The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Összekeveredett😄 A lényeg, hogy mindkettõ jó. 8000 újabb technologiákat használ. Mint írtam bármelyiket megveheted te, mint felhasználó semmit sem fogsz érezni a technikai különbségekbõl.

Egyébként ezekre a mai RAM-okra életgarancia van mint, CSX-en, Geil RAM-okon (elvileg OCZ-n is).

[merlinw.org]

kirol
Hogy egyértelmû legyen:

E helyett:
OCZ 8500

Akarják ezt:
OCZ 8000

kirol
Ez most tuti?

Mert ReaperX-bõl nincs is 1066 a honlapon. Csak az 1000-es.
OCZ

MerlinW
ReaperX 1066-os tuning RAM, 8000-es 1000Mhz-es sima RAM. Elõbbi jobb.

Én a CSX OC-t ajánlom, vagy a Geil Ultra-t, de végülis mindegyik jó. Ha tudsz és OCZ-t szeretnél akkor ragaszkodj a 8500-höz, ha van pénzed akkor az általam ajánlottat vedd, ha nem megy akkor marad a 8000-es. Igazán rosszul egyikkel sem jársz.

[merlinw.org]

kirol
A C1E nem tom mi, de estére talán megtudom. 😊

Na még annyi, hogy át akarják cserélni az OCZ DDR2 PC2-8500 Reaper HPC 4GB Edition -ömet OCZ PC2-8000 ReaperX HPC 4GB Edition -re. Ez mennyivel rosszabb, mint az eredeti?

MerlinW
Ezt csinálja az EIST😊
C1E funkció pedig üresjáratban minimalizálja a VCore fesz.-t.

[merlinw.org]

kirol
Ja, hogy ez ilyen? Alapjáraton neked 3 helyett 2,66-on megy, terhelésre meg felmegy a beállított (tuningolt) értékre?

Ez jó, hisz nem mindegy, hogy word, vagy autocad, vagy játék megy.

MerlinW
Igen, nálam be van kapcsolva. Így alapjáratban 2,6Ghz-en ketyeg, míg terhelés alatt ugrik csak fel 4-re.

[merlinw.org]

MerlinW
Ha megfelel az alaplap szolgáltatása (foglalatok, lan, sata2, stb.) akkor jó. Memória dolog pedig attól függ, akarod-e húzni a rendszert. 800MHz-es memóriával 3,6GHz-ig tudod, míg 1066-al 4GHz-ig. Egyébként általános felhasználás mellett nem igazán észrevehetõ a 800 és 1066 közötti különbség.

[merlinw.org]

Axon
Ma fogom megrendelni az új gépem:
Gigabyte Intel EP45-DS3L
Intel Core 2 Duo E8400
Asus Silent Knight II
CSX DDR2 1066 MHz 4 GB kit (2x2 G😎 - 24816 Ft
vagy
CSX DDR2 800 MHz 4 GB kit (2x2 G😎 - 19668 Ft

Adjatok tanácsot memória ügyben és alaplap ügyben mert bizonytalan vagyok.

kirol
Te az EIST Functiont engedélyezve, vagy kikapcsolva használod.

Megjött elõbb a lapom. 😊 Lesz már mit hazavinni.
Bár alig vann benne cucc, nem úgy, mint a P5W DH Deluxe-omban volt.

MerlinW
Ahogy mondod. ~1,42-ig rendben van a proci. A mai alapplapok ugyis csak annyit adnak neki amennyit éppen használ, tehát csdak terheléskor kapja meg az 1,38-39-et. érdemes sakkozni vele. 1,32-tõl indulva hiszen ez gépfüggõ. Ha meghal a 3dmark vele, vagy a prime95, ORTHOS (ez utobbu kettõ kis program primszámokat számoltat a procival 100%-os terhelés alatt, ingyenesen letölthetõk - google) akkor emelni kell rajta egyet-kettõt (mármint századot) 4-5 reboot alatt megvagy vele.

[merlinw.org]

kirol
Hát igen, ez a 9*450-se rossz, Majd jövõ héten visszatérünk rá, ha tutom is nézni közben mit mutat nekem.

És itt minden alap MCH, FSB volt, csak a CPU kap 1,39V-ot?
Az nem sok?

MerlinW
Az E8xxx alapfesz.-e 1,25V valóban, én írtam el😊

[merlinw.org]

MerlinW
Jaja vissza😊

8x500 jó megoldás viszont elég nagy FSB emelés, több áramfelvétellel. Én 9x450-en futtatom, így 1,39v-on megy, 900Mhz-es RAM-okkal. Mint írtam 800 felett nem igazán lehet észlelni különbséget a memóriák sebességében, ha otthoni gépet üzemeltetsz. Szerintem ez a megoldás gazdaságosabb és kevésbé gyilkolja a procit.

