33675
-
#26937 Én is tudom, hogy elég baj, hogy télen melegszik, és hülyeség lenne azzal elviccelnem, hogy legalább fűti a lakást. Ha lesz időm, akkor hétvégén még jobban meg fogom nézni a problémát, és kap a gép majd egy alaposabb porszívózást is. -
#26936 Ja bocs, a gázzal nem viccelődünk. Mert már mindenhonnan az folyik, csak onnan nem ahonnan kellene!
De komolyan, ha télen ilyen probléma áll fenn, az elég baj. -
#26935 Mondjuk nekem nem a "gáz" szó jutott először az eszembe... :/
Még azt sem néztem meg, hogy hová tudnám rögzíteni plusz vetit. -
#26934 Alaplap: Gigabyte GA-M56S-S3
Proci: AMD Athlon64 X2 6000MHz AM2 (a dobozban kapott hűtővel használom)
Memória: 3GB 800MHz Kingmax
Videókártya: Gigabyte 9600GT 512MB GV-NX96T512H
Vinyó: Samsung 500Gb
Ezen kívül még van DVD-íróm, meg egy SB Live!24-bitem, ami áramot zabál a házon belül. Valamint néha mobilrackbe néha teszek valami vinyót (olyan 2 hete raktam bele utoljára).
A házam egy nagy szimpla doboz, ami már olyan 7-8 éve ugyanaz, a tápot olyan 2 éve cseréltem ki egy 450-es, de a gyártóját csak este fogom tudni megmondani.
A proci korábban egy 3500Mhz-es volt. -
#26933 Már jött fix. Kérdés, hogy jó lett e. -
#26932 Sajnos nV-seknek is ki kell kapcsolni a PhysX-et, mert különben random fagy a játék, a patch orvosolná ezt, de az okosság ugye az 1.0-hoz készült (oda is rosszul az általad vázolt trigger miatt). Nem baj, majd csak jön crackfix... -
#26931 Számból vetted ki a szót, ezzel az elég gáz, ha télen túlmelegszik a gép kijelentéseddel. :)
Jó áthúzást kell csinálni valami halk, 12 cm-es ventivel. -
#26930 Szerintem elég gáz, ha ilyen téli hidegben is le kell szedni a ház oldalát, akkor mi lesz nyáron a 40 fokban?
Bővebb információhoz jó lenne tudni, hogy pontosan most miből áll a géped, milyen a táp, milyen házad van (jól szellőzik-e?) stb. -
#26929 Néhány hete volt egy proci és egy vinyó cserém. Semmi extra, csupán csak fejleszteni akartam. Néhány napra a beszerelés után észrevettem, hogy melegszenek a dolgok, és emiatt egy kicsit instabil a rendszer.
Arra gondoltam, hogy elég csak a vinyómhoz egy vinyóhűtőt venni, ami végül javított is valamit a helyzeten, mert így több, mint 5-8 fokot sikerült javítanom az átlagos hőmérsékletén, viszont azt vettem észre, hogy talán más is túlságosan meleg.
Az Everest szerint két dolog van, ami általában több, mint 50 fokos. Az egyik a videókártya, a másik pedig az alaplap. Valamiért azonban a táp is egy kicsit gyanús (ennek típusát fejből meg nem mondom, kb. 2 éves, 450 wattos, és korábban nem volt vele semmi gond)...
Szerintetek, ha veszek 1 vagy 2 belső hűtőventit azzal javíthatok a helyzeten, vagy inkább ne rakjam fel a házra a burkolatot? -
#26928 Van hozzá patch (többek között gamestar-ról is letölthető), viszont az okosság nem funkcionál még teljesen jól, a játék negyede/harmada körül lesz egy rész ahol játszhatatlan lesz a játék (nem fut a karakterünk, csak sétál). Javítástól függetlenül.
Ati tulajok kapcsolják ki a PhysX-et. Max Serito próbálkozhat vele. (a processzor számít) Nálam az első PhysX-et komolyabban használó résznél játszhatatlanul belassult. Nálam VSynch-re is szükség volt 1440x900@60hz esetében.
Egyébként érdekes játék, pörgős, de én a 4. fejezet után meguntam...
