The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kirol
Nem is akarok. Csak tájékozódásképpen kérdeztem.

Már júliusban lesz 2 éve, hogy TV-t szeretnék venni, itt is párszor írtam azóta 😊, de még mindig arra gyûjtök. 😄

Viszont ennek elõnye is van, mert most ha egyszer eljutok oda - pedig most nyáron már nagyon szeretnék - már kevesebbért jobbat és nagyobbat fogok venni. 😊

serito
A 9600GT már valóban jobb mint a te kártyád, de még nem jött ki olyan game ami ne full graffal futna a tiéddel.
Mint azt ahogy Merlin is írta, még nem kell VGA kátya cserén gondolkoznod.

Én is csak azért cseréltem mert 1:1-ben tudtam "boltolni" a 2900XT-t egy HD 3870X2-re.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

MerlinW
"Elég szomorú ezt hallani." Örülj inkább. Ez azt jelenti, hogy még egy jó ideig nem kell újat venned😊

[merlinw.org]

RaveAir
A tudás alapján ez nekem is szimpatikusabbnak tûnt, csak a hûtés miatt egy kicsit elgondolkodtatott Lord Myn. Ezért lehet, hogy azt fogom választani, amit õ javasolt.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

kirol
Akkor ez a 9600GT ugyanolyan gyors vagy még gyorsabb, mint az én G80-as 8800 GTS-em?

Elég szomorú ezt hallani. 😞 Igaz már 1,5 éves, de kicsit drága volt. Ez meg kevesebb, mint a fele.

Ami a 9600 GT alatt van 9000-es sorozatú VGA az mind rosszabb, a 9600 GT és ami fölötte van az meg mind jobb, mint az enyém?
Csak hogy képben legyek. Mert már 1,5 éve nem igazán foglalkoztam ezzel a kérdéssel.

Lord Myn
Mármint a régi G80-as 8800GTS szintjén van, a G92-es 8800GTS azért jóval gyorsabb. /Tök jól eltalálták nv-ék ezekez az elnevezéseket, sikerült jól meghülyíteni a népet:

G80-as mag, elnevezés: 8800GTS 320/640
G92-es mag, elnevezés: 8800GTS 512

ugyanaz a név, teljesen más architektúra.

G92-es mag, elnevezés: 8800GTS 512
G92-es mag, elnevezés: 9800GTX 512

teljesen más név, ugyanaz a felépítés, igazából sebesség különbség sincs nagyon (<5%)/. Vicces... <#shakehead>

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

MerlinW
Hm, fordítás közben/után nem ír hibát?
a config script 3 engine-t leszámítva mindent megtalál?
Userként fordítottad? (úgy kell)

[merlinw.org]

Axon
Na igen olvassanak minél többet, ezzel egyet is értek, de amikor olyan végtelenül nagyképû "sztárocskák" mint dévid beken olyat nyilatkozik, hogy õ még életében egyetlen könyvet soha el nem olvasott és erre ROPPANT BÜSZKE IS! Akkor úgy érzem szélmalom harcot folytatunk.

Axon
Jelenleg a 0.11-van fent csomagból és az tökéletesen mûködik. Ezért sem értem, hogy miért panaszkodik.

moonster
Uhh, van, h napokig 1-2 hsz, most meg 2 nap alatt 80 !!!
Ahogy visszaolvastam láttam, h valaki a kötelezõket reformálná. 4-5 éve volt, h egy kecskeméti szakiskolában igenis, a Harry Pottert olvasták kötelezõnek, és elemezték a 9-10. évfolyamosok.
Nyilván az Okt. Min. nem tudott gondolom róla, de a lényeg az , amit írtatok. Olvassanak, minl többet. Én is ezt sulykolom a kölkökbe.
szókincs, fogalmazási készség, szövegértés, meg megannyi dolog. képzelõerõ is akár.
Olvasni jó.
MerlinW
- Dobtam Scumm-ba Space Quest 1-2-õt, Kings Quest 1-2-3-at és Waxworks-öt.
- Van Future Wars-om is csak nincs hozzá törés, az elején kódot kér.
- Kyrandia 3 nem ment nálam, így kiegészítettem a floppy-sal mikor feldobja a nyelvet a Scumm a második angolt választva megeszi szépen.

