The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
Megy is, amíg hozzá nem nyúlok a BOIS-hoz.
Így magától 9,5x333-on megy is szépen 3160 Mhz-n.
Csak a RAM PC5300-nak nézik. Ha ez átrakom a valósra, ami 1066 Mhz, már nem bootol be a gép. :(
Pedig ez nem tuning, csak alap lenne minden.
A CPU-nak meg 1,144V ot ad, ami szerintem kevesebb az alapnál.
Ja és a CPU nak semmilyen feszt nem tudok adni, mert nincs semmi lehetõség, csak az AUTO.
Zsír!
Szóval olyan magas FSB-n menne, ha RAM is 1000-lenne, hogy nem bírja.
A BIOS-ban meg nincs is olyan lehetõség, hogy 9,5-ös szorzó. Csak auto-n.
Így 8*400-se lehet ugye, mert 1600-as FSB -t messze nem bír.
Régi CPU meg ugye nincs. Vehetek lap-ot. :( ÁÁÁÁÁÁÁÁ
Ezek közül melyik a legjobb szerintetek:
ASUS 1
ASUS 2
Gigabyte
van egy ConvertXtoDvd nevû progi, azt lenne érdemes meglesned szerintem. én azzal csináltam ilyet, és nekem jól mûködött(bár menüvel nem zavartattam magad, de asszem tud olyat is
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
Lehet, h a második rész hosszabb és nem fér rá a korongra?
1 óra után kidobja!! Ezt a kódolás alatt, vagy a lejátszás alatt?
Próbáld ki a DVD SHIRNK-et, Ezt legtöbbször arra használják, hogy egy DVD9-et DVD5-be tegyenek, de arra is jó, hogy helyrepofozza a struktúrát. Gondolom 4-6x sebességen írod, nekem az vált be
Feltéve, ha nem csináltak belõle hentelõs játékot, amire a videók alapján sajnos van egy kis sansz.
Amúgy mintha egyszer már jártunk volna itt. (Ennél a témánál! :))
Kár érte, mert pofás játéknak tûnik.
Csak azt nem tudom, hogy a lapom bírni fogja e az (4*379)1516-os vagy hagyas FSB-t.(379*9,5=3,6 Ghz)
A 3,6 Ghz az az, amit max. bír sima FSB állítással?
Te így használod?
Na majd jövõ héten beszélünk, ok?
[merlinw.org]
Off: Pont most beszéltünk CPU-ról, meg hogy én nem cserélek most, erre jött egy olyan lehetõség, hogy ezt az E6600-at minimális +költséggel átcserélhetem E8500-ra.
Jó ez az E8500 szerintetek?
[merlinw.org]
Az a BIOSHOCK, elsõ pályán hülyét kaptam, úgy megijedtem.
Lehet, hogy rákényszerülök a kódok használatára.
Minden hónap 15 körül megjelenik a Gamestar v Pc world, vagy Chip. Leszedem pdf-ben, es megnezem az aktualis N0D32 kódot. Ha nem jutsz hozzá, akkor bármelyik könyvtár olvasótermében megtalálod valamelyik szg-es újságot és meglesed. Min 1 honap.
Itt az augusztusig 31-ig jaro:
https://www.eset.hu/gamestar Kód: 1ODC10
Nyilván nagygépesnél érdemes vagy cracket keresni vagy Server változatot szedni, amihez képesek kapcsolódni a kliensek, így elég azt frissíteni és onnan leszedik a kliensek.
Egyébként 12:8 az ugye 3:2 tehát már csak ez a pici hiányzik:)
De ha jól megy, akkor nem kell hozzányúlni:)
[merlinw.org]
Nekem mindenesetre így megy már legalább 1 éve:
DRAM:FSB Ratio - 12:8
Ez elég távol áll az 1:1-tõl, de én csak felvittem FSB-t 266-ról 333-ra és 9*333=3 Ghz -n megy szépen. (Kop-kop-kop!)
Jó ez nekem.
Bolt: normális nincs (van egy olyan helyiség, ami boltként kapott negedélyt, de inkább talponálló)
Helyette mindkettõbõl van "mozgó" változat, hát köszi szépen... :()
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Miután 1066-os memóriám vannak a 9x400 egyrészt kevés volt, hiszen így a RAM-ok is 2x400-on mentek (2x-es szorzó mert dual channelben vannak), ezért fel kellett emelnem még az FSB-t 500-ig, amihez már kellett +0,1volt.
