The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Axon
Ha gagyi alaplapot és cpu-t akarsz, akkor vedd meg a csgj gépét :-)

Remélem csgj humorképes állapotban van :-)

Axon
Sok kellemes órát kívánok hozzá!

kirol
Azt nem tudom hogy kell. 😄

De majd ha meglesz a kicsi gép és aktuális lesz, visszatérünk erre. Ok?

Lord Myn
Úgysem, ha direktben IP címen keresztül próbáltál a másik gépre csatlakozni?

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

Lord Myn
Igen elég, csak az a baj vele, hogy ingadozik és rengeteg dologtól függ a jelerõssége (tapasztalat szintén, az otthoni 3 számítógép is wifi-hálóban van).

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

kirol
Akkor WiFi-n a 2 gép között a kapcsolat megvolt, de hogy nem látták egymást TC-ben az tuti.

kirol
Nem tudom mi az a Router, de már korábban amikor WiFivel szórakoztam netmegosztás végett, mondtam, hogy a gépemen az alaplapon van WiFi, ami szórja a jelet,a NET ment is a lenti gépen.

takysoft
a wifi adatátviteli sebessége tökéletesen elég hd filmek nézéséhez. tapasztalat.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
utánlalestem kicsit, vannak megoldások mindenfele, de nincs most kedvem olvasgatni õket😄 linket azért adtam, hátha neked kell.

egy wifi router kb 10ezer ft amúgy, azzal nagyon egyszerû a dolog.

Bocs a sok post miatt, nem vagyok VIP

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Lord Myn
Én is így gondoltam, hogy helyi hálózatként, de így mûködhet a dolog.

Lord Myn
Miért ne lehetne? Wifi-n keresztül is össze lehet kötni gépeket, bár mondjuk, hogy a másik gép vinyójáról menjen a HD film, az nem biztos, hogy jó ötlet...

takysoft
ja helyi hálón van windowsos filemegosztás, és úgy megy a total commanderes dolog.

takysoft
hááááááttt... wifin 2 gépet nem naon lehet összekötni
wifi-vel hálózatra lehet fellépni

azt úgy lehet megoldani, hogy veszel egy wifi routert(még ha neted nincs is), aztán csinálsz rajta egy wifi-servert. nagyon egyszerû dolog.
csak jelszavazd fel😄

aztán ha mindkét gépen fellépsz erre a hálózatra akkor helyi hálózatként(LAN) látják egymást a gépek.

lehet, hogy egymást is látja 2 gép wifi-n, bár ilyennel még találkoztam... arra a bluetooth jó.

kirol
Basszus tényleg! Nem vettem észre. És még WiFi is van benne.

Olyan létezik, hogy fent rendes gépemrõl szórom a WiFi-t és lent meg veszem, de nem csak NET menne rajta, hanem mondjuk adat?

Pl. a lenti a fenti gép vinyójáról játszaná le a filmet stb?
Vagyis hogy Total Commanderben bal oldalt mondjuk fenti, jobb oldalt lenti gép látszódik és simán lehet adatokat másolni?

Vagy WiFi-n ilyen nincs?

takysoft
oda van írva😄 persze hogy dvi, azt kértél, olyat néztem.

kirol
De ezeken milyen a VGA kivezetése? DVI? Mert mondom ez fontos. Ilyen kábelem van és digitális jelet akarok vinni a TV-be.

takysoft
igazav van, van ilyen, de ott a kódolás lett elcseszve.
most szedtem le pl a Starship troopers-t 720p-ben wmv-ben, és simán viszi minden.

Az esetek 99%-ban így van, de belefutottam már néhányba, mellyel a legújabb MPlayer és a VLC is csak küszködött (pedig ezek erõsen ajánlott lejátszók beépített kodekekkel, hasonlóan jó még a KMplayer), a WMP pedig vitte simán.

