The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

moonster
stripe+mirror , az az igazi, de otthonra is?
Mirol telepited a windowst, h ilyen gyors? Gondolom a dvd olvaso nem tol ilyen gyorsan at adatokat.
Oszd meg, szeretnem tudni, mert sokat segitene. Ha mar elernem az 50e-s SATA2 sebesseget annak is orulnek.
En is agyalok nagyobb vinyon, de...ugyis telel lenne😊
most 160+200 SATA, Kulso 80, ennyi..
Esrohnoil
Megnyugtatlak: Nincs klotyóablak. 😊

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

kirol
Köszi 😄

Axon
Erre a problémára Merlinw mutat egy tökéletes megoldást a #23996-os beírásában :-)

Axon
24.000 !

kirol
Én nem tudom, ha néróban írok, nem nagyon másolhatok mást, mert akkor leesik a buffer a néróban.
Érdekes, hogy azért csak 8x osan írok, és a vinyó nem tudja rá úgy tolni az adatot, hogy elég lyen neki, ha közben másolok egy kisebb fájlt.

MerlinW
Jahm, megoldás lenne egy TB-os lemezt berakni Raid 1-ben mirrornak. Az "csak" 40+lenne😊 De még újak (4 hónaposak), nem aggódom. Majd, ha lemegy a TB-os lemezek ára 20-ra, veszek egy tükröt nekik😊 Addig hallani sem akarok vinyóvásárlásról.

[merlinw.org]

Axon
90-120 MB/s !!
Ez igazán grandiózus.
Na igen, ha az egyik vinyó meghall, akkor repül minden. Erre lehet megoldás egy RAID 10, na persze duplázódnak a költségek. Mindenesetre a RAID vezérlõd ezt az üzemmódot támogatná.

MerlinW
Hozzávalók:
- 2 darab Hitachi Deskstar 7K500 (500GB 16MB 7200RPM SATA2) vinyó (25.000 Ft/db)
- Highpoint RocketRAID 1740 SATA-II RAID Controller (21.000 Ft)

Íze:
- Raid 0 tömbben 90-120 MB/s adatátvitel.
- XP telepítése 10 perc volt.
- Ubuntu telepítése 8 perc.
- Vista telepítése 20 perc

Hátránya:
- egyik vinyó elszáll, minden adat repül. Éppen ezért kell erre az esetre megbízható, adatbiztonságot szem elõtt tartó lemezeket venni.

Hitachi Deskstar 7K500

[merlinw.org]

Axon
Arról a RAID 0-ás tömbrõl tolhatnál egy kis sebességi adatot. Biztos nagyon impresszív :-)

Axon
Kis madzagon kiereszteni a klotyóablakon ;-)

MerlinW
2x500GB RAID 0-ban, 1x500GB SATA2, 2x1TB külsõ😊

[merlinw.org]

takysoft
Ha már tera fele... 35 ezerér már van 1000Gb-os... az már kis híján tera😄

bár ehogy elnézem itt egyesek épp annak a +24 gigának is örülnének😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

serito
Ha már terra akkor én is közelítek felé... 2x250GB SATA II, 2x160GB SATA II. Nekem ez is bõven sok.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

Esrohnoil
Nem, kemény az ellenõrzés, meg mindenhol fémdetektor van, ami hiperérzékenyre van állítva. 😊

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

MerlinW
Ezek után el sem merem mondani milyen lemezeim vannak itthon...

[merlinw.org]

Axon
Aztán haza nem sikerült belõlük cipelni néhányat, ha már huszas kupacokban hevernek mindenütt? :-)

Esrohnoil
Én huszasával cipelem a terrás vinyókat. 😄
... a munkahelyen. <#pardon1>

MerlinW
Ámen

[merlinw.org]

Hát... én BIZTOS vagyok benne, hogy tetszeni fog.
takysoft
Samsung 200GB Sata2 9482 ft

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Axon
Még egy kis kieg:

Maxtor 250GB 7200rpm SATA 2 8MB 10 560.- Ft

Axon
Kiegészítve MerlinW listáját:

Samsung 160GB 7200rpm SATA2 8MB 10 428.- Ft 3 év gar

Máris megháromszoroznád háttérkapacitásod méretét. Aztán nem is biztos, hogy annyira tetszene neked az a játék, talán még csalódott is lennél néhány óra játék után. Úgy érezhetnéd, hogy kidobtál jópárezret az ablakon, ehelyett milyen megnyugtató lenne hallgatni egy új 160 gigás vinyó duruzsolását a gépben ;-)

MerlinW
Nem lesz több pár hónap múlva?<#idiota>

[merlinw.org]

takysoft
téma lezárva, csgj anyagi helyzete az õ dolga.

