The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kirol
Na kész befejeztem a szenvedést.
Vettem egy TP-Link TL-WR340GD routert.

Most már csak tudjam bekonfigurálni. Bonyolult?

MerlinW
Nem láttam még itthon ötveneset. Nem tudom hogy többrétegû-e az 50-es, vagy kétoldalú. Utóbbi esetben valószínûleg írja😊

[merlinw.org]

Axon
Felért az Afrika Korps vs. Desert Rats. Ott van a gyökér alkönyvtárban a readme.nfo is hozzá tartozik. Ha lehúztad akkor töröld mindkét filet.

Axon
50 gigás BR lemezeket lehet már kapni? Ezek a mostani írók, beleértve a te új íródat is, tudják írni az 50 gigás BR lemezeket?

kirol
Böszmeség lenne még USB rack-et + HDD-t venni (kb 15-20k), amikor 4-5k ért kapok routert.

MerlinW
A 8800-as 512-vel van megáldva😊 Egyébként 2GB bõven elég arra amire a Win-t használom. A Pingvin meg ugye lát mindent😊

A BD írók perpill 50e körül mozognak, az újraírható 25GB-os lemezek meg 3-4e-be.

[merlinw.org]

Lord Myn
Hát ha 1GB-os videókártyát vettél, akkor már 3GB-nál is kevesebbet fog látni a 32bit-es XP... Mert ugye a dolog lényege, hogy a 32bit-en ~4,2 milliárd byte memóriát lehet megcímezni, de ebbe beletartozik MINDEN aminek memóriacímet kell adni (RAM, Videókártya, hangkártya, cache, stb.stb.), de azt hiszem ez jól ki van vesézve a LOGOUT-os írásban.

Egyébként azt hiszem lesz egy kis különbség a régi és az új konfigod között... <#vigyor2>

BD íróra nekem is fáj a fogam, de még drágák nekem egy kicsit.

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

MerlinW
ilyen
Annyiban változik, hogy a video cserélõdik a munkahelyi 8800GTS-re.

[merlinw.org]

moonster
leesett nagyon az aruk.
Hasznald egeszseggel.
Egyébként nem tudom, h mikor hoz ki az MS egy xp stabilsagu, jol tamogatott, kiforrott oprendszert. Bár, ahogy írtátok, az xp-nek is kellett 2-3 év.
No és akkor milyen lett a teljes konfigod?
MerlinW
Egyrészt már megvettem, másrészt tisztában voltam ezzel, harmadrészt 18k volt 4GB (2x2), fene tököl ilyen ár mellett a metekkal. Ott a 4GB használjon belõle amennyit tud.

Viszont használok 64bites Linuxot is (lényegesen többet mint Windowst), az pedig látja, így hát nincs veszve semmi.

[merlinw.org]

moonster
512-es modulokban nem gondolkodtam
de, ha van 3GB RAM-od, meg 1GB videoram-od, akkor talan menni fog minden jól. Ahogy olvastam Merlinw linkjeben, kis ugyesseggel el lehet azt is erni, h 3GB-ot is hasznalhasson egy alkalmazas a 32bites xp-ben.

A lenyeg, h max ennyi memoriat tud cimezni, es ebben benne van minden memoriatipus, amit hasznal, azaz az operativ memoria es a videomemoria is.

Talán a 2x1GB és a 2x512MB lenne a legjobb valasztas, de mindenkeppen probald ki. A dual-t erdemes kihasznalni.
kirol
Akkor kihagyhatod a Windows 7-et is. 😄

A Windows 7 csak elõjáték lesz a Forradalomhoz?

MerlinW
Szal vagy 64bites XP, ami nem egy kiforrott dolog, vagy Vista, vagy 2gb ram, vagy szívás.

Miért 2 GB RAM? 3 GB is mehet duálban (2x1 GB, 2x512 G😎 leosztásban.

Mellesleg tudtommal van arra megoldás, hogy 3,25 GB RAM-nál többe tlásson a Windows. De ehhez már annyira nem értek.
MerlinW
Már hogyne látná a 4GB-ot?😊 Az már más dolog, hogy a 32bites MS termékek 3,8-nak vagy mennyinek látják, de ott eszi meg a fene azt a hiányzó 200MB-ot...

