The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként ezekre a mai RAM-okra életgarancia van mint, CSX-en, Geil RAM-okon (elvileg OCZ-n is).
[merlinw.org]
Én a CSX OC-t ajánlom, vagy a Geil Ultra-t, de végülis mindegyik jó. Ha tudsz és OCZ-t szeretnél akkor ragaszkodj a 8500-höz, ha van pénzed akkor az általam ajánlottat vedd, ha nem megy akkor marad a 8000-es. Igazán rosszul egyikkel sem jársz.
[merlinw.org]
Na még annyi, hogy át akarják cserélni az OCZ DDR2 PC2-8500 Reaper HPC 4GB Edition -ömet OCZ PC2-8000 ReaperX HPC 4GB Edition -re. Ez mennyivel rosszabb, mint az eredeti?
C1E funkció pedig üresjáratban minimalizálja a VCore fesz.-t.
[merlinw.org]
Ez jó, hisz nem mindegy, hogy word, vagy autocad, vagy játék megy.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Gigabyte Intel EP45-DS3L
Intel Core 2 Duo E8400
Asus Silent Knight II
CSX DDR2 1066 MHz 4 GB kit (2x2 G😎 - 24816 Ft
vagy
CSX DDR2 800 MHz 4 GB kit (2x2 G😎 - 19668 Ft
Adjatok tanácsot memória ügyben és alaplap ügyben mert bizonytalan vagyok.
Megjött elõbb a lapom. 😊 Lesz már mit hazavinni.
Bár alig vann benne cucc, nem úgy, mint a P5W DH Deluxe-omban volt.
[merlinw.org]
És itt minden alap MCH, FSB volt, csak a CPU kap 1,39V-ot?
Az nem sok?
8x500 jó megoldás viszont elég nagy FSB emelés, több áramfelvétellel. Én 9x450-en futtatom, így 1,39v-on megy, 900Mhz-es RAM-okkal. Mint írtam 800 felett nem igazán lehet észlelni különbséget a memóriák sebességében, ha otthoni gépet üzemeltetsz. Szerintem ez a megoldás gazdaságosabb és kevésbé gyilkolja a procit.
Egyébként a legbiztonságosabb megoldás a 9x400-as verzió, már ami a processzor élettartamát és a gazdaságos energiafelvételt illeti (a 400-ra emelést alapfesz.-en tudja biztosítani, és a RAM-ok is mehetnek alapfesz.-en). 3,6Ghz 800Mhz-s memóriákkal meg jelenleg mindenre több is, mint elég.
[merlinw.org]
Visszajöttél?
-Az én E8500-am alapfesz.-e 1,25V.
- Én csak 1000 Mhz-n akarom futtatni a RAM-jaimat. Ehhez ugye nem kell húzni, mert még kevesebben is jár, mint a gyári 1066. Ehhez pedig elég a gyári 2,2 V feszültség.
- Hétfõn jön meg a Gigabyte GA-EP45-DS3R -em, majd azzal tudok csak szerintem érdemben próbálkozni.
- Én így magamtól a 9,5*333 helyett egy 8*500 -ra gondoltam, így a RAM 2*500 -on járna. Ez (3160@4000) 26,5%-os tuning. Ez elérhetõ sima FSB emeléssel?
- Az E6600-am ilyen sima FSB emeléssel (2,4@3,0) 25%-os tuningot tökéletesen vitt.
Vagy egy tõlem egy 9,5x421-is lehet. Nem tudom mi a jobb, a 9,5-ös szorzó magasan tartása és FSB alacsonyabban, vagy a fordítottja?
- 1066-on nem fogod futtatni a RAM-okat, 1:1 DRAM:FSB aránnyal. 333Mhz-es FSB-vel dualban 666Mhz-en mennek a ramok, ajánlott 400-ra húzni az FSB-t és akkor 800-on mennek. 800 és 1066Mhz között a benchmark-ok adatait leszámítva semmiféle sebesség különbséget nem fogsz tapasztalni.
Ha húzod a RAM-ot akkor a RAM-nak kell plusz fesz.-t adni. Ha lefagy akkor nem elég. (általában 1,9 körül elég kell hogy legyen, de ez RAM-ja válogatja, gyártó oldalán meg kell nézni mennyi az alap, és ahhoz mérten emelni 1 volttal)
Próbáld meg így:
Proc: 8x450 (3600MHz)
Vcore: 1,39v (ha instabil a rendszer akkor 1,4v)
DRAM: x2,00 (így 900Mhz-en fog menni (2x450))
DRAM Core: gyári alapfesz, illetve ha nem megy, akkor +1v
Ha nem bootol, addig állítgasd a feszültségeket, amíg nem indul el.