[merlinw.org]

serito
Nálam 34 200,-Ft lenne!

Tudás:
Grafikus processzor: nVidia 9600GT, memória: GDDR-3, processzor/memória sebessége: 720/2000MHz, 256bit, kimenetek: TV, DVIx2, D-sub, Turbo Force

Tesztek:hirtelen nem találtam, de biztosan van a neten elég!

Ahogy olvasgattam róla, egy 8800GTS szintjén van, de ez tesztfüggõ.

(az enyémet meg sem közelíti) huncutul és kicsit nagyképûen mosolyog...

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

RaveAir
Hmm... Végülis egy ezressel még kevesebbe is kerül. Akkor lehet, hogy ez lesz. Úgy látom, hogy MSI-k többe kerülne, mint a Gigabyte termékek, nekem viszont jobb a tapasztalatom ez utóbbiakkal.

Kirol: 35eFt-ért lehet kapni, amit én írtam, a másik meg 34eFt.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

Lord Myn
Jó sok hõt tud termelni, télen jól jöhet még... 😄D

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

Lord Myn
Hmm... mintha ez is silent-pipe lenne...

Gigabyte-ból nyugodtan veheted EZT (Zalman hûtõs, állítólag elég csendes).

És az emlegetett MSI
hybrid-freezer.

kirol
És mit tud az és mennyiért?

RaveAir
Hmm... Akkor lehet, hogy egy ilyent fogok választani.

MerlinW
Tedd fel csomagból 0.11-et, az a helyére teszi az SDL-t. Ha nem megy, annak is ott a forrása a weboldalon, abból is forgathatsz.

[merlinw.org]

Axon
Megpróbáltam utána rögtön, de ott is hiányolt néhány dolgot, fõleg SDL-es cuccokat, pedig az alap SDL könyvtár fent van. Na majd próbálkozom.

MerlinW
Vagy vannak nagyon halk minõségi ventilátorok (ASUS, Thermal, stb). Prohardveren nézz körül, mindig lehet jó ötleteket szerezni ilyen témában tõlük.

[merlinw.org]

MerlinW
Jaja, összeszenvedtem egy 880MB-os darabot, a napokban feltöltöm. Majd ki kellene próbálni, hogy jó-e végig, mert vannak átfedések a hangfájlok között a két CD-n. Ezért nem töröltem még az eredetit. Remélem nálatok akad egy mentés az közepérõl és végérõl😄

[merlinw.org]

Lord Myn
Azt nem igazán ajánlom... 9600GT túl erõs a silent-pipe-hoz! Még nagyon jól szellõzõ házban is felmehet 90-100 fokra a hõmérséklete, amit a kártya bír (bár nem igazán tesz jót neki), de a számítógép többi alkatrésze megsínyli. Vegyél rendes 9600GT-t vagy az MSI-nek van hybrid-silent 9600-asa, ami 2D-ben lekapcsolja a ventit és csak 3D-ben pörgeti (bár nem tudom lehet-e már nálunk kapni).

MerlinW
Köszi a cumókat😊

Axon: Akkor lehetnek függõségei. A lejebb leírt módon fordítsd le te is, nálam minden probléma nélkül lefordult. 170MB-nyi forrást tölt le, a fordítás meg kb 10 perc.

[merlinw.org]

Lord Myn
<#worship> Köszönöm, még priviben megkereslek 1-2 keresztkérdéssel... 😄

RaveAir
Köszönöm a válaszokat (a tiédet és MerlinW-ét is)!
Akkor lehet, hogy be fogok ruházni egy jó kis silent pipe-os 9600-os Geforce kártyába.

Axon
Sajnos nem mûködik. Azt írja, hogy "szegmens hiba2. Fingom sincs, hogy ez mit jelent. Sajnos, akkor marad a fordítás.

