33675
-
#26977 Nem vagyok járatos a témában,de nem lehet ilyet már "elkészítve" találni a neten? Vagy már megpróbálta? -
#26976 Na még egy kis ME. :)
Tegnap felraktam a legújabb, direkt a ME-hez készült Beta VGA drivert.
A játékban ha be volt kapcsolva a PhysX, akkor alig ment 15 FPS-el, de ahol meg üvegtörés volt, ott 5 FPS-el. Ha kikapcsoltam, akkor ment rendesen 60 FPS -et.
Aztán rájöttem, hogy a driver felrakáskor tiltotta a PhysX-et driverben. Így a játékban hiába volt bekapcsolva a PhysX, a CPU számolta azt. Így néha egyik helyen jól ment, de üvegtörős résznél meg 5 FPS lett.
Miután bekapcsoltam driverben a PhysX-et, már jó is lett. :)
Szóval ezek után már abszolute nem hiszem el, hogy ATI-val is megy a PhysX FPS esés nélkül! És a PhysX csak kamu. -
#26975 Nézzétek végig :) -
#26974 Nem bagatelizálni akarom, csak kerestem a témában és ezt találtam, jó poén: KLIKK
-
#26973 Sziasztok!
nem tudtok esetleg valakit, aki 3D-s animációt tud készíteni? egy fejet kellene körbeforgatni. biológus ismerősömnek kell egy előadáshoz, természetesen fizetni is tudnak érte:) -
#26972 Most látom ez a hsz-em olyan, mintha megkavarodott volna. :D -
#26971 Én ha tehetem, akkor Gigabyte cuccot veszek a gépbe. Eddig még csalódtam bennük.
Azonban úgy néz ki, hogy talán még kellene vennem a gépbe egy plusz ventit, ami kihajtja a házból a meleg levegőt... -
#26970 Nincs hát! Én nem szeretek várni.
Én ezért pl. ha nincs munkanap és többnyire otthon vagyok, akkor csak este kapcsolom ki rendesen a gépet, napközben vagy S3, vagy ha áramtalanítani kell akkor hibernálok.
Nekem az S3 jön be de nagyon, akkor gombnyomástól kb. 3 mp és kész. Na ez kell nekem!
Nekem eddig még nem volt Gigabyte cuccom. Most az alaplapom és a VGA-m is az, és nagyon megvagyok velük elégedve! ASUS meg kapja be!
De a hibernálás 5-6 mp is kibírható még.
Főleg, hogy ez a rendszer már mindkettőt rendesen csinálja, nem úgy mint a régi köcsög Asus lapom.
Eddig sose volt Gigabyte cuccom, most az alaplapom és a VGA-m is az, és maximálisan megvagyok velük elégedve! Az ASUS meg kapja be a méregdrága, működésképtelen driver bugos cuccaival együtt! -
#26969 Ja, egyforma van, ugyanis downgrade-eltem egyet: kaptam a videókártyámért egy 260-ast + 30k-t. Az én rendszeremben nem is sokkal lassabb, mint a 280-as volt (10-15%) és 30 ezer az 30 ezer, januárban mindig jól jön (ez van). -
#26968 Ezt sosem értettem, hogy miért baj az, ha közel 1 perc alatt boot-ol be a gép? Nincs 1 percünk, amig bekapcsoljuk?
Nekem inkább azért kellene SSD, mert egyrészt nincs hangja, kevesebb esélye van a meghibásodásnak és az egész rendszer legyen gyorsabb, ugyanis hiába veszünk baromi gyors 4 magos gépet, 3 csatornás DDR3-val: mindig a vinyó lesz a leggyengébb láncszem, ami visszahúzza a sebességet. -
#26967 Lelked rajta, de ez igen nagy butaságnak tűnik, hidd el egyik cég sem jobb a másiknál. Másfelől, 2004-ben amikor az nV kijött a SM 3.0-val, akkor meg pont az ati az X800-as kártyáival volt a gátja a fejlődésnek, úgyhogy 1:1.
Egyébként én is hasonlóan gondolkodtam az AMD-ről: 1993 óta csak AMD procis gépeim voltak (kivéve a 486-ost, az IBM volt), de azt el kellett ismernem, hogy a Core 2-es sokkal gyorsabb az X2-nél, úgyhogy 15 év után először Intel-es lapot vettem, de azért szurkolok az AMD-nek, a Phenom II egész jónak tűnik és bár az i7 gyorsabb, sokkal-sokkal drágább is. -
#26966 SSD-vel "állítólag" gyorsabb... de én csak akkor hiszem, ha látom :)
Az egésznek amúgy marketing szaga van.
A Blue-Ray-ben sem bízom, így az SSD-ben sem: túl sok a technológiai buktató még.
Ettől függetlenül, rendszervinyónak használnék egy kisebb modellt.
Bizonyosan nem 45 sec. lenne a bootolás az első kattintásig.
-
#26965 Én eredeti windows termékeket használok. Ez nálam alap.
