The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Mindig trükköznek a fiúk, de mindig megoldják az okos emberek😊 Sajna NOD alkalmanként ilyen fórumozós téma. Körbe kell nézni mi a megoldás. Én emiatt tértem át a Kaspersky-re (Nod mellett van a dobogón). Arra vannak fix törések 1-2 éves liszenszekre.

[merlinw.org]

Axon
Használ itt valaki nod32 vírusírtót? Én aszt használok minden munkahelyi gépen. na persze nincs megvéve. Szóval 7.25 óta nem hajlandóak frissíteni magukat. Kitaláltak valami korlátozást?

Ok, sörtörés, eszembe lesz <#alien2>
Kösz a gyors választ, akkor asszem nekivágok. Egyébként ezt a hirdetéses
dolgot én is észrevettem, de állítólag ez az új ROM ami most jött ki
június környékén nagyon sokat javít. De soha nem tudhatod, mert a telefont is egyik helyen dícsérik, másikon meg szidják, kb fele-fele. Van akinek a kamera felbontás kicsi, van akinek meg jobban tetszik mint akármi más.

Szóval szubjektív dolog. Egyenlõre én le vagyok hidalva, tegnap éjszaka
Maniac Mansion-oztam rajta picit, szóval mámor. Egyedül talán picit
érzékenyebb lehetne a display, de asszem arra is van vmi beállítás.

Köszi szépen még egyszer a segítséget! <#worship>

MerlinW
Elvileg semmi gondod nem lehet belõle, de ha mégis, a gyári ROM visszapakolásával minden helyreáll. De szerintem nem lesz vele probléma. Lényeg, hogy HTC ROM-ot tölts ne a pure 6.1-et az MS-tõl.

Egyébként aggasztóan sokan adják el a Kaiser II-õt (tele van hirdetésekkel a net). Saját ismerõseim közül is 4-en hirdetik, reklámozzák hónapok óta 100e alatt és senki nem veszi meg õket. Állítólag sok a baj velük.

PS: legközelebb használj sortöréseket😊

[merlinw.org]

Kellene egy kis segítség és tanács, ha tudtok ilyen ügyben adni. Hosszú-hosszú spórolás és tanakodás után megvettem a HTC Tytn II Kaiser pda-teló kombót, az Orange szolgáltatót válaszottam, mivel jó áron adták és autós szettet is csatoltak a csomaghoz. Eddig minden megelégedés megvolt, csakhogy most jött egy kis gond. Windows mobile 6-os oprendszer van fent rajta alapból, de a HTC ingyenesen letölthetõvé és frissíthetõvé tette a Windows Mobile 6.1-et direkt a Tytn II-eshez. Offisöl web-en elméletileg bejelentkezés után elérhetõ ez, azonban mivel én szolgáltatótól vettem és nem egyenest a HTC-tõl, ezért a Serial Number nem megfelelõ a termék regisztrációjához, az Orange szolgáltató weboldala pedig dettó nem ad semmilyen regisztrációs lehetõséget. Na most itt állok a telóval, mindeképp akarnám frissíteni (már csak azért is, mert ez az új ROM állítólag sokkal jobban csökkenti az aksi fogyasztását és mellesleg tartalmaz egy valamivel gyorsabb és szebb TouchFlo kinézetet), de HTC-rõl tuti nem fogom és Orange-ról sem. Namost, a hivatalos frissítés állítólag hivatalosan letölthetõ máshonnan is, tökre ugyan az amit a HTC kiadott, csak nem a HTC webszájtról. De itt jön egy kis gubanc. Mi van ha frissítek 6.1-re, akkor elveszik a teló garanciája? Akkor is ha tök offisöl rilízrõl van szó? Meg aztán nem értek itten sokmindenhez, mert van itt ROM frissítés, vmi Radio valami frissítés és a fórumokon zagyválnak össze vissza, hogy ennek ez jött be, ennek meg az. Én úgy képzeltem ezt, hogy van win 6.0, fogom, felrakom a 6.1-et és kész. Egyre jobban idegesít ez, meg is próbálkoznák vele, hogy felrakom, ha tudnám biztosra hogy gond esetén vissza tudom rakni az eredeti 6.0-ás Win Mobile-t. Most vettem a telót, szinte semmit nem raktam még a memóriába, mert mondom ha frissítek úgy is elveszik, szóval ilyen veszíteni való dolgom nincs vele. Meg aztán, még azt nemtom, hogy állítólag minden szolgáltató külön ROM-ot ad ki, és állítólag azért nemtom regisztrálni ezt a terméket a HTC weboldalon, mert az Orange szolgáltató pl saját ROM-ot gyártott a készülékhez. namost ha én fogom ezt a ROM-ot ami elérhetõ a netrõl (és aminek elég + visszhangja van) és felrakom, akkor fog-e mûködni a telefon funkió úgy ahogy eddig? Ergo lesz-e Orange szignálom meg ilyesmi, tudok-e telefonálni továbbra is? Egyébként a mostani Windows mobile tök angol, szóval nyelvi bakikba sem ütközne a frissítés, mert az is ínglish, semmilyen honosított verzió nincs a telóban. Bármilyen tippet, segítséget elõre is köszönök! <#worship>

