33675
-
#26096 Hát a GTX 260 kicsit olcsóbb azért, mondjuk 4-5k -val. Az, hogy DDR3 vagy 5 van rajta nem igazán érdekel, csak a teljesítmény. A DX10.1 meg abszolút nem, mert még sima DX10-es játék se sok van, nem hogy 10.1.
Mert hiába van 2 éve (8800GTS) DX10-es VGA-m, egy ilyen játékkal se használtam ki, mert Vista -n nem játszok.
Meg egyébként is: The Way It's Meant To Be Played -
#26095 GTX 260 egy árban van a 4870-el ami 10+%-al gyorsabb, DDR5-ös, 45nm-es, DX10.1-es, és kevesebbet fogyaszt.
Ettől függetlenül mindegy milyen kártyát veszel a 60ezres kategóriában, egy ideig el leszel mindegyikkel:) Talán a fogyasztás a legsarkalatosabb pontja. Illetve a jövőben (ezt senki sem tudja még) a DX10.1 támogatás hiánya, ami jövőre debütál.
Egyébként gratulálok hozzá, jó kis kütyü, használd egészséggel. -
#26094 Én már az elején abban is hagytam, valami nagy udvaron.
Olyan kihalt, élettelen volt az egész.
Na lecseréltem a VGA-mat is, így mostanra megújult a gépem. Mivel most volt olyan 1,7 éves, így még viszonylag jó áron el is tudtam adni a cuccokat, és ugye így az új beszerzése is kedvezőbb volt.
Így szerintem készen áll ez a rendszer is, hogy az elkövetkező 2 évben tökéletesen kiszolgáljon engem.
A Crysis Warhead -et úgy viszi 1280*1024 -ben "minden csúcs" beállítással, 4x-es élsimítással, mint az álom. Ennél nagyobb gépigényre meg nem igazan van/lesz szükség egy darabig. -
#26093 nekem is tetszett, de én sem értem a végére:))) -
csgj #26092 Kijött az Everlight angolul :) Ezt a kalandot már vártam. -
csgj #26091 Én vhol nagyon a vége felé fejeztem be, de fogalmam sincs, hogy miért... Pedig nagyon csíptem. -
#26090 ha valakinek van otthon esetleg Windows for Workstations 3.11 Magyar változat, akkor kérem ossza meg velem.
(valójában egy sima magyar 3.1 is jó lenne ha csak az van) -
#26089 Én sem játszottam végig, de csak idő hiányában. Egyébként sok díjat nyert politikai thriller. Nekem tetszett. -
#26088 Nem magyarázkodásképpen írtam:)
Egyszerűen csak szeretem azokat a kalandjátékokat amelyeknek vagy nagyon jó grafja van vagy nagyon jó története vagy mindkettő:)
A "The Moment of Silence" mennyire jó játék? Elkezdtem vele játszani csak abbamaradt.
Ja, MerlinW, gépvásárlás valszeg lesz idén, csak még ügyek vannak, meg elcsesztem én is egy-két dolgot:P -
#26087 Jól van jól van... de mégis, már 5 éve okítunk itt tégedet -
#26086 Nekem a kalandjátékok terén nem sok tapasztalatom van:)
Én inkább rpg fan vagyok, mivel azokban megvan a kellő akció/sztori keverék. A kalandjátékokat én a gyönyörű grafikájuk és érdekes történetük miatt kedveltem meg, azután kezdtem el érdeklődni irántuk.
Persze eddig kevés került a kezembe szóval lenne mit bepótolni, de azokból is inkább olyat keresgélek ami témában jobban közelebb áll hozzám.
-
#26085 Nahát... Kalandjátékosnak nem ismerni Tex Murphy-t nagy szentségtörés! 5 része jelent meg és nagyon jó kis kalandok:
Mean Street, Martian Memorandum, Under a Killing Moon, Pandora Directive, Overseer.
