The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na most 9*400-on megy, minden fesz alapon, RAM gyári 1000 Mhz 5-5-5-18 2,1 V.
Orthos most megy 30 perce eddig jó.
Viszont az az érdekes, hogy ugye eddig a CPU nem volt ilyen meleg. Most 70-78 fok között ingadozik. Gondolom azért melegebb, mert eddig az alap 3,16 Ghz-n nem adott magának ekkora feszt, mármint a gyári 1,25 közelébe se ment.
Ez a max. 78 fok nem sok? Mennyitõl lehet probléma?
Mindent lépésrõl lépésre, ne akarjunk mindent egyszerre😊
[merlinw.org]
A Memory Static Read Controlt hogy kikapcsoltam e, biztos nem, azt se tudom van e olyanom. 😊
De most megnézem.
Általában elsõként szoktam váltani az új rendszerekre(bepróbálós emberke vagyok, nem félek váltani)
De a millenium után 2 héttel rohantam vissza 98-hoz😄, mert ugyanaz😄
A rendszer visszaállítás remek dolog. de a milleniumban még használhatatlan volt. lassú(de nagyon, állandóan tekert a gép), sok helyet foglal, és bármi van, sose használ.
Nem szerettem...
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
A 64 bites és 32 bites változatok között 4 fontos különbség van:
-memóriakezelés. címzési rendszer miatt a 32 bites változat max 4 gigát tud címezni.(ebbe beleértve a videokártya memóriáját, stb.)
-a 64 bites vista nem futtat 16 bites applikációkat.(és van 1-2 olyan régi játék/egyéb, ami 32 bites ugyan, de a telepítõje 16 bites)
-a 64 bites változat esetén nem telepíthetsz olyan drivert, amit a Microsoft nem írt alá. éppen ezért igen sok perifériához nincs 64 bites driver(fõleg régebbi nyomtatók, webkamerák, egyéb cuccok.. ez néha gond lehet)
-sebesség. 64 bites futtatáshoz 3 dolog kell: 64 bites proci, 64 bites oprendszer, és 64 bites alkalmazás. ha mindhárom megvan, akkor kapsz egy 10-15%-os sebességnövekedést(kb, nem teszteltem, mert 32 bitest használok még.. de gondolkodom a váltáson... 4 giga memóriámból lát 3.2-t. bár sp1 óta írja, hogy 4 gigám van, de szerintem használni nem tudja attól még...
CCC-ben ha kikapcsolod a hotkey-t, az nem szokott elég lenni, nem kapod vissza az Alt+C kombinációt(mert a ccc valamiért lefoglalja magának)
szal ne kikapcsold(ha ezzel van gondod) hanem állítsd ét vmi másta, kevésbé hazsnáltra(pl O-ra), újraindítás után jó lesz.
már akinek van ilyen gondja.
Az hogy nem a maximális feszültségen hajtja, nem jelent semmit. Több, mint elégnek kell lennie az 1,25-nek 400-on. Máshol lesz a hiba, pl a memóriáknál.
Memory turbózást levetted Standard-ra? Memory Static Read Controlt kikapcsoltad (ha van olyanod?)
Memória idõzítés úgy van beállítva ahogy a gyártó oldalán írták? Mert nekem elõször rosszul detektálta az BIOS, így kézzel kellett beállítanom.
Szintén nem kellene, de próbálj 0,1V-ot rádobmi a RAM-ra, ha bírja.
(mondtam én, hogy CSX-OC-t kell venni😊)
[merlinw.org]
Akkor mégis hogy tuningoljam?
Crysis és társai többnyire a GPU-tól függenek, Windows meg a memóriától. Míg elõzõnek elég 2-3Ghz, addig "kedvenc oprendszerünknek" 1 Ghz is elég. Az hogy az OS gyorsabb jobb hardver alatt az logikus, hiszen gyorsabbak az adatátvitelek.
[merlinw.org]
Mert én nem. Nekem a CPUz mindig kevesebbet ír.
Akkor egy Crysis nem fut jobban?
Csak mert én azt vettem észre, hogy még az XP is jobban pörög, gyorsabban betöltõdik ilyenek. (Pedig itt csak 2 Ghz-en megy, ami vicces, mert E6600-as meg 3 Ghz-n ment. 😄 )
Renderelés, videótömörítés max amivel otthon izzasztani lehet.
[merlinw.org]
Hát még se akar ez menni. Sõt alapon se akar menni az OCZ-vel 1000 Mhz-n.
Itt még valami MCH-frekit is lehet állítani, így bármilyen RAM Mhz-t el lehet érni. És ez nem változtatja a CPU fsb-jét. Érdekes.
Most végre azt szeretné elérni kezdetnek, hogy alap órajelen menjen CPU és RAM is végre. Orthos most jár 1 óránál. Akkor remélem már csak jó most.
Lehetõleg Everest v4.50.1431-el?
Közben rájöttem, hogy mégse olyan lassú, csak Everest nem tudja aktiválni a powert, és csökkentett frekin mérte. 😊
De azért szívesen vennék egy képet. Rakok én is.