Nem hasból írtam most sem, hanem tapasztalatból. Csak azért említettem meg, hogy egyértelmûvé tegyem, a CPU-nak bírnia kell, az ilyen kirívó esetek esetében máshol van a hiba.
takysoft
prociból persze lehet kicsit erõsebb is, hisz az árkülönbségek errefele elég csekélyek.

takysoft
Alaplap kimondottan ilyen célokra tervezve.
Proci kell a X2, mert a sempronok gyengék.

Így 25-bõl kijön az alaplap proci meg a videokari. Ebbe veszel még 8ezerért 2x1 giga 800-as ddr2-t, vmi használt vinyó még bele, Vista rá, GomPlayer vagy amit szeretsz, és viszi bármelyik fullHD-t 50%-60%-os terheltség mellett.

kirol
Igen, ez az. Full HD nekem nem kell, olyan jelet úgyse nézek, még gépemen sincs olyan.

HDMI-s integrált lap nem hiszem hogy van, meg DVI-HDMI kábelem van, ami drága és másikat nem veszek.

Csak ezen, amit lentebb írtam alaplapon se látom milyen kivezetése van az integrált VGA-nak.

takysoft
a vmw simán megy minden lejátszóprogi alatt, kivéve, ha DRM-es, de az meg ugyis bukott technológia

takysoft
" Csak DVI portos legyen"
HDMI-vel mi bajod?

Vinné. Persze ehhez jó lejátszó sem árt, illetve a gyengén kódolt videók szaggathatnak vagy kényeskedhetnek (értsd: néhány wmw az egyébként nem éppen csúcs Media Playert szereti), de erõben elégnek kell lennie. Legfeljebb még mindig lehet húzni rajta, hogy úgyis csak erre használod.
takysoft
Õ volna az?
HD Ready LCD, 94 cm képátló, 1366 x 768 pixel, 8500:1 dinamikus kontraszt

Fura... 97 centitõl kezdõdik a fullHD... az már egész más felbontás...

már ha jót néztem

kirol
A alaplapon fontos, hogy mint ezen integrált VGA legyen, mert kölön nem veszek. Csak DVI portos legyen.

kirol
Ja meg össze szeretnék dobni hozzá egy olyan gagyi PC-, ami csak arra kellene, hogy 720p- filmet tudjon lejátszani. Van pluszban házam, tápom, ramom, dvd-olvasóm, HDDm, stb, csak alaplap meg CPU kellene. Egy gagyi alaplap (MBO Gigabyte 8I945GCM-S2C Intel945G LGA775 ATX (3 év gar.!)) 9500 HUF, viszont nem tudom, milyen CPU kellene bele, ami olcsó, de bírja a videót leadni.

Egy ilyen (CPU Intel Dual Core 800MHz E2180 - 2,0GHz, 1MB L2 dobozos) 15k -ért vinné?

kirol
Na elbüszkélkedek vele, megvettem múlt héten a TV-met:

Samsung LE37 A431

Tudja az 1:1 PM-et így akár monitornak is szuper!
Valami iszonyat állat jó! <#vigyor>

MerlinW
Flashback kész, a többi folyamatban

[merlinw.org]

szotyimutyi
Szerintem is. 😊

Axon
Lassan feltolhatod az összest :-))

szotyimutyi
alone in the dark + szavazat! 😊

takysoft
alone in the dark-okat megköszönném

Lord Myn
Engem meg a Cyberia 2, Guilty, Bureau 13 érdekelne, ha lehet.

MerlinW
Oké, megy.

[merlinw.org]

Axon
Engem a Flashback érdekelne. Már az elõzõ (#24531) beírásodban is felkeltette az érdeklõdésemet.