Egyébként a legbiztonságosabb megoldás a 9x400-as verzió, már ami a processzor élettartamát és a gazdaságos energiafelvételt illeti (a 400-ra emelést alapfesz.-en tudja biztosítani, és a RAM-ok is mehetnek alapfesz.-en). 3,6Ghz 800Mhz-s memóriákkal meg jelenleg mindenre több is, mint elég.

[merlinw.org]

kirol
Szia!

Visszajöttél?

-Az én E8500-am alapfesz.-e 1,25V.

- Én csak 1000 Mhz-n akarom futtatni a RAM-jaimat. Ehhez ugye nem kell húzni, mert még kevesebben is jár, mint a gyári 1066. Ehhez pedig elég a gyári 2,2 V feszültség.

- Hétfõn jön meg a Gigabyte GA-EP45-DS3R -em, majd azzal tudok csak szerintem érdemben próbálkozni.

- Én így magamtól a 9,5*333 helyett egy 8*500 -ra gondoltam, így a RAM 2*500 -on járna. Ez (3160@4000) 26,5%-os tuning. Ez elérhetõ sima FSB emeléssel?

- Az E6600-am ilyen sima FSB emeléssel (2,4@3,0) 25%-os tuningot tökéletesen vitt.

Vagy egy tõlem egy 9,5x421-is lehet. Nem tudom mi a jobb, a 9,5-ös szorzó magasan tartása és FSB alacsonyabban, vagy a fordítottja?

MerlinW
Jól beszélsz😊

[merlinw.org]

MerlinW
- E8xxx procik alapfesz.-e 1,28v. Tuning esetén max 1,4-ig illik húzni. 1,44v sok.
- 1066-on nem fogod futtatni a RAM-okat, 1:1 DRAM:FSB aránnyal. 333Mhz-es FSB-vel dualban 666Mhz-en mennek a ramok, ajánlott 400-ra húzni az FSB-t és akkor 800-on mennek. 800 és 1066Mhz között a benchmark-ok adatait leszámítva semmiféle sebesség különbséget nem fogsz tapasztalni.

Ha húzod a RAM-ot akkor a RAM-nak kell plusz fesz.-t adni. Ha lefagy akkor nem elég. (általában 1,9 körül elég kell hogy legyen, de ez RAM-ja válogatja, gyártó oldalán meg kell nézni mennyi az alap, és ahhoz mérten emelni 1 volttal)

Próbáld meg így:
Proc: 8x450 (3600MHz)
Vcore: 1,39v (ha instabil a rendszer akkor 1,4v)
DRAM: x2,00 (így 900Mhz-en fog menni (2x450))
DRAM Core: gyári alapfesz, illetve ha nem megy, akkor +1v

Ha nem bootol, addig állítgasd a feszültségeket, amíg nem indul el.
Ha van RAM teljesítmény (Standard, Turbo, Extreme) beállítás, akkor amíg konfigurálod a rendszert, azt állítsd "Standard"-re, illetve a gyártó adatai szerint állítsd be a gyári idõzítéseket (latency pl: 5-5-5-16)

[merlinw.org]

via_mala
Az eSATA egy gyors külsõ csatoló felület, az USB 2.0-nál elvben 5x gyorsabb. És megvan az az elõnye, hogy ha ezen a felületen csatolsz egy vinyót a géphez, akkor ugyanúgy tudod rákapcsolni/leválasztani gép kikapcs nélkül, mint egy USB eszközt (hot-swapping).

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

IMYke2.0.0.0
P35-ös DS3-ban 4 sima PCI van...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Axon
Na annyi nekem pont elég.

kirol
Tudtommal 1 db van, nekem meg 2 db kell, Tv tuner + Audigy 2.

Axon
Miért ezen (Gigabyte Intel EP45-DS3L) nincs pci foglalat? Mert nekem van egy sb live hangkártyám amihez eddig ragaszkodtam.

Még egy kérdés. Mi az az E-sata foglalat és mire jó?

takysoft
amíg oprendszerszinten nem képesek rendesen kezelni, addig cseszheted, ha 1000 magja is van😄
sok apró dolog jól megy, de 1 nagyobb nem(márpedig a mai tömörítõprogik és egyéb alkalmatosságok ritkásak kezelik maguktól a multithread-et)
tapasztalat😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

kirol
Amúgy erre ráfér majd a hûtõm(CYTHE Ninja Plus):

Mert az a passzív hûtõ ott a cpu foglalat mellett elég magas, meg nagy.

