33675

• Lord Myn
    Ezért írtam, hogy nem értem a kérdést... Olyan, mintha azt kérdezted volna, hogy hogy kell kenyeret venni (no offense!).

Merlin: Idétlen "pösti" csajokkal akkor sem ismerkednék, ha fegyvert tartanának a fejemhez, mivel én is sokat utazom, inkább vidéki csajokkal ismerkedem, sokkal kedvesebbek, intelligensebbek és jóval több a természetes szépség közöttük (nem az a pesten annyira divatos műmell, műszáj, műagy, stb.). Hidd el, tudom miről beszélek, több mint 30 éve élek a fővárosban...
  • MerlinW
    Miskolc még nincs is messze. Még vonattal is csak 1,5 óra. Beviszed szervízbe, bevásárolsz Pesten karácsonyra, a visszaszállítást meg futárral kéred - vagy megint idejössz, és sétálsz egyet a Dunaparton:)

Napi szinten utazom 3-4 órákat, belefér az...:) Lehet ismerkedni idétlen pösti csajokkal:)

Nem kell mindent túlbonyolítani. Az élet egyszerű, ha úgy éljük:)
  • kirol
    Ez a kisebbik gondol, mármint az odajuttatás.

A nagyobbik gondom a másik fele az írásomnak.(A csere)
    Ebben lenne jó, ha valaki információkkal tudna szolgálni.
  • MerlinW
    2.-án érdemes lebeszélni velük, hogy 5.-én feladnád és 6.-ra érjen oda. Csak biztos ami biztos alapon.
  • kirol
    Ezt nem értem! :D
    A bolt lent van Pest faluban, és Miskolcról kellene vinni a csomagot.
  • Atomreaktor
    ha bp, akkor hajtáspajtás;)))
  • kirol
    Hát igazából azért kell nekem most egy futár, mert:

Amint anno mondtam, a tápom ciripel. A gari 2009 január 22-éig van rá.
    A bolt ahol vettem olyan szarban van, hogy a nagykert bezárta a VPOP.
    Igen ez ismerős lehet, mert az alaplapommal is ugyan ez volt a helyzt.
    Szóval nov. 20-án szóltam nekik, és mondták majd hívnak, hogy mi van. Máig se hívtak.
    Érthető, hogy mire megy a játék. Teljen le a gari, és a probléma számukra megoldva.

Na ezért kell nekem egy olyan futárcég, akinek 2009 január 5-én odaadom, és jan. 6-án
    ő átadja a boltnak, amiről én remélhetőleg kapok papírt, hogy átvették! Ez fontos lenne.

A probléma azonban itt még nem fog megoldódni szerintem. Mert ha azt mondja a bolt, hogy
    ennek nincs is semmi baja, ez a kis ciripelés az alapból is van, mit csinálok?
    Vagy: megjavítják valahol, úgy, hogy kibírja még azt a 3 hetet, míg lejár rá a gari, és mossák kezeiket.

Egy másik boltban nekem azt mondták, hogy a tápot nem javíták, cserélni kell. Ugye ekkor újraindul a gari is,
    és számomra ez a legjobb verzió.

Szóval jó lenne, ha tisztában lennék a jogokkal, ami megillet, nehogy még én járjak rosszul a dologgal.
    MErt ugye az ára ma is 35k körül mozog, szóval gondolom ezért nem szívesen vállalják magukra.
  • MerlinW
    Futárszolgálatok...
    Google powa

TNT, UPS, DHL, FedEX a nemzetközi nagy szolgáltatók, drágábbak, cégek használják többnyire. Szállítanak magánszemélynek is természetesen, de lehet érdemesebb a kisebb belföldi futároknál érdeklődni. Persze, ha időre kell valami halál pontosan és biztosan, akkor a nagyokat kell hívni.
  • kirol
    Csak jövőre lesz aktuális. :)
    Csak érdeklődtem. De már az is valami, hogy tudom ennek a kettőnek a nevét. DHL, TNT.
  • MerlinW
    Ezért mondtam, hogy telefonálj. Adnak árajánlatot, részleteket stb.
    5 perc az egész, már rég megkérdezhetted volna:)
  • kirol
    De az ugye ugyan annyiba kerül, mint amikor kihozzák nekem, kb. 1500-200 HUF?

