33675
-
#26897 BASSZUS, TÉNYLEG!
Miért is nem nálatok vettem gépet!
Értelmes előadóval könnyebben lehet engem is rávenni a pénzem otthagyására :) -
#26896 Soha nem volt Nvidia kártyám! :) -
#26895 Annyira azért ne túlozzunk. Csak a processzort, alaplapot, memóriákat cseréltem a többi megvolt már. :) P45-ről E8600 váltottam erre. A E sorozat tuningjában már nem volt kihívás 5Ghz+ megvolt léggel...stb.
Most i7 tuning lázban égek, új ismeretlen érdekes és rohadt gyors.
Az egész nem került többe 14k-nál mivel a régi cuccaimat jó áron tudtam eladni, az újakat meg nagyker nettó áron vettem. Ha még emlékeztek rá kisker számtech boltunk van. Ez nem nagyképűség, apámé a bolt.
A csere 3 nap alatt lezajlott. Gyorsan elkeltek a dolgaim, mert nagyon komoly eredményeket produkáltam velük.
Memóriák Crucial BallistiX 1066@1344Mhz stabilan.
Alaplap 630Fsb stabil
CPU 5150Mhz Léggel -
#26894 "Ellenben a Core i7 920 erős - árban."
Az "csak" 60 ezer.
Intel Core i7 965 Extreme Edition Boxed 230 ezerért. Ne ez már durva.
Ezt veszi most a sok a GTX295 SLI mellé.
-
#26893 Nos, ennek ellentmondó cikket is találtam: Prohardver
Ugyanitt:
"Az új Nehalem architektúra számos fejlesztést hozott, mint például a natív négymagos felépítést, a beépített háromcsatornás memóriavezérlőt, a QPI-t (Quick Path Interconnect), a Turbo Boost funkciót, és újra megjelent a HyperThreading technológia, a harmadlagos gyorsítótár, valamint egy új energiagazdálkodási funkció is. Az interneten és a nálunk is közölt tesztek alapján egyértelmű az új Intel processzorok erőfölénye, jelenleg minden tekintetben a leggyorsabbnak bizonyultak, így aki a jelenleg elérhető legjobbat szeretné, annak nem kell tovább keresgélnie. Kezdetben három processzor lesz kapható, amelyek az új, Intel X58-as északi híddal felszerelt alaplapokkal kompatibilisak. Mindegyikük 45 nanométeres gyártástechnológiával készült és 8 MB harmadlagos gyorsítótárral rendelkezik, háromcsatornás memóriavezérlőjük 1066 MHz-es DDR3 memóriákat képes kezelni, fogyasztásuk pedig 130 watt (TDP).
Az Intel Core i7-965 Extreme Edition 3,2 GHz-es órajellel és kikapcsolt „Overspeed” védelemmel érkezik 999 dolláros áron. A két kisebbik testvér az Intel Core i7-940 és Core i7-920 nevet kapta, órajelük 2,93 és 2,66 GHz, áruk 562, illetve 284 dollár." -
#26892 Még szép, hogy ATI-t! :)))) Okos ember nem dönt másként.
Ellenben a Core i7 920 erős - árban. A beépített memóriavezérlője miatt meg lassabb az előző generációs 4 magosoknál.
-
#26891 Én kb 300k-ra saccolom monitorral együtt, de még az is nagyon sok.
De legalább ATI kártyát vett. -
#26890 Hát nem semmi! -
#26889 Szia!
Úristen: ez a gép minimum 4-500.000-be fájlt! :)
-
#26888 De rég nem jártam erre! Sziasztok! Sajnos én már a kalandokból is kimaradok annyit dolgozom, de azért PC-s örömökben is van részem néha.
Olvastam, itt gépcserét Oprendszercserét, táphibát...stb.
Egy hete nekem is sikerült gépet cserélnem ( megint ) aláírásomban látható. Sajnos még nem sikrült játszanom vele. -
#26887 12.000 Ft-om és internetem sajnos nincs hozzá...
Pedig izgatja a fantáziámat.
A pécsi 576.hu boltban ma elbeszélgettem a két eladóval, s közülük a hölgyike megszállott gamer!
