33675

• M.A.D.
    Szépjónapot mindenkinek!
  • Axon
    Én is így vagyok a BIOSHOCK-al. Fél óra játék után néhány napig szívritmus szabályzót kellett szednem, hogy helyrerázódjak.
  • kirol
    Nekem eszembe nem jutna egy eredeti játékomat megcrackelni.
  • Axon
    Lehet, hogy röhejesnek tűnik, de én is crackelni szoktam az eredeti játékaimat is. Én ugyan is mindig elpakolom a cd/dvd-imet egy szekrényben levő cd tartóba. Na most szörnyen idegesítő minden játék indításakor előkotorászni, betenni, megvárni míg felismeri, majd ellenőriz, végül elindul, majd dvd kivesz, tokba betesz, szekrény nyit, cd tartóba betuszkol, szekrény becsuk, káromkodik, majd megpróbál önfeledten játszani.
  • Axon
    Csőváz MAD. Örülünk, hogy benéztél. Olyan rég voltál már itt, hogy azt gondoltam elköltöztél valami egzotikus országba fűszoknyás lányokat molesztálni és ital boltokat eltartani :-)
  • takysoft
    én meg nem:D
    gyakorlatilag nincs itt a polcon olyan játékom eredetiben, amin lenne másolásvédelem. Amin meg van, azt Alcohollal tökéletesen tudom emulálni.(annyira nem nagyon azok a képfájlok)
  • RaveAir
    A Bioshock engem felidegesített, és valamiért egyáltalán nem tetszett. Most éppen a Crysis Warhead-et nézegetem... Két hét alatt már sikerült megcsinálnom egy pályát.
    Az igazsághoz hozzátartozik, hogy esténként kényelmesebb 1-2 CoD2 partit lenyomni online, mint valami tartalmasba belekezdeni. Ez is főleg a feszültség levezetése miatt van.
  • RaveAir
    Én is no-disk töréseket használok eredeti játékok esetén is. Ne kopjon nekem se a lemez, se a meghajtó!
  • moonster
    Én nagyon beparáztam a BIOSHOCK-on, abba is hagytam.
    Kirolnak igazat adok, nagyoin is. a 24 óra nagyon kevés, vagy jó lenne, ha elég lenne 1 óra alvás, vagy néha megállítani az időt, like Hiro Nakamura.

Tunguska 2, jó lenne már. Németből senki sem fordítja magyarra?
  • Randal
    Morrowind megjelenése óta:P Első karakter még mindig. Igaz fél-egyéves szünetek bejátszanak:)
  • MerlinW
    én ~2 éve az Oblivion-t:)
  • takysoft
    bizony igaz is...
    én már 3 hete játszom a Heroes 5-öt:D eddig 4. epizód....
    egész kitartó vagyok, nem hittem, hogy befejezem, de még a végén az is meglehet.
  • MerlinW
  • kirol
    Hát én még csak anno kb. 20 percet játszottam vele, de azóta se.
    A tunguska 2 -ben is még mindig a 2. pálya legelején járok.

Egyszerűen nincs idő játszani. Ha meg van 30-40 perce, annyira meg bele se fogok.
    Olyan kevés ez a napi 24 óra.
  • IMYke2.0.0.0
    Köszönöm a megnyugtató válaszokat srácok! :)))
    Akkor Karácsony egy kisebb biológiai sokkal ajándékoz majd meg engem :)
  • Atomreaktor
    hi:)
  • MerlinW
    Elvileg az 1.1-es javítással megszűnt az online aktiváció, de ha mégsem, nodvd-vel lehet vele játszani, amíg nincs neted. Egyébként én is nodvd-vel játszom az eredeti játékokat a lemez kímélése gyanánt:)

Megjegyzem a GameCopyWorld-öt ezért nem zárták be, hiszen ő nem töréseket oszt meg, hanem "lemez kímélő megoldásokat" :)

A hotfix-re már nincs szükség, a játék megéri az árát, időtálló, többször végigjátszható.
  • Evin
    A Bioshock védelmét beszüntették, amennyire tudom. Tehát a játékban benne van, de nincs már semmilyen korlátozás. (Vagy vmi ilyesmi)
    Gondolom bejött a pénz amit akartak.
  • IMYke2.0.0.0
    Na, pedig szépen formázottat akartam írni...