serito
Nem elég, hogy 1 napos külföldi tartózkodásom után töröm a magyart, már helyesen sem tudok írni. <#szomoru1> Köszönöm a javítást!

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

takysoft
Az maxi image. Ntfs esdtén tedd tömörített mappába (jobb klikk, és az attribútumoknál), akkor alig foglal helyet.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

RaveAir
Vicces, mert szedtem már le úgymond mini image file-t, ami betömörítve néhány mega volt, míg kitömörítve több giga. Nem is értem, hogy ez miért jó...

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

takysoft
mini image😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

RaveAir
Én már csak azért is crack miatt vagyok, mert inkább legyen olyan 20mb plusz, mint 4 giga.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

takysoft
nem szeretem a crackeket.
inkább leszedem valahogy image file-ba. annyira új játékokat meg úgyse evszek, amirõl ne lehetne image-et csinálni😄

Axon
A sajátomról már készültem dobni néhány fotót, de még nem volt érkezésem lefényképezni. Errõl a típusról egyébként vannak képek a neten és több leírás is.

RaveAir
Képet és egyéb infókat amúgy tudsz róla linkelni? 😊

Axon
Az aksija 5200-as és eddig 3 órát simán kibírt.

Axon
Van 3 usb portja, így valóban lehet külsõ dvd írót, vagy hdd csatlakoztatni, bár ilyenkor azokat is cipelheti magával az ember. Számomra sokkal értékesebb a memória foglalat. Most néztem és már elfogadható áron lehet kapni 8 és 16 gigás memória modulokat is. Ezt betéve, be lehet állítani, hogy bekapcsoláskor egybõl legyen felcsatolva. Így már rögtön 20 gigás-ra növelhetõ a háttértár, nem is beszélve, hogy lehet ezekbõl a memóriakártyákból többet is venni és kikapcsolás nélkül cserélgethetõk.
A másik megoldás szintén hasonló. A készülék alját lecsavarozva van egy bõvítõ foglalat (talán PCI ha jól emlékszem). Az újabb model-t (900-as) már úgy hírdetik, hogy 20 giga a háttértára, de csak apró betûvel írják oda, hogy ez 4+16 giga és még apróbb betûkkel, azt, hogy PCI foglalatban. Szóval szépen betettek a foglalatba egy plusz 16 gigás memóriamodult. Ezt ezzel a modellel is meg lehet tenni. Ha kevés lenne a 4 giga, akkor a bõvítést 2 mód közül is választhatom és megmarad a hordozhatóság.

RaveAir
Mellesleg én eredeti játék esetében is mindig szoktam nocd/nodvd crack-eket letölteni, mert nem szeretem, ha kopik a lemez, és feleslegesen felpörög a meghajtó.

moonster
Az UBIsoft most örült a w@reznek, így nem kell nekik patchelgetni.
Szal bejött az EEE Axon, örülök neki. No meg gondolom van rajta USB, igy külsõ vinyót is tud fogadni, amivel a kapacitást megjobban megtudod növelni.
Apropó, így full elektronikusan, mert gondolom a hûtése is passzív, (mekkora akksi van benne) meddig bírja az akksi?
*hiba egyelõségjelet tenni...
A párhuzamom lényege nem az étel és a játék egynelõsége között húzódott meg. A szarkazmusom annak szólt, hogy egy rendeltetésszerûen nem használható termék egyszeri - vagy néhányszori - vásárlása alapján azt a tanulságot elvonni, hogy egy egész termékcsoportra nem ad ki többet pénzt, elég meredek. Lehetne a Direct2Drive-ot bütnetni, netán az UbiSoftot, az aggfresszív másolásvédelmekkel rendelkezõ játékokat pláne. De en bloc midnenre kijelenteni nevetséges. Ne vegyek többet tápot, mert egyszer egy ócska Codegen nem bírta gyûrõdést? Ugyan már!