Azt mondod egy SDD-ről is eddig tartana? Akkor mi okozza ezt a sebességet? Csak nincs az programozva, hogy márpedig 30 mp alatt áll fel a rendszered, nem? -
#26964 Az alap - nem buherált, hackelt, kibelezett stb. - XP a világ legerősebb gépén is így töltene be.
Amennyiben a boot optimalizálást elvégzed magad, vagy rábízod egy-egy segédprogramra, illetve használod az egyes PC-kkel foglalkozó oldalak e témájú leírásait [PCWorld.hu-n a Bootvis leírás pl.], akkor nyerhetsz másodperceket.
De a hangzatos "XP bootolás 7 mp" alatt és társait el lehet felejteni.
Mert hiába rángatod be a gépet és a Windows-t az Asztalig akár 10-20 sec alatt, ha utána még "pörög, mint az állat" - tehát voltaképp még nem áll munkára készen.
Hát igen, többek közt ennek hiányát is irígylem minden más operációs rendszertől [OSX, BeOS, Linux stb.]
-
#26963 Hát én mint írtam megnézném hogy futna XP egy SDD-ről. Mert ha bekapcsol a gép a CPU alig megy, én meg csak várok és várok, mire "magáhoztér" a gép. Szóval csak a vinyó lassítja, nem? -
#26962 Mikor megjelent az ingyenes verzió, akkor elég sokat szórakoztam vele. Jól el lehet vele szórakozni, és persze idegeskedni, hogy sikerüljön minél jobb idővel megcsinálni a pályákat. -
#26961 P35-össel is simán elvannak a mai erős VGA-k.
A P45, és az X-es sorozat csak tuning / divattal együtthaladó / vastag pénztárcás "júzereknek" ajánlott: sebességtöbblet egyenlő +1-2%.
Ugyanis a ma legerősebb VGA-k, és más hardverek is szenvednek (XP/Vista) mellett is a többszálúság, és a lassú vincseszterek miatt - nem mindenkinél pörög a Raptor 2 a gépben...
Átlagos felhasználónak egy sima P35 / Core 2 Duo / ATI 4xxx / jó hangkártya és monitor bőven megteszi
Közép gazdag emberke mindezekből vagy drágábbat, vagy duplát vesz
Kőgazdag pedig ráugrik "modernebb" - a fejlődést ugye mesterségesen lassítják a cégek, ezért az idézőjel - alaplap/CPU/RAM/VGA/SSD v. vincseszter és hatalmas kijelző témára.
-
#26960 Na, mivel itt is vannak, kérdezek párat.
Érdemes-é EP43-as alaplapot venni csak a PCI-E 2.0 és a gyorsabb memóriakezelés miatt, vagy vegyek egy EP35 típusút?
Ugyanis több helyen írják, hogy a jelenlegi leggyorsabb videókártyák sem tudják kihasználni még a PCI-E 2.0 sávszélét sem, még ha párban vannak akkor sem.
Én meg nem szándékozom Crossfire-ös alaplapot venni, igaz a tuningolhatóság nem utolsó szempont, de azért annyira nem probléma.
Sajnos pontos infót sehol sem kaptam, hogy a PCI-E 1.1 és PCI-E 2.0 között mekkora a valós teljesítménykülönbség a legerősebb cuccokkal és kb. mikor lesz az, ahol már a PCI-E 2.0-t kihasználja egy darab videókártya.
-
#26959 Egyforma VGA-n van, ha minden igaz.
-
#26958 Ha van net, van 1790Ft és Time Trial, akkor már inkább Trackmania United:)
Nem tudom próbáltátok-e már az ingyenes Trackmania Natios Forever-t, nagyon addiktív játék. Tipikus üres órákban, másnaposan, stb. tökéletes játék:) 4 gombbal hátradőlve kezelhető:)
Nekem ez volt a legjobb játékvásárlásom:) -
#26957 Nem gyűlölöm a kártyáit - csak a céget.
[Tudom, mindig is voltak rekontra akciók mindkét cégnél, de amit az nVidia művel(t) a driver csalásokkal, most meg az átnevezésekkel, PhysX-szel, az már bicskanyitogató.]
Ráadásul erőlteti a technológiai vánszorgást, hogy az ő kénye-kedve szerint történjen minden...
Sosem volt, és sosem lesz nVidia kártya a gépemben. Ha kell, inkább legyen "lassabb" egy program, vagy ne lássak "annyi" csili-vili effektet, de ne rondítsa a drága EszterkE (a PC-m) lelkét egy zöld kártya... :)))
Hát, hallgatok rátok srácok: a ME részemről felejtős.
Jobban kedvelem a szabadabb játékokat.
Time Trial nekem pedig ugye kilőve, otthoni net hiány miatt.
MerlinW: köszönöm, de akkor én nem veszem le a polcról.
Majd talán egyszer, amikor 1790 Ft-ért adják, megveszem :)
-
#26956 Hát nekem sem lett a kedvenc játékaim egyike, az egyik probléma, hogy nincs meg a szabadság-érzet, nagyon kötött a játékmenet, de a legnagyobb gond, hogy szerintem az ilyen akrobatikus játékhoz hülyeség az FP nézet (amúgy sem szeretem). Nagyobb szabadsággal, 3rd person nézettel sokkal jobb lehetett volna.