Teljesen feleslegesen írtad 😊 Idézem "11ezrem van".
MerlinW
Mass Effect 8.000 Ft-ért elõrendelhetõ.

Vinyók:
250GB 16.000 Ft
320GB 17.000 Ft
400GB 18.000 Ft
500GB 22.000 Ft

Ezt most csak úgy írtam, semmi hátsó széndékom. Hidegen hagy mit veszel a pénzeden😊

[merlinw.org]

Hát, ha egy "nem olyan fontos" játékról lenne szó, akkor várnék 😊 Habár, a nem olyan fontos játékot meg inkább letöltöm 😛 Meg aztán csak 11ezrem van, ahhoz még kéne gyûjteni, ha egy jó vinyót akarok venni, nem? Jó, persze, a másfél év alatt meg lenne a többi lóvé is, de nem akarok ennyit várni rá. És nem fogom letölteni a Mass Effect-et. Szépen megveszem, amint megjelent (remélhetõleg június 6-án).
takysoft
ebben igaza van.
várj egy évet vagy másfelet azt bundle-ben megkapod 4 ezerért.

serito
Nem megbántani vagy megsérteni akarlak, de ha nem vennéd meg az eredeti játékot 15k-ért akkor lenne pénzed hardwer-re is.
Nem akarok vitát nyitni errõl csak megjegyeztem. Az is igaz, hogy mindenki maga dönti el mit vesz a pénzén, csak utána ne panaszkodj!
Szerintem senki nem várja el egy tanulótol, hogy minden évben új gépet/alkatrészeket vegyen.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

Axon
Én már a Blacksite Area 51-et is azért nem néztem meg mert 12 giga volt a mérete. Valahogy én ezt már roppant nagy túlzásnak tartom. Persze lehet, hogy az év végi hajrában már normális lesz egy 20 gigás méretû játék, ami telepítve 30 giga lesz, de akkor én vissazvonulok Space Questezni, amibõl 4 rész is elfér egy floppylemezen.

Na akkor ezt figyuzd: Az új Turok 12 giga, és elvileg feltelepítve 16 😮 Le se szedem egyelõre, mert most nemtok 3 dvd-t venni 😛 Na meg aztán nekem csak egy kis 80 gigás vinyóm van :S (Csak azt ne merjétek írni, hogy ma már olyan olcsók a vinyók, és vegyek egy nagyobbat... - csak mert ilyenkor mindig ez szokott jönni, nekem viszont nincs pénzem rá) Amúgy a Mass Effect is 12 gigás lesz, de azt megveszem eredetiben és lesz neki hely.
kirol
Utólagosnak jó lenne, de szeretném, ha alapból az lenne, amit írtam.

RaveAir
Megnyitod Word-ben az állományt. Ctrl-a, ctrl-c. Megnyitsz egy üres dokumentumot, ctrl-v. És ha akarod, akkor beírod a szerzõt, a cégnevet, stb.
Vagy ez a megoldás nem jó?

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

Axon
Kipróbáltam a másik két kalandot is. Elsõre az overclocked nem fogott meg, biztosan jobban el kellene mélyednem benne. A Simon 4 - minden elõzetes fanyalgásom ellenére (3D miatt) - egészen kellemes darabnak tûnik.
A simon 4 isoja (ami 3,6 giga) két telepítõt tartalmaz (angol, francia). Én a franciát kioperáltam belõle, így rögtön fele méretû lett az iso (1,8 giga). Így már mindjárt barátságosabb a mérete.

Axon
Most nézegetem a ketteskérõl lehúzott kalandokat. Elborzadok a méretektõl.
Overclocked 6 giga!!!
Simon 4 3,6 giga!
Mindez kalandjátékoknál.
De az Assassins Cred közel 7 gigás mérete is szörnyen nagy mégha az nem is kaland játék.
Ezekkel szemben az Art of Murder 1 cd-s mérete igen barátságos és eddig nagyon be is jön, bár a fentebbi két másik kalandot még csak most készülök kipróbálni.