Axon
Igérted, hogy valamikor a Feeble files-bõl is készítesz scumm verziót.

Axon
Köszi a binárist már húzom is lefele és mindjárt kipróbálom.
Ne áruld el senkinek, de ha linux alá be kell fordítanom valamit, akkor mindig bepárásodik a homlokom. Ha csak lehet, akkor szerzek binárist.

MerlinW
#!/bin/sh

#############################
# created by MerlinW (2002) #
#############################

# Konfig

COMPUTER=2bm # szgep neve
DIRECTORIES="/var/lib/mysql /etc /boot" # mit mentsen (space-el elvalasztva)
BACKUPDIR=/home/backups_total # hova mentse
TIMEDIR=/home/backups_total/last-full # hova mentse az utolso mentes datumat
TAR=/bin/tar # tomorito eleresi utvonala

# Ne modositsd

PATH=/usr/local/bin:/usr/bin:/bin
DOW=`date +%a` # het napja
DOM=`date +%d` # nap a honapban
DM=`date +%d%b` # datum es honap

# Minden honap elso napjan teljes mentest vegez
# Minden Vasarnap teljes mentes tortenik, ami felulirja az elozo vasarnapi
# allomanyokat.
# Amennyiben nem szeretnenk, a "Konfig" szekcioban adjunk a gep nevehez datumot
#
# Ha NEWER = "", akkor minden allomany mentve lesz a konyvtarakban
# egyebkent csak az elozo mentesnel ujabbak. A NEWER valtozo a datumot a
# vasarnapi mentesekkor kiirt last-full konyvtarbol veszi.

# Havi teljes mentes
if [ $DOM = "01" ]; then
NEWER=""
$TAR $NEWER -cjf $BACKUPDIR/$COMPUTER-$DM.tar.bz2 $DIRECTORIES
fi

# heti teljes mentes
if [ $DOW = "Tue" ]; then
NEWER=""
NOW=`date +%d-%b`

# Mentesi datum frissitese
echo $NOW > $TIMEDIR/$COMPUTER-full-date
$TAR $NEWER -cjf $BACKUPDIR/$COMPUTER-$DOW.tar.bz2 $DIRECTORIES

# Elozo heti mentesek felulirasa inkrementalt vizsgalattal
else

# Utolso teljes mentes datumanak elobanyaszasa
NEWER="--newer `cat $TIMEDIR/$COMPUTER-full-date`"
$TAR -cjf $BACKUPDIR/$COMPUTER-$DOW.tar.bz2 $DIRECTORIES
fi

[merlinw.org]

Lord Myn
Linuxos mestereknek: segítség kellene! Vizsgafeladat gyanánt írnom kellene egy archiválós shell-scriptet, ha valaki tudna ennek megírásában segédkezni, keressen meg priviben! Elõre is köszönöm!

Lord Myn
Beszélõs Kyrandia 2-3, Lost in Time a helyén!

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Aki nem találná: a régi scummvm-es könyvtárba tettem a többi játék közé, a fõkönyvtárba pedig toltam egy scummvm12.zip-et ezzel futnak az "új" játékok.

MerlinW
Feldobtam egy lefogatott binárist az 0.12.0-ból, ha kell valakinek.

[merlinw.org]

MerlinW
Axonnak ill a többi linuxosnak:

ScummVM SVN (0.12.2) fordítása:

szükséges csomagok:
svn
gcc
g++
flac
libmad/libmad0

telepítés:

svn co https://scummvm.svn.sourceforge.net/svnroot/scummvm/scummvm/trunk ~/scummsvn
cd ~/scummsvn
./configure
make

futtatás:
./scummvm

majd ezután frissítés amikor jól esik (napi snapshot-ból):

svn up https://scummvm.svn.sourceforge.net/svnroot/scummvm/scummvm/trunk ~/scummsvn
cd ~/scummsvn
./configure
make

[merlinw.org]

MerlinW
Köszi😊

[merlinw.org]

takysoft
beszélõ kyrandiám akad, ha kell, feltolom szívesen

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

MerlinW
Woodruff-om van, Kyrandiám is de csak floppy-s. Ha van beszélõ Kyrandia 2-3 annak örülök. Lost in time-om nincs, annak is örülök😊

[merlinw.org]

Lord Myn
Köszönjük! 😊 Nem gond az idõ, türelmesek vagyunk!