Imyke: te nagyon fújsz valamiért az nVidia-ra, valami régi elszámolnivalótok van? Hidd el, nem olyan sz*r, mint amilyennek állítják és működik a PhysX is rendesen, csak fel kell rakni a 9.xx-es drivert hozzá. Egyénként a topikban is sokan írják, hogy a PhysX egy átverés, mert megy ati-n is... Ez nem igaz, nem átverés, csak ati-n a CPU számolja, nV-n meg a GPU (nV-n is be lehet állítani, hogy a CPU számolja, csak ott driver-ből kell). És azért van különbség, teszteltem a kompatibilis játékokban (Warmonger, Ghost Recon AW 2, BIA: HH), akár +20-30 fps különbség is volt. -
#26955 ATi Vga-val a PhysX-et le kell tíltani, mert olyan részeknél ahol ez "jelentősen" javítaná a grafikát ( részletesebbé tenné ) az ATI kártyák belassúlnak. Ezen kívül nálam simán fut a game. Bár a sok forgástól néha elszédülök. :) -
#26954 Engem a sztori mód nem kötött le,így abbahagytam. Most a time trial részével bohóckodom, de szerintem azzal sem sokáig.
Imyke: maradhat amíg nem kell másnak a hely. -
#26953 Na kipróbáltam én is.
1. nVidian nem kell kikapcsolni semmit, még véletlenül se mozdul el soha az FPS szám, játék alatt 60, mozi 30 FPS.
2. Kicsit frusztráló hogy nem tanultam meg a mozdulatokat és sec-pec kinyírnak ha elbambulok kicsit.
Szóval nem tudom még megállapítani, de nem egy Mafia fíling az biztos. -
#26952 Sőt, ATI-val jobban megy - nVidia mellett le kell tiltani, hogy ne akadozzon a játék [állítólag]. -
#26951 ATI-val is jól megy a Physx hidd el.
-
#26950 De ez már normális? Mert nekem a tegnapi okosságfix-el is úgy fagyott, hogy még.
És tényleg igaz, hogy a PhysX nem is csinál semmit, mert ha ATI-d van és bekapcsolod akkor is ugyan úgy megy? Mert a topikjában még képet is beraktak, de én nem hiszek nekik. :D -
#26949 Tekintve a gigantikus méretét, fennmaradhat még jó ideig a polcon a ME?
Pendrive-ra mentegetéssel, és ha a szomszéd géppel nem töltenek, akkor a csúcs 50-60 kb/s-os sebességgel bizony nem lesz lenn estére... :( -
#26948 Pont tegnap próbáltam ki a game-et. Nekem már az első pálya után unlmassá vált de adok még neki lehetőséget ma este, aztán meglátom .....max uninstall lesz. -
#26947 Nyertél :) -
#26946 Ha visszarakom a passzív hűtéses Gef7600-omat, akkor nem hiszem. :) -
#26945 Isten hozott a klubban! Nekem is PONT ugyanilyen tápom van. Erősen ajánlani tudom.
A VGA ventillátora elnyomja a ventije hangját... :) -
#26944 Pedig hidd el ez a legolcsóbb a már jó tápok között, Zalman, Enermax, Corsair és társai jóval többe kerülnek.
Az alaplap mögötti burkolattal nem túl sokat érsz, mivel ott maga az alaplap blokkolja a levegő áramlását. -
#26943 Lehet, hogy le fogom kapni az alaplap mögötti burkolatot, mert onnan kevesebb az esély, hogy a gyerek belenyúlna.
Amúgy nézegettem ezt a tápot, és elég sokat tud. Csak ne kerülne ilyen sokba... -
#26942 Pont ugyanilyenem van, úgyhogy csak ajánlani tudom: csendes, stabil és erős. Egyetlen hátránya van, hogy nem moduláris (azaz nem lehet belőle kihúzni a nem használt kábeleket), de ha ez nem zavar, akkor jó vétel.
Ha nem is veszel most új házat, a szellőzést addig is meg kellene oldani valahogy. -
#26941 Felraktam egy kis kiegészítést a 142-höz: Mirrors.Edge 1.01 *Update*-RELOADED. Remélhetőleg ezzel már működik a játék rendesen. -
#26940 Esetleg, ha veszek egy ilyent, akkor azzal rosszul járok?
A házon meg majd később gondolkodom... -
#26939 Egy ilyen géphez már sajnos elengedhetetlen egy jól szellőző ház: legalább 1 kis venti előre és 1 nagyobb venti hátra. A táp minőségéről nem sok infót tudtam meg egy valamire való matricát találtam a neten, miszerint 12V-os ágon max. 18A-t tud leadni, ami elég gyengus, ha videókártyát cserélnél, akkor már muszáj lesz tápot is cserélned.
Én a helyedben, ha összegyűlik megint egy kis pénz upgrade-re, akkor egy jó minőségű ház+táp kombóra ruháznék be először, néha erre is kell áldozni. -
#26938 Lehet kövezni:
Táp: Stability Power LPK12-30 450Watt