33675

• kirol
    Hát a GTX 260 kicsit olcsóbb azért, mondjuk 4-5k -val. Az, hogy DDR3 vagy 5 van rajta nem igazán érdekel, csak a teljesítmény. A DX10.1 meg abszolút nem, mert még sima DX10-es játék se sok van, nem hogy 10.1.

Mert hiába van 2 éve (8800GTS) DX10-es VGA-m, egy ilyen játékkal se használtam ki, mert Vista -n nem játszok.

Meg egyébként is: The Way It's Meant To Be Played
  • MerlinW
    GTX 260 egy árban van a 4870-el ami 10+%-al gyorsabb, DDR5-ös, 45nm-es, DX10.1-es, és kevesebbet fogyaszt.

Ettől függetlenül mindegy milyen kártyát veszel a 60ezres kategóriában, egy ideig el leszel mindegyikkel:) Talán a fogyasztás a legsarkalatosabb pontja. Illetve a jövőben (ezt senki sem tudja még) a DX10.1 támogatás hiánya, ami jövőre debütál.

Egyébként gratulálok hozzá, jó kis kütyü, használd egészséggel.
  • kirol
    Én már az elején abban is hagytam, valami nagy udvaron.
    Olyan kihalt, élettelen volt az egész.

Na lecseréltem a VGA-mat is, így mostanra megújult a gépem. Mivel most volt olyan 1,7 éves, így még viszonylag jó áron el is tudtam adni a cuccokat, és ugye így az új beszerzése is kedvezőbb volt.

Így szerintem készen áll ez a rendszer is, hogy az elkövetkező 2 évben tökéletesen kiszolgáljon engem.

A Crysis Warhead -et úgy viszi 1280*1024 -ben "minden csúcs" beállítással, 4x-es élsimítással, mint az álom. Ennél nagyobb gépigényre meg nem igazan van/lesz szükség egy darabig.
  • Atomreaktor
    nekem is tetszett, de én sem értem a végére:)))
  • csgj
    Kijött az Everlight angolul :) Ezt a kalandot már vártam.
  • csgj
    Én vhol nagyon a vége felé fejeztem be, de fogalmam sincs, hogy miért... Pedig nagyon csíptem.
  • takysoft
    ha valakinek van otthon esetleg Windows for Workstations 3.11 Magyar változat, akkor kérem ossza meg velem.
    (valójában egy sima magyar 3.1 is jó lenne ha csak az van)
  • MerlinW
    Én sem játszottam végig, de csak idő hiányában. Egyébként sok díjat nyert politikai thriller. Nekem tetszett.
  • Randal
    Nem magyarázkodásképpen írtam:)
    Egyszerűen csak szeretem azokat a kalandjátékokat amelyeknek vagy nagyon jó grafja van vagy nagyon jó története vagy mindkettő:)

A "The Moment of Silence" mennyire jó játék? Elkezdtem vele játszani csak abbamaradt.

Ja, MerlinW, gépvásárlás valszeg lesz idén, csak még ügyek vannak, meg elcsesztem én is egy-két dolgot:P
  • MerlinW
    Jól van jól van... de mégis, már 5 éve okítunk itt tégedet
  • Randal
    Nekem a kalandjátékok terén nem sok tapasztalatom van:)
    Én inkább rpg fan vagyok, mivel azokban megvan a kellő akció/sztori keverék. A kalandjátékokat én a gyönyörű grafikájuk és érdekes történetük miatt kedveltem meg, azután kezdtem el érdeklődni irántuk.

Persze eddig kevés került a kezembe szóval lenne mit bepótolni, de azokból is inkább olyat keresgélek ami témában jobban közelebb áll hozzám.
  • Lord Myn
    Nahát... Kalandjátékosnak nem ismerni Tex Murphy-t nagy szentségtörés! 5 része jelent meg és nagyon jó kis kalandok:

Mean Street, Martian Memorandum, Under a Killing Moon, Pandora Directive, Overseer.