Más: Új ScummVM jelent meg nemrég (0.12.xxx): többek között Kyrandia 2-3, Lost in Time, Woodruff az új támogatott játékok. Ha kell ezek közül valamelyik ki tudom egészíteni vele a ketteskén lévõ scumm gyüjteményt (CD-s verziók).

Randal
De csak ennyi😄

MerlinW
deee. névrokonok😊

[merlinw.org]

Randal
Semmi köze hozzá😄

MerlinW
Én Pendragon ciklust olvastam (Stephen Lawhead), nem tudom van-e köze hozzá. Jóságos (Talizmán, Merlin, Arthur, Pendragon, Grál).

[merlinw.org]

Elkezdtem felrakni, bár elég nagy a mérete, úgyhogy az én feltöltésemmel picikét eltart mire felér. De hát a kalandjáték társadalom ugye a türelemrõl híres <#vigyor4> Ha idõközben vki beszerzi átveheti tõlem, a Perry.Rhodan.PROPER-ViTALiTY-s verzió.

Randal
Rejtõ Jenõ királyság😊
Egyébként ajánlom mindenkinek Szerb Antal Pendragon legendája címû könyvét. Lehet, hogy anno lehúzták, de én nagyon mulattságosnak tartottam. Megvolt benne minden, rejtõi humor, kaland, titokzatosság, okkult, szex, stb. stb.

Atomreaktor
azt hiszem az irodalomoktatást kicsit megreformálhatnák, mert nem csak az internet, tv, stb. miatt olvasnak keveset. én becsülök minden nagy embert és én szívesen olvasom õket, de szerintem a lényeg azon kéne, hogy legyen, hogy olvassanak! meg, hogy értsék is, amit olvasnak. ha emiatt be kell áldozni pl. egy Abigélt, hát tegyék meg... tudjon róla szegény gyerek, hogy miket írtak az õsök, de ha felkeltik az érdeklõdését, akkor sokkal hamarabb el fogja olvasni, mintha kötelezõvé teszik neki. remélem nem túl radikális az álláspontom😊 Rejtõt meg Harry Pottert kötelezõnek, yeah, revolution<#gun> 😊))

És a Sapphire saját drivere nem ment át azon a windows logo tesztelésen... Ettõl függetlenül régebben is fel tudtam telepíteni, csakhogy akkor a gamek mindig újraindították a gépet néha belépésnél és kilépésnél meg mindig. :S
Lord Myn
Én is kipróbálnám szívesen a Perry Rhodan-t, valaki tolja már fel a ketteskére légyszi!

Hát ez kész... Kipróbáltam a Perry Rhodan-t, nagyon klassznak tûnik eddig. Csakhogy hülyén mûködik az élsimítás, ahogy nálam a Witcherben is volt. Szóval átlátszóak lesznek a 3D textúrák, olyan fura az egész. Perry feje pl elég idétlenül néz ki tõle. :S Ha kikapcsolom, úgy okés, de nem akarok atomrecés graffal játszani :/ Megszoknám egy idõ után, de ha egyszer van élsimítás opció...! Nemtom miért nem megy. De tényleg ugyanez volt a Witcher-nél is. Próbáltam már néhány dolgot, pl a catalyst control centerben bütyködni, de semmi sem változott. Arra gyanakszom, hogy nem egészen jó az ATI driver az AGP-s Sapphire HD2600-omhoz. :S
Rejtõ RULEZ! <#worship>

MerlinW
Oké hagyom.

Jelszavas izé meg majd lesz, ha lesz rá idõm. Mostanában kicsit sûrû a program😊

[merlinw.org]

Atomreaktor
azt hiszem Az elátkozott partban. olvastam is, de van neki egy képregény változata, abban nagyon jól jött ki a poén😊