IMYke2.0.0.0
Én is márkahûnek tartom magam, ám az elmúlt egy hónapban bezsebelt információk miatt döntöttem az Intel Core 2 Duo E8400 mellett...
Elõtte megvesztegethetetlenûl az AMD X4 Pheneom 9550-re tettem le a voksomat.
Míg meg nem tudtam, 4 mag ide vagy oda, most még nem ér semmit.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Bocs: ez a jó:
http://www.insidehw.com/Reviews/Motherboards/Gigabyte-GA_EP45_DS3R/Page-2.html

Axon
Valószínûleg jövõhéten rendelem meg a gépet. Addig még gyûjtöm a véleményeteket, mivel az utolsó intel procim egy PIII coppermine 800 MHz-es darab volt és azóta csak AMD-vel foglalkoztam. Az erõviszonyok egyértelmû átrendezõdése miatt én is átnyergelõfélben vagyok, viszont tapasztalatom nincs ezen a téren.

kirol
Page Not Found!

IMYke2.0.0.0
Ja elfelejtettem: ez a Gigabyte GA-EP45- DS3R -re vonatkozik.
GA-EP45-DS3R review

IMYke2.0.0.0
"BIOS on GA-EP45-DS3R motherboard is signed by AWARD. Through MB Inteligent Tweaker (M.I.T) section is possible to set clocks of certain components, memory latencies and voltages for most important items for overclock of whole system. Temperature and voltage displays can be seen in PC Health Status subsection where can be also set speed of fans attached to motherboard. Power unit of this model is literary “brutal” with maximum voltages that can be set for: CPU to 2.30V, memory to 3.040V, PLL to 2.810V and MCH to 1.73V. All we can advise you, is to forget on these maximum voltages if you don’t want your precious components to be blown to kingdom come."

kirol
Én is ilyet akarok:Gigabyte GA-EP45- DS3R

Csak R-eset mert nekem 2 db sima PCI kell.

IMYke2.0.0.0
Mindkettõ alaplap jól tuningolható.
A Gigabyte BIOS-ában találsz is egy intelligens tuning almenüt.
Természetesen, MANUÁLISAN jobb eredmények érhetõek el - mint minden alaplap esetében.

Axon
Na ez a teszt meggyõzött, hogy ne P35-ös, hanem p45-ös alaplapot vegyek.
Ezt néztem ki:
Gigabyte Intel EP45-DS3L - 22.920 Ft
Kb. egy ezressel drágább mint a p35-ös alaplap, amit kinéztem.
Remélem ez is enged némi tuningolási lehetõséget.

IMYke2.0.0.0
Ezt nagyon jó tudni! Köszi!

IMYke2.0.0.0
A P35 és 45 közötti különbség egy természetes fejlõdési folyamat végeredménye: P35 vs. P45

"Intel P45, ez volt az a chipset, ami nagyon nehezen akart megszületni. Elõbb az X38, majd az X48 érkezett és csak az ezekbõl befolyt prémiumbevételek elkönyvelése után jelent meg a P45. Az újítások sora, mint a bevezetõben is állt, igen kurta, mondhatni farquaadi (aki nem látta a Shrek elsõ részét, mindenképpen nézze meg).
GA-EP45-DS3R
Az új 2.0-ás PCI-E és az ICH10 jelenti a fõ csapást, a tesztek majd megmutatják valóban erõsebb hardver-e a P45, mint a P35?"

"Vásárlási javaslatot az alábbiak szerint tudunk tenni:

Akinek vagy egy jól bevált P35 + E6XXX processzoros rendszere, az csak azért ne nyúljon bele, mert a Wolfdale újabb. Jelentõs gyorsulást nem fog elérni vele, a ráfordított költségeket figyelembe véve pedig mindenképpen mínusszal zár.