Az ételt - hacsak nem te termeled meg a gazdaságodban - csak pénzért tudod megvenni, esetleg ellopod a bolt polcairól, bár ez hosszútávon nem járható út.

Ha törvénytisztelõ szemmel közelítjük meg, akkor ugyanott van a kettõ, mindkét esetben illegális a görbe úton való beszerzés.

Ráadásul egy új játék jóval drágább mint egy kiló kenyér.

Nem értem, miért pont egy új játékot kell mérni egy kiló kenyérhez. Pár nap étkezés már kevésbé olcsó (nyugaton pedig arányaiban drágább az étel, de olcsóbb szoftver). Ha pedig új játékot veszünk alapul (úgymond "luxustermék", kurrens hardver is kell hozzá), akkor pláne hiba kenyéren és vízen élõ táplálkozással analógiát vonni, ha egyszer anyagi szempontból vetjük össze õket. Én eleve csak a termék használhatósága szempontjábólm akartam összevetni a két szituációt, tehát ezt továbbgondolni eredendõen kár, egynelõségjelet tenni egy hobbitevékenység és egy létszükséglet kielégítése iránt.

Mindenesetre nem akarok itt warez-antiwarez vitát, de a szélsõséges tanulságot megmosolyogtatónak találtam. A vásárlókkal másolásvédelmek formájában történõ szórakozást magam is elítélem. Azt viszotn nehezen tudom elképzelni, hogy bárki is hoppon maradt volna, ilyen helyzetben nem nehéz visszakövetelni a pénzt - vagy egyszerûen (nevetséges módon) ráraktak egy mûködõ törést, ahogy azt az UbiSoft is javasolta.
Axon
Az mondjuk roppant fontos, hogy megfelelõ hardver kiépítése legyen a távolkeleti cuccosnak, viszont itt a minél kisebb memória nem hátrány, sõt elõnyös. Megemlítendõ még a kis fogyasztás is, bár az eee pécével ellentétben nem készül belõlük honosított változat :-)

Axon
Nem jó a párhuzam. Az ételt - hacsak nem te termeled meg a gazdaságodban - csak pénzért tudod megvenni, esetleg ellopod a bolt polcairól, bár ez hosszútávon nem járható út. A warez viszont virágzik és roppant könnyû ingyen beszerezni a programokat/játékokat. Ráadásul egy új játék jóval drágább mint egy kiló kenyér.

serito
Mivel az EEEpc-t már ismerem (nekem nagyon nem tetszett), inkább a távolkeletit választanám, persze alapos "alkatrész" vizsgálat után nehogy meglepetés érjen a "vallatásnál"! <#vigyor>

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

Az a szerencsétlen hülye, aki becsületesen fizetett érte és letöltötte, még csak a warez indító .exe-t se kapja meg, hanem sírdogáljon csendesen és tegyen közben szent fogadalmat, hogy játékért többet egy fillért sem.

Egyszer romlott, fogyasztásra alkalmas majonézt adtak a boltban, azóta nem adok pénzt ételért...
Axon
Nos en ezt egy remek poén alapötletnek szántam, amit kicsit görgethetünk magunk elõtt és közben jókat rötyögünk itt a nagy melegben, de valahogy az öregek most alszanak vagy nyaralnak, a fiatalok meg nem tudják lecsapni a labdát. Viccet megmagyarázni meg sosem szerettem.
Legközelebb majd ügyesebb leszek.
Egyébként az a 18 év az a valóságban csak 13. 13 év alatt bûncselekmény, fölötte már édes élvezet (lenne)...

Axon
Ezt én is olvastam és akkor nekem is eszembe jutott, hogy belinkeljem ide, mert annyira jó. A legjobb benne, hogy a végén még csattanó is van. Az a szerencsétlen hülye, aki becsületesen fizetett érte és letöltötte, még csak a warez indító .exe-t se kapja meg, hanem sírdogáljon csendesen és tegyen közben szent fogadalmat, hogy játékért többet egy fillért sem.

takysoft
eezzzz nagggy!!!!😄

takysoft
18 évest akartál mondani, ugye....

kirol
kirol
Sony Vegas Pro 8-at használ valaki?

Nekem a DD *.ac3 fájlt nem ment le, mert meg akar valamit vetetni, illetve ezt.

Nektek van ilyen?

Axon
Én már csak ilyen igénytelen fajta vagyok és beérem egy 15 évessel is ;-)

kirol
Topikjában semmi??
Ez azért eléggé látható szerintem!

ITT a topikjában!