Két problémám van vele:
- Nem lehet bóklászni/felfedezni, mert rohanni kell, meg nincs is mit.
- Nem lehet eltévedni mert rikító színekkel mutatja az utat, valamint Alt gombbal arra fordul amerre menni kell.
- A legrosszabb számomra: történik egy csomó minden - helikopterek üldöznek, emberek lőnek rád, de miután alapvetően nincs fegyvered, közelharcban max 1:1-ben van esélyed, csak rohanni tudsz, visszanézni nem. Ezáltal nem látsz a játékból gyakorlatilag semmit.
Szóval valami hiányzik a játékból, dew nagyon. A hangulat az audio jóvoltából valamilyen szinten megvan, a rajzfilm betétek, karakterek szintén jók.
Szóval amolyan "egyszerjátszós" játék. Talán a time trial rész lekötheti az addiktokat, az amolyan Trackmania módon van megoldva. -
#26927 Hasonlo dolog van a videokarikkal, mint a processzorokkal.
Egyszer az egyik erosebb, utana a masik.
Anno az Athlon XP-k elvertek az Intelt csunyan, no meg a 6600GT is favorit volt a sajat koraban, most fordult a kocka.
Az okos felhasznalo, nem gyarto mellett dont, hanem az ar/teljesitmeny mellett.
Régen AMD fan voltam, de most Intelem van, viszont Nvidiaval, nem ATI-val. Anno ATI elrugta a bogyot a vacak drivereivel, amit mara orvosoltak talan.
-
#26926 Nagyon köszönjük!:)) -
#26925 Köszönjük! :) -
#26924 142_Mirrors_Edge-RELOADED -
#26923 laptopra tényleg vigyázz;) pláne amíg műtenek!:) -
#26922 Hardver hiba tuti nincs, mert amióta az eszemet tudom ezt csinálja minden gépem. :D
Persze az optikai meghajtók azok IDE -sek. -
#26921 Mert azt hittem, hogy IDE-sek, és azoknál ugye az UDMA66 a varázsszer.
Így viszont csak driver vagy HDD-haldoklás.
[Oprendszer hiba esélye evidens, azt már nem is említem :)] -
#26920 Igen az. Miért? -
#26919 Váááá... az tényleg kemény, remélem jó kezekbe kerülsz!
Nekem szerencsére 4 évesen kivették, bár nem volt zökkenő mentes, mert felébredtem műtét közben az altatásból és köptem pár liter vért... ez az emlék a mai napig megvan tisztán.
Egyébként bátor vagy, hogy viszed a kórházba a laptopod, én még egy márkásabb ruhát sem vinnék be, mert elég sok a korházi "szarka". -
#26918 "Khm...tanuljunk már meg egy kicsit értelmezni. Írtam olyat, hogy ati-val nem megy?"
És én írtam, hogy ezt írtad? :D
Az a lényeg, hogy ATI-val is megy minden.
Nekem is 9600XT-m volt, de nem voltak ilyen anomáliák. Az meg, hogy 4 éve mi volt az nem jelent semmit. Mostanában már jobb drivereket írnak. -
#26917 Na egy darabig elbúcsúzom tőletek. Holnap kiveszik a mandulámat. 30 fölött ez már nem séta galopp. Remélem azért valamikor jövőhéten hozzájutok a nethez. Mondjuk viszem a laptopom a kórházba filmekkel és scumm-os kalandokkal teletöltve és van benne wifi is. Ha lesz egy router a közelben, akkor megpróbálok csatlakozni.
A következő találkozásig üdv mindenkinek. -
#26916 Khm...tanuljunk már meg egy kicsit értelmezni. Írtam olyat, hogy ati-val nem megy? Azt írtam, hogy nv-re van optimalizálva, ami azt jelenti, hogy hiában van az ati-nak technikailag fejlettebb hardvere, ha nV-n több fps-t kapsz és/vagy nincsenek grafikai anomáliák (én pl. legtöbbet ezzel szívtam az atival: amikor még 9600XT-m volt a Call of Duty első részében, ha meghaltam a kép átment EGA-ba (elmosódás helyett) vagy a Splinter Cell 2-ben olyan szép "kockás" árnyékok voltak, mintha egy C64 rajzolta volna ki őket...).
