The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Próbáltam mini image-t keresni, de nincs. Amit meg én csináltam az nem jó neki.
Ezért nem értem. Gyakorlatilag a tiéd is full az, mint az enyém. Mert ugye a Mappádban semmi nem maradt az angolból, mert mindent felülírtál az enyémmel. Csak a regisztriben lehet eltérés.
Így ez játszhatatlan. 😞
Én régebben próbáltam a DC-t mindenféle kincsek miatt, de nagyon lassúnak találtam, ma már végleg leszoktam a P2P-rõl minden formában.
Megmondom a frankót, hogy még csak nyomokban sem emlékszem semmi ilyesmi rajzfilmre, pedig egész jó memóriával rendelkezem (4GB Kingmax...), ovis sztorikra is tisztán emlékszem, pedig az sem ma volt (pl. amikor kolletkíve /egész óvoda/ néztük a Brezsnyev temetését...). Szóval semmi nem rémlik errõl, ami meglehetõsen furcsa, ha 10-15 rész is lement belõle...
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
Müttö és az évszakok volt az animációs film címe. Nem egy gyerek maradt vissza miatta a fejlõdésben :-)
DC-zni nem szoktam, talán majd megpróbálom.
Már évek óta keresem egy rajzfilmnek a címét. Erre a rajzfilmre senki sem emlékszik. Kb 20-25 éve ment a tv-ben vasárnap esténként estimeseként gyerekeknek. Ez egy olyan mese volt, amit nem is nagyon értett senki és nem is beszélt róla senki, olyan mintha nem is ment le volna belõlle vagy 10-15 rész, pedig igen.
Az a gond, hogy én sem emlékszem szinte belõle semmire.
Egy biztos, nem a keleti blokból jött. Talán angol mese lehetett. A fõcímzenéje volt a legjellegzetesebb, mivel az egy komolyzenei mûbõl tették bele és még most is itt cseng a fülemben a zenéje.
Egyetlen dologra emlékszem a mesébõl. Az egyik szereplõt Ottó Attack-nak hívták. Már ez roppantmód elgondolkoztató volt, mivel akkor még szinte senkinek sem volt fingja sem mi az az Attack. Mostmár tudjuk, csak nem tudom, hogy emberre alkalmazzák-e, hiszen ez egyfajta összecsapást, ütközetet jelent. Szerintem a mesében Ottó lovagnak kellett volna fordítani, de az akkor méltán híres magyar szinkron meghagyta Otto Attacknak.
Egy nõ volt a mesélõ, de nem tudom, hogy a szereplõknek volt-e saját magyar hangjuk, vagy ez a mesélõ nõ torzította el a hangját a különféle szereplõkhöz. A lényeg az, hogy én minden mesét árgus szemmel néztem abban az idõben, de ez nem tudott lekötni, csak folyton azt hallottam, hogy "mondta Otto Attack". Na persze elõtte tényleg mondott is valamit.
Az Attack szó miatt és az elvontabb (abszurd) környezet miatt sejtem angolnak a mesét, na meg a flancos komolyzenei fõcímzene miatt.
(Más: ha már ilyen régi motoros vagy te is, nem tudom emlékszel el a Müttö és a Doris c. rajzfilmekre, 2 nagyon elvont sorozat volt, sosem értettem mik akarnak ezek lenni...)
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
Elsõsorban a következõk érdekelnének:
Bob és Bobek
Cirbolya és Borbolya
Moha és Páfrány
Egér a marson
A plakátfiú
Cirmi és Csurmi
Fülesmackó
Rumcájsz
A 30-on felûlieknek biztos beszédesek ezek a címek.
Meg mondom, hogy ma valahogy nem érzem magam legyõzhetetlen titánnak, így szépen visszaadom ennek a bizonyos kolegának (aki 1,5 éve még ki akart fúrni a melóhelyemrõl) és megmondom neki, hogy barátkozzon meg a vistaval.
A SATAs cucc. Bele kell integrálni valszeg xp telepito korongjaba, vagy megprobalni kiirni egy cd-re a drivert. Sajnos sok és hosszú topicsereg van, ami ezzel foglalkozik. Ezek már azok a laptopok, amelyek nem xp-re keszültek, és lehet, h a többi alkatrész telepítésével. driverekkel is akadhatnak gondok. A MS erõlteti kicsit a VISTA-t.
Ekkor hány Mbit/s az adatátvitel?
De a vevõre hogy rakjak nagyobb antennát?
Mert nyilván az a rossz. A routerra ráraktam az alaplapit, ugyan olyan volt.
És amíg gyenge, vagy max. jó a jel hiába szenvedek az átvitellel.
Egyik kolegám vett egy dell laptopot vistával. Rögtön ide is adta, hogy rakjak rá XP-t. Az XP telepítõ lemez elindul és jelzi, hogy nem látja a vinyót. A jó régi satas probléma, amit egy sata drivert tartalmazó floppy-val lehet megoldani. Csakhogy ebben a laptopban nincs floppy meghajtó. Na ilyenkor mit lehet tenni?
Illetve hadd kötekedjek még 1 kicsit:
hang: X-Fi Extreme Audio
Ezt miért kellett??? Ha már nem akarsz az alaplapi cuccnál maradni, akkor miért nem veszel legalább hardveres zsugát? (No offense, igazából én vagyok ilyen 'hang-b*zi' még a kedvesem gépébe is becsempésztem egy Audigy 2 ZS-t, amikor nem volt otthon... 😄 )
Látatlanban a leírtak alapján sok mindent nem tudok tanácsolni sajnos😞
[merlinw.org]
Na na bevittem mindkét WiFi adapteremet:
- TP-Link TL-WN620G 108 M
- TP-LINK TL-WN322G 54 M
És kipróbáltam a benti laptopon, amin mondtam, hogy itthon az alaplapi WiFi-t tökéletesen vette.