És tudtommal nem halasztották el, ekkor jelenik meg, mint ahogy anno is.
Az más kérdés, hogy az angol a német után jelent meg kb fél évvel régen és majd most is.

Lord Myn
Grat a géphez! <#eljen> Aztán, ha kibõvítetted a háttértárat, a ScummVM/DOSBox le ne maradjon róla... 😉

(öööö... 15 éves távolkeleti? Nem lesz az egy kicsit sok? /Tudom, hogy modern világot élünk meg egyebek, de SZVSZ egy nõ 21 alatt nem nõ, hanem kislány.../)

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

Axon
Na apuci meglepte magát az eee pc-vel. Na persze elõször apuci egy 15 éves távolkeletivel szerette volna magát meglepni, de ebbe anyuci nem akart beleegyezni. Így maradt a kis laptop.
Nem hittem volna, de ez is szerelem lett elsõ látásra. Ez a kis játékszer pont olyan amire mindig is vágytam. Kicsi gyors és mindennel fel van szerelve. Különösen örültem a beépített wifi-nek és a webkamerának. Sokáig keresgéltem, de nem találtam benne konzolt (itt lehet linuxban karakteresen parancsokat osztogatni). Aztán a filekezelõ menüjében megtaláltam egy konzol parancsot, ami alapból le volt tíltva (szürke volt a színe is). Aztán a filekezelõ beállításainál ki lehetett tenni a konzol ikonját, ami ezután már mûködött. Szerencsére tényleg van benne telepített konzol, így már vallatóra foghattam a rendszert. Óriási meglepetésemre van benne total commander is, meg még egy sereg program, aminek alapból nincs ikonja a fõmenükben. A rendszer asus eee disztibúciónak mondja magát, de kis nézelõdéssel kiderítettem, hogy ez bizony debian disztrib. Mondhatni a legjobb hír. az elõzõ notimon is debian volt. Ablak kezelõ icevm (szintén ez van a másik laptopomon).
Remek, hogy van neki memóriakártya olvasója, amivel könnyedén ki lehet egészíteni a 4 gigás háttértár méretét, amibõl 2,5 gigát elvisz a rendszer és 1,5 giga marad nekem (bár ez egyelõre bõven elég. Elsõdleges feladata olvasás (tanulás) és python programozás. Szintén meglepi, hogy a python interpreter is alapból rajta van, így szinte semmit nem kell rá telepítenem.
Rátettem a gramm pontos digitális konyhai mérlegünkre. elõször 899 gramm-ot mutatott, majd 2 másodpercnyi bizonytalankodás után átbillent 900 grammra. Ezt a laptopot bizony patikamérlegen tervezték.
Ja! A lényeget ki ne hagyjam. Van rajta passziánsz is :-)

Axon
Nem lett volna rossz, legalább "családon belül" maradt volna :-)

Lord Myn
Ó, ha pár hónappal ezelõtt lett volna eladó... Párom szeretne egy jó állapotú noti-t amin XP/Net/Office jól megy, ki is néztünk egyet 45k-ért, de sajnos nem jött létre az üzlet, így nem lett noti. Most meg nyaralás-projectre kell a pénz...

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

Axon
Tegnap szóltak a boltból, hogy megérkezett. Holnap fogok érte menni. Ezután meghírdetem a vaterán a mostani laptopomat (HP nx9010). Nem tudom mennyit kérjek érte, úgy 50-60 ezer körül szokták kínálni ezt a típust. Nem az a lényeg hogy nagyot szakítsak vele, csak elvigye valaki, aki szívesen használná.

moonster
Bocsi, fórum elcseszte a linket:
http://href.hu/x/6fsz

remélem ez jó lesz
moonster
A hivatalos oldalán sem találtam semmit, csak a deep silver oldalon. Itt a link. Gondolom elhalasztották, mert ott már sajnos 2009 q1 van.

[url=http://www.deepsilver.com/en/header/news/newsdetails/article/secret-files-2-puritas-cordis-official-website.html?tx_ttnews=28&cHash=7689f9d760]ITT[/url]
trmn
Secret files 2 megjelenésérõl tud valaki valamit? Elvileg az is augusztus kellene hogy legyen, de a topicjába sem látok semmi infot.

trmn
Új Drakula 3 video található a kalandjáték oldalonitt. Elvileg a játék megjelenésének idõpontja aug. 3.