Általában jellemző volt rájuk, hogy technikailag nagyon megelőzték a korukat. Pl. Mean Street (1989), 256 színű VGA grafika, digitalizált zene és hangok (akkoriban még egy CGA/EGA PC is egy vagyonba került), vagy az Overseer (1997) egyike a legelső DVD-s játékoknak és már használta az AGP-s videókártyákat is. Kár hogy megszűnt a sorozat, nagyon bírtam(bírom) a főszereplő figurát... -
csgj #26084 Richard Garriott kiment az űrbe... jaj de jó :P -.- -
#26083 Köszi az infót. Nézegettem már előtte őket a MobyGamesen (játékok vásárlása külföldről esetén hasznos oldal, a dobozképek miatt:) ), csak kíváncsi voltam, hogy érdemes-e őket letölteni és adnak-e egy olyan élményt mint mondjuk a TLJ, Syberia, Atlantis III. -
#26082 Ja tényleg:) Késő van:) -
#26081 sőt! az XP-s megoldás is müxik Vista alatt szerintem, mert userprofile van ott is, az application data meg minden vista esetén softlinkelve van a megfelelő helyre. -
#26080 Nézd csak:
-
#26079 igazán nem kötözködni akarok, de minek csináltál egy csak-XP-s megoldást, ha az enyém azon is működik?
most próbáltam ki VmWare-es XP-men és semmi gondja nincs. épp a te install-vista batodat:D -
#26078 Tex Murphy sorozat. P&C kalandjátékok digitalizált karakterekkel. A 90-es évek kb. közepén jelentek meg. Jó kalandok. Gugli, Viki, Jútúb többet ad:)
-
#26077 Kicsit szentségtörő leszek a következő kérdéssel, ki ismeri és mit tud elmondani a következő játékokról:
Under a Killing Moon
The Pandora Directive
Mission Critical -
#26076 Ha a "bizonyos oprendszeren" bugzik a scumm, akkor svn-ből kell fordítani egyet és ott is beton stabil lesz:) -
#26075 XP-n így kell
@echo off
md "%USERPROFILE%\Application Data\ScummVM\"
copy "scummvm.ini" "%USERPROFILE%\Application Data\ScummVM\"
Vista-n meg így:
@echo off
md "%APPDATA%\ScummVM\"
copy "scummvm.ini" "%APPDATA%\ScummVM\"
-
Zóanagyvarázsló #26074 1. Nálam most is telepítve van (sőt, DOSBox alatt volt problémás, ott manuálisan kellett egy könyvtárt átmásolnom, hogy legyen hang), a Sound Blastert elfogadta a setup is. Én lepődtem emg al egjobban. Persze már jártam úgy (konkrétan a Wing Commander III-mal), hogy a régi DOS-os játék egyik XP-n elindult, másikon pedig nem, tehát másnál nem biztos, hogy működik.
2. Dicséretes, hogy délceg kovag módjára védelmezed a Vistát, de úgy teszel, mintha az XP nem lenne sokkal elterjedtebb, vagy legalábbis nem elégítené ki a többség igényeit. Pedig ez a kettőnk preferenciájától függetlenül így van.
3. Nem kötözködésnek szántam, csak adalék gynaánt jegyeztem meg, hátha másnak még egy bizonyos szituációban jól jöhet. Például ha egy bizonyos oprendszeren bugzik a ScummVM. -
#26073 Jaja oké:)
ScummVM-et összerakom, kipofozom, aztán töltöm is fel. Szerintem legkésőbb hétfő reggelre fent lesz a helyén. -
#26072 Ki használ XP-t?:)
-
#26071 ja ezt mondjuk install.bat néven menteni(bár erre gondolom rájöttél:D) -
#26070 jóóóvan... ennyi eszem van:D közbe beugrott, a SET parancs visszaadja ezeket:D
Nos tehát egy installer:D
@echo off
md %APPDATA%\ScummVM
copy scummvm.ini %APPDATA%\ScummVM /Y
-
#26069 köszönöm szépen, így lesz akkor.