Vista pedig, ebben az életben többet nem teszi a lábát az otthoni gépemre.

[merlinw.org]

Axon
Nyugodtan ráteheti a 32 bites XP-t a 4 gigás gépre, látni fogja az egészet.

moonster
A 32 bites XP nem tudja lekezelni a memóriat 4GB felett, es ebben benne van a videoram is. Szal vagy 64bites XP, ami nem egy kiforrott dolog, vagy Vista, vagy 2gb ram, vagy szívás.

Kirol, arra meg sztem egy kulso USB-s rack jobban megfelel, es bele is fer a pénzbe. Mondjuk azt cipelni kell. Esetleg lehuzol egy utp-t, de asszem ezt mar elvetetteuk oldalakkal ezelott
Axon
Szimpatikus kombó. Az ubuntu 64 bites verziójának egyedüli hibája a flash player hiánya. Sokat csüngök vele a neten és engem valahogy zavar ha nincs flash.

MerlinW
Nem rakom rá a Vistát😊
XP x86 SP3, Ubuntu(x64) lesz rajta.

Ha valakit érdekelnek a régebbi alkatrészek melyek eladásra, elajándékozásra majd kidobásra várnak, az szóljon😊

[merlinw.org]

Axon
Úgy már megéri az árát :-)

RaveAir
Van egy elfekvõben lévõ 80gigásom. Szívesen elcserélem veled. 😄

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

MerlinW
Nagyjából egyenrangú a két kártya.
Viszont egy LEADTEK 8800GTS 512MB van egyik céges vasban, max majd kicserélem.

A vinyóval már nem tudok mit kezdeni, marad ez, puff neki😊

[merlinw.org]

Lord Myn
2 hozzáfûznivalóm lenne:

- A 9600GT-bõl teljesen felesleges 1 gigásat venni, akkora memóriához már nem elég a kártya ereje (egyébként az 512-es jó vétel!)

- 750-es Samsung helyett ajánlom inkább a 640-eset, hiába csak 16MB cache van benne, jóval (értsd: SOKKAL) gyorsabb a 750-eseknél, a PH!-n volt egy összehasonlító teszt, a 640-esnek olyan írás/olvasás értékei voltak, hogy csak lestem...

Egyébként jó konfig! <#eljen>

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

RaveAir
Nekem ebbõl a videókari 512megás kistestvére van, és szépen muzsikál. Valamint, ha bátrabb lennék, akkor a gyári tuningprogijával állítgathatnék az értékeken is.
Egyelõre hagyom, mert egy kicsit gyorsabb procira kellene elõször cserélnem. (Jaj, meg valami monitort is kellene majd vennem, hogy legyen 1024x768-nál nagyobb felbontásom...)

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

Axon
Vistat raksz rá?

Axon
Wow! Blu-ray író! Na abból egy nekem is jól jönne. A gép meg igazán pofás lesz, csak azt a videokarit nem tudom hova rakni. Annál sebességben mindenképpen jobb választás egy 8800 gt, pláne ebbe az erõs gépbe.

kirol
Hát pont ezt nem akartam. 😞

Van olyan, ami rohadt olcsó (3-4k), de használható?
(Mondom csak néha áthúznék egy filmet lentire, amit nehéz kiírni, pl. 8 gb-osat.)

MerlinW
Nem terveztem még frissíteni, de olyan árak vannak mostanában, hogy nem tudtam ellenállni.

lap: GIGABYTE GA-EP45-DS3P
proci: INTEL Core2 Duo E8400 3.00GHz 775 BOX
memo: CSX 4096MB DDR2 1066Mhz CEC FAN KIT
video: GIGABYTE NX96T1GHP 9600GT 1024MB PCIE 720/1800Mhz
hdd: SAMSUNG 750GB 7200rpm 32MB SATA2
blue-ray rw: PIONEER BDR-202BK SATA

[merlinw.org]

Axon
Nagyon láma voltam és valamit elcsesztem a 122-es alkönyvtár helyett a gyökérbe tölti az AKvsDR-t. Mindegy onnan is le tudod húzni, aztán úgy is letörlöd.

moonster
a kapcsolatot az OS vegzi. Érdemes valami fasza jol konfiguralhato WIFI routert venni
Edimax, Linksys. Ezek jol konfiguralhatoak
kirol
De ezekkel magát a kapcsolatot is lehet konfigurálni?

