The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vettem egy TP-Link TL-WR340GD routert.
Most már csak tudjam bekonfigurálni. Bonyolult?
[merlinw.org]
A BD írók perpill 50e körül mozognak, az újraírható 25GB-os lemezek meg 3-4e-be.
[merlinw.org]
Egyébként azt hiszem lesz egy kis különbség a régi és az új konfigod között... <#vigyor2>#vigyor2>
BD íróra nekem is fáj a fogam, de még drágák nekem egy kicsit.
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
Annyiban változik, hogy a video cserélõdik a munkahelyi 8800GTS-re.
[merlinw.org]
Hasznald egeszseggel.
Egyébként nem tudom, h mikor hoz ki az MS egy xp stabilsagu, jol tamogatott, kiforrott oprendszert. Bár, ahogy írtátok, az xp-nek is kellett 2-3 év.
No és akkor milyen lett a teljes konfigod?
Viszont használok 64bites Linuxot is (lényegesen többet mint Windowst), az pedig látja, így hát nincs veszve semmi.
[merlinw.org]
de, ha van 3GB RAM-od, meg 1GB videoram-od, akkor talan menni fog minden jól. Ahogy olvastam Merlinw linkjeben, kis ugyesseggel el lehet azt is erni, h 3GB-ot is hasznalhasson egy alkalmazas a 32bites xp-ben.
A lenyeg, h max ennyi memoriat tud cimezni, es ebben benne van minden memoriatipus, amit hasznal, azaz az operativ memoria es a videomemoria is.
Talán a 2x1GB és a 2x512MB lenne a legjobb valasztas, de mindenkeppen probald ki. A dual-t erdemes kihasznalni.
[merlinw.org]
Miért 2 GB RAM? 3 GB is mehet duálban (2x1 GB, 2x512 G😎 leosztásban.
Mellesleg tudtommal van arra megoldás, hogy 3,25 GB RAM-nál többe tlásson a Windows. De ehhez már annyira nem értek.
Vista pedig, ebben az életben többet nem teszi a lábát az otthoni gépemre.
[merlinw.org]
Kirol, arra meg sztem egy kulso USB-s rack jobban megfelel, es bele is fer a pénzbe. Mondjuk azt cipelni kell. Esetleg lehuzol egy utp-t, de asszem ezt mar elvetetteuk oldalakkal ezelott
XP x86 SP3, Ubuntu(x64) lesz rajta.
Ha valakit érdekelnek a régebbi alkatrészek melyek eladásra, elajándékozásra majd kidobásra várnak, az szóljon😊
[merlinw.org]
Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/
Viszont egy LEADTEK 8800GTS 512MB van egyik céges vasban, max majd kicserélem.
A vinyóval már nem tudok mit kezdeni, marad ez, puff neki😊
[merlinw.org]
- A 9600GT-bõl teljesen felesleges 1 gigásat venni, akkora memóriához már nem elég a kártya ereje (egyébként az 512-es jó vétel!)
- 750-es Samsung helyett ajánlom inkább a 640-eset, hiába csak 16MB cache van benne, jóval (értsd: SOKKAL) gyorsabb a 750-eseknél, a PH!-n volt egy összehasonlító teszt, a 640-esnek olyan írás/olvasás értékei voltak, hogy csak lestem...
Egyébként jó konfig! <#eljen>#eljen>
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
Egyelõre hagyom, mert egy kicsit gyorsabb procira kellene elõször cserélnem. (Jaj, meg valami monitort is kellene majd vennem, hogy legyen 1024x768-nál nagyobb felbontásom...)
Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/
Van olyan, ami rohadt olcsó (3-4k), de használható?
(Mondom csak néha áthúznék egy filmet lentire, amit nehéz kiírni, pl. 8 gb-osat.)
lap: GIGABYTE GA-EP45-DS3P
proci: INTEL Core2 Duo E8400 3.00GHz 775 BOX
memo: CSX 4096MB DDR2 1066Mhz CEC FAN KIT
video: GIGABYTE NX96T1GHP 9600GT 1024MB PCIE 720/1800Mhz
hdd: SAMSUNG 750GB 7200rpm 32MB SATA2
blue-ray rw: PIONEER BDR-202BK SATA
[merlinw.org]
Edimax, Linksys. Ezek jol konfiguralhatoak
Mert ha csak monitorozni lehet vele, akkor nekem még nincs mit. 😊 Meg ez nem is szükséges, csak az, hogy menjen már a hálózat.
Pár cimbi használ wifit és azt mondja, h ezek a jo monitorozo progik. Mivel mindet eszkozod helye fix, ezert nem nagyon lehet a minosegen javitani, gondolom
netstumblerinstaller_0_4_0.exe
wirelessMon Professional v2.1
Szerintem ha lehúztad, akkor törölheted is.
Esetleg valami javaslat?
csak nem akart magyar lenni elsore, de
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
koszonom Kirol
Már "csak" a WiFi-t kell belõni. 😊
Na a nagy izgalmakra megyek füvet nyírni.
Nem akarom elkiabálni, de lehet rájöttem a dolog nyitjára. 😊
Azóta már annyit szoptam vele, de nem tudom megoldani. Tudom mi a baj, csak nem bírom megoldani.
Uninstalláltam a drivert, a végén kiírja, hogy újraindít, ekkor ha nem indítom újra a kikapcsolódásig VAN hang! Ami meglepõ. Bár gondolom ekkor kikapcsolja azt, amit én is szeretnék.
De a legmeglepõbb ekkor következett be, hisz lenézek és látom, hogy a hangkábelt most bele se dugtam a TV-be. 😄D És van hang! (Persze újraindításig!)
Szóval ez a DVI-bõl átviszi a hangot a TV HDMI csatijába!
(Az alaplapra rá van írva, hogy ezt támogatja.)
De a legfontosabb, hogy hogy tudom kikapcsolni a jack sensing -et??
Nem olyan jó állandóan uninstallálni, hogy kikapcsolásig legyen hang.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Aki ért valamit hozzá segítsen már!
HSZ-em
Itt lehetne kikapcsolni, de nekem nincs olyan, mint ami a képen 1-essel van jelölve.
És tényleg ez a baj, mert uninstalláltam a drivert, ekkor újraindult és már volt hang, meg indításnál is, és kitudja honnan újrarakta a drivert magától és ismét nem volt hang.
Mire rendesen mûködik majd, lesz 3 is.
Nem mintha én Vistát használnék.