The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lord Myn
Részvétem. Számítógépekben nem vagy valami szerencsés, amint valamit újítasz, sz*pás van vele... A P45-s lapokat nem ismerem, de a P35-bõl jó a Gigabyte-nak a DS3 v. DS4-es (ez utóbbi van nekem is, bizonyos prociknál még a 2000-es FSB-t is bírja). Egyébként az FSB:DRAM arány mennyin van nálad, nem próbáltál állítani rajta?

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

kirol
Na tökéletesen megszopatta magamat az E8500-al.
Megy is, amíg hozzá nem nyúlok a BOIS-hoz.

Így magától 9,5x333-on megy is szépen 3160 Mhz-n.

Csak a RAM PC5300-nak nézik. Ha ez átrakom a valósra, ami 1066 Mhz, már nem bootol be a gép. :(

Pedig ez nem tuning, csak alap lenne minden.

A CPU-nak meg 1,144V ot ad, ami szerintem kevesebb az alapnál.
Ja és a CPU nak semmilyen feszt nem tudok adni, mert nincs semmi lehetõség, csak az AUTO.
Zsír!

Szóval olyan magas FSB-n menne, ha RAM is 1000-lenne, hogy nem bírja.

A BIOS-ban meg nincs is olyan lehetõség, hogy 9,5-ös szorzó. Csak auto-n.

Így 8*400-se lehet ugye, mert 1600-as FSB -t messze nem bír.

Régi CPU meg ugye nincs. Vehetek lap-ot. :( ÁÁÁÁÁÁÁÁ

Ezek közül melyik a legjobb szerintetek:

ASUS 1

ASUS 2

Gigabyte

Thx, bár már megoldottam nemrég... egy másik progival.
takysoft
szia.
van egy ConvertXtoDvd nevû progi, azt lenne érdemes meglesned szerintem. én azzal csináltam ilyet, és nekem jól mûködött(bár menüvel nem zavartattam magad, de asszem tud olyat is

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Lord Myn
Na ja, ~25k hozzászólás alatt körbeér pár téma többször is... Egyébként nem biztos, hogy kiadják az SH5-t PC-re, mert még csak PS3/X360 logókat láttam a reklámokban.

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

moonster
Nem lehet az asztali lejátszód firmware-ét frissíteni?

Lehet, h a második rész hosszabb és nem fér rá a korongra?
1 óra után kidobja!! Ezt a kódolás alatt, vagy a lejátszás alatt?

Próbáld ki a DVD SHIRNK-et, Ezt legtöbbször arra használják, hogy egy DVD9-et DVD5-be tegyenek, de arra is jó, hogy helyrepofozza a struktúrát. Gondolom 4-6x sebességen írod, nekem az vált be
kirol
Én azért végigtolom a Silent Hill 5-öt az tuti.

Feltéve, ha nem csináltak belõle hentelõs játékot, amire a videók alapján sajnos van egy kis sansz.

Amúgy mintha egyszer már jártunk volna itt. (Ennél a témánál! :))

Lord Myn
Én is így vagyok vele (csak én már az elsõ ijesztés után felraktam a polcra a játékot). Nem való már nekem az ilyen, elég volt a Silent Hill 2-3, ma már csak betlehemes játékokat játszom...

Kár érte, mert pofás játéknak tûnik.

Hali! Rég jártam itt, de most éppen van egy kis problémám, amit segítség nélkül nemtok megoldani... :S Szóval, a Nero 7 Vision nevû progijával 3 menüs dvd-t készítek a Tin Man részekbõl. Ha simán kiírom, akkor sajnos az asztali lejátszóm nem játsza le :S csak feketeség... Ezért kellett a kiváló minõségre átalakítanom. Nos, az elsõ dvd jól is sikerült... 1 óra 40 perc alatt készítette el -.- De lényeg, hogy fasza volt. Csakhogy a 2-nál már 1 óra után kidobja a lemezt, arra hivatkozva, hogy "más a struktúrája" a videónak... Btw, ugyanolyan, mint az elsõ rész "-.- Szóval nemtom, hogy írjam így ki :S
MerlinW
Holnap elutazom egy hétre, 17-e után leszek.

[merlinw.org]

kirol
Hát ez 9,5*333-on megy alapból.

Csak azt nem tudom, hogy a lapom bírni fogja e az (4*379)1516-os vagy hagyas FSB-t.(379*9,5=3,6 Ghz)

A 3,6 Ghz az az, amit max. bír sima FSB állítással?

Te így használod?
Na majd jövõ héten beszélünk, ok?