Mert ha csak monitorozni lehet vele, akkor nekem még nincs mit. 😊 Meg ez nem is szükséges, csak az, hogy menjen már a hálózat.

moonster
Kirol:
Pár cimbi használ wifit és azt mondja, h ezek a jo monitorozo progik. Mivel mindet eszkozod helye fix, ezert nem nagyon lehet a minosegen javitani, gondolom

netstumblerinstaller_0_4_0.exe
wirelessMon Professional v2.1
Axon
Elkezdtem feltolni (122). Még ma fel fog érni, hacsak valaki nem vágja el a kábelt.
Szerintem ha lehúztad, akkor törölheted is.

Axon
Köszi!

kirol
Van valakinek valami jó WiFi manager programja, amivel jó belehet lõni a kapcsolatot?

Esetleg valami javaslat?

kirol
Igen, szinkront ne várj. 😊
Gratula, hogy erre rájöttél!

Szívesen!

moonster
Project 121 megy frankon, mar ha a magyar felirat a teljes lokalizacio.

csak nem akart magyar lenni elsore, de

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
registry turka: "lang"="en" -> "lang"="hu" -ra kellett allitani

koszonom Kirol
kirol
Igen sikerült végre, van hang!<#taps>

Már "csak" a WiFi-t kell belõni. 😊

Na a nagy izgalmakra megyek füvet nyírni.

kirol
Na ma 2x telepítettem XP-t és 3x Vista -t.
Nem akarom elkiabálni, de lehet rájöttem a dolog nyitjára. 😊

kirol
Nem is írtam semmi csúnyát szerintem.

Azóta már annyit szoptam vele, de nem tudom megoldani. Tudom mi a baj, csak nem bírom megoldani.

Uninstalláltam a drivert, a végén kiírja, hogy újraindít, ekkor ha nem indítom újra a kikapcsolódásig VAN hang! Ami meglepõ. Bár gondolom ekkor kikapcsolja azt, amit én is szeretnék.

De a legmeglepõbb ekkor következett be, hisz lenézek és látom, hogy a hangkábelt most bele se dugtam a TV-be. 😄D És van hang! (Persze újraindításig!)
Szóval ez a DVI-bõl átviszi a hangot a TV HDMI csatijába!
(Az alaplapra rá van írva, hogy ezt támogatja.)

De a legfontosabb, hogy hogy tudom kikapcsolni a jack sensing -et??
Nem olyan jó állandóan uninstallálni, hogy kikapcsolásig legyen hang.

kirol
KÉSZ a Project 121!

moonster
OK!
köcce
kirol
Még ma!
Szólok.
A "tobbi" mappa kivételével kész.

moonster
Kirol!

A 121 mikor er fel teljesen? Tûkön ülve várom 😊
takysoft
most lehet én vagyok értetlen, de ahogy én olvasom egyetlen csúnya szó nem hagyta el a billentyûzetét....

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

MerlinW
Elhiszem, hogy ideges vagy de kérlek ne itt káromkodd ki magad...

[merlinw.org]

kirol
Na tényleg ez volt a gond a hangnál.

Aki ért valamit hozzá segítsen már!
HSZ-em

Itt lehetne kikapcsolni, de nekem nincs olyan, mint ami a képen 1-essel van jelölve.

És tényleg ez a baj, mert uninstalláltam a drivert, ekkor újraindult és már volt hang, meg indításnál is, és kitudja honnan újrarakta a drivert magától és ismét nem volt hang.

Axon
Na nem olyan sürgõs az. Munkahelyi gépemen Ubuntu Linux van, a többi gépen pedig XP. Az otthoni gépemet 90%-ban játékra használom, így azon is XP van. Még egyetlen játék sem igényelt only Vista-t.

kirol
Mire lesz belõle magyar, lesz az 2 év is.
Mire rendesen mûködik majd, lesz 3 is.
Nem mintha én Vistát használnék.

RaveAir
Lehet, hogy én is, mint anno a Win98-al tettem.