A 965, 945 alaplap tulajdonosoknak ezzel szemben jó választás lehet a P45, mivel sok tekintetben jóval fejlettebb jelenlegi alaplapjuknál. Aki fejleszteni szeretne, az már semmiképp ne vegyen P35-öt, most a P45 sokkal jobb vásár."

takysoft
No... amint az kiderült, sok sok utánajárás után, tényleg az a baj, hogy 1 process csak 1 processornyi idõt kaphat. ezt hívják thread-nek, és egy SMP nevû protocol felelõs érte, hogy ez ne csak 1 procin menjen(vagyis 1 process esetén ettõl még csak 1 processzornyi idõt kap, de azt szétosztja a cpu-k között... érdekes..)

a megoldás a multithread. az én esetemben multithread codec kell.
mint kiderült, a legújabb ffdshow (ffdshow_rev2076_20080813_clsid_sse_icl10.exe) szerencsére már multithread tulajdonságokkal bír, így ezt telepítve már nincs is gond..
...
vagyis... nem szabadna lenni. Node a hülye ffdshow nem jön ám rá magától, hogy hány magos is az a proci... de kell neki állítani.
jobb klikk a video decoderre, majd ezt kell megkeresni:

Eleve annyira állítod, ahány magod/cpu-d van(nekem 2) és máris megszûntek a gondok. (videót újra kell indítani persze)

Érdekes dolog ez... bár véleményem szerint ez speciel az oprendszer feladata lenne(szétosztani a számolások legapróbb részleteit is a magok között.
Majd ha már lesz egy prociban 32 mag, akkor bánja a fene, ha ebbõl 1-2-õt lefoglal a rendszer, hogy ne szaggasson.. fene bánja... de amgí csak 2 van, addig hadd gazdálkodjak már én😄
Mindenesetre talán segítettem másnak... multithread progit kell keresni.. (jelen esetben az nem számít, ha a player nem multithread, a codec fontos.. ez is érdekes....)

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség.
Volna egy filmem, amit nem tudok lejátszani.
A gond az, hogy szaggat, mert kevés neki a procim. 1080p-s x264-rõl volna szó(igazából több ilyen film is volna)

A vicc az hogy lejátszás közben a processzorhasználat szinte állandó jelleggel 50%-on áll.

(a windows oldalsáv mérõkéje, mellette a PC Wizard 2008 mérõkéje)

Ugyanez a bajom igen sok videotömörítõ progival is.
Eleve konstatálná is az ember: egyik magot nem használja...
node a PC wizard szerint debizony... megy mind a kettõ, de mind a kettõ csak felegõzzel...
Megpróbáltam átállítani az affinitást(a feladatkezelõben), és csak 1 processzort adtam meg.
Eredmény:

Most 1 megy maxon, 1 meg sehogy se... ez összességében így is 50%...
(ez videotömörítés közben volt, de az mind1 is.)

Két másik teszt:
Egyszerre két videotömörítés.

Illetve elindítottam ugyanazt a videót 2 külön lejátszóban(1 gomplayer ffdshow codekekkel, meg egy kmplayer)

A vicc az, hogy a két lejátszóban ugyanúgy ment ugyanaz a video.. kicsivel se szaggatott jobban😄

Ergo: a gépem használja rendesen a 2 magot, de 1 processnek egyszerûen nem ad 50%-nál több processzort. (priorítástól, afinitástól függetenül...)
(a 2 tömörítés, meg a 2 video 2 külön process, így azzal nem volt gond..)

Szóval, mit lehet itt tenni? nem tudtok valami megoldást?
(erõforrási beállításokat már néztem, meg kipróbáltam több lejátszót is, de mindhiába)

Rendszerem: Vista SP1, AMD 5200+

Axon
Egyelõre ez a felállás:
Gigabyte GA-EP35C-DS3R - 21720 Ft
Intel Core 2 Duo E8400 - 31968 Ft
Asus Silent Knight II - 10128 Ft
CSX DDR2 1066 MHz 4 GB kit (2x2 G😎 - 24816 Ft
vagy
CSX DDR2 800 MHz 4 GB kit (2x2 G😎 - 19668 Ft

Videokarim (8800 GT), házam, tápom (420W), vinyóm (WD250GB SATA2 RAID ed.), dvd olvasóm, monitorom (Samsung 20" 4:3) marad a régi.

A memória közül nem tudtam választani. Ha az fsb-t felhúzom 400 MHz-re még akkor is bírni fogja a 800-as DDR2-es. Csak a MerlinW féle (#25113) tuning (ahol 500 MHz-re húzta az fsb-t) igényelné az 1066-os memóriákat, én meg nem hiszem hogy merem addig húzni, meg talán nem is lenne rá szükségem.
Alaplapot Imike ajánlására választottam, nem tudom, hogy megfelelõ-e. Azt sem tudom mi a különbség a p35 és p45 között.

trmn
Ha megvetted a konfigot, érdekelnének az árak

IMYke2.0.0.0
Én a helyedben mindenbõl egyformát vennék.
FSB: 1333-as alaplap (1600-osok tuningoltak) + 1333-as CPU.
A RAM már lehet 1200-es, 1600-os is.