Csak mert itt olyanok vannak, hogy: DHL Servicepoint feladási pontok.
    Hát itt ilyen nincs. De ha kijönnek érte, akkor jó.
  • MerlinW
    Felhívod az egyik céget (DHL, TNT, stb) megmondod mekkora csomagot és hova, adnak árajánlatot és ha megfelel kimegy érte a futár, majd elviszi a megadott címre. Ennyi.
  • Lord Myn
    Igazából nem értem a kérdést, de mindegy...

Felhívsz egy futárcéget (ld. telefonkönyv, internet, egyéb), aztán ennyi.
  • kirol
    Ha neten rendelek valamit és futáros kiszállítást kérek, akkor ugye szépen idejön hozzám a futár és megkapom a csomagot.

De én, hogyan tudok futárral küldeni csomagot? Tudja valaki?
  • MerlinW
    Egy ideig azt hittem tudom a kérdésre a választ, de a GTA topik láttán...:)

De nem tudom...
    - 0x008-as Clone
    - Razor crack (fedor-ral is jól ment)
    - commandline.txt -> -renderquality 4 -texturequality 2 -norestrictions -availablevidmem -nomemrestrict -fullspecaudio -novblank
    - .NET 3.0
    - 8.11 / 8.12-es Catalyst
    - Rendszeresen karbantartott Windows
    - XP SP3 (Vista-n sokkal lassabb a játék ~10-15fps-el)
    - 32 állandó process
    - 325MB lefolgalt memória (XP)
    - swap: min=4989 max=8196
    - Illetve a gépem (BIOS-ban extreme memory usage bekapcsolva)

Hirtelen ennyi jutott eszembe.
  • Lord Myn
    Merlin, kellene egy kis segítség Linuxból, küldtem privit ezügyben, ha teheted nézzél rá! Köszi!
  • Lord Myn
    Mint írtam, vedd lejjebb a View/Detail Distance-t, egyébként lehet, hogy hülyeség amit írok, de én a grafika állításánál úgy vettem észre, hogy a Detail Distance-t nem érdemes magasabbra állítani, a View Distance-nél. A 8/9000-es Core2 szériából előfordul, hogy Xeon-nak ismeri fel, ezzel nem kell foglalkozni.

Egyébként a beta nV driverrel nekem is pár fps-sel több volt, de nekem mindenféle hülyeséget csinált a driver úgyhogy visszaraktam a hivatalosat (egyébként is megfogadtam, hogy beta-t csak akkor rakok fel, ha WHQL-es).
  • kirol
    Ez a benchmark egy rakás szar. Nekem az átlag a lenti beállítások mellett 48 FPS, mégis lemegy játék alatt 25 alá.

Statistics
    Average FPS: 48.21
    Duration: 37.09 sec
    CPU Usage: 76%
    System memory usage: 69%
    Video memory usage: 95%

Graphics Settings
    Video Mode: 1280 x 1024 (60 Hz)
    Texture Quality: High
    Render Quality: Very High
    View Distance: 30
    Detail Distance: 60

Hardware
    Microsoft Windows XP Professional
    Szervizcsomag 3
    Video Adapter: NVIDIA GeForce GTX 260
    Video Driver version: 180.84
    Audio Adapter: SB Audigy 2 Audio [D000]
    Intel Pentium III Xeon processzor

A CPU-mat meg fel se ismeri.
  • Lord Myn
    Merlinnek jól beállított gépe van és/vagy szerencséje... Én még mostanában is finomhangolok rajta, mert utálom amikor lemegy az fps 25 alá (a benchmark átlag 40),azt hiszem megtaláltam a 'legprocizabálobb' opciókat: az első kettő, ezt levettem 25-15-re, a többit rátettem max-ra (tehát: high/highest, 25-15-100-16) és így megvan a min. 25 fps.