De itt szeretném befejezni ezt a vitát, mindenki olyan kártyát vesz, amilyet szeretne+telik rá. Csak az "Okos ember nem dönt másként." szöveg nem tetszett, mert erre harapok...
-
#26915 És? ATI-val is minden maxon megy, ha jó kártyád van.
Olyan meg úgy sem lesz, hogy valami ATI-val nem indul el. -
#26914 Igen, fogalmazhatunk így is, hogy "szponzorálás", de attól még a lényeg a lényeg marad: több az nV-re optimalizált játék, mint az ati-ra. -
#26913 "Halley's Comet last appeared in the inner Solar System in 1986, and will next appear in mid-2061." = A Halley-üstökös 1986-ban bukkant fel a Belső Naprendszerben, és legközelebb csak 2061 közepén teszi ugyanezt. -
#26912 ..."a játékok többsége az utóbbit favorizálja. "
Szerintem a szponzorálásra gondoltál. Mert egyébiránt, ha helyesen van megírva egy program (legyen az játék, vagy felhasználói), simán fut minden jelenkori CPU-n, VGA-n erőlködés nélkül.
Csak hát, a "helyesn meg van írva" manapság olyan ritka, mint a Halley-üstökös az égen... -
#26911 Főleg, hogy tudtommal az is csak 3-at használ ki (csak ugye ilyet az intel nem gyárt, ezért ajánlanak 4 magost).
Egyébként grat a géphez, én is váltanék már i7-re, de az árakat elnézve ez nem mostanában lesz... -
#26910 Na-na-na... Ne flémeljünk kérem szépen. Nekem volt kb. 15 nVidia kártyám és 4 ATi kártyám és mind a néggyel csak szívtam mégsem írom azt soha, hogy ne vegyél ati-t, mert sz*r, egyszerűen nekem nem volt velük szerencsém... Sőt, még azt is elismerem, hogy 4000-es sorozat felépítését tekintve jövőbe mutatóbb, mint a GT200-as, de mit érnek vele, ha a játékok többsége az utóbbit favorizálja. Szóval azért jók az nV kártyák is! -
#26909 Lottóz sűrűn, kérlek! :) -
#26908 A 4 magot csak 1 game használja ki manapság, a GTA4 de mégcsak meg sincs. -
#26907 Mostanában igen. Cikkeket nem írok, csak a prohardveren szoktam megvitatni az eredményeket a srácokkal. A cikkírást meghagyom másnak, én esetleg csak a háttéreredményeket szolgáltatom hozzá. Nekem is csak a tesztek és a kihívások miatt kell a nagy gép, de én sem használom ki 100%-osan.
Neked viszont még áll a korábbi kijelentésem, " ha nyerek a lottón kapsz egy az adott időszaknak megfelelően legbikább gépet ! " :))) -
#26906 A játékok nem használják ki az biztos. -
#26905 Tesztelgetsz csak? Cikkeket nem szoktál írni?
[Mondjuk, én még mostani gépemet sem hajtom full load-on - el se tudom képzelni, hogy mennyire felesleges lenne nekem egy 4-5 GHz- CPU, 8 GB RAM, 1 terrabyte winchester, meg ilyen finomságok :)))) De tényleg.]
-
#26904 SATA-2-őid vannak? -
#26903 Lehet, de nekem nem is a teszt számítana, hanem a használat. :) -
#26902 24K? Meggondolandó! :) SSD-t ? Még nem gondoltam rá, tesztekhez nem szükséges a gyors HDD, inkább a CPU, RAM, Alaplap stabilitás a fontos. -
#26901 Én még 24k-t is adnék ezekért!
De miért nem raksz bele alap winyónak SDD-t? Arról sec-pec bebootol tényleg?
Én azt se értem XP SP3 miért áll le/fagy meg 3 mp-rem ha belerakok egy CD-t és észleli. :( Arról meg nem is beszélve, ha DVD-t írok és megnyitom pl. firefoxot a buffer rögtön leesik, mert nem tudja az adatot úgy tolni, mint kellene. Bár érdekes, hogy miért nem. -
#26900 Dehogy helyes! Nagyon is helytelen!
Ez már szinte bűn! :D -
#26899 Pofás kis ketyere! :-) -
#26898 Helyes! :)