Csak én most Orthos-ozom, minden alap 9,5x375-ön (3562). Így jónak néz ki.
[merlinw.org]
De ez az OCZ ram szánalom. Olyan iszonyat lassú, hogy az már rendellenes.
Azért mert ez 4 gb, és nem 2, mint a crucial -om azért ennek ugyanolyan gyorsnak kellene lennie nem?
Szeretnék egy kis segítséget kérni gépvásárláshoz.
Diplomamunkához kellene meg egy kis játékra. Én egy korai P4-esre vagy AMD-re gondoltam, max 60-ból. Akinek van otthon kallódó cucca az légyszi írjon, vagy ha tud, akkor segítsen, hogy abból a korból melyik alaplap, vidkártya stb. éri meg, mer marha kevés idõm van utánnajárni.
Utánna úgyis eladnám, mert szeretnék egy komolyabbat venni, csak most hitelt nem vehetek fel, kp-m meg jelenleg nincs egy 200-250e forintos gépre😞
Elég komolyan néz ki.
Ebbõl most XP 4 GB-ot lát ugye? Mármint összesen, a 640 MB-os VGA-mmal együtt, ugye?
Ha mégis jó, akkor felkerülhetne a ketteskére.
A helyzet viszont az, hogy holnap elmegyünk 4 napra nyaralni, így majd csak szerdán vagy csütörtökön jutok hozzá az új hardvereimhez. Na majd akkor... :-)
Nekem amúgy a 8x500-on 1,28125V -al már 78 fokosak voltak terhelten a procik. Az már magas nem? És ez a Ninja hûtõvel.
[merlinw.org]
CPU: 9x450 1,28125 V
RAM: 1080 Mhz
Orthos 1,5 perc alatt behal. Meg a CPUz és a Easy Tune(Gigabyte) azt jelzi, hogy a CPU csak valami 1,1X v-ot kap. Pedig BIOS-ban 1,28125 lett állítva.
video: GPU-Z
Guglizd ki.
Egyébként ha be van kapcsolva az EIST és a C1E akkor alapjáraton csökkenti a szorzót, míg csak terhelés alatt adja a beállítottat.
[merlinw.org]
Nekem Everest ezt naplózta:
Minimum CPU MHz
1998 2008.08.20. 16:10:57
Maximum CPU MHz
6483 2008.08.20. 16:04:02
Átlag CPU MHz
2885,1
Nagyon lol lenne, ha ez így önállósítaná magát a tuningban, mert én semmihez nem nyúltam! És ez 6,483 Ghz-n járt volna! 😄
A CPU max. 56 fok volt, de alaplap max. 69 fok.
Elõl bemegy, 9-es ventiken, majd a CPU 12 cm Ninja-ján át hátul egy másik 12-es kifújja.
Bár egyik 9-esem nem megy, valamiért a system fan 2-es nem ad áramot rá, de nem emiatt 47 fok most az tuti.
Okozhatja az is ha rosszul vannak rajta a hidakon bordák, bár ez ritka jelenség.
[merlinw.org]
Nekem alapjáraton asztalon most 49 fok. Kicsit magas régihez képest.
Ez normális?
A CPU meg csak 37-42.
Bioshock 1400x900 DX9 High: 30perc játék ablakban:
CPU(4GHz/450FS😎: max 2,7GHz terhelést mutatott
GPU (SapHD4850): max 39% terhelés
Crysis 1400x900 DX9 High: 30perc játék teljes képernyõn:
CPU(4GHz/450FS😎: max 3,4GHz terhelést mutatott
GPU (SapHD4850): max 81% terhelés
Gear of War 1400x900 DX9 High: 30perc játék teljes képernyõn:
CPU(4GHz/450FS😎: max 3,1GHz terhelést mutatott
GPU (SapHD4850): max 61% terhelés
Van nafta a mai középkategóriás vasakban elég😊
[merlinw.org]
Ha nem megy pucold le az egész Ati szoftvercsomagot, és tedd fel csak a driver-t. (CCC, WDM nélkülit)
Fórumok szerint a CCC zavar be itt-ott.
[merlinw.org]
És még semmihez nem nyúltam.
Tudjátok mennyi feszt kap a CPU-m?
1,005 V-ot? Ez zsír! 😄
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Vagy ha biztosra akarsz menni (vista aktiváció MBR-ben dolgozik) akkor XP lemezt berak, repair mód, majd a fixmbr, fixboot parancs eltávolítja a nem odavaló dolgokat. 2 perc az egész.
[merlinw.org]
Emlékeim szerint a PCWorld.hu-n olvastam ilyesmit...
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
[merlinw.org]
Anno az XP-t is gyûlöltem, semmiért se akartam megválni a jó öreg Windows Millenium-omtól...
Most, ha kapok megfelelõ lökést, akkor - esetleg - átállok Vista-ra...
Bár, eddig, sokkal több rosszat hallok róla, semmint jót.