Egyébként nem tudom miért szidják a fórumban a grafikáját, szerintem nagyon jól néz ki, szűrővel (P) már egész filmszerű, csak 10 perc után megfájdul a szemem/fejem tőle...
  • kirol
    MerlinW neked mégis hogy fut úgy a GTA4, hogy 70-100-100-16 és még játszható is?

Mert nekem közel nem fut így. Még 40-50-50-8-on sem olyan folyamatos mindig.
  • RaveAir
    A 3. lemezen elit textúrák vannak. Igazából csak grafikai pluszt ad, és semmi többet.
  • Axon
    Dobok egy hátast ettől a szeráftól. Gusztusos kis tűsarkú szandácskájában vidáman rohangászik a vadonban, pedig egy ilyenben egy mai lány legfeljebb csak ácsorogni tud valami kis estélyen. Nem is beszélve a rettenetes páncélzatú miniszoknyácskájáról és az igen tápos értékű haspólójáról. Szigorúan plázacicák részére kifejlesztve :-)
  • Axon
    Most telepítgetem.
    Játékot felraktam, majd telepítettem a 3. dvd-t, ami elite nevű és fogalmam sincs mit csinál. Most patchelem a 2.12-re. Nemsokára indítom.

Most már csak néhány jó tanács kellene, hogy melyik karakterrel érdemes kezdeni (melyik a legerősebb, vagy legbrutálabb, szóval melyikkel a legkönnyebb), ennek a karinak milyen tulajdonságokat érdemes felvennie, miket érdemes fejleszteni rajta. Ilyesmik érdekelnének. Sajnos elég kevés időm van mostanában játékra, így nem tudom mindenféle karakterrel és annak többféle kombinációjával kipróbálni a játékot.
    A fan oldalakat olvasgatva, talán az árnyékharcos, vagy az inkvizítor tűnik tuti karakternek.
  • RaveAir
    A játékot érdemes erősen felpatchelni, főleg a stabiltás miatt.
  • Axon
    Tegnap kaptam egy kis segítséget és ma reggel már azzal fogadott éjszakára bekapcsolt gépem, hogy megvan az áhított Sacred 2 :-)
  • trmn #26712
    A majmon is fent van, de 12gb. Onnan le tudom tölteni, nem tudom felrakhatom e a polcra. Ezt nem én döntöm el.
  • Axon
    Csak oda kellene valahogy bejutnom.
  • MerlinW
    Aszfalton fent van.
  • Axon
    Nem tudnátok segíteni, honnan tudnám letölteni a Sacred 2 magyar verzióját. Keresgéltem de nem találtam sehol.
    Természetesen privátban közöljétek, ha van egy fülesetek :-)
  • MerlinW
  • kirol
    Múlt héten rádöbbentem, milyen egy veszélyes világban élünk.

1. Utazok buszon, persze tömeg van. Állóhely is csak éppenhogy volt. Egyszer csak rám szól egy idős néni, hogy üljek le a mellette lévő ablak melletti ülésbe, mert már nem foglalja. Erre én gyanútlanul leültem. Erre végig egész úton nyomta a sódert, én meg ugye már nem tudtam kimenekülni, mert belül ültem. Szóval király egy út volt. A legviccesebb az volt, amikor azt mondta, hogy "Egy vénasszony" szólt neki, hogy milyen már az, hogy foglalja a helyet. Közben meg ő is volt vagy 75 éves.