Általában jellemző volt rájuk, hogy technikailag nagyon megelőzték a korukat. Pl. Mean Street (1989), 256 színű VGA grafika, digitalizált zene és hangok (akkoriban még egy CGA/EGA PC is egy vagyonba került), vagy az Overseer (1997) egyike a legelső DVD-s játékoknak és már használta az AGP-s videókártyákat is. Kár hogy megszűnt a sorozat, nagyon bírtam(bírom) a főszereplő figurát...
  • csgj
    Richard Garriott kiment az űrbe... jaj de jó :P -.-
  • Randal
    Köszi az infót. Nézegettem már előtte őket a MobyGamesen (játékok vásárlása külföldről esetén hasznos oldal, a dobozképek miatt:) ), csak kíváncsi voltam, hogy érdemes-e őket letölteni és adnak-e egy olyan élményt mint mondjuk a TLJ, Syberia, Atlantis III.
  • MerlinW
    Ja tényleg:) Késő van:)
  • takysoft
    sőt! az XP-s megoldás is müxik Vista alatt szerintem, mert userprofile van ott is, az application data meg minden vista esetén softlinkelve van a megfelelő helyre.
  • takysoft
    Nézd csak:
  • takysoft
    igazán nem kötözködni akarok, de minek csináltál egy csak-XP-s megoldást, ha az enyém azon is működik?
    most próbáltam ki VmWare-es XP-men és semmi gondja nincs. épp a te install-vista batodat:D
  • MerlinW
    Tex Murphy sorozat. P&C kalandjátékok digitalizált karakterekkel. A 90-es évek kb. közepén jelentek meg. Jó kalandok. Gugli, Viki, Jútúb többet ad:)
  • Randal
    Kicsit szentségtörő leszek a következő kérdéssel, ki ismeri és mit tud elmondani a következő játékokról:

Under a Killing Moon
    The Pandora Directive
    Mission Critical
  • MerlinW
    Ha a "bizonyos oprendszeren" bugzik a scumm, akkor svn-ből kell fordítani egyet és ott is beton stabil lesz:)
  • MerlinW
    XP-n így kell

@echo off
    md "%USERPROFILE%\Application Data\ScummVM\"
    copy "scummvm.ini" "%USERPROFILE%\Application Data\ScummVM\"

Vista-n meg így:

@echo off
    md "%APPDATA%\ScummVM\"
    copy "scummvm.ini" "%APPDATA%\ScummVM\"
  • Zóanagyvarázsló
    1. Nálam most is telepítve van (sőt, DOSBox alatt volt problémás, ott manuálisan kellett egy könyvtárt átmásolnom, hogy legyen hang), a Sound Blastert elfogadta a setup is. Én lepődtem emg al egjobban. Persze már jártam úgy (konkrétan a Wing Commander III-mal), hogy a régi DOS-os játék egyik XP-n elindult, másikon pedig nem, tehát másnál nem biztos, hogy működik.

2. Dicséretes, hogy délceg kovag módjára védelmezed a Vistát, de úgy teszel, mintha az XP nem lenne sokkal elterjedtebb, vagy legalábbis nem elégítené ki a többség igényeit. Pedig ez a kettőnk preferenciájától függetlenül így van.

3. Nem kötözködésnek szántam, csak adalék gynaánt jegyeztem meg, hátha másnak még egy bizonyos szituációban jól jöhet. Például ha egy bizonyos oprendszeren bugzik a ScummVM.
  • MerlinW
    Jaja oké:)

ScummVM-et összerakom, kipofozom, aztán töltöm is fel. Szerintem legkésőbb hétfő reggelre fent lesz a helyén.
  • MerlinW
    Ki használ XP-t?:)
  • takysoft
    ja ezt mondjuk install.bat néven menteni(bár erre gondolom rájöttél:D)
  • takysoft
    jóóóvan... ennyi eszem van:D közbe beugrott, a SET parancs visszaadja ezeket:D
    Nos tehát egy installer:D

@echo off
    md %APPDATA%\ScummVM
    copy scummvm.ini %APPDATA%\ScummVM /Y

• takysoft
    köszönöm szépen, így lesz akkor.
    Mikor jutunk hozzá a G75-ös packhoz?(nem siettet, csak érdeklődik:D)
    a scummvm.ini telepítésére meg kéne valami script. mondjuk egy bat file akár.