Axon
Én is most állok gépvásárlás elõtt. Kicsit rendetrakhatnátok a fejemben.
Egy Intel 8400-as procit néztem ki. Ennek 1333 MHz az FSB-je. Akkor most ehhez DDR3-as 1333 MHz-es memória kell?
Ahol vásárolni szoktam ott majdnem egy árban van a DDR3-as 1333MHz-es és az 1600 MHz-es. Na most akkor melyiket vegyem? Ha a procio FSB-je 1333 MHz akkor a memóriát felesleges 1600 MHz-en meghajtani?
..és akkor még nem is beszéltünk a DDR2-es memóriákról, amelyek 1066 és 1200 MHz-en ketyegnek és akkor most tényleg nem tudom, hogy jók-e a 8400-as procihoz, ami 1333 MHz-es fsb-t használ.

IMYke2.0.0.0
Ízlések és pofonok.
Én például ezt vettem magamnak: Gigabyte GA-P35-S3G
❤️ év gar! 12 416 Ft 14 900 Ft>
intel P35, ICH9 DDR2 667/800/1066 MHz RAM, FSB:1333, 7.1 hang, Gigabit LAN, SATA2, 16X PCI-E, 6db USB 2.0, ATX
De csak azért, mert TUDOM, hogy késõbb, amikor ismét olcsóbbak lesznek az újabb ATI HD48xx-asok és érdemes lesz már egy 4 magos CPU is ruházni, akkor cserélem majd olyanra, ami DDR2 + DDR3-as RAM-okat támogat, CrossFire-X-szel egyetemben.

kirol
Ez az egyik a #25153 hsz-emben.

De azt mondják, az általam linkelt gigabyte (Gigabyte GA-EP45- DS3R) az jobb.

IMYke2.0.0.0
Az abszolút csúcskategória, borsos ár, CrossFire-X-ben:
http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=640&l4=0&model=2070&modelmenu=1
Rampage Formula
At the Top of Game Board
- Intel® Quad-core CPU Ready
- Supports Intel® next generation 45nm Multi-core CPU
- Intel® Core™2 Extreme / Core™2 Duo Ready
- Intel® X48/ICH9R
- Dual-channel DDR2 1200*/1066 MHz Support
- Pin-Fin Thermal Module Design
- CPU Level Up
- SupremeFX II 8-CH Audio
- 2-Phase DDR2
- LCD Poster
- ASUS EPU (Energy Processing Unit)
- Voltiminder LED
- COP EX

Pécsett: 3 év gar! 46 581 Ft / 55 900 Ft rendelésre

IMYke2.0.0.0
Vagy a felsõbb kategóriából ezt:

Asus P5Q
❤️ év gar! 19 916 Ft / 23 900 Ft>
[intel P45, ICH10R DDR2 667/800/1066/1200 MHz RAM, FSB:1600, 7.1 hang, Gigabit LAN, SATA2RAID, 16X PCI-E, FireWre, USB 2.0, ATX]

IMYke2.0.0.0
Ha csak a tuning lebeg a szemed elõtt, és TARTÓSAN, késõbbi procikra/RAM-okra is gondolsz, valamint nem félsz 5-8 ezerrel többet költeni, akkor egy ilyet ajánlok:

Gigabyte GA-EP35C-DS3R

Tulajdonságai:
intel P35, ICH9R DDR2/DDR3 RAM, FSB:1600 OC, 7.1 hang, Gigabit LAN, 6db SATA2, 16X PCI-E, 8db USB 2.0, SPDIF, eSATA, ATX

kirol
És ez a Gigabyte GA-EP45- DS3R is jó tuning szempontjából is?
Mert ugye ha 3 Ghz-t akartam volna, nem lett volna ez az egész.

moonster
Öcsémnek P35 DS3-as GigaByte-ja van és nagyon meg van vele elégedve. Tuningnak is jó, és rettentõ stabil deszka.

kirol
Ja. 😞

Semmit nem hagy, ha bármit változtatok, már be se bootol, még aluljáratni se hagy. Így magának valami 5:4 en van talán.
Pedig mint mondtam eddig is 333-as FBS mellett ment 1000 Mhz- a ram e6600-al, E8500 -el meg nem. Max 834-el.

De szerintem régi a lap a CPU meg új, és ezért lehet gond.

Én is a Gigabyte felé hajlok, bár még ilyen gyártmányú lapom nem volt.