2. Este megyek haza a közvilágítás szürke homályában. Egyszer csak észreveszek egy fehér mozgó valamit. Hát egy kiscica volt, aki rám nézett, majd elkezdett felém szaladni, majd kb. 0,5 m-re megállt, rámnyávogott és a latyakban a hátán átfordult a szinte világító hófehér bundájával. Majd csak nézett. Ma reggel, meg pont a múltkori tetthellyel szemben álltam a buszmegállóban. Erre látom ott a cica szemben. Ott lapult, látta, hogy jön 2 ártatlan járókelő. Miután elmentek előtte, felugrott a lépcsőre, lapult egyet, majd a 2 járókelő után szaladt, de valami haláli volt a mozgása. Majd amikor utolérte őket átfutott előttünk. Majdnem ráléptek szegényre. Szóval visszaeső járókelő zaklató a cica! :D
  • MerlinW
    PCdome-ról tölthető a Mass Effect magyar kiegészítője illetve javítása.
  • kirol
    Mondjuk most megnéztem, levettem LOW-ra a két beállítást 1280*1024-mellett és full olyan szarul fut, mintha High és Very High lenne a 2 db beállítás.

Ezt max. csak az hatja meg, ha az ezalatt lévő csúszkákon lejjebb veszem a számokat, kisebb értéket adok meg.
  • kirol
    Hát nekem is érdekesen fut, vagy hogy 50 FPS, de van hogy lemegy 22-23-ra. Ami nem jó.
  • Lord Myn
    Pont az a baj, hogy a GTA4-t illetően átlagos géppel rendelkezem, ugyanis ennek másodlagos a videókártya (na jó, igazad van a VRAM annyira nem), inkább a CPU számít neki.

Merlin: erősebb procid/RAM-od van, kisebb felbontást használsz + az XP vs Vista64. Én abban találtam meg a kompromisszumot, hogy a látótávolságot levettem 25-re, a Vehicle Density-t 50-re, a többi max., illetve a Texture Quality-t levettem medium-ra, mert bár átlag fps-ben semmi különbség nincs high/medium között, így megszüntek az idegesítő beröccenések (amikor néha egy tizedmásodpercre megakad a kép), grafikában meg olyan egetverő különbséget nem láttam a kettő között 22-es monitoron. Ennyi kompromisszum belefér, főleg, hogy most nálam ez a játék a No.1.
  • MerlinW
    Pedig elvileg mennie kellene nálad rendesen. Nálam XP-n maximális beállítások mellett 1440x900-ban 25-40fps-el fut. (a procim 3,6-on megy)
    Vista lepakol belőle 10-12fps-t azt néztem.
  • IMYke2.0.0.0
    Vigyázz! Neked 1GB-os VGA-d van... Úgyhogy te erősen nem az átlagos géppel rendelkezők közé tartozol a GTA 4-et illetően!
  • Lord Myn
    Azért egy kicsit kipróbáltam... Ha leszámítom a kezdeti nehézségeket (a telepítés volt vagy 30 perc, utána a másik fél óra, amíg sikerült belőni a beállításokat a natív felbontáshoz, hogy teljesen játszható legyen), akkor azt kell mondjam nagyon addiktív játék, alig bírtam abbahagyni, hihetetlen a fizika + az emberek animációja benne. Egyébként sajnos a procim valószínűleg egy kicsit kevés neki, ehhez tényleg valami 4 magos kellene vagy gyorsabb C2D, érdekes hogy a videókártya annyira nem számít ebben a játékban a GTX egyszer sem pörgött fel igazán. Mindegy az a lényeg, hogy sikerült egy jó beállítást kikisérletezni amivel átlag 40 fps megvan és elég szép is (legalábbis én nem sok különbséget látok a max. grafikához képest, pedig azzal elég darabos volt). Szóval, ha lesz időm játszani megvan hozzá az alany... :)
  • MerlinW
    Ne emészd magad, tanulj csak:) Úgyis érdemes megvárni a javítást, mert "kissé" trágya állapotban adták ki szerencsétlen játékot:)
  • Lord Myn
    Boldog Mikulást minden klubtagnak!

Nekem nagy meglepetést rakott bele a cipőmbe a "mikulás-néni":

Kár, hogy mostanság meló+vizsgák vannak... :(