Axon
Most találtam ezt a kalandjátékot:
CLEOPATRA – A queen's destiny

Ismeritek? Én még sosem hallottam róla. Úgy fedeztem fel, hogy most készült el hozzá a magyarítás. Torrent oldalról sikerült letöltenem. A magyarítás mûködik, de a szinkron már nem angol, hanem német. Kicsit kalandoztam a játékban és egész jónak tünik. Belsõ nézetes kaland.

kirol
A lentebb látható képen, a Cég:__ -hez honnan veszi a nevet?

Miért nem azt rakja, amit a Rendszertulajdonságok>Általános fül> A termék használatára jogosult: -nál lévõ név, cég van!?

Ez az én egyik gépem, szóval nem egy vállalatét buherálom!

Axon
Na egy okkal több, hogy soha ne használjak word-öt :-)
Utoljára 1996-ban használtam a word 6-ost egy hosszabb szakdolgozat erejéig. Haj... ezek szerint már volt 12 boldog wördmentes évem :-)

MerlinW
Oké egyrõl beszélünk. Mi a probléma? Ami ceruzás azt módosíthatod, ami nem azt nem. Azt pedig, hogy mi módosítható és mi nem azt word-ön belül mondhatod meg ha jól emlékszem.

Van a gépemen XP, Vista, Linux, OSX, amit csak szeretnél😊

[merlinw.org]

kirol
Szerintem hagyjuk, mert most kicsit felidegesítettél, már bocs!
Ezt k****ra egyértelmûen leírtam szerintem.

"Megnyitod word-öt, elmentesz egy új szöveget.
Total Commanderben a fájlon jobb klikk, spéci tulajdonság, és ott van ki hozta létre, melyik cégnéven, ki mentette utoljára, stb."

Na ha ezen mûveletnél te mást látsz, mint amire én gondolok ,akkor te valószínûleg nem Microsoft terméket használsz.

Nálam többek között XP-ben is ez van:

Nem tudom te mit használsz akkor.

MerlinW
Írd le értelmes magyar mondatokban pontosan mit szeretnél elérni és pontosan mi a gond. Már megint fél szavakkal kommunikálsz, és ezek szerint nem sikerült kitalálnom mit szeretnél.😊

Ha az MS Word dokumentumban tárolt felhasználó információra gondolsz, ami a felhasználónév, windows/munkacsoport neve, azt nem lehet kiütni belõle. A Word dokumentum mindig a Windows-ból veszi a szerzõi információkat. Ez egy hitelesítési információ, nem viccbõl nem lehet megváltoztatni, céges szinten elég kellemetlen lenne ez a lehetõség. Visszaélések, stb.

[merlinw.org]

kirol
Én nem értem mirõl beszélsz! 😄

Én ha elmentem a saját vadi új word fájlomat, annak nem jó a szerzõjénél a cégnév!!
Milyen vízjelrõl beszélsz te?

MerlinW
Nem tudom. Nem véletlenül van benne "vízjelként"
Másold át a tartalmát egy új word doksiba és mentsd el.

[merlinw.org]

kirol
Na de akkor mi a megoldás? 😊

MerlinW
Jaja, rájöttem, hogy nem egyrõl beszélünk😊

[merlinw.org]

kirol
Most lehet nem egyrõl beszélünk.

Megnyitod word-öt, elmentesz egy új szöveget.
Total Commanderben a fájlon jobb klikk, spéci tulajdonság, és ott van ki hozta létre, melyik cégnéven, ki mentette utoljára, stb.

Na nekem ide nem azt írja, amire átjavítottam a Tune Up-al a neveket.
A sajátgép tulajdonságainál pedig azt írja ki, csak a fájlokban nem.

Ne ezt nem értem.

Te?

Hé, most kicserélted a hsz-edet! 😊

MerlinW
A fájl tartalmazza, titkosítva.

[merlinw.org]

kirol
Az XP honnan veszi a pl. word fájl készítõének cégét?
Mert Tune UP-al átjavítottam a Company-t, de mégse a jó jelenik meg.

Axon
Igazad van, elírtam a nevét.