A tendencia pedig az erőltetett online felé halad... s a saját bőrömön tapasztalom, hogy ez nem fenékig tejfel.
    Lassan már az lesz, hogy

1. megveszed sok pénzért a hordozót
    A fejlesztők annyira sem erőlködnek az optimalizálásban, hogy rendes tömörítési algoritmust használjanak! A legjobb ellenpélda a Demo Scene - ahol néhány száz kilobájtba komplett játékokat, történeteket fordítanak be [nem említve az extrém tömörítéseket - 64 kb].

2. szükséges lesz aktív internet kapcsolat a játékhoz
    A fejlesztők annyira továbbra sem erőlködnek az optimalizálásban, hogy rendes, a hibátlansághoz tendáló játékokat készítsenek: egyszerűen összehányják az egészet egy halomba, és kiadják. Mondván, majd fél DVD-nyi javításokkal, utólagosan, foltozgatjuk a félkész művet - a legjobb példa: Sacred 2. - s ehhez ugye csakis internettel férhetsz hozzá. Az offline [játék magazin-melléklet] megoldás rohadt lassú, körülményes, plusz pénz kiadás és nem naprakész.

3. annyira megszívatnak a fejlesztők, hogy csak úgy izzadsz
    A fejlesztők ugyanis úgy gondolkodnak, hogy nem elég, ha megvásároltad a drága játékot, és folyamatos internet kapcsolatot kell biztosítanod hozzá, hanem a játékodat maximum fél tucatszor telepíthesd a SAJÁT gépedre! - Tovább gondolva, lehet, hogy eljön majd a FIZETŐS CD-KÓDOK ideje, amikor egy CD-kóddal csak max. 1 hónapig játszhatsz, majd újra tejelned kell.

4. a hibahalmazt, amit játéknak neveznek, s folyamatosan - internetről - frissítgetsz, szinte még egy DVD-nyi méretű javítással, egyszercsak kiegészítővel látják el...
  • IMYke2.0.0.0
    A tendencia pedig az erőltetett online felé halad... s a saját bőrömön tapasztalom, hogy ez nem fenékig tejfel.
    Lassan már az lesz, hogy

1. megveszed sok pénzért a hordozót
    [kicsi]A fejlesztők annyira sem erőlködnek az optimalizálásban, hogy rendes tömörítési algoritmust használjanak! A legjobb ellenpélda a Demo Scene - ahol néhány száz kilobájtba komplett játékokat, történeteket fordítanak be [nem említve az extrém tömörítéseket - 64 kb].[/kicsi]

2. szükséges lesz aktív internet kapcsolat a játékhoz
    [kicsi]A fejlesztők annyira továbbra sem erőlködnek az optimalizálásban, hogy rendes, a hibátlansághoz tendáló játékokat készítsenek: egyszerűen összehányják az egészet egy halomba, és kiadják. Mondván, majd fél DVD-nyi javításokkal, utólagosan, foltozgatjuk a félkész művet - a legjobb példa: Sacred 2. - s ehhez ugye csakis internettel férhetsz hozzá. Az offline [játék magazin-melléklet] megoldás rohadt lassú, körülményes, plusz pénz kiadás és nem naprakész.[/kicsi]

3. annyira megszívatnak a fejlesztők, hogy csak úgy izzadsz
    [kicsi]A fejlesztők ugyanis úgy gondolkodnak, hogy nem elég, ha megvásároltad a drága játékot, és folyamatos internet kapcsolatot kell biztosítanod hozzá, hanem a játékodat maximum fél tucatszor telepíthesd a SAJÁT gépedre! - Tovább gondolva, lehet, hogy eljön majd a FIZETŐS CD-KÓDOK ideje, amikor egy CD-kóddal csak max. 1 hónapig játszhatsz, majd újra tejelned kell.[/kicsi]