Rákerestem hálózatokra a saját intergált WiFi-jével, ami valami Intel akármi, és míg ez látott kb. 12 hálózatot, és a legerõsebb az OTP-é volt ezen a nemtudomhányból 4-5 vonal volt, addig a 620 látott mondjuk 5 db hálózatot és a legerõsebb OTP-t 2 vonalasnak, míg a 322G kb 3 hálózatot, OTP-t 1 vonalasnak.
Ez már egyértelmû számomra, hogy ezek az USB-s WiFi adapterek egy talicska kakit se érnek. Az integrált intel WiFi kb. 2,5x erõsebben fogja a jelet és az az alaplap mondjuk nemtom 15k, ez az USB-s adapter meg önmagában 5k. Akkor mégis hogy lehet ilyen rossz. Konkrétan ez használhatatlan! Ami már mint írtam is rögtön látszott, hisz a 4 Mb-es netbõl 0,8at tud csak fogni legjobb esetben, míg a laptop vígan vitte a 4 Mbit -et.
Szóval mondjatok már egy olyan WiFi adaptert, ami legalább olyan jó mint ebben a laptopban (Acer TravelMate 8005LMi) lévõ integrált. És használható is.
Már kezd ez az egész egy nagy pénznyelõvé válni sajnos, de ha már itt a router, jó lenne, ha használni is lehetne.
lap: GIGABYTE GA-EP45-DS4
proci: INTEL Core2 Quad Q6700 2.66GHz 775 BOX
memo: CSX 4096MB DDR2 1066Mhz CEC FAN KIT
video: SAPPHIRE Radeon HD4850 512MB GDDR3 PCIe
hdd: SAMSUNG 750GB 7200rpm 32MB SATA2
blue-ray rw: PIONEER BDR-202BK SATA
hang: X-Fi Extreme Audio
Ezzel remélhetõleg kihúzom a következõ 3-4 évet..
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Így mégiscsak beruháztam életem elsõ Ati kártyáját😊
[merlinw.org]
Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/
Én még csak most kezdtem el játszani vele, és kb 40 perc alatt 2 szer behalt miatta a gép.
Elõször kékhalállal újraindult, majd másodszor "csak" fullra hazavágta a rendszert, kézzel kellett resetelni. Valami gáz van.
Most a TV-gépen a lent említett USB-s WiFi adapterekkel mind a router, mind az alaplap jele "gyenge", de néha "jó".
Most nincs itt a laptop, hogy azon is megnézzem az a baj.
Ami az érdekes, hogy ha Asus WiFi-jével próbálom fogni a router WiFi-jét, ami konkrétan 20 cm-re van tõle, nem talál jelet. 😄
Lent meg ugyanekkor megy.
És blokkból van a ház. Bár lent a rádiós egerem akadozik valamiért.
Az a baj, hogy aki ért hozzá ezek lehet mind egyértelmû dolgok, de én hálózatban abszolute nem vagyok képben. Nem vagyok hülye, de nem úgy születtem, hogy ezen tudás birtokába lettem volna a világrajövetelkor.
A legjobb persze az lenne, ha vagy ez a gép bírná fogni a WiFi jelet és ha ez "kitûnõ", akkor tudnám mi a gond. Vagy ha a laptop itt lenne és azon is párhuzamosan nézhetném.
[merlinw.org]
Pedig nehogy már a router rosszabb legyen, mint az alaplapi.
Meg az alaplapiról is gyenge a jel lent.
Pedig amikor itt volt a laptop, azon kitûnõ volt a jelerõsség.
A lenti gépben a WiFi kulcs:
- TP-Link TL-WN620G 108 M
- TP-LINK TL-WN322G 54 M
Mindkettõvel gyenge a jel. Hogy lehet mindkettõ szar?
Valószínûleg az alaplapodon jobb minõségû antenna van, mint a router-en, de lehet, hogy csak "allergiás" valamire. Az 54Mb/s egy elméleti dolog, azt ne is várd, hogy annyi legyen (nekem a kis wifi ikonnál, jelerõsség: Jó, sebesség: 54Mb/s, aztán mégis max. 8Mb/s-val megy a net).
A másik gép nem látszódott, csak ha IP-címet írtam be, de úgy már igen.
Ami az óriási gond, hogy a NET-is rohadt lassú, 4 Mbit helyett kb. 0,8 van, a fájl átmásolás meg max. 133 kb/s.
Ez kicsit messze van az 56Mbit/s -tól.
Mi lehet a problémája?
Rohadt jó. Hiába nyomom a resetet, nem jó. Hogy lehet fullra -resetelni?
MSN-re fel tudál jönni, úgy egyszerûbb lenne a kommunikáció, meg nem ide spammelnék.
Bár ha azt configolom, nincs net. 😊 ÁÁ
De szerintem mindent úgy csináltam, ahogy te is mondtad most.
Egyébként a router-be kell bedugni ugye a netet, s majd õ osztja szét a gépeknek. Miután benne van a net-kábel, be kell állítani a kapcsolatot. DSL esetén pppoe beállítások (szolgáltató által adott papírokon rajta van user, pass, mtu, stb). Kábel esetnén elvileg nem kell semmi (cable, auto vagy dhcp - routerre válogatja).
Routerben DHCP bekapcs, ezután jöhet a kliensek konfigja.
Ha automatikusan nem látnák egymást, akkor a Router lesz az átjáró, IP 192.168.0.5-100 között, mask meg alap.
Ne a nettel szenvedj elõször, hanem a hálózattal, azaz pingeléssel teszteld (a router-t pingeld), ne böngészõvel. A web ráér miután megy a háló.
[merlinw.org]