moonster
Axon: Én is szemezgettem az Asus EEE-vel, de ami engem elriasztott, h nincs optikai meghajtó. Ha neked nem kell egyáltalán, akkor ok. Szórakozni vele, v rajta ahhoz szerintem kicsi, de szervizelni nem rossz. A káváját csinálhatták volna kisebbre, h nagyobb legyen a kijelzõ, de lehet, h még ott is tranzisztorok lapulnak 😊
takysoft
hát, talán használd a nem-telepítõs, simán zipelõs verziót. igaz nagyobb(asszem 70 mega kb), de legalább verziófüggetlen.(nem csak 1.6-hoz de 1.61-hez is jó... vagy valami haszonló patchszámok)

Ha fontos délután felteszem ha megtalálom(inkább estefele), de most mennem kell munkába.

janos666
Mi is a megoldás erre az "elfogyott a memória" hibára ami a magyarosítás telepítése során ugorhat fel? Kép. Elõjött már ez nekem évekkel ezelõtt is mikor XP alól telepítettem a 4CD-s verzióra, most a DVD verzióra próbálom feltenn Vista alól és ugyanez. Kisérteties hogy velem mindíg elõfordul, ha minden (gép, OS, játékverzió, talán a magyarosítás verziója is újabb, lehúztam frissen a magyaritasok.hu-ról) más ki is cserélõdik.
Annakidelyén itt a fórumban segített egy készítõ és végül felment, de ma már nem emlékszem a megoldásra.
takysoft
a "tavaly" pedig ell-ipszilonos😄

takysoft
1: Ha wifin osztod a netet, akkor minden wifi-s készülék, ami csatlakzik rá, fogja tudni. Nem kell ehhez semmi driver, vagy beállítás(olyan ez, mint amikor az utp-t bedugod a gépbe, és tadamm, van net:d) (persze ha pc-t használsz kell wifi driver, de pda-n ilyen gondod nem lesz.)

2: Köss Chello-t amint tudsz. olcsóbb, gyorsabb, és nem szakadozik. Tökéletesen meg vagyok elégedve amióta váltottam.

serito
Méghogy a tengerparton.....? Sajnos a rengeteg munka miatt nem tudok részt venni a fórum életében, és mit ahogy Axon sem, én sem megyek nyaralni.
Egy-két hétvége a balatonon azért belefér majd (igaz, idén egyszer már voltunk Almádiban 1 napra), reggel oda, fürdés...stb este meg vissza.
Gyerekeim nagyon imádják. Mivel tavaj vettem új lakást, ezért idén -és még jópár évig- nem engedhetjük meg magunknak a nyaralást. 😞( Marad a meló meg a törlesztés.

Axon
Úgy látom, hogy akkor nem csak én nem megyek az idén (sem) nyaralni.

Na egy kérdés. Vettem egy Netgear wi-fi router ami beépített modemmel van. Irtó király, végre sikerült felraknom az OpenSuse-t is és mûxik minden állatian. Namost, tervezek venni egy PDA-t és úgy gondolom, hogy a net megosztása úgy mûködne rajta keresztül ahogy eddig is. Szóval mivel a router magától csatlakozik a netre, állandó eléréssel van, ezért wi-fi készülékek csatlakozhatnak hozzá és ezekre osztja meg a netet. De nemtom ez mûködik-e pda esetén. Nem akarok milliókat kifizetni a netezésért a pda-ról, de így a lakásban ez elméletileg ingyen menne (a netet úgy is fizetem alapból a T-comnál). Szóval tudtok vmit errõl, hogy meg lehet oldani a csatlakozást így? Kíndóznál csak meg kell adni, hogy Ez a számítógép routerhez kapcsolódik amelyen megosztott a net és ennyi, net megyen is. PDA-n nemtom, hogy kellene. Köszi a segítséget elõre is<#worship>

Én is melózgatok, meg a fõsuli jelentkezéssel szívok, szóval nem süttetek semmit, vagyis a hátamat a kertben, ahogy ma is lekapott a nap.<#buck>

Különben kalandok terén is pangás van, a Dracula 3 is mióta késik már...

takysoft
útálom a nyarat. év többi részében én is csak lógatom a tökeim a suliban. unalmas, és nem is kötelezõszerû, ha aznap nincs hozzá kedvem.

nyáron meg munka... albit is fizetni kell valamibõl.
8 óra munka 1 óra ebédszünet, 1 óra oda+vissza, 8 óra alvás(nekem kell annyi, vagy zombi vagyok), 1-2 óra otthoni teendõ(porszívózás, csapszerelés, boltba menni, mosni, mikor mi akad)... alig marad 3-4 órám barátnõzni, meg számgépezni...
egész nyáron egy percet se jáccottam😄

de várom már a szeptembert😄