4. a hibahalmazt, amit játéknak neveznek, s folyamatosan - internetről - frissítgetsz, szinte még egy DVD-nyi méretű javítással, egyszercsak kiegészítővel látják el...
  • csgj
    Hát, elég hülyék egyes játékfejlesztők, hogy azt hiszik, ezzel a védelemmel megállítható a warezolás... Pont ellenkezőleg :D Pl. most volt nemrég ilyen a Mass Effect, és a Spore is. (jó, hát a Mass Effect némely európai változatából hiányzik az online aktiválós védelem, de pont pl ez nehezítette meg a kiegészítő kiadását) És ha azt nézzük, hogy a bármiféle védelem nélkül kiadott Oblivion is rengeteg példányban elkelt, még abszurdabbá válik az egész ügy...
  • IMYke2.0.0.0
    A legidegesítőbb, hogy eredeti dobozos játékokban gondolkodok, s ilyenekbe botlok a fórumokon. [Half-Life 2 pl.]
    Mégis megéri warez-elni.
  • IMYke2.0.0.0
    Még mindig Bioshock - sokkoló élmény egy eredeti játékkal rendelkezőtől:

Bioshocked by DRM HELL! Aug 26, 2007, 01:21 Jared Deraj

Bioshock was a game I was looking forward to playing. I do copy some games, but I was planning to buy this one as I feel that great games deserve my money. Luckily, it wasn't released in time for my birthday and a friend came over later with a genuine copy he'd just bought. [Little did he know that he was about to regret that decision.]

We endure the tedious 10 minute wait for Bioshock to install - then the game immediately wants to go online to download an update. We decide to skip the update for now and just check out the game. Bad move - because without any warning, the game automatically uninstalls itself when we say no to the update. A disappointing start, but we tell ourselves we're made of sterner stuff - and we reinstall - agreeing to the update this time... a message says "Please be patient" and proceeds to download the update - without giving any approximate file size - and I'm on a dial-up connection. So, half an hour later this update is complete - it asks if we want to play the game now - I say no - because I feel safer being offline in single player games - and I want to disconnect before I play. Once offline, I click the Bioshock desktop icon - only to find that it now wants to go online again for "activation".

At this point it's getting harder to remain upbeat about doing our bit to help the software industry by purchasing original software. Anyway, we go back online to find we need to type the serial number - which has been printed on the supplied manual in such a way that only the lower two-thirds of each character are visible. That's right, we need to play guessing games about the serial key... and what's worse - the '1' and '0' characters are indistinguishable from "I" and "O" in the font they used. Yes, it's real
    grit-your-teeth-and-start-searching-the-forums time. Another half hour of web browsing passes as we begin to realise that customers the world over are undergoing the same torture - and if their experience is any yardstick - our situation is probably only going to get worse.

Having uncovered the magic formula to deciphering the serial key [Only one number is included in each 4 character group of letters] we go through the two or three variations on the guesswork to read the remainder of the 2/3rds-visible characters. The online activation attempts to do its thing - then reports back that it can't connect and we should manually get an unlock code from the store we bought the game from... but after this hellish two-hour-long-install-period, it's now 7 PM at night, so that's not an option. We try to activate half a dozen more times - with the same result. In desperation we return to the forums - only to learn that the activation servers are down and nobody can play the game. We look at each other and curse DRM hell for its role in the bastardisation of the PC gaming scene.

We decide that our only hope is to give up on Bioshock until we can download a pirate crack to make the damn thing work. Wisely, we don't uninstall it, because the word on the forums is that Bioshock only allows a certain number of installs before it bans you from your own computer. We then load up a cracked game and enjoy some happy hours of hassle free gaming - where you just click on the icon and the game loads up. We begin to recover from the stress of dealing with original software. We vow to stick with pirated software in future.

Later, having calmed down, we ponder the plight of the aptly-named developer "Irrational Software". They had said they were counting on this game selling well to justify their design decisions over the years. We believed in the kinds of games they'd tried to create, so we did the right thing - and they burned us for it. If Irrational self-destructs over this, they only have themselves to blame.