MerlinW
Ha nem fizetsz érte sokat akkor jó, persze. Egyébként 160Mhz-el gyorsabb mint a 8400, minden másban ugyanaz, viszont drágább. Amolyan parasztvakítás. A lényeg hogy ugyanaz a két proci, csak a 8500-FSB-jét átállították 9x333-ról 9x350-re. (vagy 8x400-ra bár ezt nem nagyon hiszem) De ettõl függetlenül ugyanúgy fogod tudni alapfrekin 3,6Ghz-en (9x400) járatni.

[merlinw.org]

kirol
Ja és persze ezt a régi P5W DH Deluxe-ba.

kirol
Én teganp raktam fel, még nem játszottam vele eddig, csak most kb. 10-15 percet.

Off: Pont most beszéltünk CPU-ról, meg hogy én nem cserélek most, erre jött egy olyan lehetõség, hogy ezt az E6600-at minimális +költséggel átcserélhetem E8500-ra.

Jó ez az E8500 szerintetek?

Axon
Természetesen nem adtam fel és újra neki fogok látni, csak elõtte megpróbálom kicsit letompítani magam. Mondjuk iszok elõtte 2 sört :-)

MerlinW
Pedig milyen zseniális játék az..:) Baromi jó csavaros sztori, klasz helyszínek, profi hangulat:)

[merlinw.org]

Axon
Nekem is elvett néhány évet az életembõl az a két kisebb szívroham, amit a Bioshock elsõ pályáján kaptam. Tovább már nem is mertem menni.

moonster
Nem olyan nagy kényszer az, nyilván gázabb, mint a mûködõ verzió, de szegény ember vízzel fõz :)
Az a BIOSHOCK, elsõ pályán hülyét kaptam, úgy megijedtem.
Axon
CHIP jár nekünk is a melóhelyre, csak lusta voltam havonta írogatni a kódokat, amíg mûködik ez az ezer éves licenszû verzió :-)
Lehet, hogy rákényszerülök a kódok használatára.

Axon
Elkészült a Bioshock magyarítása.

moonster
N0D 32 höz pici segítség, ahogy én csinálom

Minden hónap 15 körül megjelenik a Gamestar v Pc world, vagy Chip. Leszedem pdf-ben, es megnezem az aktualis N0D32 kódot. Ha nem jutsz hozzá, akkor bármelyik könyvtár olvasótermében megtalálod valamelyik szg-es újságot és meglesed. Min 1 honap.
Itt az augusztusig 31-ig jaro:
https://www.eset.hu/gamestar Kód: 1ODC10
Nyilván nagygépesnél érdemes vagy cracket keresni vagy Server változatot szedni, amihez képesek kapcsolódni a kliensek, így elég azt frissíteni és onnan leszedik a kliensek.

kirol
Hát ilyen BIOS -om van, itt merre kellene azt keresni: ILYEN !

Igen, 1066-os (5-5-5-15).

MerlinW
2,4-es DRAM (System Memory Multiplier) szorzó nincs (2,4x333)? Azt nyugodtan ráküldheted, senkinek nem fog fájni, és 800Mhz-en (ha 1066-os akkor 3,2-es szorzó) menne a RAM, emellett 1:1 lenne az arány.

Egyébként 12:8 az ugye 3:2 tehát már csak ez a pici hiányzik:)

De ha jól megy, akkor nem kell hozzányúlni:)

[merlinw.org]

kirol
Biztos! :)

Nekem mindenesetre így megy már legalább 1 éve:
DRAM:FSB Ratio - 12:8

Ez elég távol áll az 1:1-tõl, de én csak felvittem FSB-t 266-ról 333-ra és 9*333=3 Ghz -n megy szépen. (Kop-kop-kop!)

Jó ez nekem.

IMYke2.0.0.0
Hát, szívesen maradtam volna még Pécsett, de már nem voltak anyagi tartalékaim a tavaly szeptember végi szerzõdés-meg-nem-hosszabbítást követõen... Így, egy kisebb havernál lakásos intermezzo után, kénytelen voltam "hazakullogni" a szülõfalumba... s ez, itt, valóban a "világvége".
Bolt: normális nincs (van egy olyan helyiség, ami boltként kapott negedélyt, de inkább talponálló)
Helyette mindkettõbõl van "mozgó" változat, hát köszi szépen... :()

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

MerlinW
9-es azórajel szorzó. Az én alaplapomon 9 a max. Ez a szorzó szorozza fel az FSB-t (ami 333Mhz volt.) Ez volt a gyári freki 9x333 azaz 3Ghz

Miután 1066-os memóriám vannak a 9x400 egyrészt kevés volt, hiszen így a RAM-ok is 2x400-on mentek (2x-es szorzó mert dual channelben vannak), ezért fel kellett emelnem még az FSB-t 500-ig, amihez már kellett +0,1volt.