9x500-at csak további feszültésg emeléssel érhettem volna el, de az már nem biztos hogy egészséges lett volna, így levettem a szorzót 8-ra és azzal szoroztam az 500-as FSB-t. Így jött ki a 4Ghz, és 2x500Mhz-es RAM is ami már csak 66Mhz-el kevesebb mint amennyit bír.
Lehetett volna maxolni is a memóriát ha 533Mhz-es FSB-t adok (2x533=1066), de az szintén feszültségemeléssel járt volna, és valószínüleg csak 7-es szorzóval ment volna (3731Mhz), talán 8-assal 4264Mhz-en.
Viszont az 533Mhz-es FSB már majdnem 55%-os emelés a 333-hoz képest, ami nem biztos, hogy tenne egy léghûtéses rendszernek.
Mert ugye a lényeg, hogy lehetõleg 1:1 arányban legyen az FSB és a DRAM frekvenciája. Mehetne 500FSB-n a proci és 533-an a memó minden gond nélkül, de akkor a memóriának mindig be kéne várnia a processzort, ami akár instabilitáshoz is vezethet.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Mármint a 9-et hogy lehet 8-ra? És ez mit is takar ez az adat?
[merlinw.org]
Hivatalos honosítás lesz. GMikinek készítem, ebbõl adódóan, erõsen valószínû, hogy az EVM fogja terjeszteni.
Holnap készülök el vele teljesen, s küldöm Mikinek.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Nos, köszönöm kérdésed: jól vagyok.
Melót azonban nem találtam a lakóhelyem közelében.
Most, hogy szinte teljesen lenulláztam magam a GÉP miatt, boldog is vagyok, meg nem is :)))
Más: Egészséged hogy van?
[merlinw.org]
Mert volt pénzem a Q9300-ra is.
Igaz, én úgy gondolkodtam, hogy majd 2-5 év múlva - ha megérem :) - cserélem a gép belsejét...
Tesztek szerint gyorsabbak mint a 2magosak, alkalmazások terén még nem. (kivéve a matekos dolgok: tömörítés, konvertálás, renderelés, stb)
Mégiscsak négy aggyal számol, illetve FSB és a hozzá kapcsolódó frekik 4x-es szorzóval vannak ellátva. Emellett kevesebb áramfelvételük is van.
[merlinw.org]
Én abszolute nem akarok most semmit venni a géphez, hisz nincs olyan dolog, ami nem tudna majdnem maximumon hála Istennek, pedig már 1,5 éves a gép.
Viszont gondolati síkon megnéztem, mi az a CPU, amit még ebbe bele lehet pakolni, és az ez kb. ami nem 6 jegyû árcédulával rendelkezik:
Intel Core 2 Quad Q9450 2,66GHz Boxed
Viszont csak azt nem értem, hogy az én CPU-m, 2,4 Ghz-s ez meg csak 2,66-os de ugye van benne +2 mag.
Ez számít is valamit a gyakorlatban, vagy mondjuk a te 8700-ad, ami 3 Ghz-s sokkal jobb.
Mert ha a Quad csak akkor jó, ha erre optimizált programot futtatsz, akkor gondolom ennek semmi értelme nem lenne, így nem is gyártanák.
3Ghz (9x333), 333Mhz FSB, 1,2v
Új:
4Ghz (8x500), 500Mhz FSB, 1,325v
De a második képen ez is látszik:)
Az Asus Silent Kinght II hûtõ 50(idle)-75(100%-os terhelés) fokon tartja.
Emellett van oldalsó és felsõ befúvó, illetve két hátsó kifúvó 8cm-es Zalman venti, ami többek között a proci hûtõ levegõjét sietteti kifelé.
[merlinw.org]
Szorzó: 8x
FSB: 500Mhz
VCore: 1,325v
Memória idõzítések: 5-5-5-16
DRAM szrzó: 2x
DRAM fesz: 1,92v
Mehetne 533-as FSB-n is, s akkor kihasználhatná a RAM-okat, de ahhoz még kellene feszültség, többet meg nem szívesen adok léghûtéssel.
[merlinw.org]
Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/
JBQA!
Gondoltam megvárom a Touch Pro-t, abban van QWERTY billenytûzet is, meg
picit jobb a teljesítményei is+aksi, de aztán úgy döntöttem legyen a Kaiser. Elvégre már egy ideje piacon van, van egy csomó progi rá, meg segítség a neten. Azon kívül, ezen az áron tökre full felszerelést adtak hozzá, a Touch Pro meg gondolom alap, augusztus végén jön a boltokba, majd meglátjuk. <#vigyor2>#vigyor2>
JBQA!
JBQA!
Mégis csak jól számolt az a számítógép és tényleg 42 a megoldás :-)