Ha van RAM teljesítmény (Standard, Turbo, Extreme) beállítás, akkor amíg konfigurálod a rendszert, azt állítsd "Standard"-re, illetve a gyártó adatai szerint állítsd be a gyári idõzítéseket (latency pl: 5-5-5-16)
[merlinw.org]
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Még egy kérdés. Mi az az E-sata foglalat és mire jó?
sok apró dolog jól megy, de 1 nagyobb nem(márpedig a mai tömörítõprogik és egyéb alkalmatosságok ritkásak kezelik maguktól a multithread-et)
tapasztalat😄
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Mert az a passzív hûtõ ott a cpu foglalat mellett elég magas, meg nagy.
Elõtte megvesztegethetetlenûl az AMD X4 Pheneom 9550-re tettem le a voksomat.
Míg meg nem tudtam, 4 mag ide vagy oda, most még nem ér semmit.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
http://www.insidehw.com/Reviews/Motherboards/Gigabyte-GA_EP45_DS3R/Page-2.html
GA-EP45-DS3R
A Gigabyte BIOS-ában találsz is egy intelligens tuning almenüt.
Természetesen, MANUÁLISAN jobb eredmények érhetõek el - mint minden alaplap esetében.
Ezt néztem ki:
Gigabyte Intel EP45-DS3L - 22.920 Ft
Kb. egy ezressel drágább mint a p35-ös alaplap, amit kinéztem.
Remélem ez is enged némi tuningolási lehetõséget.
"Intel P45, ez volt az a chipset, ami nagyon nehezen akart megszületni. Elõbb az X38, majd az X48 érkezett és csak az ezekbõl befolyt prémiumbevételek elkönyvelése után jelent meg a P45. Az újítások sora, mint a bevezetõben is állt, igen kurta, mondhatni farquaadi (aki nem látta a Shrek elsõ részét, mindenképpen nézze meg).
GA-EP45-DS3R
Az új 2.0-ás PCI-E és az ICH10 jelenti a fõ csapást, a tesztek majd megmutatják valóban erõsebb hardver-e a P45, mint a P35?"
"Vásárlási javaslatot az alábbiak szerint tudunk tenni:
Akinek vagy egy jól bevált P35 + E6XXX processzoros rendszere, az csak azért ne nyúljon bele, mert a Wolfdale újabb. Jelentõs gyorsulást nem fog elérni vele, a ráfordított költségeket figyelembe véve pedig mindenképpen mínusszal zár.
A 965, 945 alaplap tulajdonosoknak ezzel szemben jó választás lehet a P45, mivel sok tekintetben jóval fejlettebb jelenlegi alaplapjuknál. Aki fejleszteni szeretne, az már semmiképp ne vegyen P35-öt, most a P45 sokkal jobb vásár."
a megoldás a multithread. az én esetemben multithread codec kell.
mint kiderült, a legújabb ffdshow (ffdshow_rev2076_20080813_clsid_sse_icl10.exe) szerencsére már multithread tulajdonságokkal bír, így ezt telepítve már nincs is gond..
...
vagyis... nem szabadna lenni. Node a hülye ffdshow nem jön ám rá magától, hogy hány magos is az a proci... de kell neki állítani.
jobb klikk a video decoderre, majd ezt kell megkeresni:
Eleve annyira állítod, ahány magod/cpu-d van(nekem 2) és máris megszûntek a gondok. (videót újra kell indítani persze)
Érdekes dolog ez... bár véleményem szerint ez speciel az oprendszer feladata lenne(szétosztani a számolások legapróbb részleteit is a magok között.
Majd ha már lesz egy prociban 32 mag, akkor bánja a fene, ha ebbõl 1-2-õt lefoglal a rendszer, hogy ne szaggasson.. fene bánja... de amgí csak 2 van, addig hadd gazdálkodjak már én😄
Mindenesetre talán segítettem másnak... multithread progit kell keresni.. (jelen esetben az nem számít, ha a player nem multithread, a codec fontos.. ez is érdekes....)
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Kellene egy kis segítség.
Volna egy filmem, amit nem tudok lejátszani.
A gond az, hogy szaggat, mert kevés neki a procim. 1080p-s x264-rõl volna szó(igazából több ilyen film is volna)
A vicc az hogy lejátszás közben a processzorhasználat szinte állandó jelleggel 50%-on áll.
(a windows oldalsáv mérõkéje, mellette a PC Wizard 2008 mérõkéje)
Ugyanez a bajom igen sok videotömörítõ progival is.
Eleve konstatálná is az ember: egyik magot nem használja...
node a PC wizard szerint debizony... megy mind a kettõ, de mind a kettõ csak felegõzzel...
Megpróbáltam átállítani az affinitást(a feladatkezelõben), és csak 1 processzort adtam meg.
Eredmény:
Most 1 megy maxon, 1 meg sehogy se... ez összességében így is 50%...
(ez videotömörítés közben volt, de az mind1 is.)
Két másik teszt:
Egyszerre két videotömörítés.
Illetve elindítottam ugyanazt a videót 2 külön lejátszóban(1 gomplayer ffdshow codekekkel, meg egy kmplayer)
A vicc az, hogy a két lejátszóban ugyanúgy ment ugyanaz a video.. kicsivel se szaggatott jobban😄
Ergo: a gépem használja rendesen a 2 magot, de 1 processnek egyszerûen nem ad 50%-nál több processzort. (priorítástól, afinitástól függetenül...)
