

Most jön a másik fele:
Amikor megosztasz egy könyvtárat ott be tudod állítgatni, hogy kinek milyen jogai legyenek rá. Pl a barátnõd "B" írhat olvashat a mappából, a lakótársad (aki amúgy lehet akár a barátnõd öccse mondjuk) "C", na õ csak olvashatja a mappát, mert nem bízunk benne.
A szomszédnak meg ehhez mondjuk semmi köze "D", akkor õ olvasási jogot se kap.
XP esetén Merlin leírta a megoldást.
Vista esetén Jobb klikk, Tulajdonságok/Megosztás alatt a Speciális megosztás gombra kattintva megtalálod a megfelelõ beállításokat.

De mint említettem... a számítógéped csak az alapján tudja azonosítani a júzereket, hogy a SZERVER-számítógépen rajta vannak-e (be vannak-e regisztrálva).
Vagyis aki nálad a gépen nincs fent, az nem kaphat jogokat.

Pl, mior belépsz a freemail-re, ott minden felhasználónak van fiókja, azt mind a server tárolja.
de pl a "ketteskén" csak 1 fiók van, mindenki azt használja.

Na persze lehet az egész még bonyolultabb😄 Pl ha a barátnõnek is vannak megosztott cuccai, akkor õ is server😄
Azért jó a windowsos filemegosztás, mert ezt az egész server/kliens kapcsolatot jól elrejti a felhasználó szeme elõl, hizs könnyû beüzemelni 2 gép között. De a finomhangolsához picit érteni kell hozzá.

Ami fontos: Azzal, hogy kifejtettem a véleményem, még nem biztos, hogy amit írtam igaz. És ezt így sosem próbáltam ki(barátnõm a saját felhasználói fiókom jelszavát tudja), máshol meg csak mûködés közben láttam, nem telepítéskor.

De hát Merlin is csak ezt írta:
"fel kell venni x felhasználót, jelszavakat adni nekik, majd azokat berakni a megosztott eszköz/mappa jogosultjai közé."

Mindenesetre remélem sikerült segítenem.

Barátsággal:
Taky

kirol
De, de Merlin meg itt írja hogy hogy. 😊
Bár úgy tényleg nem megy. Na mindegy. Akkor marad amit mondtál.

MerlinW
Win 2k, 2003, XP esetén:

Explorer(Intézõ) - Tools - Folder options - View - "Use simple file sharing" ne legyen bepipálva.
Majd könyvtáron jobb klikk, sharing and security, permissions, add majd locations.

Vista esetén nem tudom (és nem is érdekel <#idiota>)

Egyébként ezt írtam már az elsõ témához kapcsolódó postomban is.

[merlinw.org]

takysoft
most te azt várod, hogy mikor "A" gépen beállítod a jogokat, ott hozzá tudjad rendelni a B gép felhasználóit?

Nem magyaráztam még el elég érthetõen, hogy ez miért nem így mûködik?

kirol
Na de 3.-at hogy?

Kijött ez a Limbo of the Lost nevezetû kalandjáték. A screenshotok alapján elég ronda, de attól még nyilván lehet, hogy jó game...