Na, ő konzolos, és ott már nyomta a ME demot: azt mondja, hihetetlenül nehéz a játék. Hiszek neki.
-
#26886 Itt nézelődj:
link
2 óra múlva én is felrakom, majd akkor mondok véleményt. -
#26885 Engem is érdekelne, ha valaki fel tudná rakni a polcra... -
#26884 Azért, mert mi itt mindent megbeszélünk. :) -
#26883 Miért ide írod? Mirror's edge topic tele van véleményekkel és képekkel. -
#26882 Megnézte már valaki a Mirror's edge játékot? Érdekelne, hogy milyen. -
#26881 Ja jó, köszi! -
#26880 Ha ellentétesnek látod, az azt jelenti, hogy nem ismered a mutatós órát:))
Egyébként békás kép:) -
#26879 Egyszer már olvastam ezt valahol, de mit jelent ha óramutató járásával megegyező, ill. ellentétesen látom mozogni?
Mondjuk ez csak koncentráció kérdése. :) -
#26878 Íme -
#26877 Egy kérdés hátha tudsz segíteni.
Van egy foxpro adatbázisunk, amit szeretnék megjeleníteni php segítségével weblapon. Úgy néz ki a php kezelni is tudja a régi .dbf adatbázisokat. Csakhogy a dbase modul nem része alapból az ubuntus php-nak. Egy dbase.so modulra lenne szükségem. A kérdés, hogy ezt a lib-et tartalmazza valamelyik csomag vagy nekem kellene fordítanom egy olyan php-t ami tartalmazza ezt a modult? -
#26876 Köszi a választ. Pont ezekre voltam kíváncsi.
Fel akarom telepíteni egy tartalék vinyóra és ki akarom próbálni az otthoni gépeme, főleg játékokkal. Van néhány zavaró dolog 1-2 játékkal xp alatt, megnézem, hogyan viselkednek win7 alatt. -
#26875 Nem engem kérdeztél, de azért írom:)
Jul ~második hetéig jó a béta kulcs.
VMWare-en (6.5) megy szépen Linux (Ubi 8.10) alatt. Külsőleg olyan mint a Vista, csak megint átrendezték a dolgokat benne.
Alkalmazást nem futtatam rajta, csak az OS-t nyomogattam. Pozitívum, hogy 500MB memó alatt használ friss telepítés után, negatívum a ~15GB-os mérete
Új tálca okos dolog, - és bár számomra használhatatlan - átlagfelhasználóknak kényelmes lehet. Driver-eket nem tudtam nézni, mert ugye VM-en nem lehet. Van új paint, calculator, DX11, Media Player 12, meg sok egyéb amivel majd megpróbálják eladni:)
Rendszertechnikailag még mindig nem sok olyat nyújt, ami miatt a vállalatok átállnának. (MSDN 08.12 -es W7 specifikáció alapján)
Hivatalos x64 béta kulcsok:
482XP-6J9WR-4JXT3-VBPP6-FQF4M
7XRCQ-RPY28-YY9P8-R6HD8-84GH3
D9RHV-JG8XC-C77H2-3YF6D-RYRJ9
RFFTV-J6K7W-MHBQJ-XYMMJ-Q8DCH
JYDV8-H8VXG-74RPT-6BJPB-X42V4
-
#26874 Mik a tapasztalataid a win7-el kapcsolatban?
Én is most kezdtem el lehúzni torrentről a 64 bites verziót. Egy virtuális gépben feltétlenül kipróbálom.
Elsősorban az aktiválása érdekelne. Hány napig lehet használni aktiválás nélkül és lehet-e valahogy aktiválni. Torrent oldalakon kismillió aktiválós bizbazt találtam, de szerintem nagyrésze kamu. -
#26873 Itt dögöljek meg, ha ez a fél éves Chieftec táp nem hangosabban zizeg, mint a Zalmanom.
Most komolyan ha odarakom a fülemet közvetlenül a hátuljához, ahol a lyukacsos és fújja ki a meleget, akkor szabad hallani cincogást, ciripelést stb, vagy nem?
Mondjuk a Zalmant mostmár úgyis elviszem a boltba, ha kiszedtem. :D -
#26872 Na most fogom kioperálni a Zalman tápomat a gépből és holnap viszem vissza.