csak nem értek annyira a windowhoz sajnos...
    c:\Documents and Settings\<felhasználónév>\Application Data\ScummVM\

hogy lehet erre hivatkozni?
    vannak valami ilyenek... %systempath% vagy valami ehhez hasonló... Windows mappára, meg a Program files-ra tuti... biztos van erre is.. ehhh.. ha legalább 1 az eszembe jutna, rágoogliznék:D
  • takysoft
    ad1: nem fut. XP-ben veépített dos emulátor, de a hang-kompatibilitása(SB emu) szar. bár vdmsound nevű kis utillal ezen lehet javítani, de attól még szar budos az egész. Normális emulátor kell. pl dosbox.

ad2: ki használ már XP-t? közel 9 éves oprendszer:D Vistában meg egyáltalán nincs fullscreen dosemu. ergo: marad ott is a dosbox, vagy már a scummvm is

ad3: a scummvm ezer más dologra is jó. pl screenshotok készítése, linuxon futtatás, grafikai scalerek használata(nyami:D) meg ugye Merlin scumm-pack-et készyt, amibe ez belefér... miért ne akkor?
  • MerlinW
    Terjesztheted torrenten, szólj és csinálok hozzá normális scene kompatibilis nfo-t, amiben titeket is feltüntetlek.
  • Zóanagyvarázsló
    A Discworld fut XP alatt is (hang, zene, minden). Annak mindegy milyen környezetben próbálod elindítani :)
  • Evin
    A szolgáltató szívatja őket. De abban a pár napban, amikor bejött, olvastam, hogy megvárják a hó végét, mert addig fizetve van, és utána átmennek máshoz.
  • takysoft
    no, akkor. 3 dolog akkor.
    -szép.. remélem hamar elérhető lesz:D. A mappát amit feltettem törölheted, ha gondolod.(experimental kivételével) futurewarst majd megnézem
    -experimental mappa cuccait egyenlőre ne tedd a packba. Lehet vele elbabrálni, de még nem igazán játszhatóak. Azért tettem fel, mert ezek lesznek majd támogatottak később.
    -ha megvan a pack(ami kb egész teljesnek kezd már kinézni) megoszthatom másokkal? (netalán torrent?)

Ja meg egy érdekesség. Van még egy játék, amit fejlesztenek kompatibilitási ügyben. A Grim Fandango!!! Juhé!!! Egyik nagy kedvenc.
    A 3D mozgató engine-t egyenlőre "Residual" kódnév alatt csinálják, kipróbálható verzió van, meg is néztem. Az intro lefut a mozgások rendben. Bár nekem az első tárgyhasználat után fagyott, de bizkodom.
    Arról már nem is beszélve, hogy ha Grim Fandango van, akkor Monkey4 is lesz.(ugyanaz az engine asszem).
  • Atomreaktor
    adventuregames oldallal nem tudjátok mi történt? legalább egy hete hibaüzenetet ír ki.
  • Atomreaktor
    van belőle egy vitality-s verzió is, nem tudom, mi lehet a különbség.
    a trailer és a teszt alapján én ki fogom próbálni;)
  • MerlinW
    Hogy ne szemeteljek annyit, így csinálom:

ScummVM G75 - állapotlista
  • IMYke2.0.0.0
    Release name: The_Hardy_Boys_The_Hidden_Theft-PROCYON
    Size: DVD5, 1.22 GB (1,310,547,982 bytes)
    Genre: Action
    Protection: None
    File names: pro-thbtht.rxx

Release name: Rhiannon_Curse_of_the_Four_Branches-PROCYON
    Size: DVD5, 1.02 GB (1,098,517,715 bytes)
    Genre: Adventure
    Protection: None
    File names: pro-r.rxx
  • IMYke2.0.0.0
    És ezt?: Rhiannon: Curse of the Four Branches - ez is kaland.

Mindkettő elférne a polcunkon, egyenként alig több, mint 1 GB...
  • IMYke2.0.0.0
    Ezt ismeritek?: The Hardy Boys: The Hidden Theft - The Adventure Company...
  • MerlinW