33675

• RaveAir
    A Season 1-et kereste, ami magyarul jelent meg.
  • IMYke2.0.0.0
    S&M: Hit the Road HUN
  • IMYke2.0.0.0
    Gratulálunk 2S-kének!!!
  • IMYke2.0.0.0
    Beszéltek itt kínaiul... :))))
  • MerlinW
    Van egy 2003 szerverem is, és az is húzza reamote desktop használatával 8-10 hónapokig. Persze ez felhasználásfüggő. Mindenesetre webszervert nem bíznék rá soha:)

Adobe Version Cue, FTP, CVS szervernek teljesen jó, csak elé kell tolni egy kulturált router/proxy-t.
  • Axon
    Egyébként kívánunk még a ketteskének legalább 20-30 év hibamentes működést és a topik lakóknak hozzá állandó acc-ot :-)
  • Axon
    Egy linux szervernél ez minimum :-)
    Nekem 5 évig ment az egyik linux szerverem, míg mostanában le nem cseréltük. Ki is tárgyaltuk akkor itt a topikban az új szervert és alkatrészeit.
    Nemrég beszéltem egy rendszergazdával, aki egy kis cégnél dolgozik és ő állította, hogy a windows szerverüket (2000 vagy 2003, már nem emlékszem), minden héten újra kell indítani. Bár én nem használtam még soha éles környezetben win szervert, de azt nem gondolom, hogy ennyire sz@r lenne. Valamilyen beállítást nagyon elronthatott.
    Ami számomra a legdurvább volt a történetben, az hogy ő ezen meg sem lepődik, sőt elég tamáskodva hallgatta a saját szervereim hosszú újraindítás nélküli periódusait.
  • MerlinW
    Csak érdekesség:
    Ketteske uptime: 1068 days, 21 min :)

Ma 3 éve, reboot nélkül:)
  • MerlinW
    Szerintem magyaritasok.hu-n van fordítás. Én legalábbis magyarul játszottam végig még év elején. De fent volt polcon is sokáig.
  • kirol
    One -ból van már magyar? Mármint "nekünk".
  • Voldi
    Ott vagyok a kettes fejezetnél a piactéren, és a térképes ember már nem válaszol kérdésekre, és feladatot se adott nekem. Ilyenkor mit csináljak?
  • MerlinW
    132_Sam_and_Max_Season_Two
  • IMYke2.0.0.0
    Még egyszer köszönöm a feltöltéseket!
  • Axon
    Köszönet érte. El is kezdtem lehúzni.
  • Axon
    Töröltem.
  • MerlinW
    A rendszer vinyón érdemes bekapcsolva hagyni, sokszor életet ment, hidd el. Korai vírusfertőzés, váratlan rendszerborulás, driver probléma esetén jól jön.
  • MerlinW
    System Volume Information - könytárban a rendszer visszaállítás állományai vannak. A Vezérlőpult/Rendszer/rendszer visszaállítás fülön megadhatod mely meghajtókról készítsen és mennyi helyet foglalhasson le.
  • IMYke2.0.0.0
    Hát, reméljük, hogy 2009 nyarának végére eljő majd ez a fényes nap... :)
  • Evin
    Az a napot biztos minden évben ünnepelnék. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Természetesen Te csinálod hozzá - ezért is írtam :)
    Küldtél nekem leírást az NSIS-szel kapcsolatban, de nekem az erősen kíni volt.
    Mindenképp számítunk Rád!
    Ellenben, ha közbejön neked valami, csak szólj, akkor kap a nép egy fapados telepítőt 2xx MB méretben az arcába :)
  • Evin
    Amíg még aktuális, akkor el kellene dönteni, hogy csináljak-e telepítőt majd hozzá, mert akkor nekem is kelleni fog a GS verzió és beszerzem a RLD-et is (tesztelés miegymás).
  • IMYke2.0.0.0
    Te jó isten! Nagyon szépen köszönöm! Akkor sutyiban kezdem lecsúsztatni... :)
  • IMYke2.0.0.0
    Voltaképpen, a karakterkészletet tartlmzó common.pak fájl a meghatározó tényező. Eredeti mérete [Reloded] 2xx MB.
    Az XnV tudja a DXT-t, de a WinREZ program alfákkal együtt jeleníti meg, 1:1-ben. Ezért érdemes vele nézegetni a Lithech-es játékok *.rez fájljait, kitömöríteni és a többit rábízni a játék Tool készletére átkonvrtálást tekintve. Editáláshoz egyértelműen Photoshop + DDS.

DDS-sel egyetértek.
  • Evin
    Azt hiszem a rendszer visszaállítás fájljai is ott vannak. Szóval ha lekorlátozod néhány gigára, vagy kikapcsolod, talán visszakaphatod.

i2k
    Ha patch alapú lesz, most a hasamra ütök, de az eddigiek alapján a Reloaded és a GS verzió is simán beleférhet 10MB-ba. Persze jelentősen függ a textúrák méretétől és mennyiségétől, de majd meglátjuk.
    (Pedig nekem úgy rémlik az XNview bírja a DXT-t is, mondjuk elég rég kellett vele foglalkoznom.)