Kíváncsi vagyok, és egyúttal bízom is benne, hogy a 450-es Chieftek táp bírja majd a helyettesítést. -
#26871 thx -
#26870 VMGL -
#26869 Nem kell misztifikálni a Vistat: ha jól működik nem szabad észrevenned, hogy más operációs rendszer alatt dolgozol.
A baj csak az, hogy az embereknek a PC = oprendszer.
Nekem a PC = munka, szórakozás.
Az operációs rendszer = szükséges rossz.
A kevésbé rosszak közül pedig inkább az XP-t választom. [Még] -
#26868 Oks:)
Látod, ennyire vagyok képben a Vistával:)
takysoft: Elhiszem, hogy régóta használod, de nekem most lesz olyan gépem, hogy érdemes legyen kipróbálnom rajta:)
Érdekel a kis oprendszer, mert szeretném látni mit tud. Mennyire jobb mint az Xp illetve hogyan videlkedik a régebbi alkalmazásokkal. -
Zóanagyvarázsló #26867 Ha jól tudom sok új játék már csak Vista kompatibilis a DX10 miatt.
Rosszul tudod. A Halo 2-n kívül talán egyetlen játék sem igényli a Vistát. Vannak amelyek gyorsabbak, mások lassabbak rajta, és néhány beállításhoz esetleg kellhet a DX10. -
#26866 jó ég, ti ezen még vitáztok?
3 éve használom már lassan a vistát:D
virtualbox-ban már a Vindows 7-et nézegetem:D eszembe nem jutna XP-t tenni egy gépre:D -
#26865 Valszeg rátolom a Vistát. Ha jól tudom sok új játék már csak Vista kompatibilis a DX10 miatt.
Xp-vel meg vagyok elégedve. Korrekt oprendszer, pedig anno fogadkoztam, hogy én ugyan nem váltok 98-ról. Azóta meg áldom az eget. Jó volt a 98 is, de az XP jóval stabilabb. Elcseszni is csak akkor tudtam teljesen ha direkt olyan fájlokat töröltem amitől lehalt az egész. -
#26864 opengl-t tudtommal nem tud, de nem biztos...
opengl-t a VirtualBox viszont biztos tud, de még experimental. -
#26863 6.0 óta támogatja a D3D-t. OGL-t meg 5.5 óta azt hiszem. Kell kicsit bütykölni, de van sok leírás hozzá -
#26862 Low gépen nem kell csodálkozni, hogy szarul fut.
-
#26861 "A Vista egy jól használható béta operációs rendszer."
Ennyi erővel az XP is béta. Nem véletlen, hogy 3 Service Pack jött ki hozzá.
Randal: ne hallgass senkire. Nyugodtan kipróbálhatod, lehet hogy tetszeni fog. Ha meg nem tetszik akkor visszarakod az XP-t, de ilyen csúcsgépre nem 2001-es oprendszert kéne rakni.
Sokakat az zavar, hogy alapból mindenhez engedélyt kér, de ez kikapcsolható.(UAC) -
#26860 Jó a kombi. Gratulálok!
Csak ne légy Vistás, a többi nem számít :)))) -
#26859 Sziasztok!
Hosszas vajúdás, meg válogatás után úgy néz ki meglesz a gépem.
A következőképpen fog kinézni:
Alaplap: Gigabyte GA-EP43-S3L
Processzor: Intel E5200 2,53GHz
Videókártya: Sapphire Radeon HD4830 512MB DDR3
Memória: 2x1GB Geil Ultra 800MHz CL4
Monitor: BenQ T2200HD
Plusz a többi apróság, úgymint ház, táp, bill, egér., opt. meghajtó.
Ár: 130.000 nettó
30-40-nel több mint amit anno szántam rá, de legalább jó alap, mert később Quad procik is mehetnek bele, meg max 8GB 1200MHz-es memó. Ja és PCI-E 2.0
A monitort még vadászgatom, de csak ez kell:D -
#26858 Na ná! Tudod milyen állatul néz ki, hogy amíg megnyitom a filmet, vagy ott hagyon picit a TV-t, addig a képernyőn csobog egy patak. Hát durván jól.
Erre a gépemre persze nem kell ez, itt természetesen XP-m van.