(a 2 tömörítés, meg a 2 video 2 külön process, így azzal nem volt gond..)
Szóval, mit lehet itt tenni? nem tudtok valami megoldást?
(erõforrási beállításokat már néztem, meg kipróbáltam több lejátszót is, de mindhiába)
Rendszerem: Vista SP1, AMD 5200+
Gigabyte GA-EP35C-DS3R - 21720 Ft
Intel Core 2 Duo E8400 - 31968 Ft
Asus Silent Knight II - 10128 Ft
CSX DDR2 1066 MHz 4 GB kit (2x2 G😎 - 24816 Ft
vagy
CSX DDR2 800 MHz 4 GB kit (2x2 G😎 - 19668 Ft
Videokarim (8800 GT), házam, tápom (420W), vinyóm (WD250GB SATA2 RAID ed.), dvd olvasóm, monitorom (Samsung 20" 4:3) marad a régi.
A memória közül nem tudtam választani. Ha az fsb-t felhúzom 400 MHz-re még akkor is bírni fogja a 800-as DDR2-es. Csak a MerlinW féle (#25113) tuning (ahol 500 MHz-re húzta az fsb-t) igényelné az 1066-os memóriákat, én meg nem hiszem hogy merem addig húzni, meg talán nem is lenne rá szükségem.
Alaplapot Imike ajánlására választottam, nem tudom, hogy megfelelõ-e. Azt sem tudom mi a különbség a p35 és p45 között.
FSB: 1333-as alaplap (1600-osok tuningoltak) + 1333-as CPU.
A RAM már lehet 1200-es, 1600-os is.
Egy Intel 8400-as procit néztem ki. Ennek 1333 MHz az FSB-je. Akkor most ehhez DDR3-as 1333 MHz-es memória kell?
Ahol vásárolni szoktam ott majdnem egy árban van a DDR3-as 1333MHz-es és az 1600 MHz-es. Na most akkor melyiket vegyem? Ha a procio FSB-je 1333 MHz akkor a memóriát felesleges 1600 MHz-en meghajtani?
..és akkor még nem is beszéltünk a DDR2-es memóriákról, amelyek 1066 és 1200 MHz-en ketyegnek és akkor most tényleg nem tudom, hogy jók-e a 8400-as procihoz, ami 1333 MHz-es fsb-t használ.
Én például ezt vettem magamnak: Gigabyte GA-P35-S3G
❤️ év gar! 12 416 Ft 14 900 Ft>3 év gar! 12 416 Ft 14 900 Ft>
intel P35, ICH9 DDR2 667/800/1066 MHz RAM, FSB:1333, 7.1 hang, Gigabit LAN, SATA2, 16X PCI-E, 6db USB 2.0, ATX
De csak azért, mert TUDOM, hogy késõbb, amikor ismét olcsóbbak lesznek az újabb ATI HD48xx-asok
De azt mondják, az általam linkelt gigabyte (Gigabyte GA-EP45- DS3R) az jobb.
http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=640&l4=0&model=2070&modelmenu=1
Rampage Formula
At the Top of Game Board
- Intel® Quad-core CPU Ready
- Supports Intel® next generation 45nm Multi-core CPU
- Intel® Core™2 Extreme / Core™2 Duo Ready
- Intel® X48/ICH9R
- Dual-channel DDR2 1200*/1066 MHz Support
- Pin-Fin Thermal Module Design
- CPU Level Up
- SupremeFX II 8-CH Audio
- 2-Phase DDR2
- LCD Poster
- ASUS EPU (Energy Processing Unit)
- Voltiminder LED
- COP EX
Pécsett: 3 év gar! 46 581 Ft / 55 900 Ft rendelésre
Asus P5Q
❤️ év gar! 19 916 Ft / 23 900 Ft>3 év gar! 19 916 Ft / 23 900 Ft>
[intel P45, ICH10R DDR2 667/800/1066/1200 MHz RAM, FSB:1600, 7.1 hang, Gigabit LAN, SATA2RAID, 16X PCI-E, FireWre, USB 2.0, ATX]
Gigabyte GA-EP35C-DS3R
Tulajdonságai:
intel P35, ICH9R DDR2/DDR3 RAM, FSB:1600 OC, 7.1 hang, Gigabit LAN, 6db SATA2, 16X PCI-E, 8db USB 2.0, SPDIF, eSATA, ATX
Mert ugye ha 3 Ghz-t akartam volna, nem lett volna ez az egész.
Semmit nem hagy, ha bármit változtatok, már be se bootol, még aluljáratni se hagy. Így magának valami 5:4 en van talán.
Pedig mint mondtam eddig is 333-as FBS mellett ment 1000 Mhz- a ram e6600-al, E8500 -el meg nem. Max 834-el.
De szerintem régi a lap a CPU meg új, és ezért lehet gond.
Én is a Gigabyte felé hajlok, bár még ilyen gyártmányú lapom nem volt.