33675

• Axon
    Gnome-ot még sosem használtam, a Compizt hol kell benne kikapcsolni (ha nem túl hülye a kérdésem)?
  • MerlinW
    32-es bőven elég. 64-esen még vannak hardver-driver problémák, valamint többek között flash-t is elég körülményes belőni.

Gnome-os 8.10 úgy hasít a gépen, hogy OSX könnybe lábadt szemmel nézi..:)
    Természetesen Compiz-t ki kell kapcsolni.
  • Axon
    Egyébként 32 bit vagy 64 bit? Én egyszer próbáltam ki a 64 bites verziót, de a flash player hiánya engem roppant mód zavart a böngészőben, így visszatértem a 32 bites verzióra.
  • Axon
    Lehet, hogy hallgatok rád és 10 évnyi KDE használat után áttérek Gnome-ra. Észvesztően lassú a KDE. Sokszor olyan mintha nem is történne semmi, majd 3-4 másodperc után csinál valamit.
  • Axon
    Jogos, arra is jár, én is kaptam tavaly érte 5 napot, amikor a fiam született.

Azért ilyen sok, mert tavalyról is hoztam át és jövő évre is viszek át. Már így megy ez évek óta. Mindig viszek át jövő évre is és sosem veszem ki őket. Szeretek a munkahelyemen lenni :-)
  • RaveAir
    Kiegészíteném ezt még azzal, hogy én pl. kaptam 5 plusz napot arra, hogy megszületett a kislányom. Bár ez nem szerves része a szabadság napoknak, és talán nem is kötelező kivenni.
  • RaveAir
    Ezek milyen játékok? :D
  • MerlinW
    Há'me' nem tudod te mi a jó:)
  • MerlinW
    131. § (1) Az alapszabadság mértéke húsz munkanap.
    (2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabadság a munkavállaló
    a) huszonötödik életévétől huszonegy;
    b) huszonnyolcadik életévétől huszonkettő;
    c) harmincegyedik életévétől huszonhárom;
    d) harmincharmadik életévétől huszonnégy;
    e) harmincötödik életévétől huszonöt;
    f) harminchetedik életévétől huszonhat;
    g) harminckilencedik életévétől huszonhét;
    h) negyvenegyedik életévétől huszonnyolc;
    i) negyvenharmadik életévétől huszonkilenc;
    j) negyvenötödik életévétől harminc
    munkanapra emelkedik.
    (3) A hosszabb tartamú szabadság abban az évben illeti meg először a munkavállalót, amelyben a (2) bekezdésben meghatározott életkort betölti.
    132. §
    (2) A szülők döntése alapján gyermeke nevelésében nagyobb szerepet vállaló munkavállalót vagy a gyermekét egyedül nevelő szülőt évenként a tizenhat évnél fiatalabb
    a) egy gyermeke után kettő,
    b) két gyermeke után négy,
    c) kettőnél több gyermeke után összesen hét
    munkanap pótszabadság illeti meg. A pótszabadság szempontjából a gyermeket először a születésének évében, utoljára pedig abban az évben kell figyelembe venni, amelyben a tizenhatodik életévét betölti.

Megj:
    Közalkalmazottaknak, fegyveres szolgálatban több műszakban dolgozó munkavállalóknak 5-10 nappal több is lehet munkaviszony idejétől és beosztástól függően.
  • kirol
    Szerintem jobb, ha abbahagyjátok a káromkodást (Kubuntu, Ubuntu, *****, stb.), mert bannolva lesztek!
    Hiába vagy házigazda!
  • MerlinW
    Ne Kubuntut használj, hanem Ubuntut. Az új Gnome zseniális lett és piszok gyors.
  • kirol
    36 nap szabi 1 évben? Atomerőműben dolgozol, vagy nyugdíj előtt állsz? :)
    Nekem 21 van csak 1 évben.
  • Axon
    Én mostanában ritkán leszek. Főnököm észrevette, hogy az éves 36 nap szabadságomból 34 még bent van, így folyamatosan küldözget szabira. Így sem lesz kivéve mind.
  • Axon
    Köszi! Ki fogom próbálni. Most húztam újra teljesen a gépem az új Kubuntu 8.10-el. Folyamatosan szívok mindennel. Ez a KDE 4.1-es nagy rakás füty,füty,füty. Remélem hamarosan eljutok oda, hogy már "csak" a scumm-al kell bíbelődnöm.
  • kirol
    Hát most írtam a 26400-asba le. :)
  • moonster
    Kirol, prolbaltam, de nem jutottam értelmes válaszra.
    szabad a gazda! :)
  • kirol
    Hát majdnem, ha letudja fordítani, újra írhat ide.

Elfelejtettük volna az 1 hetes hsz szünetét. De így már 2 hét lesz, mivel te fejtetted meg. :D
  • takysoft
    Google Language Tools szerint:
    "Down here if you can turn this over again, you can write right!"