9x500-at csak további feszültésg emeléssel érhettem volna el, de az már nem biztos hogy egészséges lett volna, így levettem a szorzót 8-ra és azzal szoroztam az 500-as FSB-t. Így jött ki a 4Ghz, és 2x500Mhz-es RAM is ami már csak 66Mhz-el kevesebb mint amennyit bír.

Lehetett volna maxolni is a memóriát ha 533Mhz-es FSB-t adok (2x533=1066), de az szintén feszültségemeléssel járt volna, és valószínüleg csak 7-es szorzóval ment volna (3731Mhz), talán 8-assal 4264Mhz-en.

Viszont az 533Mhz-es FSB már majdnem 55%-os emelés a 333-hoz képest, ami nem biztos, hogy tenne egy léghûtéses rendszernek.

Mert ugye a lényeg, hogy lehetõleg 1:1 arányban legyen az FSB és a DRAM frekvenciája. Mehetne 500FSB-n a proci és 533-an a memó minden gond nélkül, de akkor a memóriának mindig be kéne várnia a processzort, ami akár instabilitáshoz is vezethet.

[merlinw.org]

MerlinW
Pécsett sincs semmi, vagy az már nagyon messze van?:) Esetleg távmunka?

[merlinw.org]

kirol
Hé azt hogy lehet változtatni, hogy 9x333 helyett lett 8x500?

Mármint a 9-et hogy lehet 8-ra? És ez mit is takar ez az adat?

MerlinW
Hogyne hallottunk volna, szerintem fent is volt ketteskén. Klassz játék:)

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Ja, kalandjáték jellegû topikhoz híven egy régi/új kalandjáték honosításomról adnék hírt, ha még nem hallottatok volna róla: Dracula: Origin
Hivatalos honosítás lesz. GMikinek készítem, ebbõl adódóan, erõsen valószínû, hogy az EVM fogja terjeszteni.
Holnap készülök el vele teljesen, s küldöm Mikinek.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Megnyugodtam - ismét.
Nos, köszönöm kérdésed: jól vagyok. Remélem, még jó sokáig így is marad.
Melót azonban nem találtam a lakóhelyem közelében.

Most, hogy szinte teljesen lenulláztam magam a GÉP miatt, boldog is vagyok, meg nem is :)))

MerlinW
Egyáltalán nem döntöttél rosszul, bika proci, és ahogy látod #25113-ben pofátlanul húzható:). Egyébként én is most vettem 2-3 hete.

Más: Egészséged hogy van?

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Akkor most rosszul döntöttem az Intel Core 2 Duo E8400-el?
Mert volt pénzem a Q9300-ra is.
Igaz, én úgy gondolkodtam, hogy majd 2-5 év múlva - ha megérem :) - cserélem a gép belsejét...

MerlinW
Quad-ot támogatni kell szoftveresen, jelenleg ezért nem "éri" meg azt venni. Viszont valószínû hogy övé lesz a jövõ. De mire a programok nagy része quad támogatású lesz, úgyis új gépünk lesz, tehát majd a következõ vásárlás tétele lesz:)

Tesztek szerint gyorsabbak mint a 2magosak, alkalmazások terén még nem. (kivéve a matekos dolgok: tömörítés, konvertálás, renderelés, stb)
Mégiscsak négy aggyal számol, illetve FSB és a hozzá kapcsolódó frekik 4x-es szorzóval vannak ellátva. Emellett kevesebb áramfelvételük is van.

[merlinw.org]

kirol
Komoly!

Én abszolute nem akarok most semmit venni a géphez, hisz nincs olyan dolog, ami nem tudna majdnem maximumon hála Istennek, pedig már 1,5 éves a gép.

Viszont gondolati síkon megnéztem, mi az a CPU, amit még ebbe bele lehet pakolni, és az ez kb. ami nem 6 jegyû árcédulával rendelkezik:

Intel Core 2 Quad Q9450 2,66GHz Boxed

Viszont csak azt nem értem, hogy az én CPU-m, 2,4 Ghz-s ez meg csak 2,66-os de ugye van benne +2 mag.
Ez számít is valamit a gyakorlatban, vagy mondjuk a te 8700-ad, ami 3 Ghz-s sokkal jobb.

Mert ha a Quad csak akkor jó, ha erre optimizált programot futtatsz, akkor gondolom ennek semmi értelme nem lenne, így nem is gyártanák.