MerlinW
Töltögettem pár öreg cuccot érintetlen CD formátumban:

- 21st Century Master Collection (pinball fantasies deluxe, illusions, absolute pinball) - (CD audio-val) - 955MB
- Alone in the Dark Trilogy (Talkie, CD audio) - 734MB
- Guilty - 121MB
- Cyberia 2 - 841MB
- Bureau 13 - 357MB
- Elvira 1,2 - 6MB
- X-Wing Collector's Edition (Win9x támogatás) - 710MB
- iD Software Master Collection (hexen 1,2, heretic, doom, commander keen, quake, stb) - 659MB
- Destruction Derby 2 (zsírállat audio track-ek😊) - 568MB
- Flashback (beszéd, cd audio és animációk) - 223MB

Minden megy Daemon Tools + DosBox + D.O.G-al (utóbbi kettõ a ketteskén a Dosboxban megtalálható)

Ha kell valami, szóljatok.

[merlinw.org]

kirol
Pedig 7000 HUF -ért jó lett volna.

MerlinW
Nézz körül vatera.hu-n, az biztosabb.

[merlinw.org]

Megígértem, hogy megkérdezem, így is tettem, de nem kaptam választ. Lehet, hogy simlit sejtett amiatt, hogy leírtam egy frissen regisztrált ismerõsöm licitálna a cuccra, talán a magyaroktól tart, de az is lehet, hogy az elmúlt néhány napban nem lépett be.

A 22 természetesen font, de ott is van a jele, ez elég egyértelmû.

Lord Myn: Az nem jelent semmit, az esetek 90%-ban postáznak Magyarországra ettõl függetlenül is, legalábbis játékokat biztos, nagyobb cuccoknál talán mások az arányok. Mellesleg az aukció szövegében említi, hogy máshova is hajlandó szállítani, csak rá kell kérdezni nála.
Lord Myn
"Post to: United Kingdom"
Szóval a kérdésedre a válasz: nem

A 22 meg valoszínûleg angol font (euro? angoloknál? <#nevetes1>).

kirol
Holnap lejár EZ! Igazán megkérdezhette volna nekem valaki, postáznak e hozzánk, és mennyiért?

Meg ez 22 micsoda? Euro vagy mi?

szotyimutyi
Jó volt a játék, csak mire az ember belejött, már vége is lett.Az összbenyomásom mindenképpen pozitív volt róla (bár nem mostanában játszottam vele).

MerlinW
Olvastam már róla. A video nem gyõzött meg, a szinkron például borzalmas.

video

[merlinw.org]

MerlinW
Már támogatja, fent is van a ketteskén a scumm-ban.

[merlinw.org]

Atomreaktor
Belief & Betrayal c. játékot próbálta már valaki? most szereztem cask róla tudomást, de a képek alapján jónak tûnik.

Axon
A crack-eket már próbáltam. Egyedül a német crack-el indul el, a többivel nálam hibaüzenettel kilép. A német cracktól pedig német lesz benne egy csomó minden. Pont az az egyik legnagyobb gond a Runaway 2-vel, hogy az indító .exe is tartalmaz egy csomó szöveget, így a magyar verzióhoz forgatniuk kellett egy új .exe-t. Ha meg már újatt készítettek, akkor valószínûleg dobtak rá egy újabb védelmet is, ezért nem mûködnek a mini image-k. Rengeteg fáradozás a kiadótól egy 2 ezer forintos játékért.
A gond csak az, hogy olyan fos a dvd (elnézést a hangnemért), hogy 3 dvd olvasóból csak egyetlen boldogult vele az is jelzett néha olvasási hibát, tehát minél elõbb nekem is szükségem lenne egy biztonsági másolatra.

Axon
A neve ismerõs volt ennek a Bioforge-nak, de most így a kép alapján nem ugrik be róla semmi.

Axon
Na akkor ezért nem tudtam elindítani a Darkseed2-t winxp alatt. A Woodruff-al is nagyon sokat pöszmörögtem mire valahogy elindult, pici ablakban, talán még hang sem volt. Jó hír, hogy a scumm már támogatja (vagy csak fogja) a Woodruff-ot.

Axon
A 3.11-et már csak úri ficsúrok használták :-)