Mikor jutunk hozzá a G75-ös packhoz?(nem siettet, csak érdeklődik:D)
a scummvm.ini telepítésére meg kéne valami script. mondjuk egy bat file akár.
csak nem értek annyira a windowhoz sajnos...
c:\Documents and Settings\<felhasználónév>\Application Data\ScummVM\
hogy lehet erre hivatkozni?
vannak valami ilyenek... %systempath% vagy valami ehhez hasonló... Windows mappára, meg a Program files-ra tuti... biztos van erre is.. ehhh.. ha legalább 1 az eszembe jutna, rágoogliznék:D -
#26068 ad1: nem fut. XP-ben veépített dos emulátor, de a hang-kompatibilitása(SB emu) szar. bár vdmsound nevű kis utillal ezen lehet javítani, de attól még szar budos az egész. Normális emulátor kell. pl dosbox.
ad2: ki használ már XP-t? közel 9 éves oprendszer:D Vistában meg egyáltalán nincs fullscreen dosemu. ergo: marad ott is a dosbox, vagy már a scummvm is
ad3: a scummvm ezer más dologra is jó. pl screenshotok készítése, linuxon futtatás, grafikai scalerek használata(nyami:D) meg ugye Merlin scumm-pack-et készyt, amibe ez belefér... miért ne akkor? -
#26067 Terjesztheted torrenten, szólj és csinálok hozzá normális scene kompatibilis nfo-t, amiben titeket is feltüntetlek. -
Zóanagyvarázsló #26066 A Discworld fut XP alatt is (hang, zene, minden). Annak mindegy milyen környezetben próbálod elindítani :) -
#26065 A szolgáltató szívatja őket. De abban a pár napban, amikor bejött, olvastam, hogy megvárják a hó végét, mert addig fizetve van, és utána átmennek máshoz. -
#26064 no, akkor. 3 dolog akkor.
-szép.. remélem hamar elérhető lesz:D. A mappát amit feltettem törölheted, ha gondolod.(experimental kivételével) futurewarst majd megnézem
-experimental mappa cuccait egyenlőre ne tedd a packba. Lehet vele elbabrálni, de még nem igazán játszhatóak. Azért tettem fel, mert ezek lesznek majd támogatottak később.
-ha megvan a pack(ami kb egész teljesnek kezd már kinézni) megoszthatom másokkal? (netalán torrent?)
Ja meg egy érdekesség. Van még egy játék, amit fejlesztenek kompatibilitási ügyben. A Grim Fandango!!! Juhé!!! Egyik nagy kedvenc.
A 3D mozgató engine-t egyenlőre "Residual" kódnév alatt csinálják, kipróbálható verzió van, meg is néztem. Az intro lefut a mozgások rendben. Bár nekem az első tárgyhasználat után fagyott, de bizkodom.
Arról már nem is beszélve, hogy ha Grim Fandango van, akkor Monkey4 is lesz.(ugyanaz az engine asszem). -
#26063 adventuregames oldallal nem tudjátok mi történt? legalább egy hete hibaüzenetet ír ki. -
#26062 van belőle egy vitality-s verzió is, nem tudom, mi lehet a különbség.
a trailer és a teszt alapján én ki fogom próbálni;) -
#26061 Hogy ne szemeteljek annyit, így csinálom:
ScummVM G75 - állapotlista -
#26060 Release name: The_Hardy_Boys_The_Hidden_Theft-PROCYON
Size: DVD5, 1.22 GB (1,310,547,982 bytes)
Genre: Action
Protection: None
File names: pro-thbtht.rxx
Release name: Rhiannon_Curse_of_the_Four_Branches-PROCYON
Size: DVD5, 1.02 GB (1,098,517,715 bytes)
Genre: Adventure
Protection: None
File names: pro-r.rxx -
#26059 És ezt?: Rhiannon: Curse of the Four Branches - ez is kaland.
Mindkettő elférne a polcunkon, egyenként alig több, mint 1 GB... -
#26058 Ezt ismeritek?: The Hardy Boys: The Hidden Theft - The Adventure Company... -