Talán: "Ha ezt újra le tudod fordítani, akkor tudsz helyesen írni." bár... kicsit értelmetlen...
  • MerlinW
    Frissítésre egyébként ezt a scriptet használom (a scummsvn könyvtárába tettem):

#!/bin/sh
    #sudo apt-get install madlib0 flac g++ gcc libsdl1.2

make clean
    svn up https://scummvm.svn.sourceforge.net/svnroot/scummvm/scummvm/trunk .
    ./configure
    make
  • MerlinW
    ScummVM SVN (0.13.x) fordítása Linuxra (így már menni fog Axonnak is:)):

Szükséges csomagok:
    apt-get install subversion gcc g++ flac libmad0 libsdl1.2
    (ha hiányozna ogg vagy egyéb csomag akkor tedd fel a vlc-t az hozza magával az összes fontosabb kodeket)

Letöltés és telepítés:
    svn co https://scummvm.svn.sourceforge.net/svnroot/scummvm/scummvm/trunk ~/scummsvn
    cd ~/scummsvn
    ./configure
    make

Futtatás:
    Másold át a windows-os engine fájlokat a home könyvtáradba: kyra.dat, lure.dat, queen.tbl, igor.tbl, m4.dat, pred.dic, drascula.dat.
    (Elvileg csak a kyra.dat miatt sír, de a frene tudja. Ez egyébként a scumm oldaláról külön letölthető, nem kell hozzá a win-es)
    cd ~/scummsvn
    ./scummvm

--------------------------

Verzió frissítés és fordítás a továbbiakban:

cd ~/scummsvn
    make clean
    svn up https://scummvm.svn.sourceforge.net/svnroot/scummvm/scummvm/trunk ~/scummsvn
    ./configure
    make
  • kirol
    Olvasd el:
    अगर तुम यहाँ नीचे इस ऊपर मोड़ सकता है तुम फिर से लिख सकते हैं ना! Oké?

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Segítek, hindi -ül van! :D
  • IMYke2.0.0.0
    Hú, megúsztam. :)))))
  • Atomreaktor
    lol:)))
  • kirol
    Most kimaradsz ezért 1 hétre a hsz-ezésből!
  • RaveAir
    Vártuk, hogy ki töri meg a csendet... Vesztettél. :D
  • moonster
    3 napja nincs semmi hsz.
    Mi történt?
  • kirol
    Na felraktam EKTA -t, de ez német meg angol csak. Magyar nincs benne.

Így meg hogy nem is értem, meg autószerelő se vagyok elég nehéz.
    Magyar nincs ebből valahol?
  • RaveAir
    LOL... :P
  • Axon
    :-)))))))))))
  • IMYke2.0.0.0
    Bárkivel megeshet. Ha nem olvastam volna az előzményeit, én is elhittem volna.
  • takysoft
    ja, hogy vicc volt...
    hosszú volt a nap na....
  • IMYke2.0.0.0
    Mivel nem látok smiley-kat a hozzászólásodban, félek, hogy komolyan megnézted a Népszabadságot... :)
    Ebben az esetben ajánlott alaposan elolvasni az #26360 előttieket, az előzményeket.
  • takysoft
    hát én nem találom, pedig alaposan átkutattam a népszabi weblapot.

nem újságban olvastad véletlen? mert akkor tessék már a cikket is betenni, hisz anélkül nem nagyon érthető. (persze ismerem a bombagyárat, de azért nem tudom mi történt.)
  • Axon
    Népszabi főcím!
    "Újabb bombagyárat leplezett le pártunk rendőrsége!"

Majd ülhetünk egy cellában Tomcat-el... :-)
  • Atomreaktor
    köszi szépen a tippeket, akkor azt hiszem elkezdek kapirgálni egy új gépre:) igazából nem is a mostani játékokat akartam rajta futtatni, csak, hogy legyen legalább egy nyomorult pixel shader 2.0:)
    egyéb célra viszont nagyon jó és még ma is gyors a gép. de ezekkel az ibm thinkcentre gépekkel az a baj, hogy még egy plusz winchestert sem olyan egyszerű belerakni.
    viszont tegnap este öröm vegyült az ürömbe, a Secret files of Tunguska elindult a gépen, úgyhogy most nagyon happy vagyok:)))))
  • takysoft
    ja, hogy ENNYIRE vacak...

hát a fő gond a grafikával van... az Inteles grafikus chipek NAGYON szarok. amit jól optimalizálnak rá, az megy rajta, de általában nem nagyon szeretik a játékok. nem a sebessége a gond, egyszerűen a kompatibilitás.

Amit ki kéne próbálni: állandóan a legfrisebb Inteled grafikus drivert tedd fel.
  • takysoft
    nem vitték túlzásba a Bethesdás fiúk...
    Nálam közepes grafikára állította be magát, de azon olyan pöccen fut, hogy csak néztem...
    5200+ procim, meg hd2600XT kártyám van(256mb), ami már nem is olyan luxisdolog.
    szerintem ennél jóval kevesebb gép is bőségesen elég neki. ha gondolom meglesem nőm gépén(4200+ gf7600), de szerintem azon se nagyon lenne gondja még közepeshez hasonló beállításokkal se.
  • MerlinW
    Osztom Lord Myn véleményét.
  • MerlinW
    Én FC2, Dead Space és F3-al játszom mostanában
  • MerlinW
    Sajna nem (legalábbis nem találkoztam még vele). Fast travel van térképen.