Mondjuk nem tudom ki hogy van vele, de szerintem a DDS a legnormálisabb formátum, amit kitaláltak; ha módosítjuk, akkor sem változik a mérete, és olyan játékoknál, ahol nem lehet normálisan kezelni a konténerfájlt, tökéletes vissza lehet rakni.
  • Lord Myn
    Lehet hülyeséget írok, de nem a System Restore-val van összefüggésbe a dolog? Nekem ugyanis az összes logikai meghajtón sík üres a System Volume Information könyvtár (Windows telepítés után az első dolgom kikapcsolni a Sys Restore-t).
  • Lord Myn
    GS féle Dreamfall feltöltve! ;)
  • IMYke2.0.0.0
    Gondolom, észrvttétek már: a kimaradt betűk a könyvtári gépeknek köszönhetőek [2 van és mindkettő billentyűzetét lehrcolták és más-más gombja haldoklik...]
  • IMYke2.0.0.0
    Nem nyúlnék hozzá.
    Az a könyvtár olyan, mint anno a 98 és ME alatt volt lehetőség a telepítőfájlok felmásolására, így az oprendszer plug'n'play eszközök és változások setén tudott "hová nyúlni"...
    De, gondolom, szakértőink pontosabban is meg tudják határozni az említett könyvtár lényegét.
  • IMYke2.0.0.0
    Evin: Mindenképp kellesz majd, mert a telepíőid eszméletlenül jók, és bizonyosan 100x jobban értesz a Patch-alapú telepítőkhöz mint pl. én [én: sehogy :)]

Photoshop-hoz ragaszkodom már az 5.5-ös verzió óta, így - kivétel csak a Manhunt és a GTA3 c. játék volt, ott speciális editor - én is az NVidia DDS-t használom. Sőt, az IrfanView és később az XnView 1.82 RC3-t is azért kedvelem, mert minden, általánosan használható és néhány extrém képtípussal is elbírnak... [nem kellett speciális képnézegető pl. a Lithech-féle DTX-ből nyert képekhez]
  • csgj
    Öhm, btw, ezt a System Volume Information mappát ki lehet üríteni? Nem lesz baja a gépnek, vagy vmi ilyesmi? Csak mert van benne több, mint 16 giga adat -.-
  • IMYke2.0.0.0
    - Ránéztem a "kislány" honlapjára [mondjuk, nekem nem tetszenek ezek az "egyenoldalak"] és rögvest rákattantam a Photoshop menüpontra... nem rossz, nem rossz... kell a csaj!
    Ejh, lennék 16 évvel fiatalabb és békési és jóképű :))))
  • csgj
    Nah, megvan... A System Volume Information mappán belül volt a két letöltött fájl másnevű változata... Töröltem őket, és végre megkaptam a helyet :P (Witcher enhanced edition cuccok telepítői voltak amúgy)
  • csgj
    Ezt már próbáltam... de nem kaptam vissza azt a sok elvesztett megát (azaz egy-két gigát)
  • Evin
    Eszközök->Személyes adatok törlése->Gyorsítótár pipa
  • csgj
    Nem tudjátok, hogy a Mozilla hova teszi a letöltött fájlokat? Úgy értem, hogy az olyan letöltött fájlokat, mint az Explorer-nél azok a registry-s vackok amik a Temporary Internet files content.ie mappájában vannak. Ugyanis ha pl letöltök 1 gigás cuccot Mozillával, és már mondjuk kiírtam dvd-re, és töröltem a gépről, nem jön vissza az a szabad hely. Nem szabadul fel semmi. CCleaner-el, vagy csak manuálisan az Internet Explorer esetében pofonegyszerű volt törölni ezeket...
  • Evin
    Akkor majd megnézem ezt a programot, mert másik játék kapcsán felmerült már nálam a neve.
    Csak azért mertem ilyenre gondolni, mert hallottam már olyat, hogy vki úgy szerkesztett DDS-t, hogy átnyomta BMP-be, és vissza.
  • Szeszmester
    Ja, a magyarázat: Ramy nem akart DDS-sel dolgozni.
  • Szeszmester
    Rosszul tippelsz.
    A DXTBmp egy nagyon jó és egyszerű program, konvertálára kiváló, csak DDS-ből ismer 11 félét. Én küldtem nekik, hogy ilyen célra használják.
  • Evin
    Igen. Szerintem annál profibb és egyszerűbben kezelhető plugin nincs.
    A DXTBmp nevéből arra tippelek, hogy bmp-be konvertál, annak meg semmi értelme. Minek konvertálni, ha magában is szerkeszthető.
    De nem akarok én beleszólni, csak kérdeztem. Mindenkinek megvan a saját bevált módszere.
  • takysoft
    DDS plugin? hehe... ez így nem olyan egyértelmű ám:D Gimphez ismerek kettőt, photoshophoz meg vagy 10-20 is van:D (talán az nvidia félére gondolsz a Photoshophoz?)