MerlinW

[merlinw.org]

MerlinW
Eredeti:
3Ghz (9x333), 333Mhz FSB, 1,2v
Új:
4Ghz (8x500), 500Mhz FSB, 1,325v

De a második képen ez is látszik:)
Az Asus Silent Kinght II hûtõ 50(idle)-75(100%-os terhelés) fokon tartja.
Emellett van oldalsó és felsõ befúvó, illetve két hátsó kifúvó 8cm-es Zalman venti, ami többek között a proci hûtõ levegõjét sietteti kifelé.

[merlinw.org]

kirol
És a CPU-dnak mennyi volt az alap?

MerlinW
Minden adat ott van a képeken:)

Szorzó: 8x
FSB: 500Mhz
VCore: 1,325v

Memória idõzítések: 5-5-5-16
DRAM szrzó: 2x
DRAM fesz: 1,92v

Mehetne 533-as FSB-n is, s akkor kihasználhatná a RAM-okat, de ahhoz még kellene feszültség, többet meg nem szívesen adok léghûtéssel.

[merlinw.org]

kirol
4 Ghz?
Az szép.

Milyen beállításokkal érted ezt el?
Hol és mekkora feszültséget adtál?

Lord Myn
Szép... Én próbálkoztam a 3.6-tal (E6750), de a nem túl erõs memóriák miatt nem bírta, be se bootolt, lehet, hogy ha a feszültséggel játszanék, akkor ki lehetne belõle csavarni ezt, de ahhoz inkább nem nyúlok, jó nekem a 3.2 is, azt legalább stabilan viszi és mûködik mellette az energia-gazdálkodás is. Btw, majdnem ilyen lapom van nekem is csak még a régebbi verzió (P35-DS4).

MerlinW
Tuningoltam picit:)

[merlinw.org]

RaveAir
De gondolom, hogy Igo-t csak autóban használsz, ott pedig tud menni "szivargyújtón" át. Én pénteken utaztam vonattal, és MIO pda-mon sikerült végignéznem egy 1,5 órás filmet, meg mellette még kb. 1 óra zenét. Tovább is bírta volna, csak leszálltam a vonatról.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

Az sd kártya hiánya csak addig volt gáz, amíg a megfejtõemberek rá nem jöttek hogy lehet anélkül is felpakolni az igo8-at. :) A beépített memória ráadásul jóval gyorsabb mint az sd kártya. Qwerty billentyûzet nekem nem hiányzik, a csúszkálós mechanika csak egy újabb hibaforrás (letörik, kontaktos lesz), egyedül az aksi az ami valóban kicsi. Igo8-al 2-2.5 óránál tovább nem bírja.

JBQA!

Én is azon agyaltam, csakhogy nem sokra jó. Mármint, gyönyörû ez a TouchFlo3D meg minden, de a 4GB beépített memory kártya foglalat nélkül.
Gondoltam megvárom a Touch Pro-t, abban van QWERTY billenytûzet is, meg
picit jobb a teljesítményei is+aksi, de aztán úgy döntöttem legyen a Kaiser. Elvégre már egy ideje piacon van, van egy csomó progi rá, meg segítség a neten. Azon kívül, ezen az áron tökre full felszerelést adtak hozzá, a Touch Pro meg gondolom alap, augusztus végén jön a boltokba, majd meglátjuk. <#vigyor2>

Sztem a 2.70 tökéletes. Arra van fix crack, frissít is rendesen.

JBQA!

Hmm, ez érdekes, eddig ami tesztet olvastam a kajziról kb. mindenhol mint etalont állították be. Én is gondolkodtam rajta, de inkább diamond touchot vettem. Annak meg az aksija túl kicsi.

JBQA!

Axon
Megnéztem a nod32 verzió számait. A legtöbb gépen 2.51-es verzió van fent, néhányon már a 2.71-es. Bár már van 3.00-ás verzió is, de azt nem sikerült "megokosítanom" eddig.

Axon
Fórumokon azt javasolják, hogy sokszor nyomogassuk a frissítés gombot. Hülyeségnek tartottam, mivel már július 25. óta nem frissül. Azért megnyomtam már vagy 40 szer a frissítés gombot semmi eredménnyel, de a 42. nyomásra szépen frissítette magát.
Mégis csak jól számolt az a számítógép és tényleg 42 a megoldás :-)

Axon
Na majd körülnézek ez ügyben. Egyébként nekem olyan vírusirtó kell, amit be lehet állítani úgy, hogy soha semmilyen üzenetet ne dobjon fel. Ha vírust talál akkor irtsa, vagy törölje a file-t, de ne pofázzon.