Szia M.A.D!
  • csgj
    Én ezeket a Bioshock-copy protection baromságokat sosem tudtam megérteni :P
  • csgj
    Szervusz! :D
  • M.A.D.
    ööö...topicba.
  • M.A.D.
    No, akkor beköszönök ide (is), ha már lassan 1 éve nem tettem. Persze, néha-néha beleolvasok a fórumba. :)
  • IMYke2.0.0.0
    A Bioshock fórumba azért nem írogatok, s nem ott olvasgatok mert
    - lelámáznának
    - itt értelmesebb a társaság, s tudom, hogy segítünk egymásnak
    - több, mint 10000 HSZ van.
    Az egyedüli értelmes dolog ott a banner és a FAQ.
  • IMYke2.0.0.0
    Ez a pofátlanság csúcsa:

"How many computers can I activate this game on at once?

2K increased the maximum computers you can install the game simultaneously on from 2 to 5. We are also preparing a new “revoke application” that will allow you to de-authorize computers so that you may move the game to another computer without "using up" one of these activations. This increase in the limit will cover most users' issues, and the revoke application should alleviate remaining concerns. Of course, if you still experience any issues, please feel free to contact support.

How many times can I reinstall this game on the same computer?

2K increased the maximum installs on the same computer from 3 to 5, before you need to seek customer support. The revoke application we will release will make this irrelevant - as long as you revoke before you install again, you will have no issues. "
  • IMYke2.0.0.0
    Otthon semmilyen netkapcsolatom sincs!
    Könyvtárból netezek, ősrégi gépeken - a "legnagyobb" gép is egy Celeron 1700-es, 512 RAM-mal, emlékeim szerint 40 GB vinyóval.
    Az a gép, ami előtt az pedig egy Windows ME-vel megtámogatott Celeron 700A, 256 RAM-mal, 20 GB-os [bad sectorokkal tarkított] vinyóval.
    Tehát, még azt sem tehetném meg, hogy itt feltelepítem, és innen viszem haza a mittom-én-mi-kell fájlokat...
  • Evin
    Talán az is megoldás, hogy amikor elér oda a telepítés, hogy aktiválni kell, kimásolod az összes fájlt egy másik mappába, és bele egy crack-et, aztán lehet, hogy el is indul. A patch meg úgyse regisztrációból keres.
  • Zóanagyvarázsló
    Bőrt lehúzni? Nem hiszem, hogy ez a szélessávú internetkapcsolat propagálásáról szól :) Csak ez a típusú védelem így működik, nekem sem szimpatikus.

Technical FAQ

Aktivációs limit eltávolítása

Ahogy elnézem, telepítéskor még mindig kell kapcsolat. Nem tudom, hogy van-e mód a megkerülésére az eredeti játéknál, de csodálnám, ha nem. Egyébként egy pár percre nem tudsz betárcsázós netet csinálni?
  • IMYke2.0.0.0
    És akkor csak internet mellett lehet vele játszani - vagy mint a Half-Life 2 esetében, a barom-STEAM módszer kell?!

Utálom, hogy az emberről minél több bőrt akarnak lenyúzni a fejlesztők / terjesztők.
  • Zóanagyvarázsló
    A német kiadás a cenzúrázott, a magyar, a UK, a US nem.
  • IMYke2.0.0.0
    Esküszöm, utoljára...
    Magyaroszágon a "Censored" változat vásárolható meg?
    Mert a neten találtam "UnCensored"-re is utalást...
  • IMYke2.0.0.0
    Még valami: most már ugye nem kell Hot Fix a működéséhez? [http://www.2bmagic.hu/bioshock/]

• IMYke2.0.0.0
    MerlinW: A Bioshock-ot tényleg csak aktiváltan lehet játszani?
    Karácsonyra tervezem magam meglepni vele, de megriasztottak a topikjában általad leírtak és a hivatalos oldal Supportjánál olvasottak...
    Tudod, hogy nekem otthon nincs netem... :(
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor tényleg keverem... :(
  • Axon
    Aktualizálom az állományokat.
  • Axon
    Nekem is a 4 cd-s verzió van meg.